Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Secrets of Eliza's Heart

Amsterdam , Netherlands

Permanently closed

63 minutes

2 - 7

Read reviews

More about The Secrets of Eliza's Heart

Watch out! This game is only playable till the end of 2023!


De studeerkamer van berucht ontdekkingsreizigsterElizabeth van Leeuwenhartis per toeval ontdekt. Eindelijk is er de kans om de massief gouden ketting –genaamd het ‘Leeuwenhart' – te vinden en alle vragen rondom haar verdwijning in 1920 op te lossen.

Ben jij de eerste die eindelijk achterhaald wat er gebeurt is met het ‘Leeuwenhart'? Book het real-life mysterie en probeer het raadsel op te lossen. Je bent echter gewaarschuwd! De studeerkamer zal zijn geheimen niet zomaar prijsgeven...


Themes

Adventure

Classic

Mystery

Study

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Escapetalk.nl statistics

25 likes

291 visitors

90.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Ferdinand Huyckstraat 64
1061 HW, Amsterdam
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

76 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

ElfeaterElfeaterEscaperMember since: 2021 June 22 (40 rooms played)
Posted on: 2023 november 05

Mystery solved!

Vandaag het mysterie van Eliza van Leeuwenhart mogen oplossen. Dit is al een wat oudere kamer die eind dit jaar gaat sluiten. Maar deze kamer ziet er nog prachtig uit voor zijn leeftijd, prima onderhouden.

De puzzels zijn goed te doen, de sfeer is erg tof en het verhaal is hartstikke goed te volgen. Met een beetje ervaring is het geen super moeilijke kamer, maar leuk is 'ie zeker!

En op zondag gratis parkeren :)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:59 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  patjehartje1

patjehartje1patjehartje1EscaperMember since: 2022 June 03 (44 rooms played)
Posted on: 2023 november 05

Beter dan verwacht!

Omdat het een wat oudere kamer is had ik mijn verwachtingen wat minder hoog gesteld.
Maar de kamer was veel beter dan verwacht en had me aangenaam verrast.
Leuke host en goede sfeer.
We hadden wel wat hints nodig maar verder was de kamer goed te doen.
We waren met 2 ervaren spelers en 2 onervaren spelers.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:59 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Geen drankjes

  Elfeater

NiklasNiklasEscape ExpertMember since: 2021 September 26 (125 rooms played)
Posted on: 2024 february 01

"Ja maar is het dan Adam of Mada?"

Terwijl er vorig jaar al veel mooie kamers openden en het escapelandschap ook dit jaar weer een paar veel belovende kamers rijker lijkt te worden moet er helaas ook afscheid worden genomen van een aantal kamers. Eliza's heart is één van die kamers en het was er nog niet van gekomen om hem te spelen (ook al is de kamer al 9 jaar open). Op de laatste dag dat de studeerkamer van Elizabeth open werd gesteld door haar familie vertrokken we vroeg vanuit huis om toch nog een kijkje te nemen. Verder heb ik geen last van FOMO hoor...

We worden door onze host ontvangen in een interessant pand. Na even rondsnuffelen in de ontvangstruimte worden we opgehaald en begeleid naar de kamer door onze host die nu ineens een kostuum aan heeft. Dit gebeurd in thema en door onze hostess die deze kamer en de bijbehorende intro op haar duimpje kent waardoor we deze onverwachte costume change maar even aan de kant zetten. Met een perfecte mix van humor, mysterie, enthousiasme en story-telling neemt ze ons mee in het verhaal. De intro duurt niet te lang en niet te kort, het voelt echt als een meerwaarde hoe simpel het uiteindelijk ook is.

Dan de kamer. We zijn met zijn tweeën en er valt hier genoeg te zoeken. Het spel is voornamelijk lineair maar door het zoekwerk blijven we van hot naar her rennen en houd het de kamer wat dynamischer. De flow in deze kamer is heerlijk. Sommige elementen zie je ook in andere kamers maar hey, dit was één van de eerste kamers van Nederland, mag het? De puzzels die bekend voorkomen zijn hier ook met zo'n twist uitgevoerd dat de oplossing zoeken nog steeds leuk was. De puzzels ondersteunen het verhaal naarmate de kamer vordert steeds meer en zijn altijd logisch. Het zijn nooit lastige puzzels maar met twee personen konden we er goed mee aan de slag.

Het decor is super netjes onderhouden voor de leeftijd van de kamer en bevat toffe authentieke artefacten die bijna altijd van belang zijn. Kijken doe je in escaperooms natuurlijk niet met je ogen maar met je handen, dus het was fijn dat niet elk item dat er leuk uitzag vastgekit zat aan een oppervlak. De kamer waarin je terecht komt is precies het plaatje wat je in je hoofd krijgt als je denkt aan de meest klassieke escaperoom en daar is niets mis mee.

Voor een klassiekere escaperoom is het verhaal erg goed doordacht en hier blinkt Logic Locks voor mij ook in uit. Het was goed te volgen zonder je een bak aan tekst te geven. De twist die de kamer nam vond ik leuk en zorgde voor goed contrast met wat je ziet bij binnenkomst. Het werd nog wat spannender dan we hadden verwacht.

We vliegen door de kamer en staan na iets meer dan een half uur weer buiten zonder hints (even opscheppen hé). De kamer ontbreekt echter niet aan inhoud en ik kwam voldaan naar buiten. We kletsen lekker na met de host en krijgen ook nog een epiloog mee naar huis. Dit was nog een leuke puzzel en ik vond dat het de laatste puzzelstukjes mooi op zijn plek legde.

Wat jammer dat deze kamer gaat sluiten maar respect voor Logic Locks dat ze afscheid kunnen nemen van een kamer die nog prima mee kan als classic om zo hun werk voort te zetten. Natuurlijk is dit niet de grootste kamer met de meeste mindfucks, maar bekijk de kamer met een blik die je zou hebben als je hem 10 jaar geleden zou spelen en dan kijk je er heel anders tegenaan. Ik ben positief verrast en kijk alleen maar meer uit naar hun nieuwe ervaring die in deze kelder komt.

Voor nu is de kelder gesloten, maar voor hoe lang?... De kamer zal in ieder geval voortleven in Eliza's (en misschien ook wel een beetje in elke escaperoom liefhebber zijn) hart


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  36:30 min


 • Totaal plaatje van de kamer
 • Klassieke kamer met toch verassende elementen
 • Goede flow
 • Net onderhouden decor
 • Epiloog voor thuis met een mooi aandenken

 

emmabolkemmabolkJunior EscaperMember since: 2022 February 23 (13 rooms played)
Posted on: 2024 january 22

Bijzonder

Na een aantal jaar geleden de catacombs gespeeld te hebben, ervoor gekozen deze kamer ook te proberen.

Deze kamer is heel anders, maar op sommige vlakken zie je toch ook weer overeenkomsten. Bijzondere kamer, met leuke maar moeilijke puzzels.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

pippavdkpippavdkJunior EscaperMember since: 2022 March 06 (11 rooms played)
Posted on: 2024 january 06

Wat was dit leuk!!

Wat een geweldige escape ervaring! Wij gingen deze kamer voor m’n verjaardag met z’n tweeën spelen. Aangekomen bij het gebouw bellen we aan en worden we in karakter, kostuum en al door onze leuke host ontvangen. Dit is nieuw voor ons! Van tevoren nog een interessante introductie met goede interactie en een filmpje over het verhaal van Elizabeth en we mochten beginnen.

In de mooi afgewerkte studeerkamer van Elizabeth gaan we meteen lekker aan de slag en komen we in een goede flow. Veel slotjes maar alsnog ook genoeg variatie aan leuke puzzels. We hebben een paar hints nodig maar dat vinden wij niet erg. Jammer genoeg lopen wij op een gegeven moment erg lang vast op een puzzel die niet onze fort was. Helaas, we hadden de oplossing gekregen van de host maar dit was niet anders.

Eenmaal door en de kamer neemt een spannende wending, zo gaaf! (Wel iets te eng voor mij). Dit maakte het wel helemaal af. Helaas konden we de kamer net niet afmaken, maar niet getreurd, de host komt ons, uit karakter, met een lach ophalen. Hierna nog lekker lang kunnen napraten en hebben wij alle duidelijkheid gekregen die wij nog zochten. Wat fijn! Dit komt bij mij vaak tekort na het escapen. Leuke foto gemaakt en we kregen daarna zelfs nog een extraatje mee, wow wat was dit top! Hier hebben wij thuis nog van kunnen genieten.

