Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Chaosmo

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Wiskundedocent op een VMBO-school (voormalig leerkracht groep 7/8) met een voorliefde voor bordspelletjes, triatlon, Formule 1, goede muziek, lekker eten en natuurlijk escape rooms! 


Lid sinds

03-09-2021

Locatie

Zwijndrecht

Statistieken

Escaperooms

19 reviews

35 kamers gespeeld

94.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


19 reviews

Hier moest ik echt even van bijkomen. Wat een ervaring!

Inmiddels heb ik aardig wat kamers mogen doen (rond de 35 inmiddels). Daar zitten ook veel kamers uit de top 50 bij en heb ik ook over de grens mogen spelen. Maar zoals ik vandaag de kamer uit kwam heb ik niet vaak meegemaakt. Hier moest ik echt even van bijkomen. Wat een ongelooflijk toffe ervaring was dit. Een top 3 maken is inmiddels echt een lastige opgave, maar deze staat wel echt heel hoog.

Nou is deze kamer al wat ouder (ik heb reviews gezien uit 2019), maar dat merk je eigenlijk niet echt tijdens het spelen. Catch Me If You Can heeft één bepaalde eigenschap die ik eigenlijk pas één keer heb gezien in een andere escape room, alleen had dat toen wel een andere vorm. Zoals ze dit bij Next Level Escaperoom Eindhoven hebben gedaan is echt fantastisch. Het neemt je echt mee in een verhaal.

Ik merk ook terwijl ik dit (vanuit enthousiasme) schrijf dat ik het heel moeilijk vind om geen spoilers te typen. Er is zoveel wat ik hier over zou willen vertellen. Qua decors hebben ze bijvoorbeeld echt veel meer dan een 10 verdiend. Alles voelt heel realistisch aan en er zitten ook allerlei elementen in die super slim bedacht zijn en iets extra geven aan deze kamer. Vooral de laatste fase van de kamer is echt fantastisch.

Wat ik ook knap vind van deze kamer is dat deze kamer in spanning opbouwt. Daar waar veel kamers vooral eng proberen te zijn, is CMIFY vooral erg spannend door het verhaal en je omgeving. Ze weten echt de adrenaline uit je poriën te laten gieren. Een beetje hetzelfde gevoel had ik bij The Execution in Rijswijk. Terwijl dat een totaal ander soort kamer is.

Waar wij als groep wel tegen aan liepen is dat er wel heel veel te doen was. Het record van de maand lag op 10 minuten over en met anderhalve minuut kwam je al in de top15 van de maand. Dat geeft ook wel aan dat je je 60 minuten meer dan nodig had. Wij hadden zelf niet echt het gevoel dat we heel lang stil hebben gestaan bij bepaalde puzzels (uiteraard zagen we niet alles in één keer), toch hadden we blessuretijd nodig om uit deze kamer te komen. Enerzijds hadden we dit wellicht nodig om dat 2 van de 4 uit ons groepje niet helemaal lekker waren, anderzijds omdat je soms ook behoorlijk wat tijd verliest door dat je op dat moment echt niks kan doen door het verhaal. Dat is wel jammer. Wat dat betreft zou er voor deze kamer ook 75 minuten uit mogen worden getrokken. Dan krijg je misschien nog meer van het verhaal (en vooral het decor) mee.

Het einde was in ons groepje niet voor iedereen helemaal duidelijk. Zijn we nou geslaagd? Ondanks dat deze escape room wel echt een duidelijk einde heeft, was het verhaal dat niet echt. We kregen hierover nog wel iets mee tijdens het spelen, maar dat heb ik als enige vrij kunnen vertalen naar een logisch verhaal. Na het verlaten van de kamer was er nog wel ruimte om vragen te stellen, maar dat hebben we zelf eigenlijk ook niet meer gevraagd.

Maar ondanks dat is deze kamer echt de hoge waardering waard. Ik geef een 10 voor deze kamer omdat ik het knap vind dat deze kamer me nog zo weet te verrassen, ondanks toch wel lichtelijk verwend te zijn geraakt. Voor mij een betere kamer dan bijvoorbeeld Kamer 237, Molly's Game, Levenswater en Escape from Wonderland. Om maar een paar kamers te noemen die hoger staan. Al valt er over smaak natuurlijk te twisten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Spannend zonder eng te worden
 • Decor
 • Weinig tijd

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 06 november 2023

Gezellig naar de tandarts

Met de vliegbasis van Gilzen-Rijen om de hoek is er gekozen voor escape rooms in de tijdsgeest van de tweede wereldoorlog. Het pand is niet te missen en je waant je bijna in een Efteling-attractie. Vandaag spelen we de kamers: Zahnarzt en Hannah in chronologische volgorde. Alle (3) kamers van Villa BreTil hebben qua verhaal met elkaar te maken, maar de twee die wij gespeeld hebben zou je prima los van elkaar kunnen spelen.

De tandartsenpraktijk van Dhr Schillinger is al een wat oudere kamer. Deze zou inmiddels een jaar of 6 oud moeten zijn. Met de komst van nieuwe kamers raak je enigszins verwend, dus met weinig verwachtingen gingen we daarom ook deze kamer in. Je kan een kamer er niet op afrekenen dat er de afgelopen 6 jaar veel ontwikkelingen zijn geweest.

Na een vreemde start van de kamer (we hadden toch gewoon een afspraak?) zijn we binnen en kan het spel beginnen. Je mag qua decor verwachten wat je van een 'horror'tandarts kamer mag verwachten. Horror tussen haakjes, want los van wat schrikmomenten (soms echt onnodig en onrealistisch) jaagt de kamer je (gelukkig) niet de stuipen op het lijf. Aan de kamer is wel te zien dat deze al een tijdje in gebruik is. Zo hebben sommige onderdelen enige slijtage opgelopen.

Desondanks (met de leeftijd van de kamer in gedachte) zitten we in een sfeervolle kamer waar sommige effecten en puzzels echt wel toffe dingen toevoegen. Er zitten simpelere puzzels in, maar ook lastigere. Voor ons gevoel hadden we best wat hints nodig al vond onze spelleider dat (gelukkig) niet. Vooral op één puzzel liepen we heel erg vast, een puzzel met een hoop ruis die je niet nodig hebt. Dat zorgde er voor dat we er langer over deden dan misschien nodig was. Maar met ruim 5 minuten over bleef onze ongeslagen status gelukkig ongeschonden.

Maar zou ik deze kamer aanraden? Ik het kader van wat er momenteel op de markt te verkrijgen is zou ik zeggen van niet. Tenminste niet meteen. Het is een van de mindere kamers die we gespeeld hebben, maar dat is vooral te wijten aan de kamers (diversen uit de top50) die we eerder al gespeeld hebben. Daarom wel een voldoende, maar de 8,7 die er nu voor staat is echt (zwaar) geflatteerd.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Voor ons een uitdaging
 • Een typische tandarts kamer
 • Matige service
 • Heeft onderhoud nodig

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 06 november 2023

Verstoppertje spelen op zolder met Hannah

Met de vliegbasis van Gilzen-Rijen om de hoek is er gekozen voor escape rooms in de tijdsgeest van de tweede wereldoorlog. Het pand is niet te missen en je waant je bijna in een Efteling-attractie. Vandaag spelen we de kamers: Zahnarzt en Hannah in chronologische volgorde. Alle (3) kamers van Villa BreTil hebben qua verhaal met elkaar te maken, maar de twee die wij gespeeld hebben zou je prima los van elkaar kunnen spelen.

Na ontsnapt te zijn uit de klauwen van de tandarts was het tijd om met zijn dochter van 5 te spelen, die een kei schijnt te zijn in verstoppertje. Ook dit weer in het thema van de tweede wereldoorlog. Ook hier was het begin van de kamer zelf (eenmaal binnen) een beetje vreemd. Het liet ons in ieder geval met vraagtekens achter, maar daarvoor moeten we misschien nog terugkomen om de Immitation Game te spelen. Daardoor zou alles op zijn plek moeten vallen. Maar hier was wel duidelijk waar we voor kwamen. Uitzoeken waar Hannah zich heeft verstopt.

Ondanks dat dit ook al een oudere kamer is, is deze kamer beter te vergelijken met de 'grote spelers' op de markt. Er moet worden gekropen en geklommen, er moeten sloten worden geopend, maar er zijn ook een aantal puzzels die je zonder slot moet oplossen. Deze variatie in opdrachten maakt deze escape room tot een groter succes dan de praktijk van de vader van Hannah. Persoonlijk hou ik er ook echt heel erg van als je echt het gevoel hebt bij iemand thuis te zijn en de ruimte krijgt om op onderzoek uit te gaan.

Onze voortgang verliep ook heel erg soepel in deze kamer. We hadden slechts één hint nodig in de kamer (wat achteraf echt heel stom van ons was). We hadden uiteindelijk zelfs nog ruim 15 minuten over.

Het thema van spelen bij een jong meisje van 5 dat vermist is/zich verstopt heeft, zal vaak al snel richting een horrorkamer gaan. Dat was deze gelukkig totaal niet. Uiteraard hangt er wel continu een laagje over de kamer heen, maar dat hoort er wel een beetje bij.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Diversiteit

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 25 januari 2023

Applaus!

Als je de behoefte voelt om de escape room, applaudisserend te verlaten, dan weet je dat dit een fantastische kamer is.

Vanaf binnenkomst waan je je eigenlijk al in het thema van Rebecca. We waren wat aan de vroege kant en hebben gezellig zitten kletsen met de enthousiaste eigenaar(s).

In veel recensies hier op Escapetalk wordt veel gesproken over de grote oppervlakte waarin je mag 'spelen' en dat is zeker niet onterecht. Verwacht echter geen gigantische vlaktes waar je van buiten adem raakt. Maar verwacht dat de ruimtes waar je je in bevindt een realistisch oppervlakte hebben en dat is in andere kamers ook wel eens anders.

De kamer heeft leuke en verrassende puzzels die verder gaan dan alleen een slotje open maken. Wat ook erg sterk was in deze kamer is dat er zeker spanning aanwezig is in de kamer zonder dat het echt eng wordt. Ook vind ik het ontbreken van jumpscares positief.

