Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Ingrid lucardie

Escape Expert

Offline

Member since

19-12-2017

Location

Utrecht

Statistics

Escaperooms

70 reviews

70 Rooms played

72.9% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


1 forum posts

Team

Escapedummies YX

3 team members

59 Rooms played

70 reviews

WW-II: Press Room

Team Trapped
Posted on: 2023 may 28

Goede verhaallijn, mooi decor

Vandaag even een stukkie rijden en gaan we met zijn zessen ons aansluiten bij het verzet. We zijn allemaal van ver gekomen dus zijn extra gemotiveerd. We will graag bijdragen aan de bevrijding en gaan dan ook op zoek naar Funs aanwijzingen. Direct bij binnenkomst is het al begonnen. Er worden voorzorgsmaatregelen getroffen voor het geval we het niet halen. We worden immers steeds op de hiel gezeten. We zijn met zijn zessen dus al snel vinden we allerlei aanwijzingen. Soms kan je clues vinden, heel duidelijk maar gek genoeg zie ik die juist nooit. Maar gelukkig met zijn zessen is er altijd wel 1 die het ziet. Er wordt druk gepuzzeld en overlegd. Ik vind de puzzels leuk en goed te doen. We zien het niet allemaal direct, maar dat maakt de uitdaging juist leuker.

Het decor is helemaal in stijl. De beleving is daardoor ook goed en zitten we goed in het verhaal. Het is te doen met 6, maar soms voelt dat ook wel als te veel. Ik vermoed dat het met 4 het leukste is om te doen. We hebben een prima groep met zijn 6-en, dat is ook wat waard, dus erg vind ik het niet. Het lukt ons om op tijd eruit te komen en eindigen in ook weer een mooi vormgegeven ruimte. Alles is in de goede sfeer. We praten enthousiast met de spelbegeleidster na. Blijft leuk om ervaringen uit te wisselen over een gemeenschappelijke hobby. We gaan tevreden naar de volgende escaperoom in Nijmegen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

The Show

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 may 28

Prima geamuseerd, origineel uitgevoerd

De 2e escaperoom van vandaag. Heerlijk gelunched eerst en klaar om mee te doen in de show. Het was leuk hoe we ontvangen werden en mochten al snel beginnen. Na eerst via een video te horen wat er precies aan de hand was ging het begin. De spelleider speelde even een zeer goede rol bij het 1e deel van het spel. Mijn complimenten hiervoor. Erg goed! En daarna konden we als deelnemer van een mooie spelshow meedoen aan dit spel waarbij we als echter kandidaten te werk moesten gaan. Het zijn leuke spullen en spellen die we spelen. Iedereen is betrokken en bezig. Tijdens de zogenaamde pauzes hebben we puzzels soms vreemd opgelost waar we dan ook een leuke opmerking op kregen. Het decor was passend bij het verhaal, het zat eigenlijk gewoon goed in elkaar. Een escaperoom die iedereen gespeeld moet hebben.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Heerlijk gepuzzeld

Vandaag met nu eens een andere samenstelling deze escaperoom gedaan. 3 ervaren spelers, 1 persoon deed voor het eerst mee en mijn zoon deed nu voor de 3e keer mee. Ik weet niet goed wat ik moet verwachten van een "tijdelijke" kamer, maar gezien de hoge ratings hebben we deze geboekt. Het pand was echt heel mooi voor een escaperoom. Zo passend. Schuine, mooie "hobbit" deuren. We worden hartelijk ontvangen. Na de uitleg gaan we starten. We komen in een mooie toepasselijke kamer. Goed in stijl met enorm veel te zien. Ga er maar aan staan. Veel te zien en dus ook veel te onderzoeken. Al gauw is iedereen bezig. Het is niet zo makkelijk als ik had verwacht na het lezen van een van de reviews. Dat zal wel aan ons liggen. We zijn eigenlijk nooit erg snel. Maar wat ik wel erg fijn vind is dat er veel puzzels zijn. Iedereen is bezig en soms wisselen we van personen om de puzzels op te lossen. Niet alle puzzels zijn even logisch, want soms wisten we wel wat de bedoeling was, maar kwamen er dan toch niet goed uit. De hints kwamen op tijd, maar soms kregen we hints waar we niets aan hadden. Dan waren we dat al aan het uitzoeken en dan kwam de hint om precies dat te doen wat we aan het doen waren. Maar dat mag de pret niet drukken. De meeste puzzels gingen prima en we waren lekker met zijn allen bezig. We hebben Pinochio op tijd gevonden met nog maar enkele secondes op de klok. En Eerlijk, zonder de hints was het ook niet gelukt.

Als ik dan een punt moet geven, dan krijg ik het lastig. Ik snap alle negens en tienen, maar ik reserveer mijn tienen voor de echte toppers. Mijn negens voor degene die dicht volgen daarop. Dan kom ik nu denk ik op een 8,5. Gezien al die andere scores klinkt dat laag, maar ik ga er vanuit dat mensen de reviews ook echt lezen.

Het is een kamer wat zeker de moeite waard is. Het ziet er allemaal prachtig en verzorgd uit. Je waant je ook echt bij Gepetto, juist door de achtergrond geluiden van timmeren en zagen. Ik had steeds het idee dat Gepetto daar aan het werk was. Dus de hele feeling hierbij was erg goed. Is het de moeite waard? Ja zeker, is het de moeite waard. Is het de moeite waard om er een stukje voor te rijden (wij komen van Utrecht). Jazeker. Dus ga de kamer lekker doen voordat ie weer weg gaat. Als ik alleen maar pop up kamer zou beoordelen dan zou deze zeker een hoger cijfer krijgen. Ik ben gewoon wat verwend geraakt door de topkamers. 8,5 is een prima score. Ik moet het cijfer pas geven na mijn verhaal en ik dacht dat deze nu aangaven als "De moeite waard om te reizen".. Dus daar kijk ik ook nog naar als ik op "volgende klik".


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Decor

 

Gezellig samen gepuzzeld

Dit keer moeten we de trein in. We hebben al escaperooms gedaan in vliegtuig die was neergestort, geldwagen, metro, bus dus nu kunnen we de trein in. Op het perron de weg zoeken duurde even. We begonnen al aan puzzels zonder alle informatie, maar toen we de informatie eenmaal hadden ging dat weer sneller. Dan kunnen we eindelijk de trein. Het zijn leuke puzzels, maar ondanks onze ervaring doen we er best lang over. Eigenlijk doen we dat altijd wel. We willen graag dat iedereen betrokken is en geniet in plaats van snel. Maar ja, de klok tikt wel door, dus toch. De host was prima. Er werd op tijd een hint gegeven en ook niet te vroeg. 1 kamer ontdekte we iets te vroeg. Dat was jammer, maar gelukkig ging de host er goed mee om, anders waren we daar veel tijd kwijt geraakt.

We hebben het gered. Niet al te veel tijd over, maar acht dat zijn we gewend met dit stelletje . We hebben plezier samen en daar gaat het om en we hebben het gehaald.