Al met al, de kamer was mooi, puzzels waren leuk en de host was enorm goed en gezellig! En dit voor een 8(!) jaar oude kamer. Jammer dat deze binnenkort sluit, maar ik weet zeker dat er iets heel vets in de plaats komt!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Great service
 • Puzzles
 • Storyline
 • Great host
 • Experience

 

Kevyn-van-GorpKevyn-van-GorpEscaperMember since: 2022 February 09 (46 rooms played)
Posted on: 2023 december 28

Mooie experience

Mooie kamer, ondanks dat de vibe een beetje overeenkomst met de catacombs buiten de spanning is het een goed spel om te spelen met een verhaal...


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  60:05 min


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Sfeer
 • Logica

 

MarcMarcEscape ExpertMember since: 2021 November 23 (20 rooms played)
Posted on: 2024 january 06

Aangenaam verrast

Omdat deze kamer gaat verdwijnen toch nog maar even meegepakt. Ik had geen verwachtingen en me ook niet ingelezen dus geen idee wat me te wachten stond.
Wellicht mede daardoor was de kamer echt verassend leuk! Leuke puzzels, een lekkere flow en nog een tof (duister) einde. Zeker aangenaam verrast dus en je zou niet zeggen dat de kamer al 8 jaar oud is. Toffe aankleding waarbij alles goed paste.
Echt niet de gaafste kamer ooit met de meest originele of beste puzzels, maar zeker een leuke om mee te pakken.

Ons werd verteld dat hij dus weggaat zodat ze een nieuwe kamer daar kunnen bouwen met acteur, kortom daar gaan ze mij zeker terug zien!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

romoromoEscape GuruMember since: 2020 November 07 (159 rooms played)
Posted on: 2024 january 06

Leuk om toch nog even gedaan te hebben

Op het laatst vlak voor de kamer gaat sluiten hebben we deze nog kunnen spelen.

Bij het ontvangst word je gelijk in het verhaal meegenomen. We waren iets wat slecht voor bereid en na het duh moment konden we naar binnen. En na de uitleg en het verhaal de kamer in. Het is een wat oudere kamer dus we verwachten dan ook geen high tech puzzels. De puzzels zaten goed in elkaar en de aankleding passend in het thema. Een lekkere lineaire kamer die voor is goed flow. Na het spelen nog met de host nagepraat en kregen we een kleine follow up van de kamer om thuis te doen. Dit is een leuke toevoeging om thuis te spelen en maakt het verhaal op een leuke manier af.
We kijken uit naar jullie nieuwe kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  58:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

MagalyVHMagalyVHJunior EscaperMember since: 2022 November 05 (13 rooms played)
Posted on: 2023 december 12

Heel blij dat we deze nog hebben kunnen spelen!

We zijn speciaal afgezakt richting Amsterdam omdat we deze kamer nog wouden spelen voor ze ging sluiten en dit is een goede beslissing geweest!
Het onthaal was in thema en dat zet al meteen een leuke sfeer! We hebben deze kamer in het Engels gespeeld en wij vonden dit een meerwaarde voor het verhaal en setting.

Het is een mooie kamer die de tand des tijds zeker doorstaan heeft!
Door de puzzels merk je wel dat dit een oudere kamer is: je gaat hier vooral de klassiekere cijferslotjes vinden maar er was hier en daar ook wel een meer unieke puzzel te vinden dus ik vond het qua variatie zeker ok! Ook passen de klassiekere puzzels veel beter in de setting en verhaal van de kamer!

Wel jammer dat we achteraf niets konden drinken maar we hebben wel rustig kunnen napraten met de host en we hebben ook een leuk aandenken gekregen!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

DewiDewiSenior EscaperMember since: 2022 August 05 (52 rooms played)
Posted on: 2023 december 03

"IK ZIE GEEN ZEE"

#46

Toen we the Amsterdam Catacombs boekte, besloten we gelijk de andere kamer ook te boeken. Als je er dan tóch bent (let op; kamers zitten niet op dezelfde locatie).

