Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Gimmers Kruidenvrouwtje

Gemert , Nederland

Permanent gesloten

60 minuten

3 - 8

14 jaar

Lees reviews

Meer over Gimmers Kruidenvrouwtje

In Gemert gaat al jarenlang een verhaal rond over het ‘Gimmers Kruidenvrouwtje’. In 1937 vestigde zij zich aan het Ridderplein waar ze jarenlang als kluizenaar leefde. Ze zocht nauwelijks contact met de buitenwereld. Alleen de rookpluimen die regelmatig uit de schoorsteen van het oude, vervallen gebouw kwamen, waren een teken van leven. Als de rookpluimen waren verdwenen, ging haar deur heel even open en zagen de mensen het Kruidenvrouwtje met grote houten vaten langsgaan bij de diverse cafés waar Gemert rijk aan was.

Men was ervan overtuigd dat het Kruidenvrouwtje zich in haar huis opsloot om in het geheim te werken aan een recept voor het aller lekkerste bier ter wereld. Het Gimmers Kruidenvrouwtje bleek nooit helemaal tevreden te zijn over haar diverse brouwsels en bleef experimenteren met de kruiden die groeiden op de Gimmerse grond.
Echter, sinds zeven jaar heeft niemand meer van haar brouwsels kunnen proeven. De schoorsteen van haar huis rookt niet meer. Kasteleins kunnen geen vaten van haar gouden vloeistoffen bemachtigen. En haar deur bleef al die tijd gesloten.

Verschillende geruchten gaan rond in de Gimmerse gemeenschap. De een weet zeker dat het Kruidenvrouwtje is overleden en waarschijnlijk in de kelders van haar huis is overgeleverd aan ratten en muizen. Sommigen denken dat ze in een van haar bierketels is gevallen en verdronken. Weer een ander is overtuigd dat ze nog leeft en in het geheim iedere nacht nog aan haar recept werkt voor het beste bier ter wereld. Maar eigenlijk weet niemand het zeker en niemand durft het vervallen huisje van het Gimmers Kruidenvrouwtje te betreden. Stiekem hoopt de Gimmerse bevolking dat ze haar bier nog één keer kunnen proeven, of nog beter: haar recept kunnen bemachtigen om nog liters van haar perfecte brouwsel te kunnen brouwen.

Daarom hebben een aantal dappere mensen dit jaar het initiatief genomen om het recept van het Gimmers Kruidenvrouwtje te achterhalen. Via een geheime, ondergrondse gang is het hen gelukt om het huis van het Kruidenvrouwtje binnen te komen. Lukt het hen om het recept van het aller lekkerste bier ter wereld te bemachtigen? Of leeft het Kruidenvrouwtje nog en steekt ze hier een stokje voor?

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

4 likes

32 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Ridderplein 35
5421CX, Gemert
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

23 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

chantal_antonischantal_antonisJunior EscaperLid sinds: 30 november 2018 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 april 2019

Leuke kamer


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie kamer, sfeer was daardoor prima
 • Kamer niet nabesproken is jammer

 

DrLKDrLKEscape ExpertLid sinds: 26 juni 2016 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2019

Prima kamer ook voor ervaren escapers

Leuke grote kamer, helaas wat weinig puzzels. Leuk cadeautje op het eind.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Groot
 • Cadeautje op eind
 • Puzzellight

 

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2019

Tweede kamer van de dag

Als tweede gingen we hier spelen. Het begin is beetje ongemakkelijk maar wel heel goed te doen en je komt meteen in het verhaal daardoor.
Puzzels en thema zaten goed in elkaar.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Ja

 

chris_zopfichris_zopfiEscape ExpertLid sinds: 19 mei 2017 (104 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2019

Hele leuke kamer 2/4

Wat een leuke kamer om te spelen. Het begin is ietswat ongemakkelijk maar daar ben je snel genoeg door. Het hoort wel echt in het thema dus niet storend. De kamer is leuk te doorlopen en heeft leuke en interessante puzzels. Het presentje achteraf is ook zeer leuk in thema. Ook hier was er weer goed samen gespeeld met mijn vriendin voor de climax in de avond


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Ja

 

estherestherEscape ApprenticeLid sinds: 20 november 2018 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2018

Leuke, geheimzinnige kamer!

Een kamer met een mooi verhaal. Het mysterieuze begint al meteen bij de start en blijft doorgaan bij de verschillende kamers. Voor een aantal was het de eerste ervaring en dit is dan wel een hele mooie kamer met veel verschillende aspecten. Want wat kun je verwachten bij een escaperoom? Er was een mooie variatie aan puzzels en kamers die mooi bij het verhaal van de escaperoom passen. De sfeer en omgeving geven een prima beeld van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Helaas net niet kunnen ontsnappen binnen het uur maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet als je na afloop een aandenken meekrijgt wat het verhaal mooi afsluit.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee


 • authentiek
 • mooi verhaal
 • souvenir

 

ligoligoEscape ApprenticeLid sinds: 7 maart 2018 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2018

Gave escape room met goed verhaal

Leuk verhaal in een andere sfeer dan je gewend bent. Fijn dat er aansluitend een leuke kroeg is waar je voor en na een drankje kunt nuttigen. De escape room bevindt zich in meerdere kamers en is zeer goed ingericht naar het huis en het verhaal. Samenwerking is zeker nodig, wat een pluspunt is. Vier tot zes personen zou het beste zijn voor deze escape room. De temperatuur in de escape room was overwegend fris, hier werden we goed voor gewaarschuwd en konden we ons zeker op kleden. Al met al een zeer leuke ervaring en aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

Anne (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2018

Sfeervolle escaperoom

Alles is in dezelfde sfeer ingericht, echt gebaseerd op Gemert. Prijs bij ontsnappen is leuk. Niveau is te doen. Enthousiaste spelbegeleider.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ik weet zelf weinig over Gemert, is nadeliger

 

mark89mark89Escape ExpertLid sinds: 22 juni 2016 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2018

Leuk dat het een huis is maar verder niet heel uitdagend of spectaculair

We waren met 6en in deze kamer wat misschien een beetje veel was.
Er was niet heel erg veel te doen uiteindelijk, sommige puzzels worden geblokt bij een foute poging zonder dat dit vermeld is.
Het is een tijdelijke kamer, het is leuk dat het in een heel huis is maar voor de rest geen echte topper.
Geluid dat gebruikt wordt mag iets harder, soms moet de hele groep zich niet bewegen om überhaupt het geluid te kunnen verstaan.
Prima om een keer gespeeld te hebben maar geen topper.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

MiessMiessEscape ExpertLid sinds: 11 mei 2018 (152 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2018

Sfeervol puzzelhuisje

Door de kamer in een echt woonhuis(je) te bouwen en zoveel mogelijk spullen in de aankleding authentiek te houden, heeft deze kamer ontzettend veel sfeer. Dit maakt het verhaal heel geloofwaardig en dat maakt het natuurlijk weer leuker om te spelen!

Ik vind de puzzels erg verschillen in niveau, maar niet in een positieve zin. Één puzzel was geweldig in elkaar gezet, waar verschillende verbanden gelegd moesten worden en de hersenen echt eens even flink moesten kraken. Een andere puzzel daarentegen... Ons team is sowieso iets minder fan van doe-puzzels, maar dit was toch wel de eerste keer in een kamer dat we zo sterk de hoop hadden dat we fout hadden begrepen wat we moesten doen, omdat we geen zin hadden om het uit te voeren. Deze puzzel haalde ons ook behoorlijk uit de flow van de kamer.

Verder valt er genoeg te puzzelen voor vier personen, al zou ik vanwege de ruimte niet met meer dan vier personen gaan spelen. De overige puzzels zijn leuk en afwisselend. Ik hoop eigenlijk dat de makers deze kamer langer willen aanhouden en al hun puzzels naar het hogere niveau gaan tillen dat ze in de al wel in de kamer laten zien. Er is potentie voor een topkamer!

