Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Ingrid lucardie

Escape Expert

Offline

Member since

19-12-2017

Location

Utrecht

Statistics

Escaperooms

77 reviews

77 Rooms played

72.7% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


1 forum posts

Team

Escapedummies YX

3 team members

66 Rooms played

77 reviews

Leuke kamer

Dit keer hadden we er een nieuwe speler bij. Voor hem was het de 1e keer. Town we aan kwamen rijden was het rustig en leek het erg verlaten. Maar snel na ons liep het vol met mensen. We werden prima ontvangen en direct naar de kamer gebracht. Na de gebruikelijke instructies konden we starten. Het is een leuke kamer, leuk puzzels die goed te doen waren. Ik vond het met zessen wel iets te druk soms, maar dat vind ik eigenlijk altijd wel. Zes is vaak net te veel in een kamer. Nu hebben we al aardig wat escaperooms gespeeld dus originele puzzels wordt dan al snel wat moeilijker. Bij onze groep is het simpelweg vinden van alles wat je nodig hebt soms het moeilijkst. Maar toch zaten er enkele puzzels bij die we niet goed wisten of waar we een hint voor nodig hadden. Wel konden puzzels parallel worden opgelost waarbij we eigenlijk allemaal betrokken bleven en mee konden doen, ook al waren we met 6 personen. We hebben ons prima geamuseerd.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in March 2024

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Pray

Escape Room Katwijk
Posted on: 2024 february 25

Wat een avontuur weer

Het is niet onze 1e escaperoom die we hier spelen. We waren vroeg en konden dus zo nog even wat herinneringen op halen. Ik was wat verward omdat ik me van "here I am" echt maar weinig kon herinneren. Na wat nadenken bleek ik die dag ziek te zijn. Ik was er helemaal niet bij. Maar de andere en ook tijdens corona de tijdelijke escaperoom buiten heb ik wel gedaan. En dan eindelijk konden we naar binnen. Het was alweer even geleden, dus we hadden er zin in. De escaperoom is geweldig. Zodra je binnenkomt zit je midden in het spel. We waren niet erg snel vandaag, maar gelukkig ging het om de belevenis en konden we deze helemaal afmaken. Het decor was prachtig. Alles was mooi gemaakt. Altijd beetje jammer dat je zo druk bent met de puzzels, soms vergeet je naar het decor te kijken. Gelukkig is het nazitten gewoon in de escaperoom en kan je nog even goed het decor bewonderen. Het verhaal op zichzelf was niet zo bijzonder, maar alles was goed passend bij het thema. Het paste, het was spannend, ook wel wat fysiek. Kwa puzzelen was er ook genoeg te doen, alleen waren wij wat traag van begrip vandaag. Al bij de 1e puzzel hadden we hints nodig. We waren wat roestig na 3 maanden. Maar we kwamen op gang. Griezelig? Dat vond ik wel meevallen, maar spannend was het, zeker ook met de acteur. Ik kan verder niet meer vertellen zonder te veel in de detail te gaan. Maar het is een escaperoom die je zeker gedaan moet hebben. De makers hebben hier wederom erg hun best op gedaan en het resultaat mag er wezen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2024

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Decor

  Johan Le Van

Erg genoten van deze escaperoom

Jaaa, het is de laatste zondag van de maand en onze escaperoomdag. Ik heb er zin in. We moeten dit keer wat ver rijden en dus wordt er gecarpoold. Opgepropt met zijn 5-en in de auto komen we gelukkig op tijd aan. We weten dat ze net verhuisd zijn en we hebben ook van te voren te horen gekregen dat de ontvangstruimte nog niet netjes is, maar de escaperoom is klaar. En dat was ie zeker.

De ontvangst was hartelijk en we voelden ons direct welkom. We konden nog even een drankje drinken. Nou daar kregen we allereerst een erg leuk filmpje te zien en stond ik voor dat ik het wist met de 1e sleutel in handen. Zo, dat was makkelijk... we gaan naar binnen...

