Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Secret Chocolate Factory

Gent , België

Nu geopend

60 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Secret Chocolate Factory

In deze escape room zit de Colombiaanse maffia je op de hielen. In 1850 (Bogota, Colombia) hadden 2 Belgische zakenmannen een deal met een Colombiaanse cacaoboer om zijn zeldzaamste boon exclusief te importeren. Anderhalve eeuw lang werd met deze boon een extreem verslavend chocoladerecept geproduceerd in een kleine chocoladefabriek in Gent. Ze werden rijk, maar de boer en zijn familie helaas niet. Het recept was geheim en werd doorgegeven van vader op zoon. Onlangs stierven de enige 2 recepthouders toevallig op hetzelfde moment. De Colombiaanse maffia is dit te weten gekomen en volgens onze bronnen zijn ze hier binnen 1 uur... Snel! Vind het recept!


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

EN

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

6 likes

121 bezoekers

77.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Blekerijstraat 75
9000, Gent
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 106+ kamers

27 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Benoît DossoineBenoît DossoineJunior EscaperLid sinds: 31 december 2022 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2023

Bittere nasmaak

We zijn helaas wat teleurgesteld door deze kamer. De setting en het verhaal intrigeerden ons, maar de uitwerking viel zwaar tegen. Veel zaken waren vervaagd (ouderdom?) en sommige slotjes waren al open, waardoor we volledig de draad kwijt waren.


5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:20 min


 • Origineel
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Ruben MehaudenRuben MehaudenJunior EscaperLid sinds: 13 februari 2023 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 februari 2023

Vrij klein, niet de grootste uitdaging

Wij hebben deze kamer met twee gespeeld. Twee is wat ons betreft ook het maximum aantal spelers die hier comfortabel kan spelen.
De puzzels op zich waren niet extreem moeilijk. De locatie van deze escape room is bijzonder en de begeleiding was niet altijd even goed aan het meevolgen.
Niet alles in de kamer werkte heel goed en dat bracht de nodige frustraties mee.


5.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Slechte begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Weinig origineel
 • Heeft onderhoud nodig

 

JeroenSchuyJeroenSchuyEscape ExpertLid sinds: 25 april 2022 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 september 2022

Originele kamer

Op citytrip naar Gent pikken we uiteraard een escape room mee.
Deze room begint zich op een nogal vreemde locatie, de juiste plek vinden is inderdaad al een escape op zich.

De ontvangst was wel supervriendelijk, ook de babbel nadien was heel hartelijk en we kregen een hoop tips voor andere kamers.

De kamer zelf was echt wel origineel, niet heel high-tech, maar wel goed aangekleed in het thema en ook de puzzels waren steeds verbonden met het verhaal.
Soms zagen we wat 'eenvoudige' dingen over het hoofd maar al bij al konden we de puzzels best goed oplossen, met minimale hulp van de host.

Leuke kamer en we komen zeker de andere nog spelen


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  51:20 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

RicardoVD90RicardoVD90Escape ExpertLid sinds: 17 juli 2021 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 februari 2022

We we're choco-late!

We wilden een beetje last minute een escape room doen en toch niet te ver rijden, kwamen we bij deze escape room uit. Ik had de russian lab room al een keer gedaan hier en daar was mijn ervaring ook positief bij. Dus met een klein beetje moeilijk regelen voor vrij te krijgen, was de kamer geboekt!

Onthaal:
Nadat we zelf veel te laat waren door het verkeer richting Gent, waren we eindelijk bij de escape room gearriveerd. Gelukkig wist ik nog de weg dus stonden we snel bij de balie. Even de excuses aangeboden en we konden snel beginnen met de algemene intro en we konden naar de kamer!

