Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Naomi

Escaper

Offline

Description

Geplande kamers:

- The Vault (Sherlocked, Amsterdam).

- The Alchemist (Sherlocked, Amsterdam).


Member since

05-11-2021

Location

Rotterdam

Statistics

Escaperooms

33 reviews

81 Rooms played

97% escapepercentage


Games

0 reviews

3 played games


Teams

Girls on a mission

4 team members

65 Rooms played

Escape Trio

3 team members

3 Rooms played

33 reviews

Till death do us part

The Missing Link
Posted on: 2024 february 17

Toffe, spannende kamer!

#32 - Deze kamer is spannend en op enkele momenten, zeker voor de twee angsthazen in ons team, echt eng. De sfeer in de kamer is goed neergezet met mooie aankleding, ondersteund door licht en geluid. De puzzels zijn afwisselend, waarbij cijfersloten en techniek elkaar afwisselen. Daarnaast vragen diverse puzzels om een goede samenwerking tussen de spelers. Naarmate de kamer vordert ontdek je langzaamaan het verhaal. Je krijgt tussendoor geluidsfragmenten te horen of video’s te zien. Hiervoor heb je 15 minuten ‘extra’ speeltijd, dus 75 minuten in totaal. Je hebt dus echt de tijd om hierbij stil te staan. Wat ik jammer vind is dat je de geluidsfragmenten en video’s wel echt nodig hebt om het verhaal van de kamer te begrijpen, ook al is duidelijk zichtbaar welke onderdelen in de kamer de puzzels zijn.
Deze kamer is zeker spannend, maar ook uitgebreid en mooi vormgegeven.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Escape Trio

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend

 

Mooie themakamer met origineel ontvangst

#33 - Het ontvangst bij het koetshuis van het kasteel is volledig in thema, super leuke start van de kamer! Bij ons was er even wat verwarring waarvoor we kwamen, dus niet voor de baron zelf maar om toe te treden tot het genootschap. Oeps!

De kamer is uitgebreid en heeft een goede opbouw in de puzzels, het verhaal loopt hierin mooi door. Het historische thema, waarbij goed gebruik is gemaakt van de ruimte in het gebouw, is mooi neergezet. De puzzels zijn origineel en afwisselend, en passen goed in het thema. Als team hadden we een goede puzzelflow te pakken en is het ons gelukt om toe te treden tot het genootschap!

Na het spelen van de kamer hebben we uitgebreid kunnen napraten met de (kasteel)eigenaar. Tijdens het gesprek vertelde hij dat de aankleding van de kamer origineel is en afkomstig is uit het kasteel. Dit maakt deze kamer wat mij betreft nog mooier. Aanrader op deze kamer te spelen!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  46:55 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

Prachtige kamer, aanrader!

#31 - De sfeer en aankleding in deze kamer is prachtig en de puzzels zijn volledig in het thema verwerkt. De kamer is uitgebreid, heeft veel afwisselende puzzels en een goede flow. Echt een aanrader!
Je hoeft de film niet gezien te hebben om deze kamer te kunnen spelen, maar de verwijzingen naar de film maken de beleving van deze kamer nog toffer! Dus kijk zeker van te voren (nog eens) de film.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Escape Trio

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels

 

Enigma

Escape010
Posted on: 2024 january 21

Leuke kamer met samenwerkingspuzzels

#30 - Na de leuke puzzelervaring bij ‘Book of Mystery, de andere kamer bij Escape 010, kwamen terug om ‘Enigma’ te spelen. De kamer bevat diverse pauzes, waarin korte filmfragmenten worden afgespeeld. De tijd wordt tijdens deze fragmenten stilgezet, dit geeft de rust om ook daadwerkelijk naar de beelden te kijken. Normaalgesproken ben je dan met een schuin oog de kamer aan het scannen naar oplossingen van puzzels, wat nu niet nodig is. De start van deze kamer is erg leuk gedaan en gaandeweg kom je leuke en afwisselende puzzels tegen. De puzzels kunnen deels parallel gespeeld worden en vragen regelmatig om goede samenwerking tussen de spelers. Richting het einde van de kamer raakte wij helaas de puzzelflow wat kwijt, doordat we een deel van de aankleding voor een puzzel aanzagen. Hierbij was een hint wellicht goed geweest om ons weer in de juiste richting te sturen. Uiteindelijk bleek dat we, voor ons onverwachts, de eindpuzzel hadden opgelost en waren ontsnapt. Maar zeker een leuke kamer qua puzzelplezier!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  58:56 min


 • Samenwerkingspuzzels
 • Leuke start
 • Onduidelijk einde

 

Gave kamer, maar speel deze met een kleinere groep

#29 - Tijdens het spelen van ‘The Suspicious Farmhouse’ werd deze tweede kamer op deze locatie nog gebouwd, dus met hoge verwachtingen keerden we terug om ‘Catch Me If You Can’ te spelen. De uitgebreide kamer bevat veel puzzels en is ontzettend mooi en gedetailleerd vormgegeven. De puzzels passen in het thema en zijn afwisselend, waarbij je onder andere wordt gevraagd om goed te zoeken, te rekenen of te handelen.
Ik raad aan om deze kamer met drie of vier spelers te spelen, als je het hele verhaal wilt meekrijgen. Wij speelde deze kamer met vijf, maar hierdoor hebben ik en twee medespelers een heel tof onderdeel van de kamer gemist. Bij ons ligt spelbeleving dan ook een stuk lager dan bij de andere twee spelers. Natuurlijk mis je altijd een puzzel of details, maar nu hadden we zo’n belangrijk deel gemist wat enorm zonde is…


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:18 min


 • Originele puzzels
 • Vormgeving
 • Persoonlijke touch
 • Geen volledige spelbeleving

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2024 january 10

Een oudere, maar nog steeds fantastische kamer!

#25 - Deze kamer draait al een aantal jaar mee, wat enkel bij de introductievideo te merken is. In de kamer zelf was dit aan de aankleding en het goede onderhoud van de kamer absoluut niet te zien! In de kamer hangt een mysterieuze sfeer die wordt versterkt door het gebruik van licht en geluid. De kamer bevat afwisselende puzzels, waarbij goede communicatie en samenwerking tussen de spelers nodig is, en zit logisch in elkaar wat bij ons zorgde voor een hele goede puzzelflow! De kamer bevat diverse hangsloten maar deze zijn in dit geval niet storend, omdat ze bij het thema en de uitstraling van de kamer passen. Na afloop hebben we nog lang nagepraat met de gamehost, inclusief hilarische feedback!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  47:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Enthousiaste begeleiding

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Posted on: 2024 january 11

Prachtig vormgegeven, maar iets minder logische kamer

#26 - Door de goede reviews van deze kamer arriveerden we met hoge verwachtingen in Zoersel. Door de aankleding en de sfeer die is neergezet in de kamer hadden we echt het gevoel ons in de oude jagerswoning te bevinden en werden op dit vlak de verwachtingen zeker waargemaakt! Helaas was de logica van de puzzels in de kamer minder. Puzzels die niet passen in het thema of in de ruimte waar we ons bevonden, maar ook de volgorde van de ruimtes in het verhaal waren niet altijd even logisch. Waardoor we als team op een bepaald moment de puzzelflow kwijt waren, wat zonde is voor het totaalplaatje van deze kamer. Ook bleek het een uitdaging te zijn om ons door bepaalde doorgangen te wurmen, waardoor de flow van de kamer nogmaals werd onderbroken. En hebben we tot slot misschien een enthousiaste gamehost gemist. Maar het is desalniettemin een leuke en mooi vormgegeven kamer om te spelen!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  51:28 min


 • Sfeer
 • Aankleding
 • Logica in puzzels

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2024 january 11

Wat een kamer! Maar je moet wel door de afwerking heenkijken…

#27 - De locatie is een combinatie van escape rooms met een bordspelcafé/-winkel, dus voor de start van Jumanji hebben we eerst een spelletje kunnen spelen met een drankje erbij. Bij deze kamer start één van de spelers apart van de rest van de groep, maar al snel konden we gelukkig samen verder puzzelen. Het junglethema is in deze kamer bovenverwachting goed neergezet, tussen het puzzelen door hebben we meermaals verwonderd om ons heen staan kijken. De kamer is zeer uitgebreid, de aankleding in thema en je hebt echt het gevoel dat je in een andere wereld bent gestapt. De kamer bevat met name doe-puzzel, deze zijn origineel en passen in het thema van de kamer. Maar… (we hadden het al in reviews gelezen) het is ontzettend zonde dat de afwerking en het onderhoud op diverse onderdelen en puzzels in deze kamer de wensen overlaat. Kabels en stekkerdozen die in het zicht hangen en puzzelonderdelen die versleten en kapot zijn. Ontzettend jammer, want dit is simpel op te lossen en doet zoveel voor de beleving van deze kamer. Hopelijk wordt dit snel aangepakt (Dit is inmiddels opgelost, super tof! Zie ook de onderstaande reactie van The Missing Link hierover). Ik heb overigens beide films niet gezien, maar dit was geen enkel probleem bij het spelen. Ik kan me wel voorstellen dat wanneer je de films hebt gezien, er veel verwijzingen in de kamer en het verhaal zijn die je zal herkennen!