Zo makkelijk bleef het natuurlijk niet. De 1e puzzel duurde even. Moesten er nog even inkomen, denk ik.. Maar originele puzzels zaten er ook bij. De 1e ontsnapping was dan ook verrassend hoe dat ging. Zo verrassend dat we bijna weer de escaperoom uit liepen waar we binnen kwamen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Schrokken zelf nog het hardst omdat we terug gestuurd werden en ik dacht: "huh? waren er acteurs?". Even in de war vonden we wel de juiste route... Ingenieus hoe dat ging... Er was genoeg te doen om allemaal bezig te zijn en er moest toch ook wel wat samengewerkt worden. Dat ging wat minder goed. In plaats van dat we bleven communiceren vielen we in groepjes uiteen. Daardoor vonden we niet op tijd alle puzzelstukjes... Maar tegelijkertijd win je ook tijd door aan meerdere puzzels te gelijk te werken. Er zaten veel voor ons originele puzzels in. Het decor is geweldig en alles past ook echt bij het verhaal. Er is goed over nagedacht. De puzzelmaterialen waren passend bij het verhaal.
We hebben het door onze eigen miscommunicatie samen niet gehaald. Maar we mochten wel alles afmaken. Dat vond ik echt tof want veel belangrijker is dat je alles van de beleving meepakt. We hebben genoten....


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Decor

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Posted on: 2023 october 29

Enthousiaste gastvrouw en weer lekker gepuzzeld

Ik begon zelf wat moeizaam omdat ik iets te laat was. Op tijd vertrokken maar niet een file ingecalculeerd. Ik kwam mijn eigen wijk niet eens uit. Dus zonder even bij te kletsen met mijn escaperoom maatjes dan maar direct beginnen. De ontvangst was even goed hartelijk en erg enthousiast werd alles uitgelegd. Toch altijd fijn om nog even de sloten goed door te nemen. Dat gehannes blijft ons dan bespaart. We doen keurig wat ons gevraagd wordt en daar staan we dan netjes op een rijtje de instructie te volgen. We vinden (Marina en ik) de 1e aanwijziging en weten dan ook wel hoe we moeten beginnen. En dan zien we ook wel wat we zien moeten, maar ja...wat moet je daar nu mee. Alle zes halen we onze schouders op en gaan verder zoeken. Pfff, we hebben hier al een hint nodig, dat belooft niet veel goeds. En dat is niet omdat het nu zo bijzonder moeilijk was, maar ja....je moet het maar zien, zei een van onze mede spelers... Hoe waar (LOL). Daarna gaat het gelukkig een stuk soepeler. We vullen elkaar aan en wat de een niet ziet vindt de ander. We schuiven, kruipen van de ene kamer naar de ander met leuke puzzels. De puzzels zijn goed in thema, de kamers ook. Soms staan we elkaar een beetje in de weg, maar het is te doen met zijn zessen. Zelf vind ik het soms te donker. Niet omdat ik dat eng vind, maar ik ben al van de leeftijd dat mijn ogen niet meer zo goed kunnen lezen. Gelukkig is er later voor iedereen een zaklampje, dat maakte het ook voor mij makkelijker. Dus de cijfersloten laat ik maar voor de anderen. De laatste puzzel schrikt ons een beetje af. Niet kwa moeilijkheid, maar wel...nou ja, het kan veel tijd kosten...maar gelukkig bleek dat mee te vallen... en ineens waren we eruit. We werden weer enthousiast ontvangen en praten dan nog wel na. Niet alleen over deze kamer, maar ook veel tips gekregen van andere goede kamers. We kunnen weer vooruit plannen. Bijna vergeten we nog de foto, maar ook dat kwam gelukkig goed. We hebben genoten. Tot de volgende keer, als de 3e kamer klaar is. De expeditie hebben we al gedaan:-D


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goed te doen
 • zaklampjes voor iedereen

 

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2023 september 24

Spannende kamer, origineel, genieten geblazen

Wel een lange rit voor de meeste van ons, maar we hadden er enorm zin in. In de auto werd nog gezegd dat het met acteurs was, maar eigenlijk was ik dat alweer vergeten toen we begonnen.
Een introductievideo met de opdrachten. O jee, als we dat maar kunnen onthouden. Na afloop van de video keken we nog even appelig naar elkaar: en nu? En toen hadden we pas door dat we toch echt moesten beginnen. De klok liep. Oh jee, hadden we nu wel genoeg opgelet.... Gelukkig we gaan goed.... En dan....

