Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

De zielenknijper

Senior Escaper

Offline

Description

Kritisch, doch rechtvaardig

Member since

27-01-2017

Statistics

Escaperooms

71 reviews

71 Rooms played

85.9% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


71 reviews

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2024 february 18

Prinselijke escape room

Le Prince is een absolute topkamer waar de kracht ligt in het oog voor detail en de leuke, uitdagende puzzels.

Met name de mechaniek achter de puzzels zit heel goed in elkaar en alles is naadloos op elkaar afgestemd. Het is in deze kamer niet zoeken naar spullen die nodig zijn om sloten open te maken. Slotjes zijn er niet en alles is volledig mechanisch, zoals vele van de modernere escape experiences. Maar deze kamer heeft dat aspect echt tot in de perfectie uitgewerkt.

Daar komt dus bij dat het oog voor detail heel erg goed zichtbaar is. Le Prince geeft je een oprecht gevoel dat je in een andere tijd leeft en laat je dit verhaal heel realistisch beleven.

De puzzels zitten ook uitstekend in elkaar en je wordt met lichtsignalen ook heel goed geleid, zodat je niet onnodig lang op zoek bent naar waar je heen moet om verder te gaan. Hierdoor word je ook niet uit je spelbeleving gehaald. Je zult ook versteld staan van het vernuft dat achter sommige puzzels zit.

Na afloop hadden we ook het geluk dat er ruim de tijd was om samen met de bouwer/eigenaar door de kamer heen te gaan en bij sommige hoogstandjes achter de schermen te kijken. Dat gaf een extra dimensie aan de kamer die we zojuist succesvol hadden afgerond.

Zeker terecht dat deze kamer zoveel goede recensies krijgt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  64:12 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2023 july 01

Leuke kamer, geweldig verhaal, fantastische mensen

We hadden het laatste slot geboekt van de dag en dat is altijd het beste moment. We konden zowel vooraf als achteraf lekker lang babbelen met de medewerkers van Kamer 237, die het overduidelijk druk hadden. Maar dat beïnvloedde hun humeur niet. Lekker lang kletsen over escape rooms.

En toen konden we beginnen. Geen vliegensvlugge start, maar we zaten er wel gelijk lekker in. Lost & Found is tot elk detail perfect ingericht en geeft je echt het gevoel in de lost & found-afdeling van het beruchte hotel te zitten. Echt een genot om te zien. De puzzels zitten ook uitstekend in elkaar en je hebt een lekkere speelflow met zn vieren. Af en toe wat hulp van Harold was wel nodig, want Kamer 237 staat niet bekend als een makkelijk. Het verhaal draagt de hele escape room ervaring en de puzzels zijn perfect neergezet om het verhaal te dienen. Zo leer je spelenderwijs over wat er gebeurd is. Heel fraai gedaan.

En dan was er achteraf nog heel uitgebreid de tijd genomen om elke detail (incl. control room) te bekijken onder het genot van een drankje. Al met al, van begin tot eind, een topervaring!

Het enige vervelende is dat we nu heel lang moeten wachten op een volgende kamer ?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  73:52 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Spannend
 • Sfeer
 • Puzzels
 • We hebben ze uitgespeeld

  kamer237

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2023 january 31

Illusion is absoluut geen desillusie!

Deze kamer heeft absoluut alles wat je van een hedendaags topexperience verwacht. Goede puzzels die tegelijkertijd gedaan kunnen worden, een sterke verhaallijn, en een decor om je vingers bij af te likken. Met name dat laatste is iets waar Illusion zich geweldig in onderscheidt. Nu blijkt de kamer dan ook door decorbouwers van pretparken zoals de Efteling in elkaar gezet te zijn en dat is absoluut terug te zien. Oog voor detail is hier zeker geen overbodige luxe. Tot ons geluk mochten we de kamer achteraf nogmaals doorlopen en zodoende kregen we nog veel meer te zien van alles dat de kamer te bieden had, dat ik in eerste instantie gemist had. Altijd leuk als een maker de tijd neemt om de kamer met het bijbehorende enthousiasme toelicht.

Het verhaal is zeker ook sterk opgezet en het helpt als je je alvast van tevoren een beetje verdiept. Dat is overigens geen vereiste, maar het helpt wel om het verhaal wat sneller in je op te nemen. Overigens wordt alles in de kamer nog eens haarfijn uitgelegd dus je zit in no time in het verhaal. Het verhaal is ook goed te volgen, hoewel ik niet alle aspecten goed door had, maar dat ligt denk ik meer aan mezelf (ik raak nogal gegrepen door de ervaring en verlies daarbij soms wat audiovisuele uit het oog).

Er zit wel wat amateurtoneel bij aan het begin en daar heb ik zelf niet zoveel mee, maar dat is dan ook van korte duur. Ik snap ook wel weer dat de makers een experience willen aanbieden ipv je naar de deur leiden en je veel succes wensen.

Ook hele leuke en originele puzzels en dat is zeker niet onbelangrijk. Het thema van een illusionist is niet uniek, maar Epicescape is wel geslaagd om dat thema als beste neer te zetten. Een diepe buiging voor deze makers!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  74:29 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal
 • Amateurtoneel

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2021 august 20

Enerverend diner!

Het avontuur van Soup du Jour begint eigenlijk als je het terrein oprijdt. Tussen de groene heggen door word je geleid naar een pittoresk binnenpleintje van een schitterend authentiek kloostergebouw. Je parkeert je auto voor de deur en loopt de fraai ingerichte ontvangstkamer in. Je wordt vervolgens geheel in stijl ontvangen en zonder dat je het doorhebt zit je er al in. En dan moet het echte feest nog gaan beginnen.

Dit avontuur (want een escape room is voor zo'n kamer een beetje een achterhaalde term) heeft uitzettend veel hele leuke en bijzondere elementen:
1) een spannend verhaal, waarbij de tip toch wel is om eerst Bloody Mary te spelen zodat je de verwijzingen die in deze kamer worden gemaakt beter begrijpt.
2) een vrij geloofwaardige setting waar duidelijk veel liefde en aandacht is gestopt in de decoratie
3) interactieve hosting, waardoor je gelijk in de sfeer komt
4) een aantal zeer ingenieuze puzzels, waarvoor menig escape roomer toch zeker wel warm gaat lopen
5) fraaie special effects met een aantal erg leuke en spannende elementen, die je toch echt moet gaan ervaren!
6) ja, je gaat zeker wel een keertje schrikken. Of je moet zenuwen van staal hebben.

Kortom, je moet absoluut (nadat je op bezoek bent gegaan bij Bloody Mary) echt even een soepje komen eten bij Soup du Jour. Daar krijg je zeker geen spijt van!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spannend verhaal
 • Fraai en geloofwaardig decor
 • Interactieve, vriendelijke host
 • Ingenieuze puzzels
 • Mooie special effects met bijzondere elementen
 • schrikmomenten
 • Maarliefst 75 minuten!!
 • Helaas maar 75 minuten, je wil gewoon nog meer

  down-the-hatch

Molly's Game

Down The Hatch
Posted on: 2021 august 20

Grandioos!

Molly's Game is met recht één van de beste escape rooms van Nederland. Van entree tot vertrek is deze kamer tot de puntjes verzorgd en van allerlei mooi huzarenstukjes voorzien. Het verhaal is heel sterk, de puzzels zijn goed, maar dé selling point van deze kamer is toch wel de fantastische kamerbeleving met technische hoogstandjes en schitterende mindfucks. Daarna nog tot diep in de nacht een praatje gemaakt met de enthousiaste bouwer van deze kamer. Absoluut gaan doen deze kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goed puzzels
 • Sterk verhaal
 • Waanzinnige kamerbeleving
 • Heerlijke mindfucks

  down-the-hatch

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2020 july 24

een leuk en interactief spel

Corpse Inc. heeft van alles wat. Een beetje role playing, een aardig lijstje puzzels, zoekwerk, en daar bovenop een uitstekend slotstuk. Je loopt ook daadwerkelijk het risico om het einde niet mee te maken, dus voorzichtigheid en tact zijn van levensbelang. Het verhaal is ook spannend en de adrenaline is derhalve ook zeker aanwezig. Daarnaast waren de hosts ook heel erg aardig en enthousiast en dat is altijd een pré.

Corpse Inc. was al met al een absolute aanrader. Ik werd niet weggeblazen door de kamer zelf, maar alles bij elkaar opgeteld is Corpse Inc. gewoon heel compleet en dus zeker de moeite waard!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Rollenspel
 • Leuk verhaal
 • Spanning is aanwezig!
 • Hele vriendelijke en enthousiaste hosts
 • Prima puzzels
 • Geen wauw-effect

 

Letterlijk een sprookje van een kamer

Deze escape room in hartje Leiden is werkelijk een sprookje. Deze kamer neemt je ook weer terug naar het oude escape roomgevoel, zonder alle technische tierelantijnen die veel escape rooms tegenwoordig hebben. De kracht van deze kamer is het oog voor detail voor zowel de aankleding als de puzzels. De kamer zelf is een lust voor het oog en dat is met een thema als "Alice in Wonderland" nog niet zo eenvoudig. Daarnaast is er ook eenvoud. De puzzels zelf zijn zeker niet eenvoudig, maar de opzet van een puzzel wel. Je bent niet een kwartier aan het zoeken naar wat je moet doen. Het gaat wederom om het goed uitvoeren van een puzzel, wederom met oog voor detail.

De host van deze kamer is ook een absolute topper. Bijzonder gastvrij, enthousiast, grappig en ze gaf snoep weg (dan ben ik al snel om). Wat mij betreft zeker een kamer om op je bucketlist te zetten.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • een fantastische host!
 • gelegen in hartje Leiden in een prachtig gebouw
 • leuke puzzels
 • fraaie aankleding

 

Flight 815

Down The Hatch
Posted on: 2020 january 22

Een mooie ode aan Lost

Flight 812 zit boordevol referenties aan de serie Lost en hoewel het zeker geen vereiste is, is het wel een extra bonus voor je beleving als je de serie gezien hebt.

De kamer bsechikt over wat aardige special effects, maar kent ook zeker een paar geinige puzzels, waarbij communicatie en samenwerking cruciaal is. Hoewel de kamer technisch uitstekend in elkaar zit, kan deze kamer toch het best als een klassieke escape room gezien worden. Cijfercodes en sloten zijn er in flinke mate aanwezig, maar daar maalt de echte puzzelaar niet om. Er heeft aardig wat werk gezeten in de aankleding en dat betaalt zich zeker uit!

Ik ben dan ook zeer benieuwd naar Molly's Game, die over niet al te lange tijd verwacht wordt.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes  72:00 min


 • Duurt 80 minuten
 • Veel aandacht voor decor
 • Leuke puzzels
 • Extra aandacht voor de Lost beleving
 • Cijfercodes en sloten

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2019 december 16

All-in bij Casino Mortale

Casino Mortale; met zo'n naam ben je al een heel end voor een topescape room, natuurlijk. Ver voor je de kamer instapt is de toon gelijk al gezet, wat de makers goed hebben gedaan. De setting is gelijk al spannend en na binnenkomst is het gelijk aan. In de kamer ben je druk bezig, want er is genoeg te doen. En er is ook geen tijd voor getreuzel, want er moet aardig wat gebeuren. Er zitten een aantal toffe puzzels bij, die de kamer een extra dimensie geven, maar tegelijkertijd zijn er ook wat meer traditionele puzzels in de kamer aanwezig. De mix van puzzels is dus goed vertegenwoordigd. Wel is er ook aardig wat leeswerk nodig en dat haalt mij altijd wat uit het ritme.

De inrichting van de kamer zelf is realistisch, maar verder niet heel erg bijzonder. De kracht van deze kamer zit hem echt in de puzzels en het verhaal, hoewel ook het verhaal mij persoonlijk niet echt naar de keel wist te grijpen. De makers hebben duidelijk hun best gedaan om een heel tof verhaal op poten te zetten (er is zelfs een storyteller gebruikt om de hele verhaallijn goed neer te zetten), maar wellicht komt het door de Amerikaanse stijl en achtergrond van het verhaal, terwijl ik voor mijn gevoel toch echt Almere in ben komen rijden. De special effects zijn daarentegen uitstekend en dragen zeker bij aan een heerlijke escape room beleving!

Na afloop nog even goed bijgekletst met de enthousiaste eigenaren en makers van deze kamer en gelukkig hebben ze nog veel meer plannen voor de toekomst. We wensen ze alvast veel succes en zien de kamers en andere projecten graag tegemoet komen.
Ook zie je nog een prachtig shot van je escape voorbij komen op het grote scherm in de kamer. Al met al een vrij complete escape room.


Response by Sky High escape rooms

2019 December 28

Bedankt voor deze mooie review! En jullie waren echt een erg leuk team, en onze 2de kamer wordt minder lees werk, maar wel spannender. Dus hopelijk tot ziens.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:43 min


 • vette puzzels
 • zeer enthousiaste makers
 • veel leeswerk

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2019 december 02

Rebecca laat je weer ouderwets griezelen

Leiden is bijzonder geschikt om je zaterdagavond te besteden en zeker als je daar een escape roommaker als YourEscape hebt staat. De ingang is nog wat karig ingericht, maar dat was nog "work in progress." Eenmaal boven kom je in een gezellig ingerichte bar met tafeltennistafel en playstation, dus vervelen hoef je je niet; ook niet als je dus wat aan de vroege kant bent. De eigenaar was een alleraardigste en enthousiaste knaap (met flink wat escape room ervaring), die belangstelling toonde en met wie je moeiteloos over escape rooms kon praten.

De kamer zelf is ook zeer de moeite waard. Een fraaie mix van ouderwetse elementen en nieuwe technische snufjes, waardoor zowel liefhebbers van klassieke escape rooms als de nieuwere versies aan hun trekken komen. Een uitstekende verhaallijn, hoewel het thema zelf inmiddels geen geheimen meer kent; het is gewoon ouderwets griezelen. Niet origineel, maar wel goed uitgevoerd. Verder zat de kamer goed in elkaar, maar bleek hij ook niet helemaal hufterproof. Eerdere deelnemers hadden sommige puzzels aardig te grazen genomen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na afloop nog een uitgebreide tour gehad van de maker (we waren heel rap en we waren de laatste bezoekers, dus we hadden alle tijd), nog even een paar mooie beelden teruggekeken van onze avonuren in de escape room. Dit is altijd een zeer welkome toevoeging van je escape room ervaring. De eigenaar heeft alles zelf gebouwd en is ook de enige host en dit maakt het razend knap wat hij voor elkaar gebokst heeft.

Wij komen zeker terug voor zijn tweede kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  43:50 min


 • goede mix van klassiek en nieuw
 • spannend en schrikmomenten
 • na afloop beelden terugkijken
 • geen origineel thema, wel goed uitgevoerd

  your-escape

Steampunk Adventure

My Escape Club
Posted on: 2019 october 25

Absoluut de beste kamer van My Escape Club

Steampunk Adventure is wel degelijk een ingenieuze kamer met een grappig verhaal wat ook heel leuk is uitgewerkt in de originele variatie puzzels. De met de technische snufjes zit het ook wel snor. Met afstand de leukste kamer van My Escape Club.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