We werden geholpen door een leuke meid die zelf ook erg enthousiast was over escapen. Dat, in combinatie met het aandenken, maakte de service helemaal top!


6.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  48:58 min

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (262 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 november 2018

Sfeervol huis

De escape room is gebouwd in een volledig huis, wat erg tof is! De kamer is daardoor ruim opgezet, maar dit betekent niet dat je het met veel mensen moet gaan spelen. Het leent zich niet voor grote groepen en ik raad aan om met maximaal vier personen de kamer te doen.

De sfeer in de kamer is top. Het oogt verlaten, oud en een beetje mysterieus. Zonder twijfel dat hier het kruidenvrouwtje uit 1937 heeft geleefd. Hierop scoort de kamer punten. De meeste puzzels daarentegen waren niet aan onze groep besteed. In de puzzels zit enorm veel herhaling van zetten. Je weet wat je moet doen, je hebt het al een of twee keer succesvol gedaan en dan moet je het nog een keer en nog een keer en nog een keer herhalen. Dit voelt eerder als bezigheidstherapie dan echt lekker puzzelen. Mijn advies zou ook zijn om de puzzels korter te maken en er puzzels bij te doen, in plaats van een puzzel lang te maken, tot het irritant lange aan. Verder zit er één hele vette puzzel bij, waarbij je écht verbanden moet leggen. Helaas blijft dat bij één puzzel, maar de potentie is er. Het zou een upgrade van de kamer zijn als er meer van dit soort puzzels in verschillende moeilijkheidsgraden toegevoegd werden.

De service overigens is top! Een enorm enthousiasme meid heeft ons geholpen met een passie voor escape rooms. Altijd leuk!


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  48:58 min

 

Ferry84Ferry84Senior EscaperLid sinds: 18 juni 2018 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 november 2018

Leuke kamer

Sochtends vroeg in gemert aangekomen voor deze kamer. We werden zeer vriendelijk onthaald en naar de kamer gebracht. Ik moet eigenlijk zeggen huis want dat is wat het is. De puzzels waren origineel maar voor onze groep blijkbaar erg moeilijk. Ik denk dat we iets te moeilijk hebben gedacht wat resulteerde in een gefaalde poging om te ontsnappen. Ik kan de schuld geven aan het feit dat iets in de techniek bij ons niet goed werkte wat misschien genoeg tijd had gegeven om te ontsnappen. Maar dat gezegd hebbende, onze groep zat niet in de flow en als we wel ontsnapt waren dan had ik dat onterecht gevonden.

De kamer zelf ademt gewoon sfeer. Hij zit redelijk in elkaar. De logica was soms met de puzzels ietsje onduidelijk. De techniek bij een paar onderdelen zou wel iets beter kunnen maar dat is bijzaak. Leuke kamer die het zeker waard is om te doen met geweldig lieve mensen achter de knoppen. Het souvenir wat je bij deze kamer krijgt is de beste die ik ooit heb gehad.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Team: EscapeGoats

Ontsnapt: Nee


 • Souvenir
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Locatie
 • Techniek
 • Logica achter de puzzels soms onduidelijk

 

Freek82Freek82Junior EscaperLid sinds: 15 mei 2017 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 november 2018

Hele leuke kamer!`

Een hele leuke kamer met zeer vriendelijk personeel. Leuk verhaal met leuke puzzels. Hier en daar een geluidseffectje zou leuk zijn. Leuke verrassing op het eind!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  43:41 min


 • Leuk verhaal
 • Vriendelijk personeel
 • Kamer goed in thema
 • Leuke puzzels
 • Geluidseffecten mogen erbij

 

JorisJorisEscaperLid sinds: 30 augustus 2016 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2018

Sfeervol, klein huisje

De sfeer in het huis is goed, het verhaal wel oké, maar het is niet slim om met een te grote groep te gaan (misschien maximaal 5?) omdat er niet zo veel tegelijk gedaan kan worden.


5.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

Joyce (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2018

Uitdagend maar geweldig!

