About me

Overig gespeelde kamers:


Zoo des totes - Hamburg

Weinende Frau - Hamburg

The Gallery - Hamburg

Medusa - HongKong

The Church - Almere

Een brief aan de kerstman - Delft

 

Location

Unknown


Statistics

 • Rooms played: 50
 • Reviews posted: 44
 • Escaperate: 79.5%
 • Forum posts: 0
 • Member since: 2018-08-30


Team

Reviews

Sort rooms on:

Visiting date Score Review date EscapedTeam Time

prachtig

Waanzinnig mooie kamer Onder de indruk was ik zeker Nog zo'n goede kamer in Nederland Dick en Gerda mogen trots zijn op hun dochter! Eng hoeft een goede escape room niet te zijn, dit is het bewijs Reken maar dat je deze kamer geweldig vindt Langzaam door de kamer, dan geniet je langer van het decor Adembenemende entourage Neem de tijd om na te praten, eigenaresse Marieke zit vol passie! Deze moet je gedaan hebben

 • Alles

Super!

Meesterlijke kamer! Ontzettend gave elementen! Leuke puzzels Laaiend enthousiast over deze kamer! Yes, weer een toppertje erbij! ‘ Sfeer op nummer 1! Groupon, kap met bellen! ;) Adembenemend decor! Moet iedere escaper gedaan hebben! Echt fantastisch!

 • teveel om op te noemen

Leuk, maar jammer van de gamehost

Laat ik beginnen met de sfeer. Dat zit wel goed bij deze kamer. Het is top gethematiseerd! De puzzels zijn uitdagend en er zitten originele puzzels in. Ook is samenwerking nodig, maar speel deze kamer wel met een kleine groep; als je met een grote groep bent en er 2 puzzels tegelijk worden gedaan is door de galmende ruimte communiceren niet echt gemakkelijk. Ik zou dan ook aanraden deze kamer met 3/4 personen te doen. En dan de gamehost... Toen wij verdieping 13 kwamen spelen was de begeleiding super, maar nu was dit echt bagger... Wij liepen vast op een puzzel en kregen pas na een kwartier (!!!) er niets van te snappen een hint. Hierdoor raakten we enorm uit de flow. Als je vraagt om een hint wordt hier geen gehoor aan gegeven (dit is letterlijk zo door onze gamehost gezegd). De hints die we kregen waren ook nog eens zo onduidelijk, dat we met z'n zessen aan het discussiëren waren wat er precies bedoeld werd en we zelfs 1 keer na driftig overleg over een hint het systeem hebben laten crashen... Toen de gamehost ons uit de kamer kwam halen wilde hij ons in eerste instantie niet uitleggen hoe de eindpuzzel werkt, maar na heel wat afvragende en licht chagrijnige blikken te hebben gewisseld heeft hij het ons toch even uitgelegd. Het is echt een toffe kamer, maar de gamehost heeft voor ons de ervaring verpest.

 • decor
 • originele puzzels
 • onduidelijke hints
 • gamehost

wauw!

F-antastische ervaring! L-ogisch in elkaar gezette kamer I-ets dat iedere escaper moet waarderen G-oede gamehost H-ele leuke puzzels T-ot in detail mooi afgewerkt 8 keer beter dan de gemiddelde escaperoom 1 keer verbaasd dat we geen kleerscheuren overhielden aan de crash 5 keer afgevraagd of de nieuwe kamer al af is

 • alles

veel raadsels

Deze kamer zit in een mooi pand. Het brengt je gelijk in de sfeer! De kamer zelf is wel grappig. Er zit een leuk schrikeffect in en redelijke puzzels, maar niet heel bijzonder. Het zijn vooral veel raadsels die je moet oplossen.

 • mooi pand
 • schrikeffect
 • veel raadsels

Zeer leuke ervaring

Het concept vind ik erg leuk. Twee van mijn hobby's gecombineerd; namelijk lasergamen en escapen. De puzzels zijn wellicht niet heel bijzonder, maar er zijn wel veel verschillende puzzels, waardoor iedereen wel wat kan oplossen. Ook valt er buiten de huisjes veel te puzzelen! Het is goed aangekleed. Het is echt een dorp waar je doorheen wandelt! (Of als je net zo fanatiek bent als dat wij waren, doorheen rent) Wel had ik het dorp anders ingericht. Het is van essentieel belang om bij een bepaald onderdeel te komen. Dit is vanuit het ene huisje zo'n 3 meter, een andere 5 en weer een andere een meter of 20... Niet echt eerlijk. De huisjes waren jammergenoeg niet goed gereset. Wij kregen de vraag van de gamehost: "Hoe hebben jullie dat gedaan?", waarop het antwoord luidde: "Dat was al open..." Wat voor verwarring zorgde is dat de spelregels die uitgelegd werden vooraf tijdens het spel ineens wijzigde. Wat eerst wel mocht, mocht later ineens niet... Ook was het jammer dat de gamehost niets zei van valsspelen. Ik zou deze game zeker aanraden, omdat het weer eens iets anders is met als pluspunt dat je altijd 70 minuten bezig bent en het een leuke competitie is tussen de teams!

Leuke kamer, zeker voor de prijs

Deze kamer heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De manier waarop de kamer start is erg leuk gedaan, maar hier zal ik niet al te veel over vertellen. De puzzels zijn grappig, maar voor de ervaren escaper niet heel uitdagend. Ook zijn de puzzels erg linear, waardoor ik deze kamer niet voor grote groepen zou aanraden. 2-4 lijkt mij het beste. Wat jammer was, is dat 1 puzzel niet naar behoren functioneerde en het wat moeite kostte om naar het volgende te kunnen. De aankleding is wel in thema, maar niet heel bijzonder. Verwacht geen hoogstaande kamer, maar dat betaal je er ook niet voor. Voor de prijs is het echt een aanrader!

Het echte expeditie-gevoel

Met de sfeer in deze kamer zit het helemaal goed. De kamer is (op het plafond na) mooi aangekleed en volledig in thema. De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. Het begin koste ons veel moeite, maar eenmaal dat gehad te hebben hadden we de flow te pakken (was wel nodig, anders waren we nu nog bezig haha). Ook zijn de puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden, dus voor iedereen wel wat uitdagends. De service bij MindEscape is top! Net als de vorige keer dat we hier waren zijn we vriendelijk ontvangen en hebben we achteraf nog lang nagepraat. Dus... wanneer kunnen we komen voor kamer nummer 3??? :D

Toppertje

Zoals we inmiddels gewend zijn van Escape Room Rijswijk is deze kamer weer van zeer hoog niveau. Het begin van deze kamer is heel leuk gedaan. We hebben het er nog over! De puzzels zijn afwisselend, maar ik vond het wel erg veel cijfers. Het is ook vrij linear, maar dat vind ik altijd wel leuk. De eindpuzzel was verrassend, nog nooit eerder gezien! Ook hier hebben we het nog steeds over! Persoonlijk vond ik deze wel minder dan Jason's Curse, maar het is zeker een toppertje!

 • Eindpuzzel
 • Decor
 • Veel cijfers

Niet bijzonder, lekker ouderwets puzzelen

Deze kamer is niet heel bijzonder. Het is een leuke kamer voor de wat minder ervaren escaper. De aankleding vond ik wat karig. Verwacht geen high-tech puzzels in deze kamer. Het zijn de welbekende 1.0 puzzels en dus bijna geen elektronica. Voor de ervaren escaper zou ik deze kamer afraden, gezien het feit het wat bekende puzzels zijn en geen high-tech kamer is (of je moet juist houden van de oudere 1.0 kamers). Voor de beginnende escaper is dit zeker een leuk opstapje. De host was erg vriendelijk en nam ook de tijd voor een praatje.

 • Vriendelijk personeel
 • Aankleding kan beter
 • Bekende 1.0 puzzels

Mooie kamer en een top host

We werden ontvangen door een zeer enthousiaste meneer die ervoor zorgde dat wij niet konden wachten weer te gaan escapen. Dan de kamer in. Het is een mooie kamer met afwisselende puzzels, waardoor iedereen wel een steentje bij kan dragen. Wel merk je dat de kamer al wat ouder is. Ik zou het niet omschrijven als een 2.0 kamer, maar zeker niet als een 1.0. Het zit er eigenlijk een beetje tussenin. Het enige wat voor ons onduidelijk was, was het verhaal. Hier hebben we achteraf nog naar gevraagd hoe het precies zat, waarop we te horen kregen dat hetgeen waar je zogenaamd achter moest komen je daar niet achter kon komen omdat dat niet bekend was... Wat mij betreft hadden ze wel een einde van het verhaal kunnen verzinnen, ook al is dat in het waargebeurde verhaal niet duidelijk... We hebben het net niet gehaald, maar mochten het wel nog even afmaken. Altijd leuk natuurlijk. Achteraf hebben we nog een tijdje nagepraat met de game-host. Hier werd ruim de tijd voor genomen!

 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Game-host
 • Verhaal

Puzzelhok

Eigenlijk is dit niet echt een escape room... Het is een ruimte (of nou ja, eigenlijk meer een hok, want aankleding is er niet...) met een box waar alle puzzels inzitten. De sfeer... Zoals ik al had omschreven is het een kale ruimte waar alleen wat muziek aanstaat. Kortom, sfeer is 0. Puzzels zijn enkel breinkrakers, niet bijzondere dingen of iets dergelijks en ze zijn zeer lineair waardoor wij elkaar met 5 personen constant in de weg liepen... Wel als pluspunt dat je moet samenwerken, maar dit kan eigenlijk met max 3 personen. Bovendien was er 1 puzzel waarvan een onderdeel helemaal gammel was, waardoor je kon discuseren of je het juist had gedaan. Hintsysteem is automatisch waardoor je een hint krijgt van iets waar je al achter was gekomen en als je dan nogmaals om een hint vraagt krijg je hetzelfde bandje opnieuw te horen. Hier hadden wij dus helemaal niets aan. Mega irritant! Ook was onze host verre van enthousiast te noemen, maar dat waren wij ook niet dus wellicht sloot dat dan wel goed op elkaar aan. Verder vond ik het heel bijzonder dat er geen kluisjes waren en je dus al je spullen maar in de wachtruimte moet achterlaten. Uiteindelijk hadden we nog maar een minuutje te kort en hebben het wel even afgemaakt, maar voor ons gevoel ging dat wel tegen de zin van de host in. Ook vind ik de prijs echt veel te hoog voor wat je krijgt. Wellicht dat als het een groupon-kamer wordt dat ik er nog over na zou denken deze aan te raden, maar nu zou ik zeggen; doe het niet!

 • 90 minuten
 • Samenwerking
 • Aankleding bagger
 • Hintsysteem
 • Geen kluisjes
 • Enkel breinkrakers
 • Prijs
 • Host die duidelijk geen zin had

kamer zonder sloten

Het intro van de kamer vond ik nogal bijzonder. We kregen de mededeling dat er in de eerste ruimte iets kapot was en het dus niet nodig was dat te gebruiken. Ook kregen we te horen dat puzzels soms vastlopen. Mocht dat het geval zijn, dan komt de GM de kamer in om het op te lossen. uhh... Oké, het is bij ons goed gegaan, maar toch. Het ziet er op het eerste oog wel leuk uit, maar als je wat beter kijkt zie je wel veel slijtage. De puzzels zijn grappig, maar niet heel bijzonder. Groot voordeel is dat er geen sloten in de kamer aanwezig zijn. De puzzels zijn wel lineair waardoor je soms op elkaar moet wachten. Ook had er van mij wel een puzzel extra in gemogen, omdat we na 29 minuten al buiten stonden... Voor de beginner is dit een aanrader, het is namelijk vrij makkelijk en is redelijk gethematiseerd.

 • Geen sloten
 • Goed voor beginners
 • Slijtage
 • Heel makkelijk
 • kapot onderdeel
 • Geen noodknop

Fantastisch!

Deze escape room is echt fantastisch! We werden ontvangen door twee zeer enthousiaste dames die je bij de introductie helemaal meenemen in het verhaal. Het thema is origineel en de kamer heeft een prachtig decor. Ik durfde bijna dingen niet aan te raken omdat ik het zo mooi vond en bang was dat het misschien kapot zou gaan. De puzzels zijn helemaal in thema en de moeilijkheidsgraad wisselt af. Soms makkelijk, soms wat uitdagender. Samenwerking is belangrijk in deze kamer. Zeker een pluspunt! Achteraf nog de mogelijkheid de kamer door te lopen en je dus nog langer kunt genieten van het mooie decor :)

 • decor
 • thema
 • puzzels
 • Gescheiden ontvangstruimtes
 • Je kan hem maar 1 keer spelen

Veel zoeken...

De aankleding is redelijk, maar er is wel heel veel versleten. Dat veel versleten is, doet bij mij toch af aan de ervaring. Ook miste ik de verhaallijn. Het is niet echt puzzelen, vooral zoeken. Hierdoor kom je niet echt in een goede flow. Er zijn wel wat puzzels, maar je bent meerendeel van de tijd aan het zoeken... Het is een 1.0 kamer met de standaard dingen. de paar puzzels die er zijn zijn verre van bijzonder en het zijn bijna alleen maar cijfersloten... De GM was zeer vriendelijk en enthousiast.

 • personeel
 • veel zoekwerk
 • versleten onderdelen
 • heel veel cijfersloten

Goede sfeer

Het ontvangst vond ik wat raar. Je moet in een ruimte wachten waar de GM een groep aan het begeleiden is door de kamer. Dan de kamer in. Het is mooi aangekleed. Er zijn veel sloten in de kamer, maar door de leuke puzzels is dat niet storend. Het is een vrij makkelijke kamer. Ik was samen met beginnende escapers, dus dat was in dat geval wel fijn. Wel zou het fijn zijn dat als er een hint gegeven wordt er geluid te horen is om aan te geven dat je een hint hebt gekregen. Nu moet je maar hopen dat je op het juiste moment op het beeldscherm kijkt, anders mis je dus een hint. Wat wij erg jammer vonden, is dat de GM weinig tijd voor je heeft. Er is geen tijd om na te bespreken. De GM moet vrijwel direct beginnen met de voorbereiding voor de volgende groep.

 • Aankleding
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Geen geluid bij hint
 • Niet nabespreken

prima kamer

Na vriendelijk ontvangst zijn wij begonnen aan deze kamer. De aankleding van de kamer is minimaal. Ik vond het meer een kantoor dan een bank... De puzzels zijn origineel, bepaalde onderdelen heb ik nog niet eerder gezien. De locatie van Escaping Utrecht is super! Ze zitten onder een restaurant, wat dus de gelegenheid geeft achteraf nog gezellig na te praten.

 • Locatie
 • Puzzels
 • Aankleding

Mooie kamer met leuke puzzels

De kamer is mooi aangekleed, echt helemaal in thema. De puzzels zijn afwisselend. Wel zijn er veel sloten, maar door de veelzijdige puzzels is dat niet storend. Er is ook echt teamwork nodig om de puzzels op te lossen, wat in mijn ogen altijd een groot pluspunt is. Ik kan niet wachten tot de volgende kamer!

 • Aankleding
 • Gevarieerde puzzels

Mooi aangekleed, puzzels wat minder...

Voordat je de kamer ingaat krijg je eerst het verhaal van de game-master. Leuk, maar 5 minuten luisteren had van mij wel iets korter gemogen... Dan de kamer in. Het valt gelijk op, supermooi aangekleed! De puzzels in de kamer zijn niet bijzonder en sluiten niet op elkaar aan waardoor je niet in een flow komt. Vond dit erg jammer. "Er zijn meerdere mogelijkheden om puzzels op te lossen" zei de game-master. Achteraf hoor je dan dat gokken ook als manier werd gezien... Geschiedeniskennis kan een voordeel zijn in deze kamer. Wat wel heel irritant is, is dat de game-master niet van het draaiboek afwijkt, waardoor je een hint pas bij een bepaalde tijd mag krijgen... "Tja... ik moest wachten met die hint geven tot 58 minuten dus vandaar." Gelukkig waren we niet na 40 minuten al bezig aan de eindpuzzel, anders hadden we dus 16 minuten voor ons uit moeten staren. De nabespreking was niet echt prettig. De game-master praatte heel erg snel en tegelijkertijd reset een collega de kamer waar je nog aan het nabespreken bent. Ook is het heel erg warm in de kamer, dus in de zomer is deze af te raden...

 • Aankleding
 • Locatie
 • Puzzels
 • Vluchtig nabespreken
 • resetten tijdens nabespreking

Matig

Het begint heel leuk, want het personeel doet een soort van act om je in de sfeer te krijgen. Alleen dan ga je de kamer in... De aankleding is ver te zoeken. Kale ruimte die duidelijk zo gehuurd is, antieke onderdelen in een laboratorium... oftewel niet passend. De puzzels zijn de standaard puzzels in een escape room op 1 na dan... alleen is die puzzel wel een uitdaging als je verkouden bent... De kamer was niet goed gereset. Er was een deur open naar de volgende ruimte, waar ik meteen was ingedoken en aan het puzzelen was, maar dat was niet de bedoeling en we moesten dus naar de beginruimte om te wachten tot het weer gereset was... erg jammer.

 • Personeel
 • Aankleding
 • Standaard puzzels
 • Niet goed gereset

Super kamer!

Hoewel ik de serie niet heb gezien, is de kamer heel mooi aangekleed. Echt mooi gemaakt! De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. De eigenaren zijn zeer enthousiast en begeleiden je goed door de kamer. Achteraf bleek dat zij net zo enthousiast waren over mij als ik over hun :). Ik zou deze kamer iedereen aanraden! DOEN!

 • alles

Grappig

We hadden een enthousiaste game-master die een goede introductie gaf. De kamer is goed in thema. Ik miste alleen 1 ding... de puzzels. Waar zijn ze!? Het is in deze kamer alleen maar vergelijken of een stappenplan opvolgen (tenzij je 1 keer op een knop drukken puzzelen vindt dan)... We hebben 1 hint nodig gehad, omdat we een puzzel niet snapte die er ook niet bleek te zijn. volgens de game-master dachten wij op het eind te moeilijk, omdat we steeds bleven zoeken naar een puzzel wat niet nodig was, want die was er tenslotte niet... erg jammer. Het is dan ook een makkelijke kamer. Leuke ervaring, maar als je van puzzelen houdt raad ik deze kamer af.

 • enthousiaste game-master
 • aankleding
 • niet echt puzzelen

Leuk voor beginners

De kamer is leuk aangekleed en zitten wat schrikeffecten in. De puzzels zijn niet bijzonder. Puzzels waar de meeste kamers er maar 1/2 van hebben zit deze kamer vol mee. Veel hangsloten. De gamemaster zei dat ze minder sloten willen, dus dat zal nog wel gaan veranderen, maar voor nu is er niet iets bijzonders aan deze kamer en zonder verrassende dingen. Voor beginners is het zeker een aanrader, maar voor de ervaren escaper zou ik deze afraden...

 • Aankleding
 • Veel sloten

Wat een belevenis!

Wat een belevenis is The End!!! Alles klopt in deze kamer. De aankleding is top, puzzels passen in het thema, de geuren in de kamer en natuurlijk de acteur! De acteur breng misschien wel spanning met zich mee, maar je kan zeker niet zonder. Er zitten zeker verrassende dingen in de kamer, die ik nog nooit eerder heb gezien. Na alle andere kamers van DarkPark gespeeld te hebben dacht ik dat het niet beter kon, maar blijkbaar toch wel! Deze belevenis is van topniveau!

 • ALLES

WOW

Wat is deze kamer ontzettend gaaf! Zoals elke kamer bij DarkPark, de thematisering is top en afwisselende puzzels. Bepaalde onderdelen heb ik nog niet eerder gezien!

 • Aankleding kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Geen cijfersloten
 • Geen klok

Top kamer!

De thematisering is top, echt een café! Er zit een goede opbouw in het spel en veelzijdige, uitdagende puzzels. Service was uitstekend! Hints werden op het juiste moment gegeven en nog even gezellig napraten met de game-master. Ook de mogelijkheid om nog even de kamer door te lopen. Dan heb je zeker weten niets gemist!

 • Thematisering
 • veelzijdige en uitdagende puzzels
 • geen klok

Anders, maar superleuk!

Het is anders dan de meeste escape rooms. Je kan altijd naar buiten, maar het is de bedoeling om juist binnen te komen en zo veel mogelijk te stelen. Ontsnappen doe je dus eigenlijk altijd, maar je moet dit proberen te doen met zoveel mogelijk punten! Het is leuk aangekleed. Het hint-systeem is anders dan gebruikelijk, wat het ook weer leuk maakt. De begeleiding is erg goed. Het is ons gelukt om 65 punten te halen met nog 11:20 op de klok. We komen zeker terug om The Classic te spelen!

 • Aankleding
 • Hint-systeem

Leuke kamer

De kamer heeft leuke en afwisselende puzzels. Het verhaal zie ik niet echt terug in de kamer. Ze hebben met het bouwen van de kamer een eigen draai aan het verhaal gegeven, maar het hele verhaal wat verteld wordt zie je verder niet meer terug. Voor hetgeen wat zij ervan gemaakt hebben is het wel mooi gethematiseerd. De sensoren zijn erg traag. Wij hebben inmiddels van de eigenaar uitleg gekregen hoelang je overal op moet wachten, maar een paar seconde is in een escape room erg lang. op het moment dat je denkt dat je het fout doet, vind de kettingreactie pas plaats. De service is uitstekend! Er was bij de groep voor ons iets fout gegaan, maar de ze hebben er alles aan gedaan om ons toch op tijd te kunnen laten beginnen. We waren net niet ontsnapt, maar mochten (omdat we al bijna klaar waren) de kamer toch nog uitspelen. Echt super!

 • Service
 • Afwisselende puzzels
 • Trage Sensoren

Mooi aangekleed!

De kamer is heel mooi aangekleed, echt in thema! De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. De begeleiding is erg goed! Er is weinig elektronica in de kamer aanwezig, maar ook een kamer zonder "elektronische hoogstandjes" is leuk om te spelen. Zeker een aanrader!

 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • weinig elektronica

Leuke kamer met leuk thema

De thematisering van de kamer is niks op aan te merken! Het verhaal komt terug in de kamer en de "geheime" doorgangen maken het helemaal compleet. De puzzels zijn afwisselend en is ook samenwerking voor nodig. Het is niet een hele moeilijke kamer, dus zeker een aanrader voor de beginnende escaper! In de kamer is het donker, maar niet storend. Er is geen klok in de kamer aanwezig. Zelf vind ik het altijd wel leuk als er een tikkende klok in de kamer aanwezig is, voor de tijdsdruk, maar is een persoonlijke voorkeur. Wel vind ik het zorgelijk dat er geen noodknop in de kamer aanwezig is. Ja, er is inderdaad een brandblusser, maar de deuren zitten wel dicht.

 • Kamer goed in thema
 • Geen sleutels
 • Samenwerking nodig
 • Geen klok (persoonlijke voorkeur)
 • Geen noodknop

Leuke, maar kleine kamer

De kamer is leuk aangekleed en passend in het thema. Het is echt een slaapkamer. Puzzels zijn gevarieerd, maar aan de makkelijke kant. Hierdoor is de kamer ook goed te doen voor beginnende escapers. Pluspunt is dat er samenwerking nodig is voor bepaalde onderdelen. De kamer is wel erg klein. Er is geen klok aanwezig in de kamer, omdat dat je (volgens de gamemaster) uit het spel haalt. Persoonlijk vind ik het wel leuk als er een klok is, vanwege de tijdsdruk die je dan extra voelt (althans, zo werkt dat bij mij dan :) ). Horloges moeten daarom ook af. Omdat er dus geen scherm in de kamer aanwezig is worden de hints omgeroepen. Mij haalt dat meer uit het spel dan een tikkende klok, maar dat is puur een persoonlijke voorkeur.

 • gevarieerde puzzels
 • leuk thema
 • geen klok
 • manier van hints geven

Een goede klassieker

Oké... deze kamer is inderdaad niet de nieuwste, maar zeker niet minder dan nieuwe kamers! Zoals wel vaker te zien in oude kamers zijn er veel sloten, maar door de afwisselende en uitdagende puzzels is dit zeker niet storend. Bij The Escape Room Rijswijk is de begeleiding door het spel altijd top! Zeker een aanrader!

 • Goede begeleiding
 • Uitdagende puzzels

Goede sfeer met originele puzzels

De sfeer in de kamer is goed. Het verhaal is goed doorgevoerd in de kamer en de licht- en geluidseffecten maken het helemaal af. Wel is het af en toe erg donker waardoor je, ondanks het kaarsje, niet alles goed kon lezen. De puzzels waren origineel, gevarieerd en was samenwerking voor nodig. Er zitten puzzels in die je niet vaak tegenkomt!

 • Gevarieerde puzzels
 • Originele puzzels
 • Erg donker in kamer
 • Payback — Wescape
 • Posted on 11 January 2019 om 23:20
 • Played with 6 persons in January 2019; Escaped: No

Mooie kamer, maar heeft wat verbeterpuntjes...

Het begin was voor ons al heel bijzonder, want de nooddeuren zijn blijkbaar niet met magneten vastgezet, dus wij stonden na 1 seconde al in een loods... verder is de sfeer in de kamer heel goed. Het verhaal is goed doorgevoerd in de kamer. De puzzels zijn afwisselend en sluiten op elkaar aan, maar het is niet altijd even duidelijk wanneer iets opgelost is. Dit is bij ons soms op de beeldschermen doorgegeven... erg jammer. De hints die we kregen waren slecht. Eerst wordt er gezegd voordat je de kamer ingaat dat je iets absoluut niet mag doen, dan wordt dat ook nog eens via het beeldscherm doorgegeven en als je dan vraagt om een hint, krijg je de mededeling dat je datgene moet doen dat je niet mocht doen... Ook zijn er nu al dingen aan vervanging toe, en dat al 1 maand na opening... Het is een leuke kamer, maar persoonlijk vind ik Kidnapped veel beter.

 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Slechte hints
 • Onduidelijk wanneer puzzel klaar is

Gaaf!

Een verhaal is er eigenlijk niet, maar het is wel goed gethematiseerd. Er zijn veel cijfersloten in de kamer, maar bij Escape Challenge hoef je niet bang te zijn dat het een en al dezelfde puzzels zijn. Het waren veelzijdige puzzels! En die schrikmomenten... super leuk!

 • thematisering
 • afwisselende puzzels
 • verhaallijn

Spannend!

De sfeer in deze kamer is top, zeker met de licht- en geluidseffecten. Puzzels waren afwisselend. Wel jammer was dat 1 onderdeel niet naar behoren werkte en daardoor iets geopend werd dat nog niet geopend mocht worden.

 • sfeer
 • afwisselende puzzels
 • kapot onderdeel

Originele kamer

Het begin van de kamer is wat anders dan normaal gesproken bij een escape room (uiteraard is dat erg leuk!). Kamer is heel origineel. Je komt in een soort van "fases" (de herinneringen), het lijken wel kleine verhaaltjes die het samen een groot geheel maken. Super leuk dus! De begeleiding is zeer goed. Op moment van vastlopen wordt er meteen ingegrepen, maar je krijgt ook niet te snel hints.

 • Origineel
 • Verschillende puzzels
 • Simpele kamer

Ontzettend gave kamer!

Bij binnenkomst is het verhaal eigenlijk al begonnen. De medewerkers zitten echt in hun rol! Je gaat dus vol spanning de kamer in. In deze kamer is echt alles top! Het thema is goed doorgevoerd in de kamer en alles is goed afgewerkt. De puzzels passen helemaal in het thema en zijn afwisselend. Ook heb je echt teamwork nodig om bepaalde puzzels op te lossen! En dan nog die muziek op de achtergrond... echt fantastisch!

 • thematisering
 • afwisselende puzzels
 • kettingreactie puzzels

Leuk thema en makkelijke kamer

Persoonlijk vond ik deze kamer beter dan de House of Demons. De kamer is leuk aangekleed en de puzzels zijn afwisselend, maar wel erg makkelijk. 1 puzzel werd geblokkeerd omdat we die blijkbaar te vroeg hadden opgelost. Na andere puzzels opgelost te hebben moesten we de uitkomst van die ene puzzel 5 keer opnieuw invoeren omdat hij eerst weer geactiveerd moest worden. Dit was heel erg jammer.

 • thema
 • afwisseling puzzels
 • blokkeren van puzzel vanwege te vroege oplossing

Teleurstellend

Escape room had leuk verhaal. Er was maar 1 puzzel tegelijkertijd in de kamer aanwezig. Als je dus vastloopt, moet je wachten totdat je een hint krijgt (en dat duurt heel erg lang). Puzzels waren kinderachtig, je moet laten zien wat je doet omdat hetgeen wat je moet doen er niet echt is... en als de camera dan de andere kant op staat, moet je het dus opnieuw doen. De dame die ons begeleidde behandelde ons alsof we in groep 8 zaten... Alles wat we bij ons hadden moest in een kluis (zelfs horloge, vanwege de zogenaamde tijdsdruk die anders kon optreden...) en we kregen de mededeling (wat ik nog nooit eerder had meegemaakt) dat als iets kapot zou gaan wat hiervoor nog niet kapot was wij de rekening zouden krijgen. Bovendien kon je met de toverstaf die je aan het begin kreeg ook genieten van al het stof en ander viezigheid dat in de kamer aanwezig was. Gelukkig had meerendeel van ons team nog nooit een escape room gedaan, anders was het voor iedereen een slechte ervaring geweest.

 • leuk thema
 • Kettingreactie puzzels
 • maar 1 puzzel tegelijkertijd aanwezig in kamer
 • muziek
 • Spelbegeleidster
 • Vieze kamer
 • Kidnapped — Wescape
 • Posted on 11 September 2018 om 13:50
 • Played with 5 persons in April 2018; Escaped: Yes (59:48)

Leuke kamer

Deze kamer had leuke, gevarieerde puzzels die goed op elkaar aansloten. Het thema had misschien iets beter kunnen worden doorgevoerd in de kamer. Hints werden pas gegeven wanneer echt nodig. De hoeveelheid hints waren dus precies goed en wordt niet te snel gegeven.

 • puzzels sluiten op elkaar aan
 • hoeveelheid hints
 • doorvoering thema

leuke, maar rommelige kamer

Kamer heeft een simpel, maar leuk verhaal. Puzzels zijn afwisselend, maar sluiten niet op elkaar aan. Het is niet duidelijk welke puzzel er eerst gedaan moet worden voordat iets anders uitgevoerd kan worden. Het personeel moet blijkbaar de gevolgen van de puzzels aansturen, wat niet altijd goed werkt. Na 4 keer iets te hebben gedaan (op precies dezelfde manier) kwam er pas een gevolg daarvan.

 • Afwisselende puzzels
 • Geen samenhang in puzzels

Geweldige ervaring!

Zeer leuke en spannende kamer. Verhaallijn is goed in kamer weergegeven en er hangt een spannende sfeer. De puzzels zijn uitdagend, afwisselend en passend in het verhaal. Echt een fantastische kamer!

 • mooi gethematiseerd
 • afwisselende puzzels
 • Zeer vriendelijk personeel

een en al hetzelfde

Escape room is leuk aangekleed en passend bij thema. bijna alle puzzels zijn rekensommen waarmee je cijfersloten kunt openen. het is niet duidelijk welke rekensom bij welk slot hoort. bij puzzels die niks met rekenen te maken hebben zijn er dingen kapot, bijvoorbeeld een stift die niet werkt en vervaagde tekst. hints kunnen gegeven worden over puzzels die al opgelost zijn. er is een mogelijkheid om tijd te kopen, maar doe je dit 2 minuten voor tijd, dan is de spel-begeleidster al onderweg naar de kamer en is die mogelijkheid er dus niet...

 • leuk thema
 • te veel dezelfde soort puzzels
 • niet werkende puzzels
 • niet passende hints