Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Roosmarijn

Escape Expert

Offline

Description

Enthousiaste escaper die altijd 'doorgaat op karakter'. 

Wel altijd met een strik op! 


Mijn favoriete kamers, een gedeelde top 3:

1. The Movies (The Push) en The non-believers (Your Escape)

2. The End (Darkpark) en Rebecca (Your escape)

3. The Dome (Mama Bazooka) en Molly's Game (Down the hatch)


Leukste spelleiders: Jordin van Your Escape, Anthony van The Push en Marieke van Escape from Wonderland. Dankjewel! 

Favoriete genre: Thriller

Grootste uitdaging: De conciërge van Kamer 237

Bijzondere experience: Corpse Inc. van Escaperoom Junkie

Verborgen parel: Agatha van Escaperoom Deventer

Escaperoom waar ik over blijf nadenken: The End (vaarwel...)

Meest intense belevenis: Stay in the dark van Darkpark en Chernobyl van The StartMember since

24-02-2020

Statistics

Escaperooms

81 reviews

81 Rooms played

86.4% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


81 reviews

The Alchemist

Sherlocked
Posted on: 2023 november 01

Potentie, absoluut!

Lastig, deze review. Na een aantal nieuw geopende top kamers gespeeld te hebben, was ik erg benieuwd naar de nieuwste kamer van Sherlocked. Deze kamer heeft natuurlijk een bijzondere locatie, waar niet zomaar, vermoed ik, dingen gesloopt mogen worden om er iets nieuws neer te zetten. Maar toch...We hadden er ondanks dat in gedachte houdende iets meer van verwacht.

De kamer begint van tevoren met wat informatie via de mail, maar wij vonden het jammer dat het ontvangst hier niet wat meer op aansloot. Iemand die de sfeer van de kamer meeneemt nog voor de kamer gestart is. Zeker omdat Sherlocked dit bij The Vault echt perfect doet! Maar goed, het ontvangst was prima, de basis werd uitgelegd en we konden beginnen. Het decor is erg mooi, het voelt een beetje als Symbolica-achtig aan (voor mijn mede Efteling liefhebbers).
De puzzels zijn leuk gevonden en passen in het thema. De kamer heeft een leuk element, wat ons heeft verrast!

Helaas wordt het gaandeweg minder vonden wij...Wij vonden het verhaal wat moeilijk te volgen, begrepen hoe verder wij kwamen minder de link met de puzzels en het verhaal en vonden de finale, voor hoe bombastisch deze werd opgebouwd, ook wat tegenvallen. Zodra een host de kamer binnenkomt en jou moet vertellen: 'gefeliciteerd, je hebt het gehaald'...Het voelt als een anticlimax.
We stonden na een uur al buiten en de host zei dat wij het 'ook wel erg snel deden'. Dus mogelijk meer een kamer voor beginners?

Ik vind het lastig, zeker voor een kamer uit 2023 en de hoge prijs verwacht ik meer nieuwe dingen, dingen die ik nog niet gezien heb.
Nu hebben wij de kamer wel al redelijk snel gespeeld, dus mogelijk worden er nog dingen aangepast.
Het is namelijk absoluut een kamer met potentie, maar wij misten echt het verhaal en een goede tweede helft en finale om ons in die magische sfeer te houden.

Kortom, een kamer met voor beginnende puzzelliefhebbers wat mij betreft, met hopelijk nog meer potentie voor de toekomst!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels (zeker in de eerste helft)
 • Moeilijkheidsgraad
 • Mooi decor (zeker in de eerste helft)
 • Prijs
 • Verhaal voor ons niet altijd duidelijk

 

The Gym 2.0

Escaperoom Zevenhuizen
Posted on: 2023 november 01

Klassieke kamer

We konden last minute nog terecht, altijd fijn! We werden enthousiast ontvangen en klaargemaakt om The Gym te gaan spelen.

Het thema is origineel, maar qua decor kan hier nog meer uit gehaald worden.
Sommige puzzels vonden wij niet meteen duidelijk, waardoor onze flow onderbroken werd, maar daar tegenover stonden ook juist momenten dat dit weer soepel ging. De puzzels passen grotendeels in het thema en zijn echte klassiekers, inclusief de cijferslotjes.

Wij misten wel soms wat meer verhaal, het verhaal wordt als spannend gepresenteerd, dat had nog meer opgebouwd kunnen worden, het meer voelen van de dreiging...

We hebben lekker een uurtje gepuzzeld, wat prima was, maar wij vonden persoonlijk Cold War een stuk leuker!


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Origineel thema
 • Decor en verhaal kunnen beter

 

The Cold War

Escaperoom Zevenhuizen
Posted on: 2023 november 01

Prima puzzelen

Nog meer service, na enkel (al last minute) The Gym te hebben geboekt, konden we ook deze kamer erachteraan spelen.
Persoonlijk vonden wij The Cold War leuker dan The Gym: we vonden de intro leuk gevonden en we hadden een fijne flow met de puzzels.

Wel misten wij een koppeling met het thema, het leek net of de puzzels niet bij het thema 'koude oorlog' waren gekozen, wat maakt dat deze kamer ook geheel anders gethematiseerd had kunnen zijn wat ons betreft...
Hetzelfde als met The Gym: decoratie is een ding. Volgens mij kan de escaperoom hier met de restricties van het gebouw waar zij in zitten, niet veel aan doen, maar het is toch jammer! Ook vonden we het einde wat tegenvallen, zeker omdat we positief verrast waren door het begin.

Het is een prima kamer voor een prima prijs als je lekker ouderwets wilt puzzelen met cijfersloten, met goede service!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Puzzels sluiten niet altijd aan bij het thema

 

The Artifact

Escape Experience
Posted on: 2023 august 28

Uitdagend puzzelen

Last-minute konden we deze kamer nog spelen, wat erg fijn was! We kregen het verhaal te horen van de host, die dit op een een leuke, humoristische manier aan ons vertelde. Hierna konden we, nadat we nog een cryptische hint meekregen, starten.
Deze hint was heel fijn, omdat we meteen wisten hoe we konden starten. Hierna kwam de flow vanzelf.

