Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Sanctum (VR)

Naarden, Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6

16 year

Read reviews

More about Sanctum (VR)

The world of H.P. Lovecraft is full of dark places and mystical creatures that you should stay away from. You received a letter from your close friend Anna, a detective conducting an investigation of mysterious disappearances in the nearby forests. Now you have no other choice but to do everything to save her. In the letter she asked for your help and then you never heard back from her again.. You are about to conduct your own investigation. It is time to visit an old abandoned monastery, where the cult of an ancient deity settled. You will have to risk not only your life but also your soul when you encounter the mysterious force that slumbers in the dungeon of the empty monastery. In order to find out what happened to your friend and get away from paranormal phenomena you will have to face horrifying secrets this dark sanctuary hides and solve ancient puzzles.


VR

Scary

Themes

Mystery

VR

Thriller

Properties

Airco available

Pregnant friendly

Wheelchair friendly

Epilepsy risk

NLENFRDE

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

1 likes

12 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Amsterdamsestraatweg 43d
1411 AX, Naarden
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

6 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

SemSemEscape MasterMember since: 2018 June 15 (223 rooms played)
Posted on: 2023 may 03

Lovecraft(/Lockhill) vibes

#62 Sanctum (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Je wandelt (in VR) het klooster binnen en beseft wat er gaat gebeuren; een spannend avontuur. De puzzels passen leuk in het thema, zijn niet al te lastig maar leuk. Vooral de setting hier is echt goed en het verhaal/spelverloop is heel tof. Ik kreeg van deze kamer persoonlijk echt lovecraft(/lockhill, maar dat wist ik toen nog niet) rillingen van, heerlijk. Ik hou van dit thema en daarom is deze kamer denk ik wel mijn persoonlijke ARVI favoriet!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

  Juliian

josjejosjeEscape GuruMember since: 2018 September 27 (176 rooms played)
Posted on: 2021 june 07

Topper

We hebben inmiddels al 6 VR games op deze locatie gespeeld en hopen dat we dit oneindig kunnen blijven doen :)

Het blijft lastig om een VR game te beoordelen omdat de locatie enkel invloed heeft op de setting en niet op de game zelf. De locatie krijgt wat ons betreft een 10, je kan echt optimaal een VR game beleven.
Wil je meer weten over de locatie en de VR ervaring kijk dan onderaan de review.

Game
Sanctum is weer een game van Arvi. Wederom is het een gave gamewereld waar je in terecht komt, je bent in een oud verlaten gebouw omringd door een kerkhof. In het gebouw wordt een ritueel uitgevoerd. Wij hadden wel wat meer thrill verwacht maar voor mensen die hier juist niet van houden is de kamer dus goed te doen. In deze game staat het ritueel centraal en ben je dus minder bezig met ontsnappen.

VR
Virtual Reality is een ervaring die ik vrijwel iedereen zou aanbevelen. Het is zo'n gave surrealistische wereld waarin een beleving wordt gecreëerd die in werkelijkheid nooit mogelijk zou zijn. Er worden andere zintuigen geprikkeld, of eigenlijk worden je eigen zintuigen voor de gek gehouden ;). Het is een totaal andere beleving dan ‘live' escape rooms en eigenlijk kun je de twee ook niet vergelijken. Door de behendige maar beperkte materialen krijg je het al snel onder de knie. Je krijgt een bril op en een controller in elke hand. Na een paar korte oefeningen kun je al beginnen aan je game. Persoonlijk merk ik dat na 1-1,5 uur spelen (wat vaak ook de duur van een game betreft) een pauze nodig is, de druk op je hoofd wordt voelbaar waardoor hoofdpijn kan ontstaan.
Je merkt dat (net als bij escaperooms) de makers een bepaalde stijl hebben. Ubisoft richt zich meer op de ervaring/beleving waardoor je dichterbij de realiteit komt maar minder games/puzzels hebt. Arvi heeft juist meer spel/puzzel ervaring maar minder beleving.

