Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Bertdeweerdt

Escaper

Offline

Omschrijving

In 2014 speelde ik mijn eerste escaperoom, maar toen wist ik nog niet dat ik verslaafd ging worden. In 2023 is de verslaving boven water gekomen...


In de zomer van 2023 bouwden we een eerste eigen pop-up escaperoom en in 2024 doen we dat nog eens. Wie weet komt er ooit wel een vaste stek?!


Naast de escaperooms op EscapeTalk zijn er nog 8 extra kamers die we speelden.


Lid sinds

26-09-2023

Locatie

Ertvelde

Statistieken

Escaperooms

10 reviews

57 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


10 reviews

Western Escape

Production Pirates
Geplaatst op: 22 mei 2024

Klein maar fijn!

We hebben wat moeite moeten doen om deze te kunnen boeken, maar het is ons gelukt. Reden: Production Pirates is eigenlijk een bedrijf dat decors bouwt. De escaperooms zijn er eerder toevallig gekomen. Maar aangezien ze zich toespitsen op die decors, is er maar weinig personeel die de escaperooms nog kan hosten. Wij hebben dus het geluk gehad om wel iemand te strikken, en daar zijn we zeer blij om!

Dit was kamer 5 van het escape weekendje.
Aangekomen op de locatie konden we vlakbij makkelijk (gratis) parkeren. We werden verwelkomd in een ruimte wat leek alsof daar iemand woonde: mooi ingerichte loft met oog voor detail. Het kan natuurlijk niet anders, want daarboven zijn de kantoren van de decor ontwerpers ;-)
Mooi op tijd werden we geleid naar de kamer: een container! De ruimte is dus echt niet groot, maar wat hebben ze er toch veel in gekregen! En het feit dat je in een container zit merk je eigenlijk helemaal niet (behalve dat het krap is).
Leuk thema, leuk verhaal en prachtig decor, maar opnieuw: het zou niet anders mogen voor een bedrijf dat decors ontwerpt en bouwt ;-)

De wat lagere prijs (dan gemiddeld) had onze verwachting ook wat lager gelegd, maar die verwachting werd ruim overtroffen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Kleine ruimte

 

Omer

Guesthouse Escape
Geplaatst op: 18 mei 2024

Eerste generatie, maar nog steeds leuk!

Van een weekendje escapen was dit de eerste kamer. Er is een ruime parking vlakbij tegen een schappelijke prijs. De locatie is goed aangeduid dus makkelijk te vinden.

De aankomst is zonder contact met de gamehost, maar dat zorgt ervoor dat je snel "in het spel" zit. We waren wat te vroeg maar hoefden niet langer te wachten: nog voor het officiële startuur konden we starten.

De kamer is duidelijk een kamer van eerste generatie. Er zit weinig tot geen techniek in, maar dat stoort niet. Dat betekent dan uiteraard wel dat er vaak hangslotjes aan te pas komen, maar ze hebben duidelijk proberen variëren.

Alles verliep vlot, maar af en toe zijn we toch eens blijven haperen. Gelukkig wist de gamehost perfect wanneer er een tip moest volgen.

Na het spel werden we door de gamehost (eigenaar) ontvangen en werd er ruim tijd gemaakt om na te praten. Als je een passie deelt is er altijd wel wat te vertellen!

Conclusie: de kamer is vrij "basic", maar zeker een leuke starter van het weekend!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Het Geheim van Omer

Guesthouse Escape
Geplaatst op: 18 mei 2024

Een niveau hoger: letterlijk en figuurlijk!

Van een weekendje escapen was dit de tweede kamer. Er is een ruime parking vlakbij tegen een schappelijke prijs. De locatie is goed aangeduid dus makkelijk te vinden.

Aangezien we de twee games op deze locatie na elkaar hebben gespeeld, hadden we wel al contact gehad met de gamehost/eigenaar, maar in principe kom je binnen zonder contact.

"Het geheim van Omer" speelt zich af op de eerste verdieping van het gebouw. Je start in de slaapkamer van Omer en gaat op zoek naar zijn geheimen. De kamer is ruim en bevat leuke en mooi afgewerkte puzzels. Er zit een goede flow in, waardoor je weinig stil valt. De puzzels zitten goed en logisch in elkaar!

Het is duidelijk dat deze kamer met al wat meer ervaring is gebouwd dan de eerste ("Omer"). Er zitten leuke en soms verrassende elementen in. Goede kamer en de moeite om voor langs te komen.

Ook na deze game werd er nog ruim tijd gemaakt om na te praten. De sympathieke eigenaar trakteerde ons ook op een aantal drankjes!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal

 

Com'in & Escape

Fun@Comines
Geplaatst op: 18 mei 2024

Eerste generatie, maar nog steeds leuk!

Van een weekendje escapen was dit de derde kamer. De escaperoom is wat afgelegen, maar prima te vinden. Er is een ruime gratis parking bij de escaperoom en ter plekke is alles goed aangeduid.

Bij aankomst word je hartelijk ontvangen door Carla. De ontvangstruimte is in een garage waarvan de poort bleef open staan. Op zich is daar niks mis mee (er staan comfortabele zetels!), maar ik vraag me wel af hoe dat gaat als het echt koud is buiten.

De kamer bevindt zich op de eerste verdieping van het gebouw. Je wordt onmiddellijk uitgedaagd om je verbeelding in te zetten, want de trap naar boven is eigenlijk de berg die je naar het kasteel leidt. De poort van het kasteel is in feite ook een gewone binnendeur. Om makkelijker in de stemming te komen, zou wat meer inkleding de inleving wel kunnen helpen. Je krijgt wel nog de kans om je in thema te verkleden: ridders en jonkvrouwen!

Eens je binnen bent is de sfeer wel direct anders. De meubels zouden zo uit een kasteel kunnen komen. Hier en daar vind je wel tekeningen op de muur die nogal kinderlijk overkomen. Je hebt veel inlevingsvermogen nodig om je écht in een kasteel te wanen.

Toch zijn er zeker ook wel leuke en originele elementen in de kamer! Soms moesten we eens een stap achteruit zetten om te zien wat moest gebeuren, maar al bij al verliep het vlot met een minimum aan tips. Je merkt dat de kamer al wat ouder is omdat er geen technieken in verwerkt zitten, wat uiteraard geen vereiste is. Het nadeel is dan wel dat je dan snel bij hangsloten uitkomt, dus daar waren er wel veel van.

Op zich zeker geen verkeerde kamer, maar het is geen topper.

Nadien nam de gamehost/eigenares wel nog ruim de tijd om na te praten. Als je een passie deelt, dan heb je veel te delen!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

Escape Al Capone

Fun@Comines
Geplaatst op: 18 mei 2024

Alles lijkt gewoon, tot je verder kijkt...

Van een weekendje escapen was dit de vierde kamer. De escaperoom is wat afgelegen, maar prima te vinden. Er is een ruime gratis parking bij de escaperoom en ter plekke is alles goed aangeduid.

Aangezien we ook de andere kamer hebben gespeeld waren we al ter plekke, dus over de ontvangst valt wat te lezen in mijn andere review.

De kamer "Al Capone" bevindt zich op het gelijkvloers. Er was een defect aan de toegangsdeur waardoor de gamehost kort binnen moest zijn om het spel te starten, maar dit stoorde niet.
Bij de start ben je onmiddellijk in een café waar niks abnormaal lijkt. Dat is alvast een goede start! Al snel kwamen we hier en daar wel dingen tegen die ons verder leidden... Van daaruit volgden de puzzels elkaar snel op en was het logisch wat moest gebeuren.
Af en toe moesten we eens extra nadenken of kregen we een tip, maar al bij al zit er een goede flow in het spel, met af en toe leuke en verrassende elementen.

Deze kamer mag gezien en vooral gespeeld worden!

Nadien was er nog ruim de tijd om na te praten met de sympathieke gastvrouw.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 22 mei 2024

Geen alledaags hotel

Deze kamer was nr6 van ons escape weekendje.
Parkeren konden we vlakbij en gratis.
Al van op straat konden we zien dat het een kwalitatieve kamer zou worden, want de gevel van het gebouw is mooi (authentiek) en verzorgd. We werden goed en in thema ontvangen in de mooi aangeklede receptie, zo kon de ervaring ook onmiddellijk starten. Na een kort woordje uitleg door de conciërge, kregen we nog een geluidsfragment te horen. Daarna kregen we een sleutel en een koffer mee: we konden het hotel binnen gaan.

In het begin ging het naar ons gevoel helemaal niet vlot. We voelden dat we iets misten, maar achteraf hoorden we dat het wel zo hoort te zijn. We zijn steeds "op schema" gebleven. Voor ons was dat een klein puntje van kritiek: het duurt lang eer het echt op gang komt.
Los daarvan zijn de ruimtes prachtig mooi gemaakt en tot in de puntjes afgewerkt. Je waant je echt in een hotel!
Eens we in de flow zaten kwamen er leuke puzzels aan te pas en van één van de puzzels kregen we zelfs complimenten van de gamehost dat deze puzzel normaal helemaal zo snel niet wordt opgelost, want het was de moeilijkste van de kamer. Wij deden dat dus wel in één-twee-drie: we waren op dreef ;-)

Naar het einde toe voel je de spanning stijgen, maar we bleven kalm en geraakten op tijd uit de kamer!

Nadien werd er nog tijd gemaakt om wat na te praten, maar ook om te betalen. Persoonlijk betaal ik liever op voorhand, dan hoef je er niet meer aan herinnerd te worden dat het eigenlijk wel een dure hobby is ;-)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Great service
 • Puzzles
 • Experience
 • Komt traag op gang

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 31 december 2023

Top ervaring van begin tot eind

Dit was de eerste van negen rooms die over drie dagen gepland stonden in Nederland.
Parkeren deden we in de parkeergarage Breestraat, op een paar minuutjes stappen van de place to be. Op straat parkeren leek enkel te gaan per dagticket, wat ons €25 zou kosten. De parkeergarage was dan toch de goedkopere oplossing :-)

Bij aankomst werden we onmiddellijk hartelijk en enthousiast ontvangen door Jacoo en Pip. Een goeie start! De escaperoom en de hele ervaring daarrond bleken daar alleen maar in het verlengde van te liggen: fantastisch decor, goeie flow, leuke verrassingen,... Wat een topper, en wat een zalige start van ons tripje door Nederland!

De goede prijs is ook zeker het vermelden waard. De complete ervaring, inclusief een drankje en wat zoetigheden op tafel nadien: dit is een topkamer voor een (te?) lage prijs. We speelden al duurdere rooms voor een veel mindere ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

The Mansion

Operation Exit
Geplaatst op: 31 december 2023

Prachtig authentiek decor

Dit was de tweede van negen rooms die over drie dagen gepland stonden in Nederland.

Het gebouw waar de room zich in bevindt is vrij oud en kaal vanbinnen. Aan de ontvangstruimte en de weg daarnaartoe werd niet erg veel aandacht besteed, maar daarvoor waren we niet gekomen uiteraard.
De escaperoom zelf speelt zich voornamelijk af in een authentieke ruimte met prachtige elementen. Fantastisch dat het zo goed bewaard is gebleven! Wat het spel zelf betreft hoef je geen hoogvlieger te verwachten. De ER dateert dan ook al van 2015. Met beperkte hulp konden we toch binnen de tijd doen waar we voor gekomen waren: we vonden de schat! Na het vinden van de schat was er toch enige verwarring. We wilden ontsnappen, maar de deur bleek op slot te zijn (2 personen hebben dit gecheckt). We liepen terug naar binnen met de idee dat we misschien toch nog niet klaar waren... Maar daar stond dan plots de gamemaster naast ons die ons vertelde dat we wel degelijk klaar waren.
Een beetje een bizar einde, maar we hadden het dus wel gehaald!

