Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Jeroen otto

Escape Expert

Offline

Description

Een escaperoom liefhebber uit Heerhugowaard,


Ik ben gek op kaart- en bordspellen, zowel denk- als legpuzzels, verbanden leggen, raadsels oplossen, experiences en vooral mindf*cks. 


Dit doe ik uiteraard het liefst in teamverband. Een van mijn eerste escaperoom ervaringen is de "meisjeskamer" die ik heb gespeeld omdat ik een cadeaubon via Marktplaats van iemand kon overnemen voor een paar tientjes.


Het thema maakt mij niet zoveel uit. Of ik nu moet ontsnappen uit een gevangenis, in een onderzoeksteam zit, een verloren artefact moet zoeken of een andere opdracht moet uitvoeren. Het gaat om de algemene beleving. Ik hou ervan dat de puzzels en voorwerpen die je nodig hebt passen in deze setting en er een verhaallijn(tje) in een escaperoom zit, zodat je weet waar je mee bezig bent. 


Wat vind ik belangrijk in een escaperoom:


De gamehost:

Dat deze enthousiast is, oplet, luistert en het aanvoelt wanneer je hulp nodig hebt of juist niet. 

Niks is vervelender dan een verkeerde hint op het verkeerde moment of geen hulp wanneer je vastloopt. Een subtiele hint kan soms al wonderen doen i.p.v. de gehele oplossing voor te dragen.

Het voor- en napraten vind ik belangrijk. Wordt er belangstelling getoond of ben je maar een nummer.

En last but not least is de kamer goed gereset. Ik heb al een keer meegemaakt dat we iets miste in de kamer of dat er al iets open was wat nog niet open had moeten zijn. Dit gaat ten koste van de hele spelflow.


Het decor;

Sluit het aan bij het verhaal/locatie. Staan er niet te weinig of juist te veel props. Is alle techniek weggewerkt zover mogelijk is. Is het algemeen netjes afgewerkt. 


De puzzels:

De variatie en moeilijkheid in puzzels. Het is altijd leuk als je iets tegenkomt wat je nooit eerder hebt gezien. Dit hoeft voor mij niet direct het zogenaamde wauw effect te zijn, maar originaliteit wordt op prijs gesteld. Een puzzel die je letterlijk van internet hebt afgeplukt niet. 

Herhaaldelijke puzzels (in dezelfde kamer of kamers op dezelfde locatie) zijn zeer vervelend. Ik heb al eens gehad dat met een 1 blacklight 4 puzzels moesten worden opgelost in dezelfde kamer. Een politiebureau waar een tangram puzzel ligt die je moet oplossen zodat je kan telefoneren klopt ook niet.


Sfeer:

De geluiden, geuren, lichteffecten, aankleding etc. past dit in het thema. The End uit Zoetermeer vind ik hier een goed voorbeeld van. Soms denken escaperoomhouders dat hoe donkerder het is hoe enger het is. Maar dit gaat bij mij soms ten kosten van mijn zicht qua lezen als ik bijvoorbeeld een cijferslot moet openen. Dat ligt aan de leeftijd, maar soms is less more.


Prijs/kwaliteitverhouding:

Een escaperoom spelen is een relatief dure hobby. Echter heb ik graag wat geld over voor een topkamer waar (bijna) alles klopt. Ook een kamer die ik door een actie voor €60,- kan spelen kan mij nog steeds bekoren. Echter weet ik dan ook dat ik dan mijn verwachtingen moet bijstellen.


Het belangrijkste is de algemene ervaring. Dat het team een leuke dag heeft waar we nog over napraten. 


 Member since

21-10-2016

Location

Heerhugowaard

Statistics

Escaperooms

98 reviews

101 Rooms played

92.9% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


1 forum posts

98 reviews

Een slechte illusie

De tweede escaperoom op deze locatie vandaag. Helaas begint het al voor mij met een slechte mededeling. Dit is namelijk bijna dezelfde die ik al in België heb gespeeld. Echter wordt daar nergens op de website melding van gemaakt. Ok, ze hebben dezelfde naam, maar ik heb andere escaperooms die ook (bijna) dezelfde naam hadden (neem bijvoorbeeld the cabin) gespeeld. Ook kon je in België deze maximaal met 4 spelen en hier met 5. Ik ben de beroerdste niet en heb besloten mijn teamleden de opdrachten/puzzels te laten doen en zelf op een afstandje mee te kijken.

Zoals wel wordt aangegeven je zit fysiek even vast. Alleen voor mij was dit niet even, maar de gehele escaperoom. Mijn boeien gingen niet af. We hadden een (juiste) code en verschillende teamleden hebben deze op de juiste manier ingevuld, maar toch werkte deze niet. Toen enkele leden van mijn team al twee kamers verder waren stond ik nog steeds in de eerste vast. Een andere teamlid was druk aan het gebaren en roepen, proberende de veel te luide muziek te overstemmen, naar de camera helaas werd hier niet op gereageerd. Sterker nog de andere leden kregen instructies om iets te doen, terwijl deze juist op mij aan het wachten waren. Toen heb ik maar uit pure frustratie de noodknop gedrukt, waardoor de magneet losliet waar ik aan geboeid was. Dus de gehele escaperoom met een "zware" magneet en handboeien om gedaan. Voor mij was de lol er al af.

De rest heeft de kamer afgemaakt met mij als vijfde wiel aan de wagen. Al met al een zware teleurstelling voor mij. Na onze escape geen excuses of wat dan van de host, zelfs geen verbaasde blik.

Mocht je de kamer nog niet in België hebben gespeeld en wel los komen is het een vermakelijke kamer. Mijn cijfer is puur gebaseerd op mijn frustratie en dat het een duplicaat kamer is.