We lieten ons toch wat verrassen en gingen ietwat onzeker (en geschrokken) verder met de opdracht. De puzzels waren goed en goed in lijn met de missie. Er werd goed ingespeeld op wat we deden. En de spanning werd toch wel opgebouwd. Normaal gesproken ben ik niet zo snel geschrokken of gespannen omdat ik altijd weet en voel dat het een spel is. Maar toch zijn er enkele momenten geweest dat het leuk spannend was. De acteurs zijn goed en spelen goed in op wat er gebeurt. Zo was er bij ons 1 onderdeel dat niet functioneerde. De manier waarop dat direct werd opgelost was erg goed. Zo leek het toch een beetje erbij te horen en bleef je in lijn van het verhaal.

Naast de leuke puzzels zaten er goede effecten in die zijn doel niet misten. Origineel en spannend. We hebben het eigenlijk net niet / net wel gered. Daarmee bedoel ik dat we wel bij de eindstreep waren en niks gemist hebben van de escaperoom. Alleen nog even .... doen om de deur te openen. Dus voor mijn gevoel hebben we het gehaald. Belangrijker is de ervaring en we hebben geen puzzel of kamer gemist.

Weer een geslaagde kamer gedaan waar je blij van wordt. Erg leuk!

Wat een klein beetje jammer was is dat wij van nogal ver moesten komen en we behoorlijk honger hadden. Echter waren er met name borrelhapjes terwijl een broodje of een tosti meer vullend zou zijn. Het is maar een klein minpuntje. We hebben de lunch moeten doen met miniloempia's. :-D... De kantine is verder prima, ruim en gezellig. Het was ook erg druk. Personeel is goed en enthousiast.


Response by The Great Escape

2023 November 13

Dankjewel voor jullie uitgebreide review, mooi geschreven....betreft de hapjes we hebben inderdaad ter plekke een heerlijke borrelhapjes kaart, we bieden de mogelijkheid om van te voren een heerlijk buffet/bbq of diner erbij te boeken! wij voelen ons vereerd dat jullie een verre reis gemaakt hebben om ons te bezoeken!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • verhaal
 • Acteurs
 • Service
 • Spannend
 • Verrassend
 • Puzzels
 • Effecten
 • Enthousiasme gastvrouw
 • Diversiteit
 • Logica
 • Origineel

  the-great-escape

The Non Believers

Your Escape
Posted on: 2023 august 30

Geweldig

Ik loop wat achter met de reviews want het is al een maand geleden dat we deze gespeeld hebben. Maar deze kamer verdient een goede review en die ga ik dan ook geven. Er zijn veel verrassende elementen in deze escaperoom. Al direct van het 1e begin is dit zo. Na het gebruikelijke inleidende praatje ben je al bezig met de escaperoom voordat je er erg in hebt. De puzzels zijn leuk en er zijn vele kamers. De verhaallijn wordt vastgehouden. Er zijn wel elementen dat je denkt: "ga ik dit echt doen", maar gewoon doen het komt goed. Ik blijf het moeilijk vinden om iets te schrijven zonder ook maar iets te verraden. Maar wij hebben in ieder geval een leuke tijd gehad. Het is wel kwa tijd een lange escaperoom, had ook niet veel langer moeten duren, want dan word je toch een beetje puzzelmoe.

De kamer ziet er ook mooi uit met aandacht voor details. Een aanrader voor iedereen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal
 • decor

 

Expeditie

MindEscape
Posted on: 2023 june 25

Deze warme temepratuur (30 graden) maakt de expeditie gevoel compleet

Bij binnenkomst had ik al wat last van de warmte en kreeg een beginnende migraine. Soms helpt het om koffie te nemen en onze gastvrouw maakte dan ook direct koffie. De kriebels voor mijn ogen verdwenen op tijd zodat ik gelukkig wel mee kon gaan, op zoek naar de schat. Voordat we begonnen werden we nog even toegesproken geheel in thema en dan konden we op weg. We waren met zijn zessen. Dat is prima te doen, we zijn nu eenmaal een groep van 6, maar het is wel wat krap. Voor onze groep is het prima omdat wij nu eenmaal graag samen spelen, maar als je mij vraagt met hoeveel mensen het het meest ideaal is, dan zou ik zeggen 4.

De puzzels waren goed te doen, we waren lekker bezig. Beetje kruipen en sluipen, hoort er ook bij. Daar hadden we wel een hint nodig. Ach ja, wat is het verschil tussen uit of aan, wij kiezen de verkeerde optie. Verder ging het volgens mij prima. Er zaten ook verrassende delen in en dat is toch wel leuk als je al 70 kamers hebt gespeeld. Ik wil graag meer vertellen, maar dat kan niet zonder spoileren. Wij hebben ons prima geamuseerd en waren zo bezig dat we bijna vergaten hoe warm het was. We gaan de andere kamer ook boeken!!

Rest mij nog wel even de gastvrouw hartelijk te danken voor de koffie, die ik niet eens hoefde af te rekenen. Ik bedenk me nu wel dat we geen foto gemaakt hebben. Dat is toch wel jammer voor onze verzameling.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • decor

 

WW-II: Press Room

Team Trapped
Posted on: 2023 may 28

Goede verhaallijn, mooi decor

Vandaag even een stukkie rijden en gaan we met zijn zessen ons aansluiten bij het verzet. We zijn allemaal van ver gekomen dus zijn extra gemotiveerd. We will graag bijdragen aan de bevrijding en gaan dan ook op zoek naar Funs aanwijzingen. Direct bij binnenkomst is het al begonnen. Er worden voorzorgsmaatregelen getroffen voor het geval we het niet halen. We worden immers steeds op de hiel gezeten. We zijn met zijn zessen dus al snel vinden we allerlei aanwijzingen. Soms kan je clues vinden, heel duidelijk maar gek genoeg zie ik die juist nooit. Maar gelukkig met zijn zessen is er altijd wel 1 die het ziet. Er wordt druk gepuzzeld en overlegd. Ik vind de puzzels leuk en goed te doen. We zien het niet allemaal direct, maar dat maakt de uitdaging juist leuker.

Het decor is helemaal in stijl. De beleving is daardoor ook goed en zitten we goed in het verhaal. Het is te doen met 6, maar soms voelt dat ook wel als te veel. Ik vermoed dat het met 4 het leukste is om te doen. We hebben een prima groep met zijn 6-en, dat is ook wat waard, dus erg vind ik het niet. Het lukt ons om op tijd eruit te komen en eindigen in ook weer een mooi vormgegeven ruimte. Alles is in de goede sfeer. We praten enthousiast met de spelbegeleidster na. Blijft leuk om ervaringen uit te wisselen over een gemeenschappelijke hobby. We gaan tevreden naar de volgende escaperoom in Nijmegen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

The Show

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 may 28

Prima geamuseerd, origineel uitgevoerd

De 2e escaperoom van vandaag. Heerlijk gelunched eerst en klaar om mee te doen in de show. Het was leuk hoe we ontvangen werden en mochten al snel beginnen. Na eerst via een video te horen wat er precies aan de hand was ging het begin. De spelleider speelde even een zeer goede rol bij het 1e deel van het spel. Mijn complimenten hiervoor. Erg goed! En daarna konden we als deelnemer van een mooie spelshow meedoen aan dit spel waarbij we als echter kandidaten te werk moesten gaan. Het zijn leuke spullen en spellen die we spelen. Iedereen is betrokken en bezig. Tijdens de zogenaamde pauzes hebben we puzzels soms vreemd opgelost waar we dan ook een leuke opmerking op kregen. Het decor was passend bij het verhaal, het zat eigenlijk gewoon goed in elkaar. Een escaperoom die iedereen gespeeld moet hebben.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Heerlijk gepuzzeld

Vandaag met nu eens een andere samenstelling deze escaperoom gedaan. 3 ervaren spelers, 1 persoon deed voor het eerst mee en mijn zoon deed nu voor de 3e keer mee. Ik weet niet goed wat ik moet verwachten van een "tijdelijke" kamer, maar gezien de hoge ratings hebben we deze geboekt. Het pand was echt heel mooi voor een escaperoom. Zo passend. Schuine, mooie "hobbit" deuren. We worden hartelijk ontvangen. Na de uitleg gaan we starten. We komen in een mooie toepasselijke kamer. Goed in stijl met enorm veel te zien. Ga er maar aan staan. Veel te zien en dus ook veel te onderzoeken. Al gauw is iedereen bezig. Het is niet zo makkelijk als ik had verwacht na het lezen van een van de reviews. Dat zal wel aan ons liggen. We zijn eigenlijk nooit erg snel. Maar wat ik wel erg fijn vind is dat er veel puzzels zijn. Iedereen is bezig en soms wisselen we van personen om de puzzels op te lossen. Niet alle puzzels zijn even logisch, want soms wisten we wel wat de bedoeling was, maar kwamen er dan toch niet goed uit. De hints kwamen op tijd, maar soms kregen we hints waar we niets aan hadden. Dan waren we dat al aan het uitzoeken en dan kwam de hint om precies dat te doen wat we aan het doen waren. Maar dat mag de pret niet drukken. De meeste puzzels gingen prima en we waren lekker met zijn allen bezig. We hebben Pinochio op tijd gevonden met nog maar enkele secondes op de klok. En Eerlijk, zonder de hints was het ook niet gelukt.

Als ik dan een punt moet geven, dan krijg ik het lastig. Ik snap alle negens en tienen, maar ik reserveer mijn tienen voor de echte toppers. Mijn negens voor degene die dicht volgen daarop. Dan kom ik nu denk ik op een 8,5. Gezien al die andere scores klinkt dat laag, maar ik ga er vanuit dat mensen de reviews ook echt lezen.

Het is een kamer wat zeker de moeite waard is. Het ziet er allemaal prachtig en verzorgd uit. Je waant je ook echt bij Gepetto, juist door de achtergrond geluiden van timmeren en zagen. Ik had steeds het idee dat Gepetto daar aan het werk was. Dus de hele feeling hierbij was erg goed. Is het de moeite waard? Ja zeker, is het de moeite waard. Is het de moeite waard om er een stukje voor te rijden (wij komen van Utrecht). Jazeker. Dus ga de kamer lekker doen voordat ie weer weg gaat. Als ik alleen maar pop up kamer zou beoordelen dan zou deze zeker een hoger cijfer krijgen. Ik ben gewoon wat verwend geraakt door de topkamers. 8,5 is een prima score. Ik moet het cijfer pas geven na mijn verhaal en ik dacht dat deze nu aangaven als "De moeite waard om te reizen".. Dus daar kijk ik ook nog naar als ik op "volgende klik".


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Decor

 

Gezellig samen gepuzzeld

Dit keer moeten we de trein in. We hebben al escaperooms gedaan in vliegtuig die was neergestort, geldwagen, metro, bus dus nu kunnen we de trein in. Op het perron de weg zoeken duurde even. We begonnen al aan puzzels zonder alle informatie, maar toen we de informatie eenmaal hadden ging dat weer sneller. Dan kunnen we eindelijk de trein. Het zijn leuke puzzels, maar ondanks onze ervaring doen we er best lang over. Eigenlijk doen we dat altijd wel. We willen graag dat iedereen betrokken is en geniet in plaats van snel. Maar ja, de klok tikt wel door, dus toch. De host was prima. Er werd op tijd een hint gegeven en ook niet te vroeg. 1 kamer ontdekte we iets te vroeg. Dat was jammer, maar gelukkig ging de host er goed mee om, anders waren we daar veel tijd kwijt geraakt.

We hebben het gered. Niet al te veel tijd over, maar acht dat zijn we gewend met dit stelletje . We hebben plezier samen en daar gaat het om en we hebben het gehaald.

Is het de beste kamer die we ooit hebben gespeeld. Nee, dat niet. Maar dat kan natuurlijk ook niet. Was het een slechte kamer, ook zeker niet. Voor beginnende groepen is het zeker het leuke kamer, maar voor ons vond ik hem ook prima. Het kunnen immers niet allemaal topkamers zijn en als je veel kamers hebt gedaan dan raak je ook verwend en wil je steeds meer. Maar het is tegelijkertijd moeilijker om steeds weer iets origineels te vinden. Dus voor mij prima kamer, ik heb me geamuseerd met mijn escapevriendjes, de hostess was prima, ontvangst ook.

Inderdaad wel jammer dat er geen foto is gemaakt.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2023 march 19

Geweldig

Ik had al een review geschreven, maar kennelijk is dat niet gelukt. Nu een 2e en laatste poging van vandaag.

De ontvangst was hartelijk. We konden nog een moment zitten en wachten tot de vorige groep vertrok. Zij gingen met 1 persoon minder weg dan dat ze kwamen... Mmmm, dat belooft nog wat ;-).....

We kregen direct uitgebreid te horen wat we daar kwamen doen en werden verder naar binnen geleid. In de "kamer" ging de uitleg door en ineens was het begonnen. We gingen best voortvarend van start, Het decor was geweldig en helemaal in de juiste stijl. De verhaallijn was goed en met een fantastisch eind. We waren steeds met zijn allen bezig, er was genoeg te doen en zeker ook te zien en te horen. De wijze waarop de hints werden gegeven indien nodig/gewenst was zeer origineel. Nadat het ons gelukt was kregen we nog een uitgebreide uitleg, een foto en een illussie voorgeschoteld. We hebben ons prima vermaakt. Ik vertrok vandaag naar Waalwijk om 12:40 en was rond 18:30 thuis. Best lang voor een escaperoom van 1,5 uur. Maar zeker de moeite waard!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Decor
 • Effecten

 

Poppet

Rock City Escape
Posted on: 2023 march 05

Genoten

Vandaag dan de laatste escaperoom van deze trilogie gespeeld. Mijn hart maakte al een sprongetje van blijdschap toen ik zag dat dezelfde spelbegeleider/actrice binnenkwam. Direct zit je in het spel en voel je de spanning. We aarzelen zelfs als we juist iets willen doen wat echt niet mag. Maar.... mmmmm wel doen/niet doen.... Uiteindelijk zitten we vol in het spel en het ene verrassende effect na de ander presenteert zich aan ons. We zijn met 6 dus gelukkig ziet iemand altijd wel weer een deel van de puzzel. De spanning wordt goed begeleid door geluiden, muziek en de sfeer van het klooster. Er worden ook altijd op tijd genoeg hints gegeven dus je zou het toch moeten kunnen halen, lijkt me. Het einddeel vond ik ook erg origineel. Toen we na spannende periode eindelijk eruit waren misten we toch echt 1 teamlid. We hebben herhaaldelijke moeten roepen voordat zij ook tevoorschijn kwam. Ze zat nog helemaal in het spel. Overigens hoeft dit niemand af te schrikken hoor. Ik denk dat in de meeste gevallen mensen gewoon naar buiten komen... alhoewel....whaahahaaha....

De bloody mary en soup-du-jour waren al fantastisch en deze valt prima in dat rijtje...


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  B1ANCA

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2023 march 05

Spetterend leuk

Het is grappig dat je een escaperoom vind midden in een woonwijk. We worden goed ontvangen en omdat wij vertellen dat we al vaker escaperooms spelen wordt niet meer het hele standaard verhaal opgedreund en voor we er erg in hebben gaat het alarm af. We moeten aan de bak. De groep wordt even gescheiden en al snel zijn we op zoek naar het haardvuur en o jee....het redden van iemand. Ook dat hoort bij het brandweer vak.
Het lukt ons steeds verder te komen en uiteindelijk weten we de brand te blussen. Dan moeten we er nog allemaal heelhuids uitkomen en natuurlijk de persoon meenemen die we hebben gered. Het lukt ons net.

We hebben ons prima geamuseerd. Soms weten we iets op te lossen door onze ervaring, maar soms ook niet. Dan weten we even niet wat er bedoeld wordt. Gelukkig krijgen we dan een hint en kunnen we weer verder. Maar de puzzels zijn goed te doen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Bijzonder om zo in het verhaal te kunnen zijn

Overigens heb ik deze niet gespeeld in Renesse, maar in Den Haag. Het is hetzelfde principe en hetzelfde verhaal alleen andere locatie. De ontvangstpunten horen dan wel bij de kamer in Den Haag.

Het is gewoon grappig om echt 100% om je heen in een hele andere wereld te zijn. Ik had wat moeite om iedereen bij te houden omdat ik de oudste ben en met de knopjes vaak verkeerd zat. Maar het was fantastisch om te doen. Gelukkig mag je eerst oefenen voordat het spel begint zodat je wel weet hoe je moet lopen en bewegen binnen de virtuele wereld.

We hebben ons prima geamuseerd


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Posted on: 2023 march 05

Spannend om te doen

Altijd lastig om een review te schrijven zonder te mogen vertellen hoe of wat. Deze begon al bij direct en voordat je het weet word je meegesleept. We gingen ons dan ook direct verstoppen toen we iemand aan zagen komen lopen. Zonder een intro is er toch altijd even twijfel of we nu wel of niet begonnen zijn. Gelukkig lost zich dat altijd prima op. We zijn met sommige puzzels beetje lang bezig en hebben ook niet alles op kunnen lossen. Toch wel genoed om er niet op vast te blijven hangen. Regelmatig wordt het toch even spanning of onze inbraak niet wordt opgemerkt. Het meest grappige was wel toen we eenmaal waren gekomen waar je moest zijn (lekker vaag, maar dat kan even niet anders) keken we elkaar aan met een blik: "wat nu?"... Oh ja, ontsnappen natuurlijk.....rennen..... En toen begon nog een spannende tocht.................. Erg leuk gedaan! We hebben genoten en praten er nog regelmatig over na.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  Demorfinekluis

Crack the Vault

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 march 05

Deze escaperoom hebben we ook mooi gekraakt

Vandaag stonden er 2 escaperooms op de planning in Geldrop. Oma''s erfenis hebben we al een keer eerder gedaan. Niet te vergelijken met deze. Het duurde wel even voordat we op gang krijgen omdat we simpelweg niet keken waar je had moeten kijken. En zoveel mogelijkheden waren er eigenlijk niet eens. Best raar dus. Met onze ervaring...beetje foei! Maar ach, je kan niet alles hebben. Daarna komen we gelukkig wel steeds verder. Ook wel leuk dat je allemaal aan andere puzzels kan werken. Iedereen is lekker bezig tot het einde.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 march 05

Fantastische wintersport uitje ;-)

Vandaag doen we de kluis en deze escapebus. Het brengt je terug in winterse sferen en je krijgt direct zin om op wintersport te gaan. Maar ja, dan gaat er natuurlijk wel wat mis in deze bus. De puzzels zijn leuk en goed te doen en we amuseren ons prima. Tja, wat moet je er verder nog van zeggen zonder alles te verraden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Logica

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2022 october 30

Toch weer verrassend

Zo langzamerhand heb ik al aardig wat kamers gespeeld en al heel wat goede kamers ook. Daardoor komt vaak de lat wat hoog te liggen als het gaat om originaliteit. Maar deze kamer vond ik toch weer verrassend, toch anders genoeg dan andere kamers en erg leuk om te doen. Veel puzzels, ze zijn te doen en tegelijk ook een uitdaging. Zelf vond ik soms dat we met te veel mensen waren omdat je niet veel puzzels tegelijkertijd kon oplossen, maar aan de andere kant waren we soms ook allemaal nodig en was het wel leuk dat we dan ook alle puzzels gezien hebben... Er was genoeg te doen en te zien en we hebben ons allemaal geamuseerd en daar gaat het om.

De film waar dit op gebaseerd was heb ik gezien, 2 films zelf, maar dat was al even geleden. Maar kijkend naar dat thema is het erg goed ten uitvoer gebracht.... Ik vond de film al goed, dus die op deze manier te mogelijk beleven was bijzonder.

Naast het puzzelen was ook de aankleding erg leuk en afwisselend.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • decor
 • Thema

 

