Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Gerrit1978

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

21-05-2022

Statistieken

Escaperooms

10 reviews

10 kamers gespeeld

90% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


10 reviews

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 17 september 2023

Terechte nummer 1

Een hele poos geleden al deze topper gereserveerd. We wisten dat er een hele drukke periode zat aan te komen voor ons, en dit was de perfecte manier om dat af te sluiten en om even lekker te escapen, letterlijk en figuurlijk.

De verwachtingen waren natuurlijk hooggespannen, en dat is altijd gevaarlijk. Als dat het geval is, dan ben je snel ontgoocheld, of heb je snel een gevoel "ai, het had toch iets beter mogen zijn". Nu, alle verwachtingen werden ruimschoots ingelost, en dit van het moment dat we arriveerden tot we weer vertrokken. De ontvangst was meteen in het thema. De kamer was in één woord: perfect. Perfecte inkleding, en daarmee bedoel ik niet alleen "het decor". Neen, letterlijk alle zintuigen werden geprikkeld, en alles klopte zo voor de volle 100%. Het was geen simpele escape room, neen, dit is echt de naam "experience" waardig.

Verwacht je niet aan super ingewikkelde, frustrerende puzzels. Het is vooral de (lineaire) storyline die telt, en die draagt de puzzels (vaak is het omgekeerd, jammer genoeg: een storyline die geschreven wordt op basis van puzzels die niet zo goed aan elkaar hangen). Goede balans trouwens tussen goeie ouwe cijferslotjes en technologie. Wij speelden met ons gezin van drie, en voor ons was dat ideaal. Nooit stonden we met de vingers te draaien, altijd waren we wel bezig. Behalve tijdens de korte rustpunten in het verhaal - ook die zorgden voor een welkome afwisseling. Het "enge" aspect was zeker ook niet overdreven. En het ontsnappen als dusdanig is niet zo belangrijk. Opnieuw, het is de experience die telt, niet de tijd die je overhoudt op het einde of het aantal hints dat je nodig gehad hebt.

Wat me vooral charmeerde, is de totaalbeleving. De passie waarmee de kamer werd gebouwd en wordt gedraaid, droop er langs alle kanten af. En een drankje en een gezellige babbel achteraf, dat maakt het toch helemaal af. Zo leuk dat Anthony heeft gekozen om maar een beperkt aantal slots per dag ter beschikking te stellen; dat geeft je als speler echt het gevoel om welkom te zijn, en dat is zoveel leuker dan meteen na het spel en na de foto te vertrekken.

Wie weet komen we nog wel 'ns terug :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

  broeder_viktoranthony_boelaert

De Reactor

Escaperoom Bree
Geplaatst op: 26 maart 2023

Erg fijne technologische kamer!

Wij speelden deze kamer net na de Waterput. Waar we in de Waterput bij aanvang even gefrustreerd waren omdat we geen enkel aanknopingspunt hadden om te beginnen, konden we bij de Reactor meteen aan de slag. Verwacht je in deze mooi ingeklede kamer niet aan veel sloten of codes, maar aan technologische puzzels die perfect in het thema passen. De puzzels zijn gemiddeld moeilijk, dus goed te doen voor een klein ervaren team of een enthousiast team van beginners. Omwille van het lineaire karakter ben je best niet met teveel omdat je anders niet altijd wat te doen hebt. Er is één puzzel bij die wat behendigheid vereist, en dat is niet altijd voor iedereen weggelegd. Ik ben zelf erg onhandig op dat vlak maar deze puzzel was net goed. Niet te moeilijk maar uitdagend genoeg. Het verhaal is niet te ingewikkeld, het thema is simpel en behoeft niet teveel uitleg of instructies. De puzzels passen hier perfect bij. De spanning stijgt naarmate het verhaal volgt en het einde is goed. Leuk uurtje gehad hier!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal

 

De Waterput

Escaperoom Bree
Geplaatst op: 26 maart 2023

Mooi ingeklede kamer met aardig verhaal

Als je zoals wij van wat verder komen (Leuven), dan is het handig als je enkele kamers na elkaar kan spelen. Wij speelden eerst deze kamer en daarna de Reactor. De ontvangst is hartelijk door de eigenaar en zijn trouwe viervoeter :)
Na de klassieke introductie aan de hand van een filmpje (tip: het was misschien net iets leuker geweest als dat écht ingesproken was en niet aan de hand van een computerstem) ga je aan de slag. En dan zit je misschien, net als wij, meteen vast. In een kamer heb je altijd een periode dat je met de vingers staat te draaien omdat je niet weet waar te beginnen, maar dat duurde bij ons te lang. Ik was zelf al een beetje gefrustreerd, maar op een bepaald moment konden we toch aan de slag. Het eerste deel is parallel, en dat pleit er dan misschien voor om de kamer zeker niet met twee te spelen, maar ook als je het lineair aanpakt lukt het wel (de ruimte is niet super groot, dus misschien ook niet met 6 spelen :)). Hier hadden we een paar tips voor nodig waar ik nadien van baalde dat we het niet eerder hadden gezien. Het tweede deel van de kamer is voornamelijk lineair. In dat deel wordt heel goed gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte van het pand. Ook daar hadden we de (voor ons typische) tip nodig om nog eens wat beter te zoeken - stom van ons! Voor de rest is de moeilijkheidsgraad van de puzzels erg gevarieerd en zeker niet té.
Bij de laatste puzzel wordt de spanning ineens stevig opgebouwd, waardoor het einde heel erg spannend is, en dat is een leuke afsluiter.
Al bij al vond ik de Reactor net iets toffer, maar dat komt voornamelijk omdat we daar door het lineaire karakter minder tijd hebben verloren met het "op gang komen".


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

Veel frustratie, weinig mysterie

Eerst en vooral is het helemaal niet duidelijk welke van de beide Harry Potter kamers we hier nu net gespeeld hebben, en of deze review bij de juiste kamer staat. Ik ben zelf geen Harry Potter kenner, maar dat heb ik niet als een minpunt ervaren.

Ik moet eerlijk toegeven dat deze kamer een van de minste kamers is die ik ooit speelde (en dat zijn er toch al meer dan 50). De ontvangst is zeker vriendelijk, al zegt de bevestigingsmail dat je een halfuur (!) op voorhand moet arriveren maar dat is helemaal niet nodig. Je zit gewoon maar te wachten tot het je beurt is.

De kamer zelf... de inkleding is goed, de props kloppen wel, maar dat is dan ook alles. De indeling van de ruimte is niet top - de eerste kamer is heel erg groot waardoor je van hot naar her loopt om puzzels te ontcijferen, maar dat is dan nog het minste. Er zijn puzzels die heel eenvoudig zijn, en puzzels waar je - zo voelt het aan - uren je tanden op stuk bijt. Puzzels waarbij je steeds maar opnieuw moet proberen en waarbij de game master zelfs geen tip meer kan geven omdat je het mechanisme door hebt maar er niet in slaagt om het opgelost te krijgen.

De puzzels houden ook niet duidelijk verband met het verhaal, en dat is jammer. Volgens mij was het mogelijk om leuke puzzels te verzinnen die voor de HP kenners een meerwaarde hadden, en die voor niet-HP kenners gewoon toffe puzzels waren. De grootste frustratie kwam aan het einde van de kamer, waar we meer dan 15' hebben gesukkeld met die ene puzzel die we uiteindelijk niet opgelost hebben gekregen (en andere puzzels gingen in dezelfde richting maar kregen we toevallig wel opgelot). We waren ook maar met twee spelers, en in de reviews hier lees ik dat het niet aan te raden was om dit met 2 te spelen. Dat hebben we dus aan den lijve ondervonden. Ik denk niet dat ik ooit al zo gefrustreerd was bij het spelen van een kamer als hier. Voor mij moet elke puzzel uiteindelijk wel oplosbaar zijn - al was het met een finale hint - maar bij die puzzel was dat onmogelijk en kon je virtueel uren blijven sukkelen.

Echt een gemiste kans, jammer.


4.5

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • Onlogische puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

The Mystery Of Anna Lockwood

Escape Fort Liezele
Geplaatst op: 19 februari 2023

Leuk verhaal, leuke inkleding, puzzels niet altijd even goed uitgevoerd

We speelden hier eerder al Defuse the Bomb en kozen nu de Anna Lockwood kamer. Een mysterieuze verdwijning, een kinderkamer, het thema spreekt wel aan. De setting (het Fort van Liezele waar ik in een vorig leven zelf nog als kind speelde toen het geen museum was) is natuurlijk erg speciaal en uitnodigend. De ontvangst was ook in orde. De kamer zelf: je begint met heel weinig informatie en je hebt al snel het idee vast te zitten, zeker als je zoals wij niet echt de beste zoekers zijn :). De inkleding klopt met de tijdsgeest van het verhaal. Naarmate het spel vordert krijg je af en toe wel het idee dat je de puzzels écht niet zonder tip had kunnen oplossen. Op een bepaald moment zochten we twee dieren, waarvan één weliswaar ergens was aangegeven, maar het andere niet. De slotpuzzel bestond uit enkele delen met variërende moeilijkheidsgraad. Ook hier weer, één van de delen hadden we heel snel door, maar bij een ander deel tikte de tijd weg zonder ook maar een idee te hebben wat we moesten doen. Gelukkig was het geven van de hints wel goed - geen walkie talkie zoals bij Defuse the Bomb - en konden we uiteindelijk met een paar minuten tijd op de teller ontsnappen. Ik was fan, mijn wederhelft was geen fan, en de zoon vond het ook wel oké. Geslaagd op voldoende wijze, dus. We keren wel nog 'ns terug voor de derde kamer.


6.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica in sommige puzzels

 

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 21 januari 2023

Knappe inkleding en leuke puzzels in deze nagelnieuwe kamer!

Als je denkt dat deze kamer begonnen is, dan moet het eigenlijk pas echt beginnen. De kamers, en dat zijn er wel wat, bevatten een leuke combinatie van technologische snufjes en "analoge" puzzels, slotjes en codes. Dat maakt het een van mijn favorieten. Er is ook een spelelement waar volwassenen die wat nostalgisch zijn ingesteld (zoals ik) veel plezier aan beleven. Hintsysteem via een walkie talkie (wat vaak niet ideaal is, maar hier perfect werkte).

De ontvangst is heel vriendelijk. Je ziet dat het net als wij gepassioneerde mensen zijn. Er komt nog een tweede kamer die binnen enkele maanden zal openen, en daarvoor gaan we zeker terug. Puik werk daar in mijn geboortestad!10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Logica
 • Puzzels
 • Beleving

  escapemechelen

The Suspect (Damplein)

The Suspect
Geplaatst op: 15 januari 2023

Toffe combinatie stadsspel en escape room

Ik heb altijd een zwak voor escape rooms waarbij je meteen in het verhaal bent ondergedompeld. The Suspect doet dat heel goed, de ervaring begint zelfs al een paar dagen voor het spel zelf. Het is even zoeken of je in het begin wel helemaal correct bent, maar vanaf dat moment begint de pret. Inkleding van de kamer(s) en de puzzels zijn heel goed, en de acteur brengt een mooie meerwaarde in het verhaal.
Wij ontsnapten met een dik kwartier overschot op de teller. De puzzels zijn een combinatie van technologie (wat een suspens in het begin!) en rekenwerk, en dat is leuk. Voor de meer ervaren spelers onder ons valt de moeilijkheidsgraad erg goed mee, de raadsels zijn niet te moeilijk maar toch uitdagend genoeg. Altijd leuk is ook dat het spel 80' duurt in plaats van de gebruikelijker 60'. Krijg je meer waar voor je geld, vind ik.
Als ik dan toch een minpuntje moet geven, dan is dat het feit dat er geen toilet aanwezig is voor na het spel. Maar kom, dat nadeel weegt zeker niet op tegen de hele toffe ervaring die we hadden.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 23 december 2022

Top ervaring!

Nadat we de andere kamer al hadden gespeeld keken we reikhalzend uit naar deze nieuwe kamer. Een van de beste kamers die we ooit speelden! Verwacht je niet aan hoogtechnologische snufjes, maar dat zou ook niet passen in deze setting. Lekker gezellig sleutels zoeken, puzzels oplossen, mechaniekjes in gang zetten. Bijzonder leuke gimmick ook voor de dierenvrienden onder ons. Ontvangst meteen in het thema, niet zomaar "hier zijn de lockers en begin er dan maar aan".
Kamer van 90'. Wij vonden na ongeveer 75' de schat, en wat voor één.......

+++++


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving

  mezenCaro

Bloeddonatie

Halcatraz
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Leuke combinatie van puzzels en griezelige elementen

Deze kamer had bij mij al meteen een streepje voor: je wordt letterlijk metéén in het spel gegooid. Even zoeken (letterlijk en figuurlijk) en dan goed van start gegaan. In het eerste deel zitten al meteen wat pittige elementen, en als je denkt dat je alles gezien hebt is dat (in mijn geval toch) zeker niet het geval.
Redelijk wat hints kunnen gebruiken, maar die meestal op hetzelfde neerkwamen: "zoek nog maar 'ns goed". Inderdaad, er is veel te vinden.
Mooi op tijd ontsnapt en nog een leuke debriefing gehad met de jonge gamemaster.

Zeker niet een kamer zoals 13 in een dozijn. Het verhaal en de inkleding klopt helemaal. Het gebruikte materiaal is soms misschien iets te rudimentair, maar als je weet dat op dezelfde plek vroeger een houthandel gevestigd was dan is dat logisch :)

Ik ga zeker eens opnieuw bloedgeven.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs

 

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 11 oktober 2022

Topkamer!

Heel fijne ervaring. Mooie kamer met ontvangst en inkleding die echt klòpt. Verwacht je niet aan technologische hoogstandjes, maar old school slotjes, puzzels, verborgen toestanden, maar dat is helemaal niet erg, integendeel. Paar hints nodig gehad, stom van ons - we hadden het kunnen weten, maar met wat tijd over ontsnapt.
Na het spelen van de kamer nam de gamemaster/eigenaar nog veel tijd om met ons te babbelen over "het vak". Je ziet dat de eigenaars de kamer vol passie ontwierpen en ze met evenveel "goesting" uitbaten.
Zijn bezig een tweede kamer te bouwen, we gaan zeker terug.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

  Caro

0 reviews