We hebben inmiddels een hoop 'top-kamers' gedaan (Kamer237, Lost & Found, Geheime genootschap, The Execution, Jason's Curse, Family Secrets, etc.) en Rebecca steekt er momenteel met kop en schouders bovenuit. Voorheen was (naast Stay In The Dark, maar dat is een klasse apart) The Execution altijd mijn go-to escape room als iemand mij vroeg welke kamer ik als tip had, nu is dat Rebecca geworden.

Binnenkort opent hier een nieuwe kamer, daar komen wij zeker voor terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  47:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Spannend

  chaosmoErrorSpuit 11your-escape

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 01 februari 2023

Absoluut een unieke ervaring

Vandaag hebben we twee escape rooms op de planning. We beginnen bij Escape from Wonderland om daarna door te reizen naar Rebecca, elders in Leiden. We hadden ons geen betere start kunnen wensen voor deze dag. Wat een fantastische escape room.

Nou leent het verhaal van Alice in Wonderland zich natuurlijk bij uitstek voor een escape room. De makers van deze kamer hebben dan ook alles uit de kast getrokken om van deze escape room een visueel spektakel te maken. Zonder spoilers te willen weggeven kan ik wel zeggen dat met verschillende ruimtes eer wordt gedaan aan het verhaal van Alice in Wonderland, waarbij met elk detail rekening is gehouden. Deze details beginnen al buiten de kamer, van binnenkomst tot aan het toilet. Alles is in thema.

De escape room zelf zit goed in elkaar. Er is een logische volgorde van puzzels die ook goed parallel naast elkaar op te lossen zijn. Wij zijn met een groep van 5 deze kamer in geweest en hebben ons geen moment verveeld (soms sta je te kijken naar wat anderen aan het doen zijn). Het nadeel daarvan is natuurlijk dat je soms nog wel eens een puzzel mist die door anderen wordt opgelost. Ook de puzzels zelf zijn goed te doen. Nou scheelt het dat wij al enig ervaring hebben met diverse kamers, maar de puzzels waren over het algemeen erg logisch. en goed van niveau.

Maar wat deze kamer echt maakt is de sfeer. Eerder schreef ik al over een visueel spektakel en dat is het ook. Verwacht hier geen kamer met schrikeffecten, maar je waant je echt als Alice in Wonderland, waar niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. Hou je dus niet van enge kamers, dan is dit er zeker een voor jou.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:34 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

 

Kitchen Disaster

Escaperoom Sliedrecht
Geplaatst op: 01 februari 2023

Leuke escape room. Goed te doen met jongeren die niet van eng houden.

Mijn neefje (17) en nichtje (14) kwamen logeren en daarmee wilden we graag eens een escape room doen. Omdat Kitchen Disaster voor ons niet ver rijden is, besloten om deze te proberen. Stiekem moet ik weg zeggen dat ik er een beetje huiverig voor was in het begin. Inmiddels heb ik aardig wat toplocaties mogen bezoeken en dan is het altijd spannend om een onbekendere kamer te doen.

De aankomst was wel een beetje vreemd. Je komt via de bedrijfskantine van een gebouw waar BHV cursussen worden gegeven het pand binnen en wordt dan (na een kopje thee o.i.d.) naar de escape room meegenomen. Net buiten de escape room worden ook vuurblus-cursussen gegeven (dit hoor je tijdens het spelen ook), dus je krijgt het gevoel dat dit 'er een beetje naast' wordt gedaan. En ergens is dat ook wel zo. Er is namelijk in de kamer niet echt iemand die met je meekijkt. Er is natuurlijk wel een noodknop, maar de hele kamer is volautomatisch. Dat geldt dus ook voor de hints. Wij hebben het eerste kwartier met zijn vieren rondgedwaald door de kamer niet wetend wat we moesten doen. Als je dan al een flink aantal kamers hebt gespeeld kan het heel frustrerend werken dat je een kwartier vastloopt op iets wat misschien te goed verstopt is geweest. De hint hiervoor kregen we dus ook (automatisch) na precies 15 minuten spelen. In totaal staat er 75 minuten voor deze kamer, dus we hadden gelukkig nog wel een uur. Toch voelt dat alsof je nu echt geen tijd meer te verliezen hebt, dat was denk ik niet nodig geweest als er iemand meegekeken had of als deze eerste 'puzzel' (wat eigenlijk niet echt een puzzel was) iets minder verstopt was. Er zijn soms dingen waar je in principe niet aan hoeft/hoort te zitten.

Toen wij dit eerste probleem getackeld hadden konden we gelukkig echt gaan beginnen. Toen we eenmaal bezig waren liep alles wel erg vlot en kon ik dat vervelende gevoel van dat eerste kwartier dolen los laten. Ik vond dat het thema van Italiaans restaurant goed was terug te zien. Natuurlijk zou het allemaal een stuk realistischer kunnen (ik las ergens in een review dat de keuken wel erg schoon en leeg was voor een Italiaanse keuken), maar ik ben van mening dat de ruimte gewoon realistisch is benut.

Over sommige puzzels moesten we nog wel even nadenken, maar andere puzzels spraken heel erg voor zich. Uiteindelijk waren we net binnen het uur klaar en hadden we, ondanks de verspilde eerste 15 minuten, dus nog een kwartier over.

Het is een prima kamer, maar ik zou er geen uur voor rijden. De ligging is wel perfect want vanaf de A15 (afrit Sliedrecht) ben je zo bij de escape room.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie in puzzels
 • Verhaal
 • technische snufjes
 • volautomatische kamer (incl. hints)
 • Onlogische/verstopte eerste 'puzzel'

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 01 februari 2023

Teruggekomen voor de Juwelier

Nadat wij eerder een dubbele boeking hadden gedaan bij deze locatie bleek de Juwelier defect te zijn. Daardoor bleef deze voor ons nog ongespeeld. In de kerstvakantie hebben we toen gebruik gemaakt van een kortingscode om deze kamer alsnog te spelen.

Bij de Juwelier van de onderwereld heb je echt het gevoel dat je je in een zaak van een juwelier bevindt. Dat is erg goed gedaan! Je kon wel zien dat het al een iets verouderde kamer was. Met een paar minuten op de klok over wisten we gelukkig te ontsnappen.

Wat ze bij deze locatie echt goed doen is hun enthousiasme voor escape rooms. Voor en na de escape room wordt er uitgebreid tijd voor je genomen. Om je op weg te helpen naar collega-kamers, maar ook om de kamer nog eens door te nemen. Dat vind ik altijd erg leuk.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Het Geheime Genootschap van de twee kamers de leukste vond, maar al met al was De Juwelier een erg vermakelijke kamer die je dus goed samen kan boeken.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Sfeer

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 14 juni 2022

Wie wil er met de erfenis van oma vandoor?

Met ons vaste escape-groepje zijn we vandaag neergestreken bij Breakout Room in 's Hertogenbosch. Hier spelen we vandaag twee kamers. We starten vandaag met Family Secrets, waarin we moeten gaan uitvinden wie er achter de erfenis van oma aan zat.

Alle kamers bij Breakout Room starten vanuit dezelfde gang. Een soort appartementencomplex waar je meerdere voordeuren samen komen, die je door een liftdeur betreedt. Een origineel idee, waarbij je meteen al goed in de sfeer komt.

Op het moment dat je de woning van oma via de hal binnentreedt zit je meteen in het verhaal. Door de aankleding van deze kamer waan je je echt bij een (ouderwets) omaatje thuis. Van het servies tot het behangetje en de lampenkapjes tot de antiek-ogende meubels. Dat er dan een grote digitale klok met resterende speeltijd in de kamer hangt kan ik me niet zo aan storen. Je speelt nou eenmaal een escaperoom en daar hoort dat bij.

De puzzels zijn heel gevarieerd en origineel die goed passen binnen het thema van de kamer. Ook een van de eerste opdrachten geeft een mooie inleiding op het verhaal. Er valt ook genoeg parallel te puzzelen voor ons als team van 5 personen. Dat is toch altijd wel erg leuk. Het mooie van deze kamer is ook dat met elke puzzel die je doet het verhaal ook steeds duidelijker lijkt te worden.

Ondanks dat deze kamer een slagingspercentage heeft van onder de 50% (Werd ons verteld) waren voor ons de puzzels vrij logisch. Er was echter een puzzel waar we wat langer op bleven hangen. Dat was ook meer een handelingsopdracht dan een denkpuzzel. Al met al wisten we met nog ruim 14 minuten (en zonder hints) op de klok te ontsnappen na dat we hadden achterhaald wie er achter de erfenis van oma aan zat.

Dit is de beste kamer die wij vandaag bij Breakout Room gespeeld hebben. Zeker een aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Origineel

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 30 juni 2022

Net als in de film

Vandaag waren we afgereisd naar 's Hertogenbosch voor twee kamers. Eerst gingen we op bezoek bij oma voor Family Secrets en een succesvolle ontsnapping hadden we ook nog Seven Sins op de planning staan.

Seven Sins is een wat oudere kamer van Breakout Room en gebaseerd op de film Seven met Brad Pitt. Maar ook zonder dat je de film hebt gezien (voor mij was het alweer 20 jaar geleden dat ik hem gezien heb, dus het plot van de film was een beetje weggezakt) kan je deze kamer goed doen. Maar als je de film nog scherp in het geheugen heb staan zitten er echt wel leuke details in die zo overgenomen zijn uit de film (met ook wel een behoorlijke spoiler, dus de film achteraf kijken.. dat gaat hem niet meer worden).

In deze escape room stap je met je groep in de huis van rechercheur om de motieven van een seriemoordenaar te onderzoeken. Deze zoektocht start vanuit zijn woonkamer. Zonder al te veel weg te willen geven vond ik dat er slim gebruik werd gemaakt van de ruimtes waardoor je 'echt' het gevoel had in de film te zitten.

Qua puzzels wordt je wel uitgedaagd om soms net even out of the box te denken. Dat was soms best lastig. Daar waar we in de eerste kamer van vandaag geen hints nodig hadden kregen we er in deze kamer wel twee en hebben we er om één gevraagd. Uiteindelijk zijn we met een paar minuten op de klok ontsnapt. Op naar een verdiende Bossche bol!

Vandaag zijn we overigens geweldig ontvangen door onze gamemaster (niet de eigenaar zelf). Ontzettend vriendelijke en service gericht. Tussen de kamers door deed zij gezellig mee in ons gesprek en kwam ze met mooie tips voor toekomstige kamers in de buurt. Dankjewel!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal (leuk icm film)
 • Gebruik van ruimtes
 • Soms waren puzzels erg out of the box

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 08 juni 2022

Wederom een erg leuke kamer!

Tijdens ons vorige bezoek aan The Cube met onze neefjes en nichtjes kon één iemand er helaas niet bij zijn. Omdat de kamer (Triplicatie Institute) ons toen zo goed bevallen was en we er een paar fanatiekelingen bij hadden besloten we om snel weer terug te gaan voor de Maffioso kamer. Zo goed als Triplicate Institute vonden we deze niet (maar die was ook echt erg goed), maar nog steeds absoluut het spelen waard.

Je bent een lid van de maffia en je bent het zat om onderaan de ladder te staan. Je besluit om het kantoor van de baas, die toevallig nét een uurtje weg is, binnen te sluipen en dure diamanten te stelen zodat je nooit meer hoeft te werken.

Je kan goed zien dat de eigenaren van The Cube zelf ook echte escape fanaten zijn. Dat zie je terug in de puzzels, in de aankleding en in het verhaal. Ook heeft deze kamer een aantal mooie verrassingselementen die je goed meenemen in het verhaal. De ruimte waarin je je bevindt is vrij groot en dat maakt deze kamer ook geschikt voor grotere groepen. Zo waren wij vandaag met zijn zevenen en we hebben ons nooit benauwd gevoeld. Daarnaast zijn er ook een aantal puzzels goed langs elkaar heen te doen, waardoor je ook niet met je handen in je zakken hoeft te staan.

Op een moment zaten we redelijk vast (en vreesde ik dat mijn slagingspercentage een deukje ging oplopen), maar dankzij een kleine, subtiele hint konden we toch verder en het laatste stuk konden we vlot doorlopen. Onze escape benjaminnen en benjaminneressen hebben zich erg vermaakt. Met ruim 6 minuten op de klok hebben we weten te ontsnappen.

De twee fysieke kamers van The Cube hebben we nu gedaan. Er zijn plannen om een derde kamer te bouwen (op dit moment wordt de gevel uitgebreid om meer ruimte te creëren. Zodra die derde kamer af is, komen we zeer zeker terug!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  53:45 min


 • Ontvangst / aftercare
 • Verrassende elementen
 • Duidelijke puzzels

 

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 08 juni 2022

Leuke escape room in een bijzonder thema! (Roald Dahl!)

Tijdens ons verblijf tijdens Hemelvaart zochten we in het centrum van Utrecht een escape room. Zo kwamen we uit op The Queen. Een escape room die wordt gehost als nevenactiviteit van een spellenwinkel. Normaal vermijd ik organisaties die escape rooms aanbieden als nevenactiviteit (vanwege gebrek aan kwaliteit), maar bij een spellenwinkel had ik wel het idee dat zij vanuit hun passie voor spellen en role playing een goede kamer konden neerzetten. En dat is zeker gelukt!

De escape room is gelegen in een van de opslagkelders langs de Oude gracht en alleen dat al geeft een leuke sfeer aan de kamer. De kamer zelf vond ik wat karig aangekleed, maar dat kan ook komen doordat ik de afgelopen maanden best wat 'toppers' heb gespeeld (Stay in the Dark, The Execution, Het Geheime Genootschap, Triplicate Institute) en daarmee wellicht licht verwend ben geraakt.

Wat deze kamer wel echt maakt is het verhaal waarin je belandt. Het verhaal van Roald Dahl waarop deze kamer is gebaseerd hoef je niet te kennen, die wordt voordat je de kamer in gaat keurig samengevat door de spelleider, maar maakt het misschien nóg leuker als je dit (korte) verhaal wel gelezen hebt. De kamer speelt zich namelijk af ná dit verhaal. Het boek zelf geeft dus geen spoilers weg. Qua ervaring klopt deze kamer helemaal, ook de manier van hints krijgen/vragen is op een erg leuke manier opgenomen.

In deze formatie (van 4) hebben we eenmaal eerder een escape room gedaan en deze kamer bood daarmee dan ook voldoende uitdaging om hier een krap uurtje zoet (pun intended) mee te zijn. Ik zou me goed kunnen voorstellen dat meer ervaren groep hier sneller door heen zal gaan. De kamer heeft verder leuke puzzels die in de kamer heel duidelijk samen moeten komen voor een finale.

