Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

KGB Room

Wormerveer , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

Lees reviews

Meer over KGB Room

De nieuwste Escape Room bestaat niet uit slechts 1 kamer, maar uit een compleet gebouw met 5 verschillende ruimtes die je allemaal door moet !

Deze ruimte is uniek en het KGB / gevangenis thema geeft een spannende sfeer die zorgt voor de ultieme beleving. Dit cellencomplex heeft een isoleercel, een medische cel, een verhoor kamer en zelfs een mortuarium. Niets is wat het lijkt, en de doe en denk onderdelen volgen elkaar snel op en zorgen voor veel spannende momenten waarbij samenwerking voorop staat. Er is gelegenheid voor een drankje en een hapje in onze gezellige bar/restaurant of op het terras.

Als Spion wordt je vrijwillig met je beste team opgesloten en jou de taak om de aanwijzingen van een voorganger te ontcijferen, de plattegrond te vinden, uit te breken en ondertussen de koffer met uiterst geheime documenten te vinden. Een zware taak want voor dit alles heb je maar 1 uur en het uiterste zal gevraagd worden van al je zintuigen. Dit gevangenis complex is niet voor bangeriken en de puzzels zijn moeilijk. Er kunnen op verschillende manieren hints worden gegeven maar die krijg je niet zo maar.


Thema's

Geschiedenis

Oorlog

Eigenschappen

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

19 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Wandelweg 12
1521 AG, Wormerveer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

11 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Annemieke (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2020

niet super, ook niet slecht

Op zich een best leuke escaperoom. Wij zijn helaas niet ontsnapt, omdat we veel te lang over 1 puzzel hadden gedaan. Hierdoor niet alles gezien. Ik denk dat het ook te maken heeft met het hint systeem: Er hangen camera's maar ik had niet het idee dat de begeleider ons kon horen, waardoor je standaard hints kreeg (soms hints die we al wisten) en niet echt specifiek gericht op verder helpen van onze groep. Ook weet in sommige gevallen niet hoe lang de code is die je moet zoeken wat het lastiger maakt. De sfeer is goed, de puzzels zijn leuk (een puzzel inderdaad wat omslachtig). Al met al een OK escaperoom.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • goede sfeer
 • korting via social deal
 • divers
 • veel ruis/ fakehints
 • geen gerichte hints
 • datum plannen/beschikbaarheid via mail

 

bwel83bwel83Escape ApprenticeLid sinds: 20 november 2019 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2020

Gemiste kans

Veiligheid laat te wensen over vanwege gebroken glas in een van de kamers. De jongen die ons naar de kamer bracht, gaf geen inleiding over het verhaal achter de kamer waardoor de ervaring ook niet optimaal was. Sloten op plekken waar je niet bij kon omdat wij te klein waren (kortste member is 1.70) en de spelleider dus bij ons in het spel moest zijn om te helpen.


3

Sfeer: 3.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 1.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Citadel

Ontsnapt: Ja


 • Veiligheid
 • Spelonderbrekingen
 • Klein
 • Spelleider

 

Cathy (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2019

Verschrikkelijk

Met behoorlijk wat kamers al achter de rug gingen we deze kamer doen. Een teleurstelling! Gastheer was erg onbeleefd, had er zichtbaar geen zin in. Kamers waren niet gemaakt voor 5 personen, maar 1 spel per kamer. Je zat elkaar echt een beetje aan te kijken. Hele onlogische puzzels, sloten die zo verouderd waren dat je eraan moest trekken om ze open te krijgen. Gastheer die meerdere keren het spel heeft onderbroken. 100% geen aanrader.


2

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geen service
 • Slechte gastheer
 • Slechte puzzels
 • Veelste duur

 

mariekevandereep@hotmail.com (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2019

Geweldig leuke escaperoom

wij vonden dit echt een super leuke escaperoom, er zitten echt leuke elementen in en de sfeer is ook echt goed neergezet.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer, puzzels, diversiteit

 

jboomjboomEscape ApprenticeLid sinds: 27 juni 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2019

.

.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

meessie3meessie3Junior EscaperLid sinds: 21 februari 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2019

Beter dan verwacht

Ik had deze kamer met korting gekocht en toen ik hier de recensies las schrok ik wel een beetje. Echter denk ik dat zij ook deze reviews lezen, want ze hebben hun best gedaan om het te verbeteren.
In het begin wacht je op een locatie, waar een barretje is en je ook lekker buiten kan zitten. We werden opgehaald door een vriendelijke man en we moesten een stukje lopen. Ja, het was wel modderig, maar door middel van grote stoeptegels hebben ze geprobeerd om dat op te lossen. De Escape room zelf is een oude kleedkamer, en dat merk je wel. Wij vonden dat niet heel erg, het paste zelfs wel bij de sfeer. Vervolgens waren er verschillende puzzels. De ene puzzel beter dan de andere, maar we hadden alle drie wat te doen de hele tijd. om te ontsnappen, moest je alle drie er op tijd uit zijn. Dat was alleen mij gelukt, de andere twee zaten nog in een andere kamer, dus we waren 10 seconden te laat. Desondanks vond ik het allemaal veel leuker dan verwacht. Nadat de tijd op was hebben we samen met de begeleider het hele spel nog een keer doorgenomen, dus ook dat was top.

