Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Concierge

Volkel , The Netherlands

Closed now

Top #10

75 minutes

2 - 2 (Recommended: 2)

18 year

Read reviews

More about The Concierge

After the sudden death of our beloved director Mr. Jacques Hacfort a lot has changed in our hotel.

The overall management has been taken over by Mr. Anton Maltzahn. He says he wants to prepare the hotel for the future.

His measures are resolute, to say the least. For example, he recently fired our most loyal and internationally highly regarded Concierge Karel Koperslager on the spot. Why is a mystery to everyone.

Given the success of our hotel, this vacancy should be filled as soon as possible.

It is a function for 2 people. Are you flexible, loyal, solution-oriented and of course extremely discreet, then this job might be something for you.

Quickly book a spot in our agenda for your job interview with Mr. Anton Maltzahn.


Themes

Hotel

Mystery

Study

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

224 likes

1188 visitors

60.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Aert Willemsstraat 6
5408 AL, Volkel
The Netherlands

Route

Route

Book

Powered by onlineafspraken.nl

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

551 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (116 rooms played)
Posted on: 2019 March 22

Liefdesbrief aan de klassieke escape room

Onlangs konden we eindelijk weer tijd vinden om eens te gaan escapen. En niet zo maar een. De verwachtingen waren hooggespannen na Kamer 237. Nog steeds een van mijn favoriete kamers. En dan ook nog eens een kamer speciaal voor 2 personen. Perfect, aangezien Nathalie en ik het liefste samen spelen.

Ik kan het het beste omschrijven als een ode aan de klassieke escape room, maar dan helemaal van deze tijd. Ik heb volgens mij de hele kamer met een glimlach rondgelopen. Je merkt aan alles dat deze kamer is gemaakt door liefhebbers. Dat zit em in kleine dingen die ik helaas niet kan benoemen vanwege spoilers. Het thema is geweldig doorgezet op alle vlakken (hints, aankleding, sfeer, puzzels).

Dit is overigens geen kamer die je wegblaast of waar je angstig richting de volgende deur schuifelt. Wellicht iets waar thrillseekers rekening mee moeten houden. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet verrast wordt, maar je bent gewoon heerlijk aan het puzzelen samen en laat het verhaal over je heen komen. Kortom, als je ook maar een beetje een liefhebber van escape rooms bent wil je deze echt gespeeld hebben. Een van mijn favoriete kamers van het moment en ik ben nu al benieuwd naar een eventuele volgende kamer. De verwachtingen zijn alvast hoog gespannen ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 2 persons

Team: escapetalk.nl

Escaped: Yes


 • Liefde voor escape rooms
 • Twee spelers
 • Sfeer, hints, aankleding
 • Het wachten op de volgende...

  kamer237pauperloosproject-escape-nijmegenStefanwim_schoonenberg

Genoten tot de laatste minuut.

Kamers gemaakt voor 2 personen kom je niet vaak tegen. Het is dan ook bewonderingswaardig dat de eigenaars van Kamer 237 dit initiatief genomen hebben om net deze kamer te bouwen.
Wetende hoe zeer we ons in Kamer 237 geamuseerd hadden, kon ik haast niet wachten om deze nieuwe kamer te boeken.

Onthaal :
Net zoals vorige keer is dit een beetje thuiskomen.
Parkeerplaats voor de deur, een hartelijk ontvangst en een ontvangstruimte voorzien van alle comfort.
Ik waardeer steeds die leuke babbel en een drankje voor en na een room. Het is voor ons een avondje weg en dat maakt het gewoon wat completer.

Kamer :
Afgaan op de beoordelingen was deze keer moeilijk, ze is splinternieuw. Maar diep van binnen kon ik alleen maar hopen dat het de kwaliteit zou bevatten van Kamer 237.

En wat voor een pareltje hebben ze hier weer neergezet.
Het verhaal gaat perfect verder als hotel en we komen solliciteren voor de functie van conciërge. Met een nieuwe baas aan het roer komen er nieuwe wetten en plots moest de oude, zeer hoog aangeschreven conciërge weg, maar waarom en komen we daar wel achter...