5.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 3.0

Service: 4.5


Played in June 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  43:30 min


 • Goede prijs
 • Logica
 • Zeer slechte begeleiding
 • Duplicaat kamer die ook in België staat
 • Dus hierdoor weinig origineel
 • Beleving (vanuit mijn oogpunt omdat ik vast zat)
 • Muziek veel te luid

  Marieke

The Cabin

Escape Room 058 Leeuwarden
Posted on: 2024 june 12

vermakelijk, maar niet bijzonder

De eerste kamer van deze escaperoom dag. D.w.z. we hadden Room 313 geboekt, echter deed hier een camera niet dus het vriendelijke verzoek of we een andere, in dit geval the cabin, wilde doen. Uiteraard doen we liever een escaperoom die veilig is dan een onveilige of helemaal geen. Na een korte uitleg van de sloten, die in dit geval eens wel nuttig was, door een slot die anders werkte dan normaal betraden we de ruimte.

Bij binnenkomst moest ik toch even slikken, want de ruimte was erg klein voor 5 man. Echter schijn bedriegt. De puzzels zijn vrij eenvoudig voor als je al de nodige ervaring hebt zoals wij vlieg je er doorheen. Op een gegeven moment liepen we eventjes vast, maar naar goed zoeken vonden we de oplossing. Ook bij de eind puzzel maakte we een klein foutje dat wat tijd koste. Met iets meer dan 36 minuten zonder hints stonden we weer buiten.
Het was een leuke opwarmer van de dag, maar geen topkamer. Voor een beginner zal ik deze zeker aanraden. Voor een ervaren team misschien als opwarmertje, om je aantal gespeelde escaperooms op te halen of met 2 man maximaal.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in June 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  36:12 min


 • Goede prijs
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Asylum

Silent Town
Posted on: 2024 june 12

Silent Town is niet geluidloos

Dan lees je iets over een nieuwe kamer in Burgum en dan denk je bij jezelf waar is dit? Het verhaal klinkt "leuk" en de eerste reviews zijn zeer positief. Daarom gaan wij richting Friesland om deze ervaring zelf te ondergaan. En wat voor een ervaring. Zoals al in andere reviews wordt aangegeven wordt het vergeleken als een Stay in the Dark (op kleinere schaal) en Chernobyl ervaring.

We beginnen in de oude melkfabriek, waar het bij binnenkomst frisjes is. Dit gevoel ben je snel kwijt wanneer de experience begint. Hier kan je nog rustig naar de wc, onderteken je een formulier, berg je spullen op en dan begint het..... je loopt een trap op en dan waan je je in een heel andere wereld. Je weet niet wat er te wachten staat in Silent Town, maar dat is misschien maar goed ook. Ons groepje bestaat uit 2 dames, die zich afvragen waarom ze in hemelsnaam zijn meegegaan en 3 heren die iets stoerder zijn (of zich als zodanig voordoen)

Elke ruimte wordt voorzichtig verkend, de niet al te moeilijke, maar leuke in thema passende puzzels opgelost en hier en daar worden we opgeschikt door ........ ja dat moeten jullie zelf maar ontdekken.

De acteur en het team achter de schermen voelen de groep perfect aan. Dit ben ik wel eens anders gewend waar meestal degene die het bangst is steeds wordt opgejaagd, wordt deze hier redelijk met rust gelaten. Hierdoor heeft de gehele groep de experience afgemaakt en is niemand tussendoor afgehaakt. Voor degene die dit lezen en denken wat nou als ik tijdens deze ervaring het niet trek, daarvoor hebben ze een wachthokje met tv waar je de rest van de groep kunt aanschouwen. Deze wordt ook gebruikt om de "aftermovie" te bekijken, waar je nog lekker kan napraten.

We hebben ons fantastisch geamuseerd en komen zeker terug als Silent Town gaat uitbreiden. Wat mij betreft is dit een top 5 waardige kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit
 • nazit met de acteur
 • Het is en blijft toch in Burgum ;)

 

The Brotherhood

Escaperoom Stompetoren
Posted on: 2024 june 12

Sluit je aan bij The Brotherhood...... of toch niet?

En daar is opeens een nieuwe escaperoom op fietsafstand van waar ik woon en wat voor een.
Mocht je met de auto komen, je kunt gratis parkeren voor de deur, maar de TomTom geeft helaas de verkeerde deur aan.
Het is een blauw gebouw waar we moeten zijn. We snappen (achteraf) waarom je niet veel te vroeg moet aanbellen, want wat een origineel begin.

de escaperoom is spannend, maar zeker geen horror. We hadden een teamlid die hier erg tegenop zag, maar na een geruststellend berichtje vooraf ging ze toch mee en ze heeft er geen spijt van gehad.

Helaas was ons team niet in goede doen deze dag. De escaperoom zelf is fantastisch, mooi decor, goed geluid/muziek, licht en geur en de acteur is zelfs nog beter. Toch kwamen we niet echt in de goede flow terecht. De opdrachten en puzzels zijn goed in thema, maar af en toe zagen wij het niet, of hadden we een teamlid die iets anders deed dan de rest waardoor we vastliepen. De acteur gaf subtiele hints wanneer we weer iets over het hoofd zagen.

Alles is in de puntjes afgewerkt. De puzzels/opdrachten zijn origineel. Wat ik ook erg kon waarderen is dat waar nodig is er voldoende licht is in de duisternis om iets te kunnen lezen of doen. Vaak zijn kamers met een "duister" thema erg donker om deze sfeer te creëren, maar wanneer de jaren gaan tellen en het zicht iets minder wordt is het soms lastig iets te lezen. Dat was hier zeker het geval niet

Na een eind waar het toch iets te heet onder onze voeten werd konden we gelukkig toch de dag nog goed afsluiten.

Ik vind het altijd tof als er een verhaal(tje) wordt verteld in een escaperoom die zich langzaam uitvouwt. Dit is zeker het geval hier.
Onder het genot van een verkoelend drankje napraten met de acteur verduidelijkte nog het een en ander.

Al met al een dikke aanrader en aanwinst voor de escaperoom community in Nederland.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  87:35 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Sfeer
 • Beleving

 

Had meer ingezeten

Na mijn ervaring van prison escape Breda, wilde onze groep ook die van prison escape Utrecht meemaken. Dus op notabene moederdag moeten wij ons melden bij het Pieterbaan Centrum dat momenteel als gevangenis functioneert.

We verzamelen ons bij de locatie die ons opgegeven is en worden met de bus vervoerd naar het Pieterbaan Centrum. Dit is zeer indrukwekkend vooral als de bus achteruit binnenrijdt. Dit is een leukere ervaring dan zoals in Breda waar je je gewoon bij de poort moest melden.

Dan komt er een lange introductie wat mij niet stoort, maar sommige wel. Je wordt van je vrijheid berooft, moet je spullen inleveren, krijg je een oranje overal, naambadge met verdieping en cel nummer, moet je op appèl verschijnen voor een toespraak van de directeur en dan gaat het echte werk beginnen.

Althans dat was de bedoeling. Waar ik in Breda direct in de goede flow zat en een mooie start maakt was dat hier allesbehalve dan dat. We begonnen met 5 gedetineerden in een cel, terwijl de cel naast ons, die we konden aanspreken, maar 2 mensen behuisde. Een van ons kreeg een opdracht en mocht uit de cel. Hij zou terugkeren en zijn geleerde vaardigheden van de opdracht aan ons leren. Echter hebben wij hem nooit meer terug gezien. De cel naast ons was ondertussen leeg.

Buiten de cel was het een drukte van belang, maar zodra wij een voet buiten de celdeur zette werden wij gesommeerd terug de cel in te gaan. Na een minuut of 5 tot 10 hadden wij hier wel genoeg van. Er gebeurde letterlijk niets omdat de acteurs te druk waren met anderen. Gelukkig had ik wat munten gescoord bij medegedetineerde en kon ik bij een onbewaakt ogenblik de cel uitglippen en iets kopen in de winkel wat mij verder hielp.

Echter zat ik nog steeds niet in een echt verhaallijn wat wel zo het geval was direct aan het begin in Breda. Van die ervaring had ik ook geleerd dat je wel interactief mee moet doen, dus dat was niet het mankement. Ook dat ik bij de meeste van ons tienkoppige groep niet op dezelfde locatie van de gevangenis zat maakte mij niets uit. Normaal integreer ik snel met mensen die hetzelfde doel hebben, in dit geval ontsnappen.

Ik liep dus een beetje als kip zonder kop rond en probeerde mij ergens bij aan te sluiten. Dit lukt op een gegeven moment gedeeltelijk, echter de prijs hiervan was naar de isoleercel…. met ongeveer 15 tot 20 anderen. Na een mislukte ontsnapping kwamen we op een verdieping terecht waar het drukker dan druk was en chaos overheerste. Op een gegeven moment moest de lift gebruikt worden. Deze mocht niet door gedetineerde gebruikt worden de eerste keer, maar plots bij de tweede keer mocht het wel, waarschijnlijk omdat er zoveel deelnemers in de gang stonden te wachten met een “en wat nu” uitdrukking op hun gezicht waaronder ikzelf. De tweede keer was de lift overvol waardoor ik samen met nog een paar anderen ook deze beurt oversloeg. Wij mochten van een bewaakster wel met de trap naar beneden. Daar aan gekomen was er geen spoor meer van mijn groep te bekennen. Daar sta je dan in je eentje aan je lot overgelaten met geen idee wat te doen. Gelukkig zit stil staan bij zo’n experience niet in mijn DNA. Na een kwartier had ik op deze verdieping letterlijk alle ruimtes ongestoord bezocht, zonder dat iemand iets tegen mij zei. Had ondertussen genoeg verschillende kleuren petjes gevonden om petje op petje af te spelen en een bewakers tenue gevonden. Maar nog steeds geen idee hoe ik op welke manier kon ontsnappen.

Deze verdieping werd langzaam “schoongeveegd” door de acteurs en gelukkig kon ik weer aansluiting bij een klein groepje vinden met een paar andere die hetzelfde probleem hadden dat ik had. Hierna ging het mij eigenlijk voor de wind en speelde ik zoals ik de ervaring had in Breda met goede interactie, betrokken bij het verhaal en een idee wat ik aan het doen was. Door dit groepje bijeengeraapte zooitje en ook een leuke actrice werd mijn ervaring toch nog zoals ik voor ogen had. Nadat ik onderweg nog wat vrienden van mij heb gezien, die ik na aankomst met de bus uit het oog was verloren, ben ik gelukkig ontsnapt. Het is vooral door het laatste gedeelte met de “ontsnappingsgroep” dat deze ervaring toch positief is geëindigd.

Aan de acteurs ligt het zeker niet. Dat zijn stuk voor stuk echte toppers die een puike prestatie afleveren en waarvan de meeste niet zouden misstaan bij een serie zoals Goede tijden Slechte tijden. Wel daarbij de aantekening dat het ene moment absoluut niets mag en nog geen tel later alles kan. Waarschijnlijk anticiperen ze op wat er op dat moment gebeurd en mogelijk is. Ze hebben uiteraard met tijdsdruk te maken. Ook dat ik in mijn eentje ongestoord een hele verdieping kan uitkammen, lopend langs allerlei groepjes zonder aangesproken te worden, is natuurlijk normaal gesproken niet geloofwaardig.

Het is gewoon te druk in de gevangenis. Waar ik in Breda het idee had dat de meeste groepjes uit 6 tot 10 personen bestonden onder begeleiding van een acteur, was het hier veel te veel. Hierdoor mis je de interactie, voel je je een beetje verloren en ben je meer als opvulling. Ik snap dat niet iedereen èèn op èèn een acteur tot zijn/haar/hen beschikking kan hebben, maar nu voelde ik de grootste gedeelte van de tijd mij nutteloos en had ik met het mooie weer liever ergens aan het water gezeten. Misschien iets minder deelnemers of meer acteurs zodat de verhoudingen niet scheef meer lopen.

Dat ze bij prison escape willen dat iedereen ontsnapt daar heb ik niet zo zeer moeite mee. Het waarop je ontsnapt en het verhaal erom heen gaat bij veel deelnemers verloren en dat is jammer. Een ontsnapping door doelloos maar achter een grote groep aan te rennen is een stuk minder leuk dan dat je een echt avontuur hebt beleefd met een goede afloop.

Misschien weerhoudt bovenstaande recensie je om prison escape te spelen. Ik beveel, ondanks mijn eigen iets teleurstellend ervaring deze keer, prison escape toch aan. Alleen al om je eigen, hopelijk positievere, ervaring te creëren. Het concept en acteurs zijn uiteraard geweldig.


Response by Prison Escape Utrecht

2024 May 21

Bedankt voor je zeer uitgebreide review Jeroen! Wat fijn om te horen dat je zo enthousiast bent over het concept, ondanks dat je eigen ervaring dit keer misschien wat teleurstellend was. Hopelijk mogen we je in de toekomst nog een keer opsluiten, zodat je dan kan zien dat we dit soort dingen hebben verbeterd.


7.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in May 2024

Played with 10 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Fantastische enthousiaste acteurs
 • Mooie realistische locatie
 • Leuk napraten met acteurs na ontsnapping
 • Beleving (dit keer), voelde me vaak nutteloos
 • Veel te veel deelnemers/gedetineerden
 • Soms niet geloofwaardig

 

The Vault

Sherlocked
Posted on: 2024 march 18

teleurstellend

Van te voren hebben we diverse e-mails gehad waaronder een spel. Helaas kon je deze alleen met een IPhone doen en niet met een Android device. Ook veel informatie die je krijgt waardoor je soms door de bomen het bos niet ziet

het begin is leuk bedacht. Echter hoe kom je op deze "gesloten" locatie. Gelukkig was er iemand die de deur voor ons opende. Wij krijgen instructies en kunnen de items voor onze missie oppikken. Een relatief slecht Engels sprekende dame gaf aan wat de opdracht was en we gaan richting de locatie. Hier moeten we ons naar binnen praten. Omdat het heel duidelijk is dat dit dezelfde dame is die ons de opdracht heeft gegeven is het wat "dubbel", maar zeker geen ramp. We kunnen beginnen aan onze missie. Echter zie je in alles dat er onderhoud nodig is. Een geheime deur waarvan ik zonder de plattegrond dit ook direct had gezien. Magnetische "sleutels" waarvan er een kapot was, hierdoor iemand letterlijk was opgesloten en we haar pas na een paar minuten via een MacGyver achtige manoeuvre de deur toch nog open kregen. De gamehost had dit niet door. waardoor wij het gevoel hadden dat ze niet steeds meekeek. Een puzzel waarvan wij de logica snapte maar dit bij geen van vier naar boven kwam en wij deze niet konden oplossen maar naar een cijfer moesten raden. De gamehost zei later dat deze puzzel werkte, maar dan had toch zeker 1 van ons 4 dit moeten zien? Hierdoor werd de gameflow erg aangetast waardoor de in potentie leuke kamer teleurstellend aanvoelde. Hierbij nog de hoge prijs en daardoor de lagere waardering


Response by Sherlocked

2024 March 19

Hi Jeroen, dank voor deze waardevolle feedback! Zitten een aantal heel bruikbare dingen tussen, die we kunnen oppakken. Thanks! Hartelijke groet, Victor


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  77:24 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Logica
 • Sfeer
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • gameflow
 • abrupt eind

 

The Alchemist

Sherlocked
Posted on: 2024 march 19

alchamagisch

De tweede van vandaag. Na de iets teleurstellende ervaring van de Vault is deze hopelijk beter. En gelukkig werd deze hoge verwachting wel ingelost.

We kregen van te voren informatie via Whats app, maar lazen dit pas nadat wij uit de vorige escaperoom waren ontsnapt, waar we logische wijs geen telefoon mee mochten nemen. dus moesten dit snel tot ons nemen.
We werden op het afgesproken tijdstip afgehaald en de gamehost legde ons gelukkig duidelijk het verhaal uit. Wij moeten als team alchemisten een mede alchemist helpen die in haar eentje een proef heeft gedaan en wat totaal uit de hand is gelopen.

Een verrassend begin. Het decor is mooi. De afwerking kan beter, maar dit gaat niet ten koste van de gameflow. Leuke originele puzzels, echter kan je de meeste maar met 2 personen doen zonder elkaar in de weg te lopen. Het hintsysteem past niet echt in het thema, maar ik weet ook niet hoe je dit op een andere manier kunt oplossen. Ergens in de kamer komt een leuke techniek naar boven, waar je wel een lamme arm van krijgt. de diverse effecten en visuals maken het helemaal af.

Wat mij opvalt bij de reviews van Sherlocked is dat vooral de escaperoom beoordeling valt of staat met de gamehost die je hebt. Gelukkig hadden we bij de Alchemist een in mijn ogen zeer goede gamehost.


Response by Sherlocked

2024 March 19

Hoi Jeroen, dank voor de uitgebreide review! Fijn dat je hebt genoten van zoveel elementen van The Alchemist en dat jullie game host zo’n goede indruk heeft mogen geven! Ook fijn dat de lamme arm de pret niet heeft gedrukt ;) Hartelijke groet, Victor


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  69:32 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Origineel
 • Goede service
 • leuk verhaal
 • Prijs
 • afwerking kan beter

 

Pray

Escape Room Katwijk
Posted on: 2024 march 19

UIt(muntende)vaart

Bella Ciao was al zeer goed, Here I'am was beter maar Pray is toch wel de beste kamer (mocht je nog niet alle kamers hebben gespeeld doe ze dan ook in deze volgorde)

Helaas zijn we uitgenodigd bij een uitvaart (lees je e-mails goed, ook die wie je een dag van te voren om 22.00 uur krijgt). Bij binnenkomst begint het meteen al. We vallen van de ene verbazing in de andere. Originele leuke puzzels die goed in het thema passen. Nergens heb ik het gevoel gehad dat iemand van onze vieren stil stond. Hoeveel werk, tijd en liefde er in deze escaperoom is gestoken is niet te beschrijven. De ruimtes, de afwerking, de puzzels, de aankleding, de muziek, de "special" effects, de gameflow de acteur alles klopt gewoon. Maar wat ik helemaal top vindt er zit een verhaal met kop en staart in verwerkt die lopende de escaperoom wordt ontrafeld. Zoals meerdere reviews aangeven speel deze met acteur. Het is zeker niet eng (er komt niemand met een kettingzaag achter je aan) en de scares die er zijn zijn subtiel. De interactie is goed en maakt het hele verhaal. Wij hebben geen hints nodig gehad om het "einde" te bereiken dus hier kan ik niets over zeggen. Waar ik wel iets over kan zeggen dat er de tijd voor je wordt genomen om er over na te praten en dat zelfs midden in de escaperoom. Hulde voor deze nieuwe parel die wat mij betreft snel in de top 3 van Escapetalk komt.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Mooi afgerond verhaal
 • Diversiteit
 • Zeer goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • prijs/kwaliteit verhouding
 • afwerking decor
 • Er zijn alleen maar pluspunten
 • Op Escaperoom kan je niet hoger dan een tien geven

  Johan Le Van

Mystery Mansion

Escaperoom Drachten
Posted on: 2024 february 19

Mooie mansion

Dan denkt een teamlid om een keer dichter bij huis te escapen en boekt alle drie de kamers in Drachten.
Echter is zijn topografische kennis iets minder en vanuit Alkmaar is het bijna 1.40 uur rijden. Maar vol goede moed gaan we richting Friesland.

Bij de locatie is het gratis parkeren en kan je zelfs je elektrische auto opladen. We zijn op tijd en het was even zoeken na de ingang . We staan bij kant Noord van het gebouw en even bellen wordt gezegd dat we goed staan en de deur zo opengaat. Echter blijft deze gesloten. We moesten dus achteraf bij Zuid zijn. Door de leuke sfeervolle gang in de kelder van het gebouw lopen we naar de ontvangstruimte.

De eerste kamer Mystery Mansion. Een archeoloog heeft een sleutel gevonden naar een parallelle wereld. Wij zijn de erfgenamen en moeten de toekomst veiligstellen.
We krijgen een map mee met allerlei papieren documentatie. Hier ben ik zelf geen voorstander van. Niet iedereen krijgt daarvan alles mee of iedereen moet het een voor een lezen. Achteraf kan het behulpzaam zijn, maar het is niet noodzakelijk om dit allemaal te lezen.
De kamer heeft op een enkel slot na geen sloten, maar in deze setting had dat ook geen probleem voor mij geweest.

Het begin is leuk en origineel. Het hele team is aan het werk aan dezelfde puzzel. Dit kan ik zeer waarderen. We zitten redelijk in een goede flow, maar doordat er sommige spelonderdelen technisch niet goed werken verliezen we hier en daar wat tijd.
een teamlid lost zelfs een puzzel op door trial en error. Dat had de host nog nooit gezien bij deze puzzel.

De escaperoom heeft een mooi decor, maar mist na mijn smaak spanning en het verhaal komt niet echt over bij mij.
Met nog ruim 6 minuten over hebben wij de laatste puzzel opgelost, maar eigenlijk weet ik niet precies wat we nu hebben gedaan om de wereld te redden.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  53:23 min


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Goede service
 • begin puzzel
 • papieren documentatie aan begin
 • technische mankementjes
 • verhaal kwam niet tot uiting
 • einde

 

Prison Break

Escaperoom Drachten
Posted on: 2024 february 19

gemengde gevoelens in de gevangenis

Dan denkt een teamlid om een keer dichter bij huis te escapen en boekt alle drie de kamers in Drachten.
Echter is zijn topografische kennis iets minder en vanuit Alkmaar is het bijna 1.40 uur rijden. Maar vol goede moed gaan we richting Friesland.

Bij de locatie is het gratis parkeren en kan je zelfs je elektrische auto opladen. We zijn op tijd en het was even zoeken na de ingang . We staan bij kant Noord van het gebouw en even bellen wordt gezegd dat we goed staan en de deur zo opengaat. Echter blijft deze gesloten. We moesten dus achteraf bij Zuid zijn. Door de leuke sfeervolle gang in de kelder van het gebouw lopen we naar de ontvangstruimte.

De tweede kamer deze dag staat op het programma Prision Break. We krijgen handboeien om en worden in twee groepen gesplitst en in een cellenblok neergezet. In het verleden was dit begin anders. Met een acteur/host die als cipier je niet zo vriendelijk aansprak op de tafel sloeg en meer van dit soort dingen. Echter omdat sommige spelers dit intimiderend en niet prettig vonden is het eruit gehaald. Persoonlijk vind ik dat erg jammer want zelf ben ik wel voorstander van zo'n toevoeging.

We moeten samenwerken om gezamenlijk te ontsnappen. Helaas werd er in het andere blok een sleutel over het hoofd gezien terwijl ze deze allemaal duidelijk hadden moet zien. Hierdoor zaten we veel te lang vast in het celblok, omdat de rest van de puzzels en opdrachten allemaal duidelijk waren. Hierdoor ging de spelflow er ook snel uit en sloeg de verveling toe. heel frustrerend dat je hier zelf ook geen invloed op hebt. Na dit probleempje lukt bijna alles in een keer. Op nog een kleine hint na, omdat we het anders waarschijnlijk net niet hadden gered, ontsnappen we uit de gevangenis met nog 33 seconde op de klok. Na mijn mening had de host ons in het eerste gedeelte sneller moeten helpen. Als je al tien minuten lang niet verder komt kan je hierop inspelen.
De ruimtes, puzzels en decoratie zijn wel in orde, al ben ik uit andere gevangenissen ontsnapt met meer spektakel.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:27 min


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Begeleiding had eerder moeten ingrijpen

 

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Posted on: 2024 february 19

Een van de prachten van Drachten

Dan denkt een teamlid om een keer dichter bij huis te escapen en boekt alle drie de kamers in Drachten.
Echter is zijn topografische kennis iets minder en vanuit Alkmaar is het bijna 1.40 uur rijden. Maar vol goede moed gaan we richting Friesland.

Bij de locatie is het gratis parkeren en kan je zelfs je elektrische auto opladen. We zijn op tijd en het was even zoeken na de ingang . We staan bij kant Noord van het gebouw en even bellen wordt gezegd dat we goed staan en de deur zo opengaat. Echter blijft deze gesloten. We moesten dus achteraf bij Zuid zijn. Door de leuke sfeervolle gang in de kelder van het gebouw lopen we naar de ontvangstruimte.

De derde kamer deze dag "The lost ones". De nieuwste en volgens de reviews van escapetalk de beste op papier. Hier sluit ik mij volledig op aan. Er is na het overlijden van zijn vrouw Rebecca niets meer vernomen van Edward die spoorloos is verdwenen. De blokhut waarin ze woonde wil de eigenaar dan ook verkopen. Echter spookt het er en verdwijnen er mensen die er in de buurt komen. Aan ons onderzoeksteam om er achter te komen wat er allemaal gebeurt.

De sfeer wordt meteen gezet bij het betreden van de ruimte. De puzzels zijn creatief en logisch, maar niet al te moeilijk en we lossen ze in snel tempo op. Onderweg zijn we nog een teamlid "kwijt" maar snel wordt deze weer gevonden. Net zoals de andere twee kamers is hier weer erg veel tijd aan het decor besteedt. In deze kamer zit echter veel meer techniek en verhaaltechnisch (met een "leuke"" ontknoping) klopt het ook.
Als je de andere twee kamers op de ze locatie hebt gespeeld kom je een paar puzzels tegen met hetzelfde idee erachter, dat is jammer, maar voor de rest speelt het lekker weg en halen we zonder hints deze kamer. Voor 6 man is de ruimte eigenlijk te krap, ik zal maximaal 4 aanraden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in February 2024

Played with 6 persons

Escaped: Yes  45:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Decor
 • ruimtes te klein voor 5/6 spelers

  Brawljeff

schilderachtige locatie en ervaring

Het historische kruithuisje van Leiden waarin escaperoom Rembrandt zich bevindt had al enige tijd ons aandacht. Toch was het niet dat deze zo hoog op onze lijst stond om ervoor om te rijden. Maar als we dan toch de the non believers gaan spelen kunnen we deze ook meepakken als ""opwarmertje".

Daar hebben we zeker geen spijt van gehad. Een leuke, vriendelijke en enthousiaste host begroette ons en vertelde vloeiend de geschiedenis van het gebouw en het verhaal waarom wij aanwezig waren. Heel vaak merk ik dat wanneer de introductie niet via elektronica gaat maar persoonlijk dat dit met horten en stoten gaat. Dit was hier zeker niet het geval. We konden onze missie beginnen in het atelier.

Ondanks dat het om een "single" kamer gaat is er toch genoeg te doen voor 4 personen. We hadden een klein opstartprobleempje maar daarna zat er geen rem(brandt) meer op en gingen we als een speer door de kamer. Geen hoogstaande technische effecten, maar wel leuke en verrassende puzzels in thema.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  34:31 min


 • Sfeer
 • historische locatie
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

The Non Believers

Your Escape
Posted on: 2024 january 31

OMG

Wat een spectaculaire ervaring. Ik ben normaal van de wat langere reviews, maar eigenlijk is alles al gezegd in vorige reviews. Zo zit je bij de introductie en zo begin je in de escaperoom. Sommige andere spelers vinden het misschien te lang duren de twee uur die je voor deze escaperoom krijgt, maar de spanningsboog van onze groep kon zolang gespannen blijven. Alles verliep vlotjes op een enkele puzzel na waar we wat meer tijd voor nodig hadden. We kwamen van de ene naar de andere verbazing en wanneer stopt dit? En dan komen we op een punt.... daar hadden wat angstige teamleden moeite mee, maar zetten zich hier gelukkig overheen en kunnen we weer door. In een prima tijd ronden wij het geheel hint loos af . Complimenten voor de goed verstaanbare gesproken geluidsfragmenten en de spannende muziek.
Wat hier is neergezet daarvoor neem ik mijn petje af en moet jezelf beleven als je dit nog niet gedaan hebt


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  98:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • De lat wordt steeds hoger gelegd. Waar stopt dit

 

The Retriever

The Brink Escaperoom
Posted on: 2024 january 29

MAXimale voldoening

En dan is er plots een nieuwe escaperoom in mijn eigen woonplaats. Gelukkig heeft Escapetalk een rubriek met alle nieuwe escaperooms, anders was ik hier waarschijnlijk tot de dag van vandaag er nog niet achter gekomen. In eerste instantie lijkt het een kinderescaperoom en wacht ik altijd een tijdje na opening om te zien hoe de eerste reviews zijn en dat er eventuele "kinderziektes" eruit zijn. De eerste reviews waren gelukkig lovend en net als ik besluit de kamer te bezoeken hebben ze ook nog eens een 50% kortingsactie bij actie van de dag.

Ik besluit mijn vrouw, nichtje en haar vriend mee te nemen. De laatste twee hebben escaperoom ervaring die op een hand is te tellen, dus zeer onervaren. Het was even zoeken op het industrieterrein naar de ingang van de escaperoom. De altijd betrouwbare Tomtom stuurde ons in een keer naar het adres (Flemingstraat 28) Maar nergens een aanwijzing waar de escaperoom zich bevindt. Deze bleek om de hoek te zitten. Gelukkig kwam de eigenaar ons al tegemoet omdat wij waarschijnlijk niet de eerste waren met dit probleem.

De wachtkamer is kaal, maar doeltreffend. Na een korte introductie kunnen we beginnen aan onze missie: zoek de bal.
De puzzels zijn goed te doen en we zitten lekker in een flow. Tot een moment waar we even vastlopen. We hebben een zelf gecreëerde submissie bedacht zoek de ...... Maar dat was in dit stadium nog niet nodig. We hadden een puzzel over het hoofd gezien, maar herpakken ons, vervolgen de lekkere flow waarin we zaten en staan met nog ruim een kwartier op de klok weer kwispelend buiten met de bal. Waar Max ons blij in de armen sprong.

Het is een leuke kindervriendelijk kamer. Het niveau kan worden aangepast op de leeftijd en het aantal van de groep. Maar zal deze niet met meer dan 4 spelen of het moet om een kinderfeestje gaan. Zelf vond ik de puzzels relatief simpel, als "ervaren" escaper, maar ze zijn logisch opgebouwd. Bij een puzzel hadden we een kleine hapering die niet echt storend was en de gepassioneerde host direct zei aan te pakken na ons bezoek. Het decor is leuk, maar er zijn na mijn inziens verbetermogelijkheden. Een ruimte oogde vrij kaal.

Als ervaren speler zal ik deze escaperoom spelen als je in de buurt bent, vooral als er een "speciaal" tarief zoals die van actie van de dag voorhanden is. Voor nieuwe spelers en kinderen is dit een geweldige escaperoom. Op moment van schrijven heeft deze escaperoom een beoordeling van 9,7 op 18 reviews. Dat is in mijn ogen echter te hoog, omdat je dan echt in het top segment qua escaperooms zou zitten.
Er is echter geen echt wouw moment of hoogstaand techniek net zo min als een "sterk" verhaal. Is dat erg? Nee niet als je gewoon een leuke kamer wilt spelen. We hebben een gezellige en geslaagde avond gehad.


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:43 min


 • Goede service
 • goede prijs kwaliteit verhouding
 • Goede begeleiding
 • Logica

  TheBrinkEscaperoom

Tokyo Lab

Escape Rush
Posted on: 2024 january 31

Een oostelijke reis

Onze verste reis toen nu toe. D.w.z. van Alkmaar naar Brussel waar deze escaperoom staan niet naar Tokio.
wat een geweldige ontvangstruimte. Hier zal je als leek zo voorbij lopen of denken wat doet deze winkel hier.
En daar zaten we dus te wachten in Ravenswood Tailor Shop voor een geheime operatie dit keer een uurtje terug in de tijd naar Tokio.

hoewel het in het Franstalige gebied van België is hadden wij een host die een beetje Nederlands sprak, maar het wel goed verstond.
De kamers waren in het Engels. Na de briefing van de host kunnen we beginnen. Nog steeds overtreft de muziek het introductiefilmpje waardoor de ingesproken stem zeer slecht te verstaan is. Echter onze missie ,de wereld redden van een virus, is bekend en gaan we van start.

Wat ze hier hebben neergezet in een relatief kleine ruimte is echt subliem. alles in details en niets wat storend is. We gaan voortvarend van start, zien ergens iets over het hoofd, gaan weer door en halverwege zit er een speelelement in. Dit is leuk gedaan, maar had voor mij geen toegevoegde waarde voor de escaperoom zelf. Het eind gaat dan weer zeer vlot, maar is ook direct abrupt afgelopen en hebben we nu de wereld gered? waarschijnlijk wel? Ik miste ook wel een beetje spanning van een tijdsdruk.

Jammer dat je dan weer een aantal minuten op de host moet wachten. Ik ben meer van een "euforisch moment" d.m.v. bijvoorbeeld een uitgang terug naar de toekomst waar alles koek en ei zal moeten zijn. Toch is zoals anderen al zeggen een escaperoom die na mijn inziens te lijst in de lijsten staat.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  61:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

 

The White House

Escape Rush
Posted on: 2024 february 01

wit met een zwart randje

We besloten een paar escaperooms verder in Europa te bezoeken en rijden richting Brussel.
wat een geweldige ontvangstruimte. Hier zal je als leek zo voorbij lopen of denken wat doet deze winkel hier.
En daar zaten we dus te wachten in Ravenswood Tailor Shop voor een geheime operatie dit keer een uurtje terug in de tijd naar de U.S.A.

hoewel het in het Franstalige gebied van België is hadden wij een host die een beetje Nederlands sprak, maar het wel goed verstond.
De kamers waren in het Engels. Na de briefing van de host kunnen we beginnen. De muziek overtreft het introductiefilmpje waardoor de ingesproken stem zeer slecht te verstaan is. Echter onze missie, het Witte Huis om een object waarmee je kunt tijdreis terug te halen, is bekend en gaan we van start.

We gaan zeer voortvarend van start in de kelder van het Witte Huis, de puzzels liggen ons en we staan in no-time in the Oval Office, de kamer van de President. Wat is dit mooi gemaakt. Alsof je er echt bent (niet dat ik er ooit ben geweest, maar zo zou het eruit moeten zien) We vinden wat items, maar dan lopen we muurvast. Na enkele minuten zoeken en proberen gebeurd er niets. We krijgen geen hint, blijkt achteraf omdat we in een recordtijd bij the Oval Office waren. Dit bracht ons erg uit onze spelflow en er ontstonden kleine irritaties omdat niets lukte. Er was zelfs een teamlid die iets probeerde wat de host nog nooit had gezien in zijn 7 jaar ervaring. Maar als je al 7 jaar ervaring hebt, dan weet je ook dat je een team geen 15 minuten moet laten ronddolen. Toen we de hint kregen en doorhadden wat er gedaan moest worden kwam er weer gang in de zaak.

De eindpuzzel was dan weer relatief teleurstellend. En daarna moet je wachten op de host om, hoe je naar binnen bent gekomen, er weer uit te gaan, maar dit keer zonder puzzels.

Hoewel de locatie en de ruimtes er erg goed uitzien was hier toch de bittere nasmaak van de laatste kamer qua puzzels die bij mij de overhand kreeg. Hierdoor krijgt de kamer toch een volle punt minder in de eindwaardering dan dat deze had kunnen zijn.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in December 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  56:54 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • eindpuzzel
 • begeleiding
 • kon spannender

 

CRAZY DOORS ESCAPE RACE

Escape Haarlem
Posted on: 2023 october 24

Deurgedraaid

Goed gebruik gemaakt van de ruimtes met verrassende, maar geen spectaculaire, puzzels en wendingen.

De escaperoom staat voor 2 tot 6 personen aangeschreven. Wij hebben deze met 2 personen gedaan en dat was goed te doen. Maar 6, 5 of zelfs 4 is echt veel te veel in sommige ruimtes. De afwerking van de kamers kan ook veel beter.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  50:25 min


 • Origineel
 • Logica
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal

 

Jason's Legacy

OuterGround
Posted on: 2023 october 24

Legendarisch

Wat hebben de mannen van OuterGround! weer een fantastische escaperoom, of eerder escapehuis, neergezet. Alsof je even een andere wereld in stapt. Het totaal plaatje van een perfecte escaperoom komt hier helemaal tot zijn recht. Veel afwisselende en originele puzzels die helemaal passen in het thema. Het verhaal was duidelijk. De escaperoom is spannend maar zeker niet eng.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  68:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Moeten weer een tijdje wachten op een nieuwe kamer

 

Expeditie

MindEscape
Posted on: 2023 october 24

Een kijkje op Cocoseiland

Op expeditie om Cocoseiland, een grappig en origineel begin, een leuk verhaal en goed te doen puzzels. Jammer dat bij een puzzel duidelijk is dat je hier niet mag aantrekken voordat je iets anders hebt opgelost. Dit staat in deze ruimte duidelijk aangegeven, maar dit gaat wel ten koste van de setting.
Met 6 was het misschien net teveel, 2 tot 4 is voldoende, maar we zijn nu eenmaal een groep van 6 (en 2 reserves). Het einde was ook leuk bedacht. Niet allemaal hoogstaand of vernieuwend, maar het klopte wel allemaal.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  41:44 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Origineel
 • Prijs

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Posted on: 2023 october 24

Dolletjes

Als volwassen man voel je je opeens klein in dit poppenhuisje. Met 6 was dit keer ook niet te veel, wat meestal wel zo is. De kamer is spannend, maar niet eng. Een mooie mix van puzzels en in een goed flow waren we met iets meer dan een kwartier over op de klok de kamer uit. Nu lijkt het alsof alles makkelijk ging, maar de kamer is zeker niet makkelijk. Echter hadden we dit keer dat alles direct goed viel qua puzzels, zoeken en samenwerking.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  44:45 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Sfeer
 • Prijs

 

The Show

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 october 24

And the winner is......

Heel wat anders dan een standaard escaperoom, meer een spelletjes/opdrachtkamer, maar wat hebben we een lol gehad. Eventjes terug in de tijd. De puzzels zijn vermakelijk en zeer origineel. Geen ingewikkelde opdrachten en puzzels, maar wel een kamer waar je je energie in kwijt kunt.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Ram Raid

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 october 24

Krakend en rammend inbreken

Vanwege veiligheidsmaatregel en om mijn team niet in gevaar te brengen kan ik niets zeggen over deze escaperoom. Inbreken en wegwezen, maar zo makkelijk was het niet. Als extra opdracht kon je naast de basiskluis die je moest openen ook nog andere "extra" opdrachten doen. We hebben alles gepakt wat we konden jatten en openbreken en dat in een supertijd.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  47:39 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

 

Runaway Train

EscapeTales
Posted on: 2023 october 26

We gingen als een trein

Met 2 newbies die geen tot weinig ervaring hebben gaan we richting Bussum. Een "klassieke" kamer in een echt oud treinstel.
Ondanks dat we nog nooit in deze teamsamenstelling hadden gespeeld gingen we als een trein door deze kamer. Naar 38 minuten stonden we alweer buiten. De puzzels lagen ons, maar waren in onze ogen niet al te moeilijk. Leuke host, waarmee je na afloop nog jezelf en de rest van het team nog kunt terugkijken.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  38:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Makeshift Morgue

EscapeTales
Posted on: 2023 october 26

Lichte teleurstelling

Wat is dit in potentie een zeer leuke kamer, afwisselende puzzels. Echter liet de techniek het afweten. Hierdoor werkte twee puzzels niet na behoren. Als je dit van te voren weet geef dit dan aan, echter hoorde wij dit achteraf. Dit deed veel met de spelflow en hierdoor ook het wat lagere cijfer. Voor de rest een spannende kamer. We hebben wel korting gekregen, maar dit maakt de spelbeleving uiteraard niet meer goed.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in June 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  45:15 min


 • Puzzels
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig

 

Biertje?

We hebben weer een escaperoomdag in de planning en waar anders dan in een café is dat om leuk mee te beginnen. De review is van ongeveer een jaar geleden toen het nog Café Voorburg was.

Van te voren had ik, degene die de kamers geboekt had, een bericht op mijn telefoon gekregen. Helaas niet gelezen, waardoor het begin iets minder was dan dat je van te voren weet dat je dit bericht krijgt.

We kwamen de kamer in en dit zag er ook echt uit zoals een klein oud bruin cafeetje. De afwerking kan beter en sommige items waren "hufterproof" gemaakt wat jammer is omdat je dan direct weet dat je hier niets mee hoeft te doen.
De puzzels waren allemaal logisch en voor onze ervaren team niet heel moeilijk. Geen bijzondere puzzels of ergens een echt wauw gevoel. Met 6 personen is het toch wel teveel in deze ruimte. We stonden dan al snel weer buiten. Ondanks dat het een vermakelijke kamer is en een leuke inkomer miste er toch iets. Qua prijs/kwaliteit verhouding zijn er leukere kamers te vinden.

Superleuk is wel dat je een tastbare foto meekrijgt als bewijs van je verblijf.8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  37:50 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • prijs/kwaliteit verhouding

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2024 march 25

Inval

Na een korte pauze de tweede kamer van de dag.

Na een verkleedpartijtje en briefing mogen we op een "geheime" locatie een inval doen.
Leuk begin, maar hier is er veel meer van te maken. Niet dat het slecht is, maar de afwerking kan beter, soms is de logica niet logisch en het verhaal klopt niet helemaal. Het is net alsof de passie hier een beetje ontbreekt en dat de kamer destijds is neergezet en daarna niet meer naar is omgekeken. Uiteraard zaten er ook leuke dingen in zoals een "schone" verrassing (en hierbij bedoel ik geen persoon mee)
De meeste puzzels waren goed te doen, al hadden we wel een zetje voor de eerste nodig.
Al met al wel lekker ontsnapt maar wederom geen voldaan gevoel en in de klasse prijs/kwaliteit verhouding zijn er betere kamers te vinden. Ook hier weer een tastbare foto als herinnering.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  47:15 min


 • Sfeer
 • leuk begin
 • Goede begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig
 • onlogisch verhaal
 • Prijs

 

Load more reviews

0 reviews