Kamer:
Na de algemene intro begaven we ons richting de kamer. Eenmaal binnen mochten we een schort uitkiezen om aan te doen en kregen we nog een intro filmpje van de kamer zelf. We keken even snel rond en even goed gekeken naar de ruimte zelf. De aankleding was heel goed gedaan naar mijn mening. Maar we moesten de kamer spelen en niet alleen maar bewonderen. Dus snel naar de puzzels gekeken en al snel was wel een beetje duidelijk was we moesten doen... maar hoe? De eerste wat grotere puzzel ging ons niet heel goed af, maar daarna kwamen we steeds verder. Met de vaste hints kwamen we al wat verder, maar met een echte hint werden we de goede richting opgeduwd. We losten wat puzzels op en zodra we de goede antwoorden hadden konden we verder de ruimte in! En hier rook het ongelooflijk lekker! Deze kamer zat vol met allerlei verschillende elementen, maar ook zo goed als alles moest gebruikt worden. In deze kamer heb ik dingen gezien en gedaan die echt een eerste keer waren voor in een escape room voor mij. Het zijn niet de meest bijzondere dingen, maar dat maakte deze kamer alleen maar leuker. Maar na genoeg in de kamer ronde gekeken te hebben moesten we natuurlijk ook wat puzzels op lossen. Het ging wel goed, maar een klein hintje hier en daar was wel nodig. En we waren met van alles bezig en we keken op de klok... nog maar 14 minuten over? En we moeten nog zoveel doen! En toen ging de vaart erin zitten, er werd ons verteld dat we de grootste puzzel moesten doen. Daar gingen we mee aan de slag en we dachten dat we dat goed hadden gedaan. Tot er blijkbaar 3 cijfers uit moesten komen in plaats van een tekst. Maar even met dicht geknepen ogen kijken kwamen we er gelukkig achter wat de cijfers waren. Nog een paar puzzels en we konden de code invoeren! eerste poging... fout! Tweede poging... fout! Hadden we wel alles goed gedaan, blijkbaar niet en bij de derde poging ging de deur open! Ontsnapt! met nog 1,5 minuut op de klok!
De gamehost kwam naar beneden ons tegemoet gelopen en ze zei dat we het hartstikke goed hebben gedaan! We hadden vrij weinig hints gekregen zei ze en we waren heel de tijd goed bezig geweest. Dat was wel leuk om te horen, want wie houdt er nou niet van zulke complimenten! We hebben nog even de kamer doorgelopen en alle puzzels nogmaals bekeken en een klein praatje en ons escape avontuur zat er weer op!

Conclusie:
Dit is een zeer goed en leuk aangeklede escape room. Zeker niet een van de grotere die je tegenwoordig vaak hebt, maar dat deert bij deze kamer zeker niet! De puzzels waren leuk bedacht, maar er zat een element in waar ik zelf niet heel erg kapot van ben. Dit komt omdat het teveel verwarring op kan leveren wat het nou echt is. Maar het heeft totaal niets negatiefs aan de kamer gegeven. Er zijn puzzels/elementen die ik nog nooit eerder heb gezien en dat was leuk en grappig om te zien in een escape room. Al met al heb ik me super vermaakt in deze kamer! Hij is te bespelen met 2 personen, maar dan is het wel aanpoten en er is ook veel te doen! Dus hij kan lekker pittig zijn!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  58:24 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

FlightAttendantFlightAttendantEscaperLid sinds: 21 oktober 2022 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2022

Chocolatedream

Leuke ervaring. Eerste escaperoom als duo gedaan. Hadden daardoor ook hier en daar een hint nodig, omdat je het toch wel meer geschikt is voor 3 of meer zou ik zeggen. Maar een super leuke ervaring, met unieke onderdelen. Het maakte het tripje naar Gent extra spannend.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Origineel
 • meer geschikt voor 3+ spelers

 

HanneloreHanneloreJunior EscaperLid sinds: 04 november 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2021

Heerlijk en spannend!

Wij waren enorm verrast door deze kamer. We hadden het niet gelinkt met Colombia en dachten eerder aan een fabriek of Charlie. De kamer overtuigde ons gaandeweg en we leerden ook heel wat bij! De puzzels zijn uitdagend en technisch vernuftig. Jammer dat we met één puzzel wat tijd kwijtgespeeld zijn omwille van een technisch deficitje, maar niks dat met wat extra denkwerk niet kon opgelost worden ;) leuke kamer vol heerlijke verrassingen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

ineineEscape ExpertLid sinds: 01 juli 2018 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2022

Smaakt naar meer

Samen met mijn partner hadden we een paar daagjes Gent gepland. Als fervente escaper wilde ik dan graag van de gelegenheid gebruik maken om ook eens in Gent een kamer te spelen. Dit zou de eerste keer zijn dat ik enkel met mijn man een kamer zou doen.
Een ware relatietest ;)

De Secret chocolate factory zag er een kamer uit die te doen was met 2 én nog een leuk thema had ook.
Na een korte zoektocht naar de escape zelf werden we vriendelijk ontvangen.
We kregen een inleidende uitleg en mochten starten in de factory.

De kamer zelf was mooi in thema aangekleed, er was een variatie aan puzzels.
Sommigen waren zeer onverwachts. We waren wat wantrouwig naar een puzzel toe omdat we dachten dat dat echt niet de bedoeling kon zijn.
Wat zaten we goed fout in dat geval! :)

Een leuke kamer, met voor ons een wat moeizame start.
Uiteindelijk de eindpuzzel opgelost met nog een aantal seconden op de teller.
Het was pittig met 2 personen, een persoon extra had al een grote hulp geweest, maar we hebben ons zeker geamuseerd.

én de scheiding hebben we ook niet moeten aanvragen nadien! ;)


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Devlieger - Meerts

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

MauriceVMauriceVEscape ApprenticeLid sinds: 13 december 2021 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2021

Uitdagende kamer met een leuke verhaallijn

Je belandt in een leuke setting met allerlei uitdagende puzzels.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

kasvkasvEscaperLid sinds: 24 maart 2019 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2021

Leuke diverse puzzels

De room had een grote diversiteit aan puzzels en was leuk om te spelen. Hoewel de kamer wat aan de kleine kant was mocht dat niet af doen aan de beleving.

Er zat een grote verscheidenheid van soorten puzzels in en ook een aantal hele originele raadsels in die ik niet eerder had gezien.

Hoewel ik over het algemeen geen fan ben van automatische hints vond ik dat hier niet erg.

Een leuke kamer met grappige puzzels


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: It takes 2 (and then some more)

Ontsnapt: Ja  52:12 min


 • Leuke afwisseling aan puzzels
 • Vriendelijke gamemaster
 • Automatische hints
 • Ietwat klein

 

Gilles De ClercqGilles De ClercqJunior EscaperLid sinds: 05 december 2022 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 december 2022

Eén van mijn favorieten!

Deze room behoort zeker tot één van mijn favorietjes!

Het thema ligt mij ten eerste al zeer goed en ook sommige raadsels zag ik nooit eerder! Bepaalde zaken in deze room zijn een echt technisch hoogstandje wat ik steeds fijn vind! Makkelijk was het zeker niet en de wiskundeknobbels onder ons hebben hier zeker wat voorsprong!

Dit was een room om duimen en vingers bij af te likken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:16 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Verhaal
 • origineel

 

Fijne room met heel geslaagde inkleding

Een mooie room, veel details in de inkleding. Uiteindelijk een hele toffe ervaring gehad.
De kamer was enkel wat aan de kleine kant. Maar dat heeft niet afgedaan aan de raadsels die heel goed ineen zaten. Geslaagd!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie inkleding
 • Toffe raadsels
 • Vrij klein

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (231 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 januari 2023

Erg leuk

Leuke kamer met wat leuke verrasingen vooral op het einde iets leuks . Prima vermaakt met zijn tweeen . Verder niet een top kamer of decor maar wel erg leuk om te spelen


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:19 min

 

Wereldrecord Escape Rooms in 24h

Deze kamer had een leuk thema, zeker als je een chocolade liefhebber bent. Op het begin kwamen we wat moeilijker op gang, maar dat ging vlotter in het tweede deel. Hier waren zeker bepaalde verrassende elementen die we nooit eerder hadden gezien. Qua reset van de kamer is dit misschien een iets intensievere taak. Zeker ook opletten dat alles veilig gebeurd in de kamer. De kamer is zeker een aanrader voor iedereen dat al wat ervaring heeft met escape rooms, voor kinderen kan er best een begeleider aanwezig zijn.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Wereldrecord 'Meeste Escape Rooms in 24h' 2020

Ontsnapt: Ja

 

GoldielockGoldielockSenior EscaperLid sinds: 18 december 2019 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2020

Toffe escape room

Leuke originele puzzels en een vriendelijke ontvangst.
Gelegen op een leuke locatie. Wat minder was, is dat de game master mee in de kamer komt, maar kan misschien moeilijk anders gelet op de locatie.