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 september 11

Genoten

We zijn al vaker in Volkel geweest dus onze verwachtingen zijn best hoog. Het spel begint vrij snel en we worden direct het verhaal ingezogen. Direct waan je je in het hotel. Het is mooi vormgegeven, er is veel te zien. Hierdoor duurt het even voordat we door hebben wat precies de bedoeling is. We zijn met zijn zessen. Er is genoeg te doen en te zien om ons allemaal bezig te houden en sommige puzzels lossen we parallel op. Alles is echt mooi aangekleed, de puzzels zijn origineel en uitdagen. Top middag gehad.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

  kamer237

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2022 may 21

Wonderlijk, fantastisch, genieten

Wouw, wat een ervaring was dit zeg. Heerlijke escaperoom. Ontzettend veel aandacht aan sfeer, decor. Een complete ervaring. Het eerste wat ik zei was toen we eruit waren: Wouw, deze geef ik echt een 10. Het enige waar ik spijt van had is dat je zo in het spel opgaat dat je te weinig tijd neemt om goed op te nemen hoe mooi het is gemaakt. Ik wil zeker terug. Dan ga ik mee en niet spelen, maar alleen rondkijken. Ik hoop dat dat dat gaat lukken.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  down-the-hatch

Oma's Erfenis

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2022 may 21

Competitie met andere team is weer eens wat anders

Op zich is het leuk gedaan om met zijn allen in 1 ruimte dezelfde puzzels te moeten oplossen en er dan een battle ontstaat. Wij hadden 2 groepen met ieder 3 personen. Een echte escaperoom vind ik het dan niet. Ik was zelf niet zo enthousiast over de puzzels zelf. De andere spelers met wie ik was waren enthousiaster dan ik, Dus is dus nogal persoonlijk.
Ik heb me zeker wel geamuseerd.
De begeleider stond in de kamer om bij te houden waren we zaten en soms hints te geven. Dat was ook wel prettig bij deze kamer. Wel zijn we nieuwsgierig naar de andere kamers geworden.


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Puzzels

 

Magisch, sprookjesachtig

Zodra je binnenkomt begint het eigenlijk direct. Niet de escapezelf. Maar de sfeer is fantastisch. Het lijkt alsof je zo in een andere wereld ben beland. Alsof er zo een hobbit of een elf binnen kan komen. De ontvangst is gelijk in de juist sfeer en even zijn we ook verward. De hostess blijft goed in haar rol en dus zijn wij direct in de andere wereld, escaped from reality. De puzzels zijn goed en leuk en er is van alles te zien in de kamers. Het verhaal blijkt de 1e te zijn van een trilogie. Ik kan niet wachten tot het volgende deel. Ik heb enorm genoten.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decor

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2022 may 21

Geweldige leuke kamer met verrassende effecten

De 2e keer op deze locatie en wederom worden we ontvangen door een geweldige actrice die vanaf de ontvangst al goed in haar rol is. Wat een acteertalent is zijn, zeg. Mijn complimenten. Als we dan eindelijk het restaurant in gaat wacht ons een mooie kamer. Kwa sfeer, aankleding en puzzels. Het duurt wel even voordat we precies door hebben wat we moeten doen, maar alles valt op zijn plaats. Als we dan eindelijk aan tafel zitten krijgen we ook een heerlijke verrassende soup opgediend. Een beleving op zich. We zijn echter nog lang niet klaar. Ik kan hier natuurlijk niets verklappen, maar de puzzels en de effecten zijn geweldig en verrassend. Een escaperoom die je gedaan en beleefd moet hebben. Hopelijk snel naar nummer 3.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Geweldig decor
 • Verrassende spannende effecten

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2022 may 21

Prima kamer

Voor deze escaperoom hadden we zoveel gegadigden dat we de kamers achter elkaar geboekt hebben en zijn we dus in 2 groepen naar binnen gegaan. Ik zat in de 1e groep. Het was een bijzondere kamer. De puzzels waren niet al te moeilijk behalve dan dat we bij de laatste puzzel niet de juiste oplossing hadden. Terwijl er meerdere manieren waren om het op te lossen. Leuke puzzels!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in January 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Verhaal

 

Mooie, gevarieerde escaperoom

Omdat ik pas een half jaar later mijn vergeten logjes toevoeg moest ik even goed nadenken hoe de escaperoom was. Toen ik de voorkant zag van het pand begon me al wat te dagen. Een super vriendelijke en gezellig ontvangst. De sfeer van Wonderland is al direct in de wachtruimte voelbaar. En nu ik begin te schrijven zie ik ook weer wat kamers voor me en wat we aan het doen waren. Het verhaal was helemaal in het juiste thema en dat bleef ook zo. Erg mooi gedaan, ik had deze kamer niet willen missen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Load more reviews

0 reviews