Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Thirzawijnja

Escape Expert

Offline

Omschrijving

32 jarige TV producer uit Rotterdam. Gek op escape rooms, vooral veel in het buitenland gedaan (die helaas niet Escape talk staan), en nu bezig met een lekkere inhaalslag in Nederland!


Huidige top 3:

1) Stay in the dark - Vlaardingen

2) Haunted Hause II Poltergeist - Praag

3) Pins and Needles - Clearwater, FL USA


Lid sinds

29-05-2022

Locatie

Rotterdam

Statistieken

Escaperooms

17 reviews

109 kamers gespeeld

88.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Unlocky

1 teamleden

7 kamers gespeeld

17 reviews

Just wow

Kamer nr 5 van ons escapeweekend in Duitsland. En we sloten af met een BANG. Ik had op voorhand het allermeeste zin in deze kamer, dus fijn dat we deze als laatste konden boeken.

Ontvangst was wederom volledig in thema. En je stapt direct in een prachtig decor! Wauw.. je ziet al het begin van aankomende escaperooms. Dit zal dus niet de laatste keer zijn dat we hier langs komen ;-)

Over de kamer kan ik kort maar krachtig zijn. WOW! Prachtig gemaakt decor, slim gebruik gemaakt van de ruimtes, leuke puzzels. En die acteurs... wow, met name 1 van de 2 heeft capriolen uitgehaald waarvan ik nog steeds niet weet hoe ze t deed. Opbouw was top, spanning was perfect. ik geef niet vaak een 10, maar hierbij! verdiend!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving

  Marc

Filmisch hoogstandje

Kamer numero uno van ons escapeweekend in Duitsland. We begonnen met een kamer die al lang op mijn wishlish stond; The Dark Forrest. Want escaperooms zijn vet, maar enge kamers/experiences; daar gaat ons hartje letterlijk en figuurlijk nog sneller van kloppen.

De start van de kamer was direct in thema, vind ik altijd erg fijn. De echte start van de kamer vonden wij heeel vet. Dit was heel filmisch en was wat ons betreft een van de vetste intro's die we hadden gedaan (op t moment van spelen was dit kamer 121.

Decor was mooi gemaakt, puzzels waren niet heel ingewikkeld, mochten wat ons betreft nog wel iets moeilijker, acteurs deden het top, leuke scares, fijne spanning.

Waarom geen 10? omdat ik denk dat ze nóg meer uit de kamer hadden kunnen halen. Maar ga dit spelen als je van enge kamers houdt!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving

  Marc

Zepter des Lichts

The Code Agency
Geplaatst op: 09 juni 2024

Prima flow maar wel rommelig

Na lekker rennen door het bos bij The Dark Forrest was het tijd voor een wat luchtere escaperoom tijdens ons Duits escape weekendje. We besloten Zepter of Light the spelen. Even een beetje luchtigheid erin.

Vooraf had ik in de reviews al gelezen dat het nogal fabriekswerk was. Dit was een understatement. Alle kamers hadden dezelfde starttijd, en waarom snappen we eigenlijk nog steeds niet. De hele ontvangsthal stond vol en na 15 min wachten en nadat alle groepen opgehaald waren werden wij eindelijk opgehaald. Onze host had er niet veel zin in. Ik weet niet of dat door ons kwam, of omdat hij twee mensen moest inwerken die er schijnbaar nog minder zin in hadden haha. Er volgde een enorme uitleg. "je komt straks dit tegen, dan moet je niet dit" etc. Wij zeiden nadat we in de kamer stonden nog tegen elkaar dat we wel echt het gevoel hadden dat we in het verhaal werden gezogen... not haha.

Wat we uiteindelijk hebben gedaan was ons nog steeds niet helemaal duidelijk. Er zaten wel zeker mooie decors in, een prima puzzelflow, leuke puzzels en leuk om in meerdere soorten decors te zijn vanwege de tijdreis. Als je van puzzelen houdt zou ik deze kamer zeker meepakken, maar stel je even in op het intro. Na de belevenis bij Dark Forrest was dit wel ff wat stapjes terug.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Slechte begeleiding
 • Slechte service
 • Moeilijkheidsgraad

 

Ten Colours

Just Escape
Geplaatst op: 02 juni 2024

Een uurtje door alle kleuren van de regenboog

Ik had deze escaperoom al van een paar gamehosts gehoord, omdat we bij het napraatje bij die kamers vertelde dat met name ik en iemand anders van ons vaste escape groepje echte puzzelaars zijn. Dus op naar Almere! Je kan bij deze kamer goed last minute terecht en wat is nou leuker dan snel nadat je bedenkt "ik heb zin om te escapen" ook daadwerkelijk ergens terecht te kunnen ;-)

We kwamen aan in Almere en werden hartelijk ontvangen. Dan de kamers. Het concept is erg simpel; 10 kamers, elk in een eigen kleur en de puzzels worden steeds moeilijker. En op het moment dat wij gingen spelen had nog niemand de kamer gehaald. We like a challenge ;-) Dus we gingen het proberen! Kamer 1-5 gingen erg snel, en dat moet ook wel want je hebt je tijd op het einde hard nodig. Wij bleven een beetje steken op kamer 7, en na een paar weken vind ik die puzzel nog steeds een beetje onlogisch, maar dat kan ook aan ons liggen haha.

We zijn uiteindelijk halverwege de laatste kamer gekomen, waar we erg blij mee waren, al bleef het vervelende gevoel van kamer 7 toch ook een beetje hangen. want wat als we die wel snel hadden opgelost, dan hadden we hem misschien wel gehaald. We zullen t nooit weten ;-)

Ik zou deze kamer zeker aanraden als je van puzzelen houdt. Je komt niet voor de verbluffende technieken of het prachtige decor. Het is allemaal heel functioneel, maar voor dit concept echt helemaal prima. Lekker op naar Almere zou ik zeggen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs

  JustEscape

The Bailiff

The Old Lock Up
Geplaatst op: 21 september 2022

Een van de leukste kamers bij The Old Lock Up

De allerlaatste kamer gingen we spelen bij The Old Lock Up. Althans, voorlopig, want ze zijn met nog meerdere kamers op een andere locatie bezig! De Bailif was geinspireerd op Saw. De kamer heeft een acteur en je voelt de constante dreiging dat er iemand aan gaat komen, heel goed gedaan. Ook het feit dat je de hele tijd moest fluisteren hielp heel erg mee aan de ambiance (dit wordt je vooraf verteld). Al met al een leuke kamer!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 01 juli 2022

Magische wereld waar je vanaf de parkeerplaats al in stapt

Vandaag was het eindelijk zover en konden we Emmelocked spelen. We waren in de buurt en Nicole kon gelukkig nog een last minute slot regelen, top service! Met z'n drieën liepen we richting de kamer, en vanaf de parkeerplaats begint het eigenlijk al. Ook de wachtkamer is prachtig aangekleed waardoor je direct in de magische wereld stapt.

De kamer is echt prachtig gemaakt, hoog niveau! Alles perfect in thema, leuke puzzels, hier en daar een hersenkraker, maar alles klopte gewoon. Kamers met goede storytelling en mooi decor waarbij aan alle details is gedacht scoren bij ons zeer hoog, en bij deze kamer is dat niet anders.

Zéker een aanrader!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service

 

Prachtige kamer, je waant je écht even in een andere wereld

Met grote verwachtingen kwamen wij aan in Leiden om Escape from Wonderland te spelen. Je kwam bij de voordeur al helemaal in de stemming, en tot aan de wc was dit perfect uitgevoerd. en dan hadden we de kamer zelf nog niet eens gezien! Zodra je de kamer in loopt waan je je in een andere wereld. De kamer is prachtig uitgevoerd en het oog voor detail is echt perfect. De kamer had een heerlijke flow en het level van de puzzels was erg fijn.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Logica
 • Puzzels
 • Decor

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 01 juli 2022

Prachtig uitgevoerde kamer, goede spanning maar had voor ons stiekem nog wat enger gemogen

Met veel nieuwsgierigheid (en een klein beetje spanning) gingen we op weg naar de Amsterdam Catacombs. Het feit dat je wacht voor de poort van een prachtige kerk is al heel tof. De toon wordt meteen gezet zodra je op de bel drukt, je wordt gelijk meegenomen in het verhaal en de sfeer.