Is het de beste kamer die we ooit hebben gespeeld. Nee, dat niet. Maar dat kan natuurlijk ook niet. Was het een slechte kamer, ook zeker niet. Voor beginnende groepen is het zeker het leuke kamer, maar voor ons vond ik hem ook prima. Het kunnen immers niet allemaal topkamers zijn en als je veel kamers hebt gedaan dan raak je ook verwend en wil je steeds meer. Maar het is tegelijkertijd moeilijker om steeds weer iets origineels te vinden. Dus voor mij prima kamer, ik heb me geamuseerd met mijn escapevriendjes, de hostess was prima, ontvangst ook.

Inderdaad wel jammer dat er geen foto is gemaakt.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2023 march 19

Geweldig

Ik had al een review geschreven, maar kennelijk is dat niet gelukt. Nu een 2e en laatste poging van vandaag.

De ontvangst was hartelijk. We konden nog een moment zitten en wachten tot de vorige groep vertrok. Zij gingen met 1 persoon minder weg dan dat ze kwamen... Mmmm, dat belooft nog wat ;-).....

We kregen direct uitgebreid te horen wat we daar kwamen doen en werden verder naar binnen geleid. In de "kamer" ging de uitleg door en ineens was het begonnen. We gingen best voortvarend van start, Het decor was geweldig en helemaal in de juiste stijl. De verhaallijn was goed en met een fantastisch eind. We waren steeds met zijn allen bezig, er was genoeg te doen en zeker ook te zien en te horen. De wijze waarop de hints werden gegeven indien nodig/gewenst was zeer origineel. Nadat het ons gelukt was kregen we nog een uitgebreide uitleg, een foto en een illussie voorgeschoteld. We hebben ons prima vermaakt. Ik vertrok vandaag naar Waalwijk om 12:40 en was rond 18:30 thuis. Best lang voor een escaperoom van 1,5 uur. Maar zeker de moeite waard!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Decor
 • Effecten

 

Poppet

Rock City Escape
Posted on: 2023 march 05

Genoten

Vandaag dan de laatste escaperoom van deze trilogie gespeeld. Mijn hart maakte al een sprongetje van blijdschap toen ik zag dat dezelfde spelbegeleider/actrice binnenkwam. Direct zit je in het spel en voel je de spanning. We aarzelen zelfs als we juist iets willen doen wat echt niet mag. Maar.... mmmmm wel doen/niet doen.... Uiteindelijk zitten we vol in het spel en het ene verrassende effect na de ander presenteert zich aan ons. We zijn met 6 dus gelukkig ziet iemand altijd wel weer een deel van de puzzel. De spanning wordt goed begeleid door geluiden, muziek en de sfeer van het klooster. Er worden ook altijd op tijd genoeg hints gegeven dus je zou het toch moeten kunnen halen, lijkt me. Het einddeel vond ik ook erg origineel. Toen we na spannende periode eindelijk eruit waren misten we toch echt 1 teamlid. We hebben herhaaldelijke moeten roepen voordat zij ook tevoorschijn kwam. Ze zat nog helemaal in het spel. Overigens hoeft dit niemand af te schrikken hoor. Ik denk dat in de meeste gevallen mensen gewoon naar buiten komen... alhoewel....whaahahaaha....

De bloody mary en soup-du-jour waren al fantastisch en deze valt prima in dat rijtje...


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  B1ANCA

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2023 march 05

Spetterend leuk

Het is grappig dat je een escaperoom vind midden in een woonwijk. We worden goed ontvangen en omdat wij vertellen dat we al vaker escaperooms spelen wordt niet meer het hele standaard verhaal opgedreund en voor we er erg in hebben gaat het alarm af. We moeten aan de bak. De groep wordt even gescheiden en al snel zijn we op zoek naar het haardvuur en o jee....het redden van iemand. Ook dat hoort bij het brandweer vak.
Het lukt ons steeds verder te komen en uiteindelijk weten we de brand te blussen. Dan moeten we er nog allemaal heelhuids uitkomen en natuurlijk de persoon meenemen die we hebben gered. Het lukt ons net.

We hebben ons prima geamuseerd. Soms weten we iets op te lossen door onze ervaring, maar soms ook niet. Dan weten we even niet wat er bedoeld wordt. Gelukkig krijgen we dan een hint en kunnen we weer verder. Maar de puzzels zijn goed te doen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Bijzonder om zo in het verhaal te kunnen zijn

Overigens heb ik deze niet gespeeld in Renesse, maar in Den Haag. Het is hetzelfde principe en hetzelfde verhaal alleen andere locatie. De ontvangstpunten horen dan wel bij de kamer in Den Haag.

Het is gewoon grappig om echt 100% om je heen in een hele andere wereld te zijn. Ik had wat moeite om iedereen bij te houden omdat ik de oudste ben en met de knopjes vaak verkeerd zat. Maar het was fantastisch om te doen. Gelukkig mag je eerst oefenen voordat het spel begint zodat je wel weet hoe je moet lopen en bewegen binnen de virtuele wereld.

We hebben ons prima geamuseerd


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Posted on: 2023 march 05

Spannend om te doen

Altijd lastig om een review te schrijven zonder te mogen vertellen hoe of wat. Deze begon al bij direct en voordat je het weet word je meegesleept. We gingen ons dan ook direct verstoppen toen we iemand aan zagen komen lopen. Zonder een intro is er toch altijd even twijfel of we nu wel of niet begonnen zijn. Gelukkig lost zich dat altijd prima op. We zijn met sommige puzzels beetje lang bezig en hebben ook niet alles op kunnen lossen. Toch wel genoed om er niet op vast te blijven hangen. Regelmatig wordt het toch even spanning of onze inbraak niet wordt opgemerkt. Het meest grappige was wel toen we eenmaal waren gekomen waar je moest zijn (lekker vaag, maar dat kan even niet anders) keken we elkaar aan met een blik: "wat nu?"... Oh ja, ontsnappen natuurlijk.....rennen..... En toen begon nog een spannende tocht.................. Erg leuk gedaan! We hebben genoten en praten er nog regelmatig over na.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  Demorfinekluis

Crack the Vault

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 march 05

Deze escaperoom hebben we ook mooi gekraakt

Vandaag stonden er 2 escaperooms op de planning in Geldrop. Oma''s erfenis hebben we al een keer eerder gedaan. Niet te vergelijken met deze. Het duurde wel even voordat we op gang krijgen omdat we simpelweg niet keken waar je had moeten kijken. En zoveel mogelijkheden waren er eigenlijk niet eens. Best raar dus. Met onze ervaring...beetje foei! Maar ach, je kan niet alles hebben. Daarna komen we gelukkig wel steeds verder. Ook wel leuk dat je allemaal aan andere puzzels kan werken. Iedereen is lekker bezig tot het einde.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2023 march 05

Fantastische wintersport uitje ;-)

Vandaag doen we de kluis en deze escapebus. Het brengt je terug in winterse sferen en je krijgt direct zin om op wintersport te gaan. Maar ja, dan gaat er natuurlijk wel wat mis in deze bus. De puzzels zijn leuk en goed te doen en we amuseren ons prima. Tja, wat moet je er verder nog van zeggen zonder alles te verraden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Logica

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2022 october 30

Toch weer verrassend

Zo langzamerhand heb ik al aardig wat kamers gespeeld en al heel wat goede kamers ook. Daardoor komt vaak de lat wat hoog te liggen als het gaat om originaliteit. Maar deze kamer vond ik toch weer verrassend, toch anders genoeg dan andere kamers en erg leuk om te doen. Veel puzzels, ze zijn te doen en tegelijk ook een uitdaging. Zelf vond ik soms dat we met te veel mensen waren omdat je niet veel puzzels tegelijkertijd kon oplossen, maar aan de andere kant waren we soms ook allemaal nodig en was het wel leuk dat we dan ook alle puzzels gezien hebben... Er was genoeg te doen en te zien en we hebben ons allemaal geamuseerd en daar gaat het om.

De film waar dit op gebaseerd was heb ik gezien, 2 films zelf, maar dat was al even geleden. Maar kijkend naar dat thema is het erg goed ten uitvoer gebracht.... Ik vond de film al goed, dus die op deze manier te mogelijk beleven was bijzonder.

Naast het puzzelen was ook de aankleding erg leuk en afwisselend.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • decor
 • Thema

 

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 september 11

Genoten

We zijn al vaker in Volkel geweest dus onze verwachtingen zijn best hoog. Het spel begint vrij snel en we worden direct het verhaal ingezogen. Direct waan je je in het hotel. Het is mooi vormgegeven, er is veel te zien. Hierdoor duurt het even voordat we door hebben wat precies de bedoeling is. We zijn met zijn zessen. Er is genoeg te doen en te zien om ons allemaal bezig te houden en sommige puzzels lossen we parallel op. Alles is echt mooi aangekleed, de puzzels zijn origineel en uitdagen. Top middag gehad.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

  kamer237

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2022 may 21

Wonderlijk, fantastisch, genieten

Wouw, wat een ervaring was dit zeg. Heerlijke escaperoom. Ontzettend veel aandacht aan sfeer, decor. Een complete ervaring. Het eerste wat ik zei was toen we eruit waren: Wouw, deze geef ik echt een 10. Het enige waar ik spijt van had is dat je zo in het spel opgaat dat je te weinig tijd neemt om goed op te nemen hoe mooi het is gemaakt. Ik wil zeker terug. Dan ga ik mee en niet spelen, maar alleen rondkijken. Ik hoop dat dat dat gaat lukken.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  down-the-hatch

Oma's Erfenis

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2022 may 21

Competitie met andere team is weer eens wat anders

Op zich is het leuk gedaan om met zijn allen in 1 ruimte dezelfde puzzels te moeten oplossen en er dan een battle ontstaat. Wij hadden 2 groepen met ieder 3 personen. Een echte escaperoom vind ik het dan niet. Ik was zelf niet zo enthousiast over de puzzels zelf. De andere spelers met wie ik was waren enthousiaster dan ik, Dus is dus nogal persoonlijk.
Ik heb me zeker wel geamuseerd.
De begeleider stond in de kamer om bij te houden waren we zaten en soms hints te geven. Dat was ook wel prettig bij deze kamer. Wel zijn we nieuwsgierig naar de andere kamers geworden.


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Puzzels

 

Magisch, sprookjesachtig

Zodra je binnenkomt begint het eigenlijk direct. Niet de escapezelf. Maar de sfeer is fantastisch. Het lijkt alsof je zo in een andere wereld ben beland. Alsof er zo een hobbit of een elf binnen kan komen. De ontvangst is gelijk in de juist sfeer en even zijn we ook verward. De hostess blijft goed in haar rol en dus zijn wij direct in de andere wereld, escaped from reality. De puzzels zijn goed en leuk en er is van alles te zien in de kamers. Het verhaal blijkt de 1e te zijn van een trilogie. Ik kan niet wachten tot het volgende deel. Ik heb enorm genoten.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decor

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2022 may 21

Geweldige leuke kamer met verrassende effecten

De 2e keer op deze locatie en wederom worden we ontvangen door een geweldige actrice die vanaf de ontvangst al goed in haar rol is. Wat een acteertalent is zijn, zeg. Mijn complimenten. Als we dan eindelijk het restaurant in gaat wacht ons een mooie kamer. Kwa sfeer, aankleding en puzzels. Het duurt wel even voordat we precies door hebben wat we moeten doen, maar alles valt op zijn plaats. Als we dan eindelijk aan tafel zitten krijgen we ook een heerlijke verrassende soup opgediend. Een beleving op zich. We zijn echter nog lang niet klaar. Ik kan hier natuurlijk niets verklappen, maar de puzzels en de effecten zijn geweldig en verrassend. Een escaperoom die je gedaan en beleefd moet hebben. Hopelijk snel naar nummer 3.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Geweldig decor
 • Verrassende spannende effecten

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2022 may 21

Prima kamer

Voor deze escaperoom hadden we zoveel gegadigden dat we de kamers achter elkaar geboekt hebben en zijn we dus in 2 groepen naar binnen gegaan. Ik zat in de 1e groep. Het was een bijzondere kamer. De puzzels waren niet al te moeilijk behalve dan dat we bij de laatste puzzel niet de juiste oplossing hadden. Terwijl er meerdere manieren waren om het op te lossen. Leuke puzzels!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in January 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Verhaal

 

Mooie, gevarieerde escaperoom

Omdat ik pas een half jaar later mijn vergeten logjes toevoeg moest ik even goed nadenken hoe de escaperoom was. Toen ik de voorkant zag van het pand begon me al wat te dagen. Een super vriendelijke en gezellig ontvangst. De sfeer van Wonderland is al direct in de wachtruimte voelbaar. En nu ik begin te schrijven zie ik ook weer wat kamers voor me en wat we aan het doen waren. Het verhaal was helemaal in het juiste thema en dat bleef ook zo. Erg mooi gedaan, ik had deze kamer niet willen missen.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Posted on: 2022 september 11

Mooie ervaring

Na een leuke ontvangst zijn we begonnen. Hele leuke puzzels en een mooi verhaal. Helaas niet gehaald.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2021

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

De Klokkenluider van Zwolle

The Great Escape
Posted on: 2022 september 11

Je fantasie slaat op hol

Een buiten escaperoom. Omdat we met te veel mensen waren waren er 2 groepen achter elkaar. Ik zat in de 1e groep. Het grappige was dat je echt het gevoel hebt dat je continu op de huid wordt gezeten en er van iedere hoek iemand op je af kan komen. Dat werd met name door onze eigen fantasie gevoed. We zijn weggehold voor mensen die niets met het spel te maken hadden. Toch goed hoe je een spel op zet, buiten en dan dit gevoel kan opwekken bij de teamleden. Het was leuk, origineel, heerlijk buiten en spannend.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2020 september 27

Thema goed verwerkt, goede puzzels en mooie decor

Het thema is sowieso gebaseerd op de film ,die ik erg leuk vindt (niet alle seizoenen, maar zeker wel het 1e seizoen. Het is natuurlijk altijd een risico of het thema goed aan de orde komt, maar dat is hier zeker het geval. Je hebt de kennis van de film niet nodig, maar het is andersom wel leuk als je alles herkent. Verhaallijn is erg goed. Het decor is ook erg passend en er waren zeker verrassende effecten. Het was soms ook spannend en wij struikelden bijna over de simpelste puzzels. Maar dat is altijd een terugkerend thema in ons groepje. Iets simpelweg tellen of iets vinden zijn vaak grotere bottlenecks dan het kraken van een logische puzzel.
We waren met zijn 6-en en iedereen kon ook meedoen. Een enkele puzzel moesten we wel samen doen en dan ook even wachten, maar er was genoeg te doen.

De gastheer was prima. Praatte graag en dat is gezellig. Achteraf werd alles heel zorgvuldig en uitgebreid doorgenomen. Je kan de passie merken en ook dat ze alles graag perfect willen doen. Het gaat hun er echt om dat wij een fantastische ervaring hebben. En die hadden we.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in September 2020

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • puzzels
 • gastheer en uitleg
 • Thema fantastisch vormgegeven
 • Goede verhaallijn
 • Techniek
 • Mogelijkheid om in te grijpen als iets niet werkt.
 • Hints, alleen als je echt vastloopt
 • Iedereen deed mee, simultaan en samen

 

Verdieping 13

Escape Experience
Posted on: 2020 september 13

Prima kamer, prima verhaal, leuk effecten

Bij binnenkomst werden we prima ontvangen. Er hing een relaxte sfeer. Na de uitleg gingen we naar beneden...uuuh, We moeten toch naar verdieping 13? Maar gelukkig daar was een lift. We lezen eerst van alles en kijken goed om ons heen voordat we de lift in gaan naar de.....

De puzzels waren prima te doen en leuk ook om uit te dokteren. Als er een puzzel lijkt te haperen dan kan er ook ingegrepen worden van buiten. Dat is altijd fijn, want zo blijf je niet te lang hangen bij een puzzel die wel is opgelost, maar de techniek je soms in de steek laat.

Ik vind het fijn dat je niet om hints hoeft te vragen, maar dat je het krijgt als je een achter lijkt te lopen of als je blijft hangen op iets wat nutteloos is. Zo ben je voortdurend bezig met de dingen die op dat moment belangrijk zijn.

Nadat we ontsnapt waren konden we nog even gezellig nakletsen en gingen wij tevreden naar huis.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes  51:52 min


 • puzzels
 • Ontvangst
 • techniek
 • ruimtes
 • Hint, niet te veel, niet te weinig, precies goed

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2020 august 23

Leuke kamer, puzzels goed en in thema, hints origineel, gastvrouw gewelig in haar rol

De voorbereiding naar de escaperoom toe was leuk, de start ook. Erg origineel en in thema. Onze gastvrouw speelde haar rol ook erg goed. En zo gingen we de kamer binnen. Omdat mijn verwachtingen erg hoog waren valt het dan toch een beetje tegen. Misschien komt het ook omdat het vies warm was binnen. Er is een airco en die stond niet aan.

De puzzels waren prima, het verhaal was goed, de wijze van hints geven origineel, de manier van codes invoeren was ook origineel en zat goed in elkaar. Helaas hebben we het niet gehaald, deels toch wel doordat het naar mijn idee iets niet soepel werkte.. Nu was ik zelf ook erg moe, dat speelt misschien in negatieve zin ook mee. Samen met de warmte was de ervaring minder. Maar als ik nu mijn eigen tekst terug lees, dan kan ik niet anders zeggen dat het verder goed in elkaar zat. Niks mis mee. Misschien hadden wij een beetje pech.


Response by Sky High escape rooms

2020 September 05

Hartelijk dank voor je review. We vinden het vervelend te horen dat je het warm hebt gehad in de kamer. De airco werkte en stond op 22 graden, voor jou dus wellicht te warm, maar we hebben ook vele spelers gehad die dat weer te koud vonden. Bij ons mag je altijd aangeven dat je het te warm of te koud hebt en dan kunnen wij dat nog aanpassen. De gamehost heeft jullie na afloop laten zien dat de puzzel werkte. Maar omdat wij niet doof zijn voor op- en aanmerkingen gaan we kijken of we aan die puzzel nog iets kunnen wijzigen zodat het makkelijker gaat.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • Rol van gastvrouw
 • De voorbereiding op de escaperoom.
 • De ontvangst (binnenkomst) is origineel
 • De puzzels en de sloten
 • Het verhaal
 • De manier van hints geven
 • Gebruik techniek
 • Te warm
 • 1 pzzl leek ondanks goede oplossing niet te werken
 • Bij deze puzzel moest ook iedereen wachten

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2020 july 19

Leuke kamer, puzzels goed in thema

Voordat we de escaperoom in gingen hebben we eerst al onze stress eruit gegooid met bijlen gooien. We waren dit keer met zijn zevenen. Het is niet de 1e keer dat we hier kwamen. We hebben de freakshow al gedaan. Evenals alledrie de kamers in Zoetermeer. We zijn dus wel al wat gewend. Ook net de NK achter de rug, we hebben er weer zin in.
Bi het bijlen gooien hadden we wel wat zoetigheid gedronken, dus we waren extra nerveus voor de tandarts. De puzzels waren goed te doen. Niet dat we alles gelijk wisten, maar dat zou ook niet leuk zijn. Ze waren in ieder geval wel logisch. Het thema kwam goed overal in terug. Het enige nadeel vond ik de laatste puzzel. We hadden wel door wat we moesten doen, maar konden het te slecht lezen, waardoor we onnodig veel tijd verloren. En persoonlijk vond ik 7 mensen wat veel. Ruimte was goed voor 7 mensen, maar het is dan lastig om echt allemaal betrokken te zijn bij alle puzzels. Toch hebben we alle 7 ons steentje bijgedragen, iedereen deed fanatiek mee en dat kon ook. We hebben ons erg geamuseerd.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in July 2020

Played with 7 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Entree en ontvangst is goed en past bij de sfeer
 • Het thema was goed verwerkt, ook in de puzzels
 • Puzzels uitdagend genoeg en toch niet te moeilijk
 • Enkele schrikeffecten
 • Laatste puzzel, was slecht leesbaar
 • Ik vond 7 mensen te veel

  Pascal Verheul

Metro

SS Rotterdam
Posted on: 2020 march 08

Met volle vaart vooruit...

De ontvangst was erg leuk. We werden met veel humor ontvangen en dat brengt de sfeer er goed in. De aankleding deed echt denken of je in de metro was. Dat was wel leuk gedaan. In het begin iets te veel mensen voor de beginpuzzel, maar uiteindelijk waren we allemaal lekker bezig. De puzzels zijn leuk, maar vooral ook goed passend bij het thema.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Alles paste bij het Thema
 • Decor en aankleding leuk
 • Enorme leuke ontvangst en begeleiding
 • SS Rotterdam is een bijzondere locatie
 • Voor het begin is de groep wat groot

 

Abandoned

Escapium
Posted on: 2020 february 16

Leuke, spannende, uitdagende kamer(s)

Een grappig detail is dat dit mijn 44e escaperoom is, hetzelfde als het huisnummer van deze escaperoom. Dat belooft wat. Maar wat?
We hebben een groot escaperoomspelers groep inmiddels, waardoor de 1e groep al om 12:00 uur is geweest en wij om 14:00 uur nog aan de bak moesten. Zij wilden ons niet vertellen wat hun resultaat was om een niet te hoge druk op ons te zetten. Maar dat had achteraf gezien niet uitgemaakt, we waren hun allang vergeten toen we de deur opende.......tatadada......
Er zaten enkele griezelige effecten in, waardoor we steeds op ons hoede bleven voor een schrikmoment , de spanning was voelbaar. We hadden 1 hint nodig, waarna bleek dat we het wel bijna goed hadden gedaan, maar dat is voor een escaperoom niet goed genoeg. De puzzels waren goed te doen en ook goed genoeg. Daarmee bedoel ik dat ze wel uitdagend genoeg zijn om ons bezig te houden. We kregen nog 1 keer op ons kop omdat iemand toch als geheugensteuntje een pen en papier wilde gebruiken. Wat ons trouwens niet hielp. Het ging beter zonder. De setting en sfeer was prima bij het thema passend en gelukkig werden we beloond met dat we het gehaald hebben. Alhoewel.....het had toch nog een beetje een open eind...... Bruggetje naar een volgende kamer??