Super goede verhaallijn. Moeilijke puzzels. Ontzettend fijn ontvangen en begeleid.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Dennis (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2018

Super tof!

Voor mij de eerste escaperoom en gelijk een gave ervaring. Gevarieerde puzzels in een hele 'echte' setting. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Echtheid

 

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (110 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2018

Origineel

Vanmiddag op zoek gegaan naar het geheime recept van het Gemertse Kruidenvrouwtje.
Origineel verhaal, bijpassende sfeervolle locatie en origineel begin. En nog iets lekkers op het einde.
Verwacht geen “escaperoom 2.0” afwerking (kan ook niet in een tijdelijke kamer). Voor een nette prijs een uur plezier!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Locatie
 • Sommige puzzels hadden beter gekund

 

sebastiaan_bouwhuissebastiaan_bouwhuisEscaperLid sinds: 30 juli 2017 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 september 2018

Super!

Na een super vriendelijk entousiast ontvangst door de gastvrouw de kamer in gegaan.het verhaal klopt echt met de kamer.leuke uitdagende puzzels voor de beginner maar ook voor de pro! Ontsnapt binnen de tijd!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 3 personen

Team: Familie0416

Ontsnapt: Ja  59:06 min

 

Cupido79Cupido79EscaperLid sinds: 30 juli 2017 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 september 2018

Op bezoek bij het kruidenvrouwtje

Om te beginnen het ontvangst was goed zeer vriendelijk enthousiaste eigenares. Het verhaallijn is erg leuk bedacht.

We hadden 1 speler niet bij en we moesten het vandaag met zn 3en doen ...momenten bij gehad van Omg hoe gaan we dit doen maar ... Yes het is ons gewoon gelukt ! En wat was de beleving ook echt fantastisch. Ik hou van zulke kamers complimenten voor de eigenaressen.
Dikke 10 !!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaallijn
 • Kamer
 • Puzzels
 • Zit in de flow

 

Team Fiets 'M erinTeam Fiets 'M erinEscaperLid sinds: 21 oktober 2017 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 september 2018

Super leuk!

Een leuke ervaring voor een hele goede prijs. Wat een spannende kamer om te spelen. Er zijn best wat puzzels te doen van verschillende orde. Teamwork zeker gevraagd. Wij hebben deze kamer met 2en gespeeld en zijn trots dat we het eerste duo waren dat binnen het uur eruit zijn gekomen. Een erg leuke gastvrouw die enthousiast het spel begeleidt. We kijken nu al uit naar hun eventueel volgende pop up escaperoom.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • De locatie, groot woonhuis
 • Ontvangst
 • Prijs kwaliteit super
 • Meer effecten zouden het verhaal goed doen.

 

De dames (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 september 2018

Spannend, uitdagend en goed in elkaar gestoken


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Spannend
 • Leuk personeel

 

tomhendriksentomhendriksenEscaperLid sinds: 19 februari 2017 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2018

Een kijkje terug in de tijd.

We zijn erg vriendelijk en enthousiast ontvangen.
Het verhaal wordt leuk gebracht!

In de kamer zijn het thema, verhaal en decoratie goed op elkaar afgestemd. Dit maakt de beleving erg goed!

Vandaag als testgroep de kamer met z'n drieën gespeeld. Helaas hebben we een paar minuten extra nodig gehad ;) Gelukkig mochten we hem wel helemaal uitspelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • ontvangst
 • thema
 • aankleding
 • n.v.t.

 

Wat een ervaring!

Hele spannende ervaring met een mooi verhaal. Ik als ervaren scape roomer raad deze iedereen aan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Alleen gespeeld

Ontsnapt: Nee


 • Alles!
 • Niets!

 

Rob (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2018

Mooi opgezet en lekker uitdagend

Leuk verhaal in een groot opgezette 'kamer'. De ervaring is al met al leuk en gezellig. Uitdagend, dat wel. Dus ook voor ervaren spelers leuk.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee


 • Uiterlijk en aankleding
 • Grootte
 • Verhaal en opzet
 • Misschien té uitdagend

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig