Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Stargazer

Junior Escaper

Offline

Description

Wie houdt er niet van een goede adrenalinekick? Ontsnappen aan escaperooms is slechts één van de manieren waarop ik de mijne vind. Griezelige deur gaat open? Let's go!


In het verleden ging ik met anderen geocachen, waarbij ik al in aanraking kwam met veel puzzels. Dat helpt met nu bij het oplossen van escape rooms.


Mijn beoordelingen op deze site zijn meestal gebaseerd op hoe meeslepend de ervaring voor mij was. Ik houd ervan kamers te doorzoeken om verborgen dingen te vinden, objecten te verplaatsen, mechanismen op te lossen, kamers die plotseling donker worden en ons de stuipen op het lijf jagen, verhalen die je laten nadenken over je eigen leven wanneer je naar huis rijdt.



Member since

20-06-2023

Location

Leiden, The Netherlands

Statistics

Escaperooms

18 reviews

23 Rooms played

100% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


Teams

Pak haar

1 team members

0 Rooms played

Amigos!

1 team members

0 Rooms played

18 reviews

Chaos, voelde me niet betrokken bij wat dan ook

Helaas, voor mij was deze ervaring een teleurstelling. Ik had het gevoel dat ik nergens bij betrokken was, en dat iedereen alles voor me weg griste.

Een vriendin en ik zijn hier samen naartoe gegaan. Eenmaal aangekomen bleken er nog zo'n 40 andere deelnemers klaar te staan, en raakten we elkaar een beetje kwijt in de massa. Voor ik het wist werd ik ingedeeld in een totaal andere groep. Achteraf blijkt dat de acteurs in het begin hier en daar bij mensen pijlen wie bij wie hoort. Een andere deelnemer vertelde me dat hij "voor de lol, om te kijken wat er zou gebeuren" tegen de acteur heeft gezegd dat ik bij hem hoorde. Zelf kreeg ik dat niet mee. Gevolg: de acteur deelde me in in een andere groep dan m'n vriendin. En bedankt. Toen de acteur mij vroeg of ik nog iemand kende en ik haar noemde deed hij daar niets mee, waarschijnlijk was het daar te laat voor omdat zij al verder was doorgelopen.

Dat een andere deelnemer willekeurig mij aanwijst, daar kon de escaperoom niets aan doen. Wel hadden ze even wat beter kunnen checken of ik het er mee eens was. Dat was ik niet. Ze hadden er beter aan gedaan om dit vooraf op het formulier te vragen, want als je eenmaal binnen komt is het onmogelijk om bij elkaar te blijven.

Eenmaal in de escaperoom zelf werd ik aan mn lot overgelaten. De acteur liep weg naar een andere verdieping. Voor ik het wist liepen er tientallen mensen om me heen met allerlei missies, maar zelf had ik geen missie. Pas na meer dan een half uur lukte het een acteur aan te spreken (ze hadden het heel druk met andere deelnemers) en moest ik spullen gaan zoeken. Dat was te laat, want andere deelnemers hadden werkelijk alles wat ze konden vinden in hun zakken gestopt en lieten niets over voor elkaar. Het is me niet gelukt ook maar 1 dingen te doen.

Totale chaos, iedereen liep vooruit op wat ik wist, ik had geen idee wie met wat bezig was.

Ik ben uiteindelijk de ervaring uitgekomen puur en alleen door rond te rennen achter willekeurige mensen aan zonder enig idee wat ze aan het doen waren. Deels verwijd ik mezelf dat ik in het begin afwachtend was, maar ik had niet kunnen weten dat ik vanaf dat punt zelf verder moest. Er was geen hint waar het verhaal zou beginnen. En er waren te veel deelnemers om de aandacht van een acteur te pakken. Ik moest mezelf opdringen aan de acteurs om überhaupt met hen te praten want er stonden altijd al 5 anderen om hen heen.

Het feit dat als je je niet opdringt dat je dan niet mee telt is voor mij waarom ik een negatieve review achterlaat.

Overigens neem ik het de acteurs niet kwalijk, ze dezen hun best, waren enthousiast en vriendelijk, maar er wordt te veel losgelaten. In het begin werd verteld dat je niet zomaar de gang op mocht. Twee minuten laten renden er overal deelnemers over de gang, wat ik niet deed omdat me was verteld dat dat niet mocht, maar er werd niet ingegrepen. Ik stond dus voor niets te wachten tot er iets zou gebeuren.

Mij advies voor de escaperoom:
1. Vraag vooraf op het formulier of in de email wie bij wie hoort, dan hoef je dat niet meer te gokken bij binnenkomst en is er minder kans dat je mensen verkeerd indeelt omdat een deelnemer zomaar doet alsof hij een ander kent.
2. Structuur in het begin! Laat deelnemers niet massaal rondlopen. En blijf bij ze laat ze niet in de steek.



Response by Prison Escape Utrecht

2024 April 24

Bedankt voor je uitgebreide review. We vinden het vervelend voor je dat je het zo hebt ervaren. Bij deze productie doen we erg ons best om bekenden bij elkaar te houden. Dit wordt gestructureerd bij het indelen van de bus en de plaatsing hiervan. We vinden het jammer voor je dat je de persoon waarmee je was kwijt bent geraakt voordat je de bus instapte. We begrijpen dat je hierdoor niet naast elkaar hebt gezeten, waardoor je niet samen in een cel bent opgesloten. We komen graag met je in contact om je andere punten te bespreken, zodat we geen spoilers delen op deze pagina. Als je een mail stuurt naar: [email protected], nemen we contact met je op.


3

Ambiance: 4.5

Game experience: 1.5

Service: 6.0


Played in April 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • vriendelijke acteurs
 • meerdere verhaallijnen
 • veel materialen
 • zeer grote locatie wordt goed benut
 • Slechte begeleiding
 • Wordt niet goed gechecked wie met wie mee is
 • veel te veel deelnemers
 • deelnemers worden niet aan regels gehouden
 • continue concureren met andere deelnemers
 • niemand werkt echt samen want dat hoeft niet

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Posted on: 2023 october 15

Traditionele kamer, veel sloten

Bij sommige escaperooms kom je binnen en zit je helemaal in een andere wereld, personeel verkleed, wachtkamer in het thema van de kamer. Hier is dat niet het geval, het is duidelijk meer een soort experience locatie die onder andere twee escaperooms heeft. Daarom vind ik reviews van anderen met een 9 of hoger echt te veel.

Dit is een kamer die begint met een korte intro video. Dat zie je ook vaak, maar vind ik jammer, want een kamer met een goed verhaal heeft naar mijn mening geen intro video nodig, dat ervaar je gaandeweg.

Wanneer je de kamer in loopt zie je gelijk overal slotjes, en delen van puzzels. Niet helemaal mijn type kamer I guess. De puzzels zijn duidelijk puzzels, niet echt een "oh wow je kunt dit gebruiken om dat te doen!" maar gewoon "obviously dit hoort bij dat nog even kijken hoe precies". Wel moet je echt goed zoeken, en dat is leuk om te doen.

Er waren een beetje special effects.

Er is een verhaal, maar niet iets van verhaalontwikkeling. Gewoon af en toe als je op een bepaald punt komt hoor je even iets.

De puzzels zijn wel goed te doen, en kunnen ook parallel. Dat vond ik wel goed. Je moet ook echt parallel puzzelen, anders haal je deze kamer echt niet binnen de tijd. Daar waarschuwen ze ook voor als je de kamer in gaat, en kan ik bevestigen.


Response by One Hour Lockup

2023 October 15

Bedankt voor je review van onze kamers Zodiac Killer en Illuminati Headquarters. Jammer om te lezen dat ze niet aan je verwachting hebben voldaan. We hebben er ontzettend veel tijd, geld en energie in gestoken om er iets moois van te maken en dan is het zonde als dat niet gezien wordt en resulteert in een magere voldoende. Wij troosten ons met de gedachte dat meer dan 99% van onze bezoekers onze escaperooms een (veel) hogere waardering geeft.

Op basis van het feit dat ons personeel niet verkleed is en we niet voor iedere escaperoom een eigen ontvangstruimte in thema hebben noem je ons een “experience locatie die onder andere twee escaperooms heeft”. Daarmee doe je ons echt te kort en dat vind ik heel jammer. Onze kamers zijn gemaakt met veel liefde en passie en we doen met het hele team iedere dag ons uiterste best om iedereen een fantastische tijd te geven.

Jouw reviews (ook van andere kamers) wekken de indruk dat jij een hele specifieke smaak hebt op het gebied van escaperooms en dat kamers die niet daaraan die voldoen niet leuk zijn volgens jou. Dat is je goed recht, maar bedenk ook dat iedere kamer anders is en dat die diversiteit nu juist voor velen hetgeen is wat escaperooms leuk maakt. Je moet het zelf weten, maar als je met je huidige blik escaperooms blijft spelen zul je denk ik nog vaak teleurgesteld zijn en dat gun ik je niet. Verruim je blik en het wordt allemaal veel leuker ;-)


6

Ambiance: 3.0

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:59 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Posted on: 2023 october 15

Traditionele kamer

Bij sommige escaperooms kom je binnen en zit je helemaal in een andere wereld, personeel verkleed, wachtkamer in het thema van de kamer. Hier is dat niet het geval, het is duidelijk meer een soort experience locatie die onder andere twee escaperooms heeft. Daarom vind ik reviews van anderen met een 9 of hoger echt te veel.

Dit is een kamer die begint met een korte intro video. Dat zie je ook vaak, maar vind ik jammer, want een kamer met een goed verhaal heeft naar mijn mening geen intro video nodig, dat ervaar je gaandeweg.

De puzzels zijn duidelijk puzzels, niet echt een "oh wow je kunt dit gebruiken om dat te doen!" maar gewoon "obviously dit hoort bij dat nog even kijken hoe precies". Wel moet je echt goed zoeken, en dat is leuk om te doen.

Er waren een beetje special effects.

Het verhaal bestaat uit cut-scenes waar je even op moet wachten. Dat vind ik jammer, ik houd meer van kamers die zelf het verhaal vertellen door alles wat je doet en ziet. De cut-scenes en intro waren naar mijn mening een beetje kinderachtig maar dat hoeft niet slecht te zijn, je kunt dat ook juist grappig vinden.

De puzzels zijn wel goed te doen, en kunnen ook parallel. Dat vond ik wel goed. Je moet ook echt parallel puzzelen, anders haal je deze kamer echt niet binnen de tijd. Ik vond de puzzels te makkelijk.


Response by One Hour Lockup

2023 October 15

Bedankt voor je review van onze kamers Zodiac Killer en Illuminati Headquarters. Jammer om te lezen dat ze niet aan je verwachting hebben voldaan. We hebben er ontzettend veel tijd, geld en energie in gestoken om er iets moois van te maken en dan is het zonde als dat niet gezien wordt en resulteert in een magere voldoende. Wij troosten ons met de gedachte dat meer dan 99% van onze bezoekers onze escaperooms een (veel) hogere waardering geeft.

Op basis van het feit dat ons personeel niet verkleed is en we niet voor iedere escaperoom een eigen ontvangstruimte in thema hebben noem je ons een “experience locatie die onder andere twee escaperooms heeft”. Daarmee doe je ons echt te kort en dat vind ik heel jammer. Onze kamers zijn gemaakt met veel liefde en passie en we doen met het hele team iedere dag ons uiterste best om iedereen een fantastische tijd te geven.

Jouw reviews (ook van andere kamers) wekken de indruk dat jij een hele specifieke smaak hebt op het gebied van escaperooms en dat kamers die niet daaraan die voldoen niet leuk zijn volgens jou. Dat is je goed recht, maar bedenk ook dat iedere kamer anders is en dat die diversiteit nu juist voor velen hetgeen is wat escaperooms leuk maakt. Je moet het zelf weten, maar als je met je huidige blik escaperooms blijft spelen zul je denk ik nog vaak teleurgesteld zijn en dat gun ik je niet. Verruim je blik en het wordt allemaal veel leuker ;-)


6.5

Ambiance: 4.5

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

The House Next Door

Escape Game Over
Posted on: 2023 october 05

Erg kale escaperoom

Een vriendin en ik bedachten ons laat op de avond dat het leuk zou zijn om een horrorescaperoom te doen in Amsterdam. Catacombs was al vol, maar deze kamer was wel beschikbaar. We belden de escaperoom en werden zeer vriendelijk geholpen. En toen blij onderweg om voor het eerst met z'n tweeën een escaperoom te doen. Ook bij aankomst werden we weer zeer vriendelijk ontvangen. Spullen de locker in, en toen al snel de escaperoom in.