Eens binnen in de kamer valt het meteen op dat het afwerkingsniveau van een hoog niveau is, dat de puzzels afwisselend zijn en dat je ook, niet onbelangrijk, moet samenwerken, maar met momenten ook individueel aan de slag kan gaan.
Ik waardeer enorm dat er veel denkwerk is gestoken om de puzzels in thema te krijgen. De manier van tips geven, de leuke, soms expres irritante geluidseffecten en de muziek die met momenten spannender en spannender werd, maakte dat het geheel werkte.

Het is die fijne balans tussen opbouwende spanning, goede puzzels, lichte frustraties, die glimlach als je het goed hebt en het stilaan ontrafelen van wat er juist gebeurd is dat dit een zeer goede kamer maakt.


Conclusie :

Ben je met 2 en zoek je een toffe kamer, check dan deze.
Persoonlijk zou ik hem pas doen na je al een paar kamers ervaring hebt. Met 2 kan het ooit best moeilijk zijn, zeker als koppel en wat ervaring kan helpen. Ik schat de slagingskans van deze kamer ongeveer op een 30 a 40% in, dus voel je niet slecht als je hem niet haalt :-), ongeacht heb je sowieso een geweldige ervaring, dat garandeer ik je.

Dit is geen 2.0 of 3.0 kamer, maar ook geen 1.0. Dit is een kamer die op het eerste oog "ouderwets" oogt, maar net omdat de makers dit zo willen hebben.
Ik heb sowieso een zwak voor kamers die niet willen showen met wat voor techniek ze allemaal werken, eenvoud siert, maar hier hebben ze, voor ons dan toch, een manier gevonden om met hedendaagse technieken een zeer tof resultaat neer te zetten.

Kudos voor de eigenaars dat ze de moeite genomen hebben om een kamer te maken, volledig afgestemd op 2 personen.

Ik kon deze kamer erg waarderen door de toffe puzzels die echt knap in thema zaten. Verder werden we perfect opgevolgd en nu en dan met de nodige tips terug in de juiste richting gewezen.
De babbel voor en na de room maakt het voor ons af en niets doet ons meer plezier als een eigenaar, samen met zijn personeel, vol passie en trots te horen vertellen over hij zijn kamer tot leven heeft gebracht.

Een van de beste manieren om te weten of een kamer nu eigenlijk geslaagd is of niet, is de weg naar huis. Als je de hele weg terug er nog over bezig bent is hij ofwel heel erg goed of net heel erg slecht.
Ik kan de receptie met trots vertellen dat, hoewel we niet zijn aangenomen, we zwaar onder de indruk waren en het heel erg jammer vonden dat we voorlopig niet meer hoeven terug te komen.

Tja en dan bedenk je of er nog iets beter/anders kon......
Het enige dat we echt gemist hebben, was Steffie. Tot binnenkort?


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Voor 2 personen!
 • Afwerking
 • toffe puzzels
 • Parkeerplaats voor de deur
 • tof verhaal

  kamer237silkebeerendswim_schoonenbergStefan

BartMBartMEscape ExpertMember since: 2016 August 16 (175 rooms played)
Posted on: 2019 June 24

Wauw, zo hoort het!!

Complimenten voor de makers!!
Dit is een echte 'totaal-kamer'. In deze kamer is de beleving perfect en zijn de puzzels ook nog leuk, nieuw en uitdagend.
Mijn verwachtingen waren hoog, vanwege mijn ervaring van hun eerste kamer (Kamer 237). Maar ook hier zijn deze verwachtingen meer dan waargemaakt. Echt geweldig.

Dit is met zekerheid de leukste en beste escape room die ik ooit gespeeld heb!!

Aanrader voor de ervaren escaper.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  kamer237Stefanwim_schoonenberg

Uitermate voldoenende belevenis

Als ik daags voor het spelen een mail krijg die al helemaal aansluit bij het thema, dan word ik al blij. Ook de ontvangst, door het hotelpersoneel, is goed doordacht en sluit perfect aan bij het verhaal. Heerlijk om een keer níét te horen te krijgen dat je geen kracht hoeft te gebruiken en nergens op hoeft te klimmen.

De kamer is prachtig afgewerkt. Ik kon geen enkel element vinden dat afbreuk deed aan het thema. De puzzels zijn erg tof en passen goed in het verhaal. Met z'n tweeën spelen was voor ons nieuw, maar de kamer is hier echt goed op ingericht. Soms kun je de taken verdelen en soms heb je goed teamwork en communicatie nodig om verder te komen.

