Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Chrisvanderplas

Escape Expert

Offline

Description

Als liefhebber van spelletjes kan ik enorm genieten van een goed gezelschapsspel of een leuke quiz. Daarnaast hou ik van een goede spannende film en komt dit allemaal samen in een goede escape! Ik hou van puzzelen, gezelschap, uitdaging en verhaal waardoor ik enorm geniet van escapen. 


Zelf geniet ik van alle type kamers en geniet ik van puzzelen, verhalen, belevenissen, horror, spanning, magie of realisme. In mijn spel ben ik fanatiek en ga ik er vol voor, wat mij soms ook wel wat pittig maakt. Maar genieten doe ik altijd! 


Member since

01-01-2023

Location

Vlaardingen

Statistics

Escaperooms

63 reviews

63 Rooms played

93.7% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


Team

Richard Bolls Squad

3 team members

29 Rooms played

63 reviews

Poppet

Rock City Escape
Posted on: 2024 may 13

Wij hebben ons helaas niet gedragen en daarom moesten wij nablijven....

Na een flinke rit kwamen wij aan bij dit imposante gebouw, een echt klooster! Het gebouw is waanzinnig mooi en heel groot. Zo begint je beleving al goed en indrukwekkend. Je stapt uit en het is een oase van rust. Na enige tijd om ons heen te kijken in het binnenplaatsje, liepen we naar de deur en gaat de beleving verder in de goede richting. Alles is in de sfeer van het klooster gelaten en past gewoon volledig bij de setting die ze neer willen zetten. Na een plas pauze en een drankje werden we opgehaald door onze lerares. Wij mochten vandaag een klas bijwonen van het meisjes internaat. Wel waren er wat gekke dingen gebeurd de laatste tijd.....

Na een introductie in stijl, mochten wij van start. En de start is gelijk al origineel! Echt een heel leuk begin, waardoor je al wat van je stuk gebracht wordt omdat het zo anders is dan normaal. Maar toen we in de klas waren belandt mochten we echt aan de slag!

In deze kamer zitten echt unieke puzzels die je nergens anders ziet. Echt ontzettend leuk neergezet en alles is in thema! De hints worden top gegeven, de puzzels passen bij het verhaal, het decor klopt gewoon en de sfeer is gewoon echt goed. Sommige puzzels zijn wat moeilijker dan anderen, maar hierdoor krijg je juist echt een heerlijke flow. Echt een enorm goede combinatie van doe en denk puzzels wat echt goed werkt.

Daarnaast zit er een heel leuke unieke manier van spelen in deze kamer, waardoor wij echt hebben genoten. Ik werd op den duur zo enthousiast dat mijn mede kandidaten mij even tot kalmte moesten manen, wat niet helemaal lukte, maar wat mijn enthousiasme goed weergeeft. Er is in deze kamer in ieder geval genoeg om je geluk mee op te maken, want dit is gewoon echt top.

Vanaf het begin tot het einde is het echt een prachtige ervaring. Het thema is goed neergezet en de sfeer klopt gewoon met hoe je de ruimte ervaart. Ik vond het echt heerlijk! Als ik kritisch mag zijn, mag de laatste deur waar je doorheen moet nog iets betere weg worden gewerkt zodat je die wat minder snel doorhebt. Ook mag de kamer van mij nog net wat spannender en schrik momenten hebben die je net wat meer laten rillen. Maar voor de rest is dit echt ee top kamer die de moeite waardt is, ook met een grotere groep en voor de meer ervaren spelers.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  69:00 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2024 may 13

Durf jij haar op te roepen?

Na het spelen van Popette was het tijd voor Bloody Mary! En ondanks de leeftijd van deze kamer is deze goed onderhouden waardoor deze niet afdoet aan andere top kamers. Uiteraard waren we inmiddels al iets meer bekend met het klooster, maar dat blijft indrukwekkend. Maar na een korte pauze in de zon te hebben genoten van een drankje, werden wij in stijl opgehaald. Een medewerker van het internaat kwam ons streng ophalen door vanuit de deuropening naar ons te wenken. Omdat de deur prachtig piept (alsof ze dit expres zo hebben gemaakt! Echt prachtig!) wordt je aandacht direct naar de deur getrokken als die opengaat en dus naar de medewerker.

Braaf volgde wij weer naar binnen en werden begeleidt naar een ander deel van het klooster. Hier kregen wij het verhaal te horen van zuster Mary die in het klooster heeft geleefd. Helaas waren er wel wat vreemde situaties ontstaan omtrent de dood van de zuster.

Voor de leeftijd van de kamer, heb ik echt enorme waardering voor de bedenkers en makers van deze kamer. Het verhaal zit goed in elkaar en natuurlijk merk je dat alles net iets minder automatisch is dan andere kamers. Maar ondanks dat, is dit gewoon echt nog steeds een topper! De puzzels zijn echt heel erg leuk en kloppend bij het verhaal. Het is gewoon goed neergezet.

