Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Johan aders

Escape Expert

Offline

Description

Nog paar 100 te gaan.


Member since

31-01-2018

Statistics

Escaperooms

90 reviews

90 Rooms played

85.6% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


Team

The Kardashian Killers

1 team members

68 Rooms played

90 reviews

Leuke ervaring, meer verhaal- dan puzzelgedreven

Borgesius is een van de weinige die geschikt is voor grotere groepen. Zo gingen wij met 8. Met enige onzekerheid, want hoe leuk is een goede escape als je met een grote groep bent en daardoor weinig van de andere puzzels en het verhaal mee krijgt. Maar dat is precies wat Borgesius goed doet. Hoewel het in het begin even zoeken kan zijn, kom je langzaam in de flow waarin je minder hard aan het zoeken en puzzelen bent, en meer bezig bent met samen denken, samen werken en het verhaal op je in te laten werken.

Hoewel de puzzels niet baanbrekend of uniek zijn, zijn ze wel zo opgezet dat je gedwongen wordt om samen te zijn, en zijn ze mooi (inclusief het hint systeem) in hey verhaal geïntegreerd. Het verhaal zelf is ook de moeite waard, en leidt naar onze mening tot een mooie, kloppende, spannende en bevredigende afsluiting van de experience. Het is dan ook meer experience dan escape. En daarin is Borgesius goed geslaagd.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2024

Played with 8 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Verhaal(gedreven)
 • Beleving
 • Groots
 • Samenwerken

  remconet

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2024 may 03

Geweldige kamer!

Na Bella Ciao, een echte topper, konden we niet wachten om vandaag Here I Am en Prey te spelen. Here I Am heeft veel weg van Bella Ciao. Het begint overigens al met een leuke mail in stijl. Als je aankomt en parkeert, begint de escape ook al een beetje. Hoe, mag je zelf ontdekken. De ontvangst en start zijn even goed in thema. Met andere woorden, de escape gaat letterlijk over klassieke grenzen heen.

De escape room zelf is groot en groots. Zonder de serie te kennen, verken je een veelheid aan ruimtes die naadloos in elkaar overgaan. De puzzels met een minimum aan sleutels zijn leuk, vaak gevarieerd (met een enkele ouderwetse ertussen), en het mooiste is dat je gedwongen wordt om samen te denken en te werken. De kamer is uitdagend, zonder dat hij te moeilijk wordt. Hij is te doen met 2p, al is het dan wel veel en hard werken.

Enige mini minimale minpuntje is dat de kamer op zich weinig innovatief is. Hij moet het meer hebben van de minutieuze afwerking en de bijzondere oog voor detail. De medewerkers hebben er hun hart en ziel ingestoken en dat knalt er van af. Ook het na praatje, wat wij altijd waarderen, was erg leuk en geanimeerd.

Een geweldige kamer, maar Bella Ciao blijft onze favoriet.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Kwaliteit!!!!!!!

 

Pray

Escape Room Katwijk
Posted on: 2024 may 04

Een nieuwe topper?

Vorig jaar deden we Bella Ciao, nog steeds onze favoriet van deze organisatie. Vandaag deden we Here I Am, en Pray!

Net als met Here I Am, begint het al met een prikkelende email ter voorbereiding. En begint de escape al een klein beetje vóór je bij de voordeur bent. We waren al warm, door Here I Am, en door het na praten met de geweldige crew. Dus ons bloed stroomde al.

Eenmaal binnen, wederom net als bij Here I Am, prikkelen ze al je zintuigen. Je ogen met het prachtige decor, je oren met de vele geluidseffecten, en je neus met allerlei aroma's. De sfeer zit er ook direct in. Dit is duidelijk een spannende, tegen het enge aan, experience. Op enkele momenten krijg je te maken met acteurs. Niet iedereen zal daar van houden, maar persoonlijk kon ik de forse schrikeffecten wel waarderen. Bang ben ik niet snel, maar hier heb ik zeker 2x flink geschreeuwd (en direct daarna gelachen).

Toch lopen we tegen enkele minpunten aan. Door de enorm hoge cijfers hadden we ook enorm hoge verwachtingen. Recent deden we Molly's Game, een vorige #1. Je ontkomt er dan niet aan om enigszins te vergelijken. Begrijp ons niet verkeerd, Pray is geweldig, maar waar Molly op alle fronten één grote WTF is, voelt Pray niet bepaald innovatief en voelt het her en der bekend aan. De details, de afwerking, het complete decor is GE-WEL-DIG, maar qua puzzels waren we niet super onder de indruk. De sfeer is topper dan top, maar het verhaal ontging ons op momenten, mede omdat we (wat we ook bespraken met de crew) 2 puzzels lastig en onduidelijk vonden.

De kamer was verder niet te moeilijk (soms zie je iets gewoon niet), maar omdat je gedwongen wordt om samen te werken is het met 2p wel heel erg hard werken. Ook leuk dat de puzzels wel altijd goed in stijl zijn, en je letterlijk met 0,0 sleutels te maken krijgt.

Al met al is Pray een topper van A tot Z, maar wat ons betreft is het meer een topper als spannende experience, dan als escape room. Hierom blijft Bella Ciao onze favoriet, waar we de omgeving, puzzels en flow het allerbest vonden (dus onze volgorde is Bella Ciao > Here I Am > Pray). Wat overigens zwaar meeweegt in onze beoordeling, is dat de medewerkers/begeleiding/service as always fantastisch zijn. Zowel qua voorbereiding als achteraf waarin ze iedere keer weer de tijd nemen voor een leuk gesprek en je getuige bent van hun passie en professionaliteit. We kunnen dan ook niet wachten op hun 4e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Acteurs (mits je daar van houdt)
 • Niet heel innovatief

 

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2023 december 10

Gevonden: een gaatje in onze agenda voor deze escape

We waren met z'n 5-en, waarvan ik en mijn partner Kamer 237 en De Conciërge al gedaan hadden. Voor de overige drie was dit een eerste. De verwachtingen waren voor ons al hoog. En zoals gewoonlijk begint het al leuk vóór de escape. Zo is de bevestigingsmail al helemaal in stijl, en op de dag zelf de ontvangst ook. Met niet geforceerd acteerwerk kom je lekker in de stemming.

De kamer zelf is zoals te verwachten een enorm hoogstandje. De inrichting, het decor, de attributen, maar ook de puzzels zijn helemaal in stijl. Genoeg originaliteit, dus zelf met -tig escapes achter de rug, hadden we hier enkele zeer originele verrassingen en puzzels. De kamer is niet te moeilijk, maar je moet wel enig oog voor detail hebben en langer kunnen focussen, want moeilijk/makkelijk en langzaam/snel wisselen elkaar hier af. Ook wordt je gedwongen om samen te werken ook verspreid over ruimtes. Onzes inziens zou dit wel eens heel pittig kunnen zijn als je met maar 3 spelers bent.

Helaas een mankementje. Eén puzzel blokkeerde. Hiervoor hebben we meerdere keren geroepen. Pas later is dit probleem opgelost, en dit heeft ons enkele minuten wat irritatie opgeleverd en dat we even uit de flow waren. Maar het is goed opgelost met veel excuses en we konden weer door. Wat dat betreft is de service geweldig en wordt er goed de tijd voor je genomen. Ook na de escape is er goed voor ons gezorgd en kregen we de kans om enkele kamers na te lopen, want door het samenwerken en opsplitsen gunden ze ons de kans om puzzels te zien die we niet zelf te doen hebben gekregen.

Als afsluiting kan ik alleen maar zeggen dat de organisatie weer een top experience heeft neergezet, en dat we heel hard hopen dat ze nog een vierde kamer gaan maken.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 5 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

The Show

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 november 26

Je eigen spelshow!!!!

Dankzij flexibiliteit van de organisatie konden we deze escape last minute boeken. Door de reviews zagen we al aankomen dat het iets bijzonders zou zijn, totaal anders. En dat is het ook. Zodra de escape begint, word je al enthousiast het verhaal mee ingesleurd, waar jij als heuse deelnemer de hoofdrol heb in een spelshow. Uiteraard zit er wel een verhaal achter. De show zelf heeft een hoog tempo en is erg fysiek van aard, maar met genoeg tijdsdruk om het spannend te maken en er zitten wel degelijk denk elementen in.

Of je de losse onderdelen goed oplost, is op zich niet belangrijk voor het verloop. Maar als je net als wij een enthousiaste deelnemer bent, zul je niks anders willen dan serieus meedoen en alle spelletjes succesvol afronden. Tussen de standaard spellen door zitten er ook nog genoeg originele vondsten die we hier niet gaan verklappen.

Aan het eind waren we helemaal bezweet en nog steeds enthousiast. Dat komt ook omdat we met 2 waren. Ook al is de kamer echt wel haalbaar, het is hard werken. Door alles, de aankleding, de ontvangst, het tempo, de aard van de spellen en de sfeer waanden we ons echt onderdeel van een super activiteit. Dikke aanrader die echt anders is dan anders.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel en uniek
 • Moeilijkheidsgraad (te doen met 2)
 • Decor en aankleding
 • Fysiek uitdagend

 

GE-WEL-DIG (beperkt geschikt voor 2)

Vanuit ons hotel konden we prima naar Groenlo, iets wat we anders niet zouden doen wegens de afstand. Daarom konden we deze escape doen die al lang op ons lijstje stond.

Minus één punt van kritiek (komt straks), was dit een geweldige ervaring. Het verhaal is uniek, en hebben wij nog weinig gezien. Dit uit zich ook in de geweldige intro door een prettige medewerker. Wat er daarna kwam, was bijna een re-enactment van de tijd waarin de escape zich afspeelt. Niet alleen de puzzels waren geweldig, en geweldig in de ruimte verwerkt, maar het verhaal en de sfeer klopte gewoon. Zonder pretentieus te zijn, ademde alles kwaliteit uit, zonder schreeuwerigheid. Groot compliment voor hoe alles ineen is verweven, maar ook voor de meerdere originele vondsten waardoor deze kamer nog lang in de top 20 mag horen.

Nu het puntje van kritiek. We deden deze kamer met 2. Omdat het een 3+ kamer is, hebben we van tevoren gebeld en ja hoor, het kan met 2. Daar zijn we achteraf een beetje over teleurgesteld. Er zitten enkele behendigheidsdingen in, die ook al snap je de puzzel, erg veel tijd kunnen vreten. Je moet soms op meer plekken tegelijk zijn, of van verschillende kanten kijken. Dan moet je dus splitsen. Daardoor kom je letterlijk ogen en handen tekort in een omgeving waar meer tegelijk gedaan kan worden. De kamer was op zich zeker niet te moeilijk, maar wel fout/tijd gevoelig. Hierdoor raakten we na 50 minuten uit de flow en dat is heel erg.

Hiervoor verwijs ik graag naar Forsaken in Deventer. Die hebben ons niet geweigerd, maar zwaar aangeraden om een andere keer met 3 of 4 terug te komen, omdat de kamer dan beter tot zijn recht komt. Groenlo had dat ook moeten doen, omdat we dan nóg meer hadden kunnen genieten van het spel, de puzzels, de omgeving, de sfeer en het einde. Erg jammer.

De erg enthousiaste en vriendelijke spelleider heeft deze kritiek prettig aangehoord en heeft ons alsnog meegenomen door de rest van het spel, waardoor we wel alle puzzels en het einde hebben kunnen zien. Omdat het totaalplaatje zo top is, gaan we geen puntenaftrek doen, want het is een regelrechte topper!

Aanvulling 25-11:
We zijn nog na gebeld door de organisatie omdat zij hun spelers en reviews serieus nemen. Hier konden we onze feedback goed kwijt. Samengevat is het een absolute top kamer en organisatie. We willen ook niet direct mensen afraden om de kamer met 2 te doen, maar wel de dringende tip dat de kamer en het spel beter tot hun recht komen als je met waarschijnlijk 4 spelers bent.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Decor
 • Komt met 2p minder tot zijn recht

 

The Asylum

Keys & Clues
Posted on: 2023 november 19

Leuke experience op een super plek

We zijn met 5 man, waarvan 1 met en 4 zonder ervaring, hier spontaan gaan escapen. Wat deze escape erg bijzonder maakt is de locatie, die 100% past bij het thema "Asylum". Hiervoor ga je dus letterlijk onder de grond, in een donkere ruimte waar je zaklampen nodig hebt. Het complex is absoluut spannend, hoewel ze er niet alles uitgehaald hebben wat ze er in hadden kunnen steken. Er is veel gelegenheid om de spannende ruimte ook echt spannend te maken (bv geluidseffecten, special effects, etc.). Maar dat is niet gebeurd helaas.

Verder is het ruim genoeg voor een grotere groep. Zoals wij met 5. Er is een grote variatie aan puzzels, zonder de klassieke sloten. En de puzzels zijn ingericht dat je verplicht bent om samen te werken. Als je dat door hebt, dan is de kamer zeker niet te moeilijk. Eerder ietsje te makkelijk misschien, maar niet zo makkelijk dat het niet uitdagend is.

Al met al een goeie escape, met aardige puzzels, goede samenwerking en een perfecte setting.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 5 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Locatie / setting
 • Niet te moeilijk
 • Samenwerken

 

Oma's Erfenis

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 november 05

Niet te serieus nemen!

We hebben Escape Room Geldrop hoog zitten, vanwege een goede ervaring en heel goede nazorg bij Kraak de Kluis. Oma's Erfenis viel echter erg tegen. We hadden verwacht een klassieke kamer in battle vorm te spelen. Zoals je ziet met identieke (gescheiden) kamers, of Veghel's The Launch versus The Sabotage. Waar je veel meer met elkaar in een verhaal speelt.

In tegenstelling tot escapes waar je meer in het spel zit, deel je hier met z'n allen één beperkte ruimte waar je puzzels op kan gaan lossen. Punt. De puzzels zijn niet hoogstaand, hoewel ze wel duidelijk hun best gedaan hebben om er originele elementjes in te stoppen. Maar er zitten ook enkele eigenlijk simpele puzzels tussen, maar door "kleine lettertjes" (meer wil ik niet zeggen) liepen we ondanks onze ervaring (80+ kamers) compleet vast, gewoon omdat we het letterlijk niet zagen. Dit duurde zo lang, dat we compleet uit de sfeer zijn geslagen en dat is doodzonde. Daarna puzzel je maar wat door.

Het feit dat je met je tegenstanders in dezelfde kamer zit, helpt ook niet. Dat staat overigens duidelijk op hun site. Maar het helpt niet bij de escape ervaring. Grootste manco is dat dit gewoon niet werkt als je een echte escape experience verwacht. Ik kan me wel voorstellen dat als je dit veel meer promoot als puzzelavondje voor groepsuitjes, en je met een grote melige groep speelt, met als doel gezelligheid, lachen, elkaar afleiden etc., dat je dan best een leuk uitje kan hebben. Maar daarvoor waren wij te serieus, of hadden we de verkeerde verwachtingen.

Al met al vinden we dit dus absoluut geen aanrader. Neemt niet weg dat we wel waarderen dat ze iets echt anders neer hebben willen zetten, en we komen vast en zeker terug voor Bus 13.


6

Ambiance: 5.0

Game experience: 4.0

Service: 9.0


Played in November 2023

Played with 6 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Wedstrijdelement
 • Gewaagd
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Weinig origineel

 

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2023 october 15

Leuke escape, goeie organisatie, iets te makkelijk

Met z'n tweeën hebben we de Contamination en Classroom gedaan. Clinic stelden we uit op hun advies, omdat je dan met meer moet zijn. Nu dus, met 4.

The Clinic is een leuke kamer in een psychiatrisch ziekenhuis, één van onze favoriete thema's. Wat opvalt is dat het weinig sleutels zijn, in een goed nagebouwde omgeving. Ze hebben duidelijk hun best gedaan om er iets van een verhaal in te steken. Echter, we vonden de puzzels her en der wat kinderlijk en erg eenvoudig. Hierdoor hadden we een hoog tempo en vlogen de puzzels voorbij. Verder is de kamer aanzienlijk minder spannend dan je zou denken, ook al hebben ze er enkele leuke (schrik)momentjes ingebouwd maar die waren vooral grappig. Een enkele puzzel was wat lastiger waardoor je even stil moest staan bij het verhaal en de experience. Dat was erg leuk en had meer gemogen. Want hoe ze in het verhaal gebruik weten te maken van de omgeving en je dwingen om samen te werken, is érg goed gevonden!!

Samengevat: Mooi gemaakt, leuk verhaal, maar iets te makkelijk en weinig rustmomenten om van spanning en verhaal te genieten. Daardoor komt hij niet helemaal tot zijn recht. Wel alle lof voor de makers en de spelleidster, wiens enthousiasme aanstekelijk werkt.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes  59:45 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Prachtige omgeving en decor
 • Samenwerken
 • Iets te makkelijk / snel
 • Spanning komt niet tot z'n recht

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2023 october 08

Geweldige kamer, super plek, 2 kleine kanttekeningen

Enkele jaren terug deden we hier Bloody Mary. Dat was een van de gaafste ervaringen in een lange tijd en sindsdien keken we enorm uit naar Soup du Jour. Het belangrijkste is (a) de FANTASTISCHE locatie, en (b) de introductie met actrice. Angela heeft ons de stuipen op het lijf gejaagd bij Bloody Mary, en deze keer was ze vooral maniakaal en karikaturaal grappig. Het mini minpuntje bij Bloody Mary waar ze op het eind in karakter bleef, was nu niet zo, waardoor we echt even na hebben kunnen praten met deze leuke dame die een super actrice is en daardoor de meestal standaard intro in een bijzonder jasje heeft gestoken, in stijl met het verhaal van deze kamer.

De kamer zelf is ook geweldig, en uiteraard gaat het om meer dan één kamer. Niet elke escape room slaagt erin om elke ruimte te laten passen bij het verhaal. Soup du Jouw bestaat uit ruimtes en puzzels met een minimum aan sleutels, en maximaal geïntegreerd in het verhaal en de omgeving. Daardoor bleven wij er continu "in". Qua engheid valt het mee. Allicht zijn er enkele schrikeffecten, maar die zijn ten dienste van het verhaal. En 'spannend' dekt de lading beter dan 'eng'. Met 2 angsthazen in onze groep kan ik zeggen dat het echt wel te doen is, ook voor de bangeren onder ons.

De moeilijkheidsgraad valt reuze mee. De escape is op enkele pittige puzzels na goed te doen. Waar nodig wordt goed ingeschat dat een hint nodig is, en van de weinige hints die we nodig hadden, zaten de meeste leuk in het spel verwerkt. Hier zit overigens één van onze twee grootste punten van kritiek. Wij waren met 6. En hoewel escapetalk hier al voor waarschuwt door te tippen om deze kamer met 4-5 spelers te doen, waren wij toch met 6 en dan komt het meermaals voor dat je door de kamer heen vliegt en veel niet mee krijgt. Eigenlijk is de kamer op sommige punten iets te makkelijk als je met een grote groep bent.

Ons 2e punt, en dat is waarom we geen 9,5 geven, is dat we het einde veel te abrupt vonden. Het laatste deel van de escape is erg gaaf, evenals de conclusie van het verhaal. Maar in onze beleving zaten we nog vol in de adrenaline, voelde het alsof er nog iets kwam, en opeens ging de deur open met de actrice, voor de afsluiting. We waren compleet verbaasd door het gebrek aan bv. een theatrale afsluiting (bv. een special effect, intro/outtro, voice over, etc.) Je kan een einde meer aandacht geven zoals Molly's Game dat heel goed doet. Hierdoor hebben wij buiten nog even na staan praten met het gevoel dat het niet af was. En dat is doodzonde, want de omgeving, kamer, verhaal en sommige effecten waren compleet fantastisch.

Hoe dan ook. Deze escape is een aanrader. Wij komen zeker terug voor Poppet en zullen dan weer vragen om Angela als spelleidster.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 6 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes  59:45 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Puzzels
 • Setting / omgeving
 • Angela
 • Te makkelijk / snel bij grote (ervaren) groepen
 • Onbevredigende afsluiting

 

Plaatsvervangende schaamte

Als je al wat ervaring hebt, snap je zelf ook wel dat een escape op een vakantiepark waarschijnlijk niet zo bijzonder is. Maar verslaafd als wij zijn, doen we het toch met hopelijk de juiste lage verwachtingen. Maar poeh, het kan dus toch nóg slechter.

Als eerste het positieve:
Ergens vinden we het wel leuk dat we hier konden escapen. Effetjes een eigen activiteit. Als je met weinig ervaring dit doet met het hele gezin, is het misschien een leuk tijdverdrijf. En ze hebben er voor een klein oppervlak nog aardig wat in weten te krijgen. Met gezien de kwaliteit, toch nog een aardige variatie in de puzzels, en degelijke hints die op tijd kwamen waar nodig waardoor het wel haalbaar is.

En dan nu het slechte:
Het is een klein mager geheel. Dat is te vergeven overigens. De instructies waren niet slecht, maar bij enkele onderdelen kwamen we er achter dat de instructies toch niet duidelijk waren. Dat hinderde bij het vinden en oplossen van enkele puzzels. De puzzels, zeker niet allemaal slecht, waren compleet random. Dus 0.0 verhaal, 0.0 sfeer. Ook dat kunnen we vergeven. Maar er was ook 0,0 logica, waardoor je soms echt niet wist waar je moest zoeken of wat je moest doen met iets. Dat werd gecompenseerd door tijdige hints overigens.

Maar de 2 ergste dingen zijn:
a) De laatste puzzel betreft een 4-tal cijfers. Hoe je die cijfers moest invoeren, was compleet random. Zelfs de begeleider erkende dat, en hij leek niet te willen beseffen dat 4 cijfers random, leidt tot 10.000 opties. En elke foute invoer kost tijd.
b) De kamer duurt maar 45 minuten, waar straftijd van af gaat, en kost voor 3p (wij waren met 2) net geen € 100,-. Ronduit schandalig.

Nou zagen we dit aankomen en doen we er -behalve een negatieve review- niet moeilijk over. Maakt overigens ook niet uit, want de begeleider die we er hier natuurlijk wel even over aanspraken, voelde zich klaarblijkelijk niet betrokken, verantwoordelijk of geïnteresseerd.

Conclusie:
Ver weg blijven van deze waardeloze escape, die geen cent meer dan € 40,- zou horen te kosten. Tenzij je dit zonder verwachtingen, als een leuk gezinsdingetje ziet, tussen het zwembad en de kinderboerderij door.


2.5

Ambiance: 1.5

Game experience: 2.0

Service: 3.5


Played in September 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Op zich leuk dat het kan bij Center Parcs
 • 0,0 verhaal, sfeer en logica
 • Alle puzzels, maar vooral de laatste
 • 45 minuten, korter bij straftijd (foute codes)
 • € 100,- en meer is véél te duur
 • Geen interesse voor kritiek of nabespreking

 

Klassiek kamertje in een top uitvoering

Deze kamer bevindt zich in een achtertuin. En wat een achtertuin. Hierdoor weet je meteen, dit is geen professional, maar een hobbyist die dit erbij doet. Dit doet echter niks af aan de uitvoering. De kamer is netjes, in de puntjes uitgewerkt, en de technieken zijn loepzuiver. Geen haperende slotjes, geen vertragingen, etc. Alles werkt goed, nauwkeurig en precies.

De kamer en het spel zijn zelf wat eenvoudiger. Het is een klassiek verhaal, in een klassieke opzet, met opvallend veel slotjes. Dit is totaal niet erg, maar de technische kwaliteit staat met kop en schouders boven de inhoud uit. Dat betekent dat je de juiste verwachtingen moet hebben en deze kamer niet moet willen vergelijken met The Movies, Toy Factory of Molly's Game.

Leuk om gedaan te hebben.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Technische afwerking
 • Eigenaar / spelleider

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2023 august 17

Heel goed werk, en toch een kanttekening

Jaren geleden hebben we Erzsebet gedaan, en Le Prince stond al enkele jaren op ons lijstje. Vandaag dan eindelijk.

De goede punten:
De ontvangst is al uitstekend. Er is geen moeite bespaard voor de ontvangstruimte waar je je prima kan vermaken. Het ziet er uitstekend uit. De gastheer zelf is ook erg prettig en heeft de tijd voor een praatje, welke hij kort en to the point houdt als je al ervaring hebt. Al bij het 1e onderdeel van de escape merk je dat ze een prachtig decor hebben gebouwd, waar ze al je zintuigen prikkelen. Eén grote wauw, en de 1e puzzel is al meteen een super vondst, gericht op creatief denken en samenwerken! Ook in de ruimte daarna hebben de makers duidelijk moeite gedaan om werkelijk elke vierkante centimeter uit te werken. Het hele project is een juweeltje.

Enkele kanttekeningen:
Ondanks alle lof hebben we toch enkele aanmerkingen. Dit haalt het cijfer niet omlaag, maar juist omdat de kamer zo goed is, vinden we dat constructieve kritiek er bij hoort. Ten 1e vonden we de kamer te moeilijk voor 2 personen. Hij is wel te halen, maar we moesten zo hard werken dat het een beetje ten koste ging van het rustig samenwerken en de omgeving tot je door laten dringen voor het spelplezier. Waar we ons echt aan stoorden, is dat meerdere puzzels meer een trial & error thema waren. Zonder iets te verklappen, moet je denken aan bepaalde handelingen in volgorde doen. Deze handelingen waren langdurig, repetitief en foutgevoelig. Hier raak je, ook al heb je de puzzel door, heel veel tijd en energie kwijt. Met 3 of 4 zou zo'n puzzel beter tot z'n recht komen. Dit soort puzzels zijn er hier te veel en te lang. Zeker bij de paar puzzels waar je samen MOET werken, verspreid over de ruimte is dit een manco.

Wat we ook erg jammer vonden, is dat het voor ons opviel dat hoe goed de puzzels ook waren, ze soms niks te maken leken te hebben met het verhaal of het thema. Je bent dan puur op het puzzelen gericht, en niet op het verhaal of de omgeving, waardoor de ervaring wat 'random' wordt.

Conclusie:
De kamer is een topper en de moeite die er in is gestoken is zichtbaar en voelbaar. Echter, we denken dat de kamer nog beter tot zijn recht komt als hij niet gepromoot wordt als 2-persoonskamer, of als je er zelf simpelweg voor kiest om met 3 a 4 man te komen. Ook denken wij dat als een enkele puzzel wordt vervangen door een puzzel die meer met het verhaal te maken heeft, dit de spelbeleving en de flow ten goede komt. Al met al toch een topper die in de top 10 van België thuishoort en door iedere escaper een keer bezocht hoort te worden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Unieke puzzels en vondsten
 • Diversiteit
 • Perfect tot in detail uitgewerkt
 • Begeleiding en hints
 • Decor
 • Moeilijkheidsgraad
 • Mismatch tussen verhaal en puzzels
 • Repetitief / trial & error

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2023 july 30

Helemaal perfect(ionistisch)!

We geven niet snel tienen, omdat er altijd wel een dingetje op een kamer aan te merken is, maar soms ontsnappen een kamer en zijn maker niet aan hun terecht verdiende 10. Het begint al met het reserveren. Je komt er echt niet zomaar in en we hebben ruim vooruit moeten plannen. Maar dat was het waard.

De ontvangst is prima. We maken kennis met Anthony die ons prettig verwelkomt. Enkele minuten later konden we niet geloven dat dit niet zijn full time baan is, en hij eigenlijk een hobbyist is die hier zijn lust, leven, centen en al zijn perfectionisme in heeft gestoken. En dat blijkt. De Movies sleurt je mee door één verhaal, maar dat wel in elkaar verweven is met van alles wat met films te maken heeft, inclusief het verwerken van enkele bekende cinematische juweeltjes in zijn escape. Niet alleen de beelden en plaatjes zijn herkenbaar, maar ook de sfeer en genres. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat de kamer op sommige onderdelen dan ook echt ongelofelijk spannend is.

Ja het is een escape, ja het is een verhaal, ja het zijn puzzels (inclusief ouderwetse sleuteltjes en sloten), maar daar bovenop wordt je gewoon eigenlijk mee op reis genomen en is het één groot origineel feest van herkenning, vol nuttige details en meer dan genoeg om over na te denken. Ook het einde was geweldig, waar het avontuur perfect en in stijl wordt afgerond.

De kamer is niet te moeilijk, en redelijk te doen voor 2 personen, maar je mag wel opletten en oog voor detail hebben, omdat de kamer echt tot in de puntjes is uitgewerkt en bijna alles wel een rol speelt. Een dikke 10 voor deze absolute topper, en complimenten voor de bouwer. We kunnen niet wachten op het vervolg en tellen de dagen.


Response by The Push Mystery Rooms

2023 August 04

Hartelijk dank Johan voor de mooie review! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

  anthony_boelaert

Geweldige kamer

Vandaag deden we beide kamers, deze Genootschap en daarna Het Testament. Genootschap was een geweldige kamer. Hij komt oud over, maar dat is onderdeel van het spel en geheel passend bij de prachtige locatie. De ontvangst is uitstekend, met een zeer vriendelijke en prettige dame, en dan moet het spel nog beginnen.

Deze escape heeft iets meer sleutels dan gemiddeld, maar dat mag de pret niet drukken, want om die sleutels te vinden, moet je puzzels oplossen die meer dan eens uniek of bijzonder zijn. De ruimten zijn groot, goed gebruikt, origineel, met weinig afleiding. Het hintsysteem is eenvoudig maar effectief, m.b.v. de spelleiding die goed meekijkt en meedenkt.

Het enige waar we even tegenaan liepen is dat de kamer pittig is voor 2 personen. We gingen op zich vlot, maar bleven te lang hangen bij één puzzel. Die was op zich niet moeilijk, maar je kan er op meer manieren naar kijken. Daar zijn we te lang in blijven hangen, en kregen we naar onze mening niet de goeie hint en niet op tijd. Uiteindelijk hebben we de kamer op een paar minuten na niet kunnen halen, maar heeft de spelleiding ons wel nog naar het einde gegidst. We hebben aangegeven dat de spelleiding hier iets effectiever mee om had kunnen gaan, en daar werd heel sportief op gereageerd. (en dit werd goed meegenomen naar onze 2e kamer, zie die review).

Een voordeel van een kamer met z'n 2en spelen is wel dat je veel meer van het verhaal, de setting en de puzzels mee krijgt. Ons gevoel zegt dat je hier beter uit komt met 3 of meer spelers, en dat dit verder een echte topper is, met oog voor ervaring en sfeer. Dikke aanrader!!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: No


 • Verhaal
 • Ontvangst
 • Diversiteit
 • Puzzels

  Caro

Absolute topper!!!

Vandaag deden we Het Genootschap en daarna deze Het Testament.

Waar Het Genootschap een geweldige ervaring was, die her en der wat standaard (maar nog steeds goed) overkwam, springt Testament er met kop en schouders bovenuit met nog meer unieke vondsten, een briljante setting, een leuk verhaal en nog veel meer.

Om te beginnen is de locatie fantastisch, evenals de ontvangst en de service. Wat ook fijn is, is dat de spelleiding onze (opbouwende) kritiek van het vorige spel heeft meegenomen, wat ook wel nodig is, omdat sommige puzzels erg lastig te doen zijn als je met 2 bent. En dan begint het spel.

Al vanaf het begin zie je dat dit een originele ervaring wordt. Zonder iets te verklappen is de 1e puzzel "hidden in plain sight", Al je zintuigen worden geprikkeld en er komen obstakels op je pad waarvan je je echt even afvraagt of je er in godsnaam iets mee moet doen. Het antwoord is vaak "ja"!!!!

Het verhaal is leuk en past perfect in de originele omgeving. Net als in de vorige escape, zul je hier ook best veel sleutels tegenkomen. Dat zie je niet meer bij de nieuwere en betere escapes, maar in dit geval stoorde het totaal niet. De puzzels die naar de sleutels leiden, zijn toch erg vaak origineel, goed verweven in het verhaal en perfect verwerkt in de omgeving. De puzzels zijn niet allen moeilijk, maar het zijn er veel.

Wat de maker hier goed en uniek gedaan heeft, is dat ze het lineaire hebben willen doorbreken door je niet alleen maar van kamer naar kamer willen loodsen, maar dat je soms terug moet naar plekken waar je al geweest bent. Hierdoor neem je de omgeving nog meer in je op. Staar je dus niet blind op ontsnappen, maar meer op 'snappen wat je ziet en wat er gebeurt'.

Absolute aanrader, met als tip om ze allebei en op de juiste volgorde te doen, dus eindigen met Het Testament.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

  Caro

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2023 april 30

Dikke vette zeldzame 10!!!!

Tienen geven we niet zo snel want er is altijd wel iets aan te merken op een kamer, maar Molly's Game is toch echt dé uitzondering op die regel. Wat maakt dat Molly's Game met kop en schouders boven andere kamers uitsteekt, is het complete oog voor detail in elk aspect van de beleving, en meerdere 'WOW' momenten. Het verhaal, de sfeer, de reeks aan briljante en originele vondsten, de puzzels, aankleding, etc. Op geen één moment was er iets mis. Alles klopt gewoon.

Wat fijn is, is dat de kamer op zich niet al te moeilijk is, waardoor je voldoende tijd en ruimte hebt om jezelf mee te laten slepen in het verhaal en dat mag ook wel want het verhaal is gewoon goed en zit op meerdere plekken en momenten perfect in de escape verweven. Dat is wat Molly doet: ze sleurt je in het verhaal, gooit van je van het ene 'WOW' moment in het andere, en laat je niet meer los.

Goeie puzzels zijn niks, zonder een goed verhaal. Andersom is een goed verhaal niks zonder uitdagende puzzels, Molly's Game heeft simpelweg het beste van alles.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Hoge WOW factor

  Veroke

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Posted on: 2023 april 08

HE-LE-MAAL TOP!!!

De ontvangst was al heerlijk in stijl, en trok je meteen mee in de beleving. Hierdoor zat de sfeer er al in, nog vóór de escape echt begon. Het verhaal klopt gewoon, en loopt continu door. De puzzels waren belachelijk goed in het verhaal verweven. Voor het eerst in een lange tijd hadden we het gevoel dat het niet puzzels zijn die je aan ziet komen, of al ergens van herkent (bv een andere escape). Er zijn veel goede escapes, maar niet veel waarbij sfeer, verhaal, beleving en puzzels zo ontzettend goed in lijn zijn.

Deze fabriek MOET je gezien hebben.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Origineel

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Posted on: 2023 april 08

Goede kamer, maar minder WAUW vergeleken met Toy Factory

Lastig om zuiver te reviewen, want wij deden Hunting Season pal na de Toy Factory. En dan is bijna elke kamer kansloos. Hunting Season was net als Toy Factory redelijk goed opgebouwd met verrassend weinig klassieke puzzels of slotjes. De setting was mooi met enkele hele goede vondsten en een paar leuke effecten. Echter, het verhaal kwam niet goed uit de verf en de kamer voelde her en der gedateerd aan. Dat deed niks af aan de moeite die de eigenaars er in hebben gestoken, of de originaliteit. Maar een kamer is zo goed als de sfeer die je er beleeft en die spelbeleving was gewoon een stuk minder. Dan voelt de kamer al snel aan als vele andere kamers die zich afspelen in een eng huis of enge zolder. Ook was het hintsysteem niet helemaal logisch, maar dat terzijde.

Dat wil niet zeggen dat deze kamer geen aanrader is. Maar de simpele tip, en die kregen wij ook, is: doe EERST Hunting Season, en DAN PAS Toy Factory.


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Gebrek aan verhaal

 

THE DOME

Mama Bazooka
Posted on: 2023 january 22

Niet de beste of leukste, maar wel één van de meest bijzondere kamers.

Als je de reviews mag geloven, lopen de ervaringen nogal uiteen van een 5 tot een 10 met weinig ruimte ertussen. Hierdoor waren we erop voorbereid dat dit geen klassieke escape room is, maar meer een bijzondere experience. En dat was het. Na het mega spektakel van Stay in the Dark, werden we hiernaartoe verwezen met ons groepje van 6.

De binnenkomst is al meteen apart gaf het gevoel van een allereerste kleine mindf*ck. Eenmaal binnen waren we positief verbaasd over de hal, die bezaaid is met spellen, games en ander entertainment. Je kan je daar prima zelf bezighouden. Er is niet echt een ontvangst of intro, maar dat stoort niet.

De kamer, of experience zelf, is enorm bijzonder. Je wordt in het verhaal gegooid, maar het ontbreken van een intro maakte wel dat we iets misten. De kamer(s) zelf is (zijn) uniek. Na 80 kamers achter de rug te hebben gehad, kan ik eerlijk zeggen dat dit compleet nieuw en anders is. Dat alleen al maakte de experience erg leuk en bijzonder. Eén van de klachten hier is dat er niet echt puzzels zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Er zijn wel degelijk puzzels en ze zijn redelijk origineel, en dwingen je tot samenwerken. Hoewel ze niet heel moeilijk zijn, en zeer lineair, vonden we de puzzels best origineel en goed in de experience geïntegreerd, met enkele hele unieke vondsten. Maar je moet geen cijfers, codes en slotjes willen verwachten. Ook is het aantal puzzels niet groot. Daar staan een aantal leuke mindf*cks en goeie special effects tegenover.

Toch gaan we dit Wegeen 10 geven. Ons grootste ongenoegen is dat we niet echt een verhaal meegekregen hebben. Dat is zeker in deze tijd een groot gemis. Ook misten we een knaller van een einde. In ons geval waren we binnen de tijd klaar, en voelde het einde redelijk snel, abrupt en onorigineel. Gezien hoe geweldig ze alles aangekleed hebben, kan ik me niet voorstellen dat ze niet een beter of meer spectaculair einde hadden kunnen inbouwen. Zeker omdat onze verwachtingen zo hoog lagen, gezien ze de beste van de wereld zeggen te zijn. Wel heel leuk dat we de kans kregen de videobeelden van ons spel na te kijken.

De kamer is wel degelijk een aanrader. Voor de beginner en de doorgewinterde speler is deze kamer een must. The Dome is zeker niet de beste, en het verhaal en het einde verdienen meer aandacht. (Stay in the Dark heeft deze les beter begrepen) Maar de uniekheid, de effecten en de hele omgeving van deze experience, maken dat deze kamer op ieders lijstje hoort te staan.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 6 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Mindf*cks
 • Special effects
 • Beleving
 • Je moet samenwerken
 • Verhaal is onderbelicht
 • Einde is abrupt en underwhelming

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2022 october 30

GE-WEL-DIG

Rebecca is een geweldige kamer waarbij de ervaring al begint bij het binnenkomen bij de organisatie Your Escape. Het hele pand is in +2 jaar opgebouwd tot het prachtige sfeervolle pand dat het nu is. Zo ook de escape Rebecca. Het is net geen horror, maar schuurt er tegenaan. Geen (goedkope) schrikeffecten, maar wel continu een laagje spanning. Rebecca slaagt er continu in je uit het gevoel te rukken dat je gewoon een escape doet, en loodst je door een echt verhaal heen.

De kamer en puzzels zijn compleet in stijl. Enkele spannende verrassingen zijn precies wat ze zijn: namelijk spannend en verrassend. Technisch zit het geheel uitstekend in elkaar. Geen overbodige prullaria, maar van a-tot-z doordacht. De kamer is niet erg moeilijk en bevat niet teveel puzzels, maar is wel pittig voor 2 personen zoals wij deden omdat je toch net wat handen en ogen mist. Lastig haalbaar binnen de tijd, maar we kregen extra tijd om de kamer met verder weinig hints af te maken. Dit zegt iets over de spelleider die je er goed doorheen loodst, en je de kans geeft het hele verhaal af te krijgen. Ook het voor- en napraatje waren prettig.

Ter afsluiting: de kamer is een absolute topper waar de kwaliteit en passie van af druipen, en we kunnen niet wachten tot hun volgende kamer begin 2023 af is.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: No


 • Verhaal, sfeer en setting kloppen helemaal!!
 • Spannend, maar niet te eng.
 • Tot in de puntjes, net en goed opgebouwd.
 • Ontvangst en spelleiding.
 • Enkele echte WOW momentjes.

 

Kidnapped

Wescape
Posted on: 2022 october 29

Leuk klassiekertje!

Bij gebrek aan echte 2-persoonskamers, kom je soms uit bij grotere kamers, die als je al wat ervaring hebt, prima met 2 personen te doen is. Zo ook Kidnapped van Wescape. De kamer zelf is heel aardig, maar verwacht niet iets bijzonders. De spelleiders zijn hier ook heel open en eerlijk over. Dit doet niks af aan het spel, maar het loont om je te realiseren dat het een wat oudere kamer is, die ook zo oogt, met puzzels die je wel vaak al eerder gezien hebt. Ondanks vele herkenningsmomentjes, zit er toch zeker één grote verrassing in die we niet willen verklappen. Oké, één klein hintje: Vast is vast, en gebruik geen kracht.........of toch?

Wat de avond het meest sierde, zijn de spelleiders. Deze dame en heer hebben er persoonlijk voor gezorgd dat er op het laatste moment voor ons een plekje vrij was. We zijn geweldig ontvangen. Een klein foutje in de kamer is op een prima manier opgelost. En de nazorg en het afsluitende praatje was erg gezellig. Wat ons betreft is de sfeer minstens even belangrijk als de kamers en de puzzels.

Samengevat: de kamer is leuk, de organisatie is geweldig. Vooral leuk voor beginnende groepen, of kleine groepen als je meer ervaring hebt.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • De organisatie en spelleiders
 • Eén heel verrassende puzzel / klus
 • Oud, niet echt verrassend

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2022 october 01

APPLAUS, APPLAUS, APPLAUS!!!!

Ik geef niet snel een 10. Hoe perfect iets ook is, het stopt bij een 9,5. Maar Stay In The Dark heeft me van mijn geloof gebracht. Deze experience is niks minder dan een dikke perfecte 10. Hieronder een poging om veel te vertellen zonder veel te verklappen.

Ontvangst:
Perfect in thema. Je gaat niet naar de experience, maar de experience gaat naar jou. Eigenlijk begint hij al meteen, zonder echte inleiding. Hierdoor word je redelijk onvoorbereid en onwetend in het verhaal gestort.

Locatie:
De locatie is niet te beschrijven. 4000m2 aan fabrieksloods. Kamer of room dekt de lading niet. Je hebt meer ruimtes, kamers, verdiepingen en gangenstelsels dan je lief zijn. Verdwalen en vastlopen in doodlopende gangen zijn hier serieuze mogelijkheden. Niks maar dan ook niks is hier klein, voorspelbaar of 'been there before'.

Het verhaal/sfeer/engheid:
Zonder het verhaal zelf te vertellen, wil ik alleen kwijt dat je er echt in zit. Het is zoals velen zeggen, niet echt een escape, maar veel meer een actie/thriller/horrorfilm waarin jij de hoofdrolspeler en een potentieel slachtoffer bent. De sfeer en de beleving zijn simpelweg perfect. De experience is letterlijk continu en overal. Het is aan één stuk door spannend, uitdagend, en bij vlagen serieus eng. Deels door sfeer (geluid, licht, omgeving) en deels "echt" eng, maar dat laatste ga ik niet toelichten en wil je echt zelf ontdekken. Verder is het ook echt een verhaal, met een begin, midden en een eind, en elke seconde is spannend en de moeite waard.

Puzzels (denken/doen):
Zoals gezegd is het vooral een experience. Er zijn wel enkele puzzels en enkele sleutels in het spel. De puzzels zijn op zich niet moeilijk, maar door de grootsheid van de locatie is het vooral een fysieke uitdaging en veel zoeken. Je zult denken, doen, lopen, rennen, kruipen en je suf zweten. Elke ruimte (en dat zijn er veel) heeft zo zijn eigen uitdaging en het geheel duurt niet voor niks ongeveer 2,5u dus uitgedaagd word je zeker.

Acteur:
Hier ga ik dus zo weinig mogelijk over zeggen. Laten we het erop houden dat we niks dan lof hebben voor het harde werk achter de schermen, het harde werk in de experience, de fantastische climax en dat we echt hebben staan applaudisseren op het eind. Heel veel respect voor deze mensen.

Al met al is er voor deze experience kosten noch moeite bespaard en is het echt een super vette unieke ervaring. Wij zijn in ieder geval nu fan van DarkPark. Applaus, applaus en meer applaus.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Verhaal, spanning en sfeer zijn perfect
 • Grootse, enorme experience van wel 2,5 uur
 • Perfecte en gigantische locatie
 • De medewerkers en acteur!!
 • Je bent hoofdrolspeler in je eigen thriller
 • Gave fysieke elementen (zweten!!)

  xMvdscinzanoDaan92EscapertAlecMarcTheekopjeCasturii

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2022 september 24

Geweldig

Deze stond al op de lijst sinds Casa de Papel en vóór de covid lockdown en eindelijk was het zover. Met 8 personen besloten om te splitsen naar 2x4. De kamer is niet zo moeilijk, maar zit wel steengoed in elkaar. Je hoeft de serie niet gezien te hebben, maar het helpt wel en biedt enkele mooie herkenningsmomenten. Maar het mooiste is de aankleding, enkele leuke verrassingen (niet eng maar mogelijk wel een keer schrikken) en een uitstekende flow waardoor je er lekker in zit. Hoewel de room niet bijzonder groot is, is hij wel dermate efficiënt ingericht, dat je voor een maximale ervaring gaat. Aanrader!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Goeie sfeer, aankleding en verhaallijn
 • Niet te moeilijk
 • Kwaliteit straalt er van af

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2022 september 15

Heerlijke ervaring

Lang geleden deden we The Mystic Cabin en nu na een lange tijd, de Conductor, met hoge verwachtingen. Na een prettige ontvangst zijn we begonnen en de kamer voldeed aan alle verwachtingen. Weinig sloten, veel puzzels waaronder enkele originele. Met een leuk verhaal, en een set die volledig in lijn is met het verhaal, inclusief een degelijke afsluiting en een algeheel prettige sfeer. De begeleidster nam ons goed mee, en nam de tijd voor een uitgebreid voorgeprekje. Eenvoudigweg een toppertje!!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in September 2022

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal

 

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2022 september 15

Topper

Seven Sins was één van onze eerste en een geweldige ervaring. Nu na vele jaren deden we eindelijk Family Secrets, en naar onze smaak was deze kamer nóg beter. Om te beginnen is eigenaresse Jessica een geweldig mens met een aanstekelijk enthousiasme. Alleen het reserveren was al een genot. Voor en na de escape neemt ze alle tijd voor je. De kamer zelf is simpelweg geweldig. Wij hebben wel iets met het thema eng huis / zolder / spookhuis / oma-opa geheimen etc. Maar los van dat het thema ons beviel, zat de kamer gewoon helemaal GEWELDIG in elkaar. Originele puzzels, geweldige effecten, enkele echte verrassingen, maar bovenal een goed lopend verhaal compleet in stijl en sfeer.

Wij deden de kamer met 2. Dat was erg pittig, de kamer is sowieso niet erg makkelijk, en we hebben het kunnen halen door tips van de spelleidster die dit haarfijn aanvoelt. Wij raden toch aan om dit met 3 of 4 te doen. Hoe dan ook een topper om alle denkbare redenen die op ieders lijstje mag staan.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 2 persons

Team: The Kardashian Killers

Escaped: Yes


 • Sfeer en verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend, maar niet eng
 • Duidelijk met liefde gemaakt

 

Load more reviews

0 reviews