Na de kamer hebben we nog lang nagepraat over hoe leuk we de kamer vonden en dat is denk ik het allerbelangrijkst van een escape room. We hebben erg veel lol gehad en dat is ook echt grotendeels te danken aan onze spelleider die ons geweldig heeft begeleid.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:15 min


 • Story telling (goede spelleider!)
 • Leuke puzzels
 • Mooie locatie
 • Hintsysteem was erg leuk
 • Voor ervaren groepen wellicht makkelijk
 • Aankleding van de kamer redelijk karig

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 02 mei 2022

Absoluut een van de betere kamers die ik gespeeld heb

The Cube ligt aan de rand van het winkelcentrum in Hellevoetsluis. Een ideale locatie, je kan er makkelijk parkeren en na afloop heb je alle mogelijkheden om nog wat gezelligs te doen. We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door Michiel en zijn partner. Mijn vriendin en ik gingen vandaag proberen te ontsnappen met onze neefjes en nichtjes (13 t/m 16 jaar) en drie daarvan hadden nog nooit een escape room gedaan. Na een korte en duidelijke instructie die je bij elke escape room krijgt konden we richting Triplicate Institute, want uit deze psychiatrische inrichting voor veroordeelde criminelen is namelijk een gevangene ontsnapt en aan ons de taak om te onderzoeken wat er is gebeurd.

Het thema van een psychiatrische inrichting leent zich natuurlijk perfect voor een escape room. Er hangt altijd een gespannen sfeertje in de kamers zonder dat het eng wordt (aanrader dus als je wel van spannend houdt, maar niet van eng/horror). Voor je de kamer in gaat word je ook nog verteld dat je altijd de deur achter je dicht moet doen. Je bent immers op de psychiatrie en je weer nooit wat er zich kan afspelen op de gangen. The Cube laat je op een hele bijzondere manier ervaren dat je bijna het gevoel krijgt zelf opgesloten te zitten in een afgesloten afdeling.

De puzzels in Triplicate Institute zijn goed te doen en bovenal erg logisch. Persoonlijk vind ik het erg fijn als puzzels vooral erg logisch zijn. Je komt wel eens opdrachten tegen die zo over-the-top bijzonder proberen te zijn, dat ze eerder onduidelijk zijn dan een uitdaging. Zonder (uiteraard) te veel te willen weggeven over de 'puzzels' zelf is er ook een goed evenwicht tussen doen-puzzels en denk-puzzels.

Met drie subtiele hints (Waarvan één de klassieke 'weet je zeker dat de code klopt'-hint was, en er uiteindelijk een stomme fout is gemaakt met het overnemen van de gevonden code) en iets meer dan drie minuten op de klok wisten we te ontsnappen. Na afloop kregen we ook nog een (inbegrepen) drankje aangeboden van de eigenaar. Kortom, een zeer geslaagde dag met een fantastische kamer als hoogtepunt. Wij komen zeker nog terug om ook de Mafioso kamer te spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  56:53 min


 • Decor is top
 • Duidelijke puzzels / flow
 • Verrassingselementen
 • Techniek
 • Spannend, maar zeker niet eng

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 25 april 2022

Adrenalinerush!

Vandaag twee escape rooms gedaan van The Escape Room in Rijswijk. Eerst The Execution en daarna Jason's Curse. Deze escape rooms delen dezelfde hoofdpersoon en dat geeft deze beleving net wat meer diepte.

Na een ontzettend vriendelijk ontvangst werden we naar de voordeur van de gevangenis geleid om te geplande executie te mogen aanschouwen. Daar kwamen we immers voor, de executie van Jason. Maar dat verloopt allemaal net even wat anders, waarna je (je raadt het al) moet ontsnappen uit deze gevangenis.

De speelruimte ziet er echt heel gaaf en realistisch uit. Verwacht geen overdreven puzzels die overal staan die je op moet lossen. De puzzels zijn echt goed geïntegreerd in het decor, waardoor het decor erg realistisch blijft. Er wordt ook erg origineel gebruik gemaakt van techniek, met één absoluut hoogtepunt. Hoe dan?

De adrenaline giert door je lichaam tijdens deze letterlijke escape-ervaring.

Na afloop word er nog ruim de tijd genomen om door de ruimtes te lopen en vragen te beantwoorden die je nog hebt. Ik vind het zelf altijd wel erg fijn als hier de tijd voor wordt genomen in plaats van, kamer uit en wegwezen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  49:22 min


 • Goed verhaal
 • Techniek met een wow-factor
 • 'Verborgen' puzzels
 • Moeilijk genoeg voor de ervaren escaper

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 11 april 2022

Wat een belevenis! Dit moet je gedaan hebben.

Dit wordt echt de lastigste review die ik op Escapetalk zal gaan schrijven, maar dat heeft alles te maken met hoe geweldig deze belevenis was, want je wil hier echt niets teveel over vertellen, maar wel genoeg om duidelijk te maken hoe geweldig deze ervaring is.

Het is al vaker geschreven, maar Stay in the Dark is geen escape room zoals je die gewend bent. Het is een 2,5 uur durende experience waarin je opgesloten bent in een groot gebouw (4000 vierkante meter, over meerdere verdiepingen). Je speelt als het ware met jouw team de hoofdrol in een thriller/horror. Nog beter gezegd, je speelt de hoofdrol in een real life video game uit het thriller/horror genre.

Op het moment dat je buiten ontvangen wordt begint de ervaring eigenlijk al. Je hebt dan nog wel de mogelijkheid om even snel naar het toilet te gaan en natuurlijk je telefoon e.d. op te bergen, maar je zit er dan al in. Eigenlijk zit je er ook al eerder in, want ook bij deze experience wordt je ook in de dagen voorafgaand op de bewuste dag al meegenomen in het verhaal door middel van filmpjes die je opgestuurd krijgt en het verhaal al vorm krijgt.