Manier van hints geven was niet zo ons ding: automatische hints die om de zoveel tijd worden afgespeeld (ook al heb je de puzzel al opgelost). Game master stuurt wel bij waar nodig.

Korte nabespreking maar game master vroeg wel of we nog graag iets wouden weten dus dat was voor ons wel voldoende.

Al bij al een leuke escape room, voldoende voor 4-5 personen maximum (want nogal kleine ruimtes).


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:18 min


 • Vriendelijke ontvangst
 • Leuke puzzels
 • Game master komt mee in de kamer
 • Automatische hints

 

modestemodesteJunior EscaperLid sinds: 25 februari 2018 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2019

This escaperoom is like a box of chocolates, you never know what's inside.....

Leuke kamer op een beperkte oppervlakte. Puzzels zijn trouw aan het thema en de finale zit goed in elkaar. Weliswaar niet ontsnapt maar zeer hartelijke ontvangst en debriefing.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels trouw aan het thema
 • Zeer goed onthaal
 • beperkte oppervlakte als je met méér dan 4 speel

 

The Box Gent, NathanThe Box Gent, NathanEscape ExpertLid sinds: 21 september 2019 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 september 2020

Uitdagend en sfeervol

Ondanks de kleine oppervlakte, zijn de makers er in geslaagd een hele reeks uitdagende puzzels in een sfeervol decor weg te werken. Een heel originele puzzel zorgt voor een onvergetelijk extra'tje!
Helaas soms wel wat moeilijk. Ingame zouden hier en daar iets betere hints kunnen zitten.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeervol decor
 • Uitdagende puzzels
 • Chocolade!
 • Klein, maar fijn
 • Geautomatiseerde hints

 

swaggersswaggersEscaperLid sinds: 09 april 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2019

Begon goed, frustrerend einde

Leuk ingericht met variërende puzzels en enkele verrassingen. Helaas wisten we niet wat te doen bij laatste opdracht. We vonden het dan ook frustrerend dat we door deze laatste opdracht er niet zijn uitgeraakt want we waren wel vrij snel aan dit punt dus tijd genoeg. Wij zijn van mening als je de laatste 20' spendeert aan slechts 1 puzzel en al de rest voor dit punt reeds hebt opgelost je wel een tip zou mogen krijgen. De laatste 30' begon er een sirene geluid af te spelen, te luid en dus een half uur aan een stuk. Dit werkt enorm storend en neemt de concentratie ook weg.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 3 personen

Team: The Swaggers

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Ontvangst
 • Geen hulp de laatste 20'
 • Zeer storend sirene geluid

 

marie_truyensmarie_truyensJunior EscaperLid sinds: 07 augustus 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2021

Leuke sfeer

Leuk uitgewerkt decor, verrassende elementen, originele puzzels. De ontvangst en begeleiding is niet altijd zo persoonlijk bij Puzzle escape rooms.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Astrale

Ontsnapt: Ja

 

joeri_jacobsjoeri_jacobsJunior EscaperLid sinds: 18 januari 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2019

goed maar niet afgewerkt

Het begon allemaal heel goed met in het begin zelfs een kleine puzzel dat als je die oplost voordat je kamer begint je een extra tip kreeg. maar hoe verder we in de kamer geraakte, hoe minder de fun werd. De kamer heeft veel goeie ideeën, maar soms passen ze gewoon niet in de kamer, zijn ze amper te vinden, of zijn ze redelijk cheap.

Ook dat er een alarm blijft afspelen het laatste deel van de kamer is niet alleen irritant (want je kan het niet afzetten) maar ook enorm afleidend.

Het decor had ook al heel wat afgezien waardoor het al lijkt of de kamer er al 5 jaar staat.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • leuk idee
 • unieke puzzels
 • alarm.
 • puzzels zijn soms cheap

 

gvaartgvaartJunior EscaperLid sinds: 01 februari 2020 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2020

Chocolaatje?

Een hele leuke escaperoom. Prima ontvangst, goed uitgewerkt thema. Helaas, tijdens ons uurtje viel het communicatiesysteem uit en kwam er iemand bij ons zitten voor de begeleiding. Op zich prima opgelost maar iets minder voor de escape ervaring.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: WABLIEF?