In de kamer is goed gespeeld met effecten en het was constant spannend hoe we verder konden en wat ons te wachten stond.

Het was geen gemakkelijke kamer en we hebben deze dan ook nét niet gehaald. Achteraf was er ruimte voor uitleg en er is een gezellige (weer volledig in thema ingerichte) bar om nog even wat te drinken en een praatje te maken met de enthousiaste medewerkers.

Bij Kamer 237 begrijpen ze als geen ander hoe belangrijk de beleving rond een escape room is. Naast het feit dat De Conciërge gewoon een hele gave kamer is, doen ze hier even fijntjes voor hoe je van een escape room een belevenis maakt die je niet snel vergeet. Complimenten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Totaalbeleving
 • Enthousiast personeel
 • Prachtige afwerking
 • Goede effecten
 • Mooie en originele puzzels

  kamer237wim_schoonenbergStefan

AngelUndercoverAngelUndercoverEscaperMember since: 2022 May 3 (31 rooms played)
Posted on: 2022 October 16

Niet aangenomen.....

13* Als je Lost & Found hebt gespeeld en kamer 237.....dan kan de Conciërge natuurlijk niet achterblijven. Vol goede moed begonnen wij onze sollicitatie. Ik heb nog nooit zo hard moeten werken haha! Ondanks dat het kamer is voor twee personen, mag je echt wel hard aan de bak! Wat hebben wij ons zitten frustreren....vol adrenaline, niet goed wetende wat er nu soms van ons verwacht werd. Uiteraard helpt het niet mee als de manager ons op de huid zit en ons soms zo ontzettend uit onze concentratie haalde. Maar eerlijk, dat maakte de kamer ook wel weer hilarisch. Helaas echt net niet gehaald. De laatste puzzel deed ons net even de das om. Vonden we het jammer dat we zonder nieuwe baan de deur uit liepen? Een beetje, het was een hele beleving en blij dat we deze kamer nu ook af kunnen strepen van onze wishlist.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Team: DreamTeam

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  dekorfkamer237

patjehartje1patjehartje1Junior EscaperMember since: 2022 June 3 (27 rooms played)
Posted on: 2022 August 14

Gelukkig niet aangenomen

Dit is de eerste keer dat we met z'n tweeën een kamer hebben gespeeld normaal spelen we in een groep van 4, wat het toch wel extra spannend maakt. Ik was erg benieuwd of het met z'n tweeën ook zou lukken. De kamer en het verhaal zijn erg leuk in elkaar gezet. Het hint systeem was ook leuk en origineel. En we hebben het ook nog eens samen gehaald!
Ik ben blij dat we niet voor die verschrikkelijke man hoeven te werken.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  70:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  Elfeaterkamer237

OVER SERVICE GESPROKEN.

Wat een leuke ervaring was dit! Bij het aankomen werden we al opgewacht aan de deur.. Geen gedwongen sfeer, integendeel. Je voelt je werkelijk welkom en dat op zich is al erg leuk net voor je aan de kamer begint. Gezien we met 4 spelers waren hebben we de kamer twee keer na elkaar gespeeld want het gaat hier dus om een sollicitatie voor twee personen. Bij aankomst bleek dat de GSM van m'n vrouw stuk was en de eigenaar Stefan heeft toen zelfs alles geregeld om met een lokaal telecombedrijf dit probleem op te lossen terwijl wij speelden. Over service gesproken! Ja, ik weet dat ik nog niets over de kamer heb verteld maar als de service zo ver gaat dat de lunch besteld is en persoonlijke problemen worden opgelost en aan het einde van de dag nog eens een gebakje wordt voorzien voor de verjaardag van m'n zoon dan is dat toch fantastisch?! Oprecht bedankt Stefan. You've made our day! Ongezien dit. Nu over de kamer... Ja hoor, ik hoorde de namen Conciërge en 237 al zoveel vallen dat we wel moesten komen ontdekken. De Conciërge was een leuke ervaring om eens met m'n zoon alleen te spelen. Dus als soort van bonding experience met partners of familielid is dit echt een topervaring. De kamer was niet bepaald gemakkelijk maar nog net haalbaar waardoor je wel met een voldaan gevoel buiten komt. Leuke storyline, goed gebruik van licht, decor, sound, video.. Hoedje af. Wij zijn fan!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Goede begeleiding

  kamer237Drs-jlc

CelineSCelineSJunior EscaperMember since: 2021 November 18 (40 rooms played)
Posted on: 2021 November 23

Wauw, wat hebben we gelachen!