We konden voor de deur makkelijk parkeren, altijd fijn als dat lukt in 020.
We stonden 5 minuten voor de geboekte tijd voor de deur. Na 2x aanbellen en een telefoontje werden we in karakter ontvangen.
We werden in een kamertje gezet waar we een paar minuten bleven, voordat we naar de echte start gingen.
Bij het verlaten van het kamertje was de host deze direct aan het opruimen (dingen netjes zetten, stekkers uit het stopcontact etc.)
dit voelde onwijs suf.

Vervolgens zorgde onze host dat we weer terug in de stemming kwamen. Ik vond het een leuke introductie, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen het te lang vinden duren.

En toen mochten we de studeerkamer van Elizabeth betreden! Alles aan de ruimte klopte. Onwijs mooi afgewerkt (ondanks de leeftijd van de kamer), de decorstukken die perfect in de kamer passen, geluid en zelfs de geur in de kamer.
Het is grotendeels een parallelle kamer, wat voor ons best pittig was gezien de hoeveelheid puzzels/attributen.
De puzzelflow zit er lekker in en de puzzels zijn in thema. Halverwege kwam er voor ons een frustrerende puzzel, waar wij maar niet uit kwamen.
De host probeerde het ons uit te leggen via het hint systeem, maar hierdoor begrepen wij er nog minder van. Uiteindelijk heeft de host ons de oplossing gegeven, maar hier ging flink wat tijd en frustratie overheen.
Hierna ging de kamer heel snel en kwam er een luguber tintje aan de kamer wat heel tof was.
Uiteindelijk hebben we de kamer net niet kunnen halen, maar ook dat heeft de host leuk opgelost waardoor we toch met een positief gevoel de kamer uit kwamen.

Conclusie:
Leuke kamer, zonde dat deze eind van het jaar niet meer te spelen is. De kamer is Engelstalig, maar goed te spelen!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Team: De zwervers

Escaped: No


 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Een rare puzzel

 

EgelaarEgelaarEscaperMember since: 2023 November 25 (31 rooms played)
Posted on: 2023 december 09

Bijzonders kamer

Bijzondere kamer


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.0

Service: 6.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: No

 

mooie spannende kamer, nog maar even

Op deze geboortedag van onze moeder besluiten we 3 escaperooms te doen. Lekker relexed met lunch en diner.
We beginnen in Naarden, daarna naar Bussum en dan terug naar Amsterdam. En leuk vooruitzicht. Omdat we tussendooreen extra kamer hadden geboekt wordt dit de vierde van de dag. Na het diner mogen we aantreden.

Dat begint al spannend. Bij het naar binnengaan van het gebouw ontstaat al stress. Wachtwoord!, welk wachtwoord? UIteindelijk mochten we naar binnen. De host speelt een leuke rol en begeleidt ons prima door het verhaal. Niet alleen omdat het de vierde kamer van de dag is maar ook omdat we dingen niet kapot willen maken (op hun verzoek) zijn we soms te voorzichtig. De support is prima. Het licht is soms te afwezig :-) Dat kunnen onze ogen niet aan.

Net niet ontsnapt maar mochten het wel uitspelen (enkele minuten). Toch te vermoeid


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in November 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

nonotononotoSenior EscaperMember since: 2018 August 07 (66 rooms played)
Posted on: 2023 october 23

Ontzettend leuke puzzelkamer

De gamehost zat heerlijk in zijn rol en het was een heerlijke puzzelkamer.
De sfeer was en puzzels waren mooi in thema en er zat een goede flow in.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Team: Snelle Slakken

Escaped: Yes  49:33 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

SteV91SteV91Escape ExpertMember since: 2017 February 25 (84 rooms played)
Posted on: 2023 january 19

Leuke kamer

Leuke kamer om mee te beginnen. Wij hadden dik een kwartier over met 2 ervaren en 2 minder ervaren spelers. De kamer komt uit 2015, maar doet zich niet onder met sommige kamers die veel later zijn gemaakt.
Ik kan me voorstellen dat dit in 2015 een van de betere escaperooms in Nederland was.
Nadeel was wel dat onze host niet de keus gaf om na afloop even na te zitten met een drankje. We werden redelijk snel naar de voordeur begeleid.
Wel heel tof dat je een mooi aandenken krijgt na afloop!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Niet na kunnen/mogen zitten

 

Inge (15 rooms played)
Posted on: 2022 december 27

Spannend verhaal

Mooie verhaallijn met toffe puzzels. Spannend maar niet eng. Leuk dat het verhaal begint zodra je er bent


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruMember since: 2021 October 04 (160 rooms played)
Posted on: 2022 december 20

Het geheim ontraveld

Leuke kamer om te spelen, ook een goede beginnerskamer met mooi decor!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  35:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

rickbaileyrickbaileyEscaperMember since: 2021 August 14 (36 rooms played)
Posted on: 2022 november 13

Mooi aangeklede kamer, leuk verhaal!

Leuke puzzels, goede kwaliteit kamer en mooie sfeerbeleving!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

MdgMdgEscape ApprenticeMember since: 2022 April 17 (9 rooms played)
Posted on: 2023 february 22

Thematisch en goed speelbaar

Commitment begeleiders, prima puzzels. Gemiddeld moeilijk


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels

 

slinger13 slinger13 Escape MasterMember since: 2020 November 02 (223 rooms played)
Posted on: 2023 january 31

Frustrerende kamer

Kamer die erg frustrerend was door een aantal zaken . Een engels sprekende host . Een intro die echt veeeeel te lang duurt . Soms onduidelijke puzzels mede door de Engelse taal . Hints via briefjes . En achteraf ook horen dat hij in het Nederlands te spelen was . Nee niet onze kamer .


6

Ambiance: 8.0

Game experience: 4.0

Service: 6.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: No

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (161 rooms played)
Posted on: 2023 january 21

The Secret of Eliza's Heart

#127 - Het lange intro had voor mij niet zo nodig gehoeven. Bij deze kamer vond ik het niet echt een meerwaarde. De kamer zag er prima uit, maar niet spectaculair. De puzzels waren niet heel uitdagend, maar wel leuk om te doen, alhoewel ik één ‘puzzel' echt suf vond. Het heeft wel echt een duidelijke eindpuzzel, wat het verhaal goed afrondde. Al met al een leuke kamer en erg geschikt voor mensen met minder escape-ervaring.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:00 min

 

Bea Molenaar (1 room played)
Posted on: 2022 june 19

Exiting!!!

We had a wonderful experience which directly started when the frontdoor opened!! Diana was a lovely host who played her part só well👍 with her help we solved the mysterie and we had such a good time!!! So thank you very much for this great experience❤


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Jeroen Molenaar (5 rooms played)
Posted on: 2022 june 19

Brilliant!

We went into an escaperoom for the first time as a family today- and we bloody loved it! Great, intruiging story with lots of mystery to fully submerge ourselves into the world of ms. Leeuwenhart. Our host Diana sure made us feel welcome and introduced us in a fun and entertaining way to the world of escaperooms. Thnx Diana!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

ThirzaWijnjaThirzaWijnjaEscaperMember since: 2022 May 29 (54 rooms played)
Posted on: 2022 may 29

Mooi vormgegeven, toffe stijl en fijne flow in de puzzels!

We hebben vandaag met 4 personen deze kamer gespeeld. Door de dame die het ontvangst deed kwamen we gelijk al lekker in de sfeer. Eenmaal aangekomen in de kamer zat je direct midden in het verhaal. Aankleding was mooi, veel echte spullen en niet veel "gemaakte" props, wat de echtheid van de kamer echt ten goede komt. Hele leuke puzzels, ook puzzels die we nog niet eerder hadden gedaan. Al met al echt een hele leuke kamer. Zat ook een hele fijne flow in de spellen. De kamer is blijkbaar al 7 jaar oud (hoorden wij achteraf) maar daar hebben we tijdens het spelen echt niets van gemerkt. Zeker een aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (259 rooms played)
Posted on: 2022 november 08

"You talk too much." "I know."

Als je dan toch naar Amsterdam moet voor The Amsterdam Catacombs, waarom speel je dan niet ook gelijk de andere kamer van Logic Locks? Ondanks hoe oud de kamer is (ca. 2015) hoorde ik er eigenlijk nooit over, terwijl iedereen het lijkt te hebben over The Amsterdam Catacombs. In deze kamer nemen we de taak op ons om te ontdekken wat er met de ontdekkingsreizigster Elizabeth van Leeuwenhart is gebeurd. Zij is in 1920 plots verdwenen, maar hoe, waarom, en waarheen? We hebben 63 minuten en 17 seconden om haar studeerkamer overhoop te halen voordat we letterlijk gek worden.

We worden in karakter ontvangen, waar ik normaal fan van ben. Helaas werkt het hier niet echt. Het voelt niet passend met de setting en het acteerwerk probeert te hard om indruk te maken. Het geheel is te random om serieus te nemen en gaat zo ellenlang door dat het op een gegeven moment niet leuk meer is. Dan volgt nog een video en een overhoring of we nou begrijpen wat het complexe plot in houdt. Laat ons gewoon spelen!
Als we eindelijk kunnen beginnen zit hier toch een toffe kamer! Het decor is passend en sfeervol. Er staat behoorlijk wat decoratie, maar toch is er nauwelijks ruis. Er is duidelijk nagedacht over afwerking, licht, en totaalbeeld. De sfeer is precies wat je je voorstelt als je het hebt over de studeerkamer van een ondekkingsreizigster uit 1920. Halverwege maakt de kamer een switch naar een wat spannendere sfeer en dit wordt ook met verbazingwekkende vaardigheid gedaan. Het is geen horror, maar een mooie subtiele spanning. Het decor is daarbij weer sfeervol ingericht.

Het spel bestaat vooral uit klassiek puzzelwerk. Vooral in het begin vliegen de puzzels ons om de oren. Over de flow valt niet te klagen, maar het verhaal blijft best lang achterwege. Best lang lossen we de ene na de andere puzzel op, waarna we nog meer puzzels op mogen lossen. De puzzels zijn niet allemaal even bijzonder of memorabel, maar ze zijn mooi in thema en flowen prima.
Dit gaat zo een tijd door totdat het verhaal herinnert dat het ook deel van het spel is en krijgen we een infodump. Het plot blijkt best complex te zijn en ondanks dat ik denk dat ik het helemaal begrepen heb weet ik dat niet zeker. Het voelt voor mij misschien iets TE groot voor deze kamer. De kamer bouwt op naar de onthulling van het mysterie en we sluiten af met een mooie finale.

In het kort was ik zeer aangenaam verrast door Eliza's Heart! Vooral gezien de leeftijd is het best indrukwekkend wat er toen al door Logic Locks neer is gezet. Het verbaast me daarom wel dat deze kamer niet zo vreselijk bekend is. Vooral de intro en het plot kunnen wat werk gebruiken, maar qua sfeer en puzzelflow zit het hier goed. Ondanks de leeftijd nog steeds good fun!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzelflow
 • Verbazingwekkend sfeervol
 • Afwerking en decor
 • Tastbaar aandenken
 • De ellenlange intro
 • Plot is iets te complex

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperMember since: 2021 July 11 (54 rooms played)
Posted on: 2023 august 26

Mooie escaperoom

Heel mooi gemaakt! Intro was iets te lang en awkward, maar verder hebben we ons goed vermaakt. Niet te moeilijk maar zeker de moeite waard!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: Jelle & Steffy

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel

 

Veel traditionele slotjes, maar toch leuk!

De escape room is gesitueerd in een iets meer afgelegen wijk in een niet opvallend gebouw. Bij aankomst worden we worden even in een wachtkamertje geplaatst dat al min of meer ingekleed is, maar zonder verdere instructies voelt dat na enkele minuten wat raar aan.
Maar dan verschijnt de game master opnieuw, ingeleefd in een rol om ons naar de kamer van Elisabeth te leiden. Tijdens een korte wandeling doorheen lange gangen ontstaat er weer een contrast tussen de beoogde sfeer en het nogal lege gebouw. Jammer dat we niet van bij de start naar de échte onthaalkamer van dit spel geleid werden, dat zou ons sneller in de sfeer gebracht hebben.
Eens we in de onthaalkamer vlak naast het eigenlijke spel aangekomen waren, kwamen we dan toch in de sfeer, mede dankzij de inleving van de game master. Het spel zelf komt dan weer iets klassieker over: een bureaukamer met schilderijen, wat meubels en kunst, maar vooral heel veel (cijfer)slotjes. Al bij al stoorde dit wel niet echt en hadden we toch veel plezier met het zoeken naar de codes van deze slotjes.
Best wel een leuke kamer dus als je nog eens de focus wil leggen op het puzzelen ipv het spektakel.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Onthaal

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great