60 minuten
12 jaar
Min. 2 -~ Max. 8

Schrijverskamer

Video

In deze kamer logeerde vroeger de grootste sprookjesschrijvers van de wereld; Hans Christiaan Anderson, de gebroeders Grimm, Charles Perrault en Giambattista Basile. Ze verbleven hier om de welbekende sprookjes en verhalen te schrijven. Echter kwamen de sprookjes niet uit de kamer zoals wij ze nu kennen. Het waren gruwelijke verhalen. Als de schrijvers in deze kamer geschreven hadden, moesten ze de sprookjes herschrijven als ze weer thuiskwamen.

De schrijvers gaven aan dat de kamer dit uit zichzélf veroorzaakte. De afgrijselijke sprookjes bleven in de kamer en niemand durfde deze meer te betreden, door de spookverhalen die erover werden verteld. Dappere onderzoekers waren nieuwsgierig geworden naar het mysterie van deze specifieke kamer. Maar niemand wist het geheim te ontrafelen. De kamer werd gesloten, voor altijd…

Of toch niet? Voor hen die dapper genoeg zijn, wordt er een uitzondering gemaakt. Zij mogen de kamer betreden om zelf te ervaren wat de schrijvers ervaren hebben. Zij mogen proberen om het mysterie op te lossen. Maar doe hier niet te lang over! Voor je het weet word je meegenomen door de kamer en zul je, net als de gruwelijke sprookjes, voor altijd in de kamer blijven, achter slot en grendel.

Video

 • Thema

  Mysterie

 • Likes

  1

 • Aantal keer gespeeld

  9 bezoekers van escapetalk

 • Reserveren

  NL

  Toilet aanwezig

  Gratis parkeren


Kosten

Dag 2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen7 personen8 personen
MA €85.00 €85.00 €85.00 €95.00 €95.00 €95.00 €95.00
DI €85.00 €85.00 €85.00 €95.00 €95.00 €95.00 €95.00
WO €85.00 €85.00 €85.00 €95.00 €95.00 €95.00 €95.00
DO €85.00 €85.00 €85.00 €95.00 €95.00 €95.00 €95.00
VR €85.00 €85.00 €85.00 €95.00 €95.00 €95.00 €95.00
ZA €85.00 €85.00 €85.00 €95.00 €95.00 €95.00 €95.00
ZO €85.00 €85.00 €85.00 €95.00 €95.00 €95.00 €95.00


Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

 • Miranda — 8 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 31 juli 2019 - 23:48
 • Gespeeld met 5 personen in juli 2019. Ontsnapt: Ja

Mooie escaperoom met een leuk verhaal tot in detail doorgevoerd

Gelijk bij binnenkomst klopt het! Vriendelijk personeel en alles in de verhaallijn van de kamer(s) gedecoreerd. Leuke en afwisselende puzzels.

0
9.5
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Leuke beginnerskamer

Net als bij de moordkamer is het natuurlijk al leuk als je het pand binnenkomt dat het personeel in stijl is gekleed. De kamer zelf is niet heel erg moeilijk en naar mijn mening vooral voor de beginnende escaper leuk. Als je gewoon een keertje een kamer wil spelen dan is hij prima te doen, voor de fanatiekelingen zou ik eerder de andere kamer adviseren.

0
7
 • Sfeer: 7.5
 • Puzzels: 6.5
 • Service: 8.5

Kamer voor onervaren spelers

We werden hartelijk en op een speciale manier ontvangen. Een leuk aspect aan de escape room en zorgde ervoor dat ik er helemaal zin in kreeg, GAME ON! De kamer in en aan de slag!

Voor een kamer die recentelijk geopend is, is het een kamer die nog ontworpen is in 1.0-stijl. Er is geen gebruik gemaakt van technologie en de puzzels bestaan uit het invoeren van de cijfercodes en sleutels omdraaien. Wat betreft de puzzel springt er geen één puzzel echt uit of is uitdagend. De puzzels waren prima. Verder kan ik me wel echt ergeren aan puzzels waarbij je sterk afhankelijk bent van een bepaald inzicht, terwijl je al wel weet wat je dient te doen. Zonder te spoilen.. vergelijk het met een Rubiks kubus. Je weet wat je moet doen, maar om zo’n ding op te lossen heb je wel een bepaald inzicht nodig en tijd. Ik vind dat zonde en geeft niet het fijne gevoel wat je krijgt als je een puzzel weet op te lossen. Daarnaast heeft het ook niets met het thema te maken. Aardig wat puzzels vielen buiten het thema.

Er waren attributen in de kamer die erg tof en in thema waren. Dat was erg leuk gedaan en deed wat mij betreft veel voor de sfeer. Helaas waren er dan ook attributen aanwezig die weer heel erg afdeden aan de sfeer, zoals grote houten kisten met nummers erop (volgordelijkheid) die niet aansluiten op het thema.

Al met al een leuke kamers vooral voor onervaren spelers en de beleving die de eigenaren/medewerkers je mee willen geven is erg tof!

0
7
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 6
 • Service: 10

1.0 kamer met potentie

Ik heb absoluut een zwak voor dit thema, dus ik had er heel veel zin in om deze kamer te spelen! De ontvangst bij deze kamer is super. Dat schept hoge verwachtingen voor de kamer, maar die worden helaas niet helemaal waar gemaakt.

Bij het spelen van deze kamer zie ik vooral een kamer met heel veel potentie. De sfeer en attributen zijn bij bepaalde aspecten van de kamer zo mooi aangekleed en doorgevoerd en als dit thema je aanspreekt is dat echt genieten. Ik hoop dat het uiteindelijke doel van de makers is om dit in de hele kamer door te voeren.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor de puzzels: er zijn een aantal puzzels die zó goed in de stijl van het thema zijn neergezet en waar je ook echt even moet nadenken voordat je tot de oplossing komt. Een aantal andere puzzels, zoals bijvoorbeeld de inzichtpuzzel die Moess al benoemd in haar review, zijn totaal niet meegenomen in het verhaal. Voor een kamer die de Schrijverskamer heet, is dat natuurlijk zonde!

Ik heb het idee dat er heel veel liefde in deze kamer is gestopt en dat de eigenaren echt nog iets speciaals kunnen maken van deze kamer. Het blijft een echte 1.0 kamer, maar ik heb bij andere escape rooms ervaren dat het dan alsnog een geweldige ervaring kan zijn. Met dat gevoel ging ik helaas niet deze kamer uit. Ik zou deze kamer aanraden als je een kamer zoekt om met (oudere) familie/collega's te spelen die nog nooit een escape room hebben gedaan.

0
7.5
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 6
 • Service: 10

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.

Andere kamers op deze locatie