Overigens een verademing dat we niet steeds nummerslotjes moesten openmaken. Ik kan namelijk niet meer zo goed zien in het donker.

We hebben ons weer kostelijk vermaakt!!


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  54:00 min


 • Technische uitvoering
 • Puzzels te moeilijk maar uitdagend genoeg
 • Wijze van hints geven
 • Ontvangst
 • Thema
 • AAnkleding

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Posted on: 2020 february 02

Geweldige kamer, aanrader

De eigenaar ontving ons hartelijk en enthousiast. Dan begint het spel. Dit is mijn 43e escaperoom en het is altijd lastig om mensen met meer ervaring te kunnen blijven verrassen. En dat deed deze kamer zeker. We hebben ons prima vermaakt.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in February 2020

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Technische uitvoering
 • Verrassende elementen
 • Uitdagende puzzels
 • Goed ingerichte kamers, passend bij thema
 • Enthousiasme gastheer

 

Elixir

Wintertuin Experience
Posted on: 2020 january 05

Levendige en Botanische tropische ervaring

Het is anders binnenkomen dan bij andere escaperoom, maar wat een leuke plek is dit. Voorzichtig informeer ik bij de bar of we wel goed zitten en ons inderdaad hier moeten melden. Het is levendig met zoveel mensen hier. Nadat we onze spullen hebben opgeruimd staat er ineens iemand bij ons, die ons wenkt. Dan gaan we de ruimte in met al het leven om ons heen (planten en mensen) om toch voorzichtig het elixer te kunnen vinden of liever gezegd het laatste ingrediënt dat nodig is. De puzzels zijn absoluut origineel. Dat maakt dat we ook soms even niet precies weten wat we moeten doen, maar al pratend, redenerend komen we toch verder. Soms puzzelen we met zijn allen en soms in kleinere groepjes. Maar uiteindelijk is de klus geklaard.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Puzzels, leuke hersenkrakers
 • Gebruikte attributen, materialen
 • Originele omgeving
 • Sfeer

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2019 december 23

Geweldig genoten

Vanaf de start was het al spannend en bij het binnenkomen van de kamers was onze eerste reactie: Ohhh. cool. Het was mooi gemaakt met veel details. De puzzels waren goed te doen. Wij, zoals vaker blijven nog het langst steken op dingetjes die we niet kunnen vinden. En vaak de makkelijkste dingetjes.... Ook al waren de puzzels goed te doen, ze waren zeker leuk en uitdagend. Inmiddels zijn we als team al beter op elkaar ingespeeld en dat merk je ook. Graag zou ik best willen vertellen over al onze belevenissen, maar ja, spoileren mag natuurlijk niet ;-), dus hou ik het maar op verrassend!!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes  52:59 min


 • Puzzels, leuke hersenkrakers
 • Sfeer
 • schrikeffecten
 • Spannend
 • Ontvangstruimte
 • Afwisselend
 • En geen cijfersloten die niet te lezen zijn
 • Hoog amusementswaarde

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2019 october 27

Geen moment verveeld, spannend en verrassend

Ik blijf het moeilijk vinden om iets te schrijven zonder te spoileren. We werden hartelijk ontvangen door iemand die zelf echt escaperoomgek, ze is erg enthousiast. Als we mogen starten zit ze ook goed in haar rol als verteller en dan gaat het beginnen. De puzzels worden in 1e instantie goed opgelost en met veel samenwerken komen we eruit ehhh in de volgende kamer, bedoel ik. Eruit kwamen we weer NET niet. We zijn gewoon wat te traag en denken te moeilijk. De puzzels zijn erg leuk en te doen. Er was geen puzzel die we achteraf niet begrepen. Toch komen we ver dus hebben we volgens mij de hele escaperoom kunnen ervaren. Verrassende zaken die zelfs ons als toch wel ervaren groep nog verrastte. Geen moment stil gezeten altijd druk aan het denken, overleggen en puzzelen.........

Achteraf heeft onze hostess uitgelegd hoe ze ons verrastten en bij het drankje aan de bar uitgebreid over escaperoom gesproken.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • Technische uitvoering
 • Puzzels, leuke hersenkrakers
 • Sfeer
 • Ontvangst
 • Meerdere ruimtes
 • Verrassende elementen

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 september 29

TOPPER

Leuke start van de escaperoom. De verhaallijn en verschillende ruimtes zijn SCHITTEREND gedaan. De sfeer en daarmee de beleving is erg goed.
De puzzels waren uitdagen en toch te doen, Op sommige momenten verloren we echter tijd door er wel te lang over te doen. Ik kan wel redelijk puzzelen maar ik ben een slechte zoeker. Ik kijk overal overheen maar ben steeds bezig met verbanden leggen. Gelukkig zijn de anderen daar weer sterker in. Het einde was ook erg goed gedaan. Daar struikelden we dan ook net en hadden we 2 minuten extra nodig gehad.

Wat ik jammer vind, maar dat is in veel kamers zo, dat de sloten die gebruikt worden niet te zien zijn en daar verliezen we altijd tijd mee. En tegenwoordig zijn er echt betere sloten die voor iedereen te lezen zijn. In zijn algemeenheid zou ik daar een pleidooi voor willen houden. Er moet echt rekening gehouden worden met wat ouderen zoals ik, zorg dat alles goed gelezen kan worden!! Dat zou mijn plezier aanzienlijk verhogen. Aangezien dit echter het enige punt is en het geldt voor vele kamers is het niet zo dat ik het hierop zou afraden. Zeer zeker niet,

Deze kamer is zeker een aanrader. Erg leuk en ik zou iedereen willen zeggen: Zet het op je wishlist, plan hem in en GA. Een 10 geef ik niet snel. Ik heb dat slechts 1 keer gedaan. In feite is natuurlijk niets perfect er is altijd ruimte voor verbetering, dus mijn 9,5 betekent simpelweg een TOPPER.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • Sfeer
 • Verhaallijn
 • Aankleding en decor bijzonder goed
 • Puzzels
 • Teksten soms te klein
 • 6 mensen op sommige stukken te veel

  Pascal Verheul

The Boss

MJ Escape
Posted on: 2019 september 29

Prima geamuseerd (we hebben deze in de testfase gedaan): Ik vnd het een aanrader, zeker voor ervaren spelers!

Ik vind het moeilijk om een review te schrijven omdat wij een van de testgroepen waren. Het kan dus makkelijk zijn dat er zaken veranderd zijn die ik niet weet. In ieder geval vond ik het erg leuk, het waren leuke en lastige hersenkrakers. Wij hadden hier en daar last van onze eigen tunnelgedachtes en zagen verbanden daardoor soms niet. We mochten hem helemaal uitspelen ongeacht hoelang we erover deden. Wij zouden het niet gehaald hebben, maar we hebben wel veel plezier gehad. Ik had wel ook de Safehouse gedaan, heel lang geleden, maar dat heb je niet nodig voor deze kamer. Wel top dat het een vervolgverhaal is geworden.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • verhaallijn
 • Puzzels, leuke hersenkrakers

 

Ram Raid

ROX Escape Experience
Posted on: 2019 august 03

Kleine ruimtes maar wel met verrassende elementen

We zijn erg benieuwd naar deze escaperoom. Het begint al direct bij de deur en worden direct in een rol geduwd. Het begin van de escaperoom vind ik verrassend en goed passend bij het thema. De hints zijn goed, de puzzels zijn soms best pittig. De ruimtes zijn wel wat klein, waardoor je met 6 man niet alle kanten uit kon. Net voor het eind was het niet altijd mogelijk allemaal bezig te zijn. Maar daarna moes er toch nog snel gehandeld worden om maar net uit de handen van de politie te blijven. Het einde was dan ook weer spectaculair.
Het was een waar La casa de Papel gevoel.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Technische uitvoering
 • De opzet van start tot eind was een goed scenario
 • Originaliteit, vooral start en einde
 • Ruimte wat te klein
 • Soms hadden mensen even niets te doen

  Pascal Verheul

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Posted on: 2019 july 28

Spannend en prima escaperoom

Dit is de 3e kamer die we hier spelen. De meisjeskamer was deels in het water gevallen vanwege een mankement in de kamer. Hierdoor kregen we korting op de Dome, die ook een mankement had, maar gelukkig was opgelost voordat wij begonnen. Hierdoor startten we destijds later dan gepland. Nu is het dan tijd voor deze kamer. Dit keer kunnen we zonder vertraging starten. Er zitten spannende momenten in en de puzzels zijn prima. Het vergt soms wat overleg en we hebben niet altijd direct de juiste oplossing, maar gezamenlijk zijn we eruit gekomen. Alle 6 spelers hebben bijgedragen aan de oplossingen. En dat is altijd leuk. Dat je elkaar aanvult en iedereen betrokken is. Dat ging goed.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Spannende momenten
 • De hints die vanzelf kwamen op momenten dat het no

  Pascal Verheul

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 june 30

Wouw...Fantastisch

We waren eigenlijk met 12 mensen, maar dan wel in 2 groepen verdeeld. Wij zaten in de 2e groep en stonden de andere groep al in spanning op te wachten. Zij kwamen echter naar buiten, daar waar we het niet verwachtten en op een manier waarbij wij dachten: " eeeh, gaat dit wel goed? " Schouderophalend zei 1 van onze mannelijke medespelers: "Tja, dat heb je met zo'n vrouwengroep, wij hebben 3 mannen in de groep". Inderdaad bestond de 1e groep uit vrouwen en de 2e groep was gemixed, maar zou dat uitmaken??

Vol goede moed naar binnen en na de gebruikelijke instructie konden we onverwacht beginnen. Wat aarzelend nog en voor we het wisten stonden we daar, zoals in de video... maar dan.... En dan gaat het zoeken en gebruikelijke puzzelen beginnen. Toch wat meer op ons hoede, want je weet dat het spannend en griezelig kan worden, maar je weet niet wanneer. Dat maakt het lastig. Het duurde even voor de 1e puzzels gedaan waren en dan.... wie durft..... de ene verrassing na de ander en tot het einde toe bleef het zo. Maar was het zo anders met een gemixed team? Als het erop aankwam twijfelden de mannen ook wel even... En ook wij verlieten bezweet en opgewonden de kamer nog druk tellend en rondkijkend: "zijn we er allemaal wel goed uitgekomen??? "..

Kortom een fantastische ervaring. En nu, terwijl ik dit schrijf heb ik een dilemma. Ik geef eigenlijk nooit hoger dan 9,5. Maar die cijfers heb ik ook gegeven aan the Orphanage en The Honeymoonhotel en deze vond ik toch weer net wat beter.....alhoewel ik exact hetzelfde gevoel had bij de andere 2..... mmmm


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Technische uitvoering
 • Thema
 • De sfeer was fantastisch gedaan
 • Spannend
 • Verrassend
 • De aankleding, decor e.d.
 • De manier we soms geholpen werden was origineel
 • Tip top in orde
 • Griezelig

  sjpg68Kooijv3chtertientienPascal Verheul

The Lost Mummy

Escape Room City
Posted on: 2019 may 26

Sfeervolle kamer

Bij de entree werden we vriendelijk ontvangen. We moesten een trap op en voor de toilet weer een trap af. Daarna begon de introductie door het laten zien van een filmpje en de gebruikelijke do's en don'ts. Daarna werden we vriendelijk naar binnen geleid en konden we van start. De kamer was erg sfeervol en vol Egyptische relikwieën. Het thema was goed aanwezig, Wat jammer was dat doordat een andere groep enkele zaken hadden stukgemaakt wij een aantal puzzels makkelijk konden oplossen. Sloten die open waren en een sleutel die je eigenlijk via een leuke puzzel moet krijgen was ook zonder de puzzel te doen al los. Dat maakte me even onzeker. Nu hebben we de bijbehorende puzzels wel gedaan en begrepen, maar toch. De puzzels waren niet moeilijk. We hadden eerder moeite met goed uit onze doppen kijken dan met het oplossen van de puzzels, maar ja met zijn allen hebben we een aardige escaperoomervaring (alhoewel ons slagingspercentage niet zo hoog is). Er zaten zeker leuke elementen in de kamer en we hebben het zeker naar onze zin gehad. Ook leuk was dat iedereen wel bezig was. Bij de laatste puzzel even met zijn allen en dan was de klus geklaard. We hebben deze gehaald met nog 3 minuten op de klok.

Ik denk dat ervaren escapers de kamer redelijk makkelijk kunnen oplossen, maar de andere groep escapers hier veel uitdaging kunnen vinden.

Daarna kwam de moeilijkste puzzel: betalen. Omdat je alleen contant kan betalen en er niet veel wisselgeld was was dit vrij lastig. Maar ook hier zijn we uitgekomen. Evengoed wel vreemd dat in deze tijd dit nog voorkomt. In de tijd van tikkies, direct overmaken, legio mogelijkheden moet hier nog ouderwets contant worden betaald. Maar ja, voor oud Egypte misschien ook wel iets te modern ;-)

We hebben trouwens geen gezamenlijke foto gemaakt.

(Team: Laura, Pascal, Sandra, Rob, Jurriën, Gabriëlle en ik)


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in May 2019

Played with 7 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goed bij het thema gebleven
 • Iedereen was bezig, kon simultaan aan het werk
 • Sommige sloten waren al open

  Pascal Verheul

The Experiment

The Great Escape
Posted on: 2019 april 28

Verrassende en originele elementen

Van de escapedummies zijn de volgende mensen aanwezig: Laura, Miriam, Hanneke, Jurriën, Manuel en ik.

In de ontvangstruimte mochten we eerst alle mogelijk sloten bekijken en uitproberen. Dat was best prettig en voorkomt dat je onnodig lang bij een slot zat te klungelen. We kregen een uitlegkubus met de standaardregels en daarna werden we opgehaald en begon het direct.
De puzzels waren goed, passend bij het thema en de start was zeker origineel. We hebben dan wel niet gehaald, maar volgens onze gastvrouw waren we best ver gekomen. Daar houd ik me dan maar aan vast. We gingen in ieder geval toch tevreden naar huis.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • Goede acteurs
 • De intake ;-)
 • Alles past goed bij het thema

 

Zoete dromen, voelde me weer kind..

Met team Sandra , Gabriëlle, Jessica, Pascal, Laura en ikzelf mochten wij deze kamer testen, 2 weken voor de officiële opening. Met het verhaal in mijn hoofd van Sjakie en de oempa loempa's zijn we benieuwd. De puzzels waren goed te doen. Voor ons wel eens fijn, want wij hebben een niet al te hoog slagingspercentage. En ondanks dat we al aardig wat escaperooms achter de rug hebben hadden we toch maar 1 minuut over. Aangezien de kamer is bedoeld voor 12 jaar en ouder lijken ze mij goed in verhouding. Ook te doen voor jongeren en ook voor beginnende escapers. Ervaren escapers zullen het misschien makkelijk vinden. Ik vond ze goed te doen en ook leuk om te doen. Ook was iedereen bezig en konden we tegelijk aan meerdere puzzels werken. Alleen de eindpuzzel moesten we samen doen.
Uiteraard kwamen we snoep en chocola tegen en ik voelde me in 1 kamer gelijk een klein kind.
Daarnaast waren ze ook origineel en pasten goed in het thema. We hebben nog een klein kijkje gekregen op de techniek en dat maakte het nog cooler. Ik had geen idee dat ..... nou ja, meer kan ik natuurlijk niet vertellen zonder te spoileren.

De ontvangst was heel vriendelijk en de gastheer was enthousiast. De foto die werd genomen was ook origineel. Wij hebben het naar ons zin gehad en ik ga binnenkort toch de film weer eens kijken.


Response by Escaperoom Berkel

2019 May 03

Beste Ingrid, Bedankt voor je leuke review, we hebben hard ons best gedaan om deze ervaring zo te creëren. Super leuk om te lezen dat jullie zo enthousiast zijn/waren daar doen we het voor. Dankzij de tips tijdens de testperiode zijn we al bezig met wat (kleine) veranderd. Dankzij o.a. jullie tips gaan we er een nog mooiere kamer van maken. Nogmaals bedankt voor jullie komst, tips en review. Tot snel


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Iedereen was bezig,
 • Alles past goed in het thema
 • Technische uitvoering

  Pascal Verheulex-EscaperoomCrew

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2019 march 31

Geweldige *niets is wat het lijkt" escaperoom

#32

Er zaten veel verrassingen in de kamer op manieren die ik nog nooit eerder had gezien. Dit keer geen sloten, maar veel samenwerken en goed luisteren is van belang. Het is ook hard werken. De kamer zit goed technisch in elkaar, ik ben erg onder de indruk ervan.

Ik heb enorm genoten, maar helaas niet gehaald. We zijn wel nieuwsgierig naar de delen die we gemist hebben en ik zou deze gewoon nog eens willen doen omdat ik alles wil beleven van deze kamer. We hebben afgesproken dat we het over 2 jaar nog eens proberen. Gewoon om ik de rest ook wil doen. Alhoewel je dan bij sommige dingen sneller zal gaan zijn de puzzels nog zodanig dat ze dan weer enige inspanning zullen vragen. En de puzzel waarop we gestrand zijn vraagt gewoon om door ons alsnog opgelost te worden. Makkelijk was ie niet, maar duidelijk wel. Vergt toch een beteren communicatiesamenwerking dan wij gedaan hebben.

Nou ja, het was in ieder geval erg bijzonder, leuk, verrassend, origineel


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in March 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • Technische uitvoering
 • Originaliteit
 • Zeer leuke puzzels
 • Veel samenwerking en communicatie nodig
 • Te veel achtergrond geluid, leidde mij af

  Pascal Verheulderrickb

Patiënt X

Escaping Utrecht
Posted on: 2019 march 17

Leuke kamer, goed te doen

Ondanks de wat slechtere kritieken die ik lees op deze site hebben wij het met zijn 5-en prima naar ons zin gehad. Daarna boven nog iets wezen drinken. Was ook gezellig.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2019

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

Granny's Room

Breakout Room
Posted on: 2019 march 17

Leuke kamer, goed te doen


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

The First Choice

The Loophole
Posted on: 2019 march 17

Een oudere kamer, wordt vernieuwd, maar toch leuke elementen en samenwerking nodig


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in February 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No

 

De Erfenis

Project Escape Wijchen
Posted on: 2019 march 17

Leuke kamer, goed te doen

We kwamen wat moeilijk op gang, maar daarna ging het als een speer. 1 puzzel was niet goed opgelost terwijl we dachten dat we klaar waren wat niet zo was.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2019

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2019 march 17

Prima kamer, alleen was er bij ons iets stuk waardoor we niet verder konden

Leuk opgezet met leuke puzzels. 1 puzzel duurde te lang, had anders opgezet moeten worden. Als je de oplossing allang weet maar de puzzel niet goed ingesteld krijgt is het frustrerend.
We mogen de volgende kamer met een fikse korting doen als compensatie voor het niet werkend onderdeel. Toch is het al de 3e keer dat het ons in zijn algemeenheid overkomt.... Jammer maar helaas


6.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in December 2018

Played with 6 persons

Escaped: No

 

Originele locatie, leuk thema en puzzels

De locatie is origineel en de kamer leuk opgezet. Laatste puzzel kregen we niet op tijd voor elkaar. Maar ook al hadden we dat gered dan waren we nog niet op het idee te komen hoe te ontsnappen. Het is wel zeker een heel origineel idee.
(voor mezelf: gedaan met Jessicia, Janice, Rob, Sandra, Pascal, Laura en ik)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2018

Played with 7 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No

 

Het Lab

Project Escape Wijchen
Posted on: 2019 march 17

Verrassende en originele elementen

Alleen net gehaald omdat het niet helemaal goed functioneerde aan het eind. Dat was jammer. We kregen daarom extra tijd en hebben het zo gehaald. Wel krigjen we daarvoor compensatie bij de volgende kamer die we binnenkort gaan doen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in October 2018

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2019 march 17

Erg leuk gedaan, afwisselend


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in August 2018

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No

 

De Melkput

Escape Room de Melkput
Posted on: 2019 march 17

Leuk om tegen ander team te strijden, maar niet leuk dat je het dan niet kan afmaken als het andere team eerder klaar is

Het is een leuke locatie en de puzzels zijn leuk. Maar je strijdt tegen een andere groep. Zodra zij klaar zijn stopt ook voor jouw team het spel. We hadden het zeker gered binnen het uur, maar nu dus niet. Dat vond ik jammer.

Verder wel erg leuk en originele locatie


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in June 2018

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No

 

De Groote Ontsnapping

Escape Loevestein
Posted on: 2019 march 17

Leuk kamer, goed te doen


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in April 2018

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

MYSTERIUM

Mysterium
Posted on: 2019 march 17

Verrassende en originele elementen


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2018

Played with 7 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

Ik krijg de slappe lach als ik hier aan terugdenk: Origineel, spannend en grappig

Tja, waarom de slappe lach? Dat kan ik natuurlijk niet uitleggen zonder te spoileren, maar het moet ook voor degene die ons volgt in de kamer erg grappig zijn hoe wij te werk gingen. Het blijft dus een van mijn leukere herinneringen


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in January 2018

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No

 

The Break-In: Another Story

The Loophole
Posted on: 2019 march 17

Een beetje vreemd

Er waren te veel zaken onduidelijk. Het spel begint direct, wat wel leuk is maar de info vooraf klopte niet waardoor het even duurde dat we door hadden dat het inderdaad zo de bedoeling was. De puzzels waren aardig maar niet altijd even logisch. Het verhaal wat duidelijk werd tijdens de spel was wel erg leuk.

Ineens hadden we het spel gehaald, maar niet goed wetend waarom. Naderhand is dat goed doorgesproken.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in January 2018

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

Koelcel

SS Rotterdam
Posted on: 2017 december 19

Erg naar mijn zin gehad

We zijn hier geweest op het moment dat het code rood was in Nederland in verband met sneeuw. Onze escapegroep kwam van Rotterdam, Utrecht, Nieuwegein en Wageningen. Toen we wegreden ging het nog goed, maar als snel zouden we allemaal (behalve degene die uit Rotterdam komt) te laat komen. We "gleden" langzaam richting de SS Rotterdam. Gelukkig hadden alle groepen na ons geannuleerd en zo konden we vanuit de sneeuwkou toch nog zo de koelcel in (brrrrr).

De koelcel was een bijzondere plek, De puzzels waren uitdagend maar wel te doen en toch ook weer origineel. Naarmate je meer escaperooms speelt kan dit een issue worden, maar hier niet. (Inmiddels een stuk op 17 gedaan).

Helaas hebben we het net niet gered. Maar we hebben wel erg genoten van de puzzels en we waren er bijna.....

Daarna op de boot gegeten. Na die barre tocht op de heenweg wilden we even aansterken, waarna we zonder problemen naar huis zijn gegaan. Code rood was opgeheven.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2017

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No


 • Puzzels
 • Hints kwamen op tijd, niet te vroeg en niet te laa
 • Concept van hoe je sommige hints in het spel kreeg
 • Puzzels passen ook goed bij het thema
 • Uitvoering/aankleding was goed

  Karinapauperloos

Het Landhuis

Escape Room Gelderland
Posted on: 2019 march 17

Leuk kamer, goed te doen


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 6.5


Played in November 2017

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

The Diamond Heist

The Team Building
Posted on: 2019 march 17

Wij tegen het andere team: Leuke uitdagingen in de kamer

Een uitje met ons team waarbij we op het laatst besloten met 4 dames tegen de 5 heren te gaan strijden. Zij waren er iets eerder uit, maar toch erg geslaagd.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Unieke locatie en leuk Thema


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in September 2017

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No

 

Room 22

Escaping Almere
Posted on: 2019 march 17

Leuke kamer, goed te doen, toch niet gehaald (grr)


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in August 2017

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No

 

Het Museum

This is escape Breda
Posted on: 2019 march 17

Erg leuk gedaan


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2017

Played with 7 persons

Escaped: Yes  45:22 min

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 march 17

Geweldig kamer met veel mooie elementen

Puzzels waren origineel. We kwamen langzaam op gang. Daarna ging het vlot, maar uiteindelijk toch te langzaam door enkele fouten in .... Bijzonder puzzels:

Het was wel superleuk!!!!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in May 2017

Played with 5 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: No

 

Bank of H.E.L.

Bank of H.E.L.
Posted on: 2019 march 17

Erg leuk gedaan, afwisselend

Ik blijf het lastig vinden iets te schrijven zonder te spoileren voor anderen. We waren met 7 mensen en dat is altijd wel veel voor een kamer. We hadden aardig wat ervaren spelers en konden alles daarom prima oplossen.... behalve de laatste puzzel. Dat duurde erg lang voor het kwartje viel.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in May 2017

Played with 7 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes

 

Elevator Room

Escape Mission Eindhoven
Posted on: 2019 march 17

Lift?

Puzzels zijn te doen. Wij hadden problemen omdat er een jas hing over een tas waar van alles in zat. De jas die er hing was van een van onze spelers. Alle spullen mochten mee naar binnen en aangezien je niet in de spullen van de medespelers wilt zitten,Rode bakjes hoorden niet bij de puzzel. Daarnaast hebben we veel tijd verloren aan decoratiemateriaal. Niet echt het idee dat ik in lift stond.
De medewerkers moesten meer kamers bedienen.
Grappig was wel dat we dachten het niet meer te kunnen halen en ineens iemand iets vond en we alle overgebleven puzzels ineens wisten te plaatsen. Gauw rennen. We hadden nog 30 seconden over en waren verbaasd dat we het toch nog hadden gered.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 5.5


Played in February 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Personeel moet meer kamers tegelijk bedienen
 • Ik vond het niet echt een lift idee
 • Spullen van iedereen mee naar binnen genomen werd.

 

Prima kamer


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2019 march 17

Leuk kamer, goed te doen


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2016

Played with 7 persons

Escaped: Yes  49:00 min

 

Verrassende en originele elementen

Zeer leuk. Verrassende en originele elementen. De grootste verrassing voor mij was dat ik dacht dat we het gehaald hadden en ik zat daarna trots op het terras om te horen dat we het helemaal niet gehaald hebben, maar dat ze ons een paar minuten hebben laten doorspelen, zodat we het konden afronden. Wat natuurlijk super tof is. Iedereen wist dat, behalve ik :-).

Maar het was erg leuk en ik heb enorm genoten.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2016

Played with 7 persons

Escaped: No

 

Geweldig en warm

Het was een enorme warme dag en dat kon je hier ook merken. De puzzels waren origineel, spannend en verrassend. Ik heb het erg naar mijn zin gehad.


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in June 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

The Queen

Real Adventure Game
Posted on: 2019 march 17

Bijzondere kamer, zeker omdat het voor mij aansluit op een bekend verhaal

Als Roald Dahl fan kan ik deze escaperoom natuurlijk niet laten liggen. Ik ben dan ook erg benieuwd. Omdat er meer mogelijkheden zijn om het op te lossen en samenwerken hier nog meer nodig is dan in andere kamers vind ik dit een originele belevenis.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  real-adventure-game-utrecht

Time Ark 4000

Trapped In Time Rotterdam
Posted on: 2019 march 17

Prima kamer

Het is alweer een tijd geleden dat ik deze heb gespeeld en weet niet meer exact te herinneren.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2016

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Doing Time

Clocked-Up
Posted on: 2019 march 17

AY, alle begin is moeilijk

5 personen vind ik een prettig aantal voor escaperooms. Het duurde even voordat we goed op gang waren, maar daarna liep het dan ook wel goed.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2015

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Project Venona

Escaping Utrecht
Posted on: 2019 march 17

Bijzondere ervaring, was mijn 1e escaperoom

De 1e keer een escaperoom doen met mensen die het vaker gedaan hebben is altijd een vreemde ervaring. Iedereen begint direct van alles te zoeken en ik ben dan nog maar aarzelend begonnen. Dus voor mij waren de puzzels allemaal leuk en bijzonder.
Terugkijken vandaag (maart 20919) blijf ik met de ervaring die ik heb dit een leuke kamer vinden met leuke puzzels.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2014

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

0 reviews