Ontsnapt: Ja


 • Goed ontvangst
 • Goede begeleiding
 • Mooie puzzels
 • Falend communicatiesysteem

 

BenjaminBenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2020

Verrassende kamer!

Zalige escaperoom. De makers hiervan zijn tot het uiterste gegaan qua inkleding en sfeerschepping. Vanaf het introfilmpje ben je vertrokken voor een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Een absolute aanrader. Wij hebben een escapemarathon gedaan doorheen Gent en kruisen deze met stip aan als een must do en zeker een topper in het Gentse. Niet twijfelen, doen! Straffe beleving!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer goeie sfeerschepping
 • Meerdere originele raadsels en leuke momenten
 • Zeer sympathieke uitbaters

 

escapingcousinsescapingcousinsEscape ApprenticeLid sinds: 20 januari 2019 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2019

Een originele en goed uitgewerkte kamer, zowel voor beginners als gevorderden!

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: />
Onze ontvangst bij Puzzle Escape Rooms Gent was zeer aangenaam dankzij de twee leuke dames die de kamers open hielden. De locatie zelf is zeer sfeervol en ook de wachtruimte is heel leuk ingericht.

Voordat we van start konden gaan met de escape room zelf werden we eerst een (optioneel) raadsel voorgeschoteld waarmee we een start hint konden verdienen, hier konden we natuurlijk geen nee op zeggen!

Voor de kamer krijg je de algemene escape room uitleg via een filmpje meegedeeld waarna je in de kamer wordt opgesloten. Voordat het avontuur echt van start gaat wordt nog een leuk sfeerfilmpje afgespeeld in de kamer zelf waarbij je meer achtergrondinformatie krijgt over het verhaal en wat je doel is. Ondertussen kan je al lekker rondkijken naar wat er zich allemaal in deze kamer bevindt en hierna begint het echte werk, het recept vinden en ontsnappen binnen de tijd!

De kamer bestaat uit twee ruimtes, het warenhuis en de keuken, die beide perfect in thema zijn aangekleed. Je wordt hierdoor echt mee getrokken in het thema wat voor een sterke sfeer zorgt tijdens deze escape ervaring.

De puzzels zijn vrij origineel en zitten goed in elkaar, al misten we een paar extra visuele of auditieve indicaties bij een aantal zaken die gebeuren. Ook waren de hints voor een van de puzzels verwarrend omdat je makkelijk in een verkeerde richting kan beginnen zoeken.

Zeker en vast een kamer die we kunnen aanraden aan iedereen, beginners en gevorderden!

Keep escaping!
http:// /> Vlog:


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heel mooi afgewerkt thema
 • Technisch sterke puzzels
 • Zo goed als alles in de kamer wordt gebruikt
 • Bij één puzzel kan je makkelijk fout gaan denken
 • Er misten een paar indicaties

 

eviandrieseviandriesJunior EscaperLid sinds: 04 maart 2019 (66 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 april 2019

Erg leuke kamer!

We vonden dat er in deze kamer veel originele puzzels zaten, alles wat erg goed uitgewerkt volgens het thema. De puzzels waren niet zo gemakkelijk. Technisch zat de kamer ook zeker goed in elkaar!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2020

Leuke kamer

Mooie verzorgde kamer, zoals we van puzzle gewend zijn.
Met een leuke verassing.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  59:12 min

 

fredericfredericSenior EscaperLid sinds: 08 oktober 2019 (66 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2019

Leuk en pijnlijke handen

Onze derde escape room en de tweede van Puzzle games.
Het wat tevens de eerste van onze beste vrienden. Het is ons heel goed bevallen. Bij het begin liepen we wat doelloos rond. We vonden de aanknopingen niet, maar verder verliep alles van een leien dakje. Leuke kamer met enkele verrassingen.
We konden net op tijd ontsnappen (kregen wat extra tijd).


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: Moruga Scorpio

Ontsnapt: Ja  61:00 min


 • sfeer
 • de geur van chocolade
 • originaliteit

 

Aangenaame eerste keer.

Was een eerste keer dat ik een escape room deed. Door deze ervaring heb ik er nu al meerdere gedaan


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke puzzels
 • Misschien een net iets te kleine eerste ruimte

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig