Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Annemiekvdh

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

04-06-2019

Statistieken

Escaperooms

4 reviews

11 kamers gespeeld

50% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


4 reviews

The Ghost Ship

Search & Escape
Geplaatst op: 5 juni 2019

Een fijne verassing!

Vorige week deze kamer gespeeld om ons lijstje in de regio (zo goed als) compleet te maken. Ook hier hadden we leuke dingen over gehoord, maar we zagen vlak van te voren hier een minder positieve recensie waardoor onze verwachtingen een beetje waren verlaagd.
Dat bleek niet nodig! Toen we de kamer binnen kwamen was gelijk te zien dat er ook hier weer veel aandacht aan de vormgeving was besteed. Tijdens het spel zaten alle puzzels goed in het thema (piraten) verwerkt, en er was genoeg variatie in het soort puzzels, die naar een creatieve conclusie liepen. Helaas net niet voor het einde weten te ontsnappen, ondanks hier en daar een hint die ons wel goed verder hielp.

Na afloop was er nog voldoende tijd voor nabespreking, waarbij ook bleek dat we hier en daar details gemist hadden die je niet per se nodig hebt, maar die ons het leven net iets makkelijker hadden kunnen maken. Goed opletten dus!

Al met al een leukere ervaring dan wat we van tevoren dachten te hebben gelezen. Toen we de eigenaar op de recensie in kwestie wezen leek hij dan ook een beetje aangeslagen (sorry!), maar bij het teruglezen leek het ons al snel alsof er escape rooms door de war werden gehaald: Hier is in ieder geval de kamer heel mooi vormgegeven, letterlijk elke puzzel is wel op de één of andere manier in het piratenthema verwerkt, en we hebben geen laminaat (???) gezien. Wat ons betreft een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie vormgeving
 • Vriendelijke ontvangst
 • Puzzels passen goed in het thema

 

Heel mooi!

We hadden van te voren al leuke dingen gehoord over deze kamer, en dat bleek helemaal waar! Deze escape room is echt prachtig vormgegeven, visueel val je van de ene in de andere verbazing. De verschillende elementen van het verhaal van Alice in Wonderland zijn herkenbaar in het spel verwerkt. De puzzels zijn niet te vergezocht en werken allemaal logisch. De uitkomsten van de puzzels komen misschien net iets te vaak neer op het openen van cijfersloten, maar door het hoge creativiteitsgehalte mag dat de pret niet drukken.
De ontvangst is ook heel vriendelijk, met een goede uitleg en begeleiding. De hints zijn helder en komen af en toe voorbij op een scherm, waarbij het steeds meteen duidelijk is wat er bedoeld wordt (dus geen cryptische of onbegrijpelijke dingen waar je niks aan hebt). Een aanrader ongeacht of je veel of weinig ervaring hebt met escape rooms!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie vormgeving
 • Puzzels in het thema
 • Vriendelijke ontvangst

 

Einstein's Madness

Escaperoom071
Geplaatst op: 5 juni 2019

Leuke kamer

Een leuke kamer met aardig wat wiskundige puzzels. Daarnaast ook wel ander soortige opdrachten, maar zorg er voor de zekerheid voor dat je iemand in de groep hebt die de wiskundige dingetjes van de middelbare school nog goed in z’n hoofd gestampt heeft. :)
Er kan niet vaak meerdere dingen tegelijk gedaan worden, dus misschien is deze kamer wat beter geschikt wanneer je met een wat kleinere groep bent. Ondanks dat het hier wat drukker was, was de ontvangst vriendelijk en behulpzaam.
Ook fijn: de escape room ligt op een locatie in de binnenstad waarbij je je escape room uitje perfect kan combineren met een etentje in één van de vele restaurants om de hoek.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • uitdagende puzzels
 • vriendelijke ontvangst
 • locatie in het centrum
 • Er kan vaak maar 1 puzzel tegelijk worden gedaan

 

Klassieke escape room op een mooie locatie

Vriendelijke ontvangst, en er was een interessante uitleg en bespreking van te voren. De kamer zelf is echt een klassieke escape room met allerlei verschillende puzzels, waardoor er voor mensen met allerlei verschillende gedachtegangen wel wat op te lossen valt. Op het einde komt alles ook op een creatieve manier bij elkaar. Helaas net op het randje niet gehaald, en kregen we niet de kans om de laatste puzzel nog eventjes af te maken. Niettemin toch een hele leuke ervaring!
Aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie locatie
 • Gevarieerde puzzels

 

0 reviews