De Conciërge

Kamer 237
Posted on: 2019 october 24

Pittig puzzelwerk voor de echte diehard escaper

Deze escape room onderscheidt zich echt als één van de beste escape rooms voor 2 personen. Een ijzersterk verhaal, met een paar leuke technische snufjes en een hoge dosis puzzels. En puzzelen met z'n tweeën is toch een stuk lastiger dan met een team om je heen, kwamen we op pijnlijk wijze achter... Gelukkig maakten we het einde mee, maar in het zicht van de finish wisten we helaas net niet het einde tot een succes te volbrengen. Wel een erg leuke ervaring!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • ijzersterk verhaal
 • leuke technische snufjes
 • flink wat puzzelwerk

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 september 30

The End is helemaal het einde

The End... In één woord: fantastisch! DarkPark heeft dit keer een andere aanpak gekozen waarbij de focus niet per se op horror ligt, maar op een spannend verhaal. De ervaring is belangrijker dan de escape of het neerzetten van een goeie tijd. Is het dan helemaal niet eng? Jawel, er zitten wel wat schrikmomentjes bij, maar al snel veranderd dat in de beleving van een geweldig avontuur. En voor hen die denken dat er niks te puzzelen valt, dat is absoluut niet het geval. De mix van puzzels met verhaallijn is precies goed en de techniek die gebruikt is voor deze kamer ook uitstekend. En voeg daar dan nog eens de toevoeging van een acteur bij en je hebt alle ingrediënten voor een topbeleving. En na afloop ook een leuke babbel gemaakt met de makers. Een absolute aanrader!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Acteur
 • Geweldig verhaal
 • Uitstekende techniek
 • Goeie spanning

  sjpg68niek274

The Cooper Case

Down The Hatch
Posted on: 2019 september 14

Een uitstekende klassieker

The Cooper Case is al een paar jaartjes actief en mag daarom met recht een klassieker genoemd worden. Maar ondanks al zijn jaartjes is de kamer nog steeds zeer de moeite waard. Er zijn wel aardig wat slotjes, sleutels en cijfercodes, maar de puzzels zijn wel erg vermakelijk en de sfeer zit er lekker in. Ook het verhaal is klassiek, maar ook die zit wel aardig in elkaar. Technische snufjes zijn ook vertegenwoordigd en al met al is dit gewoon een leuke kamer! En... 80 minuten!!!!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  71:11 min


 • 80 minuten!!!
 • Leuke puzzels

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2019 october 24

Een echte klassieker

Erzsébet is een echte klassieker, die je gewoon gedaan moet hebben als echte escape roomer. Als één van de eerste escape rooms die op de markt verscheen houdt deze goed stand in het huidige tijdperk. Ja, er zijn wel aardig wat slotjes en sleutels, maar de puzzels zijn absoluut nog zeer goed te doen! Er heerst een spannende vibe en met een horrorverhaal erom heen heb je al gauw de juiste setting te pakken.

Het behoort niet meer tot het absolute topgilde van de huidige escape room wereld, maar voor de liefhebber van de klassieke escape room is dit een echte must-do.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Een zeer geslaagd vervolg op the Suspicious Farmhouse

Catch Me If You Can is een leuk verhaal (altijd leuk om even onderdeel uit te maken van de FBI) wat je naar allerlei plekken brengt. Escape Room Eindhoven heeft de beleving heel erg gedetailleerd opgezet en de bekleding is dan ook van bijzonder goede kwaliteit. Ook de benodigde technische hoogstandjes waren weer aanwezig, wat je van een team uit Eindhoven natuurlijk ook wel mag verwachten. Ze hebben dit keer ook specifiek de accenten proberen te leggen op het verhaal en de beleving ervan en daarin slagen ze behoorlijk. En ook de puzzels zijn van een goed niveau. De hersens moeten wel even kraken, maar je hoeft daarvoor niet een astrofisicus te zijn; precies goed dus.

Ik ben benieuwd naar de volgende!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in June 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • leuk verhaal
 • extra aandacht voor de beleving
 • uitmuntende aankleding

 

Een fraaie kamer met persoonlijke touch

De Triplicate Institute is de tweede kamer van The Cube en gebaseerd op de razendpopulaire Maffioso kamer (die we zelf overigens nog niet gespeeld hebben) kon deze nieuwe kamer, die pas 5 weken open is, onze interesse wel wekken. Op zoek naar een ontsnapte psychopaat, daar moet natuurlijk wel iets aan gedaan worden, ookal moet je daarvoor helemaal naar het pittoreske Hellevoetsluis afreizen.

Het is altijd erg prettig als je te maken hebt met een enthousiaste host (en tevens maker) en dat was in dit geval zo. Duidelijk een ambitieuze vakman die vooral leuke kamers wil maken. En Triplicate Institute is een leuke kamer.

De kracht van deze kamer is dat je zo nu en dan te maken krijgt met een aardige mindfuck. Daarnaast zijn de puzzels op een prima niveau en wordt er ook een mooie persoonlijke touch toegevoegd.

De verhaallijn raakt wel een beetje zoek zo richting het einde, maar dat is in deze kamer wellicht bijzaak. Ook de ruimtes zijn niet superfraai, maar dat is misschien ook best lastig met het thema van een psychiatrische instelling.

Al met al een prima kamer, maar ik kreeg wel het gevoel dat de kamer wat ouderwets aandeed, terwijl hij pas net nieuw is.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in April 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • goede mindfucks
 • prima puzzels
 • persoonlijke touch
 • verhaallijn raakt zoek
 • geen superfraaie ingerichte ruimtes

 

Onvergetelijke horrorervaring waar ik nu nog van moet bijkomen!

De Amsterdam Catacombs is echt een waar juweeltje. Daar waar veel escape rooms hun heil zien in nog toffere elektronica en technische snufjes bewijst Logic Locks dat je met een low-tech escape room ook een megavette escape room kan bouwen. Toegegeven, Logic Locks heeft een fantastische locatie, onder de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. En dan ook nog eens in de gewelven onder de kerk.

Ik weet, dat is niet gelijk iedereen z'n ding, maar zelfs als je niet echt van acteurs houdt tijdens je escaperoom ervaring, maak je niet druk, er blijft nog genoeg puzzel- en gruweltijd over zonder dat je door een acteur lastig gevallen wordt. Het zijn wel Engelstalige acteurs, dus wel handig om een Engels sprekend persoon bij je te hebben. Mocht je dat niet zo'n punt vinden dan wordt het genieten geblazen. De acteurs nemen je aan de hand en begeleiden je op bombastische wijze het verhaal in, zodat je er gelijk goed in zit. En dan zijn er ook nog legio manieren waarop ze jouw horrorbeleving met elegante handelingen nog meer vergroten, maar dat moet je zelf ervaren.

Het verhaal is eng, maar wel echt waanzinnig sterk. De meest angstaanjagende momenten zullen geen jumpscares zijn, maar juist hele beklemmende momenten, waarbij je echt dapper en stevig in je schoenen moet staan. Mocht je niet heel lekker in je vel zitten, dan zou ik nog even wachten met deze kamer. Voel je je dapper en klaar voor de strijd, go for it! Persoonlijk was ik na de escape room nog een paar uur best wel van slag en dat betekent dat Logic Locks uitstekend z'n werk heeft gedaan. Als je opgaat in het verhaal (en het is haast onmogelijk om dat te voorkomen) dan gaat je dit verhaal ook echt aangrijpen en zal je een eng, zwaar en toch waanzinnig avontuur meemaken. Eentje die je voor de rest van je leven niet meer vergeet. Een absolute must voor diegenen die dol zijn op puzzelen en griezelen.