We hadden niet echt een idee wat we konden verwachten, maar zijn een aantal keer positief verrast. Leuke puzzels, die op een originele manier gebracht worden. Er zit ook een grote diversiteit in de puzzels. Er zit één specifieke puzzel in waarbij we echt hard hebben moeten lachen toen we deze uitvoerden. De kamer is lineair, maar doordat er steeds veel samenwerking gevraagd wordt, is dat eigenlijk alleen maar prettig! Het verhaal bij het begin hielp om te begrijpen waar we mee bezig waren, maar het puzzelaspect is een stuk groter dan het verhaal.

Kortom: het is een mooie puzzelkamer in een prima aansluitend decor. Wij waren met 3 personen, wat soms nog best pittig was! Zeker de eindpuzzel vonden wij een uitdaging; hier hebben we lang over gedaan...Maar na afloop was de euforie alleen maar groter!

Na afloop konden we gezellig napraten met onze host over de kamer en wat we hadden meegemaakt. Dankjewel aan onze host!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Samenwerking

 

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2023 august 28

Spanning in de kliniek

The Clinic is een mooie puzzel kamer die vooral lineair is, maar af en toe op de juiste momenten stukken heeft die juist parallel zijn. De puzzels passen perfect in het thema en het decor van de kliniek.

Terug naar het begin: de ontvangst is enthousiast en we krijgen uitleg over de standaard escaperoom regels. Vervolgens gaan we naar binnen en start de introvideo. Deze vond ik persoonlijk wat overdreven geacteerd, maar het dekt de lading van waar de kamer over gaat.
Vervolgens kunnen we starten en komen we al snel in de flow, die de hele kamer blijft doorgaan, wat erg fijn is! Er zat één grote puzzel in waar we een stuk langer over gedaan hebben, maar dit lag denk ik eerder aan onszelf. Hierna konden we snel weer doorgaan.

De kamer wordt een thriller kamer genoemd. Er zitten zeker spannende elementen in, maar echt eng was de kamer niet. Door deze spannende elementen maak je eerder jezelf bang, wat natuurlijk briljant is!
Dus mocht je twijfelen, laat je dan niet tegenhouden omdat de kamer te eng zou zijn!

De conclusie van de kamer en met name het verhaal had voor mij ook nog wat groter/dramatischer gekund, zeker omdat je het één en ander meemaakt tijdens de kamer.
Na afloop werd er uitgebreid nagepraat en konden we nogmaals door de kamers heen lopen, wat altijd fijn is om niks gemist te hebben. Dankjewel daarvoor aan onze host!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Posted on: 2023 august 28

Uitdagend!

Het leuke aan deze escaperoom is dat het vanaf het begin al niet voelt als een escaperoom: je krijgt van tevoren instructies en dan is het tijd om te starten. De ene na de andere tactiek werd besproken in het team, verstopplekken werden gezocht en vluchtroutes voor het geval dat uitgestippeld. Zodra je de bewaker ziet lopen, zit de spanning er gelijk in. Vervolgens is tijdens het puzzelen elk piepje of gekraak dat je hoort een reden om onder de tafel te verstoppen (waar de bewaker later erg hard om had moeten lachen).

Tijdens het middendeel van het spel ben je bezig met het voorbereiden om MX10 te stelen, wat maakt dat de puzzels mooi hierop aansluiten. Wij liepen af en toe flink vast. Dit lag hoogstwaarschijnlijk aan onze eigen adrenaline, maar wij hebben toch wel even staan emmeren met z'n vieren. Er is tussendoor een mooi spanningsmoment, waarna je weer door kan gaan met puzzelen.
Ergens vonden wij het jammer en hadden wij nog wel meer spanning verwacht. Ik vind het persoonlijk heel leuk bij soortgelijke kamers met acteurs als zij ineens in de buurt zijn en je als een bezetene moet verstoppen, maar dat was hier helaas een stuk minder dan verwacht. Daarentegen waren de puzzels erg uitdagend en divers en hebben we ook hard gelachen om sommige dingen die we mochten doen!

Naar mate het einde van de kamer vordert, komt de spanning weer goed terug! Het einde is net echt en voelt qua decor wederom niet alsof het een escaperoom is, wat het erg tof maakt!

Na afloop konden we fijn napraten met onze bewaker (volgens mij was haar naam Jet, dankjewel!), die ons enthousiast vertelde over de kamer en hoe we de kamer doorlopen hebben. Het was een toffe belevenis, die vaak net echt aanvoelt, die ik zeker kan aanbevelen!

Tips:
- Mocht je nog geen kamer met acteur hebben gespeeld en je nieuwsgierig bent, dan is dit een mooie start
- Wij vonden met 4 spelers een perfect aantal


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Diversite
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

  Demorfinekluis

The Non Believers

Your Escape
Posted on: 2023 june 19

Waanzinnig! Favoriet voor ons!

Zo blij dat ik weer naar Your Escape kon gaan! Ik keek eigenlijk vanaf het begin dat deze kamer was aangekondigd er al naar uit! Tegelijkertijd ook extra spannend, kunnen die hoge verwachtingen die ik na Rebecca had waargemaakt worden? Ja, absoluut wat ons betreft!

Na een hele enthousiaste hereniging met Jordin en gezellig kletsen, was het daarna tijd om te starten. De start is gelijk spannend en anders dan anders en meteen wisten wij: dit gaat een topkamer worden! Je wordt meteen al meegenomen in het verhaal, wat heel fijn is en meteen de sfeer maakt voor alles wat we gaan meemaken.
Net als bij Rebecca, vind ik dit verhaal erg sterk. Alles wat je ziet heeft met het verhaal te maken en tussendoor krijg je (in het Engels) steeds meer context te horen over het verhaal. Praat na afloop ook zeker na met Jordin en/of Claudia, want alles in de kamer klopt en is er met een reden. De knipogen hierbij naar andere escaperooms en de eigenaren hiervan zijn ook erg tof gedaan!

Gaandeweg kom je meer en meer te weten over het familiegeheim en gebeuren er de meest bizarre dingen om je heen...Wauw, wauw, wauw, hoe is dit in godsnaam gedaan? Het decor is prachtig, de soundtrack is sterk, de puzzels sluiten perfect aan op het verhaal...
Tegenwoordig zie je steeds meer dat escaperooms of-of zijn: of beleving, of puzzels. Ik vond deze kamer een perfecte mix van puzzelen en beleven; waarbij we zowel lineair samen konden werken, als parallel aan de slag konden gaan, als opgaan in de belevenis wanneer het verhaal dit 'van jou vraagt'. Dit geeft af en toe de nodige spanningen, maar laat dat je niet tegenhouden en beleef alles!
Als ik zeg dat ik vrijwel alle emoties voelde tijdens het spelen van deze kamer, dan is dit niet overdreven!

Na afloop (bizar dat we 2 uur binnen zijn geweest en de tijd toch voorbij vloog!) hebben we vol enthousiasme nagepraat, al onze vragen kunnen stellen en vooral heel erg zitten nagenieten. We konden zeker wel concluderen dat dit een nieuwe favoriete kamer is, waarbij we allemaal wel nog langer opgesloten hadden willen zitten!

Jordin (en Claudia natuurlijk!) heel erg bedankt voor deze waanzinnige ervaring, de fijne begeleiding en de gezelligheid! Deze 'grootste fan' heeft er onwijs van genoten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Jordin :)
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal

  your-escapeUnicorn power

The Wizard School

Escaperoom-Alkmaar
Posted on: 2023 june 19

Kon magischer...

Een escaperoom met meer potentie; was onze conclusie. De escaperoom ziet er prima uit en de puzzels sluiten meestal mooi aan in het thema (soms vonden wij ze wel wat vergezocht), een tof hintsysteem en met de echte Harry Potter soundtrack kan je niet misgaan (vraag me af of dit überhaupt mag, al die HP elementen gebruiken, maar dat is weer een ander verhaal).

Voor een Harry Potter liefhebber zijn de knipogen leuk, maar doordat wij bij de puzzels vaak niet precies wisten wat we moesten doen en vrij laat hints kregen, kwamen wij niet lekker in de flow en werden we wat gefrustreerd. Na afloop werd er niet nagepraat, geen foto gemaakt of gevraagd wat we ervan vonden. De host richtte zich op de nieuwe groep en kwam niet heel enthousiast over, wat toch altijd jammer is...Kortom: had wat ons betreft een stuk magischer gekund!


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 5.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Harry Potter sfeer
 • Soundtrack
 • Slechte begeleiding
 • Gebrek aan verhaal
 • Puzzelflow (wat ons betreft)

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2023 june 19

Klassiek puzzelen!

Terug naar het begin van Darkpark! We werden enthousiast begroet door Sem, maar zodra ze ons meenam naar onze tandartsafspraak, werd de spanning mooi opgebouwd. Meteen ruik je de scherpe geur van menthol en stijgt de spanning tijdens de introductie. De deur gaat open, je mag beginnen...
Het is een klassieke 1.0 kamer, lekker veel puzzelen, de codes uitproberen op de verschillende cijfersloten en de spannende elementen die ik van Darkpark gewend ben. Dit is overigens wel een rekenkamer, niet mijn ding, dus gelukkig waren er mensen mee die hier wel goed in zijn ;) Ik vond ook dat de focus vooral op het puzzelen lag en minder op een verhaal vertellen. Er kwamen wel verhaalelementen voorbij, maar ik merkte dat ik dit in andere Darkpark kamers makkelijker kon verbinden met elkaar dan bij The Dentist.
Extra fijn was dus het napraten, waarbij Sem kon uitleggen wat er precies gebeurd was.

Het decor, de muziek, de puzzels en het licht zijn mooi in thema en zorgen ervoor dat je lekker een uur volle bak aan het puzzelen bent in een prima kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend

 

Gold Creek

Turf Aalsmeer
Posted on: 2023 june 18

Leuke lasergame experience

Toevoeging: ook de Halloween editie gespeeld in 2023, waarbij de geesten van de bewoners door de stad lopen...Wow! Dat maakte de ervaring nog heftiger, daar je voorheen heel snel door het dorpje heen rende, gluur je nu om de hoek. Het is donker, enge muziek, rook en acteurs die onwijs goed in hun rol waren. Mocht dit terugkomen, dan zou ik de Halloween versie zeker aanbevelen!
Ook hartstikke leuk als je de 'gewone' versie al gedaan hebt. Sterker nog, ik denk dat het je zelfs extra helpt...
---
Wij waren heel benieuwd hoe een escaperoom en lasergamen gecombineerd zou worden, dus boekten Gold Creek. Onze host was enthousiast, legde ons het spel uit (wij waren wel even de kluts kwijt met het aantal regels) en bleef in de buurt gedurende het spel om ons te helpen met vragen beantwoorden. Het had nog wel leuker geweest denk ik als zij in western thema was, zodat ze 'in het verhaal zou passen'.

Je speelt in teams tegen elkaar (wij waren met 6 in twee teams van 3) en je krijgt per team een huisje in het western dorpje. Het doel: zoveel mogelijk goudstaven verzamelen en deze naar de bank brengen. Deze goudstaven liggen zowel her en der verspreid door het westerndorp, maar je krijgt ze ook door puzzels op te lossen. Per team krijg je twee laserguns en vesten, je mag alleen naar buiten met een lasergun en vest en kan zo dus de tegenstanders raken, waardoor zij tijdelijk 'uitgeschakeld' zijn. In het huisje is het eerst puzzelen om letterlijk buiten te komen en daarna is er veel actie. Er is genoeg speelruimte om aan de slag te gaan, maar het is alsnog overzichtelijk ingericht.

