Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Debby roukens

Senior Escaper

Offline

Description

Verslaafd sinds de eerste gespeelde escape room.


Member since

22-01-2019

Statistics

Escaperooms

65 reviews

65 Rooms played

93.8% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


65 reviews

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2022 November 29

Oma van het padje. Of niet?

Oma's originele verhaal maakte ons nieuwsgierig. Was ze aan het dementeren of was er iets anders aan de hand? We werden aangenaam verrast door het uiteindelijke verhaal. Heerlijk de aankleding van deze kamer, oma had zomaar binnen kunnen lopen om een kopje thee te zetten. Hoewel deze oma misschien wel iets pittigers schonk. Leuke puzzels, hier en daar best pittig, we hebben hem met veel plezier gespeeld. Snel nog een keer terug zonder kinderen voor de enge(re) kamer!

Mijn 65e kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2022 November 29

Een bijna-sprookjeswereld vol miniaturen

Na Erszebeth doken we de wereld van Le Prince in. Met hoge verwachtingen en die kwamen wat betreft liefde voor detail, puzzels en verwijzingen naar andere kamers zeker uit. Toch kwamen we niet in een lekkere soepele flow. Er waren puzzels die super origineel waren maar voor ons gevoel... tja, hoe leg je dat uit.. ver gezocht? Je moet echt alert zijn op de allerkleinste details. Al met al lekker gepuzzeld en een hele leuke avond gehad. Fijn ook dat je na afloop de kamer nog even terug in kunt. Inmiddels is het al even geleden dat we beide kamers speelden. Wij vonden Erszebeth uiteindelijk een fijnere kamer, maar zeker weten dat iedereen van allebei de kamers blij wordt.

Mijn 64e kamer.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2022 November 29

Bloedgravin, maar niet bloedstollend

Le Prince stond al heel lang op ons lijstje. Omdat we bij wat verder weg gelegen kamers proberen de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten boekten we Erszebeth er ook bij. En vanwege de beoordelingen deden we deze als eerste. We speelden hem met 6 personen wat eigenlijk niet de bedoeling was en wat eigenlijk voor het leuke ook iets te veel was, maar we hebben ons toch allemaal erg goed vermaakt. Lekkere sfeer, leuke puzzels, we hebben hem met veel plezier gespeeld. En misschien wijken we nu af van de andere spelers; wij vonden deze kamer uiteindelijk leuker dan Le Prince. Dat zat hem in de flow van de kamer. Of in de flow die wij hebben ervaren in deze kamer. In ieder geval hebben we een prima avond gehad.
Oh ja, bij beide kamers helaas geen foto gemaakt.

Mijn 63e kamer


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving

 

Vaudeville

Escape Room 076
Posted on: 2022 September 25

Heerlijk sfeervol

Mijn nicht wil al jaren een escaperoom doen, maar helaas krijgt ze haar familie niet mee. Dat maakte het eenvoudig een leuk verjaardagscadeau te verzinnen. Omdat ze in Breda woont specifiek daar gezocht en zo kwamen we bij Vaudeville uit. We vonden het van tevoren best spannend; hoe leg je iemand uit wat je moet doen in een escaperoom? Zeker omdat we zelf inmiddels de nodige ervaring hebben en eigenlijk iedereen zonder enige vorm van overleg gewoon altijd aan de slag gaat. Niks om ons zorgen te maken bleek uiteindelijk: m'n nicht is nu ook verslaafd. Ze had binnen een paar minuten de smaak te pakken en kwam stuiterend naar buiten. We vonden hem trouwens allemaal erg leuk. Lekker sfeervol aangekleed, leuke puzzels en een leuk intro filmpje waarin op een wat speelsere manier dan je wel eens ziet wordt uitgelegd waar je wel en niet aan mag zitten. We zetten ook nog eens de 5e tijd tot nu toe neer. Daar was het ons zeker niet om te doen (we komen liefst pas na ruim 59 minuten naar buiten zodat de tijd optimaal benut is), maar stiekem waren we toch wel een beetje trots. Ik kreeg vanochtend een berichtje welke kamers nog meer aan te raden zijn in de omgeving van Breda. Ze heeft haar familie overgehaald om toch een keer mee te gaan. Een mooi compliment aan deze kamer lijkt me zo.
Oh ja, ook een ontzettend gezellige grote ontvangstruimte waar je voor en/of na leuk wat kunt drinken.

Ergens is er iets fout gegaan in mijn telling. Ik was een kamer vergeten te reviewen, ik telde zelf de VR niet mee als echte kamer en ergens heb ik waarschijnlijk 2x hetzelfde aantal genoemd. Dus nu spring ik naar 62 kamers zodat de telling weer gelijk loopt met die van Escapetalk. Dus... Mijn 62e kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • We hoorden de kamer ernaast tijdens het spelen

  markgoedegebuure

Abandoned

Escapium
Posted on: 2022 September 18

Leuk eng

We hadden geboekt om een lijk te gaan stelen in Baarn, maar vanwege de afstand wilden we graag nog een escaperoom doen. Dus beetje rondgekeken in de buurt en uitgekomen bij de vermiste backpackers in Utrecht. Drie jonge mensen die verdwenen waren en een spookhuis dat daar vermoedelijk iets mee te maken had. De kamer is lekker sfeervol ingericht wat een gezonde spanning geeft, want hij is niet echt eng. Juist bij dit soort kamers is het jammer dat je eerst in een ontvangstruimte zit en door een host wordt meegenomen naar de ingang. Dat vonden we een ongelofelijke pre van The Orphanage (nu geloof ik ' If these walls could talk') in Zoetermeer; je klopt op de deur en bent gelijk in een enge omgeving en de host speelt een rol die daarbij aansluit.
De puzzels in de kamer zijn leuk. Er zitten echt wat dingen in die we nog niet hadden gezien, maar toch waren er een paar kleine dingetjes die we onbevredigend vonden. Zo is er een prop die niks doet, terwijl dat wel in het verhaal past en het ook een hele leuke toevoeging zou zijn. We begrepen dat hij in het verleden wel werd ingezet maar niet goed werkte. Misschien is het dan toch beter hem weg te laten.
Met Engels sprekende spelers in onze groep valt het extra op dat de acteurs in het filmpje niet oorspronkelijk Engels spreken. Het doet op zich aan het verhaal niet af, maar ik zou er dan toch voor gekozen hebben ze Nederlands te laten spreken en het voor buitenlandse spelers te ondertitelen. Tot slot het eind. Het was ons duidelijk wat er gebeurd was met de drie, maar in het eindfilmpje wordt gezegd dat het onbekend is waar ze zijn gebleven. Dat hadden we toch net opgelost? En dan is er nog een persoon die een rol speelt in het huis maar waarvan totaal onduidelijk is wat ermee gebeurd is. Het zijn details, maar juist in de details zit het verschil tussen een goede en een geweldige kamer.
We haalden hem in 42 minuten.

Mijn 58e kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • We vonden hem voor het type kamer vrij duur
 • Verhaal was niet helemaal duidelijk

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2022 September 18

Het viel mee ;)

Eerlijk gezegd stond deze kamer niet op mijn lijstje vanwege de aanwezigheid van een acteur. Dat kost me elke keer ongeveer een jaar van mijn leven, dus ik kies liever voor andere kamers. Een teamgenoot wilde deze juist heeeel graag doen, dus tja, dan moet je er toch een keer aan geloven. Na een reis van 1,5 uur gelukkig keurig op tijd aangekomen, maar de kamer moest nog even klaargemaakt worden. Dus kopje koffie van de zeer aardige host. Wat we jammer vonden was dat dit gedeelte niet gelijk in thema werd gedaan. Als je ontvangen wordt door iemand van een mortuarium kan er best gezegd worden 'wacht u even in de ontvangstkamer, dan mag u zo naar binnen' en dan op enig moment een map met informatie geven voor de 'nabestaanden' of bezoekers waarin staat wat er van ze verwacht wordt. Dan ben je echt van begin tot eind in thema. Geen groot ding voor de duidelijkheid.
De acteur voegt zoals veel mensen al hebben geschreven echt iets toe. Zijn (in ons geval was het een man) optreden was precies goed; niet te vaak, niet te weinig. Je weet dat je met een acteur te maken hebt, maar het maakt het echt wel een tikkeltje spannender allemaal. Overigens is de rol ook niet bedoeld om je te laten schrikken, je weet ruim op tijd dat hij er aankomt, maar je voelt de adrenaline door je lichaam gieren. Kortom; geen spijt dat ik me over mijn angst heb heengezet, het is een erg gave kamer. Je hoeft trouwens niet enorm veel te puzzelen, het is echt een beleving. Als je al wat meer kamers gespeeld hebt zeker een aanrader (zou hem niet als eerste kamer doen, haha). We renden -letterlijk- ruim binnen het uur naar buiten.

Tip: speel hem met 4 personen, dan heb je constant iets te doen. Wij waren met zijn vijven en dat is voor het mooie net 1 persoon te veel.

Mijn 57e kamer.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • zowaar, de acteur!
 • Slecht voor je bloeddruk, haha!

 

The Hangover

OuterGround
Posted on: 2022 September 25

Kater-kamer zonder kater

We hebben hier met heel veel plezier The Execution en met nóg meer plezier Jason's Curse (rip Jason) gespeeld. Deze kamer is wat minder spectaculair, maar zeker vermakelijk. Een veel kleinere escaperoom, veel meer 'ouderwets' puzzelen, maar we hebben veel lol gehad. We speelden hem met 6 personen wat voor het leuke misschien net een beetje veel is, maar iedereen heeft toch genoeg te doen gehad. Je mist alleen wat puzzels omdat je niet overal bij betrokken bent. De kamer is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2009, maar geen enkel probleem als je die niet gezien hebt. We haalden hem netjes binnen de tijd zonder kater. Alleen met een beetje hoofdpijn van de hoge temperatuur binnen misschien.

Mijn 56e kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Maar 1 kamer
 • Wat gedateerd
 • Basic
 • Prijs

 

Sauvez le monde!

Escapegame Lesparre
Posted on: 2022 September 15

Lekker old school puzzelen

Op vakantie realiseer je je maar weer eens goed wat je hobby's zijn. Kringloopwinkels en escaperooms, die miste ik toch echt daar in zonnig Frankrijk. Dus op zoek naar een leuke kamer in de buurt. Dat viel nog niet mee, want met conversatie Frans is het best lastig zoeken op het Franse internet. Na een oproep op een Facebookgroep kreeg ik wat tips voor zoekpagina's en daar vond ik deze kamer. Gelukkig was de kamer speelbaar in het Engels, dus geboekt en vol spanning op pad. Net als in Nederland kan de locatie van een kamer verrassend zijn en dat was ook hier het geval. We reden het erf op van iemand en moesten ons melden bij een soort grote schuur. De Duitse eigenaresse ontving ons uitermate vriendelijk en na een minuut of 50 puzzelen stonden we buiten. We zijn met onze kamers in Nederland best verwend denk ik. Dat valt op zo'n plek weer even op. In deze kamer zaten geen flitsende effecten, het verhaal is niet wereldschokkend, er was geen enkel spektakel eigenlijk sowieso, maar we hebben ons prima vermaakt. Het was lekker ouderwets puzzelen en het was nog best pittig ook. Geen kamer voor beginners, maar als je al vaker gespeeld hebt en tijdens je vakantie afkickverschijnselen krijgt is deze kamer zeker leuk. Drankje na afloop met de eigenaresse en even de kamer doorgelopen.
Tot slot: stap wel onbevangen binnen. Wij vonden het een echte vakantie escaperoom.

Mijn 55e kamer.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Als je verwachtingen niet te hoog zijn geen

 

Book Of Mystery

Escape010
Posted on: 2022 June 21

Sfeervolle pittige lineaire kamer

Wat geef je een/je man voor Vaderdag? Eigenlijk niets omdat het niet je vader is, maar ach, mooi excuus om weer een kamer te boeken. Zodoende met zijn vijven naar Rotterdam. Vanuit de parkeergarage naar de escaperoom komen was al een ontsnapping op zich omdat op 1 na alle hekken dicht zaten, maar de kamer was daarna snel gevonden.
Aardige ontvangst van de bedenkster/eigenaresse en snel aan de slag. We liepen gelijk in de eerste kamer al vast. We deden wat we moesten doen, maar misten nét het laatste stukje. Met de uitleg achteraf vonden we die puzzel eerlijk gezegd nog steeds niet logisch, misschien zou een hint verwerkt in het verhaal kunnen worden zodat je niet om hulp hoeft te vragen. Het voelt toch een beetje als falen terwijl we de puzzel goed gedaan hadden.
We vonden de sfeer in de kamer leuk; er hangt en staat heel veel. Wat misschien tegelijkertijd ook een beetje verwarrend is omdat je daardoor niet altijd gelijk weet welke puzzel waarbij hoort. En sommige onderdelen leken deel uit te maken van de puzzels, maar die bleken alleen decoratie te zijn. En dat boek... Geen idee wat uiteindelijk het mysterie was, het verhaal bleef voor ons onduidelijk.
Het is een lineaire kamer. Wat helaas betekent dat je soms staat te wachten op een oplossing waarmee iemand anders bezig is. We zijn wel weer nieuwe puzzels tegengekomen wat natuurlijk altijd een pré is. Na afloop uitgebreid nagepraat en de kamer nog eens doorgenomen. Dat schrijf ik zo'n beetje bij elke review; dat vinden we echt een pluspunt. Kortom; een vermakelijke kamer en een geslaagd Vaderdag cadeau.

Mijn 54e kamer


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Aardige gastvrije host
 • Verhaal was niet echt duidelijk
 • Lineaire puzzels
 • Onduidelijkheid in sommige puzzels

 

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Posted on: 2022 June 7

Heerlijk puzzelen

Af en toe (oké, elke week) begint het te kriebelen om met ons -inmiddels best wel vaste- team een kamer te doen. Op korte termijn wil het niet altijd lukken, maar gelukkig was er een plekje vrij op Tweede Pinksterdag bij The Caretaker. Hoewel we veel voetstappen hebben in Rotterdam was dit pand ons onbekend. Raar eigenlijk, want het is indrukwekkend en zeker met de huidige invulling de moeite een keer te bezoeken. De oude zeevaartschool dus, nu plek voor meerdere tattoo-artists, een restaurant én Breakout Rotterdam (en nog veel meer maar daar ging onze aandacht niet naar uit, haha). De escaperooms zitten op zolder (er is een lift, dus geen probleem als lopen lastiger is) met prachtige oude balken aan de plafonds en een gezellige ontvangstruimte met bar. Eigenaar/bedenker Erik nam de tijd voor ons. We hadden een gezellig praatje vooraf én achteraf. De kamer heeft een slagingspercentage van ongeveer 50% dus de lat lag hoog.
De kamer was verrassend. Niet omdat we spectaculaire dingen troffen zoals verschuivende muren of andere grootse dingen, maar gewoon door hele leuke originele puzzels die we nog niet eerder gezien hadden. De kamer zag er ook mooi uit. En er hing een goede spanning, maar niet eng. We waren allemaal tegelijk druk bezig met puzzelen, maar konden ook veel samenwerken. De puzzels waren hier en daar echt pittig, maar leuk is dan dat je met een team bent; de één ziet de ene oplossing, de ander weer een andere. We verlieten (met 2 hints, eerlijk is eerlijk) de kamer met 11 minuten over. En daar waren we best trots op. Complimenten ook voor de originele klok! Niet zo'n nerveus tikkend ding met tijd, maar... Ga dat maar zelf bekijken!

Mijn 53e kamer


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Kunstig puzzelen

Vrij onverwacht reisden we af naar Amsterdam om een soort speurtocht met acteurs te testen. Aangezien we niet zo vaak in Amsterdam zijn besloten we tijdens het diner dat een escaperoom de dag wel echt perfect zou maken. Dus even zoeken en deze geboekt.
De binnenkomst was op zich al een puzzel, omdat het team voor ons uitliep en we daardoor niet in de gewone ruimte konden wachten. Daarna waren we ineens bezig, eigenlijk al voor we er erg in hadden. Het thema is leuk, de puzzels ook. Het is wel een lineaire kamer wat betekent dat je niet constant bezig bent. Je krijgt daardoor weliswaar alle puzzels mee, maar we vonden het jammer dat je soms staat te wachten en niets kunt doen. Het leidde zelfs tot wat frustratie omdat we een puzzel probeerden op te lossen waarvan uiteindelijk bleek dat onderdelen nog niet gevonden waren. Dat kwam dus doordat een deel van het team de puzzel voorafgaand nog aan het oplossen was.
Verwacht geen hightech kamer en vooral in het begin zouden sommige onderdelen een kleine opknapbeurt kunnen gebruiken.
We hebben een leuke avond gehad en we ontsnapten op tijd. Daarna nog even de kamer en puzzels doorgenomen (altijd leuk) en tevreden naar huis.
Kleine goedbedoelde tip voor de eigenaar: blindeer de eerste ramen en zet in het halletje een bankje of een paar stoelen neer, dan kan een nieuw team rustig wachten terwijl het team dat nog aan het spelen is (of net klaar is) niet voor de voeten gelopen wordt.

Mijn 52e kamer


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2022 May 26

Vier blije horsemen en -ladies

We zouden deze kamer lang geleden al spelen als testteam, maar helaas begaf de techniek het en toen kwam corona. Toen we ontdekten dat Genootschap inmiddels al een tijdje open was gelijk 'gewoon' geboekt en daar hebben we zeker geen spijt van gekregen. We speelden in 2019 Juwelier van de onderwereld, dus we hadden best hoge verwachtingen. We zijn niet teleurgesteld.
De kamer oogt in eerste instantie misschien wat basic, maar dat is maar het begin. We vonden de puzzels heel gaaf en origineel. Er zitten een paar leuke verrassingen in wat het al met al gewoon een hele toffe kamer maakte om te spelen. Complimenten ook voor Wessel die enthousiast is en de tijd nam om alles nog even na te lopen. Vinden we echt een pluspunt, dat zouden ze bij alle kamers moeten doen. Jammer dat we voor kamer drie nog een jaar of wat moeten wachten, maar dan zien jullie ons zeker terug!

Mijn 51e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

  Ilse BreedveldWepsie

Leuk maar eenvoudig

Eigenlijk durfden we ons niet aan een seizoenskamer te wagen. Gewoon omdat je weet dat het nooit een technisch hoogstandje kan zijn. Omdat deze kamer toch een hoog cijfer heeft, wij gek op Delft zijn en omdat het een kamer is die ook geschikt is voor kinderen besloten we ons er toch aan te wagen.
De sfeer van het pand is leuk. Het is een monument, de kamers zijn in de kelder gemaakt. We werden vriendelijk ontvangen en konden al snel aan de slag. Uiteindelijk was de kamer wat we er van verwachtten. Eenvoudig, geen spectaculaire dingen, geen verrassende puzzels., geen origineel hint-systeem. Toen we klaar waren hadden we nog een kwartier over.
Het was wel een lieve kamer met een leuke sfeer, dus in dat opzicht complimenten voor wat er voor een tijdelijke kamer gerealiseerd is. Toch was dit voor ons de laatste keer dat we een zo'n kamer speelden. Om de eenvoudige reden dat je voor hetzelfde bedrag (of ietsje meer) een kamer kan spelen die wél dat gevoel geeft dat je uit je sokken geblazen wordt. Een kamer van deze eenvoud zou minder dan 100 euro moeten kosten, dan is het leuk om een keertje als extra te doen. We hebben een leuke middag gehad, maar het huidige cijfer (9.1) is écht te hoog.

Mijn 50e kamer


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2022 May 19

Heerlijk ochtendje spelen

De introductie bij Hannah is geweldig. Geen filmpje, geen saai verhaaltje, iets veel beters. De kamer die je daarna betreedt is echt de kamer van een jong meisje. De puzzels zijn leuk, daarna komen er nog een paar verrassingen en voor je het weet is iedereen overal tegelijk bezig. Net als bij de andere kamer zou het juist daarom wel een toevoeging zijn als de kamer na afloop nog even doorgelopen kan worden. We vinden het altijd erg leuk te zien welke puzzel/actie tot welk gevolg leidt. Ook hier hielden we ongeveer 15 minuten over, maar we kwamen zeer voldaan naar buiten.

Mijn 50e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Behandeling van 3 kwartier

Villa Bretil is een naam die bij tal van andere kamers opduikt in de vorm van foldertjes. Hij werd ook regelmatig genoemd als aanrader, dus op het verlanglijstje. We doen eigenlijk nooit kamers overdag, deze speelden we zowaar in de ochtend. Ik kan me voorstellen dat het pand nog meer in stijl is in het donker, maar eenmaal binnen maakt het daglicht voor de beleving niet uit. Alles zit toch dicht, haha.
Gezien de hogere beoordeling van Hannah speelden we eerst deze tandarts. De kamer wordt leuk geïntroduceerd, de sfeer zit er gelijk goed in. We merken wel dat we een dagje ouder worden, het gebrek aan licht speelde ons hier en daar wat parten. De sfeer van de kamer is leuk. Niet eng, net spannend genoeg. Als er een hint komt wordt dat met een toepasselijk geluid aangekondigd. We vonden sommige puzzels niet helemaal logisch, maar het merendeel was erg origineel. Ons eindcijfer zit hem toch vooral in het feit dat je tegenwoordig meerdere kamers achter elkaar verwacht. We kwamen uiteindelijk met ongeveer een kwartier over buiten, die tijd hadden we liever binnen in een opvolgende ruimte besteed. Het lijkt ons dat dat in het verhaal en in het pand ook best te verwezenlijken is. We waren nu een beetje teleurgesteld dat het onverwacht afgelopen was met relatief veel tijd over.

nb de foto is genomen in de ontvangstruimte, dus geen spoiler!


Mijn 49e kamer


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Het is er maar 1

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2022 April 26

Ietwat verouderde jungle

We speelden deze kamer na Till death do us part. Die eerste kamer verraste ons, deze viel helaas wat tegen. Zoals al meer mensen hebben geschreven; de kamer is prachtig aangekleed, maar sommige puzzels zijn niet duidelijk en meerdere dingen werkten net niet lekker. De kamer voelde wat verouderd aan. Als dat aangepast wordt gaat Jumanji zeker richting de 9,5/10, nu maakt de kamer in onze ogen de 9,4 (waar hij op dit moment op staat) echt niet waar.
NB: Voor je met het complete team aan de slag gaat wordt 1 persoon in een donkere ruimte apart gehouden. Misschien wel aardig om van te voren te weten. Ik was blij dat we een dappere dodo in ons midden hadden, ik geloof niet dat ik het zelf zonder trauma's gered zou hebben.

Mijn 48e kamer


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig
 • Onlogische puzzels

 

Verrassende bonus

We gingen eigenlijk naar Geel voor Jumanji. Zoals wel vaker; als het een eind rijden is doen we er liefst gelijk twee en dat was ook nu het geval. Till death do us part speelden we als eerste en dat was een aangename verrassing. Het begin is gelijk al origineel, niet een gewone kamer in, maar net even anders. Geen gewoon startfilmpje, maar op originele wijze toegesproken. De sfeer was goed, lekker duister maar niet té, de aankleding goed en het verhaal ook duidelijk. Een paar puzzels die we nog niet eerder hadden gezien, dat is natuurlijk ook altijd een pré. Aardig wat slotjes, maar niet op een vervelende manier. Gewoon een leuke kamer die voor mijn gevoel wat abrupt afgelopen was, maar erg de moeite. We stonden tevreden buiten, met nog aardig wat tijd op de teller over.
Helaas geen doorloop van de kamer na afloop en ook geen foto. Dat zijn kleine dingen maar simpele dingen die net dat extra geven.

Mijn 47e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Geen doorloop achteraf
 • Geen foto

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 April 7

MA-GI-STRAAL

We waren nog vol van Houdini toen we ons aan het filmavontuur waagden. Bizar. Ongelofelijk. Geweldig. Geen woorden voor. Letterlijk, we zijn nog nooit zo stil terug naar huis gereden, we moesten alle indrukken gewoon even laten bezinken. Maar geen zorgen, daarna hebben we er nog heel, heel veel over gepraat. Dit is een kamer die tot in het kleinste detail klopt, zelfs aan de geuren is gedacht. Lief, spannend, eng, alles komt voorbij. Net als in de echte bioscoop. Maar ja, dit is dan ook zo echt als een bios kan zijn. En heerlijk als een film verrassend eindigt. In mijn andere beoordeling gaf ik al alle lof aan de bedenker/maker/eigenaar die zo veel liefde in zijn kamers heeft gestoken, hier is deze liefde nog veel beter te horen, zien, ruiken en voelen. Ik wil deze kamer een 12 geven, maar dat kan helaas niet. En de derde kamer die er ooit gaat komen staat nu al bovenaan onze wensenlijst!

Mijn 46e kamer.


Response by The Push Mystery Rooms

2022 April 7

Dag Debby, je maakt mijn dag compleet ;-) hartelijk dank voor deze mooie woorden! Vele groetjes aan je leuke gezinnetje!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Alles Alles Alles Alles Alles Alles

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Een en al liefde

We hebben nog lang geen honderden kamers op onze naam staan, maar man, wat zijn we verslaafd. Over The movies hadden we mooie dingen gehoord en gelezen dus daar wilden we zeker naartoe. En ja, als de tweede kamer op dezelfde locatie ook zo'n mooi cijfer heeft dan moet je die natuurlijk ook gelijk doen. Helaas konden we er geen heel weekend van maken, maar een hele dag is ook heel leuk. Dus vooraf even Brugge in, heerlijk lunch gegeten op een terrasje in de zon en toen door. De verwachtingen waren hoog gespannen. Toen kwamen we aan in Dudzele. Eh, dit klopt niet. Nog een keer het adres opgezocht. Het klopte dus wel, maar het zag er in deze rij woonhuizen helemaal niet uit als de entree van een escaperoom. We belden aan en vanaf dat moment stapten we in een andere wereld. De roldeur ging omhoog, er kwam een heel plein tevoorschijn, gevolgd door een basketbalveld en een kamer uit een woonblad. En gastheer Anthony. Die interieurarchitect blijkt te zijn. En dan eentje die maniakaal goed is in zijn werk. Alles, maar dan ook echt ALLES is met liefde gemaakt. Geen saai kluisje om je telefoon in te leggen (wat wel zeg ik natuurlijk niet), geen stoffige ontvangstruimte maar een kamer van glas met planten en strakke stoelen. alle tijd voor uitleg en dan naar binnen.
Als je ogen gewend zijn aan het licht heb je eigenlijk geen zin om te puzzelen, meer om op je gemak om je heen te kijken en te genieten. Maar goed, je komt om te ontsnappen en dat is wat we deden. Ik zou van alles willen vertellen over deze kamer, maar je moet hem gewoon zelf doen. Een dik verdiende tien van ons. En toen moesten we The Movies nog doen....

Mijn 45e kamer.


Response by The Push Mystery Rooms

2022 April 7

Heerlijk dit te lezen :-) Ik krijg al zin om nog een room te bouwen ;-) Groetjes!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • ALLES
 • Maar vooruit: de gastheer
 • de bijna sprookjesachtige sfeer
 • beleving
 • leuke hints
 • Heel origineel
 • de aankleding
 • dus: ALLES

  louiseboelaertanthony_boelaert

Metro

SS Rotterdam
Posted on: 2022 April 7

(Te) korte trip down memory lane

Omdat de corona regels hier nogal streng werden nageleefd werd ons bezoek meerdere keren uitgesteld. Uiteindelijk met vier volwassenen en twee kinderen toch kunnen spelen. De locatie is natuurlijk uniek. We gingen aan boord en hadden gelijk zin om richting Engeland te varen voor een korte vakantie. Na even gewacht te hebben in de bar (waar je ook eten en drinken kunt bestellen) werden we opgehaald door de metrocontroleur. Na een zigzag wandeling door heel veel gangetjes kwamen we uiteindelijk aan bij een prachtig zwembad (er hebben duidelijk rijke mensen met deze boot gereisd) en toen waren we er. Na nog wat gangetjes dan. Het leuke is dat je inderdaad alleen aan je lichaam voelt dat je niet echt in een oude metro bent, je loopt constant toch een beetje scheef. Het perron en de metro zijn overtuigend echt en ook de binnenkant deed bij mij oude tijden herleven. Ik was even weer terug in mijn tienerjaren toen ik heel wat keren van Rotterdam Zuidplein naar het centrum ging met de metro. De puzzels waren leuk en origineel maar toen, huh? Was dit het? We hadden meer dan 20 minuten over. Ik realiseer me dat we na het spelen van heel wat top kamers wat verwend zijn, maar deze kamer is echt te beperkt, al is hij nog op zo'n geweldige locatie gevestigd. Als ze prijs wat naar beneden zouden schroeven zou het misschien iets 'eerlijker' voelen, maar dan nog, er had echt meer in gezeten.

Mijn 44e kamer.


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in March 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Prijs
 • Te weinig ruimtes
 • daardoor te snel klaar

 

Missie naar Mars

Escape TU Delft
Posted on: 2022 March 17

Ik blijf maar op de aarde...

We stuitten op een oproep om een escape room te testen. In Delft ook nog! Dat laten we ons als oud-inwoners van deze geweldige stad natuurlijk geen tweede keer zeggen. We reden er naartoe met 4 volwassenen en 2 kinderen. Klein pluspuntje dat verder losstaat van de kamer: twee parkeergarages vlakbij, dus parkeren geen probleem.
De ontvangst was zeer vriendelijk en na wat uitleg gingen we los. Met een paar aardig technisch onderlegde teamleden vonden we het toch nog een behoorlijk pittige kamer. Laat ik het zo zeggen; het is duidelijk dat de TU Delft er achter zit. Waarmee ik ook gelijk wil waarschuwen; dit is geen kamer voor beginners! Wij hadden aardig wat hints nodig om op tijd te ' ontsnappen'. Missie naar Mars zat eerst op een andere plek. De verhuizing is gebruikt om het een en ander te vervangen en verbeteren aan de kamer. In de huidige vorm zitten er een paar hele originele puzzels in maar ook nog een paar dingetjes die aangepast zouden kunnen/moeten worden om hem op een nog hoger niveau te tillen. Zo zou de ontvangst beter buiten de kamer zijn om gelijk in het verhaal te komen. Misschien kan er plek gecreëerd worden voor een paar stoelen en wat kluisjes. De rest gaan we hier niet opschrijven om spoilers te vermijden, maar ook om niets af te doen aan de kamer. Zoals hij nu is vonden we hem een 8,5. Met wat aanpassingen moet een 9 zeker haalbaar zijn.
Voor de mensen van Escape TUDelft: hartelijk dank dat we de kamer mochten testen. We gaan jullie nog een mailtje sturen met wat suggesties. Puur opbouwend bedoeld, we hebben een hele leuke avond gehad!

Mijn 43e kamer.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in March 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Vanwege testfase noemen we die niet

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2022 March 17

'Oudere' maar leuke kamer

Een vriendin van ons begon keer op keer over deze kamer. Het was haar eerste en hij had diepe indruk gemaakt. Omdat Amersfoort een aardig eind rijden is kwam het er alleen steeds niet van. Maar in combinatie met Soup du Jour vonden we het wel een ritje waard.
We begonnen met Bloody Mary en hoewel dat voor het verhaal geen must is was het wel leuk, aangezien Soup du Jour een vervolgkamer is (maar zeker de moeite om los te spelen, daarover in een andere review meer). We werden werkelijk geweldig ontvangen, bovengemiddeld. Niet gewoon de gebruikelijke riedel, maar geheel in stijl. Het kostte soms moeite niet heel hard te gaan lachen, maar gelukkig durfden we dat niet. Want streng was de ontvangst ook. En uitgebreid. Maar nogmaals; geweldig.
De kamer zelf is leuk maar wel duidelijk wat ouder. Denk vooral aan veel slotjes. Er zaten leuke elementen in en een gaaf einde. Desondanks vinden we een 9,4 waar de kamer nu op staat in vergelijking tot nieuwere kamers wel aan de hoge kant. Een leuke kamer, zeker als je de tweede kamer er achteraan speelt, maar hij gaat niet in onze lijst met favorieten.

Mijn 41e kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • De gastheer!!
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Veel slotjes
 • Wat ouder

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2022 March 17

Deze soup smaakt naar meer!

Na een halfuurtje bekomen van Bloody Mary gingen we met Soup du Jour verder. Onze gastheer Matthijs had afscheid genomen. We werden daarna begroet door... gastheer Matthijs. Of gezien het accent moeten we misschien Matthieu zeggen. Hoe dan ook; wat een kers op de taart zo'n gastheer. Briljant, geweldig, leuk, fantastisch. Dat klinkt misschien overdreven, maar hij gaf echt meerwaarde aan de kamers. We hopen voor Rock City Escape dat alle hosts zo geweldig zijn!
Soup du Jour is een kamer van hoog niveau. Origineel, sfeervol, gedetailleerd, niets dan lof. Hij is niet eng, maar er zitten wel een paar bloederige details in die misschien niet voor iedereen geschikt zijn. Maar geen angst voor hevige schrikmomenten; die zijn er niet. We hebben genoten en zeggen met een gerust hart: ga hem spelen!

Mijn 42e kamer


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played alone

Escaped: Yes


 • de gastheer!!
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Sfeer

 

The Basement

#ANT Escape Rooms
Posted on: 2022 February 17

Deels verrassend, deels frustrerend

Met zijn drieën gezellig naar Gent voor een weekend. Van Gent zelf weinig gezien, want we hadden twee escaperooms op het schema en zondag was alles helaas dicht. Vanwege het hoge cijfer besloten we naar De Kelder te gaan. Het werd een ietwat frustrerende ervaring. De kamer heeft geen technische hoogstandjes of visueel oogstrelende ruimtes. Dat geeft op zich niet, maar als puzzels niet werken terwijl je weet wat de bedoeling is en 'het' ook goed uitvoert wordt het erg frustrerend. Iets dat klemt en door de host moet worden open geduwd, iets met 39 van de 40 kogels nodig hebben... Echt jammer. Er zaten ook wel hele verrassende elementen in, puzzels die we nog niet eerder gezien hadden. Over het geheel genomen vonden we het een aardige kamer die hier en daar wat onderhoud kan gebruiken.

Mijn 40e kamer.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

The Box

The Box
Posted on: 2022 February 17

Eindelijk op kot/kamers

Tegenwoordig gaan we nergens meer heen zonder eerst even te kijken of er een goede escaperoom in de buurt is. Deze had zulke mooie beoordelingen dat we ons weekendje weg in België naar Gent besloten te boeken. We zijn niet teleurgesteld! We speelden de kamer met zijn drieën terwijl we normaal meestal met vijf spelen, dus dat vonden we best spannend. Gelukkig heb je in deze kamer wat meer tijd. En die heb je nodig ook! Persoonlijk heb ik nooit op kamers gewoond (of op kot, zoals ze hier zo mooi zeggen), maar ik kan me voorstellen dat het er zo uitziet. Misschien iets rommeliger en viezer, haha. We hebben de kamer in een rustig tempo gespeeld. Gelachen en genoten. Wat is sfeer toch belangrijk. Een kamer hoeft niet per se spectaculair te zijn met special effects, als alles maar klopt. En dat deed het hier. Eigenlijk is die kist waar de kamer naar vernoemd is een van de weinige dingen die niet echt logisch zijn voor een studentenkamer, maar het was een leuke puzzel om je in vast te bijten. We hebben genoten. Zulke originele puzzels, zo'n leuk thema. Fijn dat een klein onderdeel voor ons als Nederlanders iets was aangepast, dat scheelde een heleboel hoofdbrekens. We zijn net niet ontsnapt, maar we mochten het toch afmaken. Genoten. Als je naar België gaat of er woont zou ik deze zeker een keer gaan doen!

Mijn 39e kamer


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in February 2022

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Supre leuk thema
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

 

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2022 February 2

On fire!

Een kamer over de brandweer op de eerste verdieping... Dat wordt langs een paal naar beneden glijden! Maar nee, die verwachting kwam niet uit. Wel gebeurden er dingen die we juist helemaal niet verwacht hadden. Wat een originaliteit in deze kamer en wat een knallende ontknoping. Echt een aangename verrassing die je (zoals meestal) aan de buitenkant van het pand helemaal niet verwacht. We hadden helaas de pech dat er een puzzel redelijk aan het begin niet werkte. En dat was nou precies de puzzel waar de anderen een vervolg op waren. De spelleider/eigenaar loste dit goed op, maar het gaf toch een beetje een onbevredigend gevoel. Achteraf met uitleg snapten we het, maar tijdens het spel zelf bleven we met een soort vraagteken in ons hoofd rondlopen en dat haalde toch een klein beetje de logica en vaart uit de kamer en het verhaal. Super jammer.
Het gaat nog een tijdje duren begrepen we, maar de ideeën voor een nieuwe kamer zijn er. Als het zo ver is zijn we weer van de partij!

Mijn 38e kamer.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in January 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Pech met een weigerende puzzel

 

Kitchen Disaster

Escaperoom Sliedrecht
Posted on: 2022 January 19

Chaos van de Zweedse eh Italiaanse chef

In het gebouw van een bedrijf voor BHV (Bedrijfs Hulp Verlening) verwacht je niet direct een escaperoom en we hadden het gevoel dat onze hosts ook nog een beetje in hun nieuwe rol moeten groeien, maar dat maakte allemaal niets uit. We werden zeer vriendelijk ontvangen en begeleid en we hebben echt een hele gezellige avond gehad. Wat een super origineel thema, heel leuk gebruikt in de puzzels en wat leuk om deze met je gezin te spelen. We gingen als een speer van start maar liepen bij een spelonderdeel dat blijkbaar erg gevoelig is een beetje vast. Toch naar buiten met nog bijna een kwartier over op de klok. Leuk dat je 5 kwartier hebt en leuk dat je allemaal wel ergens mee bezig bent. De kamer schijnt uit Zweden te komen waar hij niet zo goed liep. We vinden dat hij hier meer publiek verdient.
We sluiten ons wel aan bij de andere mensen die kritiek hebben op het hint systeem. De kamer is volledig geautomatiseerd, wat betekent dat de hints niet op logische / goede momenten komen en soms zelfs helemaal niet nodig zijn. Als dat op de een of andere manier kan worden aangepast zijn de kleine frustraties (zoals bij het vastlopen op een puzzel) verleden tijd en dat komt de kamer echt ten goede.
Leuke bonus: als je de beste tijd neerzet (ons helaas niet gelukt) krijg je een escape room spel als beloning!

Mijn 37e kamer


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Hint systeem

 

Anna's Dollhouse

Anna’s Dollhouse
Posted on: 2022 January 19

Lekker spelen. Maar niet met poppen

Een tijd geleden alweer speelden we de andere kamer op deze locatie (Expeditie) en die vonden we erg leuk. Dat we deze gingen spelen stond daarom al lang vast, alleen was het nog even een goed moment zoeken. Nu we eindelijk weer wat mogen na die ellendige lockdown wisten we dan ook snel waar we naartoe gingen.
We merkten aan de eigenaresse die ons ontving dat ook zij het spelen erg gemist had. We werden heel enthousiast ontvangen en hebben zowel vooraf als achteraf uitgebreid over onze gedeelde passie gepraat.
De kamer was voor mijn gevoel hoe een kamer moet zijn. Lekker puzzelen, niet alleen maar slotjes, leuke sfeer en ook wel weer wat puzzels die we nog niet eerder tegengekomen zijn. Zeer tevreden met iets meer dan 4 minuten over kwamen we naar buiten. We zijn daarna de kamer nog helemaal opnieuw doorgelopen, echt een bonus wat ons betreft. Ook heel fijn dat we van te voren mochten aangeven hoe snel we hints wilden.
Deze kamer gaat op termijn verdwijnen werd ons verteld. De nieuwe kamer klonk veelbelovend, maar ook wel zonde dat ' Anna' weggaat, Als je hem nog niet gespeeld hebt zou ik dat toch nog echt even snel gaan doen...

Mijn 36e kamer


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in January 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2021 December 19

Met stip op 1

Een tijdje geleden bezochten we Hunting Season. Geweldig! Aan The Toy Factory werd op dat moment nog gewerkt, we konden de eerste ruimte van buiten bekijken en die zag er al zeer veelbelovend uit. We keken dan ook regelmatig op de website of nummer twee al open was en ineens... JAAAAA. Eigenlijk gaan we nooit naar kamers die nog amper reviews hebben, laat staan niet één (dat was het geval toen we de kamer ingingen) maar in dit geval durfden we de gok zonder meer te wagen.
De eigenaar van de kamers vertelde ons bij ons eerste bezoek dat hij naar Molly's Game was geweest tijdens het bouwen van deze speelgoedfabriek en dat hij zich realiseerde dat hij de lat wat hoger moest leggen. En manman, wat is hem dat gelukt. Hij heeft al onze verwachtingen overtroffen. De originaliteit van de puzzels, de schoonheid van de kamer, de tot in de puntjes uitgedachte details, de geweldige geluidseffecten, het verhaal en de muziek... Zelfs de wc werd betrokken in het verhaal. We raken er maar niet over uitgepraat. Sterker nog, we hebben besloten binnenkort in andere teamsamenstelling nog een keer te gaan. Gewoon om nog eens te genieten.
Wat vinden we het ook een enorm pluspunt dat er geen intro filmpje was en dat de kamer na afloop nog helemaal doorgelopen wordt. Niet met een scherm, maar gewoon in de ruimte zelf. Echt, ga deze kamer doen. Na meer dan 30 kamers waarvan heel veel top-kamers is dit mijn nieuwe nummer 1.

Kamer 35 voor mij.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  BoudewijnWout V

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2021 December 15

Bella kamer

Na aflevering 1 van de serie afgehaakt, dus dat was niet de reden dat we deze kamer graag wilden doen. De hoge beoordelingen natuurlijk wel. En wat ons betreft zijn die zeker terecht. We vonden het een gave kamer. Die ook nog eens lekker rook. Dat voegde wat ons betreft niet per se iets toe, maar wel grappig die luchtjes. We begrepen trouwens dat er over de geuren (welke/waar) ook was nagedacht, maar we hebben ze niet helemaal ervaren zoals ze bedoeld waren. Maakt niet uit. We kwamen tevreden binnen de tijd weer naar buiten. De volgende kamer komen we zeker ook doen.

Mijn 34e kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Posted on: 2021 December 15

Te goed om gesloten te zijn

We speelden deze kamer in de laatste week dat hij open was. Jammer, hij is zeker de moeite. Leuke puzzels, veel samenwerken. Een cijferslot was helaas niet gereset waardoor we een puzzel konden overslaan. Het verhaal was wat dun en had na onze ontsnapping nog geen logische ontknoping. Als deze kamer ergens een doorstart maakt zouden we hem iets minder 'droog' maken. Tuurlijk, het gaat om een werkplek, maar iets meer spullen (een plant, een koffiezetapparaat?) zou het wat meer het gevoel geven dat er daadwerkelijk mensen gezeten en gewerkt hebben. We hebben ons een uur goed vermaakt.

Mijn 33e kamer.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Save the kingdom

DelftEscape
Posted on: 2022 September 25

Leuk sprookje

Blijkbaar ben ik deze kamer helemaal vergeten te reviewen. Omdat ik geen zin heb terug te tellen en alles aan te passen noem ik deze voor het gemak voor mezelf maar even kamer 0.
We wilden deze kamer al heel lang spelen, vooral omdat het thema de kinderen ook erg aansprak. We zijn gek op Delft dus het was een leuke dag op een leuke locatie in een leuke kamer. Inmiddels al heel wat kamers verder staat deze zeker niet in mijn top 10, maar als je een keer met het hele gezin op pad wilt zeker een aanrader. Hij is mooi aangekleed maar wat eenvoudig. Er zitten wel een paar leuke en ook wel wat lastige opdrachten in.

Met deze kamer kom ik op een totaal van 60. Plus de VR die we gespeeld hebben maar die ik niet vind meetellen op 61. Dan ga ik nu weer netjes verder met het totaal zoals het hier op Escapetalk staat.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2021 December 15

lastig...

We boekten de Meisjeskamer omdat we naar The Dome gingen en onze toch wat pittige reistijd nuttig wilden besteden. Gezien het hoge cijfer van deze durfden we dat uiteraard zonder twijfel aan. Het is inmiddels al weer een ruime maand geleden, maar nog steeds gemengde gevoelens als we aan deze kamer terug denken.
We liepen in de eerste ruimte echt vast, daarna ging het gelukkig beter. De sfeer van de kamer is echt heel goed neergezet. De puzzels zijn overwegend tof en we vinden het ook wel leuk als je heen en weer moet tussen ruimtes om verder te komen. Waarom dan toch dat dubbele gevoel? De kooi in de kamer had daar mee te maken. Hij staat op de foto dus het is geen spoiler. We vonden hem in het verhaal niet logisch en de ontsnapping vonden we ook vreemd. Dat was geen ontsnapping. Moeilijk uit te leggen als je hem niet gespeeld hebt, maar dat haalde het 'geweldig' gevoel er voor ons helaas af.

Mijn 32e kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2021 December 15

Mijn eerste trip ooit

Met de hoge notering van The Dome was de wens er al heel lang een keer richting Bunschoten te rijden. Niet echt om de hoek, dus gelijk de Meisjeskamer er ook maar bij geboekt. De aankomst was wat apart. Grote parkeerplaats maar daar mag je niet parkeren omdat de onderburen anders lastig gaan doen. Bij de voordeur en binnen word je aangesproken door middel van een filmpje. En eenmaal echt binnen denk je dat je in een speelhal terecht bent gekomen in plaats van bij een escaperoom. We vonden het eerst wat onpersoonlijk, maar daarna vonden we het eigenlijk prima. Onconventioneel, maar wel erg leuk je tijd te vullen tot je de kamer in mag. We zijn helemaal los gegaan met al die speeltjes. En toen... eindelijk... The Dome..!
Slimme zet om deze kamer te baseren op een trip. Ik heb er nooit een gehad, maar kan me voorstellen dat het zoiets moet zijn. Niet weten wat er om de hoek volgt, geen logica, geen thema... In een escaperoom kun je daar natuurlijk alle kanten mee op. We vonden de kamer indrukwekkend. Gaaf gemaakt, geweldige originele puzzels en aankleding. Zeker de rit waard! Aanrader en wat ons betreft terecht hoog op de ranglijsten!

Mijn 31e kamer


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2021 October 10

Volg het licht...

'Hopelijk is het wel de moeite van de rit', zat ik onderweg een beetje te mopperen. Eigenlijk was ik nogal gaar van de week en was een avondje bank hangen verleidelijker dan een trip naar België. Na een vriendelijke ontvangst de kamer in, waar we gevoelsmatig snel in het verhaal zaten, maar waar we voor ons gevoel toch niet echt op gang kwamen. Ineens kregen we de flow te pakken en gingen we van de ene in de andere 'aaahhh'. We zijn nog geen pro's, maar met dertig kamers op de teller hebben we inmiddels echt wel het een en ander meegemaakt. In niet veel kamers hebben we zo veel originele foefjes en nieuwe puzzels gezien. Wat een origineel hint-systeem. En wat fijn dat die hints niet te snel gegeven werden, we moesten er echt voor werken. Met 2 minuten over kwamen we stijf van de adrenaline weer naar buiten. Het was de rit meer dan waard! Het uur terug konden we mooi benutten om alle details nog een keer en nog een keer en nog een keer door te spreken. Een dikke vet 10 van ons en met stip de top 3 binnen gevlogen. We kunnen niet wachten tot The Toy Factory opent! Tot snel dus! Tegen zo'n kamer kan geen avond bank hangen op.

Kamer 30 voor mij.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Spannend
 • Beleving
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Echt helemaal niets

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2021 October 2

Freaky goed

In nog geen 40 minuten renden we deze kamer uit. We hadden er graag nog 20 minuten langer van genoten, want wat was ie gaaf! Deze hele kamer is een aaneenrijging van originele puzzels. De decors zijn uiteraard zoals we van DarkPark gewend zijn prachtig en geluid en muziek vullen het ook hier weer mooi aan. He, wat jammer dat het voorbij is. We hebben genoten!

Mijn 29e kamer.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

  xMvds

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2021 October 2

Een mini Efteling vlakbij de Efteling

De Efteling is hier al meerdere keren genoemd en dat is heel begrijpelijk. En terecht. Zoals ze daar sprookjes weten neer te zetten, doen ze dat in Waalwijk ook. De muziek is een geweldige toevoeging in deze kamer, de decors zijn van sprookjesachtig niveau en zelden hebben we een kamer gespeeld waarin het verhaal zo duidelijk en begrijpelijk was. Toch knaagde er een klein gevoel van onbehagen aan ons na afloop. Nu een weekje later weten we waar dat gevoel in zat. De eindpuzzel was erg eenvoudig en daardoor was het voor ons gevoel te abrupt afgelopen. Dat is dus jammer, maar tegelijkertijd eigenlijk ook een compliment. We hebben van alles wat aan dat eind-gedeelte vooraf ging namelijk enorm genoten. Er gebeurt iets in deze kamer wat we nog nergens meegemaakt hebben. Alleen daarvoor al zou ik zeggen: doen! Deze kamer zal zeker weten hoog op veel lijstjes komen en blijven staan.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit

 

Niet een zin maar een woord: geweldig

The Orphanage was de laatste in Zoetermeer van DarkPark die we nog 'moesten' doen. En oh, wat was ie gaaf! Er is iets veranderd aan het begin, je gaat nu gelijk de kamer in (voor mensen die net als ik altijd van tevoren moeten plassen wel een dingetje) en je zit gelijk in de sfeer. De entree naar de kamer is origineel en helemaal in thema, de ontvangst trouwens ook. Wat een prachtige aankleding, wat een goede sfeer en wat ben ik blij dat ik die ene opdracht niet hoefde te doen... Altijd moeilijk een review te schrijven zonder iets te verklappen, maar dit is zonder meer een aanrader. Spannend, niet te eng, mooi verhaal, geweldig uitgewerkt. Een van mijn favorieten.

Mijn 27e kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

  xMvdsDaan92AlecannaGertDeGoudvisCasturiicinzanoKooijv3chtereduarddouwesdekker

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2021 September 12

HOLY F...

Wat een feest, mijn broer die net zo gek is op escape rooms als wij dat zijn is terug naar Nederland gekomen na jaren in het buitenland te hebben gezeten voor zijn werk. Natuurlijk hadden we het bij zijn terugkomst over escape rooms, over het hoge niveau daarvan in ons kikkerlandje en ook over die nieuwe die er aan zat te komen die maar tijdelijk zal zijn. Tja, een enorme fan, dus gelijk naar de website gegaan om te kijken wanneer we konden boeken. Wat! Nog maar twee plekjes. Dan maar gelijk boeken. Dan maar 3-4 maanden wachten.

De tijd vliegt en zo naderde die bewuste zondag begin september. Drie keer naar de wc van te voren, want vanuit verschillende hoeken had ik gehoord dat hij best eng is. Daar was geen woord van gelogen. Vooral als je net begint en weet dat er iets gaat gebeuren. Maar niet precies wat. Niet precies wanneer. Niet precies waar... De term klotsende oksels komt vast van iemand die ooit een vergelijkbare ervaring heeft gehad. Het is lastig iets te vertellen zonder te veel weg te geven, maar het was een compleet nieuwe ervaring. Bizar. Eng. Geweldig.

Mijn 26e en bijna laatste. Veel meer kan m'n hart niet hebben...


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 6.5

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Geweldige (grote!!) locatie
 • de acteur
 • de (geluids-) effecten

  eduarddouwesdekker

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2021 August 24

Ja, clowns zijn eng

Eigenlijk hoor je ze omgekeerd te spelen, maar voor de belevenis maakte het niet uit. We konden Jason's Curse niet spelen op het door ons gewenste tijdstip, daarom speelden we eerst The Execution. En omdat we nog helemaal stijf stonden van de adrenaline en het mogelijk was deden we daarna alsnog Jason. Hij stond al heel lang op ons verlanglijstje en nu weten we dat dat terecht was. Wat een heerlijke kamer met creepy sfeertje (maar niet echt eng, geen zorgen voor mensen die niet tegen schrikeffecten kunnen). Zulke originele puzzels, zo gaaf uitgewerkt. We hebben genoten. We vlogen er trouwens ook doorheen, we hadden flink wat tijd over. Misschien kwam dat ook doordat we met z'n vijven waren; we waren constant allemaal bezig. Respect voor mensen die dit soort kamers met z'n tweeën doen.
Als we toch een piepklein minpuntje moeten geven zou dat het Engels zijn dat aan het begin gebezigd wordt. Laat dat door een native speaker doen, dat maakt het echt helemaal af.

Mijn 25e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede puzzels
 • Leuke ontknoping
 • Taalfouten in boekje

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2021 August 24

Adrenaline adrenaline adrenaline

Jason's Curse stond eigenlijk hoger op onze wensenlijst, maar die was helaas op het door ons gewenste tijdstip al geboekt. Deze leek ons ook niet verkeerd, dus op naar Rijswijk. De ontvangst was ontspannen en vriendelijk door een nog vrij 'verse' medewerker die helemaal geen haast had. Lekker relaxt starten dus. En dan de kamer in. We kregen helemaal aan het begin -ondanks het thema- bijna de slappe lach, maar zodra het spel echt begon (lastig te omschrijven zonder iets te verklappen) stonden we allemaal strak als een snaar. De behoorlijk harde opjagende muziek had daar ongetwijfeld ook mee te maken. We hoefden die dag geen van allen meer naar de sportschool, je maakt heel wat meters in deze kamer. Originele puzzels, iets met stoom en met een paar minuten over weer buiten. Dat zijn eigenlijk de leukste; optimaal genieten en nog stuiterend naar buiten. We hadden twee probleempjes onderweg (er ging onbedoeld een deur open en een essentieel onderdeel bleek verdwenen) maar dat mocht de pret niet drukken. Sobere kamer maar man man wat gaaf. En als toetje gingen we onverwacht gelijk daarna alsnog door naar Jason's Curse!

Mijn 24e kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Gave uitwerking van een bekend thema
 • Hoe je als team onderdeel wordt van het verhaal
 • Leuke puzzels
 • Misschien kurken vervangen door ballen?
 • Noodknoppen afschermen of hoger hangen

 

Super origineel!

Voor we een weekje op vakantie zouden gaan in het noorden van ons eigen land natuurlijk eerst even gekeken of er een leuke escape room in de regio was. We stuitten op deze en nieuwsgierig geworden door de reviews en het hoge cijfer besloten we voor dit mysterie te gaan. Met zijn vieren gingen we voor de verandering nu eens niet in de avond, maar in de ochtend op pad. En dat was het niet het enige dat anders was vergeleken met andere escape rooms.
Voor je binnenloopt heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om zonnebloemen te kopen. Daarna wandel je een kas binnen. De eigenaar van het bedrijf is ook gelijk de spelleider. Een ontzettend vriendelijke enthousiaste man die het een en ander doorneemt terwijl je een kopje koffie drinkt. De kamer zelf is echt een kamer, je wordt niet losgelaten in de kas wat we eerst dachten. We werden aangenaam verrast. Wat ontzettend origineel je bedrijf en familie zo in een escape room te verwerken. Daarbij hebben we echt wat puzzels gezien die we nog niet kenden. Geen spectaculaire, maar wel originele. Geen schrikeffecten, geen eng verhaal, eigenlijk de meest normale realistische escape room die we tot nu hebben gespeeld. Zeker voor families een aanrader. Wij hadden in ieder geval een super start van onze dag en vakantie.

Mijn 24e kamer.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Heel origineel thema
 • Vriendelijke ontvangst door zeer aardige eigenaar
 • Leuke puzzels
 • Alle tijd vooraf en achteraf
 • Kopje koffie, dan voel je je gelijk thuis
 • Ruim en gratis parkeren voor de deur

 

School of Magic

Escape-Skillz
Posted on: 2021 July 12

Aanrader voor Harry Potter fans

We hadden spontaan zin in een escape room en deze was beschikbaar en goed aan te rijden, dus op naar Roosendaal. Met twee kinderen (bijna 17 en bijna 10) sprak het thema ons erg aan, dus de keuze was snel gemaakt. Het reserveringssysteem werkt(e) door omstandigheden niet, maar gelukkig werd er snel op onze mail gereageerd. Wat we nogal vreemd vonden was dat er vanwege de aanwezigheid van kinderen iemand voor toezicht mee de kamer in moest, ook al hebben ze beiden inmiddels al behoorlijk wat speelervaring. Eenmaal in de kamer begrepen we de reden (de inrichting is voor een groot deel opgebouwd uit kwetsbare materialen), maar het voelde wel wat onwennig.
We kwamen slecht op gang, wat ook wel een beetje kwam door de lineaire puzzels; als je de eerste niet oplost kom je ook niet bij de tweede enz. Zoals eerder door iemand genoemd was het eind geen echte ontsnapping, maar dat vonden we niet storend. De decors zijn echt heel mooi en al met al vonden we het een leuke kamer met wat onderdelen die we nog niet eerder gezien hadden. Harry Potter fans worden denk ik heel gelukkig van deze kamer. En je mag zelf ook nog een beetje toveren!

Kamer 22 voor mij.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aardige ontvangst
 • Mooie decors
 • Paar originele details/puzzels
 • Voldoende ruimte om voor de deur te parkeren
 • Leuke polaroid foto na afloop
 • Lineaire puzzels
 • Verplichte supervisie met kinderen
 • (nog) geen reserveringssysteem

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Posted on: 2021 August 8

Zoals een escaperoom hoort te zijn

Hoewel The Triplicate Institute een hoger cijfer heeft vond ik deze persoonlijk leuker. Het begint in een leuk 'kamertje' en wat volgt is ook allemaal leuk. Leuke puzzels, leuke aankleding, gewoon een kamer zoals hij moet zijn. Verwacht geen high tech puzzels, dan beleef je een hele plezierige avond bij de maffia.

Mijn 23e kamer.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Aardige ontvangst
 • Drankje en napraten
 • Paar originele details/puzzels

 

Bijzonder maar geen escape room

Dit is het niet voor mij. Daar begin ik maar mee, want de meningen binnen ons gezelschap waren erg verdeeld over deze ervaring. Ik ben gek op escape rooms, maar dit ís geen escape room. Je moet wel iets oplossen, maar het is echt wezenlijk anders dan een 'gewone' kamer waar je aan het puzzelen bent om te ontsnappen. Ik vond het erg leuk om een keer VR mee te maken in deze kwaliteit (bizar dat je hoogtevrees kunt hebben terwijl je weet dat je met beide voeten op een hele stevige vloer staat), maar ik vond het toch een beetje onbevredigend. Het is vrij snel afgelopen (er waren maar twee levels) en het maakt niet uit hoeveel meteorieten je op je afgevuurd krijgt want je kunt toch niet 'af'. Waar ik ook niet blij van werd was de sterke sigarettengeur die in de kamer hing. Ik weet niet of er iemand voor de (open) deur had staan roken of binnen, maar geen fijne binnenkomst.
Om het eerlijk te houden middel ik mijn mening met die van de rest van de groep, ik vind het niet fair het totaalcijfer alleen vanwege mijn mening naar beneden te trekken.
Ik houd het voortaan bij gewone kamers. Maar ben je nieuwsgierig naar VR dan kan ik je deze zeer zeker aanraden. Je waant je echt in een andere wereld.

Nummer 22 voor mij.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geweldige kwaliteit VR
 • Bonusspel na afloop
 • Heel vriendelijke gastvrouw
 • Drankje en napraten
 • Filmpje en foto's om jezelf bezig te zien
 • Maar 2 levels en daardoor erg snel afgelopen
 • Sigarettenlucht in de ruimte

 

Een beetje gek... maar wel leuk!

Kamer 20 voor mij. Ik merk dat ik deze lastig te beoordelen vind. De aankleding was heel basic -wat past bij het thema-, maar dat maakte voor mij het wow-gevoel wat minder. Er zitten een paar hele leuke dingen/effecten in maar een deel daarvan hadden we al in andere kamers gezien. We zijn gewoon verwend met escape rooms als Molly's Game, The Conductor, The End enz. die juist heel veel sfeer en details hebben. De laatste 'puzzel' om te ontsnappen was er een die we gelijk door hadden maar nog nooit hadden gezien. Al met al gewoon een hele leuke kamer met zeer vriendelijke eigenaren. Compliment voor de uitgebreide mogelijkheid om na (en trouwens ook voor) te praten.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Vriendelijke ontvangst door zeer aardige eigenaar
 • 1 voor ons hele nieuwe puzzel
 • Tijd om uitgebreid voor en na te praten
 • Ruime parkeerplaats achter de escape room
 • Drankje na afloop
 • Eenvoudig wat betreft aankleding

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2020 November 20

De reis waard

Omdat De Conciërge al heel lang op mijn lijstje stond bedacht ik dat het het perfecte verjaardagscadeau zou zijn. En dat was het! Ik vond het heel spannend met m'n man samen een kamer te doen. Vooral omdat we met ons min of meer vaste groepje altijd ruzie krijgen in escape rooms. Daar hadden we het nu gelukkig veel te druk voor. Ik kan weinig toevoegen aan alle andere positieve recensies. De kamer is prachtig gemaakt, met originele puzzels, een originele wijze van hints geven, helemaal af. We hadden het aan ons eigen veel te ingewikkelde denken te danken dat we het net niet haalden, maar zelfs dat was niet erg, we hebben genoten. Omdat je een verjaardag goed moet vieren (zeker in deze rare tijd waarin wij toevallig ook nog de allerlaatste spelers waren voor de tweede lockdown) hebben we Kamer 237 ook gespeeld. Maar daarover meer in een andere review.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in November 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Gedetailleerde mooie kamer
 • origineel thema
 • zeer originele puzzels
 • leuke hints

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2020 November 20

Helaas maar 1 overnachting mogelijk

Voor mijn verjaardag had ik niet 1, maar lekker 2 escape rooms cadeau gevraagd. Ook een beetje omdat het best een eind rijden was. Ik had me geen beter cadeau kunnen wensen. Eerst met het hele gezin Kamer 237 en daarna met m'n man De Conciërge. Bij aankomst was het even schrikken toen we hoorden dat de kamer voor 18 jaar en ouder was. Onze jongste is 9, de oudste 16. Uiteindelijk bleek het erg mee te vallen, ze hebben allebei net zo genoten als wij. Want wat een originaliteit! Dat met die kamer en dat met die andere kamer en en... Uiteraard wil ik niets verklappen, maar er zitten hele leuke verrassingen in. We hebben nu zo'n 20 kamers gespeeld en we zagen toch weer hele nieuwe andere puzzels. De Conciërge aansluitend gespeeld en daarna met een zeer tevreden gevoel anderhalf uur terug naar huis. Konden we lekker uitgebreid napraten. We wachten met smart op de derde kamer!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Prachtig gemaakt
 • Goede sfeer
 • Oriniginele decors

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2020 September 7

Trein = fijn

Ken je het Diorama in de Efteling? Dat is een beetje het gevoel dat je krijgt in deze kamer, alleen dan niet in miniatuur maar op normaal formaat. Je stapt door een deur zo een treinstation in en je waant je gelijk ook in een andere tijd (wat ook de bedoeling is, het verhaal speelt zich af in 1924). De kamer is duidelijk met liefde gemaakt, mooi aangekleed en helemaal in stijl. Hoewel van te voren verteld was dat deze kamer met actie-reactie werkt hadden we even wat tijd nodig om in het spel te komen. Daarna gingen we... tja, als een trein! We hielden niet veel tijd over mede door die trage start, maar we hebben van het begin tot het eind genoten. Ook echt heel leuk om met een gezin te doen. Onze jongste is 9 en die vond het geweldig. Leuk ook dat de spelleidster na afloop de kamer met ons doornam. Dan kun je pas goed zien welke actie tot wat leidde.

We waren overigens bijna te laat omdat we het pand niet konden vinden. In verband met maatregelen in het park waar de escape room zich bevindt rondom Corona is er een pad gesloten. Het pad waar je nu overheen loopt komt niet langs de borden. Kunnen de mensen van de Riddle Room niks aan doen. Hopelijk is het snel weer 'normaal'.

(datum gespeeld: zondag 6 september 2020, kalender van de website doet het niet)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding/sfeer
 • Leuk verhaal
 • Niet eng dus speelbaar voor alle leeftijden
 • Doorloop na afloop
 • Puzzels die we niet eerder gezien hadden

  koenzieThe Riddle Room

Wonderschoon

Nog maar heel kort geleden speelde ik Molly's Game. Het risico is dan groot dat andere kamers tegenvallen. Maar... escape rooms kun je net zo slecht vergelijken als appels met peren. Of zoals in dit geval; net zo slecht als klokken met taartjes.
We verheugden ons enorm op deze kamer en dat bleek helemaal terecht. Wat een sprookje. Wat een liefde voor detail en wat een zalige escape room om te spelen. We waren met zijn vijven en we hadden genoeg te puzzelen. De puzzels zijn origineel, lief en grappig. Toen we ontsnapt waren zijn we gelijk terug gerend om nog even goed in ons op te nemen wat we allemaal gezien en gedaan hadden. Een absolute aanrader. Voor het hele gezin trouwens. De ontvangst door Marieke was heel gezellig en wat leuk dat we alle tijd hadden om voor en na te praten. Ga hem maar gewoon doen, je krijgt geen spijt!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Fijne ontvangst
 • Gezellige ontvangstruimte
 • Geen gehaast voor of na het spelen
 • Nu weten we hoe het voelt in een sprookje
 • Niks nada noppes

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 July 6

Tien, tiener, tienst

Na een dag ben ik nog steeds zo vol van deze kamer dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen... Wat een briljante kamer. Wat jammer dat we nu alle drie de kamers van Down the Hatch gespeeld hebben. Wat was het mooi en overweldigend. Wat was het het wachten waard. Loran verdient wat mij betreft een oeuvreprijs. Kunnen we die speciaal voor hem instellen?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • ALLES
 • NIKS!

  down-the-hatch

Expeditie

Anna’s Dollhouse
Posted on: 2020 March 9

Dol door de jungle

Vanwege het originele thema (je ziet toch wel erg veel banken, kluizen en gevangenissen) hadden we deze al een tijdje in ons hoofd zitten. Met twee kinderen van wie er eentje echt panisch is voor schrikeffecten bleek deze kamer prima te doen. Leuk om nu eens op een hele andere manier het verhaal uitgelegd te krijgen. Uiteraard verklappen we niets, maar het was niet het standaard filmpje op een tv. Daarna snel aan de slag. We waren met zes personen en dat vonden wij voor de ruimte die er was wat aan de hoge kant. Er wordt dan ook terecht 4 personen geadviseerd.
De puzzels waren erg afwisselend en het waren er ook lekker veel. We hadden aan het eind een paar hints nodig omdat we een cruciaal deel van een puzzel gemist hadden. Met nog 21 seconden over renden we de jungle weer uit. Het was een erg leuk uur dat omvloog. Trek wel iets makkelijks aan dat vies mag worden, want je komt niet helemaal schoon naar buiten :0)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:39 min


 • Erg leuke aankleding
 • origineel thema
 • geschikt voor kinderen
 • Hele aardige gastvrouw
 • Puzzels zijn heel afwisselend
 • Gezellige ontvangstruimte

 

Willy's Chocolate Factory

Escaperoom Berkel
Posted on: 2020 January 25

Sentiment met de oempa loempa's

Sjakie en de chocoladefabriek was vroeger mijn favoriete boek en de film met Gene Wilder vond ik ook geweldig. Toen we van deze kamer hoorden wisten we dan ook zeker dat we hem een keer zouden doen. Mooi bijkomend voordeel is dat het een zeer geschikte kamer is om met kinderen te spelen. Er wordt niemand ontvoerd/gevangen/vermoord/vermist, het is gewoon allemaal lief en leuk. We sleepten oma ook mee en zo gingen we met zijn vijven de strijd aan. Het ging allemaal lekker voorspoedig. De puzzels zijn eenvoudig maar wel origineel dus leuk om te doen. Iedereen was lekker afzonderlijk aan het zoeken of puzzelen en hier en daar moest je samenwerken. Eén puzzel lukte niet omdat hij vast zat. Althans, te vast om aan te draaien zonder enige kracht te zetten en aangezien dat precies is wat altijd van te voren wordt gemeld lukte die pas nadat we een hint kregen waaruit bleek dat wat we deden wel degelijk goed was. Al met al een leuke kamer. Snelste tijd maar vanwege de hints geen record.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Originele overgang tussen de kamers
 • Leuk thema
 • Geschikt voor kinderen/gezinnen

 

Heerlijke familiekamer

Dit waren drie verrassingen op rij: locatie, kamer en eten. We zijn niet bekend in Vlaardingen en de aanrijroute dwars door een woonwijk maakte de uiteindelijke plek des te verrassender. Een soort park met zeer originele speelplekken, slaapplaatsen en een super gezellige ruimte waar je kan eten en drinken.
De escaperoom zelf is in een aparte ruimte buiten. Verwacht geen spectaculaire technische hoogstandjes, maar wel verrassende, afwisselende puzzels en een origineel verhaal. We hebben lang moeten zoeken naar een kamer die geschikt is met (jonge) kinderen en dat is gelukt, deze is daar echt perfect voor. We vinden het geen kamer om te spelen zonder kinderen, daar is hij te eenvoudig voor (of je moet helemaal geen ervaring hebben en kennis willen maken met het fenomeen escaperoom). We waren in 23 minuten klaar, maar ontdekten dat we de eind puzzel te vroeg hadden opgelost. De overgebleven puzzels vervolgens ook nog gedaan, toen waren we in 30 minuten klaar. Dit is geen kritiek, maar meer om aan te geven dat je deze kamer vooral lekker met kinderen moet spelen en die kinderen zo veel mogelijk zelf moet laten doen.
We hebben echt heel veel plezier gehad in de kamer, hij is heel origineel.
Dan volgt deel drie van de verrassingen; er staat een gereserveerde tafel voor je klaar met een drankje dat in de prijs is inbegrepen. Super! We hebben er (ongepland) een lunch aan vastgeplakt en heerlijk gegeten. De kaart is net zo verrassend als de locatie en de kamer. Al met al een hele leuke middag. Deze kamer verdient een groter publiek.
En dan een oordeel.. Als je hem beoordeelt als een 'gewone' kamer zou ik op een 8 uitkomen. Vanuit de kinderen bezien een 9, hoewel ons zoontje riep dat hij het een 10 vond. Maar eerlijk is eerlijk; hij heeft geen vergelijkingsmateriaal.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel verhaal
 • Leuke afwisselende puzzels
 • Aardige ontvangst en drankje na afloop
 • Geweldige locatie
 • Kleine verrassing voor de kinderen
 • De ontknoping kan te snel opgelost worden

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 December 30

Lekker puzzelen

Na Flight815 -waar we stuiterend uitkwamen- kwam The Cooper Case gelijk bovenaan ons wensenlijstje te staan. Gisteren was het moment daar. Dit was een hele andere kamer werd ons toen we naar binnen gingen verteld, en inderdaad, dat was het. Met een tiener in het gezelschap die schrik effecten vreselijk vindt bleek het een iets engere kamer te zijn dan Flight. Niet té eng, wel onverwacht, dus dat was even schakelen. Sowieso is het lastig kamers te vergelijken, maar dat gaat automatisch. Flight815 voelde wat meer als een verhaal en ervaring, hier was het vooral veel puzzelen en dat is ook gaaf. Voor iedereen die nog gaat en een leesbril gebruikt: die heb je nodig! Er is niet heel veel licht en er komen aardig wat slotjes voorbij.
Compliment opnieuw voor de creativiteit van de bedenker. We hebben een super avond gehad en 80 minuten is echt heel fijn spelen. Die tijd heb je trouwens ook hard nodig. Met wat hints op tijd naar buiten, even leuk nagepraat en nu maar wachten op kamer drie: Molly!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Veel puzzels
 • Beetje donker

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 July 31

Blij dat ik mijn huwelijksreis al achter de rug heb!

We speelden vandaag met zijn zessen The End en daar kwamen we zo hyper uit dat we spontaan besloten er nog een te doen. Met dank aan de flexibiliteit van de mensen van Dark Park kon dat gelukkig ook (hoezo, last minute?!) We gingen mede door de instructies redelijk zenuwachtig de kamer in en na wat gehannes liepen we vrij snel helemaal vast. Met een hint konden we verder en toen kwamen we gelukkig ook op dreef. Mooie puzzels en verrassende elementen, hier en daar helaas niet voor iedereen tegelijk iets te doen maar toch echt heel erg genoten. Wat zijn de kamers van Dark Park prachtig aangekleed, aan alle details is gedacht. De Orphanage en de kamers in Delft staan nog op onze verlanglijst!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • De details
 • Op een gegeven moment wel heel erg warm

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 July 31

Inderdaad, het einde!

Wat kan ik nog schrijven dat niet al door anderen is geschreven... Misschien dat het een kamer die je niet als (een van de) eerste moet doen, om de simpele reden dat de lat voor de kamers daarna dan wel erg hoog ligt. Wat een geweldige beleving was dit. We hadden het gevoel dat we al anderhalf uur bezig waren toen het (redelijk abrupte maar oh zo gave) einde kwam, maar we bleken 8 minuten over te hebben. Inderdaad minder puzzelen dan bij de 'klassieke' escape room, maar wat een bijzondere en originele puzzels waren het! We waren zo hyper dat we daarna ook nog spontaan The Honeymoon Hotel hebben gedaan. Met dank aan de flexibiliteit van de mensen van Dark Park!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Alles klopte tot in detail

 

Geen aanrader

Nog geen week na ons bezoek aan de prachtige Juwelier van de Onderwereld in Bergen op Zoom gingen we naar De Kelder van de Maagd. Ik vind het vervelend om de eerste te zijn die een recensie schrijft voor deze kamer, omdat het geen positieve is. Als er reviews geweest waren vermoed ik dat we echt niet zouden zijn gegaan. We hadden kaarten via een kortings-site en daar waren we blij om, want voor meer dan 100 euro zouden we echt gebaald hebben.
We moesten door de andere kamer van deze locatie om in de kamer te komen, we vonden de puzzels niet logisch, soms zelfs niet eens kloppen, de techniek (voor zover die er was) was te simpel en er zaten geen verrassingselementen in. Het verhaal over de vermiste toneelspeler had geen enkele rol in de kamer, behalve dan dat het thema in musicals/theater is. Aanwijzingen werden door het trapgat geroepen. De eigenaar is een aardige man en ik gun hem het beste, maar dit voelde een beetje aan als een zelfgemaakte kamer. Hij mist professionaliteit.


5.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 6.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Een briljantje

Wat een mooie kamer. Je waant je echt bij een juwelier. We speelden deze kamer met 5 beginners en 8 man totaal. We waren bang dat we elkaar in de weg zouden lopen, maar er was zo veel te doen en te ontdekken dat dat geen probleem bleek. Een klein technisch probleem werd op een goede manier opgelost waardoor het gelukkig niet storend was. We kwamen met bijna 13 minuten over op de klok naar buiten, ons persoonlijk record. Een aanrader deze kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in June 2019

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • Mooie kamer, helemaal in stijl en thema
 • Mooie locatie
 • Zeer aardige spelbegeleider die ook goed oplette
 • Wc was niet zo fris

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 March 29

Meer!!!

We zijn nog geen enorm door de wol geverfde 'escaperoomers', maar we durven net als alle voorgangers wel te zeggen dat je deze kamer gedaan moet hebben. Sommigen van ons groepje hadden Lost wel gezien, anderen niet, maar dat maakte niet uit. Wat een geweldige sfeer, goede verrassende puzzels en variatie! Ik zit nog helemaal te stuiteren. We speelden later op de avond, anders hadden we graag de andere kamer er achteraan gedaan. 80 minuten vlogen om en met 1 minuut en 1 seconde over kwamen we er uit. Die extra 20 minuten maken het ook extra gaaf. Niks dan goeds hier, we willen alleen maar meer. We zijn benieuwd naar de derde kamer die hier bijkomt en de Cooper Case gaan we zeker ook nog een keer doen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Langer de tijd dan een uur
 • Origineel en goed uitgewerkt
 • koeling!
 • Leuke enthousiaste begeleiders
 • Goede en goed werkende puzzels
 • niks dan lof!
 • geen

 

The Class Room

Real Escape Room
Posted on: 2019 January 22

Toch iets geleerd op school

Na de stress van/voor onze tienerdochter in the Precious Room hadden we de begeleider beloofd nog een keer terug te komen voor the Class Room en zaterdag was na lang verheugen het moment daar. Ook in deze kamer hier en daar een klein schrikeffectje, maar prima te doen. Als je twee kamers doet bij dezelfde aanbieder ga je vanzelf vergelijken en deze vonden we wat minder helaas. Bij de allereerste puzzel waren we al drie keer klaar met rekenen toen we het missende puzzelstukje kregen. Dat was geen hint zoals we eerst dachten, we waren blijkbaar gewoon te snel.
Er zitten verder grappige dingen in de kamer, maar er gebeurde iets met een sleutel wat we echt raar vonden. En zoals in een eerdere review gemeld staat in één ruimte het geluid zo hard dat interactie met de andere spelers onmogelijk was. Complimenten voor degene die het spel begeleidde. Deze kamer is interactief en we konden merken dat er goed opgelet werd. Al met al een leuke kamer, leuke aankleding en idee, maar toch... niet geweldig.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in January 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Begeleiding kijkt goed mee

 

De vloek van Dracula

The Fear Schiedam
Posted on: 2019 January 22

Nee...

De minste kamer voor ons tot nu toe... Het pand lijkt op instorten te staan, je moet sluip-door-kruip-door via een soort buitenom-ingang naar binnen. De ontvangstruimte is net zo koud als buiten dus jas aan houden tot je naar binnen kunt. Na het drama in Polen vragen we ons serieus af hoe het met de veiligheid in dit pand gesteld is. Het thema van de kamer is leuk, maar er zou wel wat meer geïnvesteerd mogen worden in de details. De boeken die in de kamer staan vallen uit elkaar, het lampje was leeg, dat soort dingen. We kregen een hint voor een puzzel die we al hadden opgelost, het was het allemaal net niet. Uitleg vooraf was minimaal en (misschien doordat we het gehaald hadden) nabespreking ontbrak. Breng deze kamer over naar een ander pand en haal wat nieuwe 'props' bij de kringloop, dan wordt het een prima escaperoom.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 5.5


Played in December 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

The Precious Room

Real Escape Room
Posted on: 2019 January 22

Yes!

We wilden eigenlijk The Classroom doen, maar die was op het gewenste tijdstip al bezet waardoor het deze werd. Voor de enige tiener in het gezelschap was dit een onaangename verrassing, die houdt namelijk helemaal niet van schrikeffecten. Het welkomstpraatje door een gastheer die zich heel goed in zijn rol inleefde maakte het alleen maar erger. Ontzettend aardig dat hij beloofde dat onze dochter de kamer mocht verlaten als ze het echt te eng zou vinden en dat wij dan gewoon door zouden mogen spelen. We vonden het een gave kamer met lekker veel tempo. Veel puzzelen, iedereen was druk bezig. Dom dat we niet in onze oren geknoopt hadden dat het vinden van de schat niet hoefde, dat heeft ons veel tijd gekost die we uiteindelijk nodig bleken te hebben. We kwamen ver, maar redden het net niet. Omdat onze dochter het volgehouden had kreeg zij de schat toch. Erg sympathiek, wij vinden het een aanrader.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in November 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Super personeel

 

The Ghost Ship

Search & Escape
Posted on: 2019 January 22

Leuk voor jong en oud

We hebben deze kamer met drie jonge meiden en drie volwassenen gespeeld. We vonden de aankleding prachtig, helemaal in stijl, en de puzzels erg leuk. Iedereen werkte aan iets anders, af en toe werkten we met zijn allen samen. Een van de puzzels (met de kaart) werkte niet helemaal ideaal, maar met wat geduld lukte het toch die opdracht goed af te ronden. Complimenten voor de maker van deze kamer; een jonge enthousiaste man die op alle fronten erg zijn best deed.
Inmiddels al een jaar geleden dat we hem speelden maar we kijken er met veel plezier op terug.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Mooie aankleding

 

Leuke kennismaking met het fenomeen escaperoom

Met een paar collega's voor het eerst opgesloten in een escaperoom. Geen idee wat je te wachten staat en misschien mede daardoor niet ontsnapt. Wel een erg leuke ervaring. Enige jammere was dat er duidelijk werd gezegd dat we geen dingen hoefden weg te halen of los te maken terwijl dat op een gegeven moment juist wel nodig was om verder te komen. Hoe dan ook een hele leuke avond gehad en de verslaving voor de escaperooms was geboren!


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in November 2015

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Meerdere kamers met verschillende sfeer

 

0 reviews