Zonder al te veel te spoilen; de kamer is super mooi gemaakt, leuke puzzels (niet alleen maar cijferslotjes), acteurs vinden we vaak ook een pre (mits een toevoeging), decoratie was zeer on point, verhaal was duidelijk en er waren toffe momenten hier en daar ingebouwd. Overall een hele goede kamer, al had ie eerlijk gezegd voor ons wel wat enger gemogen, maar dat is een enorme persoonlijke voorkeur. Voor ons is het vaak hoe enger hoe beter, maar kan me voorstellen dat je dan wat klanten mis loopt ;-)

Minpunt vond ik de engels talige hosts/acteurs. Wij kunnen zeer goed engels, maar in combinatie met de muziek was het soms wat moeilijk te verstaan. Ook vinden wij het ontzettend leuk om naderhand nog even gezellig na te praten over allerlei escape rooms en daarbij vinden we het erg leuk om escape room eigenaren of mede enthusiasts te treffen. Dat viel - in vergelijking tot andere kamers - bij deze iets tegen. We hadden iets meer het gevoel dat de mensen er slechts werkten, maar niet enorme fans waren. Dan had ie nog een half puntje hoger gescoord! :-)

Al met al toch een aanrader als je van enge kamers houdt


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Decor
 • Verhaal
 • Soms slecht verstaanbaar

  Drs-jlc

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 26 juni 2022

Hele toffe experience!

Deze escape room (of meer escape experience) zat echt onwijs goed in elkaar. Thema was leuk, puzzels waren leuk, details waren super! We hebben deze kamer met zn 3-en gespeeld en dat was wat ons betreft perfect. Kamer had een heerlijke flow en hele leuke en verrassende elementen. Zéker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Unlocky

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Acteur
 • Sfeer

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 19 juni 2022

Alsof je écht op exeditie bent

Hele fijne ontvangst gehad. Er wordt echt de tijd voor je genomen, was echt een prettig begin. Verhaal in de kamer is erg duidelijk, en het thema is super goed doorgevoerd. We hebben puzzels gedaan die we nog niet eerder hadden gedaan en op een gegeven moment heb je écht het idee alsof je op expeditie bent, heel tof gedaan. Wij hebben deze kamer met 4 personen gespeeld. Dit was perfect. Met 2 is het ook wel haalbaar, maar met meer dan vier is het denk ik iets te veel. Het napraatje was ook erg gezellig, hele leuke eigenaressen :-)

In ieder geval een enorme aanrader en we komen snel terug voor Anna's Dollhouse!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decor

 

Mooi vormgegeven, toffe stijl en fijne flow in de puzzels!

We hebben vandaag met 4 personen deze kamer gespeeld. Door de dame die het ontvangst deed kwamen we gelijk al lekker in de sfeer. Eenmaal aangekomen in de kamer zat je direct midden in het verhaal. Aankleding was mooi, veel echte spullen en niet veel "gemaakte" props, wat de echtheid van de kamer echt ten goede komt. Hele leuke puzzels, ook puzzels die we nog niet eerder hadden gedaan. Al met al echt een hele leuke kamer. Zat ook een hele fijne flow in de spellen. De kamer is blijkbaar al 7 jaar oud (hoorden wij achteraf) maar daar hebben we tijdens het spelen echt niets van gemerkt. Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 01 juni 2022

Gewoon Wow

Drie maanden moesten we wachten.. en de eerste dag na de lockdown waren we aan de beurt. We besloten ons vanaf moment 1 volledig mee te laten nemen en volledig in de belevenis op te gaan. Ik zal niet te veel vertellen, want dit moet je gewoon zelf ervaren. Verwacht niet een escape room met tien tallen puzzels, dit gaat echt om de belevenis. Zit ontzettend goed in elkaar, de spanning wordt op perfecte wijze opgebouwd. Gewoon wow..


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Spannend
 • Verhaal

  xMvdsDaan92AleccinzanoCasturiiMarc

Bank Heist

Reykjavik Escape
Geplaatst op: 29 mei 2022

Heel matig

Dit was een nieuwe kamer in de enige escape room in IJsland. Traditiegetrouw proberen we altijd in het buitenland een escape room te doen. De informatie op de site was vrij summier, dus op basis van een soort iene miene mutte kozen we deze kamer. Conclusie: echt zeer matig. Het verhaal klopte niet met de rekwisieten en verdere aankleding, de puzzels waren enorm makkelijk, wij waren na ongeveer 22 minuten klaar, en dat is echt te snel en zeker in combinatie met het prijzige prijskaartje is dat niet oke. Geen aanrader dus ;-)


5

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prijs
 • Sfeer
 • Slechte service
 • Veel te lage moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Weinig origineel
 • Decor
 • Slechte begeleiding

 

Virus Outbreak

Enigmarium Maribor
Geplaatst op: 27 juni 2022

De beste escape room in Slovenie!

Voor ons werk zijn we meerdere keren in Slovenië geweest en hebben bijna alle escape rooms daar gespeeld. Virus in Maribor is echt een aanrader. De kamer zit goed in elkaar, de missie is duidelijk en de kamers hebben een fijne flow. Vooral de grootte van de escape room vonden wij een zeer aangename verrassing. Zeker een aanrader als je in de buurt bent!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Meerdere kamers
 • Logica

 

The Brewery

Enigmik
Geplaatst op: 01 juni 2022

Verrassend vette escape room

We waren voor werk in Barcelona, en traditiegetrouw wanneer we in het buitenland zijn proberen we altijd een escape room te doen. Na wat research gedaan te hebben, kwamen we bij The Brewery terecht. Eerlijk is eerlijk, wij waren een beetje sceptisch vooraf vanwege het thema. Wij vinden de engere escape rooms het vetste en hadden nog niet veel rooms gedaan met een totaal ander thema. Daarnaast waren wij niet echte bierliefhebbers, maar door de reviews leek het ons toch de moeite waard.

Toen de we kamer uit kwamen... wow! wat een bizar toffe kamer is dit. Technisch zeeer sterk, sfeerbeleving is top. De kamer maakt ook goed gebruik van techniek zodat iedereen (wij speelden met 4) een taak had, en niemand buiten de boot zou vallen. In deze kamer zit ontzettend veel liefde, passie en veel techniek. Iedereen die wij tegen komen en van escape rooms houdt raden wij deze kamer altijd aan. echt TOP!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving

 

Haunted House II Poltergeist

The Chamber
Geplaatst op: 29 mei 2022

Na jaren hebben we het nog steeds over deze kamer!

In 2019 hebben mijn man en ik deze kamer gespeeld in Praag. Dit was een van de eerste escape rooms die we speelden, en tot de dag van vandaag (na heel wat escape rooms te hebben gespeeld in het buitenland), staat deze nog steeds in onze Top 3. De sfeer die is neer gezet was echt top, de actrice was doodeng, maar heel goed en écht een toevoeging aan de kamer. Puzzels waren heel leuk, samenwerken was een vereiste. De finale was voor ons ook echt een hoogtepunt ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Zodiac Patres

The Chamber
Geplaatst op: 29 mei 2022

Top concept, maar uitvoering iets minder

Nadat we extreem enthousiast waren over Poltergeist, besloten we nog een kamer te doen. We kozen voor Zodiac Patres vanwege het element met de beul. De kamer begon heel tof, alleen al snel liepen we vast op elementen die achteraf waren voor als je met meer spelers was. Heel jammer, want daardoor hadden we veel tijd verloren. Bij ons was er ook een technisch mankement, waardoor het element dat de beul af en toe je komt opzoeken niet door ging, dat was super jammer. Al met al kwamen we hierdoor niet in de juiste flow.

Kamer is wel heel mooi gemaakt, en perfect in stijl.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Decor
 • Onlogische puzzels

 

0 reviews