Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Vdekok

Escape Apprentice

Offline

Omschrijving

Jong, onbezonnen en vol enthousiasme

Lid sinds

20-01-2019

Statistieken

Escaperooms

3 reviews

14 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Nemesis Gent

1 teamleden

1 kamers gespeeld

3 reviews

Alcatraz

Escape Uden
Geplaatst op: 20 januari 2019

Leuk voor de allerkleinste

Wij zijn ondertussen al wat meer ervaren escapisten, en misschien ligt onze standaard gewoon heel hoog. Maar dit is echt de slechtste escaperoom die we ooit hebben gedaan.
De sfeer bij de inkom was zeer goed, maar die verdween spontaan zodra je de kamer in ging. Op het tv scherm was een korte uitleg van hoe de sloten werken, wat er wel en niet mag in de kamer. Bij dit filmpje hoorde een prachtig dubstepmuziekje wat echt een ongelofelijke toegevoegde waarde had voor de kamer en het filmpje. Maar er was geen introductie, geen verhaal. Je wordt gewoon in een kamer gedumpt. Als ze een huiskamer hadden gemaakt was het bijna nog interessanter geweest.
De kamer was slecht afgewerkt, geen oog voor detail. En op een paar atributen na verdween het thema ook volledig. Deur van de kamer gaat ook niet op slot, waardoor er geen noodknop aanwezig is. Verder hoor je steeds geluiden uit de andere kamers, mensen die daar puzzels oplossen, geluiden als zij hints krijgen. Wat ontzettend afleidt en je ook nog eens uit het kleine beetje verhaal trekt wat er was.
Alle puzzels leiden tot sleutels voor slotjes of codes voor slotjes. Ook al zijn de puzzels wel afwisselend, je had niet het idee ergens naar toe te werken. Puzzels waren ook niet in thema van de kamer, of verwezen zelfs maar semi naar de kamer. Het enige leuke was nog dat je soms hetzelfde ding nodig had voor meerdere puzzels.
De hints worden ontzettend slecht gegeven. Voor een aantal puzzels geven ze je nog net niet het antwoord.
Als je vervolgens bent ontsnapt sta je weer buiten in de gang. Staat niemand je op te wachten, je moet zelf maar de weg naar buiten zien te vinden. Die gang was bijna nog het interessantste gedeelte.
Wij komen hier zeker niet meer terug. En we zijn blij het kerstvakantietarief te hebben betaald, want de volle pot is deze kamer echt niet waard.


4

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja  49:30 min


 • Goed voor kleine kinderen
 • Slecht afgewerk
 • Puzzels onorigineel
 • Kunt andere kamers horen
 • Geen sfeer
 • Prijs-kwaliteitverhouding niet voldoende

 

Het Gesticht

Puzzle EscapeRooms Ghent
Geplaatst op: 20 januari 2019

Goede start, iets minder goed einde

Geen spoilers over de puzzels. Wel iets over de opbouw van de kamer. Wees gewaarschuwd.
Wanneer je binnenkomt wordt je gelijk in thema van het gesticht verpakt. Iedereen mag namelijk een witte overal aan. Dit zet gelijk de toon voor het spel. Bij binnenkomst krijg je eerst wat uitleg over het spel en een inleidend filmpje, daarna wordt de groep verdeeld over vier kleine kamers. Om te kiezen welke kamer je in zult gaan moet je eerst een "pilletje" innemen.
In de kleine kamertjes moet ieder groepje voor zich de puzzels oplossen. Hierna kom je met twee groepjes bij elkaar in de volgende kamer. Wanneer je die ook weet op te lossen komen alle vier de groepen bij elkaar in de gang voor het eindspel. Het jammere hieraan is dat je een deel van de kamers en puzzels mist.
In de begin kamer waar ik in zat bleek één van de sloten verkeerdom te hangen, waardoor niet duidelijk was op welk punt de code goed moest staan. Hierdoor hebben we vrij veel tijd verloren. En vervolgens krijg je een hint over welke code je moet gebruiken voor het slot... Dat wisten we al... Uiteindelijk toch gelukt en we voegden ons bij het andere team(pje).
In de volgende kamer zaten er een aantal hele goede puzzels verstopt. Erg handig was dan ook dat er een whiteboard hing, met stift, waar we een aantal dingen op konden schrijven. Deed totaal niet af aan het thema van de kamer, en kwam perfect van pas! Jammer was dat het nepbloed bij een van de puzzels de papieren regelmatig behoorlijk onleesbaar had gemaakt.
Terwijl wij nog aan onze puzzels bezig waren was de andere helft van de groep al klaar en stond in de gang. Door de deur heen hebben we met hun onze puzzels opgelost, en alvast de volgende die in de gang zat. Aan de ene kant handig dat dat kon, aan de andere kant ook een beetje jammer.
Vervolgens landt je met de hele groep in de laatste kamer. In de laatste kamer zijn er eigenlijk wat te weinig puzzels voor een grote groep, waardoor een aantal steeds niets staan te doen, zeker naarmate je verder en verder naar het einde toe komt. Daarnaast is de ruimte eigenlijk iets te klein, waardoor je elkaar regelmatig voor de voeten loopt.
Het einde is iets anticlimactisch, en daardoor begon ik eigenlijk wat vragen te stellen bij het thema en de uitwerking ervan. En dan realiseer je je ook dat het verhaal eigenlijk niet helemaal klopt. Wat best jammer is om mee af te sluiten.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 10 personen

Team: Nemesis Gent

Ontsnapt: Ja  73:58 min


 • 1,5 uur ipv 1
 • Meerdere startkamers
 • Ontzettend origineel
 • Goed voor grote groepen
 • Meerdere startkamers
 • Einde iets anticlimactisch
 • Verhaal niet helemaal sluitend

 

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 20 januari 2019

Fantastisch

Al een tijd geleden dat we deze kamer hebben gespeeld, maar hij heeft goede herinneringen achter gelaten.
Je verzamelt bij de winkel Subcultures waar je wat uitleg krijgt over het concept. Zodra je naar buiten loopt begint het verhaal, de gamemaster begint te vertellen en je wordt er in meegezogen.
De kamer zelf zit goed in elkaar. Verschillende soorten puzzels, zeer afwisselend, en vooral ontzettend goed in thema. Dit is het soort escaperoom waarvan ik vind dat het jammer is dat je ze niet meermaals kunt spelen.
Stukje bij beetje los je het mysterie op. En op het einde sta je zelfs voor een keuze die je kunt maken om het spel anders te eindigen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goed verhaal
 • Veel uitgebreide puzzels

 

0 reviews