Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Aron g

Junior Escaper

Offline

Member since

12-11-2018

Statistics

Escaperooms

10 reviews

12 Rooms played

80% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


Team

Brillenboeren

2 team members

5 Rooms played

10 reviews

Een wonderlijke ervaring met uitzonderlijke host!

We hadden geen betere dag kunnen uitkiezen om ons onder te laten dompelen in de Wondere wereld die Wonderland heet. Een echte herfstdag om eens lekker te ontsnappen en dan ook nog eens in hartje Leiden. Parkeren is op loopafstand en dus uitstekend te doen. Aangekomen op de plek van bestemming werden we super enthousiast ontvangen door Marieke, die (nog voor we goed en wel de deur achter ons dicht lieten vallen) ons het slechte weer al had laten vergeten.
Nadat we kennisgemaakt hadden en de regels van de kamer hadden doorgenomen, begon de ervaring. Al vrij snel werd duidelijk dat er ontzettend veel liefde en aandacht in het ontwerp en de aankleding van de kamer is gestoken. In Escape from Wonderland wordt er gedacht aan de totaalbeleving. Hierdoor waan je je dan ook echt even in Wonderland.
Er zit een lekkere flow in de kamer en was voor ons team (dat in wisselende samenstellingen speelt) goed te doen. De puzzels zijn leuk en uitdagend, maar met goed logisch denken door iedereen op te lossen. Ook als je nog niet een echt doorgewinterde escaper bent. Diezelfde puzzels waren passend in het thema en er valt genoeg te doen voor vier personen. Er waren echte team elementen, maar je kunt op bepaalde momenten ook even opsplitsen om samen uiteindelijk weer verder te kunnen.
De host is zeer oplettend en vrijwel niets ontging haar tijdens onze ontsnappingspoging. Hierdoor kregen we op de juiste momenten soms een tip, die onze neuzen de juiste kant op hielden. Als je hints krijgt, zijn deze duidelijk terug te vinden.
Nadat we succesvol waren ontsnapt werden we opnieuw razend enthousiast ontvangen door Marieke. We hebben uitgebreid nagebabbeld over de ervaring en wat haar (en ons) tijdens het spelen opviel. Hier werd opnieuw duidelijk dat er heel veel passie voor het escapen is bij Escape from Wonderland. En dat merk je in alles terug. Wij hebben bijzonder genoten van deze ervaring. Als we hem nog een keer konden doen, hadden we dat waarschijnlijk ook gedaan. Top en een aanrader voor iedereen die deze kamer nog niet heeft gespeeld.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service

 

Ram Raid

Project Escape
Posted on: 2021 August 25

Onze eerste Break-in kamer

Afgelopen weekend hebben we onze eerste Break-in kamer gespeeld. En misschien wel een van de bekendste van Nederland.
De Ramkraak stond al langer op mijn lijstje en nu zijn we dan eindelijk in Nijmegen aanbeland.
Het ontvangst was even wennen, maar past goed bij het thema. Na de introductie zijn we direct aan de slag gegaan met onze inbraak. We hadden geen idee van het verloop van de kamer en waren dus verrast toen we binnenstapten. De ervaring voelde echt alsof we aan het inbreken waren en alsof je echt tegen de klok aan het vechten was. In deze kamer zit behoorlijk wat techniek, wat de beleving ten goede komt. Soms is het vanwege de mix tussen Nederlands en Engels even lastig wat je waar moet doen. Het eerste deel van de kamer is niet lineair en kun je dus op meerdere manieren oplossen. Hierdoor ben je met zijn vieren volop bezig met het oplossen van puzzels. De puzzels die je hier vindt kun je oplossen met logisch denken en zou voor de (iets) geoefende escaper goed te doen moeten zijn.
De kamer is al wat langer open en dat zie je op sommige delen wel terug. De ruimtes waarin je werkt voelen goed voor 4 personen, maar zullen met meer dan 4 personen misschien wat krap aanvoelen. Het algemene verloop van de kamer voelt fijn en aardig gebalanceerd.
Uiteindelijk stonden we met een voldaan gevoel weer buiten. Er zijn wat minpuntjes die ons opvielen, maar die een ander niet direct als minpunt zal ervaren. Alles bij elkaar zeker wel de moeite waard als je in (de buurt van) Nijmegen bent.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Brillenboeren

Escaped: Yes


 • Techniek
 • Puzzels
 • Thematisering
 • Ruimte voelt misschien krap 4+ personen
 • Afwerking op sommige punten minder

 

Gave kamer met genoeg spanning

Na de heropening eindelijk zijn we eindelijk weer op pad. Triplicate Institute stond al langer op ons lijstje en vandaag was dan eindelijk de dag.

The Cube ligt bij het winkelcentrum in Hellevoetsluis en is prima bereikbaar met de auto. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom de locatie. Daar aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door onze host. Nadat we onze spullen veilig hadden opgeborgen konden we aan de slag.

De kamer zelf is goed ingedeeld en zit heel tof in elkaar. Wanneer je de locatie binnenstapt vraag je je af hoe er een kamer past op deze locatie, maar zodra je begint sta je hier niet meer bij stil. De aankleding is goed en sluit aan bij het thema. Het verloop van de kamer zit goed in elkaar en is voldoende verrassend. Sommige momenten twijfel je zelfs aan je eigen waarnemingsvermogen. Qua puzzels is het goed verzorgd en is het meeste vrij logisch en goed zelf te doen. Op sommige punten hadden we met onze groep even een moment waarop we minder konden doen, maar dat lag vooral aan onszelf. De kamer eindigde voor ons ietwat onverwacht, maar niet minder leuk. Voor wat betreft de score ben ik overwegend positief over de kamer. Er zijn wat kleine minpunten voor mij persoonlijk. Ik ben zelf niet echt fan van het soort hintscherm dat gebruikt wordt. De host is (gelukkig) spaarzaam met hints, maar het scherm leidt soms wat af.

Achteraf hebben we nog even nagekletst in de ontvangstruimte alvorens we The Cube verlieten met een grote glimlach.


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Team: Brillenboeren

Escaped: Yes


 • Fijne puzzels
 • Spannende kamer
 • Ontvangst door enthousiaste hosts
 • Ligging
 • Hintschermen (persoonlijke smaak)

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2021 June 6

Wauw. Wauw. Wauw.

Na een sollicitatiegesprek bij De Conciërge wisten we al: We komen terug voor Kamer 237. Uiteindelijk al die tijd niet kunnen escapen en dus blij dat we eindelijk konden boeken. We hebben als duo Kamer 237 gedaan en dit bleek behoorlijk pittig...
Het verloop van de kamer is top! Van begin tot eind waren we gegrepen door het thema. Alles klopte en paste bij het verhaal. De puzzels waren leuk en afwisselend. De kamer is technisch vernuftig met een fijn aantal verschillende sloten/oplossingen.
We bleven bij een puzzel lang plakken, maar dit kwam vooral doordat we nog wat roestig waren na zo lang geen “escapetraining”. Zoals gezegd is de kamer met z’n tweeën echt best lastig, maar vanwege COVID zat er even niets anders op. een team van 4 is zeker aan te bevelen.
Wij waren in ieder geval blij verrast, ondanks de hoge verwachtingen na De Conciërge. De verwachtingen zijn bij ons meer dan overtroffen. Chapeau.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Gamemaster
 • Puzzels
 • Aankleding
 • Volume soms iets te hoog voor adequaat teamwerk

 

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Posted on: 2020 November 1

Wauw.. wat een beleving.

Net terug van een enerverende ervaring in een van ‘s lands beste kamers. Hoewel “kamer” The Execution geen recht doet.
De sfeer is vanaf het eerste moment top in orde en je werkt met je team vanaf de eerste minuut samen op het scherpst van de snede.
De afwerking is top en het thema is heel goed uitgewerkt. In deze escape kom je verschillende puzzels tegen die afwisselend en uitdagend zijn. Teamwork is een must.
De effecten die gebruikt zijn, zijn van een buitencategorie en maken van deze Escape een beleving die je gedaan moét hebben.
Leuk om op het laatst nog een klein inkijkje te krijgen in hoe de escape werkt.

Wij komen zeker terug voor een vervolg in een van de andere kamers.


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Afwerking
 • Special effects
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Geluid soms net iets te hard

 

Vaudeville

Escape Room 076
Posted on: 2020 July 11

Een pittige verrassing

Vandaag min of meer spontaan een escape geboekt bij Escaperoom 076. We kozen voor Vaudeville omdat het thema op het eerste gezicht eens wat anders was. De ontvangst was hartelijk en (in coronatijd wel zo prettig) ruim opgezet. Er was gelegenheid voor een drankje en daarna konden we aan de slag.
De kamer zelf was goed aangekleed en qua thematisering zat het wel snor. Her en der waren er plekken waar de afwerking iets minder was, maar dat zal aan Miss Fortune en haar vele gasten hebben gelegen denk ik ;-).
De puzzels waren soms iets minder goed te volgen en dat zorgde ervoor dat wij ergens in het midden even stil kwamen te liggen. Met een hint hier en daar werden we weer op het juiste spoor geleid en uiteindelijk het verrassende kamerverloop doorgemaakt en ontsnapt.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 7.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geen slotjes
 • Bijpassend decor
 • Verfrissend Thema
 • Vrij abrupt einde
 • Puzzels soms iets minder goed te volgen

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Posted on: 2020 February 2

Leuke escape op een verrassende locatie

Vandaag mocht ik eindelijk (na het winnen van de Escapetalk actie op Facebook) naar Delft om daar De Bagijnetoren te spelen. Aldaar aangekomen bleek dat we even moesten wachten, omdat men nog bezig was met resetten. Omdat er in de toren zelf niet heel veel ruimte is, moesten we even buiten wachten.
Bij het binnenstappen van de toren ben je direct in de "wachtkamer" en daarmee ook gelijk een paar honderd jaar terug in de tijd. De host was uiterst vriendelijk en heeft ons meegenomen in een immersive geschiedenisles. Na de uitleg zijn we vol goede moed begonnen aan de kamer en ook daar werden we weer aangenaam verrast.
De kamer zelf is op het eerste oog niet waanzinnig technisch, wat ook niet bij het thema past. Maar achter sommige puzzels gaat toch wat verborgen techniek schuil. Er is voor een groep van zes, lange tijd genoeg te doen. De kamer is niet lineair en er zijn dus meerdere manieren om de kamer tot een goed einde te brengen. Dit is fijn met een iets grotere groep omdat je dan iets meer kunt opsplitsen. De balans tussen slotjes en logische puzzels is goed en laat je eigenlijk nauwelijks verloren voelen.
We zijn iets tijd verloren omdat de groep voor ons iets onhandig was omgegaan met de kamer. Een van de puzzels was door de vorige bezoekers onklaar gemaakt. Dit is door de operator an sich goed opgelost door de oplossing op een andere manier bereikbaar te maken.
Het einde van de kamer was leuk, maar door eigen onhandigheid hebben we hier ook nog iets tijd verloren. Desondanks hebben we onze taak volbracht en ook nog eens binnen de tijd! Al met al een hele leuke ervaring geweest. De kamer is bijzonder en er is vooral goed omgegaan met de kansen en (vooral) de beperkingen van een prachtig monumentaal pand.
Wij hebben het in ieder geval ontzettend naar ons zin gehad en we kunnen deze kamer ook van harte aanbevelen.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Geschiedenis meets escape room
 • Leuke & interessante puzzels
 • Bijzondere locatie in het centrum van Delft
 • Beperkte wachtruimte (bij de Bagijnetoren)

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2020 January 25

Verwachtingen overtroffen en meer...

Op voorhand had ik me door Escapetalk en de reacties op Facebook lekker laten maken om deze kamer te gaan doen.
Uiteindelijk als cadeau afgereisd naar Volkel en daar op sollicitatiegesprek geweest. Het ontvangst door de medewerkers van het hotel was uiterst vriendelijk en we hebben eerst in de Gold Room lekker een kop koffie genomen. Toen het eenmaal tijd was voor de sollicitatie waren we er ook echt klaar voor.
De kamer was goed aangekleed en was een uitstekende mix tussen tech en de meer traditionele kamer. De puzzels waren ontzettend leuk om te doen. Er is goed nagedacht over puzzels die leuk en uitdagend zijn om met z'n tweeën op te lossen. Er zijn volop grapjes in het ontwerp van de kamer die je onderdompelen in de sfeer en je nauwelijks aan de klok doen denken.
Van begin tot eind had de sollicitatie ons in zijn greep en deze liet ons pas los toen we weer thuis aangekomen waren.
Wie houdt van escapen en dit graag eens doet in een team van twee, MOET eens op sollicitatie gaan. Je krijgt er echt geen spijt van.
Complimenten aan het team en de bouwers; een prachtige prestatie.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Verrassend kamerverloop
 • Leuke puzzels
 • Sfeer

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2019 October 20

Fantastische kamer!

Vandaag “Bella Ciao” mogen doen en wat een toffe ervaring! Als fan van Casa de Papel moet je deze kamer sowieso doen, maar als Escape Room fanaat al helemaal. Het ontvangst is goed en er is ruimte om lekker even te relaxen en even wat te snacken/drinken vooraf/achteraf. De host is supervriendelijk en enthousiast.
De puzzels zijn goed te doen en zijn een leuke mix tussen techniek en inzicht. De operator is zo zuinig mogelijk met hints en de manier waarop hints worden gegeven zijn goed. Complimenten aan de makers die overduidelijk hun stinkende best hebben gedaan om deze kamer te maken tot wat het is; een parel! Echt een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Puzzes
 • Afwerking
 • Techniek

 

Patiënt X

Escaping Breda
Posted on: 2019 July 25

Leuke escape room voor beginnende spelers.

Vandaag in de tropische temperaturen de verkoeling opgezocht bij Escaping Breda. We hebben gekozen voor Patient X en dat is een goede keus gebleken.
Ons team bestond uit 3 beginnende spelers met weinig tot geen ervaring en voor ons was deze kamer erg goed te doen. De aankleding is goed en verrassend. Er wordt gebruik gemaakt van beeldschermen om het verhaal nog iets meer kracht bij te zetten, wat de kamer echt ten goede komt. De puzzels zelf waren leuk; niet te moeilijk maar wel uitdagend. Vooral later in de kamer.
Enig minpunt zou zijn dat de puzzels wat lineair zijn. Wij waren met z'n drieën en zaten op een bepaald moment even vast, maar door de rechte lijn die door de kamer liep, was er verder niet veel te doen dan puzzel A oplossen om door naar B te kunnen.
De host was leuk en vriendelijk en gaf waar nodig een kleine hint.


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 7.5

Service: 8.5


Played in July 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes  52:00 min


 • Goede kamer voor beginnende spelers
 • Leuke aankleding
 • Leuke ruimte om voor- en achteraf samen te komen
 • Lineaire puzzels/kamerverloop

 

0 reviews