Response by The Missing Link

2024 January 11

Dag Naomi, Bedankt voor je review en de positieve aspecten ervan ! ?Je speelde de kamer meer dan 2 jaar geleden. Jumanji heeft vorig jaar een upgrade ondergaan waardoor 90% van de puzzels zijn veranderd alsook de afwerking is aangepakt. Groetjes


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  56:49 min


 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Enthousiaste begeleiding

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Posted on: 2024 january 15

Waar is Rita nou…?!

#28 - Vanaf de binnenkomst waan je je direct in een hotel. We werden ontvangen door de enthousiaste eigenaar en deze deed direct aan verwachtingsmanagement. Deze kamer hebben zij namelijk gebouwd op het moment dat zij nog maar weinig kamers hadden gespeeld. De puzzels konden daardoor anders zijn dan we zouden verwachten. Deze waarschuwing vooraf was wellicht niet nodig, want de kamer is ontzettend leuk om te spelen!
De kamer én de puzzels zijn helemaal in thema verwerkt. Een hotelsetting komt vaker voor, maar in deze kamer zijn de puzzels echt onderdeel van de ruimte waardoor je echt het gevoel hebt je in een hotel te bevinden. De puzzels zijn afwisselend en inderdaad anders dan gewend, maar daarmee ook origineel en vroegen ons om anders te denken en beter te zoeken. Eenmaal terug in de hotelreceptie, werd door de eigenaar uitgebreid de tijd genomen om na te praten en ervaringen uit te wisselen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:24 min


 • Originele puzzels
 • Enthousiaste begeleiding

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Posted on: 2024 january 08

Kamer met originele start

#23 - De start van deze kamer is origineel, dit heb ik bij nog geen enkele andere kamer gezien. Vervolgens was het tijd om met onze behandeling te beginnen. In de kamer worden de zintuigen één voor één behandeld, dit thema loopt als een rode draad door de uitgebreide kamer. Hierdoor zijn ook de puzzels afwisselend en gaan steeds in op één van de zintuigen. Echter wordt de puzzelflow steeds onderbroken wanneer van zintuig wordt gewisseld, er ontstaan dan korte, herhalende pauzes wat ik persoonlijk minder geslaagd vind. De kamer wordt beschreven als een beleving, maar om dit ook echt te bereiken kan er meer uit de ruimtes gehaald worden. Bijvoorbeeld door aankleding in thema van de kamer en sfeer door middel van licht en geluid toe te voegen. De kamer voelt nu te klinisch en wat kil aan, wat past bij een doktersbezoek maar nu nog niet zorgt voor een wauw-effect. De gamehost was zeer enthousiast en het blijft leuk om na afloop de kamer door te lopen en achter de schermen te mogen kijken.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  57:11 min


 • Originele start
 • Puzzels in thema
 • Enthousiaste gamehost
 • Puzzelflow
 • (Klinische) aankleding

 

Kamer waarbij je het verhaal moet zien te achterhalen

#24 - Na het spelen van Senses besloten we ter plekke om nog een kamer op deze locatie te spelen, de keuze viel op the Sleepover. Waar Senses wordt beschreven als een belevingskamer, is the Sleepover meer een klassieke escape room. We hebben deze kamer met vier personen gespeeld, wat gezien de deels lineaire en deels parallelle puzzels een goed aantal spelers is. Bij deze kamer kom je gaandeweg het spelen steeds meer te weten over het verhaal, erg leuk om steeds weer een stukje van verhaal te ontrafelen. De puzzelflow zat er bij ons goed in, waardoor we een mooie tijd hebben neergezet! Ook bij deze kamer hadden we een enthousiaste gamehost, met de nodige escape-ervaring. Leuk om na het spelen van de kamers ervaringen en tips uit te wisselen over andere escape rooms.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  36:49 min


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Enthousiaste gamehost

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2024 january 07

Toffe, uitgebreide kamer met een sterk verhaal.

#22 - Op aanraden van vrienden en doordat deze kamer meermaals werd getipt bij andere locaties, ontzettend blij dat we deze kamer op de valreep nog hebben kunnen spelen voordat deze permanent gesloten zou worden op de locatie. Want wauw wat is dit een gave kamer! Door de start van de kamer zit je meteen in het, sterk neergezette, verhaal. De kamer is uitgebreid en de aankleding en setting van de kamer sluiten goed aan op het verhaal. De kamer bevat veel technische puzzels. Deze zijn uitdagend en afwisselend en vragen om goede samenwerking tussen de teamleden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in June 2021

Played with 3 persons

Team: Escape Trio

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

 

Leuke puzzelkamer in café-sfeer

#21 - In deze kamer is de sfeer van het café goed neergezet en de puzzels passen goed bij het thema. Er kan parallel gepuzzeld worden, echter zorgde dit bij onze groep soms voor wat verwarring als het over de volgordelijkheid van het oplossen van de puzzels ging. De kamer bevat veel sleutel- en cijferslotjes, dit laat de kamer wat gedateerder aanvoelen en vind ik minder origineel. Dit had op een andere manier, die ook beter past bij het thema van de kamer, ingepast kunnen worden. De puzzels wisselen elkaar af qua moeilijkheidsgraad en in de kamer wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluid.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in May 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  45:38 min


 • Sfeer
 • Leuke foto na afloop
 • Veel sleutel- en cijfersloten

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2024 january 06

Fantastische twee persoonskamer passend bij het verhaal van de locatie

#20 - Dit is de tweede kamer die ik op deze locatie heb gespeeld en wederom begon de ervaring al zodra je aanbelt bij het hotel. Het blijft ontzettend tof dat zowel de intro als outro zijn meegenomen in het thema en het verhaal van de locatie. Bij aankomst hadden we dan ook gezonde spanning voor ons aankomende sollicitatiegesprek...
De kamer is uitgebreid, zeker voor een kamer die is gebouwd specifiek voor twee personen, en is ontzettend mooi gemaakt. De puzzels zijn origineel, passen perfect binnen het thema en verhaal van de kamer en vragen om samenwerking tussen beide spelers. Zeker een aanrader om deze kamer te spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Intro en outro

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2024 january 05

Spannende kamer, maar echt een beleving!

#19 - Nog voordat je de kamer binnenstapt bevind je je al in een compleet andere wereld, waar de sfeer van de kamer direct goed wordt neergezet, onder andere omdat de kamer ontzettend goed is vormgegeven. Deze uitgebreide kamer bevat veel verschillende puzzels, die goed in het verhaal en bij het thema passen. Vooral de eindpuzzel maakt het verhaal van de kamer helemaal compleet. De kamer is logisch opgebouwd, waarbij je door middel van het licht door de kamer wordt geleid.
Als held op sokken vond ik deze kamer spannend, een weeshuis blijft nou eenmaal creepy, maar zeer goed te spelen! We hebben deze kamer met 5 personen gespeeld, omdat de kamer diverse samenwerkingspuzzels bevat heb je dit aantal spelers ook nodig. Wel heeft de kamer voornamelijk een lineaire opzet, dus 4-5 spelers is wat mij betreft ideaal.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:20 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Book Of Mystery

Escape010
Posted on: 2024 january 02

Leuke puzzelkamer om met twee personen te spelen

#18 - De kamer begint met een kort geluidsfragment, waarna de zoektocht begint. De kamer is parallel opgezet, waardoor meerdere puzzels tegelijk opgelost kunnen worden en je onderlinge verbanden kan leggen. De puzzels zijn gevarieerd en passen goed bij het thema van de oude, mysterieuze bibliotheek. Wel zonde zijn de hangsloten en de code pads die opvallend in de kamer hangen. Tot slot heeft de kamer een goede prijs-kwaliteit verhouding, zeker als je deze speelt met twee personen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  50:23 min


 • Puzzels
 • Goede prijs voor twee personen
 • Verbanden leggen
 • Afwerking

 