Als je eenmaal het gebouw binnen gaat wordt je direct opgezogen in de atmosfeer. De naam Stay in the Dark geeft ook wel een beetje de algemene sfeer weg van de hele tijd dat je opgesloten zit. Dat er met licht (of het ontbreken ervan) en geluid een bepaalde sfeer neergezet kan worden is natuurlijk niets nieuws, maar waar Dark Park echt de spijker raak slaat is dat elke ruimte van het gebouw heeft benut. De 4000 vierkante meter is niet alleen voor de show, maar je maakt ook echt gebruik van het hele gebouw.
Verder is er geen klok en/of schermen met hints. Je kan deze experience compleet meemaken zonder dat je in de stress zit over of je het wel gaat halen binnen de tijd.

De reden dat dit niet een traditionele escape room is heeft er ook mee te maken dat het aantal puzzels in deze 2,5 uur durende experience vrij laag ligt. Daarnaast zijn de puzzels ook niet van het aller moeilijkste kaliber, maar ze passen zo ontzettend goed in het verhaal.

En dan tot slot de acteur. Hulde voor de acteur (dankjewel Willem-Jan!). Ja, deze escape room heeft een acteur... en ja, ik had een schone onderbroek moeten meenemen, want die had ik nodig. Nou ben ik op zich niet echt een held (eerder een op sokken) en een escape room met acteur heb ik altijd vermeden. maar door het toevoegen van dit element werd deze ervaring zo ontzettend veel authentieker.

Stay in the Dark is een tijdelijk project (iets met een vergunning die elke 3 maanden kan worden verlengd), maar mocht je een moment kunnen vinden om hier naar toe te gaan. Doen! Het is prijzig, maar elke Euro ontzettend waard. Daarnaast krijg je ook 2 tot 2,5 uur vermaak wat de verhouding Euro/minuut weer schappelijk maakt.

Enig puntje van kritiek... Vanaf nu kan elke escape room die we na deze experience doen alleen maar tegenvallen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige sfeer
 • Origineel concept
 • 2,5 uur
 • 200% beleving
 • 4.000 vierkante meter speelveld
 • We zijn nu verpest

  xMvdsDaan92AleccinzanoCasturiiTheekopjeMarc

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 20 februari 2022

Wauw!

Via de top beste kamers van Escapetalk terecht gekomen bij het Geheime Genootschap. Eigenlijk hadden we beide kamers geboekt op deze locatie, maar De Juwelier bleek niet meer goed te functioneren, dus moest deze helaas afgezegd worden. Gelukkig was Het Geheime Genootschap de beter beoordeelde van de twee, en wat was dit een geweldige ervaring.

Na een zeer vriendelijk ontvangst van onze spelleider werden we naar de kamer gebracht. Aangezien we (ook in deze samenstelling) al ervaring hadden met escape rooms hield onze spelleider het intropraatje gelukkig kort. Na de uitleg in de kamer verliet zij de kamer en kregen we de eerste opdracht waarna de tijd begon te lopen.

Ik vind het zelf altijd erg fijn als (het begin) van een kamer niet heel erg lineair is. Zo konden we (groepje van 5) los van elkaar aan de slag met het oplossen van de puzzels. Alle puzzels waren erg logisch (sommige kamers hebben er helaas soms een handje van om heel erg vergezochte puzzels op te nemen in hun kamer). Ondanks dat we niet overal meteen uitkwamen wisten we (met één kleine hint) ruim binnen de gestelde 70 minuten te ontsnappen. Dat ze hebben gekozen voor 70 minuten is ook wel een goede keuze geweest. Dat heeft deze kamer ook wel nodig. (Lees: waar voor je geld!)

Waar deze kamer voor mij wel echt in uitblonk was het gebruik van techniek. Je vindt hier je broodnodige slotjes en codes die je moet intoetsen, maar het waren de special effects die deze kamer echt tot een gave ervaring maakte! Dit is daarmee op dit moment ook meteen een van de tofste kamers die ik gespeeld heb.

Na het ontsnappen nam onze spelleider ook ruim de tijd om niet alleen onze escape na te bespreken, maar ook de kamer zelf. Al met al een geweldige ervaring. Hier wil je absoluut een stuk(je) voor reizen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:36 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede prijs
 • Special effecten
 • Volledig automatisch

  Wepsie

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 13 februari 2022

Wat een fantastische escape room! (Wel een beetje lang)

Dit was persoonlijk mijn 9e kamer, in wisselende samenstelling. In deze samenstelling wisten we in 45 minuten te ontsnappen uit The Dentist, een andere kamer van DarkPark (maar dan in Delft). Vandaag was echter de eerste keer dat ik niet heb weten te ontsnappen uit een escape room.

Maargoed, de escape room zelf... die was echt fantastisch. Meteen vanaf de eerste seconde zat er al ontzettend veel sfeer in. Het was het afreizen naar Zoetermeer echt meer dan waard. De geluidseffecten waren af en toe echt spot on. Ondanks dat je weet dat er in deze kamer geen acteur zit, ga je bijna geloven dat je daarin iets over het hoofd hebt gezien.