Tja, waar zal ik eens beginnen…
Nou om maar met de deur in huis te vallen:

We zijn bij lange na niet ontsnapt, maar ik heb nog nooit zo hard gelachen in een Escape Room als nu, dus even helemaal aan de wereld ontsnappen is ons meer dan gelukt!

Een kamer speciaal voor 2 personen, die zijn er niet veel, en wauw wat vind ik dat een uitvinding in escape-land die van mij veel vaker gemaakt zou mogen worden! Een mooie intieme beleving waarin je gegarandeerd alles van de kamer meekrijgt, je gaat echt samen op avontuur, en deze kamer speelt er fantastisch op in om te zorgen dat er als team geopereerd wordt!
Ik kan natuurlijk verder niets vertellen over hoe ze dit dan doen, iets met spoilers enzo, maar wat zitten er een toffe elementen en puzzels in deze kamer! Echt heeel erg gaaf!

En dan het hintsysteem.. volledig terecht dat dit in de prijzen is gevallen, ge-wel-dig! We hebben er volledig in een deuk om gelegen, het draagt enorm bij aan de sfeer en om je helemaal in het verhaal te voelen, en we zijn er ook nog eens perfect door geholpen.
Complimenten aan gamemaster Lisan hierbij, die dit natuurlijk verzorgde en perfect aanvoelde wat we nodig hadden. Op de juiste momenten hints, niet te snel of te veel, maar zeker genoeg (en dat hadden we nodig hahaha). Op één moment heeft ze ons zelfs, zonder dat wij er al te veel van door hadden, omwille van de tijd een puzzel deels laten overslaan en ons de triomf gegund voor het huidige werk, zodat we één van de gaafste momenten (voor mij) in de kamer in ieder geval nog binnen de tijd konden meemaken. Dat was heeel erg tof, super blij dat ze dit zo heeft gedaan! Nu zijn we op een 100% gaver en perfecter punt in de kamer gestrand dan dat we anders zouden zijn, wat de ervaring en beleving echt ontzettend tegoed deed!

En om nog maar een keertje de gamemaster te prijzen; achteraf kregen we nog een toertje vol uitleg over wat we eventueel fout hadden gedaan en hoe dit had gemoeten + een demonstratie van wat er precies nog was gebeurd na het punt waarop we gestrand zijn (zowel de verhaallijn, als alles over hoe de overige puzzels werkten en opgelost hadden moeten worden). Dit vind ik zo’n enorm pluspunt! Je gaat de kamer namelijk toch nooit meer opnieuw doen, dus dan is het wel zo lekker om zonder het gehaald te hebben toch wel de hele kamer te hebben gezien, in plaats van nooit meer te weten te komen wat je nog gemist had.

Bedankt Lisan en Kamer 237 voor deze onvergetelijke ervaring, jullie zien ons zeker nog terug!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • leuke sfeer
 • Hele gave puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding met een fantastisch hintsysteem
 • Goed verhaal en algehele beleving
 • 90 minuten in plaats van 75 zou denk ik niet mispl

  CelineSkamer237

stefan_hofstefan_hofSenior EscaperMember since: 2017 February 25 (73 rooms played)
Posted on: 2022 December 23

Wauw!

Met zijn 2en alweer een tijd terug deze kamer gespeeld. Enorm genoten van de kamer en van de service! Stefan en zijn team hebben weer wat moois neer gezet! Ik raad iedereen die met zijn 2en een kamer wilt spelen deze kamer aan! Keer op keer is het weer genieten als wij (na een lange autorit) weer hier binnen stappen.
We kunnen niet wachten om jullie 3de kamer te spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  ThatNekokamer237

Esc-apexEsc-apexSenior EscaperMember since: 2019 January 6 (64 rooms played)
Posted on: 2019 May 9

Beste solicitatie die ik ooit heb gehad

Vanaf het moment dat wij door de voordeur van de entree binnenliepen werden wij gelijk het verhaal in gezogen. De aankleding en de details deden veel maar vooral het personeel die ons in personage ontvang deed ons bijna geloven dat we echt kwamen solicitateren voor de functie van conciërge.

