Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Benjamin

Escape Guru

Offline

Description

Enthousiast escaper.


Mostly gone in 60 minutes.


Member since

16-06-2020

Location

Tessenderlo

Statistics

Escaperooms

148 reviews

148 Rooms played

95.9% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


8 forum posts

148 reviews

The Factory

Best Escape
Posted on: 2024 may 26

Zinderende escape, met nog potentieel bij de finale

Eerder hele fijne ervaringen gehad in Al Capone en Alcatraz, dus toen in Testelt een nieuwe escape bleek open te gaan, kwam hij al snel op de planning. Op amper 20' minuten van thuis, dat is al een pluspunt, en met parking goed gelegen voor de deur en aan de zijkant van het pand.

Onthaal is vlot. De mensen bij Best Escape zijn uitermate gepassioneerd en willen er echt iets moois van maken. In het pand hebben ze intussen een prima gezellige onthaalruimte gemaakt waar je vlot terecht kan en waar de intro vlot wordt gegeven. Met veel goesting begonnen we onze missie in The Factory...

Moet gezegd zijn... heerlijke rollercoaster, deze escape. Het is absoluut te merken dat er jaren aan gewerkt is. Zie deze ook echt maar als een home made sterrendiner. Want met alle authentieke elementen, knappe decorstuks en ingenieuze techniek bevat deze escape heel veel elementen die top zijn. De puzzels zijn perfect geïntegreerd, en sommige blinken echt uit qua detail en effect wanneer je ze oplost. Zelf stond ik echt meerdere keren te kijken van welke zorg er gegaan is naar het maken van een topbeleving. Echt heerlijk. Er is mooie afwisseling in doen, denken, teamwork en ook dynamiek doorheen de hele escape. Een goeie verhaallijn kan een escape naar een hoger niveau tillen. In het eerste deel van de escape zit deze voor mij echt top. Je komt met een missie, er gebeuren dingen die je meeslepen en doen inleven. Top. In het laatste deel zitten de puzzels nog steeds prima geïntegreerd in het thema, maar deemstert het verhaal wat weg. En heel eerlijk: voor mij zorgde deze voor een kleine anticlimax op het einde. En da's jammer, want alle 95% daarvoor zat echt top. Net nog een kersje op de taart qua ontknoping, verhaal er goed in intergreren, en dan wordt deze echt heel goed. Maar ook nu overstijgt deze kamer voor mij de andere twee, die ook al echt bijzonder leuk waren.

Kortom: avondje well spent. Echt plezier gehad. Nog even nagekaart met de uitbaters die heel graag mee luidop nadachten over wat de ontknoping tot een niveau hoger zou kunnen brengen. Heel benieuwd wat er nog gaat van gemaakt worden. Wij hebben genoten van een langer gesprek nadien over de escaperoom, de uitbaters zelf en ook de plannen voor de toekomst. Heel benieuwd naar in ieder geval, ik blijf heel graag Best Escape in de gaten houden.

Rep je dus maar naar Testelt. Speelde je er nog geen enkele hier? Boek ze gelijk alledrie en speel de volgorde Alcatraz - Al Capone - The Factory. Absoluut ook een aanrader voor liefhebbers die wel eens een verder tripje durven wagen.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Fantastisch lieve uitbaters
 • Knappe puzzels, heel sterke immersie
 • Thema en setting zitten super
 • Meerdere knappe vondsten en originele effecten
 • Prima locatie, fijne ontvangst
 • Teamwork next level
 • Voor ieder wat wils (doen, denken, teamwork)
 • Einde is op dit moment een kleine anticlimax

 

Nuclear Countdown

Kraakpand
Posted on: 2024 april 30

Hupla, weer een bom ontmanteld

Een nieuwe escaperoom in Oudsbergen... die moest uiteraard gespeeld worden.

Voldoende parking aan het gebouw, maar wel opletten dat je er niet voorbijrijdt. Aan de visibiliteit buiten zal nog gewerkt worden, maar al snel we vriendelijke onthaald door jonge gasten die met het nodige enthousiasme deze escaperoom gemaakt hebben en uitbaten. Kijk, passie en ondernemingszin: dat is al een streepje voor. Thema is behoorlijk klassiek, maar met een degelijke intro starten we eraan.

Kamer is wat je mag verwachten van een degelijke escaperoom vandaag. Enkele slotjespuzzels, wat techniekpuzzels,... de flow zit algemeen in de raadsels vrij goed. De lat ligt hier op goed rechtoe rechtaan escapeplezier met combinatie van denken, doen en zoeken. Alles is goed zelf bedacht. De integratie in de storyline is eerder basic aanwezig. Wat in die zin naar beleving nog wat marge kan geven naar verdere ontwikkeling. Puzzels iets meer integreren in het verhaal ipv in de kamer geplaatst te hebben, misschien wat extra verhalende elementen/effecten. Eventueel op het einde wat climax-effect. Zaken die op termijn kunnen om deze kamer naar een hoger niveau te tillen. Hoe dan ook: vandaag is deze kamer echt wel al heel fijn om te gaan spelen.

Uitbaters zijn al bezig met de bouw van een tweede kamer. We houden het in ieder geval in de gaten en komen graag nog eens terug.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Fijne puzzels
 • Enkele originele vondsten
 • Vriendelijke uitbaters
 • Mist nog wat "punch" en verhaallijn
 • Kan nog climax gebruiken
 • Een drankje achteraf is niet aanwezig

 

Puzzelpret in luguber sfeertje

Vele reviews die spreken over een erg pittige kamer in Valkenburg? Het kriebelde al even om deze eens op een mooie dag te kunnen meepikken. Met 2 in de wagen en ernaartoe. Licht overmoedig, zo zijn wel wel.

Na een vriendelijk onthaal lieten we ons welwillend in het gesticht opsluiten. En al snel bleek dat enige nederigheid hier op z'n plaats is. Meerdere pittige puzzels volgden mekaar op. In een behoorlijk oncomfortabel sfeertje, zoals het thema dat vraagt. De vele uitdagingen vereisen best wat verregaander denk- en zoekwerk. Achteraf gezien ook niet zo verwonderlijk dat amper 20% erin slaagt hier te ontsnappen. Persoonlijk vond ik het best geslaagde en originele puzzels. Verwacht je wel ook echt aan een puzzelkamer waarbij de raadsels enigszins in thema zijn, maar toch vooral ook op zichzelf staan. Hierdoor is integratie in verhaal eerder beperkt, waardoor verhaallijn die er bij start even is al snel weg is. Verder wisselen gevoelens van eureka en lichte frustratie mekaar hier toch wel wat af. Kijk, dat hangt dan samen met het pittige karakter van deze kamer.