Het westerndorpje is erg gaaf gemaakt, met toepasselijke geluiden (onweer buiten, pianomuziek in de saloon...) en het lasergamen tegen elkaar is erg leuk. Het is geen echte escaperoom, maar als je op zoek bent naar een originele lasergame experience, dan kan ik dit zeker aanbevelen!

Wij begrepen wel dat je, wanneer je met 10 spelers gaat, de teams 5 tegen 5 zijn. Dit leek ons wel op de momenten zolang je in het huisje vastzit erg krap. Wij vonden 3 om 3, waarbij 4 in het veld zijn en 2 elk in een huisje door puzzelen, een prima groepsgrootte!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Origineel
 • Lasergamen en puzzelen

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2023 may 21

Spannende puzzelkamer!

Met deze locatie heb je sowieso al pluspunten! Vorige keer bij het spelen van Soup du Jour kwamen we in het donker aan, wat het meteen al extra spannend maakt. Dit keer in het licht aangekomen, dus we gingen al iets relaxter naar binnen.
Dat verdween overigens meteen toen zuster Angela ons kwam ophalen (geweldig in haar rol!) en ons vroeg om mee te lopen door het klooster. Terwijl zij allemaal feiten vertelde over het klooster en wij zo goed mogelijk probeerden te luisteren ondanks onze spanning ("Ja mevrouw, sorry mevrouw!") kregen we in thema de instructies mee voor de kamer. Heel gaaf gedaan!

De escaperoom zelf is wat ouder, maar wel erg mooi in thema. De puzzels staan erg centraal en het is flink werken met z'n vieren. Wij vonden 'm nog best pittig! Fijn aan deze kamer is dat die parallel is, dus wij konden in twee teams opsplitsen en aan de slag gaan.
Het hintsysteem is hierbij top; als je niet op het goede spoor zit, lacht Mary je uit. Daarbij is er ook continu spannende muziek en mooie licht- en geluidseffecten. De jumpscares zelf vonden wij wel meevallen, wij zagen vooral hieraan dat de kamer al wat ouder is.

Tot slot vonden wij de finale erg tof gedaan, je voelt aan alles dat dit het eindpunt én hoogtepunt is. Erg gaaf bedacht en helemaal in thema!

Toen zuster Angela ons weer op kwam halen, was ze super enthousiast en erg vriendelijk. Ze bood ons een drankje aan en praatte met ons na. Dankjewel voor je fijne begeleiding en je acteerwerk!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Poppet

Rock City Escape
Posted on: 2023 may 21

Sterk begin en einde!

In eerdere reviews zei ik het al: als je 's avonds speelt en in het donker het terrein van het klooster oprijdt...Dat is intens!
Wij waren in dit geval al binnen na het spelen van Bloody Mary en zaten nog ons drankje op te drinken en te lachen. Ineens stapt er een broeder naar binnen (helaas weet ik zijn naam niet, maar hij speelde het erg goed!) die ons met een ernstige blik vroeg of we klaar waren voor ons eerste dag op het internaat. Heel leuk hoe ze de introducties in thema doen!

Het eerste deel van de kamer vonden wij heel erg leuk en origineel! Helemaal in het thema en nog nooit eerder gezien. We waren verrast: "mogen we dit echt doen?" Het vervolg hierop sloot ook mooi aan en we kwamen helemaal in de sfeer!

Toen we eenmaal aankwamen bij het grote middenstuk van de kamer, kwam de focus vooral op het puzzelen en minder op de experience. Net als Bloody Mary, is dit eerder puzzelkamer, terwijl wij bij Soup du Jour de belevenis ook een grote rol vonden spelen.
Omdat in het begin van deze kamer het belevenisaspect sterk aanwezig was, waren wij in de veronderstelling dat het een 'belevenis escaperoom' zou zijn, maar dat was helaas niet zo. Daarbij wil ik niet zeggen dat een puzzelkamer niet leuk is, maar wij hadden iets anders verwacht.

Er zit veel variatie in de puzzels en deze passen meestal goed in het thema, hoewel wij soms ook aan de slag waren met de gedachte: waarom doen we dit precies? Er zit een bepaald herhalingseffect in deze kamer (je merkt wel wat als je het speelt). In het begin is dit spannend, maar zodra je snapt hoe het werkt, gaat de spanning er wat vanaf. Wij misten ook wat vernieuwende puzzels.
Maar nogmaals, dit kan smaak zijn, als je houdt van 'lekker puzzelen', dan kom je helemaal aan je trekken!
De kamer is lineair, wij waren met 4 en vonden dat eigenlijk af en toe al net wat te veel...
Het geluid maakte de kamer mooi beklemmend, qua licht vonden wij het soms wat té donker (zeker met trappen en drempels).

Het verhaal sluit aan bij de andere twee escaperooms. Wij vonden het wel wat moeilijk om het verhaal te volgen. Het verhaal werd gaandeweg onthuld, maar omdat er dan ook iets gebeurde in de kamer zelf, ging onze aandacht daarna toe. Mogelijk hadden wij dus de gedachtegang achter de puzzels beter begrepen als we beter op het verhaal hadden gelet. Dat wil ik dus in het midden laten.

Het einde van de kamer is erg tof gedaan en het grootste "wat de f-moment". We vonden dit een tof en spannend moment, begrepen duidelijk het doel en vonden het erg mooi gethematiseerd! Stiekem hadden we wel meer van dit soort momenten gewild!

Hierna werden we weer enthousiast ontvangen door de broeder, die met ons na praatte. Dankjewel voor de fijne begeleiding! Erg goed in zijn rol als strenge broeder en vervolgens erg vriendelijk.

Lang verhaal kort: het is lastig om een review te schrijven merk ik. Wij hadden na Soup du Jour een bepaalde verwachting, die Poppet helaas niet helemaal waar heeft gemaakt. Desalniettemin was het een mooie puzzelkamer, met vooral het begin en de finale als sterke punten wat betreft beleving. Aan grote puzzel-liefhebbers kan ik deze escaperoom dus zeker aanraden!
Ik zou persoonlijk aanbevelen om, als je alle drie de kamers gaat doen, Soup du Jour als laatste te spelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Roosmarijnyour-escapelucam

Jason's Legacy

OuterGround
Posted on: 2023 may 21

Heel gaaf 'vervolg!'

Eindelijk was het dan zover, een nieuw avontuur over Jason! Je hoeft Jason's Curse niet gespeeld te hebben, maar er zitten wél een aantal leuke verwijzingen naar deze kamer erin verwerkt.
En hoe schrijnend het ook is, de brand verwerken in het verhaal is heel sterk gevonden.

We werden zoals altijd hartelijk ontvangen en de spanning werd er al goed ingebracht. De buurtwacht roept onze hulp in om het huis van een vrijwel blinde priester te betreden. Zou Jason zich hier inderdaad schuil houden?
Zodra je het huis binnenstapt, ben je meteen in de sfeer: de decoratie, het licht, de sfeer, de geluiden...Het is gewoon een echt huis, met alles erop en eraan!

In de puzzels zit veel variatie tussen snel doen en goed nadenken. Wij speelden met z'n drieën en er was meer dan genoeg te doen voor ons. Heel mooi hoe de puzzels allemaal in het thema zijn weggewerkt. Wat ik al eerder schreef; het is gewoon een echt huis!

Jason's Curse had een aantal sterke 'hoe hebben ze dit gedaan?' momenten. Vol spanning gingen we de kamer door...en jawel, daar was het ineens! Wow, wat bizar! Wat knap gemaakt!

De finale was spannend, maar ging voor ons iets te snel, wat ons betreft had de spanning nog wel meer opgebouwd mogen worden!
Daarbij zeggende: wij vonden de kamer persoonlijk geen horror, maar eerder een goede thriller met een mooie spanningsboog.

Bij het nabespreken na afloop kregen we een 'doorloop' van de kamer en konden we al onze vragen stellen; heel fijn! Sowieso altijd hele fijne begeleiding bij Outerground, dankjewel heren!
Kortom: zeker gaan doen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Spannend

 

Lekker puzzelen!

Als je zin hebt in een prima puzzelkamer, dan is dit een mooie optie!

We werden enthousiast ontvangen en konden meteen starten. We krijgen het verhaal te horen met daarbij een duidelijk einddoel.
Het decor en de muziek passen bij het thema, maar de hoofdfocus zijn echt de puzzels. De puzzels sluiten aan bij het thema en hier zitten een aantal verrassende tussen! Wel vielen ons gebruikssporen op, wat altijd jammer is, maar mogelijk wordt dit meegepakt bij de nieuwe locatie waar ze heen willen gaan. Ook een mooie ontvangstruimte waar je lekker wat kan drinken of napraten zou daarbij mooi zijn!

We hebben samen lekker gepuzzeld en hier zat een mooie variatie tussen nadenk- en zoekwerk. Af en toe wordt het verhaal (met wat spanning) nogmaals aangezet, wat je weer op scherp zat.
Wij hebben 'm met 2 gespeeld en de kamer op 5 minuten na niet gehaald, maar mochten 'm gelukkig wel afspelen! Onze spelleider zei al dat deze kamer pittig is met 2, maar wij liepen af en toe ook vast, dus kon ook aan ons liggen haha.

Het hintsysteem was via een mobiel met Whatsapp, dat vond ik persoonlijk wel jammer; het paste niet in het thema. De manier van hints geven was wel prettig: we kregen een bericht met de vraag of we een hint wilden, wanneer onze spelleider dacht dat we die nodig hadden. We konden dan zelf kiezen of we dit wilden, top!

Onze spelleider was erg enthousiast, dus dat maakte ons ook extra enthousiast, altijd fijn!

Kortom, een leuke puzzelkamer om te spelen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Gebruikssporen op puzzels/decorstukken

 

Zeker spannend, maar nog wel meer potentie...

Normaal gesproken begin ik een review aan het begin van de ervaring, nu start ik met het einde: we stonden buiten, aan de achterkant van het kerkgebouw en zeiden alle vier: "maar wat nou als ze 'dit' of 'dat' hadden gedaan?" We kunnen dit samenvatten met een hele cruciale zin: "show, don't tell".

Goed, terug naar het begin. Als gebouw een kerk hebben, dat maakt indruk! Aanbellen met bepaalde instructies (eerst uiteraard discussiëren wie er gaat aanbellen) en vervolgens aarzelend naar binnen gaan. Het is al vaker genoemd in reviews, maar je mag pas stipt op je gereserveerde tijd aanbellen, eerder heeft geen zin.
Binnen werd de spanning gelijk goed opgebouwd, maar dit zakte wel weer weg toen de veiligheidsinstructies kwamen. Deze horen er natuurlijk wel bij, maar dit had mogelijk meer in het thema verwerkt kunnen worden? Nu werd ons verteld dat we rechercheurs die naar een lang gesloten catacomben gingen, om vervolgens te beginnen over kabels aan het plafond waar we vanaf moesten blijven.

We kregen het verhaal te horen en waren klaar om te starten. De spanning kwam weer terug, in het donker schuifelden we hand in hand naar binnen om te starten en toen...nog meer verhaal, waardoor het verhaal wat ons betreft onnodig ingewikkeld werd. De acteur die dit vertelde deed het erg overtuigend, maar wat veel informatie! Tijdens dit verhaal zat één specifiek perfect getimed moment waarbij de spanning erg toenam. Als we na dit moment de kamer hadden gestart, dan had ik het super eng gevonden...Maar helaas, nog meer verhaal en meteen door naar een 'rustmoment'. Zo zonde, want de spanning zat er later toen we echt konden staten wel erg goed in!

In de kamer zitten zeker wat elementen die onwennig, naar en spannend kunnen zijn. Wel heb je hier voor mijn gevoel meer de keuze hoe eng je het wil maken voor jezelf. Er zitten namelijk zeker wel wat enge 'doe jij dit maar' elementen in, maar echt heftige horror vonden we het niet. Persoonlijk vond ik The End enger.

De puzzels zijn prima te doen (zeker met de spanning die je toch al hebt) en mooi in thema. De muziek is spannend, het gebruik van licht geeft je een beklemmend gevoel en je hebt steeds het gevoel dat er iets gaat gebeuren...

Een ander punt wat we lastig vonden: het hintsysteem. Een walkietalkie waar doorheen gesproken wordt, wat lang niet altijd goed te verstaan is en natuurlijk in het Engels is. En veel. Heel veel. We konden amper met een puzzel aan de slag gaan, of er werd doorheen gepraat. Vaak was dit een ingepakte manier van hints geven, maar meestal zonder dat dit al nodig was. Nogmaals, de acteur speelde het heel overtuigend, maar uiteindelijk ergerden wij ons meer aan het hintsysteem, dan dat het ons hielp. Show, don't tell.

De finale is heel tof en startte eerder dan wij verwacht hadden. Wij hadden niet helemaal goed door wat we moesten doen (we kregen helaas ook niet echt de tijd om hierachter te komen). We hebben het gehaald, maar kwamen wel helaas in de hel terecht. Na afloop kregen we in het kort te horen van onze spelleider wat we hadden moeten doen.
We kregen een souvenir mee, dat is altijd leuk! Wel jammer dat het vervolgens een promotiepraatje werd om 5 sterren te geven aan deze kamer en om de andere kamer te spelen. Toen wij 'nee' zeiden op dit laatste, werd gelukkig verder niet aangedrongen.

Kortom: het is zeker een spannende kamer, maar er zit nog veel meer potentie in: niet een onnodig ingewikkeld verhaal, niet zoveel gepraat, bepaalde elementen om het nog spannender en beklemmender te kunnen maken...


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Spannend
 • Origineel
 • Locatie
 • Ingewikkeld verhaal
 • Onnodig veel gepraat
 • Hintsysteem

 

The Boat Trip

Escape World Zandvoort
Posted on: 2023 march 19

Prima voor twee spelers

Als je een prima kamer zoekt voor twee spelers, dan is deze zeker geschikt. Met meer spelers wordt het snel te krap ben ik bang.
De naam zegt het al: een boot. Dit komt duidelijk terug in het decor en de lineaire en meestal logische puzzels.
Wij kregen van de spelleider in het kort het verhaal te horen en gingen aan de slag, maar toen de escaperoom eindigde, misten wij nog een belangrijk onderdeel in het verhaal. Later lazen we het verhaal nogmaals terug op de site en dit bleek een ander verhaal te zijn dan ons verteld was...Je werkt wel duidelijk met alle puzzels en ruimtes die je doorgaat naar een duidelijk einddoel toe, waardoor wij ook steeds in de flow konden blijven.
In ieder geval: een prima kamer voor twee spelers!

De spelleider was vriendelijk, maar ook bezig met het tegelijkertijd hosten van een andere groep. In de kamer kregen we soms een hint over iets wat we al opgelost hadden, of duurde het lang voor we een hint kregen. Na afloop konden we ook niet nabespreken omdat hij naar de andere escaperoom moest. Dit maakte onze binnenkomst en vertrek chaotisch...Jammer!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Perfect voor twee spelers
 • Goede prijs
 • Spelleider kan weinig meekijken

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2023 february 23

Mijn absolute favoriet!

Mijn absolute favoriete escaperoom! Wauw, wauw, wauw!
Het voelde inderdaad net alsof we écht in de film zaten! En hoe verder we kwamen, hoe meer ik het gevoel kreeg dat we zelf de hoofdrolspelers werden, die het tot een goed einde moesten brengen!

Goed, terug naar het begin. We werden erg enthousiast onthaald en meegenomen naar een bioscoop om daar een mysterie op te lossen. Wederom, net als Houdini's Workshop, een prachtige escaperoom met schitterende decors, toepasselijke muziek én geuren.
Wat een herkenning met alle films die voorbij kwamen! De puzzels sluiten ook perfect aan bij alles wat er gebeurd en er zit daardoor ook veel diversiteit in. We konden lekker met z'n vieren aan de slag en hebben continu genoten!

Wij hadden dit keer voor de verandering eens niet de site helemaal uitgeplozen, maar ons echt laten verrassen. Nou, dat is zeker gelukt!
Het was dus ook een verrassing toen we na fantasie en avontuur in horror belande. Ik hoopte er stiekem al op en wauw, wat heeft dat goed uitgepakt! Laat je er vooral niet door tegenhouden, boek gewoon die volledige experience en ga ervoor!

Na afloop wordt het verhaal op de meest beste, toepasselijke wijze afgerond in een mooie finale. De film is dan toch echt helaas afgelopen...Of toch niet?

Kortom: ga deze escaperoom spelen, beleven en er heel erg van genieten!

Dankjewel aan Anthony en Victor voor deze geweldige ervaring! :)


Response by The Push Mystery Rooms

2023 February 24

THANX ROOSMARIE! ;-) Blij dat jullie het leuk hadden! Groetjes aan het team!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit

  Roosmarijnbroeder_viktoranthony_boelaert

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2023 february 23

Heel boeiend!

Het was dan eindelijk zover, op naar The Push Mystery Rooms! Eenmaal aangekomen werden we heel enthousiast en vriendelijk ontvangen door Anthony, wat ons nog enthousiaster maakte! Dat je op dat moment het enige team binnen bent, is dan wel speciaal, er wordt alle tijd voor je genomen om voor- en na te bespreken.

Wat een mooie escaperoom! Je stapt echt in de wereld van Houdini! Het decor is echt prachtig, er is zoveel oog voor detail en zoveel (verhaal)elementen die we pas na afloop met het nabespreken doorhadden! De puzzels horen gewoon bij het decor, over alles is nagedacht en achter alles zit een verhaal! Daarbij nog het licht en de muziek erbij, en de magische, mysterieuze sfeer is compleet!

Mooi hoe je, doordat de puzzels lineair zijn, je ook echt mee wordt genomen in het gehele verhaal en de ideeën die Houdini had. Je werkt echt naar het einde van het verhaal toe, en na afloop voelden wij ons erg voldaan!
En extra leuk: The Movies sluit ook aan op deze escaperoom.

Dankjewel Anthony, het was genieten! :)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer en decoratie
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Anthony :)

  anthony_boelaert

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2023 january 30

Gaaf!

Wat is deze hotelkamer escaperoom origineel uitgewerkt! Leuk hoe de kamer al start voordat je daadwerkelijk het hotel binnenloopt, je wordt gelijk in het thema gebracht.
Het verhaal, door de ogen van Dieter, komt in alles terug! Je krijgt al snel medelijden als je eenmaal vader Herman beter en beter leert kennen. Het decor, de opdrachten, de muziek, de lichteffecten, de hints...Alles versterkt het verhaal!
De kamer heeft een perfecte mix tussen puzzelen, zoeken, spanning (maar niet te eng!), actie en natuurlijk de 'ontmoetingen' met Herman zelf...

Super leuk dat je na afloop foto's en filmpjes kan terugkijken van alles wat we hebben meegemaakt!
Dankjewel Benny voor de toffe ervaring!


Response by TheStart EscapeRooms

2023 March 14

Zeer graag gedaan.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer en beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Benny
 • Goede service

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2023 january 30

Intens!

Wat een leuke kamer is dit! Goede spanning, heel tof en spannend met de acteur en mooi gethematiseerd!

De start van de kamer is meteen volle bak actie, er wordt ons meteen duidelijk gemaakt dat dit een pittige missie gaat worden.
Immers mogen we niet te veel straling krijgen, dus is er een tijdsdruk. Ondertussen pikken we subtiele hints op over wat (en wie!) we gaan vinden achter de gesloten deur...
Zodra deze deur opengaat is het bizar realistisch, net alsof hier echt al jaren niemand meer is binnen geweest...Tof hoe het écht net Chernobyl lijkt en hoe details kloppen met de geschiedenis!

En dan, net als je een beetje gewend begint te raken aan de spanning en nieuwe omgeving, is de acteur altijd ineens in de buurt...
Door alle spanning en de continue dreiging van de acteur (op de beste manier) is het puzzelen soms best een uitdaging, maar dat maakt het wel weer extra leuk ergens!

Heel leuk en knap hoe onze acteur Richard inspeelde op ons als groep, hij kon perfect inschatten hoe ver hij kon gaan! Voor mensen die twijfelen om een escaperoom te doen waarbij je 'verstopt voor de acteur', is dit een mooie en spannende start denk ik!

En ondanks dat ik al wat kamers met acteur heb gedaan, was ik de eerste die een nieuwe ruimte scande op verstopplekken, preventief lampjes uitzette en als eerste verstopt zat...Het was goed, het was spannend! Zeker doen dus!
Het terugkijken van foto's en filmpjes van de ervaring, leverden ook veel komische momenten op!

Dankjewel Richard, voor je acteertalent!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Richard

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

Best heftig!

Wij kwamen aan toen het al donker was...Dat maakte de start nog onbehagelijker dan het al was. Onze host Michael was geweldig en wist meteen in te spelen op de spanning! De missie werd verteld en we konden beginnen. Al snel wordt duidelijk dat je veel minder controle hebt dan je dacht...En dat maakt deze ervaring heel intens!
Als je deze met z'n tweeën gaat spelen is het denk ik nog heftiger, maar moet je wel allebei goed durven!

De puzzels zijn niet extreem moeilijk, maar door de spanning is alles ineens een stuk ingewikkelder. Wij misten hierin wel wat rustmomenten, de harde muziek en de onverwachte geluiden bleven komen...Hierdoor was het lastig om ons te kunnen herpakken.
Ook wordt de opdracht gegeven om te verstoppen, maar dit is eigenlijk ook niet echt mogelijk in de ruimte...

De schrikmomenten zijn erg goed en onverwachts! De momenten met de acteur (en vooral vanaf het begin) zijn heftig, maar wow, wat werkte het goed bij onze groep! De decors muziek en licht (en soms ook vooral geen licht) maakten de belevenis helemaal af!

Na afloop was er veel opluchting en konden we hard lachen om alles wat we hadden meegemaakt :)
Dankjewel Michael voor deze intense beleving en je begeleiding!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Spannend

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2022 november 17

Op missie!

Leuk hoe in Leidschendam alles in een politiethema is, brengt je gelijk in de sfeer! Na de briefing, ook leuk in thema, konden we aan de slag gaan met onze missie als DEA team.
Van mijn teamgenoot begreep ik al snel dat deze escaperoom een 'Breaking Bad' vibe heeft. Ik heb dit zelf niet gezien, voor mijn teamgenoot voegde het leuke extraatjes toe. De locaties waren voor hem bekend, ik liet me steeds verrassen waar we terecht zouden komen. Dit waren totaal andere plekken dan ik verwacht had, erg leuk!

De puzzels passen mooi in de setting! Helaas bleek bij ons een onderdeel van een puzzel niet te werken, maar we hebben de puzzel gelukkig toch goed op kunnen lossen dankzij onze host! Ook het einde vonden wij wat abrupt, wat we jammer vonden. Het voelde nog niet af voor ons...Fijn dat de host daarna nog even de kamer en puzzels met ons doorliep. Ze was erg enthousiast!

We vonden het een prima kamer om te spelen, maar vonden persoonlijk SWAT met de actie en adrenaline die daarbij kwam kijken, nog net wat leuker!
8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Posted on: 2022 november 17

Helemaal knetter (op de beste manier)!

Bij de ontvangst werden we enthousiast ontvangen en kregen we te horen dat voor het eerst ooit een patiënt ontsnapt was uit Triplicate Institute. Duidelijk doel, dus vervolgens konden we starten.
Deze escaperoom begint 'normaal', maar wordt gaandeweg steeds vreemder, wat precies de bedoeling is! Ik ging twijfelen aan waar ik was in het gebouw, wat ik moest doen ("denk ik nu niet te makkelijk? Of juist te moeilijk?") en ik merkte dat ik heel erg argwanend werd en vaak door de deurspion gluurde, met steeds de angst dat er iemand zou terugkijken...
De kamer heeft dus absoluut een goede spanning, maar is nooit eng.

De puzzels zijn tof en divers, mooi in thema en zeker met 2 spelers een leuke uitdaging! De decors, de techniek, het licht, de muziek...Het paste perfect in het thema, je waant je echt in een psychiatrische instelling!

Wat ik nog leuker had gevonden, is om in thema ontvangen te worden, dat het echt lijkt alsof de host een medewerker zou kunnen binnen Triplicate Institute. Desalniettemin bracht onze host, Caleb, ons goed in de sfeer. Hij kon tijdens het spel perfect inschatten wanneer hij ons moest helpen, of juist nog even moest laten door puzzelen. Dankjewel!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Leuk en uitdagend voor 2 spelers!

 

De Laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Posted on: 2022 november 17

Klassieker!

De oudste kamer van de Benelux, we waren erg benieuwd hoe deze eruit zou zien. Het is een echte klassieker, maar de kamer heeft ons verrast!
Mama Bazooka heeft een erg leuke entree, dus we waren ons enthousiast aan het vermaken en begonnen vervolgens vol goede moed aan de kamer. Na het intro filmpje (en de verandering van omgeving) waren we toch een beetje geschrokken...De Meisjeskamer was toch de horrorkamer hier? Wat gaat er gebeuren in dit laboratorium? Leuk, die onverwachte spanning!

We vonden de puzzelflow fijn en wisten goed wat we moesten doen. De puzzels waren prima en er zaten ook een paar mooie schrikmomenten in. Tussen het oplossen van de puzzels door krijg je wat context over het verhaal en wat er precies gebeurd. We vonden het einde wel wat abrupt.
Het terugkijken van de beelden was natuurlijk, met de schrikmomenten, ook zeer vermakelijk :)

Dankjewel Erik, voor je begeleiding en je humor!8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede service
 • Klassieker

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2022 november 17

Spannend verhaal!

Jaren geleden zag ik op Facebook een trailer voor De Meisjeskamer. "Nou, zeker niet dat ik dat ooit ga durven." Terug naar het nu en al wat spannende escaperooms verder, hadden we dan toch De Meisjeskamer geboekt.
Het welbekende intro filmpje zet, na al die jaren, nog steeds gelijk de toon en zodra je binnen stapt, start een onbehagelijk gevoel, wat de hele tijd aanwezig blijft...Onwijs naar, maar op de beste manier ;)

We hadden geen idee waar dit verhaal (en de kamer!) verder heen zou gaan...Ook een aantal van de doorgangen vonden wij erg origineel en gaven ook echt af en toe reacties in de trant van: "Ik ga niet als eerst, maar ook niet als laatst!" Tijdens het spel zijn er uiteraard de nodige schrikmomenten, waarna wij toch allemaal bij elkaar kropen (wat op de beelden later er hilarisch uit zag overigens haha).

Het verhaal is heel sterk in de kamer en je komt er op een hele subtiele manier achter wat er precies aan de hand is, zonder dat het heel overdreven in beeld wordt gebracht. Het verhaal heeft een duidelijk begin en einde, waardoor wij heel voldaan uit de kamer kwamen.
De kamer is vanaf 4 spelers, wat wij een perfect aantal vonden.

Enige nadeel: we zagen bij een aantal puzzels een paar flinke 'gebruikerssporen', zeker bij een specifieke puzzel konden wij hierdoor gemakkelijker achterhalen wat de oplossing zou moeten zijn.

We hebben na afloop met onze host Erik nagepraat en uiteraard de beelden teruggekeken; wat een leuke manier om zo de kamer door te lopen! Dankjewel Erik!
Jammer dat we nu klaar zijn bij Mama Bazooka, hopelijk komt er snel meer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • 'Gebruikerssporen' bij enkele puzzels

 

THE DOME

Mama Bazooka
Posted on: 2022 october 30

Wauw, wat een mindfuck!

Vol hoge verwachtingen gingen we de mooie poort van The Dome binnen. Wij hebben het verhaal op de site gelezen van tevoren, wat de kamer (voor zover mogelijk dan) iets meer context geeft. Verder hebben wij het allemaal over ons heen laten komen...En wauw, wat een rit! Je snapt er vaak niks van, maar dat is op de beste manier!

Er zijn onwijs veel puzzels, met flink wat diversiteit. En ik zeg veel, je moet echt aan de slag als team, wat ook weer een onwijze adrenaline geeft! Tegelijkertijd ontvouwt de kamer zich steeds verder en je hebt oprecht geen idee wat je allemaal meemaakt!
Wat een toffe elementen heeft deze kamer! Het decor, het licht, het geluid...Alles past in het thema en is prachtig!
Het verhaal konden we niet altijd volgen, maar ik vermoed dat het precies de bedoeling is en daarbij past het natuurlijk ook perfect in het thema.

De binnenkomst is erg leuk, er is meer dan genoeg te doen om je te vermaken. Dat het veelal 'doe-het-zelf' service is, vonden wij geen punt, eerder efficiënt. En hoe leuk dat je na afloop jezelf terug kan zien op de beelden bij het nabespreken!

Onze host was onwijs enthousiast, zij maakte echt mede de sfeer, dankjewel daarvoor!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Load more reviews

0 reviews