Toen we eenmaal de escaperoom binnen kwamen was meteen te zien hoeveel liefde en tijd in het ontwerp en bouwen van deze room is gaan zitten. Kleine leuke details die de kamer een fantastische sfeer geven volledig in het thema.

Wat deze escaperoom zo bijzonder maakt is dat het duidelijk te merken is dat deze is ontworpen voor 2 personen. De puzzels sluiten hier namelijk mooi op en aan en zijn perfect gebalanceerd. Ze zijn uitdagend maar niet te moeilijk. Ook nemen de puzzels niet te veel tijd in beslag waardoor de flow er lekker in blijft.

We hebben een geweldige belevenis gehad die verder ging dan enkel alleen een escaperoom. Iedere escaper zou deze op zijn/haar bucketlist moeten hebben!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Personeel in rol
 • Kamer voor 2 personen
 • Niveau en thema van de puzzels

  Stefanwim_schoonenberg

KES89KES89Escape ExpertMember since: 2019 January 13 (110 rooms played)
Posted on: 2019 April 21

Fantastisch!

Deze kamer moet je gespeeld hebben! Alles klopt tot in de puntjes; de spellen passen naadloos in het thema, het personeel zit goed in hun rol, de puzzels zijn uitdagend en gevarieerd, vooraf zit je ook al helemaal in het verhaal. Het leuke van deze kamer is dat ie te spelen is met zijn tweeën. Zo krijg je allebei alles mee en dat is iets wat niet altijd vanzelfsprekend is bij een escape room, erg tof! Daarnaast merk je aan alles dat deze kamer gemaakt is door echte escape room liefhebbers. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een absolute 10 waard is. Verrassende aspecten, samenwerken, technische snufjes, alles is aanwezig!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 2 persons

Team: Krank

Escaped: Yes  61:00 min


 • Absolute aanrader
 • Vriendelijke personeel
 • Uitdagende en gevarieerde puzzels
 • Uitstekende service
 • Thema goed doorgevoerd in alles
 • Speciaal voor twee personen

  Stefanwim_schoonenberg

Sandra (42 rooms played)
Posted on: 2019 April 4

Lost for words

Iedereen die een liefde heeft voor escape rooms moet deze prachtige kamer spelen! De kamer klopt van A tot Z, is perfect aangekleed, decor is afgewerkt en helemaal in thema. Puzzels zijn uitdagend en van precies het juiste niveau. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat deze kamer meer past bij spelers die al enkele kamers gespeeld hebben. Beetje ervaring dus :-). Alle complimenten naar de bedenkers, bouwers en medewerkers van Hotel Kamer 237, want twee kamers neerzetten van zo’n hoog niveau verdient eeuwig respect en bakken liefde!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Puzzels
 • Personeel
 • Details

  Stefanwim_schoonenberg

Een must voor iedere liefhebber

Voor mij was dit de eerste twee-persoonskamer die ik heb gespeeld. Ik had vooraf m'n twijfels of dit wel helemaal iets voor mij zou zijn. Maar wat een te gekke ervaring is dit. Qua spel en aankleding vind ik dat de makers zichzelf na Kamer237 hebben overtroffen. De liefde waarmee deze kamer is gemaakt voel je in alles. Er zitten zoveel leuke vondsten in, het is een kamer die bruist van creativiteit. Het is een ervaring die van begin tot eind helemaal klopt en voor mij zorgde dit ervoor dat ook mijn herinnering aan Kamer237 werd versterkt.

Kortom; als Escape Room liefhebber moet je dit gespeeld hebben!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 2 persons

Escaped: No

  Stefanwim_schoonenberg

mariehubermariehuberJunior EscaperMember since: 2023 March 3 (11 rooms played)
Posted on: 2023 March 10

Packed with Puzzles and Joy!

Flew from Boston to play games in The Netherlands, and drove 90 minutes from Amsterdam just to play these 3 games. AND IT WAS WORTH EVERY SECOND!
My partner and I have played 90 games around the world, including many of the top-rated games, and all 3 of these games are in my top 10 [games are all so different i have no ranking within the top 10... they're all just fantastic]. (we also own an escape room, so we are very selective in our enthusiasm!)
There is a trend in escape rooms to make them more into "experiences" and with fewer puzzles, which is a pity for me as I so much prefer an escape game with great puzzles.

The puzzles in De Concierge were in our sweet spot for being really novel and clever and engaging. The first room, in particular, had something to solve on every inch, and a truly beautiful set. i'm so happy we played all 3 games on our trip to Kamer 237!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Experience
 • Diversity
 • Logic

  kamer237

LemniscaatjeLemniscaatjeJunior EscaperMember since: 2022 February 13 (16 rooms played)
Posted on: 2023 February 11

Concierge gezocht

We hadden ons opgegeven om te solliciteren voor de functie van conciërge.

Weer een top escaperoom gespeeld. De puzzels zijn logisch, goed bedacht en toch weer net iets anders dan dat we eerder gezien hebben.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  53:00 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Puzzels

  kamer237

BSEBSEJunior EscaperMember since: 2023 January 18 (21 rooms played)
Posted on: 2023 February 7

Dankzij de directiesecretaresse een ongelooflijke ervaring!

We plaatsen deze room in de top 2 van onze escape ervaringen! Maar zijn er nog niet helemaal uit of we hem op plek 1 of 2 plaatsen…


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  62:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  kamer237

Sanne DeHart Sanne DeHart Junior EscaperMember since: 2022 May 31 (22 rooms played)
Posted on: 2023 January 22

Geweldig!

Toffe kamer, goeie puzzels en erg uitdagend!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 2 persons

Team: Fantastic Four

Escaped: No


 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

  kamer237

KatjaHHKatjaHHEscape ApprenticeMember since: 2023 January 13 (3 rooms played)
Posted on: 2023 January 13

Super leuk om te doen

Een leuke kamer om met twee te spelen. Verschillende spellen, mooi opgezet en de sfeer is top.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  kamer237

MarkWegMarkWegEscaperMember since: 2021 September 18 (36 rooms played)
Posted on: 2023 January 12

Bijna aangenomen

Op sollicitatie op een zondagmorgen, na een lange rit, bleek voor de baan niet helemaal de juiste aanpak. De vraag is of het op willekeurig welk moment van de week wel zou lukken bij deze chagrijnige hotelmanager.
Binnentreden in het hotel van kamer 237 betekent dat je meteen in de sfeer van al hun kamers zit. Eerder gingen we met een grotere groep al op zoek naar onze verloren koffer en naar kamer 237. Nu, met zijn tweeën, op gesprek voor een baan als conciërge.

Het werd een pittige test, dit sollicitatiegesprek waarbij samenwerking, snelheid en zorgvuldigheid de kernkwaliteiten zouden moeten zijn. We hadden ze niet steeds allemaal tegelijk paraat dus hier en daar struikelden we ons door de pittige, uitdagende, maar allemaal mooie thematische thema's.
De sollicitatie duurt lang: 75 minuten en die tijd hadden we zeker nodig. Omdat we close-to-the-end waren speelden we het ook de paar minuten nog uit. Achteraf beschouwden wij de kamer als "gehaald" omdat we alle opgaven snapten, het hele verhaal konden navertellen en zelf begrepen wat we gedaan hadden.

Je speelt de kamer met zijn tweeën en onze derde reisgenoot werd getrakteerd op wel iets heel bijzonders: het was erg rustig in het hotel op dit vroege uur en zij mocht, nadat wij de kamer gingen spelen, op een device meekijken/luisteren naar onze sollicitatie. Het was een erg leuke verrassing want daardoor hadden we op de terugweg niet alleen onze eigen ervaringen, maar ook de observatie van onze reisgenoot die flink wat tips en feedback kon geven.

Jammer jammer dat je niet nog een keer deze kamer kunt spelen. Het was zo'n ontzettend leuke, verfrissende en originele kamer dat je er zomaar nog eens in zou willen stappen.

Top bij 237 is de ontvangst, de begeleiding, de gamehosting. Het is heel fijn om te merken dat ze vanuit kamer 237 helemaal gericht zijn op het bieden van een toffe tijd en een goede ervaring. Dat is hen nu drie keer gelukt met hun kamers. Jammer dat we nu moeten wachten op nieuwe kamers!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  74:59 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  kamer237

SuperteamSuperteamEscaperMember since: 2021 September 16 (22 rooms played)
Posted on: 2022 December 29

Kortom ademloos

Zoals alle kamers van kamer 237 word je gelijk ontvangen in een andere wereld. De hele show eromheen is een geweldige sfeer maker. De kamer zelf is geweldig en een perfecte uitdaging. Het verhaal klopt precies, het is echt een film. De kamer is spannend, maar zeker niet eng. Er zijn ook enorm bijzondere aspecten aan de kamer wat deze absoluut uniek maakt! Dit is zonder twijfel een enorme aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  68:03 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Perfect
 • Oog voor detail

  kamer237

Evelyn1993Evelyn1993Junior EscaperMember since: 2022 June 29 (21 rooms played)
Posted on: 2022 December 22

Heel erg gaaf

Weer een super leuke escaperoom van kamer 237! Unieke ervaring en genoeg uitdaging!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

  kamer237

Anja84Anja84Escape ApprenticeMember since: 2022 December 18 (1 room played)
Posted on: 2022 December 18

Prachtige kamer met goede puzzels

Bij onze zoektocht naar een 2-persoons kamer, kwam deze in een lijstje op internet naar boven. De puzzels zitten goed in elkaar, de afwerking mooi. Deze kamer was lastiger dan een andere kamer die we elders hadden gedaan, maar ik heb genoten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

  kamer237

benjaminbenjaminEscape ExpertMember since: 2020 June 16 (120 rooms played)
Posted on: 2022 December 10

Interessante vacature!

Een kamer voor twee, dat wilden we niet graag aan ons laten passeren. Reviews scoren hier hoog, wat meteen een impact heeft op de lat der verwachtingen. Vanuit België maakten we een tripje naar Volkel waar onze sollicitatie gepland stond. Heerlijk aan deze locatie is de gehele hotel-setting. Van de mail vooraf, tot het bord aan buitenkant tot het onthaal, de bar en de ontvangst door de medewerkers. Alles ademt een hotelbeleving. Dat deze dimensie doorgetrokken is naar elke escape hier, maakt deze plek echt uniek.

Voor de kamer zelf werden we geheel in thema netjes en vlot ingeleid. Met veel plezier doken we in de puzzels die deze kamer rijk is. Moet gezegd zijn: het gebruik van film is top. Het verhaal wordt op die manier diepgaand weergegeven. Zelf ervaar ik steeds dat als thema verrijkt wordt door een meeslepend verhaal van start tot einde, dat dit de ervaring van de escaperoom een enorme extra geeft. In deze kamer zit dat super. Gebruik van verhaal, filmbeelden, muziek, lichteffecten. Alles in de opbouw is doordacht en tot in het naadje uitgewerkt.

De puzzels in deze kamer zijn best uitdagend. De moeilijkheidsgraad zit super voor 2 ervaren escapers, maar mogelijk voor 2 beginners wel wat moeilijker. Wij geraakten zelf in een uitstekende flow en hebben met 1 kleine tip de kamer kunnen uitspelen met nog een vijftal minuten over. Mocht je wat minder ervaring hebben, dan denk ik wel dat je heel goed kan vertrouwen op uitstekende begeleiding die goed aanvoelen op welke manier je in de juiste richting kan geduwd worden. De puzzels zitten perfect verweven in het thema en in de kamer. Alsook merkten we een fijne afwisseling in manier van puzzelen.

Samenvatting is duidelijk: dit is een kamer die je gespeeld wil hebben. Nadien even wat tijd nodig om te bekomen van al het puzzelgeweld. De voldoening is immens. Hulde aan de makers, we zijn erg blij dat we op de vacature gereageerd hebben!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sterke verhaallijn
 • Hotelthema tot in de puntjes
 • Licht, geluid, muziek, gebruik van film
 • Top puzzels
 • Uitstekende begeleiding
 • Origineel concept
 • Super uitdaging voor 2 escapers

  kamer237

jessica_escapejessica_escapeEscaperMember since: 2019 January 20 (43 rooms played)
Posted on: 2022 December 9

Aangenomen 😁

Bij ontvangst zit je gelijk in de sfeer van het hotel. Ziet er allemaal erg leuk en goed afgewerkt uit.
We mogen plaatsnemen op het bankje, krijgen nog een kleine toelichting over de functie en mogen dan naar binnen.
In de kamer ziet het er heel leuk en mooi uit. In het begin weten we niet zo goed waar we moeten beginnen en komen we langzaam op gang. Gelukkig gaat het steeds beter en komen we lekker in de flow. Het zit goed in elkaar en alle kamers zijn goed in thema en toch allemaal anders. Van de hotelbaas werd ik wel een beetje zenuwachtig als we een hint kregen (wel erg leuk hoor). De hints die we op een andere manier kregen vond ik erg leuk en persoonlijk gemaakt. We hebben genoten


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  72:20 min

  kamer237

Verrassend en origineel

We waren op zoek naar een escape room speciaal voor twee personen.

Afgaande op de goede recensies op EscapeTalk, besloten wij daarom te solliciteren voor een baan als conciërge in het hotel van de heer Anton Maltzahn.
We hadden ons goed voorbereid op ons sollicitatiegesprek en op verzoek van het hotel, ook onze cv's opgestuurd.

De gastvrije ontvangst door het personeel van het hotel was geheel in thema - net als de ontvangstruimte. Na een korte uitleg, onder andere over de wijze waarop de heer Anton Maltzahn benaderd diende te worden en de geschiedenis van het hotel, was het dan eindelijk zo ver: onze sollicitatie kon beginnen!

Eenmaal begonnen bleek de sollicitatie iets anders te lopen dan dat we ervan hadden verwacht. De opdrachten/puzzels waren origineel (allemaal goed passend in het thema!), afwisselend en uitdagend, waarbij samenwerking centraal stond. We moesten wel flink doorwerken en konden ons weinig fouten veroorloven - maar dat hoort uiteraard ook bij een baan als conciërge in een dergelijk vooraanstaand hotel. Voor ons gevoel heeft het dan ook erg geholpen dat we al wat ervaring hadden met escape rooms (ca. 4/5 kamers).

Alle puzzels waren volledig duidelijk, passend voor 2 personen en klopten voor 100%. Daardoor hebben we alle puzzels met heel veel plezier gespeeld. Eigenlijk besef je je pas achteraf hoe goed de kamer en de puzzels in elkaar zitten. De kamer heeft vanaf het begin een goede flow (met verrassende wendingen richting het einde) en het was voor ons gelijk duidelijk wat er van ons werd verwacht en waar we mee aan de slag konden gaan. Ook het verhaal en de reden van ontslag van de vorige conciërge werden gedurende het spelen steeds duidelijker.

De kamer was prachtig aangekleed (voornamelijk het begin!) en volledig in de sfeer van het hotel, met veel oog voor detail. Het is echt de moeite waard om af en toe even stil te staan en te kijken naar alle mooie details in de aankleding van de kamer.

Wij werden begeleid door Puk. Zij was erg vriendelijk en voelde ons goed aan tijdens het sollicitatiegesprek. Zij gaf op de juiste momenten passende hints om ons een duwtje in de goede richting te geven, zonder oplossingen te verklappen. De hints waren tevens in thema - dat maakt de beleving echt af.

Achteraf was er in de hotelbar ook nog de mogelijkheid om wat te drinken en na te praten (ook met de begeleider) over de bijzondere ervaring.

De kamer is niet eng en daarom ook voor bange mensen te doen.

Ondanks dat wij het idee hadden dat de sollicitatie goed ging en we zelfs anderhalve minuut vóór de geplande eindtijd alle opdrachten hadden voltooid, kregen we een paar dagen later een terugkoppeling van het hotel dat we toch niet zijn aangenomen. Waarschijnlijk was het beginnen over de reiskostenvergoeding toch niet zo'n goed idee...

Overigens zijn wij onze koffer vergeten in het hotel. Deze komen we graag met ons 5-persoons escape team een keer ophalen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  73:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

  kamer237

PikashiuPikashiuJunior EscaperMember since: 2022 November 26 (20 rooms played)
Posted on: 2022 December 2

Uitdagende kamer, wees uitgerust!

Heel het huis pastte goed bij de thema, kon me meteen inleven in het verhaal. Een tip dat ik kan meegeven is benut je tijd efficiënt, er is veel te doen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

  kamer237

Load more reviews