De inrichting van de escape room, het gebruik van licht en geluid maakte van The Orphanage echt een sensationele ervaring.

Mijn grootste minpunt is echter wel dat deze kamer echt heel lang is. Er zijn veel opdrachten die je moet doen. We waren doorgekomen tot de laatste opdracht, maar we kwamen net 30 tot 60 seconden te kort om te ontsnappen. We waren de laatste groep van de dag en het was leuker geweest als we 'in blessuretijd' alsnog hadden mogen escapen. Je hebt in deze kamer eigenlijk geen tijd te verliezen. We zijn niet eens lang bezig geweest met elke opdrachten (die feedback kregen we na afloop ook van onze spelleider, die onwijs vriendelijk was). Sommige opdrachten losten we zelfs vrij snel op. Uiteraard geldt dat niet voor elke opdracht, maar ik vind dat je wel over opdrachten moet mogen nadenken. Zelfs als je de kamer al een keer gedaan hebt, heb je denk ik alsnog ongeveer 45 minuten nodig om te ontsnappen.

Los daarvan hebben we wel 60 minuten genoten van deze kamer en zijn hebben we ons adrenalineniveau weer goed kunnen aanvullen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Gebruik van geluid/licht
 • Esthetiek van de kamer
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Prijs (flink duurder dan gemiddeld)
 • Erg veel opdrachten binnen 60 minuten
 • Kamer is erg liniair

 

The Mad Magician

MJ Escape
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Bijna de beste tijd neergezet!

Met een vast groepje (collega's) hebben we nu een twee escape rooms gedaan. The Mad Magician wordt onze derde. Onderling hebben we ook in andere samenstelling ervaring met escape rooms. We werden heel vriendelijk ontvangen en na een intropraatje werden we naar de escape room begeleid. Het was voor ons een escape room waar alles meteen op zijn plek viel. We bleven niet lang bij puzzels vastzitten en gingen er eigenlijk als een speer doorheen (veel sneller dan normaal, maar soms zie je dingen gewoon wel en soms niet). De escape room zelf was zeer sfeervol en er zaten leuke puzzels in. Tegen het einde bleven we nét iets te lang op een puzzel hangen waardoor we net niet de all-time tijd konden neerzetten, maar wel een derde tijd mochten noteren. Ondanks dat we er snel doorheen waren hadden we niet het gevoel dat hij te makkelijk was.
Eenmaal ontsnapt kregen we een diepe buiging en de uitdaging om diezelfde avond ook nog de andere (moeilijkere) escape room "The Boss" te doen. Die uitdaging gingen we, na een drankje, natuurlijk aan!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 03 september 2021

Mooie kamer!

Met een vrijgezellenfeest deze kamer gedaan. We werden erg vriendelijk ontvangen en hebben daarna een leuke en sfeervolle escape room gedaan. Uniek aan deze kamer vonden we dat je gewoon met je drankje de kamer mocht betreden (zolang je je drankjes maar op het dienblad had gezet). Je betreedt de kamer van de vermoedelijke Zodiac Killer en gaat op zoek naar bewijs. Met 7 personen was er af en toe best wat ruis op de lijn, maar we hebben toch weten te ontsnappen. Je kan zien dat deze kamer veel gedaan is, want sommige gebruiksvoorwerpen zijn wel een beetje aan vervanging/restauratie toe. Soms waren teksten/tekeningen vervaagd en daardoor lastig te lezen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  56:34 min

 

De Verloren Professor

Xitroom Eindhoven
Geplaatst op: 13 februari 2022

Prima escaperoom, geen wow-factor

Samen met mijn vriendin deze kamer gedaan. Als je deze kamer met meer dan 4 personen gaat doen denk ik dat je bijna je kont niet kan keren. Dat is wel een minpuntje.
De puzzels volgen elkaar mooi op, en lopen zeker in het begin niet lineair. Zo kan je wel goed langs elkaar heen puzzelen. Dat heeft persoonlijk in het begin van een kamer wel mijn voorkeur.
De kamer is mooi aangekleed, maar maakt weinig gebruik van licht en geluid. Dat maakt deze kamer overigens wel geschikt als je niet zo van spannende/enge kamers houdt.
Hints kon je aanvragen door op een knopje te drukken en achter de muur kwam dan de spelleider te staan. Op die manier kon je door de muur heen een vraag stellen. Dat was wel een beetje vreemd. Je had niet het gevoel dat er continu met je meegekeken werd en je zo de goede kant op werd geleid. We waren met zijn tweeën en toen we ergens op vastliepen hebben we best lang gewacht op een hint, tot we door hadden dat we die zelf moesten vragen.
Uiteindelijk mochten we nog wel in blessuretijd ontsnappen, mede omdat er iets niet helemaal goed was gegaan in de techniek.

Klein minpuntje vond ik wel dat je specifieke kennis moest hebben om te ontsnappen. Specifieke kennis die wij wel beschikten, maar waarvan ik me kan voorstellen dat niet iedereen die heeft. Dat zou, naar mijn mening, niet mogelijk moeten zijn in een goede kamer.


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • niet-lineaire puzzels
 • Hint-systeem
 • Bepaalde specifieke kennis nodig

 

0 reviews