Locatie
Wij hebben zeer goede ervaringen met deze locatie. Stephan heeft goed nagedacht over de ruimte en heeft oog voor elke individuele speler. De begeleiding is top, als je er even niet uitkomt (of gewoon niet verder durft ;)) kan hij je op een prettige manier weer verder helpen. Door de gamematten en het juiste decor is een setting gecreëerd waardoor je de game optimaal beleefd. Daarnaast is er een leuke ruimte om nog even na te borrelen en de ervaringen met elkaar te delen.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in April 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Juliian

Ilse (4 rooms played)
Posted on: 2020 october 25

Super gaaf en coronaproof!

Nu een heleboel niet kan vanwege corona, krijg je tijd om anderen dingen te doen/proberen. Vr-game super leuk! Beetje verslavend. Je staat op een goede afstand van elkaar en hygiëne is zeer goed op orde hier. Personeel zeer vriendelijk en behulpzaam! Het spel: fantastisch!! Waren met 7 personen dit verdeeld in 2 games. Super mooie graphics, je waant je totaal weer in een andere wereld. Helaas niet binnen de tijd ontsnapt maar dit is echt wel haalbaar! De andere groep heeft de game wel gehaald! Niet zo spannend als vr-game house of fear maar voor sommige spannend genoeg. Wij hebben weer een top ervaring gehad!


10

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Graphics
 • Vr escaperoom

 

Spannende Sanctum!

Dit was alweer mijn 7e VR game bij OHL. Ik vond Sanctum zéker een toevoeging. Het spel doet wat meer 'Escaperoom-achtig' aan. De graphics zijn tof en je waant je écht in een duister klooster. Het had nog wel ietsje enger gemogen maar het was absoluut een spannend avontuur.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Toffe graphics
 • Escaperoom-achtig
 • Had nog iets enger gemogen

 

Maxime (1 room played)
Posted on: 2020 july 06

Fantastische real life ervaring voor de game of thriller liefhebber

Het spel met zijn tweeën gedaan wat het op sommige stukken echt goed lastig maakte maar door ruime game ervaring wel het spel doorlopen. Als RPG lover raad ik dit van harte aan, wat een belevenis! Had van mij nog iets enger gemogen maar kan mij indenken dat dit voor veel mensen al angstaanjagend is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Interactief
 • Een echte ervaring

 

Nieuw en Coronaproof!

Na een ontvangst, eerste uitleg en een drankje werden we naar de nieuwe VR-ruimte gebracht. Het is een sfeervolle ruimte en iedere speler staat compleet in zijn eigen grote vak. Je komt dus zeker niet binnen de 1,5 meter van elkaar en daardoor prima geschikt voor tijdens de Corona-tijd.

Binnen het spel krijg je, alvorens het spel start, ook nog uitleg over de dingen die je kan doen (lopen, klimmen, zaken oppakken en weggooien). Zodra je de introductie hebt doorlopen, kom je in een wachtruimte alwaar je alvast kan oefenen met rondlopen. Wij waren met name alle losse voorwerpen door de kamer aan het slingeren ;-D
Het is ook heel leuk dat je gewoon met elkaar kan praten in de game middels een koptelefoon en microfoon in de headset. Daarbij hoor je elkaar ook minder goed als je in het spel verder bij elkaar vandaan bent. Super goed gedaan!

Het spel zelf was even wennen, je eerste instinct zegt je toch steeds om echt te gaan lopen, maar dat went snel. Wij moesten in het begin even flink zoeken wat nou de bedoeling was, maar op een gegeven moment ga je toch gewoon weer denken als in een echte escaperoom ipv een computerspel. Leg verbanden tussen plaatjes e.d., zoek sleutels en vind de weg naar buiten. Ook de tijdsdruk waren we in het begin even vergeten, maar gelukkig krijg je af en toe een voortgangsmeter te zien (tijd en %).

Wij hebben ons heel erg vermaakt! Achteraf mochten we ook nog even een ander VR Spelletje doen (we hadden nog wat tijd over). Nog even met een biertje napraten en de middag was weer geslaagd! Wij komen zeker nog eens terug!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Corona proof
 • Veel "kamers" om uit te kiezen
 • Goede kwaliteit

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great

21 other rooms on this location

This room on other locations