Als ik kritisch ben, mogen sommige puzzels natuurlijk nog een update krijgen om nog beter in het decor te passen. Zo zijn er moderne elementen in de kamer die net iets meer in meer zouden mogen passen bij de rest van het decor. Ook sommige puzzels zijn "gek" dat ze in de kamer aanwezig zijn en passen dus niet helemaal bij het thema. Maar al met al zijn het leuke puzzels en zijn de meeste wel passend in het verhaal.

Als laatste kritische noot mogen bepaalde zaken nog net iets beter weggewerkt worden, waardoor je ze net iets minder ziet en dus verrast wordt door de komst ervan.

Maar dat is als ik echt kritisch ben, want ben nog steeds echt onder de indruk van deze kamer. Er zit echt een hele fijne en heerlijke flow in, de puzzels zitten goed in elkaar. De kamer is voor de meer ervaren speler niet erg uitdagend, maar dat is echt niet erg. Je kan hier echt wel veel plezier hebben! Maar de meer ervaren teams, zou ik adviseren met een kleine groep te gaan.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2024 may 13

De soep was heerlijk! Ik zou niet anders durven zeggen!

De laatste van onze dag Amersfoort en we waren inmiddels aanbelandt voor een hapje eten in het restaurant van het klooster. Een heerlijke soep van de dag, daar hadden wij wel zin in! Ook hier werden we weer heel fijn onthaalt en thema! De sfeer was gelijk weer gezet.

En echt.... ook hier is de beleving, het thema, de sfeer en de afwerking gewoon echt geweldig. Ik kan niet anders zeggen dan dat je echt merkt dat al deze kamers van een zeer hoog niveau zijn. De puzzels zijn opnieuw weer origineel en verrassend. Maar de elementen in de kamer zijn ook weer uniek en tof gemaakt! Echt zo fijn om deze top kamer te spelen met verrassende puzzels, top verhaal en heerlijke flow.

We hebben ons ook hier weer echt ontzettend vermaakt! De puzzels zijn uitdagend, maar niet te moeilijk. Blijf vooral goed opletten met wat je doet en beleef het verhaal! De combinatie van de puzzels, de sfeer en het verhaal is precies goed. Niet te ingewikkeld dat niemand het snapt, maar precies goed! Ook is het gewoon echt prachtig hoe de verschillende kamers aan elkaar gelinkt zijn door de verhalen en daardoor ook een beetje met elkaar te maken hebben.

Als ik kritisch mag zijn, mogen sommige dingen nog net iets beter weg gewerkt worden. Zo zie je op sommige plekken hout zitten wat een beetje verklapt dat je er iets mee moet. Ook is er een schrik element aanwezig waar ik gelijk van zag wat het zou doen. Dit was jammer, maar de minder oplettende speler ziet dit niet.

Ook wil ik echt even een shout-out maken aan de medewerkers. Jullie leggen jullie ziel en zaligheid in het begeleiden van het spel. Dit maakt deze kamers echt tot een waar genot! Jullie zijn echt de kers op de taart!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal

 

Save the kingdom

DelftEscape
Posted on: 2024 may 11

Stap het avontuur in van de magiër en ga langs de volken voor een avontuur!

De kamer is al wat ouder en dat is op sommige punten te merken. Maar er zitten best wat leuke puzzels in die verrassend leuk werken en je niet snel ergens anders tegen komt. Over het algemeen echt een leuke kamer en zeker een aanrader. Maar voor de wat ervaren speler is dit echt wel een makkelijke kamer.

Het verhaal zit leuk in elkaar. Je laat je onderdompelen in de werelden van de 7 volken en moet de duisternis verslaan! Een magiër wijst je de weg en helpt je op je avontuur.

De puzzels zijn echt wel leuk, verrassende elementen die bij het verhaal passen. Niet heel moeilijk, maar gewoon leuk.

Wel is de afwerking van de kamer oud en niet overal echt top. Je ziet de magneet sloten zitten, zodat je weet waar je moet kijken. Hierdoor zie je snel waar je moet zijn en loop je er makkelijk doorheen.

Je moet vooral niet te lang zijn in de kamer. Want het is best klein en na een tijd begint dat ook echt te irriteren.

Over het algemeen is de opzet leuk, de puzzels leuk en de sfeer ook aardig. Geen top kamer, maar ook zeer zeker geen slechte. Een middenmoot kamer aan de bovenkant van de middenmoot.

De service is aardig, maar bestaat vooral uit studenten die een bijbaan hebben. Wat ik snap. Maar het haalt wel iets van de beleving weg. Als je een ervaren escaper hebt, praat je snel wat langer na en heb je toch meer verbinding. Wel waren ze erg vriendelijk! Dus erg fijn gehad


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

Ram Raid

ROX Escape Experience
Posted on: 2024 april 12

Hmmm... Leuk, maar niet geweldig

De Ramkraak was onze laatste kamer van de dag op deze locatie. Na het spelen van de Bezetting en de Show was het tijd om eens goed in te breken. Bij het beluisteren van de Podcast Beyond the Game inspireerde de eigenaar mij ontzettend en werd ik mega enthousiast. Misschien wel iets teveel en waren mijn verwachtingen te hoog. Maar er waren best wat rommelige elementen waardoor wij tijdens het spelen niet lekker in de flow kwamen, laat staan bleven.

Achteraf bleek dat wij best kritisch waren op onszelf, omdat de begeleider zei dat er niet veel mensen alle kluisjes weten te kraken en te ontsnappen, dus dat het best knap was wat we deden. Maar sommige puzzels zijn eigenlijk teveel voor met vier personen. Dat was te merken, waardoor we elkaar soms mega in de weg liepen terwijl de anderen niets te doen hadden. Vooral als je samen het meeste wil meemaken is het lastig om dit te doen, omdat de puzzels soms best klein zijn en dus niet door meer dan 2 tegelijk opgelost kunnen worden.

Maar over het algemeen is ook dit weer een zeer originele manier van escapen (of eigenlijk juist niet). We hebben het best naar ons zin gehad! Maar de flow mag van mij nog net iets beter zijn.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  54:23 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Onlogische puzzels

 

The Show

ROX Escape Experience
Posted on: 2024 april 12

WAHAHAHAHA! Wat een geweldig originele ervaring!

Dit is er één die je niet snel gaat vergeten! De gemiddelde escaperoom is altijd erg serieus, donker, guur en/of spannend ;). Maar dit is toch echt even wat anders en dat maakt dit toch zo'n geweldige kamer. Dit is voor mij echt een reden waarom je, als je niet in de buurt woont, wel deze kant op moet gaan! Gewoon omdat je zo iets anders krijgt dan anders, wat echt leuk is.

De puzzels zijn origineel, leuk, interactief en gewoon prachtig in thema! Daarnaast is het decor gewoon echt perfect afgewerkt en voel je echt even of je terug de jaren 90 in stapt.

Vol energie en enthousiasme gingen wij dan ook heerlijk deze kamer in en dat krijg je ook zeker terug van de presentator ;).

Wij hebben echt zo enorm genoten van deze originele kamer, met originele puzzels en enthousiaste medewerkers! Heb ik iets aan te merken? Nee, niet echt... Ja, misschien dat de ervaring voor mij nog wel wat langer mag duren en meer puzzels mag hebben! Wat zou deze kamer naar the next level tillen? Dat je jezelf in de jaren 90 ook terugziet op het scherm :p.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2024

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  46:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

De Bezetting

ROX Escape Experience
Posted on: 2024 april 12

Je mag je niet als Nazi verkleden... Sorry!

Dompel je even onder in dit geweldige avontuur gebaseerd op waargebeurde verhalen. Als student dompel je je onder in een wereld tijdens de tweedewereldoorlog en mag je in het verzet! Dus kom maar op!

Dat dit de laatste gebouwde kamer is, dat zie je.... want deze kamer heeft een erg mooie en goede afwerking. Alles wat in de kamer staat, van de asbak op tafel, tot de boeken in de kast, tot de koffer in de hoek en het badmintonracktet bij de kapstop is uit het tijdperk. Hierdoor zat ik zo heerlijk in het verhaal en dompel je jezelf echt helemaal onder in het verzet!

De puzzels zijn origineel en passen goed bij het thema. Op een bepaald moment liepen we vast, maar werden we goed geholpen. Ook dat werd in thema gedaan, wat erg origineel is om de hints zo te geven. Je merkt gewoon dat de eigenaar hier iets anders neerzet dan anderen en dat lukt.

Wij hadden het geluk dat de kamer twee weken voor onze aankomst net een update had gehad en daar waren wij erg blij mee. Want dit is echt een toegevoegde waarde kan ik zeggen. Er zit een enorm fijne flow in deze kamer, de puzzels zijn sterk maar zo gemaakt dat ze niet te moeilijk zijn en je er dus echt lekker doorheen loopt.

Wat ik jammer vond? Dat ik in de slaapkamer een andere kamer hoorde. Dit haalde mij wel echt uit het verhaal, wat zo jammer was omdat het verhaal in deze kamer juist zo goed is.... Echt balen!

Maar de kamer is echt prachtig, de puzzels zijn goed en origineel en de mensen die hier werken? Gewoon echt alleen maar enthousiaste mensen. Ik mocht mij alleen niet als Nazi verkleden, terwijl ik alleen maar vanuit het verzet het Nazi regime wilde infiltreren.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  44:00 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Je hoorde een andere kamer

 

Weer een hele toffe ervaring, met enorm toffe nieuwe verhalen die je kan ontdekken! Maar wel ietsje te druk tijdens de premiere

Na onze ervaring in Doetinchem wilde wij heel graag de premiere meemaking van deze gewedige organisatoren, acteurs, begeleiders en wie dan ook heeft meegeholpen aan dit avontuur. Daarom hadden wij direct kaarten gekocht toen deze uitkwamen voor de zaterdagmiddag van de premiere.

Heel eerlijk? Eigenlijk viel het iets tegen vanwege de enorme drukte.... Hierdoor viel de ervaring eigenlijk een beetje in het water. Op sommige plekken waar je een geheimzinnige opdracht moest uitvoeren stonden soms wel 10 andere gedetineerde die met een soortgelijke opdracht bezig waren. Ik moet zeggen dat de acteurs hier best goed mee om gingen en de meest creatieve smoesjes voorbij kwamen waarom er 10 mensen op plekken stonden waar dit eigenlijk niet mocht. Ook waren er best veel schoonheidsfoutjes, waardoor je merkte dat deze ervaring nog vroeg in diens groei zit.

Maar als we door de drukte en de schoonheidsfoutjes heen kijken, dan waren de verhalen, de locatie, de acteurs en de aankleding wel weer echt fantastisch! Ik heb dan ook echt wel genoten, ondanks dat een sleutel het niet deed en ik soms meermaals (lang) moest wachten tot de betreffende bewaker tijd voor mij had. Ik moet zeggen dat de verhalen misschien eigenlijk nog wel wat beter waren dan in Utrecht, ze waren echt next level! Daarnaast zat ik er zelf ook gewoon lekker in en ging ik aan de slag met mijn homie Mr. f*cking Big! Mijn mede gedetineerde hebben ook enorm toffe verhalen meegemaakt, die mij allen wel echt enorm aanspraken!

Alleen dan even echt nog waar deze ervaring anders is dan anders.... DE ACTEURS WAREN WEER ECHT GEWELDIG! Deze mensen maken zo'n enorm verschil. Het was leuk om sommige te herkennen van Doetinchem, maar nu in hele andere rollen! Maar even, wat een respect en wat een heerlijke mensen die deze ervaring mogelijk maken! Ze gaan er zo hard voor, dat is echt geweldig. Ik vind dit zo ontzettend knap, want je moet op sommige momenten gewoon enorm proviseren en inspelen op de situatie wat ze geweldig goed doen!

Al met al was het te druk ja, zaten er schoonheidsfoutjes in maar waren de verhalen om te smullen en de acteurs gewoonweg fantastisch! Is dit een aanrader? Ja, zeker! Maar ik zou eerlijk gezegd nog even een paar maandjes wachten tot de ervaring iets meer volwassen is geworden en de kleine foutjes eruit geslopen zijn ;). Wie weet ga ik over een paar maandjes zelf gewoon weer om opnieuw te genieten!


Response by Prison Escape Utrecht

2024 April 16

Bedankt voor je positiviteit Chris! Door de schoonheidsfoutjes te benoemen, kunnen we de hele beleving beetje bij beetje aanpassen, zodat we daarna een nog betere Prison Escape kunnen neerzetten!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 9 persons

Escaped: Yes  164:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Schoonheidsfoutjes
 • Te druk tijdens premiere

 

Unieke puzzels, dit is nog eens echt anders denken!

Sommige escapers of eigenaren zeggen weleens dat ze een moeilijke kamer hebben, waarna je vervolgens toch ruim binnen de tijd buiten staat. Maar dit was voor ons toch echt een uitdagende kamer, die inderdaad ook echt lastig is. Wij waren ook niet helemaal fris na een rit van iets meer dan 3 uur en een korte nacht vanwege onrustige kinderen, maar het was best een uitdaing.

Ondanks dat wij niet zijn ontsnapt en dus echt KNETTER GEK zijn geworden in dit gekkenhuis, is dit er één om maar eens goed voor te gaan zitten. Er zitten echt unieke puzzels in deze kamer die echt leuk zijn om te ontrafelen. Daarnaast is de sfeer goed gevangen en is er nagedacht over de inrichting van de kamer. Het is echt een leuke combinatie van verhaal en puzzels.

Wel is het begin wat ver gezocht, wat jammer is omdat je hierdoor gelijk een beetje vals van start gaat. Maar daarna volgen de puzzels elkaar aardig op, maar is parralel puzzelen ook zeker onderdeel van deze kamer. Helaas was het voor mij alleen soms niet helemaal duidelijk dat we klaar waren met een onderdeel, waardoor ik bezig bleef met bepaalde stukken en we dus best wat tijd hebben verloren.

Deze kamer heeft wel echt een boel puzzels te doen en is zeker de moeite waardt. Het is een kamer die goed in elkaar steekt, maar naar mijn idee op sommige vlakken net een tikje logica mag hebben om de speler iets meer te helpen in diens ervaring. Dit draagt naar mijn idee gewoon meer bij aan de positieve ervaring van de speler. Maar misschien is dit de visie van de eigenaar om meer uitdaging te hebben dan logica.

Al met al zeker de moeite waardt en wat mij betreft gezien de puzzels en unieke elementen in de kamer zeker een verborgen pareltje die beter is dan een aantal andere kamers die in de top 50 staan. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het personeel. Want dat zijn stuk voor stuk enorm gastvrije mensen die de ervaring echt aanvullen en bijdragen aan deze kamers!!! Echt zeer vriendelijk en fijn om hier te zijn!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Begin is onlogisch

 

Gevaarlijk slimme moordenaar die weet wat die doet!

Nadat wij ons verstand waren verloren, werden wij prooi van deze seriemoordenaar! Wij mochten een kijkje nemen op een plek waar velen zich niet durven te laten zien. Het hol van deze moordenaar!

Ook hier is de uitdaging met het aantal puzzels ontzettend groot. Er is veel te doen, uitdagende puzzeels en een leuk verhaal. Deze kamer is meer gericht op de puzzels en het doordringen in de gedachte van de moordenaar.

Zo zijn er puzzels die je niet snel tegenkomt in andere kamers, wat voor een kamer die deze leeftijd heeft best knap is. Daardoor zijn een aantal puzzels erg origineel, maar sommige zijn ook soms wat onlogisch. Een aantal oplossingen zijn niet helemaal in lijn met het verhaal en dat doet soms wat afbreuk aan de flow die je hierdoor in de kamer mist. Soms lijkt het of het paralel puzzellen belangrijker is dan de flow in de kamer.

Toch is dit echt een verborgen parel en de rit zeker waard. Ondanks dat er in de regio wat minder kamers zijn, is dit een hele leuke kamer om te doen. Je gaat hier deels naartoe voor de uitdaging van de kamers, die deze uitdaging zeker waar maken. Andere aanbieders zeggen vaak dat ze moeilijke kamers hebben, waar je vrij snel toch weer buiten staat. Maar deze doet echt eer aan het woord uitdaging. Van mij mag er wel iets meer flow in de kamer zitten die meer in lijn is met het verhaal.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  57:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Flow

 

Horror!? Nee, eigenlijk niet… wel spannend!

Wij hadden deze kamer eerder willen spelen, maar helaas door ziekte lukte dat niet. Een domper was wel dat we daardoor 58 euro meer kwijt waren, omdat we binnen de 48 uur annuleerde. Wat ik begrijp, uit een verlies oogpunt maar wel zuur omdat het tijdslot binnen een aantal uur weer verkocht was. Ook was de kamer in de tussentijd duurder geworden en moesten die kosten ook nog bijbetaald worden.

Ondanks deze eerste frustratie, met veel enthousiasme en zin richting deze kamer! Er was veel te lezen en de website doet erg denken dat je hier een goede horror ervaring voor je kiezen krijgt. Een beetje met gezonde spanning, de een wat meer dan de ander, stonden wij dus voor het imposante gebouw. Dat het een unieke locatie is mag wel echt gesteld worden. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat de mate van horror ons eigenlijk wel teleurstelde. Het wordt op alle vlakken erger verkocht en gepresenteerd dat het eigenlijk is. Ik zou dit gewoon een spannende kamer noemen. Er zijn kamers die zich minder horror presenteren en echt een stuk enger zijn.

Het ontvangst was prima, leuk in thema maar wel wat knullig met een vragenlijstje die ingevuld moest worden terwijl het internet niet top was. Maar daarna hup de kelders in.

Daar begon het avontuur echt geweldig goed! Je wordt goed het verhaal in gezogen, de sfeer wordt gezet en je mag heerlijk smullen van de heerlijke stem van de verteller.

De kamer was echt mooi! Er zaten echt goede puzzels in, die fijn werkte en er zat een goede afwisseling tussen doen en nadenken tussen. Er is genoeg voor iedereen te doen en de ruimte is groot genoeg om je bezig te houden.

De puzzels kwamen we eigenlijk ook best aardig doorheen. Maar op den duur moet ik zeggen dat het verhaal toch wel wat chaotisch en ongestructureerd verder ging. Er was eigenlijk geen tot nauwelijks begeleiding om je hier bij te helpen, je werd eraan overgelaten.

Dit in combinatie met een moment waarop ik even weg was, maakte de chaos compleet. Achteraf baal ik hier enorm van dat ik dus ook een deel van de kamer, de puzzels en het verhaal heb gemist. Hierdoor konden we de eindjes eigenlijk niet genoeg aan elkaar knopen en verliep het daarna erg stroef. Ook was niet alles goed te horen, waardoor er meerdere mensen waren die iets heel anders verstonden dan er gezegd werd waardoor we een cruciaal punt hadden gemist. Ondanks dat ik het snap en het ook wel leuk vind, maakte dit de ervaring wel echt wat minder.

Ook hebben we het hierdoor niet gehaald. Wat niet erg hoeft te zijn, maar om dan het eindstuk te doen terwijl je nog een onaf gevoel hebt is echt niet tof. Laat mij dan maar helemaal afgaan….

Al met al best een leuke kamer om te spelen. Maar ik zou niet zeggen dat ik dit nou echt een top 50 kamer zou vinden en als een van de eerste aanraders zou noemen. Ik heb het gevoel dat deze kamer zo hoog staat vanwege het toerisme en de locatie.

Het is gewoon echt jammer om een deel van het verhaal te missen en te worden gestuurd terwijl je nog een onaf gevoel hebt. Dat voelt erg onnatuurlijk.

Ook was het best aardig geweest als men had gezegd dat we aan de achterkant van het gebergte eruit werden gezet en is het napraten binnen al helemaal niet mogelijk hier. Al met al zou ik dus niet zeggen dat dit voor mij een enorme aanrader zou zijn.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Spannend
 • Beleving
 • Prijs

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2024 march 03

Wat een geweldige flow, met heerlijke schrik momenten

Vanaf het moment dat je hier binnenkomt zit je gelijk goed in de sfeer. De afwerking is hier zoals je gewend bent van Darkpark.

Wij zaten met het team echt heerlijk in een flow, de puzzels hadden we goed door en gingen echt lekker. Samen met het spannende verhaal, dat ook goed te volgens is, is dit echt een aanrader.

Ook is de service heel goed, de medewerkers zijn erg vriendelijk!

Als ik kritisch mag zijn zou de enige tijd zijn dat sommige puzzels nog net iets uitdagender gemaakt mogen worden, maar dat is een persoonlijke voorkeur


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  39:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels mogen moeilijker

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2024 march 03

Goede balans tussen spanning in de experience

Niet wetende wat we er van konden verwachten, maar wel deels nerveus van de reviews gingen wij naar binnen.

De film zal ik niet meer vergeten, een leuk detail! Hahahahaha….

Maar de kamer zit weer in elkaar zoals je gewend bent van Darkpark. Hoogwaardige afwerking, goede detaillering en alles klopt aan de kamer.

We hebben echt genoten, maar de engheid valt best mee. Het is een heerlijke balans tussen spanning en spelen. De puzzels zijn gericht op de ervaring en de verschillende kamers zijn goed in thema gericht op je ervaring.

We hebben genoten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  43:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel
 • Spannend

  jadelouisa

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2024 march 03

Toffe kamer, weer heerlijk thema en leuke puzzels

Opnieuw zoals gewend inmiddels weten we welke kwaliteit Darkpark voor staat en die is hoog. De kamer voelt goed en is gewoonweg echt mooi afgewerkt. De puzzels zijn goed in thema en passen dus ook echt helemaal! We vlogen door de kamer!

Ondanks de spannende sfeer, was het heftigste schrik moment toen ik mijn mede spelers eens goed liet schrikken in een donkere gang.

We waren met vijf spelers en eigenlijk was dit wel te veel. Op sommige momenten heb je dan niet veel te doen, dus hebben we goed genoten van de afwerking en details van de kamer.

Daarnaast was het verhaal ook gewoon om te smullen en kwam die goed terug in de hele loop van de kamer.

Als ik iets moet opmerken op de kamer is het aantal cijfersloten. Wij hebben het niet gedaan, maar cijfersloten kan je nu eenmaal oplossen zonder alle cijfers te weten en het paste niet altijd in thema. Maar dat is helemaal prima voor de kamer. Maar een upgrade zou deze kamer misschien nog goed doen!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in March 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  39:54 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Verhaal

  Theekopje

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2024 april 03

Veel te doen in een te korte tijd!

Deze kamer werd bij ons op voorhand gepresenteerd als één van de moeilijkste kamers van de Benelux. Met een gemiddeld ontsnappingspercentage van 6% waren wij ons bewust van de uitdaging die deze kamer biedt. Maar ik vraag mij af of de uitdaging van deze kamer zit in de puzzels of in het tijd aspect. In de podcast Beyond the Game werd namelijk nog benoemd dat deze kamer 60 minuten zou duren, wat is opgenomen eind 2023 en wij de kamer eind maart 2024 hebben gespeeld. Wij hadden dan ook denk ik net nog een paar minuten nodig om het eind te volbrengen, maar hebben ondanks het niet ontsnappen wel genoten van deze kamer.

Het is altijd leuk om een unieke kamer voor twee personen te spelen, die zijn altijd net wat anders dan anderen. Er is in deze kamer ook zeker genoeg om je met zijn tweetjes te vermaken! Maar ook hier de kritische noot of de wens om parallel te puzzelen niet zijn tol heeft geeist van de flow die er in een kamer zou moeten zitten. Daarnaast zijn een aantal puzzels ook onnodig verwarrend gemaakt, waardoor je niet zomaar uitsluitend tot het juiste antwoord kan komen. Omdat er vervolgens ook geen "afstraffing" is signaar is als je het niet goed doet, weet je dus nooit of je op het juist spoor bent.

Al met al echt een enorm leuke kamer waar ik zeker van heb genoten. Maar ik heb mijn twijfels of deze kamer nu echt uitdagens is enkel vanwege de puzzels of omdat je zo weinig tijd krijgt.

Mocht je deze kant opgaan, zou ik deze kamer zeker spelen! Wij hebben ons zeker vermaakt.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in March 2024

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Tijd

 

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2024 april 03

Voor een oudje, is deze zeker de moeite!

Als laatste mochten wij de eerste kamer van deze locatie spelen. Inmiddels begon de rode en geel/zwarte tape ons wel wat meer te irriteren en achteraf gezien vind ik het jammer dat dit in meerdere kamers aanwezig is. Misschien is het omdat het publiek van Valkenburg anders is, zoals de eigenaar in de podcast aangeeft, maar het doet af aan de beleving in de kamer. Briefjes, tape, gebroken spiegl en geknutsel in deze kamer laat zien dat dit een oude kamer is. Het mag hier en daar wel een upgrade gebruiken om weer in de gloren van het leven te komen.

Ondanks deze afwerking en het onderhoud, hebben wij ook opnieuw van deze kamer genoten. Het is een leuke kamer die voor de leeftijd die de kamer heeft een aantal zeer unieke elementen heeft. De eigenaar was zeker diens tijd vooruit met deze kamer en heb daar veel respect voor. Er zit een goed verhaal verwoven in de kamer en best een aardige flow. De begeleiding vanuit de kamer die de puzzels je geven werken fijn, maar zouden naar mijn mening meer verwoven mogen zitten in de puzzels zelf in plaats van bordjes.

Helaas was dit de laatste kamer, want wij zijn zeker aangenaam verrast van de kwaliteit die hier is neergezet. Wij hebben echt genoten van de verhalen, de sfeer en de puzzels die deze kamers hebben en komen graag terug voor de bokkenrijders!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in March 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  57:15 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Posted on: 2024 february 04

Toffe kamer, originele setting en geweldige service

Vandaag een eindje rijden voor een kamer, maar zeker waard! Tijdens de aanloop naar onze afspraak werden wij al goed meegenomen en gekieteld in onze ervaring, wat op een originele en hele leuke manier is neergezet. Het geeft in de autorit naar de locatie toe al heerlijk wat spanning waardoor je al goed in de sfeer komt.

Bij aankomst een zeer originele manier om te starten! Fijn om dit op deze originele manier mee te maken en een kamer op deze manier te starten!

De puzzels waren niet extreem moeilijk, maar ook niet heel makkelijk. Gewoon goed! Er zaten leuke originele puzzels in die je niet snel elders tegen komt en wat traditionele puzzels, maar wel allemaal echt wel leuk!

De kamer is inmiddels wat ouder en dat zie je helaas wel hier en daar. Sommige afwerking zou wat netter mogen, zo zie je veel bedrading lopen van de kamer zelf, kijk je op den duur tussen de constructie door omdat het niet is afgeschermd en zijn sommige dingen stuk gemaakt en niet (helemaal) herstelt. Als ik kritisch ben, mag de kamer een update gebruiken om sommige afwerking net wat beter te maken. Maar voor een kamer van deze prijs, is dit een kritische mening en stoort het tijdens het spelen niet.

De hele ervaring is gewoon wel echt top! Daarna heel erg fijn na kunnen praten! Het enthousiasme van de eigenaren straalde er vanaf! Dat was zo fijn!

Zou ik deze kamer adviseren! Zeker weten! Voor de meer ervaren speler is het leuk om jezelf uit te dagen en in een kleinere groep te gaan, voor de minder ervaren speler is het leuk om gewoon met 4/5 te gaan.

Al met al dus een heel fijne ervaring!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in February 2024

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  67:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

  Demorfinekluis

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2024 february 04

Gave spannende kamer

De kamer laat vermoeden dat het een enge kamer is, maar dat valt enorm mee. Dus als je twijfelt, gewoon gaan! Wij hebben iemand in het team die enge kamers niet doet, maar die wilde deze niet missen.

Het is een zeer originele kamer, maar de puzzels zijn niet extreem moeilijk. Er zit een moment in waar wij het moeilijk kregen, maar gelukkig krijg je daar soms een zetje in de rug. Het zijn vooral doe puzzels en geen denkwerk. Daarnaast doet de setting veel met je en werkt het thema heel erg fijn!

Wel hadden er van mij wat uitdagendere puzzels in de kamer mogen zitten en minder theater. Daarnaast is het ook jammer dat er een puzzel in zit waar je uit kan komen zonder de volledige oplossing te kennen. Zo kan je het jezelf en sneller vanaf maken, dan eigenlijk de bedoeling is.

Als ik eerlijk ben vond ik het ontvangst en afscheid ook wat jammer. De energie van de meneer die ons ontving was niet heel groot, achteraf ook niet en dat deed een beetje af aan de ervaring. We kregen het gevoel dat, omdat wij de laatste van de dag waren, maar snel weer weg moesten. Daarnaast hadden we best wat tijd over en werden op sommige momenten naar ons idee, achteraf gezien, iets te snel geholpen. Ook zouden de puzzels nog beter in thema gemaakt kunnen worden, zodat ze nog beter bij het verhaal passen.

Al met al is het echt een enorm leuke en spannende kamer. De andere medewerker die ons hielp (of niet) was wel echt enorm enthousiast en vrolijk! Wat ook echt wel veel goed maakte. Maar hier en daar zou deze kamer echt een upgrade mogen hebben om nog toffer te worden!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  62:34 min


 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig
 • Thema puzzels

 

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2024 january 08

Unieke ervaring met leuke originele puzzels!

Wij kwamen deze dag net iets te vroeg aan, maar werden op een koude dag warm verwelkomd. Tijdens het klaarmaken van de kamer een beetje met de eigenaar mogen kletsen, wat erg gezellig was. Je merkte gelijk dat er met passie gewerkt is aan de kamer en de eigenaar passie heeft voor het vak. Dit was ook te lezen in de vacature tekst, waarmee met veel enthousiasme wordt gepraat over het werk maar ook de gezelligheid in het team.

De kamer is daarnaast leuk en uniek. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar hebben wel een hele fijne flow! Wij zaten er zo lekker in dat we als een speer door alle puzzels gingen terwijl we genoten van de kamer, de afwerkingen en de details. Tijdens het napraten werd duidelijk dat de ervaring die we hadden ook precies was, wat de eigenaar wilde. Daarom extra knap dat het resultaat hier een kamer is met unieke puzzels, leuke verassingselementen en een hele goede flow is.

Doordat de puzzels alleen niet zeer moeilijk waren, werden we in de kamer ook niet enorm uitgedaagd wat ik persoonlijk wel wat liever heb. Maar de eigenaar kiest hier bewust voor en weet dit ook goed waar te maken, dus kan daar niets meer dan respect voor hebben.

Als laatste tip zou ik nog mee willen geven dat sommige puzzels wat aandacht mogen hebben. Zo was een sleuteltje een beetje verbogen en waren sommige stickers aan vervanging toe. Ook zou de ontvangst ruimte een update mogen hebben, maar dat doet niets af aan de beleving.

Dit is dus zeker voor beginnende spelers en ervaren spelers een leuke kamer om te spelen! Ik zou een team met veel ervaring wel aanraden om niet met teveel tegelijk gaan om de uitdaging hoog te houden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in January 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  51:39 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Logica
 • Sommige puzzels mogen onderhouden worden

 

Till death do us part

The Missing Link
Posted on: 2023 november 26

Geweldig decor en goed verhaal

Deze kamer maakt diens plek in de top 50 zeker waar! De afwerking is zo ontzettend mooi en goed, echt geweldig. De puzzels waren ook gewoon echt erg goed en fijn. Sommige punten mogen beter worden ontwikkeld om meer in thema te passen, maar hier zijn ze druk mee bezig.

Daarnaast was de service echt geweldig! Wat een fijne en lieve mensen werken hier. Iemand die niet mee durfde, die mocht meekijken achter de schermen en werd helemaal meegenomen in het verhaal.

Heerlijk genoten van de kamer met een aantal fijne schrik momenten. Lekker spannend, maar niet te erg


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  54:03 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Sloten vervangen door thema puzzels

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2023 november 26

Goede sfeer en mooie afwerking

In deze kamer klopt de afwerking en de sfeer helemaal. Prachtig hoe deze kamer in elkaar zit en de aandacht voor detail is echt geweldig.

De flow in de kamer waren wij op sommige momenten een beetje kwijt, maar het is een hele fijne kamer met zeer originele puzzels en met een geweldig niveau van afwerking


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  51:05 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2023 november 21

Charmante kamer voor de leeftijd

Ondanks de leeftijd van deze kamer, was deze echt geweldig! Hoe bijzonder is het dat Darkpark al vanaf het begin weet om spanning op de perfecte manier in de kamer te verwerken.

Ja, sommige puzzels zouden iets beter aan mogen sluiten bij het thema. Maar over het algemeen doet deze kamer niet af aan anderen.

Al met al blijft dit een hele leuke en goede kamer met genoeg spanning om helemaal in op te gaan!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  44:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

Wauw! Wauw! Wauw!

Wat een geweldige ervaring was dit!!!!!!

Geweldige ervaring die ik nooit meer ga vergeten.

Wij gingen met een grote groep en hebben elkaar heerlijk bij kunnen praten. Maar wat een mooie ervaring, echt zeer uniek


Response by Prison Escape Doetinchem

2023 November 27

Wauw! Wat een geweldige review! Bedankt daarvoor. We vinden het erg fijn om te horen dat je zo'n geweldige ervaring hebt gehad.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 9 persons

Escaped: Yes  155:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Posted on: 2023 september 24

Toffe kamer met leuke puzzels

Ondanks dat deze kamer wat ouder is, doet deze niet af aan andere kamers. Heerlijke puzzels met een goede flow, dus zeker de moeite waard om hier heen te gaan!

De puzzels zijn echt top en de kamer ziet er goed uit. Je ziet de leeftijd er niet aan af.

Voor ons een goede kamer om de dag te beginnen en lekker in te komen


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  45:34 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2023 september 24

Heerlijke ervaring, met een tof intro!

Vanaf het begin zaten we er door het intro helemaal in! De kamer heeft hoogwaardige afwerkingen en de puzzels zijn tof!

Helaas hadden we een puzzel waar we even vast liepen, maar met wat hulp konden we weer door!

Er zitten hele originele delen in de kamer en je kan je hier goed vermaken


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  41:31 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving

 

Jason's Legacy

OuterGround
Posted on: 2023 september 24

Wauw! Wat een toffe kamer!

Na het spelen van deze kamer was ik echt even sprakeloos. Dit is zo’n mooie kamer, echt waanzinnig!

De afwerking, het verhaal, de puzzels, de flow en de service is echt geniaal! Wat een ontzettend toffe ervaring!

Iedereen moet deze kamer gewoon spelen! Je merkt aan alles dat deze kamer het allemaal heeft en tot de top van de Benelux hoort. De sfeer is echt geweldig, hoogwaardige kwaliteit van afwerking en gewoon een meester goed verhaal. In combinatie met ontzettend fijne hosts van alle kamers, maakt dit echt de kers op de taart.

Als ik dan een punt ter verbetering zou mogen noemen, is het einde iets wat abrupt. Maar dat staat echt tot niets in hoe geniaal deze kamer is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 4 persons

Team: Richard Bolls Squad

Escaped: Yes  64:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Load more reviews

0 reviews