Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Time

Utrecht, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4-6)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Time

VR Escape room Time is fysieke ruimte waaruit je moet ontsnappen. Weten jullie als team samen te werken? Raadsels en puzzels op te lossen en binnen een uur de uitgang te vinden?

Wat deze escape room zo bijzonder maakt zijn speciale Virtual Reality puzzels en belevingen. Om deze puzzels op te lossen zullen jullie je grootste angsten moeten overwinnen, goed moeten samenwerken en scherp moeten blijven tot de laatste seconde! Ze zullen je steeds weer uitdagen en verbazen. Een filmisch verhaal en spectaculaire effecten die je nooit meer gaat vergeten. Alles is mogelijk met Virtual Reality. Vind jij het tijd voor weer eens iets nieuws? Kom dan snel en speel het gaafste avontuur dat je ooit zal spelen!

De puzzels en uitdagingen in deze escape room zijn zeer gevarieerd. Iedereen kan iets toevoegen in het succes van jullie ontsnapping! De een zal goed moeten zijn in het kraken van raadsels en codes. Een ander zal zich moeten ontpoppen als ware leider en het overzicht bewaren. Technische puzzels die iemand met inzicht en goede hand-oog-coördinatie vereist. Iemand met stalen zenuwen is nodig die altijd in balans blijft. Terwijl weer een ander, een goede speurneus moet zijn.

Met maximaal 6 personen stap je een totaal andere wereld binnen. Eerst zal je worden ingelicht door de Time-Master die jullie verteld over de vele schrikbarende ontdekkingen die zijn gedaan in de toekomst. Daarna worden jullie opgeleid tot echte Time-Chasers en zullen jullie de enige personen zijn die de wereld nog van een ondergang kunnen redden.

Dan is het TIJD… Tijd om de Time-Room in te gaan, alles hangt van jullie af.


Thema's

VR

Eigenschappen

Epilepsie risico

NLEN

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

9 likes

113 bezoekers

62.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Eendrachtlaan 258
3526 LB, Utrecht
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

82 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2023

Vergane Realiteit

Ik weet niet hoe jij je pakjesavond viert, maar als je het niet met een escape room doet dan doe je het verkeerd! Met die instelling staan we deze avond voor de deur bij Time. Hier beweren ze een combinatie te zijn tussen het traditionele escapen en virtual reality. Waar een pure VR kamer mij doorgaans niet trekt maakte de combinatie mij nieuwsgierig. Het heen en weer springen tussen de twee werelden en de belofte van een puzzelflow die daarop in zou spelen klonk zeer interessant. Alvast een waarschuwing. Als je de kamer wil spelen, boek hem dan doordeweeks aangezien in het weekend de prijs veel hoger is. Ik snap een klein prijsverschil, maar van 99 naar 129 euro is wel heel veel!

Er is zat gratis parkeerruimte en een ruime ontvangst, al komt die een beetje uitgeleefd over. Ze hebben hier nog zat andere VR / fysieke escape combispellen en ze richten zich hier meer op grote groepen en bedrijven. We krijgen in de intro uitgelegd hoe de VR brillen werken alvorens een video te kijken die ons het plot uitlegt. Het ziet er prima uit, maar er is behoorlijk in geknipt, vermoedelijk omdat de acteur niet zijn tekst kon onthouden. We zullen moeten tijdreizen naar de toekomst om het einde van de wereld te voorkomen. Hoe precies en waarom? Geen idee, gewoon doen en terug komen. De video kijken we in een aparte kamer alvorens naar de daadwerkelijke kamer geleid te worden wat voor mij heel gek overkomt. Waarom de moeite doen om je te immersen alvorens dat weer helemaal af te breken? Het kan prima in de kamer zelf afgespeeld worden dus ik snap niet waarom dat niet gedaan wordt.

Het kon eigenlijk alleen maar tegen vallen voor Time. Tijdreizen is een ongelofelijk moeilijk thema dat naar mijn ervaring eigenlijk nooit goed gedaan wordt. VR is een unieke blik hier op die mooi uitgevoerd kan worden, maar het wordt al snel duidelijk dat hier niet het budget of de visie is om dat uit te voeren. Eerste indrukken van de kamer bevestigen die vermoedens verder. De kamer is beperkt qua decor en het allegaartje aan props dat er staat heeft onderhoud nodig. De vloer en het plafond zijn kaal, de muren zijn van spaanplaat, en het decor is random. Het is niet duidelijk wat deze kamer nou moet voorstellen. Is dit een abstracte representatie van de tijd of een concrete ruimte? Het maakt als geen van beide sense aangezien de props die er zijn het totaal niet eens met elkaar zijn over wat de toon moet zijn. Verder kan je niks van de sfeer verwachten behalve dat het licht aan staat en dat de Best Of van Hans Zimmer op staat.
Als we eenmaal naar de toekomst reizen gelden dezelfde opmerkingen. Hier komen we ook voor het eerst het VR gedeelte tegen en het is vrij schattig gedaan met een van de meest voorspelbare effecten die je kan verwachten. Als ik je vertel dat je moet gaan zitten met een VR-bril op omdat je naar de toekomst gaat reizen, wat verwacht je dan dat er gebeurt? Juist, dat ja! Naar mijn vermoeden zit de VR er in om dit stuk te rechtvaardigen.

In het daadwerkelijke spelverloop zien we de VR één keer terug en dit kan door maar 1 persoon gedaan worden. De invloed hier van op de rest van de kamer is zeer beperkt en het vormt slechts een fragment van de ervaring. Persoonlijk vond ik dit gedeelte ook totaal niet boeiend. Als je hier komt hopend op een vernieuwende combi tussen VR en traditioneel escapen, dan zal je het hier niet vinden.
Wat er dan nog over is van de gameflow is doorgaans prima, maar tegelijkertijd vrij gek. Je zal alle puzzels of varianten daar van wel kennen, maar daar is in principe niks mis mee. De eindpuzzel is echter een gek uitstapje met een gebrek aan duidelijkheid. Ik vind het idee van deze puzzel heel leuk, maar het mist een essentiële stap om deze intuïtief logisch te maken. Ik zou trouwens een max van 4 spelers aanraden vanwege hoe het spel in elkaar zit. Meer dan dat en het wordt krap.

Helaas erger ik me hier ook aan de begeleiding. Hints en andere vormen van begeleiding worden ons letterlijk verteld door de host over een intercom. Een onderdeel eerder in het spel is kapot, maar dit is in de kamer niet duidelijk dus dat wordt ook maar verteld over de intercom. Later in het spel krijgen we van de host te horen dat hij per ongeluk een belangrijke video heeft overgeslagen en die niet alsnog kan afspelen. Direct daarna slaat hij per ongeluk een puzzel over die we dan ook niet meer kunnen spelen. Hier krijgen we geen excuses voor, terwijl het wel onze ervaring beïnvloedt. Deze jongen benadert het duidelijk gewoon als een bijbaan en de passie ontbreekt bij het napraten, dus we zijn al vrij snel weer weg.

Helaas was Time voor mij niet een heel positieve ervaring. Ik zou de kamer niet vreselijk noemen, we hebben prima gespeeld, maar het kan hier allemaal gewoon zo veel beter. Het daadwerkelijke VR gedeelte is zeer beperkt en wat er staat is niet boeiend of van toegevoegde waarde. De integratie met de fysieke escape kan ook beter. Daarbij kunnen het decor en de sfeer een boost gebruiken, vooral voor een thema zoals dit. Onze host hielp de ervaring helaas niet mee, dat is gewoon pech. Mogelijk zijn de andere spellen die hier de VR / fysieke escape combi maken van betere kwaliteit, maar deze kun je wat mij betreft overslaan. Al helemaal als het weekend is.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 4.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prima gameflow
 • Origineel concept
 • Uitwerking VR element is zeer beperkt
 • Slechte begeleiding
 • Ongepassioneerde host
 • Goedkoop decor
 • Statische sfeer

  Marieke

pj_vpj_vJunior EscaperLid sinds: 08 december 2019 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 november 2023

Relaxt!

Leuke sfeer, aardig personeel, leuke puzzels, weinig aankleding.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:51 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig
 • Sfeer

 

Myriam (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juni 2023

Echt super leuk!

We hadden niet verwacht dat we hem gingen halen want het ging niet erg soepel, maar we hebben onszelf overtroffen haha


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  52:36 min

 

Richard (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 maart 2023

Uitdagend en leuk met de kids (11 en 13)

Kamer Time gedaan. Leuk en uitdagend, goede hersenkrakers en vooral geduldig te werk gaan. Uiteindelijk met 1.55 op de klok op time;). Voor geoefende escaperoom speler als wij een goede uitdaging.


9

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:05 min

 

Ewald (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2023

Leuk en best lastig :)

VR was een leuke toevoeging


7.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

KoepaKoepaEscape ApprenticeLid sinds: 22 januari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2023

Niet best

Slechte afwerking. Het vr stuk vr is minimaal. Wanneer er vr gebruikt moet worden is er maar 1 die dit doet dus de rest doet wat anders. Weet niet van elkaar wat je doet. Gevoel dat je wat mist als je eruit komt. Slechte afwerking kamers.


4.5

Sfeer: 2.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  11:34 min


 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

claudia smit (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2022

Geweldig

Combinatie is geweldig en heel creatief opgezet


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Cindy (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 december 2022

Heel uitdagend!

Wat een gave ervaring. De escape room zit heel goed in elkaar. Veel afwisselende opdrachten, leuke plottwist.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Wietske De Jong (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2022

Grote lol gehad

Kinderfeestje met zes meiden van 11/12 jaar, vonden het erg leuk! Een aantal hints nodig gehad, maar wel binnen de tijd gelukt. Meningen waren wat verdeeld over of er een volwassene mee had gemoeten (ze hebben het nu alleen gedaan). De meesten vonden het juist leuker zonder.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min

 

Sanne (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2022

Fantastisch!

Veel schik gehad met zijn allen. Soms lastig maar net op tijd gelukt! Leuke puzzels!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

M (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2022

Cool escape room

Very cool escape room with VR elements. Although we previously always got out escape rooms timely, we ran out of time in TIME… (but we missed one of us!)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Alinda (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2022

Hartstikke leuke experience!

Wat een belevenis, uitdagende puzzels, leuk verhaal. Doen!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Jasper (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2022

Difficult but fun

It was a very nice experience. Whatever puzzles we hadn't completed by the end were explained afterwards. Very nice people!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Carmen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2022

Top!

Origineel en uitdagend. Wij waren met 7 personen je liep elkaar zeker niet in de weg! Leuke afwisseling van zelfstandigheid en teamwork.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  50:57 min

 

Yonne (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2022

Het was een leuke ervaring en erg origineel

Het was gezellig sommige waren ingewikkeld maar het was een leuke uitdaging en een leuke combi


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Eurail (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2022

Time blowing 😁…

It is a very nice escape room, with different Elements and challenging


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

Eurail (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2022

Time blowing

Nice and challenging


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

Esmee (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Verrassend en anders dan andere escape rooms

Door VR een andere ervaring dan andere escape rooms, zeker een aanrader!
We waren met een groep van 7 en moesten af en toe op elkaar wachten, iets meer puzzels was voor een grotere groep wel prettig.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee

 

Jamie (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2022

Epic!

Unexpected and fun


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  09:31 min

 

Marjolein (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2022

Erg leuk voor een teamuitje!

Voor mij was dit de eerste keer in een Escape Room en ik vond het erg leuk. Fijn ontvangst en uitleg met goede service. Samen met collega's lekker puzzelen en goed je hersens kraken. De VR-bril gaf een leuke extra levendige dimensie aan de al mooie ruimte. Wij waren net een paar minuten voor de eindtijd ontsnapt. Echt een leuke aanrader voor een teamuitje!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja

 

Veen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 oktober 2022

Verrassend, zit goed in elkaar met voldoende puzzel uitdaging.

Fijne ontvangst met voldoende tijd. Goede uitleg en af en toe wat hulp zonder de uitdagingen wel te nemen. Leuke story met vr-elementen in het verhaal. Dus een aanradertje ...


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:25 min

 

Nicole (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 september 2022

Leuk en uitdagend!

Leuke ervaring en superuitdagende opdrachten. Een aanrader!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Team Classified (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 september 2022

Fun experience

Een leuk en origineel verhaal met uitdagende puzzels. De VR was ondanks dat het soms wat vaag aanvoelt een leuke aanvulling.
De totale ervaring smaakte in ieder geval naar meer.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  55:55 min

 

Harstikke leuke famailie uitje. Geweldig

Leuke tijdlijn, en vooral leuk omdat je gezamelijk bezig bent


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:47 min

 

Karim (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2022

Geweldig uitje voor de familei

We zijn voor mijn verjaardag met de familie bij Time escape room geweest en goed ontvangen door Yrvin. Was echt een top escape room en een top ervaring. Zeker de moeite waard en we hopen binnenkort terug te komen voor een van de andere escaperooms.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:47 min

 

Ruben (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2022

Heel erg leuk!

Een goede host, leuke kamer van goede moeilijkheid


9.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  50:15 min

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig