Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Bazie1201

Escape Expert

Offline

Description

Overig gespeelde kamers:


The Gallery - Hamburg

Medusa - HongKong

The Church - Almere

Een brief aan de kerstman - Delft


Member since

30-08-2018

Statistics

Escaperooms

62 reviews

73 Rooms played

85.5% escapepercentage


Games

0 reviews

2 played games


Team

Early Zombies

3 team members

59 Rooms played

62 reviews

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2022 may 29

Beginner? Top! Ervaren? Sla maar over

Deze kamer is erg leuk als je een beginner bent, maar ik ben hier inmiddels toch echt te ervaren voor om hier nog flink van te genieten...

Laten we beginnen met het ontvangst; die was er niet. Je komt binnen en niemand van de escape room die aanwezig is. Toen er eenmaal personeel was en we gingen beginnen werden we naar de kamer geleidt tijdens een mooi toneelstuk van onze host. Acteren kon onze host zeker, een escape room begeleiden dan weer niet...

De kamer heeft geen wow-effect, is erg basic. Verwacht niets spannends in deze kamer. Gewoon een "leuke" puzzelkamer. Echter betaal ik niet voor een standaard puzzelkamer. Dat het meerdere ruimtes heeft maakt het nog niet een ervaring. Voor de beginner is deze kamer erg leuk. De puzzels zijn ook niet heel uitdagend, wat voor de beginnend escaper top is natuurlijk.

Dat ik zei dat de host geen kamer kan begeleiden komt omdat wij bij 1 puzzel vastliepen, en we hier 20 minuten op zijn blijven haken. We kregen alleen te horen dat we het niet goed deden, maar een duwtje de goede richting in kregen we niet. Ja, we gingen snel, maar 20 minuten niet weten wat je moet doen is ronduit frustrerend. Je kan er als host voor kiezen om mensen sneller, maar met een goed gevoel de kamer uit te laten komen, of ze er met een rot gevoel uit te laten komen en ze zwaar gefrustreerd zijn. Onze host koos voor het laatste.

Ook erg jammer dat bepaalde dingen haperde en niet goed werkte in deze kamer.

Wij hadden voor deze dag ook nog Soup du Jour op de planning staan, en eigenlijk hadden wij hier niet zo'n zin meer in na deze kamer gespeeld te hebben. Niet de bedoeling, lijkt mij.

Ben je beginner? Dan is deze kamer erg leuk om te spelen. Ben je ervaren? Dan zou ik wegblijven. Sorry...


Response by Rock City Escape

2022 May 31

Hi Bazie1201, Dank je wel voor je eerlijke review en wat jammer om te lezen dat Bloody Mary voor jullie niet dezelfde ervaring was zoals gelukkig wel voor de meeste bezoekers het geval is. Omdat wij altijd open staan voor feedback en verbetering heb ik navraag gedaan bij de hosts die tijdens jullie bezoek aanwezig waren, maar zij zeggen dat er geen zaken zijn die, zoals jij aangeeft, in de kamer gehaperd zouden hebben. Helaas kunnen we hier dus niet heel veel meer mee dan concluderen dat het om persoonlijke beleving gaat. Mocht je je ervaring wat meer kunnen en willen uitleggen, dan horen we dat heel graag via info@rockcityescape.nl zodat we ermee aan de slag kunnen. Groet en bedankt! Rock City Escape


5

Ambiance: 7.0

Game experience: 4.5

Service: 3.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2022 may 29

Genoten van deze maaltijd!

Na een slechte ervaring bij Bloody Mary te hebben gehad hadden wij een hard hoofd in Soup du Jour, maar... deze kamer heeft alles weer goed gemaakt!

Onze host was echt fantastisch! Zijn acteerwerk was echt heel goed, en hij heeft ons ook uitstekend begeleid tijdens ons spel.

Deze kamer is totaal anders dan Bloody Mary. Deze kamer heeft niet alleen goede puzzels, het heeft ook een briljante sfeer en beleving. Je moet goed kunnen samenwerken in deze kamer. Hier houd ik altijd heel erg van!

Het enige wat ik jammer vond, is dat er ook "puzzels" zijn waarbij je iets voor de camera moet doen en dan drukt de host op een knopje. Daar ben ik nooit zo van, en verwacht ik eigenlijk ook niet in zo'n kamer als deze. Echter heeft dit de pret niet mogen drukken, de gehele beleving maakt alles goed!

Deze kamer zou ik iedereen aanraden!


Response by Rock City Escape

2022 June 01

Hi Bazie1201, dank voor je review en fijn dat jullie het leuk hebben gehad! Soup du Jour is volledig geautomatiseerd, puzzels "op camera", zoals jij ze noemt, zitten er niet in. Er was door een nogal hardhandige groep voor jullie helaas een puzzel (half) defect geraakt, wij hadden niet voldoende tijd dit goed te repareren, waardoor jullie deze ene puzzel inderdaad half zelf en half "op camera" moesten doen, dat klopt. Wij hebben hier op dat moment voor gekozen, want zo konden jullie de puzzel gewoon spelen, en anders hadden jullie deze helemaal over moeten slaan en dat was zonde geweest. Jammer dat je er meteen vanuit gaat dat er meer zo werkt, want dat is niet terecht. Desalniettemin bedankt voor het mooie rapportcijfer en hopelijk tot ziens bij kamer 3! Groet, Rock City Escape


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Samenwerken
 • Puzzel voor camera

 

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2022 march 30

Cool!

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze laatste van de 3.
 
Deze kamer is echt ontzettend gaaf! Eigenlijk klopt alles wel in deze kamer. Zelf vond ik het acteerwerk wel miniem in deze kamer, en houdt er rekening mee dat je engels moet spreken met de actrice, ook al staat dat nergens op de site vermeld. Nederlands gaan praten heeft geen zin, dan doet ze alsof ze je niet begrijpt. Ik ken mensen die dan direct de escape zouden afbreken, en ik zie de meerwaarde hier ook niet van in. Wellicht dat dit dan op de website even aangegeven moet worden.

Deze kamer is een goede mix van het klassieke escapen en de belevenis. Het is niet dat door de beleving de puzzels zijn achtergebleven, echt super dat dit de makers gelukt is!
 
Ik zou deze kamer eigenlijk een 10 willen geven, maar dat vind ik niet terecht tegenover andere escape rooms, gezien het feit hier weer niet alles naar behoren functioneerde. Ik kreeg het idee dat de eigenaren hun prioriteit hebben bij het bouwen van de nieuwe kamer, en hierdoor hun huidige kamers een beetje laten versloffen… dit is echt zonde, want het is echt een topper!
 
Ik was hier wel echt teleurgesteld in de begeleiding van de gamehost, maar zal hier niet al te uitgebreid op ingaan in deze review. Tevens had ook hier de gamehost weer geen tijd om na te praten.


Zoals eerder aangegeven zou ik deze kamer een 10 willen geven, maar er zijn te veel dingen waar ik andere escape rooms op zou afrekenen en ik het hierdoor niet terecht zou vinden als ik dat bij deze kamer niet zou doen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 5.0


Played in March 2022

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Geen tijd achteraf
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

The Undergrounds

The Great Escape
Posted on: 2022 march 30

Had hier meer van verwacht…

Gezien het niveau van de kamers van The Great Escape had ik hier veel meer van verwacht. Het was voor ons echt een teleurstelling.
Het verhaal is gaaf, en je ziet ook aan het online gedeelte dat hier veel aandacht aan is besteed. Voor ons was dit alleen een slechte ervaring. De eerste helft was een ramp. Puzzels/teksten die niet kloppen, en ja je komt er wel makkelijk uit want het is maar een klein dingetje dat niet klopt, maar ik ben van mening dat alles moet kloppen. Dingen die wederom niet functioneren (het begint bijna op een bewuste keuze te lijken…). Als je dingen welgeteld 9 keer moet doen krijg ik de neiging om de hele tocht af te breken. Hints die je kan krijgen zijn de dingen die letterlijk in je tekst te lezen zijn, dus als je die niet snapt heb je pech, als je ze dan al kan krijgen. Wij hebben moeten bellen omdat de hintknop het niet deed bij 1 onderdeel (of misschien meer, maar op dat weten we niet), en dit heeft wel wat tijd gekost.
 
Er staat 2 uur voor deze ervaring, maar wij waren na minder dan anderhalf uur al klaar, en dat terwijl we tijd hebben verloren omdat dingen niet naar behoren functioneerde.
 
De eindlocatie is wel erg leuk.
 
Ik zou The Great Escape aanraden om zelf de tocht eens te doen, en mee te kijken met zowel ervaren als onervaren escapers die de tocht gaan doen, en kijken wat er gebeurt. Dan kom je namelijk ineens achter een aantal fouten. Jammer, want het verhaal en het idee erachter is echt heel tof!


4.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 4.0

Service: 2.0


Played in March 2022

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Eindlocatie
 • Niet kloppende puzzels
 • Niet werkend hintsysteem

 

The Courtroom

The Great Escape
Posted on: 2022 march 30

Erg leuk

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze tweede van de 3.

Het intro is echt heel leuk gedaan. Een goede actrice die je helemaal in het verhaal meeneemt. Echter had dit gedeelte van mij wat korter gemogen. Zodra je echt de escape room zelf ingaat, zal het acteerwerk niet meer terugkomen.
Ook deze kamer heeft wederom leuke afwisselende puzzels, en voor de snelle escapers is er een extra puzzel in de kamer verwerkt.
 
Ook in deze kamer functioneerde niet alles naar behoren, waardoor wij hier veel tijd hebben verloren. De gamehost was duidelijk niet aan het opletten, maar dat is ook wel te verwachten gezien het feit de gamehost 2 kamers tegelijk draait. 1 onderdeel moest je kracht gebruiken om het te openen, waarop de gamehost zei dat ze dat vaker hoort. Als je dat dan vaker hoort, doe daar dan ook wat mee.
Ook hier had de gamehost weinig tijd en werden we kort na onze escape weer teruggestuurd.

Ik zie dit toch meer als een goede klassieke escape room ipv een belevenis die je bij The Mission krijgt. Wil je een kamer spelen die voornamelijk geënt is op de puzzels en toch aan het begin je een beleving meegeeft, dan moet je deze kamer zeker spelen!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.5


Played in March 2022

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding
 • Geen tijd achteraf

 

The Lost Package

The Great Escape
Posted on: 2022 march 30

Leuke puzzelkamer

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze eerste van de 3.

Het begin vond ik erg leuk gedaan. Je komt hierdoor gelijk in de sfeer. De kamer heeft leuke en afwisselende puzzels, alleen vond ik dat de aankleding wel beter had gekund. De puzzels passen goed bij het thema en het verhaal. Groot pluspunt in vergelijking met sommige andere escape rooms! Begeleiding was goed, alleen jammer dat de gamehost vrijwel geen tijd heeft om na te praten. De mensen in het horecagedeelte hosten de kamers ook en weten hier ook alles van, alleen hebben zij jou niet zien spelen, wat dan toch jammer is.
Wat ik wel jammer vond, is dat niet alles naar behoren functioneert.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Begin escape
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica
 • Decor
 • Geen tijd achteraf

 

Bank Heist

Reykjavik Escape
Posted on: 2022 march 05

Basic kamer

Deze kamer moet je enkel een half uurtje (ik weet dat je een uur krijgt, maar ik zou het knap vinden als je dat uur vol weet te krijgen) puzzelen verwachten. De aankleding is erg kaal, weinig sfeer (geen muziek oid). De puzzels zijn erg makkelijk, maar kloppen allemaal wel, passend in het thema. Alle elementen in de kamer functioneerde naar behoren. Hints krijg je door een sms te sturen, waarna je gebeld wordt. Wij snapten niet hoe 1 slot open moest, waarvoor we een hint vroegen, en toen kregen we te horen: jullie horen hier pas over 25 minuten te zijn, spelen jullie nu verder? Ehm nee… Dus jullie willen echt een hint? Ja. We hebben hier wat tijd verloren en toch na 33 minuten “ontsnapt”. Er hadden van mij wat meer puzzels in gemogen, maar voor de beginnend escaper is dit een prima niveau. Helaas waren de hosts niet in voor een gezellig praatje achteraf en kon je hier ook niet iets drinken…


6

Ambiance: 5.5

Game experience: 6.5

Service: 5.0


Played in March 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  33:42 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte service

 

Goede puzzelkamer

Na een lange tijd konden we dan eindelijk weer escapen en speelden wij Het Geheime Genootschap.
We werden enthousiast ontvangen in een iet wat rommelige ontvangstruimte. Hoe de ontvangstruimte is vormgegeven interesseert mij eigenlijk niet zo veel, het gaat mij altijd om de kamer zelf, dus dit heb ik niet meegenomen in mijn cijfer.
De kamer zit goed in elkaar en heeft leuke, afwisselende puzzels, die voor een beginnend escaper wellicht wat uitdagend kunnen zijn (en voor ervaren escapers die net als ons team chaotisch door een escape room gaan haha).
Deze kamer is een hele goede puzzelkamer. Je moet bij deze kamer geen intense belevenis verwachten, al kregen wij wel te horen dat hun volgende kamer wel meer op de beleving ingaat en er meer effecten in verwerkt zullen worden. Van mij had er wel iets meer sfeer in de kamer gemogen, maar desalniettemin vond ik het een erg leuke kamer om te spelen.
Het hintsysteem ging via WhatsApp, wat ik wel jammer vond. Als je het via WhatsApp doet, zou ik het meer een onderdeel van de ervaring maken. Dat je bijvoorbeeld geluidsfragmenten via WhatsApp stuurt, alsof dat van een handlanger afkomt. Dan betrek je het meer bij het verhaal, nu krijg je alleen een berichtje met een vraagteken of je een hint wil, en daarna de hint gestuurd.
We hebben nog een tijdje gezellig nagepraat waar ons weer enthousiast werd gemaakt voor hun nieuwe kamer die ze willen gaan bouwen. Wij kijken nu al uit naar de nieuwe kamer!


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  57:55 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Sfeer kan beter
 • Hintsysteem

 

Elixir

Wintertuin Experience
Posted on: 2021 october 17

Tja…

Laten we beginnen met de ontvangst; er werd door een serveerster van het theehuis gezegd dat we onze spullen in een kluis konden doen, en dat was het. Een kwartier wachten, geen medewerker die je aandacht geeft… na een kwartier kwam er een andere serveerster die duidelijk een standaard riedeltje over de escape room regels opdreunt, zonder enige passie voor het vak.
De kamer heeft een vrij basic entourage. Niets bijzonders.
De puzzels waren niet mijn ding. Puzzels zoals steek je arm in de lucht, dan drukt de GM op een knop om de deur te openen hou ik nooit zo van. (Niet precies dit, maar dan krijg je een idee van wat voor puzzels je kan tegenkomen.)
De begeleiding was ronduit slecht. We hadden 17 seconde tekort, maar kregen wel de mededeling dat ze normaal gesproken veel meer hints moeten geven. Waarom kregen wij die dan niet? Beetje jammer weer… Na dat te horen te hebben gekregen werd er een foto gemaakt en was de GM gelijk weg, en hebben hem ook niet meer teruggezien. Niet napraten, en hij heeft niet eens gedag gezegd. Je zult begrijpen, de service was echt heel slecht bij ons. Hier zou echt wel even aan gewerkt moeten worden…


5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 1.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  60:17 min


 • Mooi gebouw
 • Zeer slechte service
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Zeer slechte begeleiding

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2021 october 17

Whoop whoop!

Wat een kamer is dit zeg! Allemachtig, dit is wel even next level!
Alles is top aan deze kamer, de puzzels, entourage, service, en niet te vergeten, de actrice. Zij is echt FANTASTISCH!
Ik kan hier wel een heel verhaal gaan ophangen, maar eigenlijk is er maar 1 ding dat echt belangrijk is om te melden; deze MOET je doen!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  63:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Actrice!!!
 • Logica
 • Hintsysteem

  beau

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2021 october 04

Toffe kamer!

Bij binnenkomst is één ding al duidelijk; De dames zijn erg gepassioneerd en eigenaresse Margot kan vol enthousiasme praten over haar kamers. De service is hier top!

Dan de kamer in. Als je de kamer binnenstapt zie je dat er echt veel werk in het decor is gestoken. De puzzels zijn afwisselend, alleen vond ik wel dat er erg veel zoekwerk in de kamer is. Echter vond ik dit niet storend. Buiten het zoekwerk zijn de puzzels ook echt tof, en in het begin was een bepaald iets wat ik ook echt heel cool vond! Hints komen op het juiste moment, niet te vroeg en niet te laat. Zo blijf je lekker in de flow.

Achteraf nog gezellig nagepraat. Hier werd ons verteld dat je beter eerst The Mystic Cabin kan spelen en daarna pas The Conductor, omdat The Mystic Cabin al wat ouder is. Toch ben ik heel benieuwd naar The Mystic Cabin en als we weer een keer in de buurt zijn komen wij dan ook zeker weer terug!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2021 october 04

Fantastisch

Legendarisch!
Echt de moeite waard!

Prachtige entourage
Razendsnel moet je deze kamer gaan spelen!
Iedere escaper zal deze kamer waarderen
Niet een kamer die je ooit nog zal vergeten
Cancel al je afspraken, je moet deze echt z.s.m. gaan spelen!
En, heb je 'm al geboekt???


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Uitdagend
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

The Class Room

Real Escape Room
Posted on: 2021 september 26

Grappig

We werden vriendelijk ontvangen door de GM. Hij was erg gepassioneerd en had de kamers ook gebouwd.
Dan de kamer in. Het is echt een klaslokaal, maar de entourage is niet bijzonder.
De puzzels zijn afwisselend, niet heel origineel, maar niet electronisch gestuurd. Je moet af en toe wachten tot de GM op een knopje heeft gedrukt, dit is duidelijk te merken, maar in een kamer die je via Groupon kan reserveren verwacht ik ook niet meer dan dat. De GM moest ook 2 kamers tegelijkertijd draaien, dus dit verbaasd mij niet. Ook is de kamer lineair. Dit vind ik altijd wel leuk, maar speel deze kamer dan niet met een grote groep, om wachten te voorkomen.
De hints vond ik wel teleurstellend. Je moet eerst een opdracht uitvoeren voordat je een hint krijgt. Hier gaat sowieso niet mijn voorkeur naar uit, maar de twee hints die we hebben gekregen was er 1 dat we te moeilijk dachten en de tweede hetgeen wij al meerdere keren hebben uitgesproken en wij dus niet uitkwamen. Dan had ik dus beter die minuut dat die opdrachten voor de hints kosten kunnen spenderen aan wat langer nadenken over de puzzel.
Ook nog een puntje van kritiek, wat ook in andere reviews te lezen is, het geluid staat echt veel te hard. Het gewenste effect, dat het communiceren lastiger wordt, kan ook bereikt worden met 10 db minder. Wij hadden allemaal suizende oren na afloop, en als je dit aangeeft krijg je te horen dat dat de bedoeling van het spel is…
Ik vond de kamer een leuke kamer voor een Groupon kamer. Gewoon een uur lekker puzzelen.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in September 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:41 min


 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Weinig origineel
 • Mindere begeleiding
 • Zeer harde muziek

 

Lockdown

Amazed Games
Posted on: 2022 march 09

Oh nee...

Wat is hier misgegaan???

Je krijgt de briefing in de kamer zelf, waar ik nooit zo'n fan van ben. Toen ik de kamer instapte, zag ik het meteen. Dit is een bagger kamer.

De aankleding is karig, dingen zijn versleten, stuk en oud. De puzzels moet je een stuk of 10 keer het antwoord invoeren, daarna om een hint vragen, waarop je vervolgens de hint krijgt dat je moet doen wat je al 10 keer gedaan hebt, maar dan ineens werkt het. jaja. Als je dit dan achteraf aangeeft krijg je te horen dat het heel precies moet. Tuurlijk.
Soms moet je kracht gebruiken om een kastje te openen, terwijl dit niet de bedoeling is. Hier heeft de gamehost wel netjes haar excuses voor aangeboden.

Je krijgt niet van de host een hint als zij denkt dat je vastloopt, maar moet hier om vragen door middel van een knop. Het is voorgekomen dat je een hint krijgt van dingen die je al hebt opgelost, of meermaals dezelfde hint. Heel irritant.

Het verhaal slaat echt nergens op. Dan wordt er van te voren verteld dat de president van Amerika een nucleaire oorlog aan het voorbereiden is en dat jij met je team dat moet voorkomen, en dan sta je ineens in een hok met dinosauruseieren... nou sorry, maar dan haak ik af.

De gamehost zou engels moeten spreken, maar doet dit gebrekkig. Ze begrijpt niet alles wat er in het engels gezegd wordt, en als je de klemtoon van een woord anders legt dan zij gewend is te doen, deed ze gelijk alsof ze hier nog nooit van had gehoord. Zelf vloekte ze engels uit, dus ze begreep er al snel niets van.

De kamer is zo ontzettend slecht, dat ik meermaals heb geopperd om op de noodknop te drukken en het spel te beëindigen, wat ik na toen ter tijd ruim 50 kamers gespeeld te hebben nog nooit eerder heb gehad. Toch hebben we de kamer uitgespeeld. We hebben wel 5 minuten van onze tijd verloren omdat we 5 minuten op één slot moesten wachten voordat we deze konden openen. Deze kamer heeft heel veel irritatie opgewekt en als je deze kamer speelt, heb je gelijk geen zin meer om ooit nog een kamer te spelen. Gelukkig hebben mijn andere teamleden mij toch weten over te halen nog een keer een goede kamer te spelen, maar het geeft wel aan hoe dramatisch deze ervaring was.


1.5

Ambiance: 1.0

Game experience: 2.0

Service: 2.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal

 

prachtig

Waanzinnig mooie kamer
Onder de indruk was ik zeker
Nog zo'n goede kamer in Nederland
Dick en Gerda mogen trots zijn op hun dochter!
Eng hoeft een goede escape room niet te zijn, dit is het bewijs
Reken maar dat je deze kamer geweldig vindt
Langzaam door de kamer, dan geniet je langer van het decor
Adembenemende entourage
Neem de tijd om na te praten, eigenaresse Marieke zit vol passie!
Deze moet je gedaan hebben


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  58:45 min


 • Alles

  Jelle_van_GladbachWalter G4I

Maelstrom

Swolland
Posted on: 2021 september 26

Top

Inmiddels al weer een jaar geleden dat wij deze kamer hebben gespeeld, en ik heb nooit meer eraan gedacht een review te schrijven. Toch nog maar even doen.

De Eigenaar is erg vriendelijk en staat volledig achter zijn kamers. De kamer zelf is inderdaad klein, maar als je ooit in een echte duikboot bent geweest snap je waarom deze kamer wat krap bemeten is. Het is echt een duikboot, en dit idee krijg je al voordat je de kamer binnengaat!

De puzzels waren minder origineel dan bij Sherlock Holmes, maar deze kamer puzzelde echt lekker weg. De flow bleef er bij ons goed in. De kamer is uitdagend, zeker niet de makkelijkste!

Hints kwamen op het juiste moment, niet te snel en niet te laat.

Al met al vond ik deze kamer echt een toppertje!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Escaped: Yes  59:11 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Sherlock Holmes: Moriarty's Revenge

Swolland
Posted on: 2021 september 26

Heel origineel

Ook deze kamer hebben wij een jaar geleden gespeeld, toch wil ik nog even een review schrijven.

Net zoals bij de duikboot, de eigenaar is gepassioneerd en staat achter zijn kamers. Service was top!

De entourage vond ik iets minder dan bij de duikboot, maar dat komt omdat dat thema mij meer aanspreekt. :)

De puzzels zijn echt origineel. Er waren een aantal puzzels die ik nog nooit eerder had gezien, en een jaar later ook nog niet ben tegengekomen! Altijd leuk om verrast te worden en niet de standaard puzzels voorgeschoteld krijgt.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  55:49 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 june 28

Super!

Meesterlijke kamer!
Ontzettend gave elementen!
Leuke puzzels
Laaiend enthousiast over deze kamer!
Yes, weer een toppertje erbij!

Sfeer op nummer 1!

Groupon, kap met bellen! ;)
Adembenemend decor!
Moet iedere escaper gedaan hebben!
Echt fantastisch!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  78:56 min


 • teveel om op te noemen

  down-the-hatch

THE ARTIFACT

Escape Experience
Posted on: 2020 march 19

Leuk, maar jammer van de gamehost

Laat ik beginnen met de sfeer. Dat zit wel goed bij deze kamer. Het is top gethematiseerd!
De puzzels zijn uitdagend en er zitten originele puzzels in. Ook is samenwerking nodig, maar speel deze kamer wel met een kleine groep; als je met een grote groep bent en er 2 puzzels tegelijk worden gedaan is door de galmende ruimte communiceren niet echt gemakkelijk. Ik zou dan ook aanraden deze kamer met 3/4 personen te doen.
En dan de gamehost... Toen wij verdieping 13 kwamen spelen was de begeleiding super, maar nu was dit echt bagger... Wij liepen vast op een puzzel en kregen pas na een kwartier (!!!) er niets van te snappen een hint. Hierdoor raakten we enorm uit de flow. Als je vraagt om een hint wordt hier geen gehoor aan gegeven (dit is letterlijk zo door onze gamehost gezegd). De hints die we kregen waren ook nog eens zo onduidelijk, dat we met z'n zessen aan het discussiëren waren wat er precies bedoeld werd en we zelfs 1 keer na driftig overleg over een hint het systeem hebben laten crashen...
Toen de gamehost ons uit de kamer kwam halen wilde hij ons in eerste instantie niet uitleggen hoe de eindpuzzel werkt, maar na heel wat afvragende en licht chagrijnige blikken te hebben gewisseld heeft hij het ons toch even uitgelegd. Het is echt een toffe kamer, maar de gamehost heeft voor ons de ervaring verpest.


7

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 2.5


Played in February 2020

Played with 6 persons

Team: Early Zombies

Escaped: No


 • decor
 • originele puzzels
 • onduidelijke hints
 • gamehost

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 march 01

wauw!

F-antastische ervaring!
L-ogisch in elkaar gezette kamer
I-ets dat iedere escaper moet waarderen
G-oede gamehost
H-ele leuke puzzels
T-ot in detail mooi afgewerkt
8 keer beter dan de gemiddelde escaperoom
1 keer verbaasd dat we geen kleerscheuren overhielden aan de crash
5 keer afgevraagd of de nieuwe kamer al af is


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  71:23 min


 • alles

 

De vloek van Dracula

The Fear Schiedam
Posted on: 2020 march 01

veel raadsels

Deze kamer zit in een mooi pand. Het brengt je gelijk in de sfeer!
De kamer zelf is wel grappig. Er zit een leuk schrikeffect in en redelijke puzzels, maar niet heel bijzonder. Het zijn vooral veel raadsels die je moet oplossen.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  57:49 min


 • mooi pand
 • schrikeffect
 • veel raadsels

 

Gold Creek

Turf Aalsmeer
Posted on: 2020 february 10

Zeer leuke ervaring

Het concept vind ik erg leuk. Twee van mijn hobby's gecombineerd; namelijk lasergamen en escapen.
De puzzels zijn wellicht niet heel bijzonder, maar er zijn wel veel verschillende puzzels, waardoor iedereen wel wat kan oplossen. Ook valt er buiten de huisjes veel te puzzelen!
Het is goed aangekleed. Het is echt een dorp waar je doorheen wandelt! (Of als je net zo fanatiek bent als dat wij waren, doorheen rent)
Wel had ik het dorp anders ingericht. Het is van essentieel belang om bij een bepaald onderdeel te komen. Dit is vanuit het ene huisje zo'n 3 meter, een andere 5 en weer een andere een meter of 20... Niet echt eerlijk.
De huisjes waren jammergenoeg niet goed gereset. Wij kregen de vraag van de gamehost: "Hoe hebben jullie dat gedaan?", waarop het antwoord luidde: "Dat was al open..."
Wat voor verwarring zorgde is dat de spelregels die uitgelegd werden vooraf tijdens het spel ineens wijzigde. Wat eerst wel mocht, mocht later ineens niet... Ook was het jammer dat de gamehost niets zei van valsspelen.
Ik zou deze game zeker aanraden, omdat het weer eens iets anders is met als pluspunt dat je altijd 70 minuten bezig bent en het een leuke competitie is tussen de teams!


Response by Turf Aalsmeer

2020 February 10

Goedenavond, Dank voor je review! En je hebt ook een punt te pakken wat we vaker horen: de bank ligt niet bepaald in het midden van de 3 huisjes... weet wel dat de huisjes statistisch gezien gelijk scoren (45, 46 en 46,5 goud gemiddeld). Het nadeel dat 1 huisje heeft qua meters tot de bank, wordt gecompenseerd op allerlei manieren. Ik wil hier niet teveel prijsgeven, maar als je even mailt naar info@turfaalsmeer.nl kan ik je uitleggen waarom het toch eerlijk is (en je eventueel alle scores laten zien als bewijs) ;-) Toch zou ik als ik het dorp opnieuw zou ontwerpen de bank zeker meer in het midden plaatsen, al is het alleen maar voor het gevoel. Dat de huisjes niet goed gereset waren en er niet goed werd gelet op vals spelen vind ik erg vervelend, ik heb de betreffende medewerker hier inmiddels op aangesproken. Mijn excuses hiervoor. Nogmaals dank voor je reactie en hopelijk tot ziens! Groet, Wilco Hoogeveen (eigenaar)


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 5.5


Played in January 2020

Played with 6 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes

 

Patiënt X

Escaping Utrecht
Posted on: 2020 february 10

Leuke kamer, zeker voor de prijs

Deze kamer heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.
De manier waarop de kamer start is erg leuk gedaan, maar hier zal ik niet al te veel over vertellen.
De puzzels zijn grappig, maar voor de ervaren escaper niet heel uitdagend. Ook zijn de puzzels erg linear, waardoor ik deze kamer niet voor grote groepen zou aanraden. 2-4 lijkt mij het beste. Wat jammer was, is dat 1 puzzel niet naar behoren functioneerde en het wat moeite kostte om naar het volgende te kunnen.
De aankleding is wel in thema, maar niet heel bijzonder.
Verwacht geen hoogstaande kamer, maar dat betaal je er ook niet voor. Voor de prijs is het echt een aanrader!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in January 2020

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  46:47 min

 

Expeditie

MindEscape
Posted on: 2020 february 10

Het echte expeditie-gevoel

Met de sfeer in deze kamer zit het helemaal goed. De kamer is (op het plafond na) mooi aangekleed en volledig in thema.
De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. Het begin koste ons veel moeite, maar eenmaal dat gehad te hebben hadden we de flow te pakken (was wel nodig, anders waren we nu nog bezig haha). Ook zijn de puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden, dus voor iedereen wel wat uitdagends.
De service bij MindEscape is top! Net als de vorige keer dat we hier waren zijn we vriendelijk ontvangen en hebben we achteraf nog lang nagepraat. Dus... wanneer kunnen we komen voor kamer nummer 3??? :D


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  58:23 min

 

The Cryptographer

Escaperoom Muiden
Posted on: 2019 december 22

Puzzelhok

Eigenlijk is dit niet echt een escape room... Het is een ruimte (of nou ja, eigenlijk meer een hok, want aankleding is er niet...) met een box waar alle puzzels inzitten.
De sfeer... Zoals ik al had omschreven is het een kale ruimte waar alleen wat muziek aanstaat. Kortom, sfeer is 0.
Puzzels zijn enkel breinkrakers, niet bijzondere dingen of iets dergelijks en ze zijn zeer lineair waardoor wij elkaar met 5 personen constant in de weg liepen... Wel als pluspunt dat je moet samenwerken, maar dit kan eigenlijk met max 3 personen. Bovendien was er 1 puzzel waarvan een onderdeel helemaal gammel was, waardoor je kon discuseren of je het juist had gedaan.
Hintsysteem is automatisch waardoor je een hint krijgt van iets waar je al achter was gekomen en als je dan nogmaals om een hint vraagt krijg je hetzelfde bandje opnieuw te horen. Hier hadden wij dus helemaal niets aan. Mega irritant!
Ook was onze host verre van enthousiast te noemen, maar dat waren wij ook niet dus wellicht sloot dat dan wel goed op elkaar aan.
Verder vond ik het heel bijzonder dat er geen kluisjes waren en je dus al je spullen maar in de wachtruimte moet achterlaten.
Uiteindelijk hadden we nog maar een minuutje te kort en hebben het wel even afgemaakt, maar voor ons gevoel ging dat wel tegen de zin van de host in.
Ook vind ik de prijs echt veel te hoog voor wat je krijgt. Wellicht dat als het een groupon-kamer wordt dat ik er nog over na zou denken deze aan te raden, maar nu zou ik zeggen; doe het niet!


Response by Escaperoom Muiden

2020 January 12

Beste 'Bazie1201', zonde dat jullie met de 'Early zombies' groep de informatie vooraf niet hebt gelezen, aangezien er duidelijk staat dat het geen echte Escaperoom is in de zin van een ontsnapping, en dus de deur niet op slot gaat. Wij zetten in op een nieuwe wijze van spelen anders dan de standaard Escaperoom, alhoewel de puzzels enigszins overeenkomen. Er is verder wel een kluisje aanwezig voor telefoons en verder wordt de buitendeur afgesloten zodat niemand bij de spullen kan, dus deze opmerking kunnen we helaas niet plaatsen. Verder heeft het hintsysteem wel degelijk meerdere mogelijkheden maar dat hebben jullie helaas niet gevonden, ook dat is onderdeel van het geheel. Het is uiteraard jammer dat jullie het niet gehaald hebben maar...tijd is tijd, het is dan ook wat flauw te lezen dat de host je wel de ruimte geeft om het af te spelen, maar je dit niet waardeert. Over de prijs kun je altijd discussiëren maar voor 90 minuten beleving (plus extra om het toch af te spelen) moeten anderen zelf interpreteren of dat correct is. We hopen je/jullie in de toekomst terug te zien als we onze nieuwe kamer gaan lanceren, blijf ons volgen...


3.5

Ambiance: 1.0

Game experience: 6.0

Service: 3.5


Played in December 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: No


 • 90 minuten
 • Samenwerking
 • Aankleding bagger
 • Hintsysteem
 • Geen kluisjes
 • Enkel breinkrakers
 • Prijs
 • Host die duidelijk geen zin had

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2019 december 29

Mooie kamer en een top host

We werden ontvangen door een zeer enthousiaste meneer die ervoor zorgde dat wij niet konden wachten weer te gaan escapen.
Dan de kamer in. Het is een mooie kamer met afwisselende puzzels, waardoor iedereen wel een steentje bij kan dragen. Wel merk je dat de kamer al wat ouder is. Ik zou het niet omschrijven als een 2.0 kamer, maar zeker niet als een 1.0. Het zit er eigenlijk een beetje tussenin.
Het enige wat voor ons onduidelijk was, was het verhaal. Hier hebben we achteraf nog naar gevraagd hoe het precies zat, waarop we te horen kregen dat hetgeen waar je zogenaamd achter moest komen je daar niet achter kon komen omdat dat niet bekend was... Wat mij betreft hadden ze wel een einde van het verhaal kunnen verzinnen, ook al is dat in het waargebeurde verhaal niet duidelijk...
We hebben het net niet gehaald, maar mochten het wel nog even afmaken. Altijd leuk natuurlijk.
Achteraf hebben we nog een tijdje nagepraat met de game-host. Hier werd ruim de tijd voor genomen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: No


 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Game-host
 • Verhaal

 

De Binnenpoort

Escape Room De Binnenpoort
Posted on: 2019 december 29

Niet bijzonder, lekker ouderwets puzzelen

Deze kamer is niet heel bijzonder. Het is een leuke kamer voor de wat minder ervaren escaper.
De aankleding vond ik wat karig.
Verwacht geen high-tech puzzels in deze kamer. Het zijn de welbekende 1.0 puzzels en dus bijna geen elektronica.
Voor de ervaren escaper zou ik deze kamer afraden, gezien het feit het wat bekende puzzels zijn en geen high-tech kamer is (of je moet juist houden van de oudere 1.0 kamers). Voor de beginnende escaper is dit zeker een leuk opstapje.
De host was erg vriendelijk en nam ook de tijd voor een praatje.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  52:28 min


 • Vriendelijk personeel
 • Aankleding kan beter
 • Bekende 1.0 puzzels

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2019 december 29

Toppertje

Zoals we inmiddels gewend zijn van Escape Room Rijswijk is deze kamer weer van zeer hoog niveau.
Het begin van deze kamer is heel leuk gedaan. We hebben het er nog over!
De puzzels zijn afwisselend, maar ik vond het wel erg veel cijfers. Het is ook vrij linear, maar dat vind ik altijd wel leuk.
De eindpuzzel was verrassend, nog nooit eerder gezien! Ook hier hebben we het nog steeds over!
Persoonlijk vond ik deze wel minder dan Jason's Curse, maar het is zeker een toppertje!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  55:48 min


 • Eindpuzzel
 • Decor
 • Veel cijfers

 

kamer zonder sloten

Het intro van de kamer vond ik nogal bijzonder. We kregen de mededeling dat er in de eerste ruimte iets kapot was en het dus niet nodig was dat te gebruiken. Ook kregen we te horen dat puzzels soms vastlopen. Mocht dat het geval zijn, dan komt de GM de kamer in om het op te lossen. uhh...
Oké, het is bij ons goed gegaan, maar toch.
Het ziet er op het eerste oog wel leuk uit, maar als je wat beter kijkt zie je wel veel slijtage.
De puzzels zijn grappig, maar niet heel bijzonder. Groot voordeel is dat er geen sloten in de kamer aanwezig zijn. De puzzels zijn wel lineair waardoor je soms op elkaar moet wachten. Ook had er van mij wel een puzzel extra in gemogen, omdat we na 29 minuten al buiten stonden...
Voor de beginner is dit een aanrader, het is namelijk vrij makkelijk en is redelijk gethematiseerd.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  29:36 min


 • Geen sloten
 • Goed voor beginners
 • Slijtage
 • Heel makkelijk
 • kapot onderdeel
 • Geen noodknop

 

Save the kingdom

DelftEscape
Posted on: 2019 september 14

Fantastisch!

Deze escape room is echt fantastisch!
We werden ontvangen door twee zeer enthousiaste dames die je bij de introductie helemaal meenemen in het verhaal.
Het thema is origineel en de kamer heeft een prachtig decor. Ik durfde bijna dingen niet aan te raken omdat ik het zo mooi vond en bang was dat het misschien kapot zou gaan.
De puzzels zijn helemaal in thema en de moeilijkheidsgraad wisselt af. Soms makkelijk, soms wat uitdagender. Samenwerking is belangrijk in deze kamer. Zeker een pluspunt!
Achteraf nog de mogelijkheid de kamer door te lopen en je dus nog langer kunt genieten van het mooie decor :)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  57:20 min


 • decor
 • thema
 • puzzels
 • Gescheiden ontvangstruimtes
 • Je kan hem maar 1 keer spelen

  DelftEscape

Beleving top, puzzels wat minder

Na Zoo des Todes te hebben gespeeld waren wij zeer nieuwsgierig naar die weinende Frau. Deze zou nog beter zijn, echter is dit wel een type kamer waar je van moet houden...

De kamer is wederom mooi aangekleed en tot in de puntjes afgewerkt.
Deze kamer is voornamelijk een belevingskamer. Er zaten verrassende elementen in die ik nog niet eerder had gezien, maar ik miste toch wel het echte puzzelen. De kamer is gebaseerd op een hoorspel, en ik ben persoonlijk nooit zo van dingen als: lees een versje voor met je handen in de lucht. Niet precies dit, maar dan krijg je een beetje het idee wat je kan verwachten. Ook stonden wij binnen een half uur weer buiten, wat toch altijd een beetje een teleurstelling is...

Als je van beleving houdt, moet je deze gedaan hebben. Ben je meer van het puzzelen, zou ik deze overslaan...


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 5.0

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Toppertje

Deze kamer heeft weer een keer een ander thema dan een studeerkamer of een laboratorium, en men is er heel goed in geslaagd om dit thema tot in de puntjes uit te werken in de kamer. Chapeau!

Er zitten verrassende elementen in deze kamer die ik nog niet eerder had gezien. Ik las elders dat men één bepaald onderdeel gevaarlijk vond, maar dit vond ik met de waarschuwing vooraf wel meevallen. Ik vond het vooral een gaaf element, dat zeker! Ook is er wat humor in de kamer verwerkt, daar hou ik wel van.

Voor degene die niet zo goed in hun Duits zijn kan ik geruststellen, deze kamer is heel goed in het Engels te spelen.

Ik zou iedereen die in Hamburg is deze kamer van harte aanraden om te gaan spelen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

London Room

Escape Mission Rotterdam
Posted on: 2019 august 06

Veel zoeken...

De aankleding is redelijk, maar er is wel heel veel versleten. Dat veel versleten is, doet bij mij toch af aan de ervaring. Ook miste ik de verhaallijn.
Het is niet echt puzzelen, vooral zoeken. Hierdoor kom je niet echt in een goede flow. Er zijn wel wat puzzels, maar je bent meerendeel van de tijd aan het zoeken...
Het is een 1.0 kamer met de standaard dingen. de paar puzzels die er zijn zijn verre van bijzonder en het zijn bijna alleen maar cijfersloten...
De GM was zeer vriendelijk en enthousiast.


6

Ambiance: 5.5

Game experience: 3.5

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  59:53 min


 • personeel
 • veel zoekwerk
 • versleten onderdelen
 • heel veel cijfersloten

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2019 august 01

Goede sfeer

Het ontvangst vond ik wat raar. Je moet in een ruimte wachten waar de GM een groep aan het begeleiden is door de kamer.
Dan de kamer in. Het is mooi aangekleed. Er zijn veel sloten in de kamer, maar door de leuke puzzels is dat niet storend. Het is een vrij makkelijke kamer. Ik was samen met beginnende escapers, dus dat was in dat geval wel fijn. Wel zou het fijn zijn dat als er een hint gegeven wordt er geluid te horen is om aan te geven dat je een hint hebt gekregen. Nu moet je maar hopen dat je op het juiste moment op het beeldscherm kijkt, anders mis je dus een hint.
Wat wij erg jammer vonden, is dat de GM weinig tijd voor je heeft. Er is geen tijd om na te bespreken. De GM moet vrijwel direct beginnen met de voorbereiding voor de volgende groep.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in July 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  54:23 min


 • Aankleding
 • Puzzels
 • Ontvangst
 • Geen geluid bij hint
 • Niet nabespreken

 

Let’s Rob The Bank!

Escaping Utrecht
Posted on: 2019 august 01

prima kamer

Na vriendelijk ontvangst zijn wij begonnen aan deze kamer. De aankleding van de kamer is minimaal. Ik vond het meer een kantoor dan een bank...
De puzzels zijn origineel, bepaalde onderdelen heb ik nog niet eerder gezien.
De locatie van Escaping Utrecht is super! Ze zitten onder een restaurant, wat dus de gelegenheid geeft achteraf nog gezellig na te praten.


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in July 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  46:52 min


 • Locatie
 • Puzzels
 • Aankleding

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Posted on: 2019 august 01

Mooie kamer met leuke puzzels

De kamer is mooi aangekleed, echt helemaal in thema.
De puzzels zijn afwisselend. Wel zijn er veel sloten, maar door de veelzijdige puzzels is dat niet storend. Er is ook echt teamwork nodig om de puzzels op te lossen, wat in mijn ogen altijd een groot pluspunt is.
Ik kan niet wachten tot de volgende kamer!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  58:29 min


 • Aankleding
 • Gevarieerde puzzels

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Posted on: 2019 june 23

Mooi aangekleed, puzzels wat minder...

Voordat je de kamer ingaat krijg je eerst het verhaal van de game-master. Leuk, maar 5 minuten luisteren had van mij wel iets korter gemogen...
Dan de kamer in. Het valt gelijk op, supermooi aangekleed!
De puzzels in de kamer zijn niet bijzonder en sluiten niet op elkaar aan waardoor je niet in een flow komt. Vond dit erg jammer.
"Er zijn meerdere mogelijkheden om puzzels op te lossen" zei de game-master. Achteraf hoor je dan dat gokken ook als manier werd gezien...
Geschiedeniskennis kan een voordeel zijn in deze kamer.
Wat wel heel irritant is, is dat de game-master niet van het draaiboek afwijkt, waardoor je een hint pas bij een bepaalde tijd mag krijgen... "Tja... ik moest wachten met die hint geven tot 58 minuten dus vandaar." Gelukkig waren we niet na 40 minuten al bezig aan de eindpuzzel, anders hadden we dus 16 minuten voor ons uit moeten staren.
De nabespreking was niet echt prettig. De game-master praatte heel erg snel en tegelijkertijd reset een collega de kamer waar je nog aan het nabespreken bent.
Ook is het heel erg warm in de kamer, dus in de zomer is deze af te raden...


7

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.5

Service: 6.0


Played in June 2019

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  58:30 min


 • Aankleding
 • Locatie
 • Puzzels
 • Vluchtig nabespreken
 • resetten tijdens nabespreking

 

The Queen

Real Adventure Game
Posted on: 2019 june 23

Matig

Het begint heel leuk, want het personeel doet een soort van act om je in de sfeer te krijgen. Alleen dan ga je de kamer in...
De aankleding is ver te zoeken. Kale ruimte die duidelijk zo gehuurd is, antieke onderdelen in een laboratorium... oftewel niet passend.
De puzzels zijn de standaard puzzels in een escape room op 1 na dan... alleen is die puzzel wel een uitdaging als je verkouden bent...
De kamer was niet goed gereset. Er was een deur open naar de volgende ruimte, waar ik meteen was ingedoken en aan het puzzelen was, maar dat was niet de bedoeling en we moesten dus naar de beginruimte om te wachten tot het weer gereset was... erg jammer.


5

Ambiance: 3.5

Game experience: 5.0

Service: 7.0


Played in June 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  59:43 min


 • Personeel
 • Aankleding
 • Standaard puzzels
 • Niet goed gereset

  mitch2304

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2019 june 01

Super kamer!

Hoewel ik de serie niet heb gezien, is de kamer heel mooi aangekleed. Echt mooi gemaakt!
De puzzels zijn uitdagend en afwisselend.
De eigenaren zijn zeer enthousiast en begeleiden je goed door de kamer. Achteraf bleek dat zij net zo enthousiast waren over mij als ik over hun :).
Ik zou deze kamer iedereen aanraden! DOEN!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  53:01 min


 • alles

 

Mission Impossible

Unlock Scheveningen
Posted on: 2019 june 01

Grappig

We hadden een enthousiaste game-master die een goede introductie gaf. De kamer is goed in thema. Ik miste alleen 1 ding... de puzzels. Waar zijn ze!? Het is in deze kamer alleen maar vergelijken of een stappenplan opvolgen (tenzij je 1 keer op een knop drukken puzzelen vindt dan)... We hebben 1 hint nodig gehad, omdat we een puzzel niet snapte die er ook niet bleek te zijn. volgens de game-master dachten wij op het eind te moeilijk, omdat we steeds bleven zoeken naar een puzzel wat niet nodig was, want die was er tenslotte niet... erg jammer. Het is dan ook een makkelijke kamer. Leuke ervaring, maar als je van puzzelen houdt raad ik deze kamer af.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 2.0

Service: 8.0


Played in May 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  50:16 min


 • enthousiaste game-master
 • aankleding
 • niet echt puzzelen

 

Leuk voor beginners

De kamer is leuk aangekleed en zitten wat schrikeffecten in. De puzzels zijn niet bijzonder. Puzzels waar de meeste kamers er maar 1/2 van hebben zit deze kamer vol mee. Veel hangsloten. De gamemaster zei dat ze minder sloten willen, dus dat zal nog wel gaan veranderen, maar voor nu is er niet iets bijzonders aan deze kamer en zonder verrassende dingen. Voor beginners is het zeker een aanrader, maar voor de ervaren escaper zou ik deze afraden...


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in May 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  49:50 min


 • Aankleding
 • Veel sloten

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 may 05

Wat een belevenis!

Wat een belevenis is The End!!!
Alles klopt in deze kamer. De aankleding is top, puzzels passen in het thema, de geuren in de kamer en natuurlijk de acteur! De acteur breng misschien wel spanning met zich mee, maar je kan zeker niet zonder. Er zitten zeker verrassende dingen in de kamer, die ik nog nooit eerder heb gezien.
Na alle andere kamers van DarkPark gespeeld te hebben dacht ik dat het niet beter kon, maar blijkbaar toch wel! Deze belevenis is van topniveau!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  57:50 min


 • ALLES

  xMvdsDaan92Marcsjpg68GertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chterhiddevkannaeduarddouwesdekkernick_dijkstramarcovandenarendtientiendaantje135essejjniek274cathydave_verweyDarkPark

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2019 april 21

WOW

Wat is deze kamer ontzettend gaaf! Zoals elke kamer bij DarkPark, de thematisering is top en afwisselende puzzels. Bepaalde onderdelen heb ik nog niet eerder gezien!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.5


Played in April 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  50:16 min


 • Aankleding kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Geen cijfersloten
 • Geen klok

 

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2019 april 21

Top kamer!

De thematisering is top, echt een café!
Er zit een goede opbouw in het spel en veelzijdige, uitdagende puzzels.
Service was uitstekend! Hints werden op het juiste moment gegeven en nog even gezellig napraten met de game-master. Ook de mogelijkheid om nog even de kamer door te lopen. Dan heb je zeker weten niets gemist!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in April 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  56:37 min


 • Thematisering
 • veelzijdige en uitdagende puzzels
 • geen klok

 

The Heist

ExitGame Rotterdam
Posted on: 2019 march 31

Anders, maar superleuk!

Het is anders dan de meeste escape rooms. Je kan altijd naar buiten, maar het is de bedoeling om juist binnen te komen en zo veel mogelijk te stelen. Ontsnappen doe je dus eigenlijk altijd, maar je moet dit proberen te doen met zoveel mogelijk punten! Het is leuk aangekleed. Het hint-systeem is anders dan gebruikelijk, wat het ook weer leuk maakt. De begeleiding is erg goed.
Het is ons gelukt om 65 punten te halen met nog 11:20 op de klok. We komen zeker terug om The Classic te spelen!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in March 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  48:40 min


 • Aankleding
 • Hint-systeem

 

The mummys tombe

Unlock Scheveningen
Posted on: 2019 march 10

Leuke kamer met leuk thema

De thematisering van de kamer is niks op aan te merken! Het verhaal komt terug in de kamer en de "geheime" doorgangen maken het helemaal compleet. De puzzels zijn afwisselend en is ook samenwerking voor nodig. Het is niet een hele moeilijke kamer, dus zeker een aanrader voor de beginnende escaper! In de kamer is het donker, maar niet storend.
Er is geen klok in de kamer aanwezig. Zelf vind ik het altijd wel leuk als er een tikkende klok in de kamer aanwezig is, voor de tijdsdruk, maar is een persoonlijke voorkeur.
Wel vind ik het zorgelijk dat er geen noodknop in de kamer aanwezig is. Ja, er is inderdaad een brandblusser, maar de deuren zitten wel dicht.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2019

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  43:24 min


 • Kamer goed in thema
 • Geen sleutels
 • Samenwerking nodig
 • Geen klok (persoonlijke voorkeur)
 • Geen noodknop

 

The Ghost Ship

Search & Escape
Posted on: 2019 march 10

Mooi aangekleed!

De kamer is heel mooi aangekleed, echt in thema!
De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. De begeleiding is erg goed!
Er is weinig elektronica in de kamer aanwezig, maar ook een kamer zonder "elektronische hoogstandjes" is leuk om te spelen. Zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  56:41 min


 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • weinig elektronica

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 march 10

Leuke kamer

De kamer heeft leuke en afwisselende puzzels.
Het verhaal zie ik niet echt terug in de kamer. Ze hebben met het bouwen van de kamer een eigen draai aan het verhaal gegeven, maar het hele verhaal wat verteld wordt zie je verder niet meer terug. Voor hetgeen wat zij ervan gemaakt hebben is het wel mooi gethematiseerd.
De sensoren zijn erg traag. Wij hebben inmiddels van de eigenaar uitleg gekregen hoelang je overal op moet wachten, maar een paar seconde is in een escape room erg lang. op het moment dat je denkt dat je het fout doet, vind de kettingreactie pas plaats.
De service is uitstekend! Er was bij de groep voor ons iets fout gegaan, maar de ze hebben er alles aan gedaan om ons toch op tijd te kunnen laten beginnen. We waren net niet ontsnapt, maar mochten (omdat we al bijna klaar waren) de kamer toch nog uitspelen. Echt super!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in February 2019

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: No


 • Service
 • Afwisselende puzzels
 • Trage Sensoren

 

Christina's Droom

Missionroom Voorburg
Posted on: 2019 february 03

Leuke, maar kleine kamer

De kamer is leuk aangekleed en passend in het thema. Het is echt een slaapkamer. Puzzels zijn gevarieerd, maar aan de makkelijke kant. Hierdoor is de kamer ook goed te doen voor beginnende escapers. Pluspunt is dat er samenwerking nodig is voor bepaalde onderdelen. De kamer is wel erg klein. Er is geen klok aanwezig in de kamer, omdat dat je (volgens de gamemaster) uit het spel haalt. Persoonlijk vind ik het wel leuk als er een klok is, vanwege de tijdsdruk die je dan extra voelt (althans, zo werkt dat bij mij dan :) ). Horloges moeten daarom ook af. Omdat er dus geen scherm in de kamer aanwezig is worden de hints omgeroepen. Mij haalt dat meer uit het spel dan een tikkende klok, maar dat is puur een persoonlijke voorkeur.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  43:33 min


 • gevarieerde puzzels
 • leuk thema
 • geen klok
 • manier van hints geven

 

Jack The Ripper

OuterGround
Posted on: 2019 january 26

Een goede klassieker

Oké... deze kamer is inderdaad niet de nieuwste, maar zeker niet minder dan nieuwe kamers! Zoals wel vaker te zien in oude kamers zijn er veel sloten, maar door de afwisselende en uitdagende puzzels is dit zeker niet storend. Bij The Escape Room Rijswijk is de begeleiding door het spel altijd top! Zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in January 2019

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  54:01 min


 • Goede begeleiding
 • Uitdagende puzzels

 

Verdieping 13

Escape Experience
Posted on: 2019 january 19

Goede sfeer met originele puzzels

De sfeer in de kamer is goed. Het verhaal is goed doorgevoerd in de kamer en de licht- en geluidseffecten maken het helemaal af. Wel is het af en toe erg donker waardoor je, ondanks het kaarsje, niet alles goed kon lezen.
De puzzels waren origineel, gevarieerd en was samenwerking voor nodig. Er zitten puzzels in die je niet vaak tegenkomt!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  52:25 min


 • Gevarieerde puzzels
 • Originele puzzels
 • Erg donker in kamer

 

Payback

Wescape
Posted on: 2019 january 11

Mooie kamer, maar heeft wat verbeterpuntjes...

Het begin was voor ons al heel bijzonder, want de nooddeuren zijn blijkbaar niet met magneten vastgezet, dus wij stonden na 1 seconde al in een loods... verder is de sfeer in de kamer heel goed. Het verhaal is goed doorgevoerd in de kamer.
De puzzels zijn afwisselend en sluiten op elkaar aan, maar het is niet altijd even duidelijk wanneer iets opgelost is. Dit is bij ons soms op de beeldschermen doorgegeven... erg jammer.
De hints die we kregen waren slecht. Eerst wordt er gezegd voordat je de kamer ingaat dat je iets absoluut niet mag doen, dan wordt dat ook nog eens via het beeldscherm doorgegeven en als je dan vraagt om een hint, krijg je de mededeling dat je datgene moet doen dat je niet mocht doen...
Ook zijn er nu al dingen aan vervanging toe, en dat al 1 maand na opening...
Het is een leuke kamer, maar persoonlijk vind ik Kidnapped veel beter.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 5.5


Played in January 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Slechte hints
 • Onduidelijk wanneer puzzel klaar is

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2018 december 23

Gaaf!

Een verhaal is er eigenlijk niet, maar het is wel goed gethematiseerd. Er zijn veel cijfersloten in de kamer, maar bij Escape Challenge hoef je niet bang te zijn dat het een en al dezelfde puzzels zijn. Het waren veelzijdige puzzels! En die schrikmomenten... super leuk!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2018

Played with 7 persons

Escaped: Yes  50:55 min


 • thematisering
 • afwisselende puzzels
 • verhaallijn

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2018 december 08

Spannend!

De sfeer in deze kamer is top, zeker met de licht- en geluidseffecten. Puzzels waren afwisselend. Wel jammer was dat 1 onderdeel niet naar behoren werkte en daardoor iets geopend werd dat nog niet geopend mocht worden.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in December 2018

Played with 6 persons

Escaped: No


 • sfeer
 • afwisselende puzzels
 • kapot onderdeel

 

The Hangover

OuterGround
Posted on: 2018 november 24

Originele kamer

Het begin van de kamer is wat anders dan normaal gesproken bij een escape room (uiteraard is dat erg leuk!). Kamer is heel origineel. Je komt in een soort van "fases" (de herinneringen), het lijken wel kleine verhaaltjes die het samen een groot geheel maken. Super leuk dus! De begeleiding is zeer goed. Op moment van vastlopen wordt er meteen ingegrepen, maar je krijgt ook niet te snel hints.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:16 min


 • Origineel
 • Verschillende puzzels
 • Simpele kamer

  Walter G4I

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2018 november 04

Ontzettend gave kamer!

Bij binnenkomst is het verhaal eigenlijk al begonnen. De medewerkers zitten echt in hun rol! Je gaat dus vol spanning de kamer in. In deze kamer is echt alles top! Het thema is goed doorgevoerd in de kamer en alles is goed afgewerkt. De puzzels passen helemaal in het thema en zijn afwisselend. Ook heb je echt teamwork nodig om bepaalde puzzels op te lossen! En dan nog die muziek op de achtergrond... echt fantastisch!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:32 min


 • thematisering
 • afwisselende puzzels
 • kettingreactie puzzels

  xMvdsDaan92AlecGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtereduarddouwesdekkertientien

De Camping

Escaperoom Berkel
Posted on: 2018 october 07

Leuk thema en makkelijke kamer

Persoonlijk vond ik deze kamer beter dan de House of Demons. De kamer is leuk aangekleed en de puzzels zijn afwisselend, maar wel erg makkelijk. 1 puzzel werd geblokkeerd omdat we die blijkbaar te vroeg hadden opgelost. Na andere puzzels opgelost te hebben moesten we de uitkomst van die ene puzzel 5 keer opnieuw invoeren omdat hij eerst weer geactiveerd moest worden. Dit was heel erg jammer.


Response by Escaperoom Berkel

2018 November 18

Bedankt voor je review Bas, het systeem was inderdaad een beetje in de war door jullie actie. Daardoor was het inderdaad nodig om de code nog eens opnieuw in te voeren. Gelukkig had dit verder geen invloed op jullie spel, jullie waren enorm goed bezig. Dankzij jullie komst hebben wij dit aangepast en wordt dit voorkomen bij een eventuele volgende keer. Wellicht tot een volgende keer (als wij een 3e kamer hebben)


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in October 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes  51:28 min


 • thema
 • afwisseling puzzels
 • blokkeren van puzzel vanwege te vroege oplossing

 

School Of Witchcraft

Dekker Zoetermeer
Posted on: 2018 september 26

Teleurstellend

Escape room had leuk verhaal. Er was maar 1 puzzel tegelijkertijd in de kamer aanwezig. Als je dus vastloopt, moet je wachten totdat je een hint krijgt (en dat duurt heel erg lang). Puzzels waren kinderachtig, je moet laten zien wat je doet omdat hetgeen wat je moet doen er niet echt is... en als de camera dan de andere kant op staat, moet je het dus opnieuw doen. De dame die ons begeleidde behandelde ons alsof we in groep 8 zaten... Alles wat we bij ons hadden moest in een kluis (zelfs horloge, vanwege de zogenaamde tijdsdruk die anders kon optreden...) en we kregen de mededeling (wat ik nog nooit eerder had meegemaakt) dat als iets kapot zou gaan wat hiervoor nog niet kapot was wij de rekening zouden krijgen. Bovendien kon je met de toverstaf die je aan het begin kreeg ook genieten van al het stof en ander viezigheid dat in de kamer aanwezig was. Gelukkig had meerendeel van ons team nog nooit een escape room gedaan, anders was het voor iedereen een slechte ervaring geweest.


3

Ambiance: 6.5

Game experience: 2.5

Service: 2.0


Played in September 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • leuk thema
 • Kettingreactie puzzels
 • maar 1 puzzel tegelijkertijd aanwezig in kamer
 • muziek
 • Spelbegeleidster
 • Vieze kamer

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2018 september 09

Geweldige ervaring!

Zeer leuke en spannende kamer. Verhaallijn is goed in kamer weergegeven en er hangt een spannende sfeer. De puzzels zijn uitdagend, afwisselend en passend in het verhaal. Echt een fantastische kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2018

Played with 3 persons

Escaped: No


 • mooi gethematiseerd
 • afwisselende puzzels
 • Zeer vriendelijk personeel

 

Lab Madness

Fundustry Rotterdam
Posted on: 2018 september 02

een en al hetzelfde

Escape room is leuk aangekleed en passend bij thema. bijna alle puzzels zijn rekensommen waarmee je cijfersloten kunt openen. het is niet duidelijk welke rekensom bij welk slot hoort. bij puzzels die niks met rekenen te maken hebben zijn er dingen kapot, bijvoorbeeld een stift die niet werkt en vervaagde tekst. hints kunnen gegeven worden over puzzels die al opgelost zijn. er is een mogelijkheid om tijd te kopen, maar doe je dit 2 minuten voor tijd, dan is de spel-begeleidster al onderweg naar de kamer en is die mogelijkheid er dus niet...


4

Ambiance: 4.0

Game experience: 2.0

Service: 5.5


Played in July 2018

Played with 7 persons

Escaped: No


 • leuk thema
 • te veel dezelfde soort puzzels
 • niet werkende puzzels
 • niet passende hints

 

De house of Demons

Escaperoom Berkel
Posted on: 2018 september 09

leuke, maar rommelige kamer

Kamer heeft een simpel, maar leuk verhaal. Puzzels zijn afwisselend, maar sluiten niet op elkaar aan. Het is niet duidelijk welke puzzel er eerst gedaan moet worden voordat iets anders uitgevoerd kan worden. Het personeel moet blijkbaar de gevolgen van de puzzels aansturen, wat niet altijd goed werkt. Na 4 keer iets te hebben gedaan (op precies dezelfde manier) kwam er pas een gevolg daarvan.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in June 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  57:29 min


 • Afwisselende puzzels
 • Geen samenhang in puzzels

 

Kidnapped

Wescape
Posted on: 2018 september 11

Leuke kamer

Deze kamer had leuke, gevarieerde puzzels die goed op elkaar aansloten. Het thema had misschien iets beter kunnen worden doorgevoerd in de kamer. Hints werden pas gegeven wanneer echt nodig. De hoeveelheid hints waren dus precies goed en wordt niet te snel gegeven.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:48 min


 • puzzels sluiten op elkaar aan
 • hoeveelheid hints
 • doorvoering thema

 

0 reviews