Over mij

Deze escaper heeft geen informatie ingevuld.

 

Locatie

Onbekend


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 16
 • Reviews geplaatst: 7
 • Ontsnappingspercentage: 100%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 29-09-2017

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Een bijzonder fraaie show

Nadat wij ‘the dentist’ hadden gespeeld, gingen wij direct ‘the freakshow’ spelen. Er was voor deze volgorde gekozen, omdat de laatstgenoemde volgens velen (lees: iedereen die beide kamers heeft gespeeld) echt een stuk beter/unieker is. Ons euforische gevoel na het ontsnappen uit de tandartsenpraktijk werd snel omgezet naar lichte zenuwen. Met hoge verwachtingen betraden we de mooi vormgegeven kamer. Je waant je echt op een circusterrein, vol met verscheidene kermisattributen. Voor de sfeer, geluid- en lichteffecten dus niks anders dan lof. De puzzels waren gevarieerd en het is mooi hoe het geen cijfersloten-principe in de kamer is verwerkt. De puzzels zijn daardoor anders dan men in veel andere kamers zal vinden. Echter, in onze optiek waren de puzzels hierdoor wel erg makkelijk. Bij vrijwel elke puzzel was het ons direct duidelijk wat we moesten doen en hierdoor gingen wij als een soort Speedy Gonzales de kamer door, met een erg snelle tijd als gevolg. De eindpuzzel is erg goed verzonnen en past enorm mooi in de kamer, maar het einde voelde ietwat abrupt. Al met al is deze kamer zeker een aanrader! De sfeer is enorm goed en de puzzels zijn anders dan normaal en gevarieerd. Wanneer je al meer escaperooms hebt gespeeld, is het echter raadzaam om deze kamer met drie (max. vier) personen te spelen.

 • Uniek en goed uitgewerkt thema
 • Mooie vormgeving van de kamer
 • Perfecte hosting
 • Voor ervaren escapers erg makkelijk
 • Zes personen is te veel.

Een goed enge tandarts

Na goede verhalen gehoord en gelezen te hebben, zijn wij afgereisd naar Delft om hier de twee kamers van Escape Challenge te spelen. Eerst ‘The dentist’ en daarna ‘The Freakshow’, want dit is volgens velen ‘de goede volgorde’. The dentist is een klassieke Escaperoom en het is duidelijk dat deze al wat jaren bestaat. De kamer is ruim en ietwat leeg, toch geeft het wel echt het gevoel van een (horror)tandarts. Er wordt veel gebruik gemaakt van cijfersloten, wat het ontsnapproces wat eentonig maakt (code-slotje-code, etc.). Echter, de puzzels die opgelost moeten worden, zijn erg gevarieerd en passen vrijwel allemaal goed in het thema. Tevens is er genoeg te doen, waardoor je als groep constant bezig bent. Er wordt goed gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten, wat de beleving een stuk spannender maakt. De sfeer kan daardoor als uiterst goed beschreven worden. Voor de ervaren escapers is deze kamer wellicht wat aan de makkelijke kant, maar zeker de moeite waard om te spelen.

 • Gevarieerde puzzels
 • Goede licht- en geluidseffecten
 • Perfecte hosting
 • Voor ervaren escapers wellicht makkelijk
 • Ietwat eentonig

Een echt Indiana Jones avontuur!