Logic Locks heeft in mijn optiek een van de allerbeste kamers van Nederland gebouwd. De locatie is fraai, de opmaak is geslaagd en het verhaal is aangrijpend en meeslepend. Wat mij betreft een absolute must!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • hele goede acteurs
 • locatie is waanzinnig
 • fraaie opmaak
 • heel erg beklemmend, doch sterk verhaal
 • beleving wordt tot in het extreme versterkt
 • er is maar 1 Amsterdam Catacombs

 

The Courtroom

The Great Escape
Posted on: 2019 january 28

Spektakel met een anticlimax

Na het waanzinnige avonturen in de Prison Escape en in The Experiment, waren we zeer benieuwd naar hun nieuwste aanwinst, the Courtroom. Bij binnenkomst werden we gelijk al in de sfeer gezet door de barman (dat bleek overigens toeval, want de barman is normaal gesproken ook echt gewoon een barman). Bij het begin werd de toon gelijk al gezet. Je wordt gelijk bij de hand genomen in het verhaal en wat volgt is een waanzinnige intro. Dat beloofde weer veel goeds, maar gaandeweg zwakte het toch wel wat af. Her en der wat haperende puzzels en op een gegeven moment gaat de flow een beetje uit het verhaal.

Het einde begon wel weer sterk, maar uiteindelijk komt het daadwerkelijke eind wel vrij plotseling en voelt als een anticlimax. Wat wel een leuk concept is, is dat je dit verhaal kleine verschillen kan hebben over hoe het gespeeld wordt. Maar dit is iets wat vooral voor de acteurs een welkome afwisseling zou zijn. De speler merkt daar zelf helemaal niets van.

Al met al een degelijke escape room, maar na de vorige twee knallers, voelde deze kamer toch als een kleine stap terug.


8

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in January 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • geweldige intro
 • meerdere mogelijke eindes
 • anticlimax

 

The Curse

My Escape Club
Posted on: 2019 october 25

Beetje griezelen, maar weinig vernieuwing

The Curse is in veel opzichten heel erg typerend voor een griezelige kamer. Het is donker, er zijn enge achtergrondgeluiden en her en der liggen obscure objecten door de ruimte. Een aantal puzzels kunnen wel bekoren, maar eigenlijk is de hele kamer één groot cliché. Desalniettemin blijft de kamer leuk om te doen, maar ik denk dat de echte thrillseekers hier niet meer hun kick op kunnen halen. Ook de ervaren escape roomers zullen niet stijl achterover slaan van The Curse.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

THE DOME

Mama Bazooka
Posted on: 2018 october 30

Absoluut een 3.0 generatie escape room

Voor eenieder die twijfelt of ze deze kamer wel moeten spelen (zeker na al die zure reviews), twijfel niet meer!

Deze kamer behoort tot de absolute top van Nederland. De aankomst is al veelbelovend, met een videoscherm met instructies bij de deur. Eenmaal binnen is er een bijzonder gezellige gameroom met pooltafel, sjoelbak, tafeltennistafel, airhockey, mariokart en allerlei bordspellen. Maargoed, daar kom je niet voor! Je komt voor de beste escape room van Nederland. De poort richting de Dome is al te zien en die is al zeer indrukwekkend. Dit technoligische staaltje vernuft zet zich gestaag door in de kamer zelf. De ene na de andere verwondering volgt zich op. Er zitten puzzels in die werkelijk heel erg fraai zijn.

Hoewel de verhaallijn een beetje zoek is (de (overigens fantastische) trailer geeft wel iets van context), heeft dat totaal geen invloed op het geweldige gevoel dat de escape room achterlaat.

Deze kamer is een absolute must voor de echte escape room liefhebber! De kamer heeft overigens geen technische mankementen meer, zoals in het begin. Dat is dan ook de reden dat de kamer zo'n lage rating krijgt.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in October 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes  49:51 min


 • absoluut technisch hoogtepunt
 • uitstekende sfeer
 • weergaloze puzzels met een wow gevoel
 • hele vette fysieke en mentale uitdagingen
 • dat deze kamer zo matig beoordeelt wordt!!! Bizar

  marijke_de_graaflieve_rutteesmaralda

The Liebermann Conspiracy

Locked.Amsterdam
Posted on: 2018 october 30

Een fraai vervolg op het vorige deel

Daar waar deel 1 (De Submarine) een prima 1.0 escape room is de Liebermann Conspiracy toch echt wel een 2.0 kamer. Er zitten technische hoogstandjes in en zeer uitdagende puzzels. Deze kamer kan je zonder problemen gaan doen, is zeker de moeite waard. Alleen de deur naar de kamer toe is al bijzonder.

Daarnaast zit er een bijzonder fraai element in de kamer die ik iedereen wil aanraden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in August 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:18 min


 • aardige puzzels
 • prima verhaal
 • uitstekende techiek
 • een heel fraai element

 

De postkamer

Escape Room 076 Breda
Posted on: 2018 june 29

Raar verhaal, maar vermakelijke puzzels

Een postkamer, klinkt niet echt als de plek voor een fantastisch avontuur, maar ach, we zijn nu toch in Breda en escape rooms zijn altijd leuk!

Inderdaad, de kamer heeft exact de uitstraling heeft van een postkamer. Klinkt niet erg spectaculair. En dat klopt ook wel. De puzzels, daarentegen zijn van een prima niveau en dat is wat deze kamer leuk en overzichtelijk maakt.

Het verhaal is raar en ongeloofwaardig, maar dat is in deze kamer ook net van belang. Wij waren namelijk maar met 1 ding bezig. Niet verliezen van ons concurrerende teams: de dames. Er is namelijk een soortgelijke kamer waardoor je tegen elkaar kan spelen. Erg leuk gedaan en dat geeft het een extra dimensie. Nog leuker is als je dan ook wint. Dat deden we dus niet...


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in May 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spelen tegen een ander team
 • Leuke puzzels
 • Raar verhaal
 • Een postkamer is niet zo spannend

  Escape Room 076

Escape Through The Movies

Boom Chicago
Posted on: 2018 june 29

Onsamenhangend gebeuren, maar wel leuke elementen

Escape through Time was een absoluut succes en dus moest ik zeker ook zijn nieuwe broertje Escape through the Movies doen!

Het broertje blijkt echter toch een minder succesverhaal. Hoewel er absoluut meer tijd en aandacht is gegaan in het bedenken van spannende momenten en vermakelijke features is, kan je merken dat er her en der het een en ander is afgeraffeld. Het verhaal lijdt onder een groot gebrek aan samenhang en de puzzels zijn maar sporadisch uitdagend.

Toch is het zeker geen slechte ervaring. Zoals je van Boom Chicago kunt verwachten hebben ze weer een geestig concept bedacht wat de moeite waard is om mee te maken. Maar als je hun vorige kamer hebt gespeeld en hoopt op een herhaling hiervan, dan kan je wel een bedrogen uitkomen.


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in May 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • hele toffe elementen
 • gebrek aan samenhang

 

Een geestig galerie-avontuur

Deze kamer zit prima in elkaar. Het heeft een goed verhaal, met leuke puzzels, waarbij samenwerking zeer belangrijk is, en het heeft een spetterend slotstuk. De kamer ontstijgt echter niet naar exceptionele hoogte, maar is in alles zeer degelijk. Al met al een ruime voldoende.


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • goede locatie (hartje Amsterdam)
 • enthousiaste makers
 • mooie samenwerkingselementen

 

Een frustrerende maar weergaloze ervaring

Alles in deze Prison Escape is tot in de puntjes uitgedacht. Een heel sterk verhaal met uitstekend gecaste acteurs. Alle klopt! En tot het einde je alles mee, tenzij je ontsnapt.

En als je wil ontsnappen dan zal je moeten babbelen, opletten en vooral snel handelen. Want als je te lang wacht, dan ben je een uur lang aan het dolen en zie je allerlei mensen hun plot tot een succesvol einde brengen. En dat is, kan ik uit eigen ervaring zeggen, bijzonder frustrerend.

Desalniettemin is de Prison Escape Breda een fenomenale beleving van begin tot eind. Zeker een aanrader om te doen!


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 4.5

Service: 10.0


Played in April 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Waanzinnig verhaal
 • Prachtige locatie
 • Geen verhaallijn, geen escape

 

Load more reviews

0 reviews