Een tip is wel om met een niet al te grote groep te gaan. Denk dat het maximale 4/5 personen is.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • spelbegeleider
 • Sfeer
 • meerdere kamers
 • 1 puzzel was onlogisch

 

Renske (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 maart 2019

Tegenvaller

Te klein voor 6 personen. Begeleider was aan het eind kortaf en wat geïrriteerd. Te moeilijk & soms onlogisch. Niet te doen zonder hints en hulp. 1 uur te kort. Staken lange schroeven uit onder bankje en kist. Mochten de laatste kamer niet meer zien. Na einde tijd gewoon weg wezen erg jammer.


6

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Stijl vh pand
 • Inrichting
 • Uitstekende schroeven
 • Onduidelijke puzzels
 • Onlogisch
 • Personeel moest helpen
 • Enz

 

Linced82Linced82Escape ExpertLid sinds: 28 januari 2017 (155 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2017

Mwah

Tja deze review is iets ingewikkelder om te schrijven..
De KGB escape heeft namelijk diverse super gave plus maar vooral eigenlijk minpunten en dat maakt het ingewikkeld. De escape locatie is een nagebouwd cellencomplex, dat is heel gaaf gedaan, echter moet je vanaf de paintball-kantine nog een stuk lopen (onder begeleiding van de escape-host) en als het regent dan zijn de modder ondergrond, houten planken en scheve tegels niet een enorme opwarmer voor de groep...
De kamers zelf wil ik niet te veel van verklappen maar zoals ze zelf op hun site ook al vermelden zijn er diverse kamers die je moet doorkruizen. Wij waren echter met z'n zessen en dat maakt het wat krap in bepaalde ruimtes waardoor je het overzicht ook snel verliest en de aanwijzingen over het hoofd kan zien... Ook hebben wij in totaal 12 hints nodig gehad en moest uiteindelijk de spelhost echt fysiek komen kijken/tips geven omdat we niet verder kwamen en dat zou niet zo mogen zijn met een groep van 6 doorgewinterde escapers...
Hoe dan ook, het is allemaal erg leuk bedacht en gebouwd maar wij snappen waarom er zo weinig mensen uit ontsnappen want sommige puzzels zijn best ver gezocht en er is een hoog percentage aan 'ruis info en fake hints' aanwezig waardoor je zeker met een grotere groep snel in een hoop onduidelijkheid en chaos vervalt...


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuk bedacht en gemaakt allemaal
 • Goed doorgewerkt thema
 • Sommige best verrassende technieken / puzzels
 • Veel dingen zijn best ver gezocht
 • Sommige ruimtes zijn te klein voor een groep van 6
 • Het zou niet nodig zijn dat de host moet komen hel
 • Te veel hints nodig om verder te komen dus niet al

 

ShannaShannaEscape ExpertLid sinds: 6 oktober 2017 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 oktober 2017

Gemiste kans

Deze kamer heeft heel veel potentie, maar maakt het helaas niet waar.

De ontvangstruimte was een oude kantine. De host haalde ons op waarna we nog een lang stuk door de regen en modder moesten lopen. In de kamer zelf, was het al niet veel beter. De kamer was erg vies, modderig en stoffig. Ze hebben een cellencomplex nagebouwd in oude sportkleedkamers. Het is erg gaaf gemaakt, maar ik lette ook vooral op de ranzigheid van alles. Er zijn vier ruimtes en wij zaten na 15min nog steeds in ruimte 1. Wij hebben met een groep met vooral ervaren spelers 12 hints moeten vragen en de host moest tot twee keer toe binnenkomen. Hij bemoeide zich ook met onze manier van communiceren naar elkaar. Sommige puzzels waren heel ver gezocht en totaal niet logisch. Er zaten ook verrassende puzzels in, maar deze werden ondergesneeuwd door de negatieve ervaring. Uiteindelijk hebben we het niet gehaald en mochten we de rest van de kamer ook niet meer bekijken! Zonde, want de ruimte is tof. Er zit veel meer in, gemiste kans.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed thema
 • Host moest binnenkomen
 • Onze kleding werd erg ranzig
 • Onlogische puzzels
 • Eerste kamer is veel te klein voor grote groep

 

PatrickPatrickEscape ExpertLid sinds: 27 augustus 2017 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 maart 2018

Jammer!

#18
Helaas, een gemiste kans. De locatie kan veel potentie hebben, maar het mist in de uitvoering, niet alleen technisch, maar ook in begeleiding. Nadat we via een modderig padje aangekomen zijn komen bij een gebouwtje aan wat voorheen diende als kleedruimte. Het leek of de muffe geur hier nog hing, net als het gras en modder wat tussen de kicksen kon je nog vinden. Met een groep van zes probeerde we te ontsnappen, maar in een aantal ruimte was dit echt te veel en kon je kont eigenlijk niet keren of je stond tegen een mede escaper aan of tegen het inventaris van de escaperoom aan. De puzzels waren wisselend, waar de goede helaas wat werden ondergesneeuwd door de mindere. Zelfs met de groep waar meerdere escape-verslaafde bij waren zat waren meerdere hints nodig en moest de gamemaster zelfs in de kamer komen om verder te komen. Wat erg jammer was dat ons ook niet een blik werd gegund hoe we konden ontsnappen uit de laatste kamer.


4

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 3.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Parkeren
 • Muf, vochtig, vies
 • Klein
 • Begeleiding onder de maat

 

tuurietuurieJunior EscaperLid sinds: 30 december 2016 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 april 2017

Hele sfeervolle kamer, meerdere kamers


7

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig