Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Persephone

Junior Escaper

Offline

Description

escapism at its finest


Member since

29-05-2023

Location

Amsterdam

Statistics

Escaperooms

12 reviews

12 Rooms played

91.7% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


Team

Zero Drop Weather

3 team members

6 Rooms played

12 reviews

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2023 september 30

Mask up, we're robbing a bank

Fijne kamer met een goede combinatie van beleven en puzzelen. De klassieke sloten zitten er allemaal in, maar voelen niet ouderwets aan en worden regelmatig afgewisseld met andere puzzeltechnieken en -mechanismen. De puzzels zijn lineair, maar puzzelstukjes voor volgende puzzels kom je al eerder tegen. Het is de uitdaging om de goede hints aan elkaar te koppelen om iets op te lossen, wat we tof vonden: de puzzels waren daardoor niet te makkelijk maar wel goed te doen. Wij speelden met zijn drieën, dat leek een ideaal aantal voor de kamer. Enig klauterwerk is wel vereist.

Een schrikmomentje aan het begin spreekt de zin 'geen acteurs' op de website wat ons betreft wel tegen. Toen er enige paniek ontstond of dat nogmaals zou gebeuren, kregen we van de sympathieke host wel de 'hint' dat dat schrikmoment de enige zou zijn.

De kamer is echt heel gedetailleerd afgestemd op de serie, maar zonder voorkennis heb je niet het gevoel dat je wat mist. De host nam achteraf de tijd om ons de kamer uitgebreid te laten zien en de puzzels toe te lichten, waarin ze ook enthousiast de verwijzingen naar de serie benoemde. We hebben genoten en komen zeker eens terug voor 'Here I Am'!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:49 min


 • Goede mix tussen beleving en puzzelen
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit aan puzzels

 

The Non Believers

Your Escape
Posted on: 2023 september 11

Bewogen kamer

Een kamer waarin alles, maar dan ook alles technisch klopt. Verbluffende effecten, kamers die voor je ogen veranderen en een enorm hoogtepunt aan het eind waar alle puzzels en ruimtes naar toe bouwen. Je houdt het bijna niet voor mogelijk in een escape room, en toch... Zonder al teveel weg te geven: deze kamer is bloedstollend spannend, zonder grote jump scares of acteurs, wat de eigenaren van tevoren ook duidelijk communiceren. Elke schroef, technologisch hoogstandje en puzzel komt uit handen van het koppel dat Your Escape runt, en dat ze er ruim drie jaar aan gewerkt hebben spreekt uit alles. Deze kamer klopt, van de intro tot het uitgebreide napraten aan de bar. Wij speelden met vijf man, wat verhaaltechnisch heel leuk was, maar qua puzzels is een team van 3-4 aan te raden als je vaker escape rooms speelt. De puzzels zijn lineair en hoewel er aan bijna alles een draai is gegeven dat je je er met meerdere mensen tegelijkertijd aan kunt werken, zijn er toch één of twee momenten geweest waarop anderen vooral in de weg stonden. Maar dat zijn details. Wát een ervaring deze kamer. Wie niet bang is om de krochten van het brein – en het huis – van een man met geheimen te ontdekken: this is your chance.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Magistrale techniek
 • Lineaire puzzels geschikt voor groepen
 • Sterke introductie en origineel plot
 • Unieke ervaring

 

The Vault

Sherlocked
Posted on: 2023 september 30

De kofferbewaker

De allerbeste start van een escape room die ik ooit heb gespeeld. Met een berg aan video's en extra informatie vers in ons geheugen stonden wij te trappelen van voorpret op de parkeerplaats op het Damrak in Amsterdam. Hoewel het niet nodig is om de informatie die je eerder toegestuurd krijgt te bekijken, verhoogde het onze anticipatie enorm. De ervaring begint zo nog voordat de tijd ingaat.

De acteurs in de ruimte voegen echt enorm toe aan de beleving. Voor spelers die nog nooit met acteurs hebben gespeeld en een beetje huiverig zijn, is dit een goede manier om met deze nieuwe vorm van beleving in aanraking te komen.

De kamers zijn echt magistraal mooi. De locatie in de Beurs van Berlage is natuurlijk fantastisch, maar ook de sfeer en de afwerking van de puzzels en ruimtes was tot in de puntjes uitgewerkt. De kamer is qua verhaal gemaakt voor vier personen, maar voor sommige puzzels is een vijfde persoon juist weer handig. Beide groepsgroottes zouden goed werken. Wat ik heel tof vond aan The Vault, is dat je voor veel puzzels echt moest samenwerken en goed moest communiceren om ze op te kunnen lossen. De meeste puzzels zijn parallel, maar je dient ze wel allemaal op te lossen voor je door kan naar de volgende ruimte. Daardoor zat je nooit lang vast op één puzzel en kon je goed door wisselen.

Het verhaal zat goed in elkaar en bouwde logisch en intuïtief op door de kamer. De ontknoping van het verhaal was vrij abrupt en ook aan het einde van de kamer stonden wij even met vraagtekens of het nu afgelopen was. De host was ontzettend vriendelijk en ondanks dat er geen ruimte was om een drankje te doen, hebben we nog wel even kort nabesproken.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Origineel verhaal
 • Fantastische start van de kamer
 • Goede eerste ervaring met acteurs
 • Intuïtieve parallelle puzzels
 • Prachtig decor en locatie
 • Enigszins abrupt einde

 

Communicatie is de sleutel (maar je armband werkt ook)

Wat een fántastische ervaring was Aurum. Al vooraf wordt je uitgenodigd om je helemaal in te leven met een voice memo en video die je kunt bekijken en bij aankomst begint de geheime missie meteen: je gaat het ‘Goudmuseum' binnen, waar je met de instructies vooraf armbanden kan vinden die als sleutels fungeren in de kamers. Die waren prachtig ingericht en bouwden echt op elkaar voort: principes als de sleutels worden in kamer 1 uitgelegd en komen steeds iets ingewikkelder terug. In veel andere reviews wordt benadrukt dat het meer een ervaring dan puzzelen is, en hoewel deze kamer absoluut een ervaring is met een ijzersterke verhaallijn en opbouw, was ik positief verrast over de hoeveelheid puzzel. We zijn toch eigenlijk het volle uur aan het puzzelen geweest, al steken de puzzels iets anders in elkaar dan in andere escape rooms. De puzzels zijn lineair, maar vereisen communicatie terwijl je bij verschillende stations staat. Dat is een geweldig uitgangspunt: iedereen moet wel actief meedoen. Eventuele hints zijn naadloos in het narratief geïntegreerd, waardoor je helemaal in het avontuur kunt opgaan en haast vergeet dat je een escape room speelt.

Wij waren ook enorm tevreden over het personeel van Backspace, dat uitgebreid de tijd nam om fysiek door alle kamers te lopen met ons om de puzzels en mechanismen toe te lichten. Ook over de totstandkoming van de kamer kon ze enthousiast vertellen, toen we hier naar vroegen. Dat maakte de ervaring nog veel bijzonderder!

Het enige punt van kritiek dat ik heb is de ‘groepsleider' die je vooraf aan dient te wijzen. Die deed er maar weinig toe, en dient een specifieke armband te dragen, wat ons uit de introductiefilm niet duidelijk was geworden. Het maakt niet bijster veel uit, want ook zonder leider kun je de kamer met veel plezier spelen. Ik zou dit element in de toekomst dan ook lekker weglaten. Het verhaal, de beleving, de prachtige geïntegreerde decors en afwisselende puzzels zijn meer dan genoeg om ook de ervaren escape teams vol verwondering achter te laten. Absolute aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  63:24 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decor

  Nvveen

Steampunk Adventure

My Escape Club
Posted on: 2023 may 30

Parallelle puzzels met veel samenhang

Hele toffe kamer! De krappe en ongezellige ontvangstruimte bij MyEscapeClub past absoluut niet bij de liefde en details die duidelijk in de kamers hier zijn gestopt. Met een groep van vijf, waarvan de meeste beginners, hebben wij Steampunk Adventure getackeld. De kamer was perfect voor onze groep: er waren veel parallelle puzzels aanwezig die elk een duidelijke link hadden tot het grotere verhaal. Je kon daardoor goed afsplitsen in duo's of alleen om een puzzel op te lossen. Hiervoor kan je heen en weer tussen verschillende kamers, waardoor je niet altijd door hebt wat er in de andere ruimte gebeurde. Fijn, want daardoor was iedereen actief betrokken en konden we wisselen van puzzel als iemand ergens niet uitkwam. Erg tof hoe bijna alles uit het decor een rol speelde in een van de puzzels (je moest alleen even uitvogelen welke).

De meeste puzzels speel je in de verbonden kamers, de ontknoping en bijbehorende ruimte vond ik wat gehaast voelen, die hadden we in no-time opgelost. Leuk hoe de zintuigen in de puzzels terugkomen. Echt een aanrader voor groepen om te spelen, al is goede communicatie wel echt belangrijk: je hebt geen idee wat de rest aan het doen is in de andere kamers en of bepaalde onderdelen al gebruikt zijn voor een andere puzzel. De hints liggen goed verspreid over de kamers. Wel hadden we last van enige technische mankementen: de fiets had maar 1 trapper en een puzzel die we al hadden opgelost activeerde niet naar behoren.

Desondanks beviel de kamer beviel zo goed, dat we spontaan besloten om dezelfde avond nog een escape room te spelen hier. Personeel was erg vriendelijk en bood ons een mooie korting aan voor de tweede kamer, die ook erg beviel.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 5 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Uitdagende hersenkrakers
 • Parallelle puzzels
 • Ideaal voor groepen
 • Mooi decor
 • Enige technische mankementen
 • Abrupte ontknoping

 

Judgement Day

My Escape Club
Posted on: 2023 may 30

Dystopische inbraak

Nadat wij bij MyEscapeClub de Steampunk Adventure-kamer hadden gespeeld, besloten we dezelfde avond tegen een mooie korting ook Judgement Day uit te proberen. Dat was een goede keuze! De setting van deze kamer is helemaal in ons straatje: in een distopische toekomst ontdek je een oude militaire bunker die belangrijke informatie bevat voor de strijd die de overgebleven mensen voeren tegen zelfbewuste technologie.

In vergelijking met Streampunk Adventure waren in deze kamer iets minder parallelle puzzels te vinden. In onze groep van vijf kwam het daarom richting het einde wel voor dat mensen niet actief aan het puzzelen waren. Over de puzzel met de kabels hebben we erg lang gedaan, wat op een bepaald moment wel begon te frustreren. Aangezien we verder een snelle tijd neerzetten, kregen we niet actief hints van de spelleider.

De ontknoping was een van de beste die ik tot nu toe heb gespeeld. Er is een moment waarop je in verschillende ruimtes bent zonder met elkaar te kunnen communiceren, wat ik erg vond bijdragen aan de beleving. Het idee dat de 'soldaten' de voorgaande ruimtes al bereikt hadden en we daar niet meer heen konden zorgde bij ons voor de nodige adrenaline. We hadden echt even een momentje nodig om bij te komen na de gewaagde (en gelukkig geslaagde) ontsnapping.

De kamer is absoluut een aanrader, idealiter met een groep van 3-4 mensen of een meer ervaren tweetal. Ben je met meer, dan is Steampunk Adventure geschikter om iedereen betrokken te houden.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 5 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Leuk voor ervaren spelers
 • Fantastische ontknoping
 • Verhaal
 • Origineel
 • Vijf mensen was eigenlijk net teveel

 

Ouderwets griezelen

Hele leuke kamer voor groepen die eens iets engers willen proberen, maar acteurs en poppen nog een stapje te ver vinden. De groep wordt aan het begin gescheiden, een deel van de groep geboeid. De geluidseffecten en projecties hielden de kamer redelijk spannend, al zit de spanning vooral in het begin van de kamer. Het achtergrondverhaal, gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker, maakt de ervaring sterk. Het idee dat als je de kamer niet op tijd oplost, dat jij die nacht ook zal verdwijnen, net als alle slachtoffers, brengt voor mensen met een levendige verbeelding de kamer en de buitenwereld bij elkaar. De grootste jump scares kwamen van het abrupte geluid van de walkie talkie die je gebruikt om om hints te vragen.

De puzzels waren afwisselend en gebruikten meerdere elementen uit de kamer, waardoor goede communicatie belangrijk is. Met een groep van drie was de kamer goed te doen, met meer mensen lijkt het me al snel krap worden. Het einde was een beetje abrupt, dat had wel wat sterker gekund.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Spannend
 • Lineaire puzzels
 • Abrupt einde

 

Puzzel galore voor beginnende groepen

In deze familievriendelijke kamer komen spelletjes en ontsnappen samen. Zonder al teveel weg te geven, bestaat de ontsnapping uit drie 'delen' (waarvan het tweede deel meer een intermezzo voor kinderen en arcade-lovers is). Vooral in het eerste deel zijn er ontzettend veel spelletjes en puzzels die je tegelijkertijd kunt oplossen. Als je met meer vier of meer mensen speelt, is dat ideaal: je kunt opsplitsen en wisselen tussen de puzzels als iets niet lukt. In het derde deel was dit in mindere mate het geval, maar onze groep van vier is eigenlijk op elk moment druk aan het puzzelen geweest, wat niet bij elke escape room het geval is. Zoals andere reviews terecht aangeven, ben je meer spellen aan het spelen of objectives aan het behalen in plaats van een zoektocht naar puzzels om een mysterie op te lossen, maar dat maakte de kamer voor mij juist dynamisch en bracht veel energie in de groep. Het decor was mooi gemaakt en de puzzels waren logisch, maar niet té makkelijk. Deze kamer is een droom van een escape room voor elke tienjarige, maar ook beginnende groepen (4+ mensen) kunnen hier hun hart ophalen.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Fantastisch voor grotere groepen (4+)
 • Geschikt voor families
 • Veel simultane puzzels (niet-lineair)

 

The Pirate Bay

Escape Factory Noord
Posted on: 2023 may 29

Lekker veel puzzels in een immersieve ruimte

Goede kamer waar in de eerste ruimte de sfeer direct al wordt gezet. Het decor is prachtig! Puzzels bestaan uit meerdere elementen die je zelf aan elkaar moet linken, wat het uitdagend maakt. Het grootste gedeelte van het spel zijn er meerdere puzzels die je tegelijk kunt oplossen, waardoor je team kan opsplitsen, wat als voordeel heeft dat iedereen altijd actief aan het meepuzzelen is. De setting aan het begin wordt goed gezet: er moet een sleutel gevonden worden voor een set handboeien...


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Wild Joe

Escape Factory Noord
Posted on: 2023 may 29

Klassieke escaperoom voor beginners

Onze groep besloot na de kamer 'The Pirate Bay' op deze locatie spontaan om direct nog een kamer te doen. Dat werd 'Wild Joe', en helaas kon deze kamer niet toppen aan de andere. Het is op verschillende gebieden een klassieke, weinig verrassende escape room: het verhaal is niet bijzonder uniek, de puzzels zijn lineair en bestaan vooral uit cijfersloten. Er zit aandacht in het decor, maar het voelt als een kamer die je al vaker hebt gezien. De kamer begint in het donker, wat een leuke twist is. Het idee dat je achtervolgd wordt, zorgt dat de spanning tijdens sommige puzzels om te snijden is. Voor mensen die niet eerder een escape room hebben gespeeld, is dit een mooi en niet te moeilijk begin. Als je al vaker hebt gespeeld of denkt dat je groep meer uitdaging aankan, zou ik 'Wild Joe' overslaan.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Leuk voor beginners
 • Geschikt voor families
 • Te simpel
 • Weinig origineel
 • Veel cijfersloten

 

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Posted on: 2023 may 30

Zolderkamerpaniek

Heerlijke kamer zonder acteurs voor angsthazen die graag de spanning willen voelen. Je voelt de tijd echt tikken in deze kamer, waarin ik meerdere malen ben opgeschrikt door ratelende buizen of hard geklop op de muur. Wij speelden met een groep van zes man, veelal onervaren, waardoor een geschrokken gil vaak tot een kettingreactie van kleine paniek leidde. Aan de meeste puzzels kunnen maar 1 of 2 mensen tegelijk werken, waardoor zeker aan het einde een deel van onze groep niet echt betrokken was bij de ontsnapping. De sfeer zat er goed in, waardoor dat niet zo'n probleem was.

Zonder al teveel weg te geven, zal de locatie en ervaring in de laatste ruimte me nog lang bijblijven. Fantastische ontknoping! Helaas zijn wij op een haar na niet ontsnapt: de laatste knop hebben we niet goed ingedrukt, waardoor we vast bleven zitten in de laatste minuut. Erg jammer! Kamer is een absolute aanrader, zeker in met een groep van 3 tot 4 personen.


8

Ambiance: 6.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in June 2018

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Minimaal decor

 

KGB

Amaze Escape Den Haag
Posted on: 2023 may 29

Leuke groepservaring

De absolute highlight van deze kamer is dat alle spelers aan elkaar vastgeboeid worden voordat je de kamer betreedt. Dat zorgde voor een hoop hilarische zoektochten, aangezien de mensen op de hoeken de rest van de groep door de kamer leiden. Verder was de kamer vrij standaard: leuk dat de puzzels elkaar opvolgden, maar het grootste deel van het spel bevond je je in een vrij kleine kamer. Het luik naar de geheime overhoorkamer was een leuke toevoeging.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in November 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:42 min


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Begeleiding
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

0 reviews