Uiteindelijk zijn we met 2 personen, de nodige hints en nog 1 minuut op de klok erin geslaagd te ontsnappen. Wellicht is het beter met 3 à 4 personen deze escape te doen. Meer dan dat zou ik niet doen gezien niet alle ruimtes voldoende groot zijn.

Bon, pittig en goed vertier dus daar in Valkenburg!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in April 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Stevige puzzelpit in de kamer
 • Luguber sfeertje
 • Vriendelijk onthaal
 • Verhaallijn deemstert sterk weg
 • Soms tikkeltje frustrerend :-)
 • Kleurenblindheid kan parten spelen

 

Pray

Escape Room Katwijk
Posted on: 2024 february 25

Onwaarschijnlijke ervaring in beklijvende sfeer

Even naar het uitvaartcentrum om ons medeleven te gaan betuigen na een recent overlijden in de gevangenis. Kijk, ik probeer een warme medemens te zijn. En wie zijn wij dan om deze uitnodiging te weigeren? Als naaste onze steun betuigen, dat past wel in ons goedaardig hartje.

Een eenvoudige aanleiding, vanwaar zich bij Pray een onwaarschijnlijk verhaal ontplooit. Zwaar onder de indruk van hoe deze kamer zich stuk per stuk verder prijsgeeft tot een ongelofelijke ervaring. "Beklijvend" is wat hier absoluut gepast is. Alle effecten zijn doordacht, elk stukje geluid draagt bij tot de sfeer, lichteffecten accentueren en ondersteunen elke stap die je doorheen deze experience beleeft. Het verhaal, de thematiek en de omgeving zijn perfect verweven in elke puzzel die je hier tegenkomt. En als we het dan toch over de puzzels hebben... heerlijk. Origineel, perfect afwisselend, denken en doen, stevig potje samenwerking,... Pray ademt wat je wil vinden in een escape experience als deze.

Bij de boeking kan je zien dat je kan kiezen voor een versie met of zonder acteur. Dat is geen makkelijke keuze. Althans voor mij niet. Ik leef me steeds bijzonder hard in en moet dan echt afwegen of het met acteur niet net te spannend gaat worden. Bij deze er toch voor gekozen en ik moet zeggen dat ik me dat absoluut niet beklaag. De meerwaarde voor de verhaallijn en de sfeer is immens groot. Verwacht je niet aan jump scares, maar wel aan een extra laag die het verhaal tot maximale leven brengt. En ja: de sfeer wordt best spannend. Maar nooit akelig, nooit te, altijd met veel respect voor de grenzen van de speler. Dus kies voor de versie met acteur en laat je volledig onderdompelen in de wereld van Pray. Wat. Een. Wereld.

We moeten dat zeggen: we zijn rotverwend in België en Nederland. Molly's Game, The Movies, en ontelbare straffe escapes die een experience geven die wereldtopwaardig is. En nog maar recent The Non Believers en dan deze Pray er nog bij. Mijn lijstje aan favoriete kamers is eindeloos. Welke is de beste? Goh, wie zal het zeggen. Misschien moeten we gewoon stellen dat we appels en peren hebben, maar gewoon echt kunnen genieten van massaal veel fruit in onze contreien. Dankjewel Escaperoom Katwijk, dit was top. Een escape om duimen en vingers bij af te likken van begin tot einde. Terpeca 2024: het gaat een onderonsje worden.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Beklijvende ervaring
 • Acteur met grote meerwaarde
 • Superhosting
 • Fantastische puzzels van goed niveau
 • SFEER SFEER SFEER SFEER
 • Licht, geluid, effecten
 • Climax naar het einde toe
 • Perfect geïntegreerde verhaallijn
 • Vloeiende flow en opbouw
 • Onwaarschijnlijk knap gemaakt

  SemJohan Le Vanivanavandelft

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2024 february 25

Here I was!

Escapen uit een gevangenis. Klassiek thema, maar ik moet wel zeggen dat ik er nog nooit echt door weggeblazen ben. Te vaak blijft ik wat op mijn honger zitten, dus was het ook met enige scepsis dat ik deze ging spelen. Al werd deze scepsis ook wat teniet gedaan door de hoge reviewcijfers. Maar een lat hoog leggen, dat is altijd gevaarlijk.

De escape begint goed in thema. Snel op plaats gezet en opgesloten. Ja kijk, het is nu eenmaal een gevangenis en we hadden maar beter niets mispeuterd. Ik ben fan van hoe deze escape startte. Meteen goed in uitdaging, meteen in de sfeer. Het thema wordt zo op een goeie doorleefde manier aangebracht waardoor het ook echt als een gevangenis aanvoelt. Na een tijdje mocht ik mijn bajes-ervaringen dan ook bijstellen tot de conclusie dat ik dankzij Here I Am nu eens wel een echte topbeleving heb gehad in dit thema. Dankjewel, ER Katwijk daarvoor! Licht en geluid dragen bij tot de spanning, alsook de aanwezigheid van cipier die je her en der wel eens voelt. Ik waardeer in deze kamer erg de opbouw en flow doorheen de verschillende delen. Dit zorgt echt voor een real life ontsnappingsgevoel dat tot het einde toe opbouwt en ook delivert.

Heerlijk gespeeld, genoten van deze escaperoom.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Thema is zo goed neergezet hier!
 • Superflow en opbouw
 • Sfeer zit echt heel goed
 • Toffe puzzels
 • Verhaallijn is relatief dun

 

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2024 february 25

Als het brand, dan blussen wij het vuur

Brandweertje spelen! Een thema dat tot de verbeelding spreekt en gek genoeg niet zo courant is onder de escaperooms. Inferno scoort hier echter al jaren mee, en eindelijk was het moment aangebroken om 'm ook eens te gaan spelen. Heel eventje zoeken naar de escaperoom in de straat, maar na vondst en vlotte ontvangst waren wij er helemaal klaar voor.

Van bij het begin word je hier mooi in de missie gedropt. Rechtoe, rechtaan. Het brandt. Jij bent de brandweer. Fix it. En problemsolvers als we zijn, gaan we daar graag op in. Opbouw in deze kamer vond ik magnifiek sterk. Je begint aan goed tempo, komt dan in aardig puzzelvertier, om dan naar einde toe nog wat niveaus hoger te schakelen. Heerlijk. Puzzels zijn prima geïntegreerd en sterk afwisselend. Samenwerking is absoluut aan de orde, en tegelijk kan je naast mekaar ook genieten van het nodige denk- en zoekwerk. Precies zoals het hoort.

Bijzondere vermelding voor de hosting van deze kamer. Petje... euh brandweerhelmpje af voor de dedication om er een real life ervaring van te maken. Wij hebben echt genoten van deze kamer. Jongensdroom om ooit brandweerman te worden? Check. Mag van de bucketlist!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Brandweer spelen is leuk!
 • Prima branding en hosting
 • Vurig goed thema
 • Puzzels om van te watertanden
 • Sfeer valt niet uit te blussen

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2024 february 25

Weg met de floes!

Deze stond al een hele tijd op de verlanglijst en maakte deel uit van een leuk escapeweekend in Leiden-Katwijk. Moet gezegd zijn dat deze regio echt gezegend is met heel wat topkamers! Deze stond 's avonds als laatste op het programma, en na een hartelijke welkom en aangepaste uitleg konden we eraan beginnen.

Sfeer wordt in het begin meteen goed gezet voor een Casa-de-Papelheist. Zelf heb ik de serie nooit gezien, maar ik snap wel dat het qua sfeer een meerwaarde is als dat wel zo is. Desalniettemin zat het ook voor mij goed. Puzzels zitten logisch in mekaar en voldoende in de kamer gevat. Kamer is weliswaar al ietwat ouder aan het worden. Verwacht je dus aan elementen die intussen elders wel overklast worden... maar tegelijk houdt de charme hier ook absoluut stand. We geraakten met 2 ervaren escapers vlot door de verschillende delen en hebben ons erg goed geamuseerd. Persoonlijk zou ik naar de toekomst toe overwegen om bijvoorbeeld bij het eindraadsel nog wat vernieuwing te voorzien.

Goeie puzzels, fijne aangepaste en vriendelijke begeleiding, goeie sfeersetting, en met een stevige buit de escape kunnen verlaten. Ideale ingrediënten voor een hele goeie escaperoom, denk ik dan!

Extra vermelding en dank aan de uitbaters die gedacht hebben aan de verjaardag van één van ons 2 en een kleine verrassing in de escape hadden verwerkt. Superfijn en attent! Het vermelden waard, want dat duidt er wel op hoe belangrijk ze het vinden dat je gewoon een fijne tijd beleeft hier. Thumbs up!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Leuke, afwisselende puzzels
 • Fijne flow en sfeer doorheen de kamer
 • Vriendelijk onthaal en begeleiding
 • Beetje aan vernieuwing toe

 

The Non Believers

Your Escape
Posted on: 2024 february 25

Forgive me, father...

Als je de reviews even snel diagonaal leest... als je als nummer 2 staat in de Escapetalk-ranking... dan ligt de lat enorm hoog. Met bijzonder veel verwachtingen stond deze op het programma. Wordt het een ervaring om U tegen te zeggen? Alle elementen van top 3.0-ervaring? Flabbergasted uit de kamer komen na 2h lang omvergeblazen te worden? Vele vraagtekens en met evenveel goeie moed begonnen wij er alvast aan.

Na een creatieve intro door een fijne, amicale gamehost konden wij eraan beginnen. En hoe! De manier waarop het spel hier begint... zo begin je dus een kamer. En vanaf dan ging het alleen maar bergop. Ik som op... Een verhaal dat van begin tot einde perfect subtiel en ook duidelijk in de kamer verweven zit. Puzzels die perfect geïntegreerd zijn in de kamer. Logisch, doen, denken, samenwerken. En allemaal elementen die in de omgeving thuishoren en in thema 100% passen. Spanning perfect uitgespeeld met licht en geluid. Het verhaal dat almaar beklijvender wordt. Suspense op meerdere momenten. En vaak even bekomen als speler met het zo gewilde "hoe hebben ze dat hier in godsnaam weer gedaan"-gevoel. Wij hebben genoten. Echt. Van begin tot einde, en het had gerust nog even mogen doorgaan. Flow van spelen zat voor ons heel goed waardoor we er eigenlijk veel vroeger zijn uitgeraakt dan we gewild hadden. Maar o zo voldaan.

Missie tot een goed einde gebracht en een amicale host die ons weer vlotjes ontvangt voor een fijn gesprekje achteraf. Deze kamer is puur genieten. Een toevoeging aan de absolute top, heel benieuwd wat Terpeca gaat opleveren in 2024. En alle vragen vooraf... werden bevestigd in de naam van de vader, de zoon en de heilige geest. Amen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Pure klasse
 • Sterk verhaal, perfect in geheel verweven
 • Originele puzzels vol afwisseling
 • Sfeeropbouw, licht, geluid
 • Spanning en suspense
 • Fantastische overgangen
 • Amicale host
 • Wij hebben hier echt genoten.

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2024 february 25

Spanning en suspense bij het zoeken naar dat Rebeccamens

Een tweedaagse in regio Leiden-Katwijk... dan kan volgens Escapetalk Rebecca niet op het lijstje ontbreken. Vol goede moed met 3 naar You Escape voor een aangekondigde spannende escape. Verwelkoming liep zeer vlot en vriendelijk en met de nodige toeters en bellen kon voor ons de escape beginnen.

En ja kom, meteen met de deur in huis: deze is zo goed! Spanning en verhaallijn gaan prima hand in hand in deze kamer. Volgens de info die ik las is de kamer recent grondig vernieuwd. Ik kan natuurlijk niet vergelijken met hoe ze was, maar vandaag is ze zonder enige twijfel top. Qua spannende muziek en "state of the art" lichteffecten die je doorheen de kamer voortduwen zit het heerlijk. Daarbovenop krijg je een verhaallijn die perfect in de kamer verweven zit. De elementen komen vlotjes samen doorheen puzzels die een integratie kennen in verhaal en kamer. Heerlijk. Persoonlijk leef ik me graag in de escape in, met als nadeel dat ik best wel eens goed kan schrikken. Ja nou, dat gebeurde bij Rebecca dan ook helemaal. Wie ook een angsthaas is kan ik wel geruststellen en meegeven dat het nooit "te" is. Integendeel, spanning zit gewoon goed en zorgt ervoor dat deze kamer echt naar een hoger niveau wordt getild. We hebben deze kamer gespeeld met 3 personen. Ideaal aantal om echt alles goed gezien en beleefd te hebben. Met wat minder ervaring kan je deze zeker ook met iets grotere groepen spelen.

Kortom: heerlijk genoten, en spijt toen bleek dat we de escape afgerond hadden na een prima eindpuzzel. Kijk, zo spelen we ze erg graag. Absolute aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goeie spanning
 • Licht en geluid zijn top
 • Goeie hosting
 • Perfect verweven verhaal
 • Puzzels zijn top

 

Heerlijk wegdromen in Wonderland

Alice in Wonderland... het is een thema dat wel vaker in escaperooms terugkeert en tot de verbeelding spreekt. Nu moet ik zeggen dat ik tot heden nog nooit echt een Alice-kamer heb gespeeld die van begin tot einde het thema helemaal pakte... tot nu.

Van bij onthaal zit goed snor. De ontvangstruimte is supergezellig en ademt het thema. Hosting is supervriendelijk en zet de toon goed. De escapestart vond ik een hele leuke invalshoek om richting Wonderland te gaan. Vervolgens ruimtes die telkens helemaal juist het thema pakken. Top qua sfeer, puzzels die helemaal in de kamer opgaan en zowel denken als doen vereisen. Heerlijk. Dit is nog eens een goeie puzzelkamer. Geen 3.0, wat uiteraard met de leeftijd van de kamer te maken heeft, maar doorheen de jaren is er zeer goed zorg voor gedragen en is de kamer voldoende actueel gehouden. Slotsom is dat dit voor mij de beste Alice-kamer is die je maar kan vinden. Wij hebben er echt van genoten.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goeie sfeersetting
 • Mooie afwerking, goed onderhouden
 • Afwisseling in de puzzels

 

The Game

Escape World Tilburg
Posted on: 2024 february 15

Onderhoudende puzzelkamer

Een puzzelkamer boordevol bordspelthema, dat was eens een originele insteek. Met goesting begonnen aan deze escaperoom. Al snel duidelijk dat deze kamer goed vol zit met puzzels in thema van de klassieke gezelschapsspelen. Vrolijk, kleurrijk en goeie afwisseling tussen wat nadenken en doen. Wij waren met twee en konden vlot onze weg vinden, maar ook groepen van 4 hebben hier zeker heel wat te beleven. Pluspunt is dat de vele puzzels naast mekaar kunnen gespeeld worden. Ideaal voor gezinnen, vriendengroepen,...

Qua sfeer ademt de kamer zeker het spelthema uit. Verhaal dat erin verweven zit is eerder mager aanwezig. Plezier beleef je hier sowieso, maar leg de lat dus zeker niet op een stevige escapebeleving. In ieder geval: wij hebben ons hier goed geamuseerd.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in February 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Leuke veelheid en afwisseling van puzzels
 • Sfeervol en vrolijk
 • Ideaal voor beginners, gezinnen,...
 • Vrij eenvoudig
 • Verhaal ontbreekt
 • Sommige delen wat verouderd

 

The Maze

Escape World Tilburg
Posted on: 2024 february 15

Ticketje gevangenis

Gevangenisthema... klassieker, maar toch altijd prettig om te spelen. Voor deze dus met plezier eens naar Tilburg gereden, klaar voor wat good old puzzelplezier als ik de reviews even mocht geloven.

Onthaal en start liepen vlot waardoor we al snel met 2 aan deze uitdaging konden beginnen. Kamer zit boordevol puzzels waar je best veel elementen al snel (al dan niet deels) ziet. Dat maakt het soms wat zoeken en daardoor ook wel tikje uitdagend. Maar alles bij mekaar zit de logica over de meeste puzzels goed waardoor we ook goed tempo konden maken. Een enkele keer liepen we met z'n tweeën wat vast op een puzzel, maar dat is dan ook de uitdaging van een escaperoom. Puzzels vond ik goed afwisselend tussen denken en doen, maar ook tegelijk klassiek. Echte waw-momenten ontbreken, alsook is het thema van sfeersetting wel aanwezig, maar ook niets meer dan dat. Dat maakte voor mij deze escaperoom ook eerder basic. Prettig, maar basic.

Conclusie: leuke escaperoom om even mee te pikken. Ietwat ouder, denk ik, maar best leuk voor wie in Tilburg is.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in February 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede lading raadsels
 • Degelijk qua sfeersetting
 • Verhaal ontbreekt grotendeels
 • Soms tikje verwarrend (maar dat lag ook aan ons :)

 

Klassieke, doorsnee kamer

Op een weekendje Center Parcs met de twee oudste kinderen ( 7 en 9) deze escaperoom gespeeld. Verwachtingen voor een kamer als deze waren voor mij aanvang niet enorm hoog. Na een zeer snel onthaal en introfilmpje konden we aan deze escape starten.

Qua opzet is deze escaperoom behoorlijk klassiek. Enkele ruimtes, thema is duidelijk. Sfeer en inkleding zijn degelijk zonder meer. Op zich dus een vrij standaard escaperoom. Verwacht je evenwel niet aan grote originaliteit. Puzzels zijn eerder in de kamer geplakt. Enkele zijn goed verbonden met de thematiek van de kamer, andere lopen er wat verloren bij. Nadelig aan deze kamer vond ik dat ze ondanks de verwachtingen en het feit dat het in Center Parcs is, toch niet echt eenvoudig is voor kinderen onder de 10. Heb hen aardig moeten helpen om succes te vinden in de kamer. Misschien kan het helpen om wat logicapuzzels te vervangen door meer zoek- en doewerk.

Met nog enkele minuutjes tijd over klaarden we uiteindelijk de missie en stonden we in een wip en een zucht weer buiten. Een aanrader is deze escaperoom wat mij betreft niet, maar wie in Center Parcs is en niet de moeite wil nemen om naar nabije topescaperooms te rijden... die kan hier wel een klein beetje vertier vinden.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in November 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Enkele puzzels goed in thema
 • Inkleding is basic maar wel in orde
 • Degelijke Center Parcs attractie
 • Meerdere puzzels die weinig met thema linken
 • Eerder basic escaperoomervaring
 • Snel binnen - buiten
 • Mag meer kindvriendelijke puzzels hebben

 

Jason's Legacy

OuterGround
Posted on: 2023 october 29

Nou Jason... nou nou

Jason stond al even op het verlanglijstje om eens een bezoekje te brengen. Met veel zin dus naar Rijswijk afgezakt. Voor we het goed en wel wisten ontving onze host ons meteen vanaf de deur in thema. Achteraf wist hij te vertellen dat het een ingeving was omdat hij er op dat moment alleen voor stond en hij de lijn wou doortrekken naar de start van de kamer toe. Wel: goeie ingeving!

Helemaal in de sfeer doken we in het onderzoek. Van bij de start werden wij meegetrokken in deze ervaring. Enerzijds komt dat door het decor. Dit is wat mij betreft echt top afgewerkt. Je komt echt in de wereld van Jason binnen en verlaat deze doorheen de hele escape niet. Het geheel bouwt prima op en geeft een bijzondere setting waarin de spanning nooit ver weg is. Anderzijds komt dit door een goed geplaatste verhaallijn die in vele elementen terugkomt, opbouwt en met nodige muzikale ondersteuning tot een finale komt. Immersief, noemt dat dan. En hier zit het helemaal goed. De puzzels zelf zijn top verwerkt in de kamer. Hier en daar een klassieker, en ook vaak genoeg vernieuwende zaken. Maar bovenal: het klopt, de puzzels zijn onderdeel van de bredere ervaring, gaan er perfect in op.

Duidelijk: ik ben fan van deze escape. Past voor mij echt wel in het rijtje van de top escapebelevingen. Werkelijk genoten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Immersief verhaal
 • Prima decor
 • Sterke integratie van puzzels
 • Knappe techniek
 • Sfeer

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2023 october 29

Shocking

Na Jason's Legacy gespeeld te hebben stond nog The Execution op het programma. In timing klopt deze volgorde. Niettegenstaande deze escape heel goed is (ik kom er zodadelijk toe!) zou ik toch adviseren ze omgekeerd te spelen. Legacy is immers een niveau hoger dan deze, en als je de lat daar legt... dan is het niet eenvoudig daarover te geraken.

Nu, dit is een review over The Execution, dus even daarheen. Escape begint super. Onze host nam ons helemaal mee op in het thema en zorgde voor een heel toffe en originele start. Sfeersetting van de bovenste plank, dat beloofde. Na de start volgen de puzzels mekaar in hoog tempo op. Wij waren met 4 ervaren spelers en gingen er vrij vlotjes door. Hier en daar een kleine hint, de vaart lag hoog. Minpuntje voor ons wat dat het een vrij lineair spel is. Met 4 ervaren spelers maakt het dat minder ideaal. Soms waren we wel wat naar mekaar aan het kijken als een puzzel werd opgelost. Anderzijds: het zijn prima puzzels, dus reken zeker op sterk vermaak in deze escape. Decor en indeling van de kamers vond ik super. Sommige delen van techniek zijn echt super, echt van genoten. Reken op een goeie opbouw, met meerdere originele elementen. En dus: tonnen plezier.

Samengevat is dit een pracht van een escaperoom. Als je naar Rijswijk komt voor Jason, zet dan absoluut deze eerst op de planning.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Zeer goeie begeleiding en leuke nababbel
 • Enkele zeer knappe technische elementen
 • Leuke flow, goeie puzzels
 • Eerder lineair, niet ideaal voor grotere groepen
 • Jasons verhaal is heel ver weg op de achtergrond

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2023 october 29

Ga jij maar eerst... nee: jij!

Darkpark Darkpark Darkpark. Al zo lang op de radar, maar toch is het pas bij mijn 135e escape dat de weg naar Zoetermeer leidt. En oh wat een goeie kennismaking was dit. Last minute 's ochtends gebeld of een passage mogelijk was. Er was nog een oud weeshuis dat even bezocht kon worden op een mooie zondagmiddag. Klonk behoorlijk gezellig.

En dan... slaat de sfeer om. Staat duisternis plots oog in oog met ons. Is het geluid van knikkende knieën het enige dat de spannende sfeerscheppende muziek overstijgt. Zijn dat kinderstemmen? Is daar iemand? Ga jij maar even eerst binnen? Ik ben een paradox als het gaat om spannende escaperooms. Enerzijds ben ik een angsthaas. Anderzijds geniet ik ervan en ga ik helemaal op in escaperooms die een beklijvende sfeer kunnen neerzetten zonder er ooit echt over te gaan. Is me dat hier even ontzettend goed geslaagd! van in het begin is de sfeer donker, luguber. Elk raadsel draagt ertoe bij, en elke verdere stap die je zet in de wereld van dit dekselse weeshuis is eentje in het bibberende onbekende. Overheerlijk! Wij hebben ons waanzinnig goed geamuseerd hier, met adrenaline tot in de keel.

En is het eng? Best wel hoor, maar wat is het ergste dat je hier kan gebeuren? Werkelijk: ga het spelen, ontdek het zelf. The Orphanage is een plek die vraagt om nog vaak bezocht te worden. Ik zou 'm in ieder geval zo opnieuw doen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Fantastische sfeersetting
 • Goeie hosting
 • Puzzels zitten perfect in de kamer
 • Goeie moeilijkheidsgraad
 • SFEER SFEER SFEER SFEER SFEER SFEER SFEER
 • Best heel even bekomen na deze :)

  Theekopje

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Posted on: 2023 october 20

Jaarlijkse controle bij Dokter Gory

Dagje op bezoek bij Break-out. In de volgorde der dingen stond vandaag eerst een bezoekje bij de tandarts op het programma. Tandjes poetsen doe ik steeds goed, dus ik verwachtte niet meteen problemen.

Aankomst loopt prima. Er is voldoende parking voor de deur en rondom. Vlot onthaal, fijne ontvangsruimte. Uitbater is gebeten door het escaperoomgenre. Al snel begonnen we uit te wisselen over fijne escape-ervaringen en vlogen er tips in twee richtingen. Heel leuk, dat was de gehele dag zo. Ik vind het altijd fijn als een escape wordt uitgebaat door iemand die ervan houdt en ook in de ervaringen dat wil overbrengen naar de bezoekers. Dat is hier niet anders.

Op naar die dekselse tandarts dan. Deze kamer is de oudste kamer van Break-out. Je kan dat in opzet dan wel merken, maar even goed is dit een zeer te genieten kamer. Puzzels zijn voldoende uitdagend en fijn in de kamer verwerkt. Er is doorheen de jaren wel wat geïnvesteerd om voldoende sfeer in de kamer te brengen. Dat maakt dat het ook vandaag nog zeker een fijne kamer is. Verwacht echter geen immersie of doldwaze opbouw van kamer na kamer na kamer hier. Kortom: met de juiste verwachtingen, is een bezoekje aan deze ietwat lugubere tandarts absoluut de moeite waard!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Leuke, afwisselende puzzels
 • Prima kamer voor 2 à 3 personen
 • Spannende effecten
 • What you see is what you get
 • Hier en daar wat slijtage
 • Zeker niet voor grotere groepen

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2023 october 20

What's in the box?

Een kamer in thema van een klassieker in de filmwereld: die moesten we toch eens gezien hebben. Ik bedoel: meegemaakt. Gezien hadden we de film al. Afgezakt naar Break-out om alle kamers te beproeven, en zeker naar deze uitgekeken.

Ontvangst is prima, uitbater is gepassioneerd door escaperooms. Tips vliegen in het rond en zonder spoilers worden enkele ervaringen uitgewisseld. Heel fijn om meteen met wat goede ideeën voor de toekomst te zitten. Begeleiding doorheen het spel is trouwens ook prima, nu we het over de uitbaters hebben. Ze laten je goed spelen en weten op het exact juiste moment je met een tipje in de goeie richting te duwen. Fijn, zo bleven wij het gevoel van eigen achievement hebben. En af en toe eens goed vastzitten hoort nu eenmaal ook bij een escape en geeft achteraf extra voldoening als je eruit geraakt.

De kamer dan. In teken van een zeer gekende film een escape bouwen is niet superevident. Hier vind ik dat men er zeer goed in geslaagd is. Sfeersetting is heel goed. Er wordt gewerkt met spannende, goed passende effecten wat bijdraagt tot de gehele beleving. Afwisseling in de puzzels vond ik top in deze kamer. Best wat uitdaging en teamwork is een must om het geheel tot een goed einde te brengen. Wij hebben met 2 ervaren spelers echt wel wat moeten zweten en zijn er met een minuutje op de klok uit geraakt. Heerlijk, da's dan waar voor je geld. Meerdere van de puzzels vond ik ook gewoon fijn om te doen. Zeker in het tweede gedeelte van deze escape.

Samengevat: dit is een deksels goeie kamer. Veel plezier in te beleven, helemaal te linken aan de klassieker Se7en. Zeker een vette kluif voor enkele ervaren escapers, maar met een goed groepje van 4 à 5 is hier heel wat pret verzekerd!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Fijne opbouw van de kamer
 • Meerdere sterke puzzels, fijne mix
 • Goed niveau van uitdaging
 • Spannende effecten dragen bij tot de beleving
 • Zeer goede begeleiding
 • Soms puzzels ietwat ver zoeken zonder aanwijzingen

 

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2023 october 20

Rust in vrede, oma!

Bij bezoekje aan Break-Out deze op basis van de vele goeie reviews tot het laatste gehouden. Kersje op de taart van de andere sterke escaperooms die deze uitbater heeft? Jawel hoor.

Meteen al de conclusie zowaar: dit is echt een hele goeie. Sfeer en spanning zitten goed. Puzzels zijn fijn ingewerkt in de kamer. Afwisseling tussen doen, denken, teamwork... Er is goed nagedacht om het geheel te doen kloppen en de verhaallijn zit goed verweven in de gehele kamer. Wij hebben hier echt genoten van begin tot einde. Spanning wordt trouwens prima opgebouwd. Ik hecht veel belang aan een goed verhaal dat in een kamer tot zijn recht komt, en dat ziet hier goed. Puzzels zijn voldoende uitdagend, maar ook te doen. Wij kwamen een enkel keertje wat vast te zitten. Soms is het wel wat zoeken naar de juiste logica... maar dat is dan ook waar escapen natuurlijk wat om draait.

Kortom: dolle pret. Deze moet je gespeeld hebben. Begeleiding zit helemaal goed, nadien nog even napraten en wij zijn met een heel tevreden gevoel huiswaarts gekeerd. Heel benieuwd als hier in de toekomst bij Breakout nog eens een nieuwe komt! Allen naar Den Bosch!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Veel sfeer, nodige spanning
 • Afwisselende en uitdagende puzzels
 • Prima begeleiding
 • Mooie opbouw van de kamer, sterke overgangen
 • Verhaal is goed geïntegreerd
 • Ik denk dat het best een lieve oma was. RIP.
 • Soms beetje zoeken naar de logica van een puzzel..
 • Maar dat hoort erbij :-)

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2023 september 03

Spanning troef in een heerlijke escape

Na fijne ervaringen in de skillfactory en in Harbor Hotel het uiteindelijk toch aangedurfd om terug te keren voor deze. Acteurs zijn tot heden niet echt mijn ding, maar de lading topreviews voor Chernobyl bracht me dan toch over de streep om een poging te wagen. En om meteen met de deur in huis te vallen: absoluut geen spijt van. Topkamer. Heerlijk geamuseerd. Punt.

Ontvangst en welkomstruimte bij The Start is top, kom gerust wat vroeger of blijf nadien even hangen. Wij hebben vooral het tweede gedaan. Na een bijzonder toffe intro kwamen wij volledig 'in the mood' om het serum te gaan zoeken in die vermaledijde kerncentrale. De vaart in deze escape is van bij begin subliem. Wij waanden ons volledig echt in de kerncentrale die tot in de puntjes de juiste sfeer uitstraalt. Oud, versleten, het gevaar lijkt om elke hoek te loeren. Wat als snel letterlijk zo blijkt te zijn.

Doorheen de escape is het verhaal goed verder geïmplementeerd. De puzzels zijn perfect in de kamer geïntegreerd en passen zeer goed in het geheel. Geluid en muziek draagt bijzonder goed bij tot de grimmige sfeer. Petje af tevens voor de acteur. Is echt een waardevolle toevoeging aan de gehele ervaring, zonder ooit 'over the top' te gaan. Ja, je schrikt wel eens, maar de aandacht blijft volledig op de ervaring zitten. Als angsthaas geraakte ik op geen enkel moment echt geremd. Meer zelfs: na een tijd zie je het spelelement erin en kan het nog best leuk worden ook.

Met z'n vijven zijn we vlot uit de escape geraakt. Flow zit prima, met een grand escape en gejuich op het einde. Heerlijk. Op geen enkel moment heb ik me verveeld in deze kamer, integendeel. Ik denk ook dat met 4 à 5 personen je hier echt goed zit. Conclusie is wellicht duidelijk: deze escape is gewoon echt top. Ervaar 'm zelf!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Heerlijke spanning
 • Prima acteerwerk
 • Heel fijne puzzels
 • Immersie ten top
 • Sfeer sfeer sfeer sfeer
 • Gebruik van licht, geluid, muziek
 • Alles klopt, dit is echt top
 • Had wat mij betreft nog langer mogen zijn

  Anthony Teunen

Locked In Time

Escape-Quest.be
Posted on: 2023 august 03

Toffe elementen in globaal goeie escaperoom

Deze stond al even op de verlanglijst gezien de goeie reviews op escapetalk. Vriendelijk onthaal, vlotte uitleg en we konden van start gaan.

Van bij de start is duidelijk dat dit een escaperoom is met knappe, originele elementen. Ik vond het eerste deel van de escape sterk en ook goed sfeerscheppend. Verhaal is er bij de start zeker. Het geluid van de boxen is relatief moeilijk te horen waardoor ik echter niet alles meekreeg. Misschien kan hier nog wel iets aan gedaan worden. Het verhaal komt via verschillende elementen doorheen de rest van de escape terug, al denk ik dat met enkele elementen nog iets meer gedaan had kunnen worden. Idem ook bij het halen van de eindpuzzel zou een verhalend element de cirkel rondmaken. Maar zonder afbreuk te doen, want dit is en blijft een goeie escape. Puzzels zijn mooi geïntegreerd in de kamer. Enkele zijn heel knap gemaakt, maar uiteraard niet om in deze review over uit te wijden.

Wij speelden deze escape met 2 personen en hadden echt ons werk. Met een tweetal minuten over en de nodige tips onderweg is het gelukt, maar ik denk dat 3 of 4 personen net iets beter is hier. But hey, laat je niet tegenhouden. Heel voldaan uit deze escape gekomen. Proficiat aan de maker ervan. Met ideeën in de pijplijn kijken we er in ieder geval zeker naar uit om ooit nog eens weer te keren!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Enkele hele mooie puzzels
 • Vriendelijke uitbater
 • Mooie locatie
 • Goed verzorgde kamer, goeie technieken
 • Verhaal kan nog verder doorleefd worden
 • Voor ons af en toe zoeken naar de juiste flow
 • Geluid soms te stil

  Escape-Quest

Flight 923

Locked Leuven
Posted on: 2023 june 11

Pittig ouderwets puzzelen

Deze escape bestaat al een tijdje, maar is er bij mij nooit van gekomen om 'm eens te spelen. Ondanks alle hoogstandjes die je vandaag de dag kan beleven in de escapewereld, hou ik wel even goed ook kamers die terug op de essentie van escaperooms zit: puzzels. Met die verwachting dan ook afgezakt naar deze kamer. Vlot onthaal, parking voor de deur en een mooi pand.

Uitbater gaf op voorhand aan dat er heel veel te puzzelen ging zijn in de kamer. En ik moet zeggen: dat is hier absoluut het geval. Thema is goed gedaan en op een eigen manier fijn opgebouwd in de kamer. Maar de essentie hier is: puzzels puzzels en nog eens puzzels. Verwacht geen technologische hoogstandjes, maar wel een kamer die je echt aan het werk zet. Van basic puzzelwerk tot enkele leuke verrassende zaken. En vooral: veel. Achteraf gaf de eigenaar aan dat er nog nooit een duo ontsnapt is, alsook het slaagpercentage niet hoger dan 25% is. Begrijpelijk. Er is gewoon waanzinnig veel werk om op 60' rond te geraken. Dat maakt het uitdagend, maar tegelijk vond ik dat hier ook ergens jammer. Misschien kan het een optie zijn enkele puzzels eruit te halen, of de tijdslimiet omhoog te halen naar 70'.

Leuke puzzelkamer dus, maar met die domper dat het gewoon echt pittig is door de hoeveelheid. Best deze doen met genoeg ervaring op de teller en ook met genoeg mensen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in June 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Heel wat fijne puzzels
 • Thema is leuk gebracht
 • Toffe onthaalruimte, goed gelegen
 • Te veel voor kleine groepen
 • Enkele zaken wat verouderd

 

Verrassend leuke en goed opgebouwde escape

Was benieuwd om deze nieuwe escaperoom in Mechelen te gaan spelen. De lat ligt er hoog dankzij de Gouden Kooi, en het was dan ook afwachten of Escape Room Mechelen in dezelfde richting kon gaan qua niveau.

Pand vlot gevonden, ruim voldoende parkeerruimte en een vriendelijke ontvangst... zo zien we het heel graag. In de ontvangstruimte zit je meteen best gezellig, wat fijn is. Onthaal liep vlot en na een korte intro kon voor ons deze escape beginnen.

Sfeersetting in de escape is zeer goed. Het thema heeft een ietwat spannende insteek en hierop is goed ingespeeld met licht en geluid. Heel fijn, zonder ooit eng te worden. Top van in het begin vond ik hier de raadsels. Deze zitten zeer mooi verweven in de kamers en zijn bovendien zeer afwisselend. Wij speelden met 2, dan heb je steeds veel te doen en is de kans groot dat je alles gezien hebt, en hebben ons kostelijk geamuseerd. Ook best veel originele puzzels tegengekomen. Duidelijk dat hier een eigen twist gegeven is aan de escape. Afwerking is van een erg hoog niveau, er is heel duidelijk veel werk in gestopt.

Verhaallijn is iets wat voor mij altijd het verschil maakt tussen een goeie tot hele goeie kamer, en een absolute topkamer. Bij deze escape bouwt de verhaallijn initieel zeer degelijk op, maar na een tijdje begint het wat te kabbelen. Zeker naar het einde toe zitten er mogelijkheden in om nog net dat tikkeltje diepgang en apotheose te maken die deze kamer beklijvend zou kunnen maken. Hoe dan ook, alle ingrediënten zijn aanwezig die ervoor zorgen dat dit naar mijn bescheiden mening een hele goeie kamer is. Echt de moeite om voor deze naar Mechelen te gaan, ben ook benieuwd naar de tweede kamer.

Na de escape is uitbater enthousiast om mening te horen en heel sterk vragende partij naar tips om nog verder te verbeteren. Moet gezegd zijn. Dit is al een hele goeie kamer, en om dan te merken dat er goesting is om hem nog verder te verfijnen naar hogere niveaus... dat is het type uitbaters dat het escapelandschap in Vlaanderen en Nederland zo sterk maakt. Heel fijn.

Niks dan lof dus, zoveel is intussen wel duidelijk.


Response by Escape Room Mechelen

2023 June 03

Dag Benjamin, Wat fijn dat we zo een goede eerste indruk op je konden maken! Wij houden zeker en vast rekening met je eerlijke mening en goede tips! Graag tot een volgende keer!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Zeer mooie afwerking
 • Goeie locatie, parking, fijne ontvangstruimte
 • Uitbaters met ambitie
 • Leuke puzzels, veel originaliteit
 • Sfeersetting is goed
 • Verhaallijn mist dat tikje extra
 • Apotheose op het einde ontbreekt

  escapemechelen

The Van

Breaking Out
Posted on: 2023 june 03

Origineel concept!

Even de caravan induiken... ik moet zeggen dat ik al enige tijd met enige interesse deze escape had gespot en me echt afvroeg wat er nu leuk zou kunnen zijn aan een kleine escape als deze. Mogelijkheden voor een caravan lijken op het eerste gezicht beperkt, dus ik stelde me er niet veel bij voor. Na bij deze ontzettend vriendelijke uitbaters Grimms te hebben gespeeld (wat ik echt een topper vind), was de goesting er om terug te keren voor The Van. Niet met dezelfde verwachtingen uiteraard, maar wel wetende dat deze uitbaters zeer authentiek en origineel iets klaar krijgen.

Om met de deur in huis te vallen: We werden niet teleurgesteld. Integendeel. The Van is deels 'what you see is what you get'. Dat wil zeggen: het is een caravan, en daarin gebeurt het. Overgangen naar andere delen etc, wat vandaag de norm is, moet je niet verwachten. Maar: uit de caravan is meer dan het maximale gehaald. Zoek-en puzzelwerk zitten zeer goed. De verhaallijn is er en doet zijn werk. En reken erop dat je best wat vernuftig werk zal tegenkomen. Ingrediënten die in deze toch wel unieke setting helemaal hun ding doen.

Een spektakel is deze escape niet, maar wel een uniek concept dat echt amusant werkt. Wij hebben ons erg goed geamuseerd! Leuk is ook dat je deze kan boeken op locatie. Heel tof voor feestjes, teambuildings etc!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Uniek concept
 • Boekbaar op locatie
 • Grote authenticiteit
 • Vriendelijke uitbaters
 • Vele leuke puzzels
 • Uniek... maar ook ergens wat beperkt
 • Ietwat ouder aan het worden
 • Ideaal met 2, maar met veel meer dan dat...

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2023 june 03

Komt in orde, Herman!

Deze was met knikkende knieën. Ik moet het bekennen: ik ben een angsthaas. Escapes met jumpscares, ik heb er altijd nog dagen naweeën van. Daarom heb ik ook tot deze escaperoom gewacht om eens eentje te spelen met acteur erin. Ik leef me steeds enorm in een escape in waardoor ik zeker in goeie kamers echt in de realiteit van de escape zelf zit, en dan leek me een acteur erbij altijd net dat tikkeltje teveel. Maar goed, voor alles een eerste keer, dus op naar het hotel.

The Start ligt uitstekend in Lier en heeft een top ontvangsruimte. Vriendelijk en zeer professioneel onthaal, wij konden rustig en vol goesting aan ons hotelavontuur beginnen.

Van bij de start zorgen licht/geluid voor de juiste dramatiek in deze kamer. Dat is doorheen de hele kamer. Qua geluid vooral effecten dan, minder opvallend qua soundtrack. Puzzels zitten meteen van bij de start goed in mekaar en zijn perfect geïntegreerd in de kamer. Verhaallijn hier is top notch. Zorgde er voor mij voor dat ik geheel in de beleving werd meegetrokken en me echt deel voelde van de ervaring. En dan het acteerwerk. Ja... ik blijf een angsthaas, maar dit was echt prima. Het werd nooit te eng, dus ik zou het eigenlijk gewoon ieder aanraden. Er komt echt een leuke dimensie extra bij die voor uitdaging en een breed spectrum aan mogelijkheden zorgt. Eigenlijk gewoon heerlijk genieten qua beleving. Overgangen, techniek, puzzels: alles is on point en klopt ook in het geheel. Veel plezier beleefd aan deze... en begonnen met twijfelen of ik terug zou keren voor Chernobyl. Time will tell.

Heel leuk om nadien nog even te blijven hangen voor een drankje en superfijn dat er beelden worden getoond van je ervaring. Top top top. Een escape om van te smullen.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 June 14

Bedankt voor de prachtige woorden! Wij hebben er van genoten om jullie in actie te mogen zien en zijn er van overtuigd dat jij zelfs de zotste kamers aankan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Topbeleving
 • Zeer goed geïntegreerde puzzels
 • Perfectie qua sfeersetting
 • Acteerwerk geeft een goeie extra dimensie
 • Verhaallijn zit goed in mekaar
 • Ontvangs en napraatje zijn top
 • Sterke logica in het geheel
 • Opbouw is top
 • Prijziger voor kleine groepen

  RemaruRichard TeunenAstradidTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Beroving geslaagd!

Deze stond al even op de lijst gezien de hoge scores op Escapetalk. Met 2 personen en veel goesting naar Bergen-op-Zoom gereden. Vriendelijke ontvangst, snelle intro en we waren vertrokken.

Escape begint op een degelijk fijne manier. Verhaallijn is rechtoe rechtaan en passend in deze setting. Klassieke plot, maar zeer goed uitgevoerd zeg maar. Wij vonden de inkleding perfect geslaagd, met puzzels die mooi geïntegreerd zijn in het geheel en gebruik maken van de ruimte. Op die manier ontwikkelt alles zich op een fijne manier en voel je je deel van een fijne escape. We ervaarden een goeie afwisseling van zoeken, denken en doen. Altijd fijn. We speelden deze kamer met 2 personen waardoor we alles hebben kunnen zien. Ik vrees wel dat groepen van meer dan 4 personen ietwat mekaar voor de voeten kunnen lopen.

Na de escape een korte nababbel en we stonden weer buiten. Met zeker interesse om nog eens terug te komen om de tweede kamer te spelen.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Prima inkleding
 • Afwisselende puzzels, goed geïntegreerd
 • Rechtoe rechtaan escapeplezier
 • Prima voor kleine groepen
 • Snel binnen en buiten, geen ruimte voor drankje
 • Niet voor grote groepen

 

Load more reviews

0 reviews