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2023 december 31

Kamer waarbij de sfeer en beleving passen bij het verhaal

#17 - De spelbeleving in deze uitgebreide kamer is goed neergezet, je hebt echt het gevoel deel uit te maken van de brandweer die op een melding wordt afgestuurd. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar vragen vooral om logisch nadenken en goed zoeken. Laat dat laatste nou niet onze beste kwaliteit zijn, dus dat ging op enig moment eventjes mis. De puzzels passen goed bij de sfeer van de ruimte. Jammer alleen dat het aantal puzzels niet evenredig over de kamer is verdeeld, waardoor je lang op dezelfde plek doorbrengt.
Nadat we ontsnapt waren heeft de eigenaar uitgebreid met ons de kamer nagelopen, dit vind ik persoonlijk altijd erg leuk. Positief dat de eigenaar ook actief om feedback vroeg en hierin oprecht geïnteresseerd was, dit gaf ons de kans aan te geven waar we tijdens het spelen vastliepen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:03 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Begeleiding
 • Veel puzzels op één plek

 

Payback

Wescape
Posted on: 2023 december 30

Deze hoort in de lijst met top kamers thuis!

#16 - Verrassend dat deze kamer niet zo bekend is of als tip wordt gegeven, want deze hoort zeker in de rij met top kamers thuis!
Het verhaal in combinatie met de sfeer die is neergezet en de variatie aan puzzels, maken deze uitgebreide kamer ontzettend tof om te spelen! De puzzels zijn verwerkt in het thema van de kamer en deze passen logisch in het verhaal, waarbij wordt afgewisseld tussen de meer technische puzzels en echte doe-puzzels. We gingen als een speer door de kamer en hebben deze zonder hints gespeeld. Mede door onze snelle ontsnapping hebben we de tweede plek weten te veroveren op het online scorebord!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  36:46 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Variatie aan puzzels
 • Logica

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2023 december 30

Originele start van de kamer

#15 - De start van deze kamer is heel erg tof en origineel! Met alle attributen die je meekrijgt moet je als SWAT-team een inval doen in een woning. Maar eenmaal binnen in de woning waren wij helaas al snel de logica van de kamer en de puzzels kwijt, wat erg frustreerde. We hadden niet altijd door wat we precies gedaan hadden om een puzzel op te lossen, waardoor bijvoorbeeld een kastdeur openging. Bijkomend nadeel van de techniek in deze kamer is dat wanneer je de kastdeur dichtdeed, je de handelingen tot het oplossen van de puzzel opnieuw moest uitvoeren om het kastdeurtje weer te openen. De benodigde samenwerking en communicatie tussen de teamleden maakte het wel een leuke kamer om te spelen.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:39 min


 • Originele start
 • Samenwerking en communicatie
 • Logica

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2023 december 30

Wauw wat een kamer, overtreft de hoge verwachtingen!

#14 - De ervaring begint al zodra je aanbelt bij het hotel, heel erg leuk dat zowel de intro als outro zijn meegenomen in het thema en het verhaal van de locatie. Het is een mooi aangeklede en uitgebreide kamer, met hele goede verrassingsmomenten die ons hebben doen verbazen! De puzzels zijn in thema, waarbij lineaire en parallelle puzzels elkaar afwisselen.
Bij elke organisatie waar we eerder een kamer hebben gespeeld, werd aangeraden om zeker ook Kamer 237 te spelen. De verwachtingen waren daardoor van te voren hoog, maar ondanks dat deze kamer al enkele jaren te spelen is zijn de verwachtingen zeker overtroffen. Wat een fantastische kamer!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:33 min


 • Verhaal
 • Uitgebreide puzzels
 • Verrassingsmomenten
 • Beleving
 • Sfeer

 

The Deal

Escape Rooms Sneek
Posted on: 2023 december 29

Klassieke kamer met veel (cijfer)sloten

#13 - Deze “klassieke” kamer bevat veel afwisselende puzzels, wel wordt voornamelijk gebruik gemaakt van (cijfer)sloten bij het oplossen van de puzzels. Het afwerkingsniveau van de kamer is niet heel hoog en de logica in het verhaal, en de bijbehorende muziekkeuze, was voor mij niet altijd duidelijk. Maar, we hebben ons goed vermaakt in deze kamer in de tijd dat we opgesloten hebben gezeten!


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  40:37 min


 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Muziekkeuze
 • Veel (cijfer)sloten

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2023 december 28

Maakt de verwachting meer dan waard

#12 - Na het spelen van Jason's Curse werden we met hoge verwachtingen deze kamer, of beter gezegd gevangenis, binnengelaten. Onze verwachtingen zijn meer dan waargemaakt! Tof aan deze kamer vind ik dat het verhaal, wat in Jason’s Curse is neergezet, in deze kamer wordt vervolgd. De start van deze kamer vond ik ontzettend leuk en door de techniek die in de kamer is verwerkt bevat deze kamer ook wederom een gaaf verrassingsmoment. De sfeer en de originele puzzels in de kamer passen goed in het thema. We bleven op één puzzel even hangen, maar voor de rest hadden we een goede puzzelflow te pakken in deze uitgebreide kamer. Super leuk dat we na afloop wederom een rondleiding kregen door de kamer en de techniek die erachter zit mochten zien.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  55:47 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2023 december 27

Wauw, wat een geweldige kamer!

#11 - Wauw, wat was dit een geweldige kamer! Van het begin tot het einde heeft de kamer een goede flow, waarbij de verschillende soorten puzzels elkaar goed afwisselde. We speelde de kamer met vier personen en er was voor ieder van ons constant iets te doen. De sfeer in de kamer is per ruimte zeer goed neergezet, inclusief het verrassingseffect waarover we van te voren hadden gelezen! Na afloop werd door de host de tijd genomen om na te praten en kregen we ook nog de techniek achter de kamer te zien, een hele gave bonus!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  43:18 min


 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Verrassend

 

LAB13

Live Escape
Posted on: 2023 december 22

Kamer past zich aan naar niveau van de groep

#10 - Tof aan deze kamer is dat deze zich aanpast naar het niveau van de groep, door al dan niet extra puzzels toe te voegen tijdens het spelen. Jammer hieraan is dat wij het één na hoogste niveau hebben gespeeld, maar op enkele seconden na niet zijn ontsnapt. Toen de klok op nul stond werd ook direct de deur opengedaan door de spelbegeleider. Terwijl deze als het goed is kan inschatten dat wij op het punt stonden de laatste puzzel op te lossen, dus ons voor de spelbeleving nog een paar extra seconden had kunnen gunnen.
De kamer heeft afwisselende puzzels, maar het was niet altijd duidelijk of logisch waarmee je verder kon gaan nadat een puzzel was opgelost. Dit kwam onder andere door de slechte verlichting in de kamer. Dat het donker is, is te begrijpen. Dit maakt de kamer nog spannender, maar werkte in dit geval vooral erg frustrerend omdat we niets tot weinig konden zien. De spelbegeleider stond na afloop helaas niet open voor feedback.


5.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.0

Service: 5.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: No


 • Aanpasbaar niveau
 • Spannend
 • Verlichting
 • Niet open voor feedback

  markgoedegebuure

Zahnarzt Schillinger

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2023 december 22

Compacte kamer met uitdagende puzzels

#9 - Na de andere, hele goede, kamer op deze locatie gespeeld te hebben (Hannah), waren de verwachtingen voor deze kamer hoog. De tandarts blijkt echter een heel andere soort kamer te zijn, waardoor deze kamer voor mij persoonlijk wat tegenviel. Deze kamer is minder uitgebreid, maar heeft daarentegen wel uitdagende puzzels passend bij het verhaal.
Hoe deze locatie de kamers aan een groter verhaal hangt, de familie Schillinger die in de villa woont, vind ik een sterk en leuk concept. Als je meerdere kamers op deze locatie speelt, speel dan de tandarts als eerste en daarna Hannah.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Uitdagende puzzels
 • Compacte kamer

 

Expeditie

MindEscape
Posted on: 2023 december 22

Kamer met bijpassende sfeer en afwisselende puzzels

#8 - Deze kamer gespeeld vlak na de opening, door de goede verhalen over de andere kamer op deze locatie waren er hoge verwachtingen bij deze kamer. Qua sfeer die is neergezet werden de verwachtingen zeker waargemaakt! Ik vond het alleen jammer dat je veel tijd doorbracht in één ruimte, wat niet in verhouding staat met de rest van de kamer. De puzzels zijn afwisselend en passen goed in het thema van de kamer. Er zaten nog een paar kinderziektes in de kamer die aangepakt zouden worden, maar dat is niet gek omdat de kamer pas net open was gegaan.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Veel puzzels in één ruimte

 

Load more reviews

0 reviews