Ben je in de buurt is het een leuke om mee te nemen, maar meer niet.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Authentiek decor

 

Met potentieel, maar ook met nog werk aan

Disclaimer: deze review is gebaseerd op ons bezoek op 2 december 2023, de dag van de opening. Intussen kan er natuurlijk wel al wat aangepast zijn.

Vol enthousiasme zagen we dat er niet te ver uit onze buurt een nieuwe kamer opende. Halsoverkop boekten we die op de eerste dag van de opening. Dat hadden we beter niet gedaan en gaan we in de toekomst ook niet meer doen. Zeker als je twee dagen voordien op sociale media ziet verschijnen dat ze nog testgroepen zoeken voor de dag vóór de grote opening, dat baarde me zorgen...
Zonder echt in detail te gaan: over de ganse lijn moet er nog veel afgewerkt en op punt gezet worden. Ook de gamemaster moest er schijnbaar nog inkomen, want de kamer was niet volledig goed gereset.

De ervaring begint met een filmpje. Het verhaal voelt erg geforceerd aan, maar we deden ons best om erin mee te gaan. Er zitten leuke puzzels in, al was de logica waarom we "A" moesten doen om "B" te verkrijgen soms wel wat zoek.
We kregen ook op een bepaald moment heel veel info tegelijk, waardoor we nog minder wisten wat we waaraan moesten linken.

Met wat finetuning, gerichte subtiele hints en esthetische afwerking in de kamer zou de ervaring zeker verbeterd kunnen worden, maar op de openingsdag viel deze dus tegen.

Dit was voor ons kamer nr 28. Ons slaagpercentage is tot op vandaag 100%, maar bij deze hebben we toch even gevreesd. Met minder dan een minuut op de timer ging de laatste deur dan toch open. OEF!


Reactie door Escape Room Sint Niklaas - Locked Up

05 maart 2024

Bert, bedankt voor uw review! We stellen uw feedback erg op prijs en hebben momenteel al heel wat veranderingen doorgevoerd. We zien jullie dan ook graag terugkomen bij de opening van onze tweede escape game, later dit jaar. Tot dan!


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Goede service
 • Heeft onderhoud nodig

 

Escape De Kelder

#ANT Escape Rooms
Geplaatst op: 09 oktober 2023

Goed, maar niet top

Het plan was om deze room met 4 personen te gaan spelen, maar helaas moest iemand uit ons team annuleren. Er zat wel nog voldoende ervaring in ons team, maar aangezien de escaperoom met minimaal 3 en maximaal 7 personen kan gespeeld worden, hoopte ik toch dat we geen ogen en handen te kort zouden komen.
Tijdens en na het spel bleek dit helemaal niet het geval te zijn. Integendeel: ik zou deze eerder aanraden om deze met 3 (of max 4) te spelen gezien de vrij lineaire opbouw van de puzzels.

De puzzels zelf waren leuk en origineel, al kwam er soms een stevige portie zoeken aan te pas. Gelukkig hadden we een goeie "zoeker" in ons team die ons vlot vooruit liet gaan :-)
Na afloop van het spel moest ik me wel hardop afvragen wat het verhaal achter de escaperoom ook alweer was. Het is toch vrij onsamenhangend, een beetje een verzameling van verschillende puzzels zonder een echte rode draad. Tijdens het schrijven van deze review (de dag nadien) komt dezelfde vraag terug boven en kan ik er nog steeds geen antwoord op geven.

Al bij al is dit zeker een degelijke escapegame met leuke en originele puzzels, maar misschien had ik er toch een tikkeltje meer van verwacht. Ben je in de buurt, dan is hij zeker de moeite!


Reactie door #ANT Escape Rooms

19 februari 2024

Bedankt voor jouw eerlijke feedback Bert. We nemen het mee!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  49:51 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Gebrek aan verhaal

 

0 reviews