Vrij plotseling was er een nieuwe escape room in Alkmaar: Hidden temple. Het verhaal klonk erg leuk en wij wilden de kamer dan ook vrijwel meteen spelen, dus dat hebben we gedaan! Het is duidelijk dat de eigenaren zelf gek zijn op escape rooms, want wat hebben ze een enorm leuke kamer gemaakt! Ze hebben gekozen voor het thema avontuur en dit hebben ze dan ook erg goed uitgewerkt. Er zijn leuke en gevarieerde puzzels die goed passen binnen het verhaal. De puzzels zijn niet enorm moeilijk, maar houden je goed bezig en zorgen er zeker voor dat je soms flink moet nadenken. Dit maakt het een perfecte kamer voor beginners, maar ook ervaren spelers zullen zich enorm vermaken in deze kamer. Het lounge gedeelte is erg sfeervol en er is genoeg te doen, dus al ben je met meer dan zes personen kan de helft die moet wachten zich goed vermaken terwijl de andere helft de kamer speelt. Goed dat hier rekening mee is gehouden, want dat maakt het een stuk aantrekkelijker om met een grotere groep te komen! Al met al een dikke aanrader! Met deze kamer hebben de eigenaren laten zien wat ze in hun mars hebben en dat biedt veel goeds voor eventuele toekomstige kamers!

 • Leuk en goed uitgewerkt thema
 • Uitdagende puzzels
 • Goede sfeer, zowel binnen als buiten de kamer.

Goede kamer op de perfecte plek!

De escape room Bloody Mary is te vinden in een (oud-)klooster, ofwel de perfecte plek voor deze escape room! De eigenaren hebben goed gebruik gemaakt van de locatie, waardoor je snel en goed de sfeer te pakken hebt. Er is gebruik gemaakt van een bekend thema, maar dit is op een sterke manier uitgewerkt. Het verhaal is boeiend en de puzzels zijn heerlijk gevarieerd. De kamer ziet er tevens goed uit en er is leuk gebruik gemaakt van licht- en geluideffecten. De eigenaar is een sympathieke man en we hebben nog lekker met hem nagepraat toen wij de kamer (binnen de tijd) hadden verlaten. Als de vervolgkamer er daadwerkelijk komt, zullen wij snel aanwezig zijn om deze te spelen!

 • Leuk verhaal
 • Goed uitgewerkte kamer
 • Gevarieerde puzzels
 • Perfecte locatie

Goede experience

Het is duidelijk dat er veel tijd en aandacht in de ontwikkeling van deze kamer is gestoken. Het thema is goed uitgewerkt en alle 'puzzels' passen perfect in het thema. Je volgt echt een verhaal en dit maakt de beleving extra goed. Wij speelden de kamer met vijf personen en dit is toch wat veel. De kamer is vrij lineair, wat niet per se storend is, maar het zorgde er wel voor dat sommige personen soms niks te doen hadden. Verder is de kamer vrij simpel en mist het voor ervaren escapers wellicht wat echte hersenkrakers. De hele ervaring die gecreëerd wordt, maakt echter een hoop goed. De kamer is dus zeker een aanrader! Tip: Speel hem met maximaal vier personen.

 • Goed uitgewerkt thema
 • Mooie kamer
 • Ietwat simpel

Een hele toffe ervaring!

The vault is zo'n kamer waar je menig escape room-fanaat over hoort, maar is deze kamer dan echt zo goed? Zeker weten! Het sterke van sherlocked is dat ze een bestaande locatie op de juiste manier weten te gebruiken om een echte escaperoom experience te creëren. Het verhaal dat ze vervolgens bij de locatie hebben bedacht is van een enorm hoog niveau. Waar ik bij andere escaperooms vaak het gevoel heb dat ik een verhaal moet volgen, behoorde ik nu, samen met het team, zelf tot het verhaal. Chapeau! De puzzels waren leuk, gevarieerd en origineel. Tevens pasten alle puzzels binnen het verhaal. Al met al een top ervaring! Wij komen zeker terug om de andere kamer te spelen.

Leuk

De sfeer van de kamer was oké, het thema is wat simpel en de kamer voelde wat kaal, dit had wellicht wat beter uitgewerkt kunnen worden. Er waren vrijwel op elk moment meerdere puzzels die opgelost konden worden. Hierdoor kon iedereen wat doen en hoefden er geen teamleden te wachten, dit is zeker een pluspunt. De puzzels waren niet zozeer orgineel, maar wel gevarieerd. De service was super!