Het decoor van de escaperoom viel als eerste op. Deze was naar mijn mening nogal simpel en leeg. Dat bleek voor de hele escapeervaring het geval. Eigenlijk waren er bijna geen dingen te vinden die niet onderdeel waren van de puzzels.

De puzzels zelf waren ook erg straight forward. Toch liepen we twee maal een beetje vast. De eerste keer omdat een cijferslotje tussen twee getallen bleef hangen op een combinatie die eigenlijk wel juist was. De tweede keer omdat er iets niet goed zichtbaar was in het donker. Daarvoor kregen we al snel een 'hint'. De hint was geen hint, er werd ons gewoon verteld wat we moesten doen. Dat vond m'n vriendin niet zo leuk.

Vlak voor we naar binnen gingen werd ons een verhaal verteld. De kamer bevestigde het verhaal, maar het verhaal ontwikkelde zich niet. Het was wat het was, aan het eind weet je nog net zoveel over de personages als wanneer je er in gaat.

De horrorfactor was er wel. Een aantal jumpscares of creepy dingen, sommige waren voorspelbaar, andere niet. Maar echte schik hadden we niet. Helaas speelde er gedurende de hele escaperoom achtergrondgeluid over de speakers die eerder hinderlijk was dan spannend, maar goed ook dat is een kwestie van smaak.

tldr:
Erg basic. Niet moeilijk. Je moet gewoon goed om je heen kijken en alles gebruiken wat je ziet.
Ik vind het eigenlijk lastig om deze review te posten, ik gun het deze mensen om een goede review te krijgen, maar de kamer was gewoon niet iets wat NAAR MIJN MENING niet iets wat je in de top 50 van Nederland mag verwachten.


5

Ambiance: 3.0

Game experience: 5.5

Service: 9.5


Played in October 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  60:14 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Gebrek aan verhaal
 • Moeilijkheidsgraad (te makkelijk)
 • Decor
 • Weinig origineel

 

Klassieke escaperoom

Goede escaperoom, niet te moeilijk, aanrader als een van je eerste escaperooms. Voor ervaren spelers misschien ietsje simpel (niet veel wow als je al bekend bent met escaperooms).


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • niet iedereen bij dezelfde puzzel
 • wat makkelijk

 

Interessant decor

Het decor wisselt sterk af en heeft wel wat bijzondere elementen. De puzzels zijn zowel zoekwerk als even nadenken. Je hebt wel wat haast met deze kamer.
Het verhaal is niet sterk, maar ok.
Bij ons ging er wel 3 maal iets mis. Er bleef een sleuteltje vastzitten in een handvat. Een computer liep even vast. En een onderdeel van onze puzzel was niet op de juist plek teruggelegd waardoor we die puzzel niet konden oplossen tot de spelleider door kreeg dat er een fout was gemaakt. Maar goed, misschien hadden we gewoon pech. Wel gehaald en leuk gevonden.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • filmpjes duren wat lang
 • einde wat abrubt
 • kamer niet goed gereset
 • Gebrek aan verhaal

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Posted on: 2023 august 16

Meer een experience

Andere reviewers hadden het ook al geschreven, het is meer een experience. De puzzels zijn best wel makkelijk. Er is niet veel diepgang in het verhaal, en de manier waarop het verhaal verteld wordt vond ik persoonlijk niet leuk, meer geschikt voor jonge kinderen. Dat was overigens ook zo voor de andere twee kamers van lock'd Winterswijk.
Ook de seksistische mop die in de escaperoom zat vond ik niet zo tof. Niet mijn humor of gewoon fout.
Een deel van deze escaperoom lijkt veel op The Dome (Mama Bazooka - Bunchoten-Spakenburg) maar The Dome was echt leuker en moeilijker.

De bijzondere kamer van deze escaperoom is bij ons twee maal vastgelopen, en bij de groep na ons gebeurde dat opnieuw. Daardoor lag de escaperoom toch wel 5 - 10 minuten stil terwijl er handmatig wat gereset werd. Bij navraag blijkt dat wel vaker te gebeuren. Het was al niet zo'n meeslepend verhaal, maar als het vastloopt dan zit je er even helemaal niet meer in.
Voor een van de senses (smaak) was er blijkbaar iets op. Toen we in de kamer aan kwamen stond er een flesje van hetgeen dat we hadden moeten proeven, om maar aan te geven dat dit dus op was. Niet goed voorbereid dus.

Voor iemand die niet veel escaperooms heeft gedaan lijkt deze kamer misschien best wel bijzonder, maar dezelfde elementen kun je ook terugvinden in andere escaperooms (The Competition - Outerground - Rijswijk) (The Dome - Mamma Bazooka - Bunschoten-Spakenburg )


4.5

Ambiance: 4.0

Game experience: 4.5

Service: 6.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • vriendelijk personeel
 • Weinig origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Beleving
 • Decor
 • Gebrek aan diepgang in het verhaal
 • Meer voor kinderen dan voor volwassenen

 

Oude escaperoom en dat zie je

Het geen wat me het meest is bijgebleven is dat de einddeur wagenwijd open stond lang voordat die open had moeten gaan. En toen we eenmaal door hadden dat we daar niet moesten zijn werd er niet ingegrepen. Pas de tweede keer dat we door die deur kwamen had de spelbegeleider door dat er iets mis was en kwam hij verbaasd kijken hoe dit toch kon. Nou, die deur stond dus gewoon wagenwijd open.

Het verhaal was een voorzet "je zit in deze situatie, succes" en daarna was er verder geen verhaal.

Bij 1 van de puzzels liepen we vast (6 ervaren escaperoom spelers) omdat de puzzel ook getallen bevatte die niets met de puzzel te maken hadden. Een van de puzzels ging open voordat die open had moeten gaan, en ook hier liet de spelbegeleider niet van zich horen. Waarschijnlijk had hij het druk om zijn collega te helpen om de andere escaperoom "senses" weer op de rails te krijgen want die loopt regelmatig vast.

Er is steeds maar 1 puzzel tegelijk, waardoor je elkaar in de weg loopt.


5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 3.0


Played in August 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:50 min


 • Heeft onderhoud nodig
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Slechte begeleiding
 • Weinig origineel

 

Beetje gericht op kinderen, maar wel ok kamer

Het verhaal is simpel en wordt verteld op een manier die vooral voor kinderen geschikt is, maar dat past ook in het verhaal, dus dat is ok.

Het decor is duidelijk gemaakt van afgedankte oude dingen (oude keukenkastjes, oude versleten koelkast, dat soort dingen) waardoor je ziet dat je in een escaperoom zit, het voelt niet echt alsof je in een situatie zit. Een ander voorbeeld is de boekenkast waar de boeken duidelijk nep zijn omdat ze zijn afgesneden en opgeplakt. Dat soort dingen maken het decor net even wat minder.

Het verhaal bevat niet veel diepgang, is wat voorspelbaar, maar de manier waarop het wordt verteld is ook wel weer grappig. En er zijn goede puzzels, soms ook meerdere tegelijk waardoor je elkaar even niet voor de voeten loopt. Van de drie kamers op deze locatie is The Sleepover wat mij betreft de beste van de 3.

Ik baalde wel van een deurtje wat niet open ging omdat er blijkbaar nog een haakje aan de zijkant zat. Dat haakje hadden we niet gezien omdat de kamer daarvoor te donker was. Wij dachten dat het deurtje open zou gaan als we een puzzel hadden opgelost, en liepen dus vast tot na een lange tijd iemand het haakje ontdekte. Ik zou aanraden om dat haakje te vervangen door een magneetje om dit soort vastloop frustraties te voorkomen.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Kinderachtig op een grappige manier
 • Decor

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2023 july 17

Redelijke escaperoom, heeft wat leuke elementen maar niet super meeslepend

Vond deze escaperoom wel leuk, had wat interessante elementen kwa atmosfeer, ook een paar opvallende puzzels die ik niet eerder heb gezien. Maar als ik dit vergelijk met andere escaperooms dan vond ik sommige puzzels wel voorspelbaar, het soort dat je overal ziet. Daarnaast voelde het niet alsof ik ergens anders was, het decor was simpel en niet erg realistisch. Er was een acteur, en die deed het ok, maar voegde niet echt veel spanning toe. Als ik dit vergelijk met andere escaperooms zoals "Corpse inc in Baarn" en "Dark park - the end - in Zoetermeer" en "Poppet - Rock city - in Amersfoort" dan waren die echt veel meeslepender en speelde de acteur daar een veel grotere rol.

Even in detail:
De puzzels vond ik af en toe wat voorspelbaar, maar sommige waren origineel.
1 puzzel vond ik wat onlogisch, daarvoor hadden we echt een hint nodig anders hadden we het nooit gezien.
Er speelde continue geluid over de speakers die de atmosfeer moest helpen, maar aan de andere kant zie je gewoon die speakers hangen. Dan is het decor daarmee ook wel weer een beetje minder mooi. Daarnaast was er buiten de dingen die nodig waren voor de puzzels vrijwel geen andere dingen om de kamers mee aan te kleden.

Het was zeker wel een leuke kamer om te spelen, maar niet de mooiste of uitdagendste.

Edit:
Wat me ook is bijgebleven is hoe de host een van de dames van ons team meenam achter de schermen. Toen ik zelf ook ging kijken kreeg ik een gemene sneer van de host dat ik weg moest gaan en werd zelfs de deur dichtgeslagen. Beetje raar. Hij was sowieso de hele avond niet het zonnetje in huis ondanks een poging om een beetje een gesprek met hem aan te gaan.


6.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • begint gelijk verassend
 • heeft wel wat special effects
 • 1 onlogishe puzzel naar mijn mening
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor
 • Onvriendelijke host

 

The Competition

OuterGround
Posted on: 2023 july 17

Je merkt niet dat je in een battle zit

Mijn eerste battle maar zeker niet mijn eerste escape room. Het voelde niet veel anders, want je ziet niet wat het andere team doet of hoe ver ze zijn.

1 van de puzzels was echt te ver gezocht, daarvoor hadden beide teams een hint nodig. En ja, als je een hint nodig hebt en de spelleider bepaald wanneer je de hint krijgt, dan bepaald de spelleider dus ook hoe ver de teams uit elkaar lopen. In een battle wil je niet dat hints nodig zijn, maar de puzzel waar ik aan denk was echt niet logisch, die hint was nodig.

Bij ons zijn er twee luikjes te vroeg open gegaan, wat tot verwarring leidde.

De hints die we kregen waren te direct, er werd eigenlijk letterlijk geschreven wat er moest gebeuren, dat is niet echt een hint meer.

Ook sta je na het oplossen van puzzels vaak meer dan een minuut te wachten op een soort lichtshow die verder niets betekent, het is geen verhaal, geen puzzel, het is gewoon even wachten tot je verder mag.

Ben het met andere reviewers eens dat je best vaak naar elkaar staat te kijken hoe je iets oplost, en onder tijdsdruk ga je dan al snel dingen uit elkaars handen pakken, en dat is niet gezellig. Liever had ik puzzels gezien waarbij teamwerk tegelijkertijd nodig was.

Geen spijt dat we dit gedaan hebben, was nog wel leuk, maar zou het ook niet echt aanraden.


6.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in July 2023

Played with 10 persons

Escaped: Yes


 • wel een paar bijzondere puzzels
 • hints waren te direct
 • 1 puzzel was echt te onlogisch
 • hints zijn nooit eerlijk in een battle
 • Gebrek aan verhaal
 • Geen gevoel dat je in een battle zit
 • soms gaan luikjes te vroeg open

 

Jason's Legacy

OuterGround
Posted on: 2023 july 17

Goed verhaal en je zit er zelf goed in!

Ik heb op deze locatie ook "The competition" en "The exectution" gespeeld en was over die twee kamers niet zo enthousiast, maar "Jasons Legacy" is vele malen beter! Deze kamer is een beleving met goede puzzels, een sterk verhaal waar je de hele tijd goed in zit! Je leert terwijl je puzzelt je omgeving kennen en het verhaal vordert.

De puzzels moet je af en toe samen doen, en dat leidt tot een prettig samenwerking in je team waar je af en toe naar elkaar roept wat er moet gebeuren. DYNAMIEK! Houd ik van.
Er zijn special effects!
Het decor zit echt goed in elkaar, je zit er midden in en je kunt geloven dat je echt ergens anders bent. Het ruikt zelfs alsof je ergens anders bent!

De puzzels kosten wat tijd om uit te zoeken, je krijgt 75 minuten en die heb je ook nodig. Toch zijn ze niet te moeilijk of onlogisch, je blijft niet hangen, je bent continue bezig met het hele team.

Deze kamer kan ik zeker aanbevelen!

Waarom geen 10? Er zijn nog betere escaperooms in Nederland: "The End" in dark park Zoetermeer. "Poppet" in Amersfoort.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend (niet eng)
 • Logica
 • Beleving

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2023 september 30

Moet je spelen

Heerlijke spannende kamer (later meer)


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Spannend
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2023 september 30

Een van de beste escaperooms van Nederland

Deze moet je gespeeld hebben. Ongelooflijk gaaf, met af een toe een "oh wow moeten we dit doen?!" en een "Hoe zijn er nu opeens hier?!".
Op de meeste momenten valt er voor iedereen tegelijk iets puzzelen. Op andere momenten wordt je gedwongen samen te werken. Bij Rockcity vond ik zelfs de oprijlaan naar de parkeerplaats al een aanloopje naar de beleving, en ook de wachtkamer is in decor.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Logica
 • Special effects
 • afwisseling tussen samenwerken en zelf op zoek

 

Poppet

Rock City Escape
Posted on: 2023 september 30

Geweldig

Ongelooflijk goede actrice. Ik heb vroeger op een strenge school gezeten waar ik nog wel wat trauma van heb, en in deze kamer kwam dat even terug boven. Ik was serieus even vergeten dat dit niet echt was. Daarvoor complimenten.

Het decor was ook ijzersterk. Het verhaal wat lastig te volgen, maar dat mocht de pret niet drukken.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2023 september 30

Je bent zelf het verhaal

Ongelooflijk hoe je vanaf de eerste seconde al in het verhaal zit., en er steeds dieper in terecht komt. Je hoeft niet even in te komen, de acteur sleurt je zowat het verhaal in.
Goede afwisseling tussen gedwongen samenwerken en zelf puzzelen. Het verhaal is goed te volgen. Spannende escaperoom met een serieus gevoel van gevaar.
Maanden later is deze kamer nog steeds scherp in mijn herinneringen. Deze moet je gespeeld hebben.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Spannend

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2023 june 20

De beste escaperoom die ik tot nu toe gespeeld heb! Echt ongelofelijk

Het begint zoals zo veel escaperooms, zoek het maar uit, zoeken en puzzelen. Maar hoe meer je oplost, hoe gekker het wordt. Al snel was het niet meer alleen zoeken en puzzelen maar was er ook een gevoel van enige paniek. Ik ging erin met "oh hoe erg kan het worden" en ik kwam er rennend uit. Fantastische ervaring! Hele bijzondere escaperoom met heel veel atmosfeer, hele goede actrice, je wordt genadeloos het verhaal in getrokken en je rolt van de een verrassing in de andere. Een verhaal met een enorme plottwist, die je aan het denken zet ook als je de kamer uit bent.
Deze escaperoom dwingt je tot teamwork, je staat op sommige momenten naar elkaar te roepen. Iedereen heeft genoeg te doen, en toch gaat het niet te snel dus je krijgt alles mee wat er gebeurd.

Bovendien zit er een hele goede pizzeria in de buurt die ook nog eens heerlijke Limoncello heeft. (Bella Torino)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Houd het hele team hard bezig
 • Dwingt je tot teamwork
 • Iedereen maakt vrijwel alle puzzels mee
 • Enorme adrenaline boost
 • Bijzondere effecten
 • Speelt met licht en donker
 • Mooie wachtruimte met voldoende plek
 • Schoon toilet

  MarcTheekopje

The Dam

Escapium
Posted on: 2023 june 20

Kamer ok voor beginners

Wat kleinere escaperoom, niet heel veel verhaal maar wel veel puzzels.


4.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Weinig origineel
 • Sfeer
 • Decor

 

0 reviews