Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Eyeimagine

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

14-06-2022

Statistieken

Escaperooms

2 reviews

2 kamers gespeeld

50% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 reviews

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Fantastisch!

Geweldig hoe deze kamer in elkaar zit! Van begin tot eind goed uitgedacht!
Ik ben zelden zo enthousiast geweest over een escape room. Maar hier klopte gewoon alles.

Al bij ontvangst zit je meteen in het verhaal. We werden ontvangen door een medewerker van de toy factory en worden kort maar duidelijk ingeleid door kundig acteerwerk. Meteen weten we dat er iets niet pluis is.

De puzzels zijn erg afwisselend en geen moment voel teveel, te lang of overbodig.
Je zit meteen in een verhaal en zelfs na ‘ontsnapping' moet je nog bijkomen van alle indrukken.
Heel innoverend, geweldig vormgegeven met oog voor detail, leuke afwisselende en zeer creatieve puzzels.

Echt een aanrader. Ga deze kamer doen! En als je er toch bent, doe meteen The Hunting Season ook. Of beter nog, kom nog een keer terug zodat je elke kamer goed kan laten bezinken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  MarkvBavel

Gemiste kansen

Eigenlijk vind ik dat de review van 'De Milde Dictator' precies omschrijft wat er mis is met deze Escaperoom.

Het is dat er 1 oplettend iemand bij ons in de groep was, want afgezien van een klein bordje in het raam rechts van de deur (die een paar treden hoog zat, dus zeker niet in het zicht is), konden we nergens aa herkennen dat we gearriveerd waren op de juiste plek.

Eenmaal binnen waren we wel aangenaam verrast door de grote van de ontvangstruimte. Je zou niet zeggen dat er maar 1 kamer te spelen is. Wellicht alvast met het oog op de toekomst?
Afijn, het onthaal was in ieder geval erg hartelijk. Wij kwamen binnen toen er nog een groep aan het nakletsen was over de kamer.
Wat jammer was, want ik moest mijn best doen om me voor hun gesprek af te sluiten en er werd dan ook een paar keer net iets te laat gewezen op het feit dat ze discreet moesten zijn, aangezien wij de kamer nog moesten spelen.

Gelukkig heb ik geen cruciale informatie gehoord en werd het gesprek snel afgerond en was er de aandacht voor ons.

We werden vriendelijk onthaald door de eigenaar, die ons de regels uit wilde leggen. Ook al gaven we aan al flink wat kamers gedaan te hebben, toch kregen we nog een uitgebreid verhaal over wat off-limits was (het gebruikelijke verhaal). Maar ook kwam er een uitgebreide uitleg over dat boeken in een kast of een tas niets van informatie zouden bevatten, die hoorden daar immers gewoon. Maar als er iets in een kast of tas zat wat op zou vallen en er eigenlijk niet zou horen, dan mochten we er wel wat mee doen... Hier haakte ik eigenlijk al meteen af. Volgens mij kan je deze uitleg vermijden als je kamer duidelijk is ingericht en er niet teveel poespas in de kamers wordt geplaatst.

Dan de kamer zelf.

De kamer is leuk gemaakt, het lijkt echt of je in een deel van de school bent. Het verhaal is best duidelijk en er zijn genoeg 'aaah' en 'woow' momenten.

Helaas blijft het daar wel een beetje bij. Want al in de eerste ruimte worden we erg geremd door een veel te lang filmpje waarin eigenlijk vrij weinig gezegd wordt.
Of er wordt een heel verhaal opgehangen (ondertussen werd er door onze groep flink gezocht naar aanwijzingen en manieren om de code te kraken van één van de vele hangsloten met cijfercombinatie). Om aan het eind van het filmpje zonder er zelf iets voor te hebben moeten te horen wat de code precies is... Dit voelt te makkelijk en geeft totaal geen voldoening. Dit gebeurt helaas ook niet maar 1x.

Daarnaast had ik het gevoel dat we téveel geholpen werden door de gamemaster.
Toegegeven; wij waren als groep niet altijd even sterk in onze communicatie en ik was erg blij dat er op een gegeven moment wél ingegrepen werd doordat er verkeerde dingen werden gecommuniceerd naar elkaar en we niet verder kwamen. Maar dat is denk ik het enige moment dat ik dankbaar was voor de communicatie met de GM.
Té vaak moest er gezegd worden: Jullie hebben het al goed, er is al ergens iets open gegaan. Als we daar keer op keer gewezen moeten worden dan lijkt het me dat er iets mis is in hoe de kamer is ontworpen en kan je dit makkelijk oplossen door gebruik te maken van of een beter systeem, of bijvoorbeeld licht en geluid. Zomaar een tip.

De puzzels dan.
Zoals terug te lezen in meerder reviews. Het zijn érg veel briefjes en érg veel cijfersloten. Daarnaast wordt een groot deel 'opgelost' door de filmpjes waarbij het antwoord letterlijk gezegd wordt.
Wij als groep waren totaal uit de flow. En als we er dan lekker inzaten en dachten dat we goed bezig waren kregen we weer bericht van de GM dat we het goed hadden gedaan, maar het nog 1x goed moesten checken omdat er wellicht net iets verkeerd zat. (achteraf bij het gesprek kwam dit ook ter sprake en werd dus beaamt dat dit vaker voorkwam. Dan denk ik meteen: waarom is dit dan nog niet opgelost? Zorg dat het goed werkt!).

Daarbij voelde het ook te vakken als een stappenplan volgen. Doe eerst dit, dan dit en uiteindelijk dit.
Zo had je nooit het idee zelf tot een oplossing te komen, maar was je gewoon domweg bezig alsof je een Ikea kast in elkaar aan het zetten bent.

Ik vond de kamer erg veel potentie hebben en heb vaak genoten van hoe mooi het eruit zag. Maar er zijn teveel gemiste kansen. Wellicht dat met wat verbeteringen de flow meer gaat lopen en je met meer voldoening uit de kamer komt.


5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 2.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

  erik_van_damlucamTrickmaster013fenna1410De Milde Dictator

0 reviews