Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Jumperkeej

Escape Expert

Offline

Description

Reist met een enthousiaste groep vrienden doorheen Europa om escape rooms te spelen. 


Member since

11-01-2018

Location

Brussel

Statistics

Escaperooms

81 reviews

82 Rooms played

92.6% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


9 forum posts

81 reviews

Origineel verhaal

Na een vrolijke trip richting Dudzele en wat onnozele grapjes over "The Push" (je moet op enkele knopjes drukken om binnen te geraken) werden we door een supersympathieke gastheer ontvangen. Een vlotte babbel, een leuke inleiding en hop... we mochten de kamer betreden.

Wat me meteen opviel was dat het een hele mooie kamer is. Afgewerkt tot in de puntjes. Met zo'n hoge graad van afwerking ga je op details letten en dan vind je altijd wel dingen om over te klagen. Maar dan ga ik teveel muggenziften en dat zou oneerlijk zijn ten opzichte van het prachtige werk dat hier geleverd werd. Knap werk dus.

Het verhaal zit boordenvol details waarvan de helft me ontgaan is, maar toen de host ons hier achteraf even doorheen gidste had ik wel een "oh ja natuurlijk" gevoel. Deze leuke details heb je echter niet nodig om de grote lijnen van het verhaal te begrijpen. Zowel de puzzels, het decor als de zaken die je nodig hebt vertellen het verhaal stukje bij beetje. En dat verhaal is heel origineel.

Qua puzzels zit het goed. Een paar klassiekers en wat originele uitdagingen. Maar van voldoende niveau om een ervaren groep te vermaken. Wij hebben ons in ieder geval goed geamuseerd.

Aanradertje!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica

  anthony_boelaert

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 july 11

"Last Action Hero" met een twist

Nadat we eerste Houdini's Workshop speelden kregen we een drankje aangeboden door de supersympathieke gastheer. Qua ontvangst zit het hier sowieso top. Daar kunnen veel andere escape rooms een voorbeeld aan nemen! Een leuke inleiding zoals het hoort, en hop... spelen maar!

Je zintuigen worden hier goed benut, een mooie aankleding, popcorngeur,... je voelt je echt in een ouderwetse bioscoop. Het decor zit goed. Hier en daar kan ik wat over een detail gaan zeuren, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Het decor neemt je volledig mee in de beleving en zo hoort het.

Beleving krijg je zeker! Je wordt letterlijk meegezogen in de filmwereld. Je gaat van genre naar genre met 1 verhaal als rode draad. Mooi gedaan! Net zoals bij Houdini ontgingen me enkele details maar die waren niet nodig om het verhaal te kunnen volgen. Storytelling, beleving en aankleding zitten heel goed.

Qua puzzels hebben we ons ook goed bezig gehouden. Persoonlijk vond ik het hier en daar wat minder logisch dan de puzzels van andere kamer op deze locatie. Maar geen enkele puzzel voelde aan alsof ie vergezocht was, dus goed gevonden!

Beide kamers bij The Push zijn absolute aanraders. Hoge kwaliteit van afwerking, leuke puzzels, beleving zonder het spel uit het oog te verliezen en een top ontvangst! Ikzelf verkies Houdini's Workshop boven The Movies (misschien waren mijn verwachtingen te hoog omwille van al die tienen hier), maar heb me in beide kamers perfect vermaakt. Zeker een bezoekje waard!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2022 march 23

Mooie Junglekamer

We kregen hier een bijzonder vlot onthaal. Twee enthousiaste jongedames die met veel passie een babbeltje met ons deden. Dat is altijd een goed begin. Na een snel toiletbezoekje konden we starten.

De start van de kamer is heel tof gedaan en vereist meteen goeie samenwerking, hoewel ze hier méér mee zouden kunnen doen vind ik. Het is duidelijk dat ze bij The Missing Link goed kamers kunnen bedenken en dan is het een gemiste kans wanneer ze origineel starten en die start nét niet ver genoeg pushen om echt een wauw-effect te geven. Maar goed, dat is een detail. Het is en blijft een originele start.

Qua decor ben ik enerzijds verbluft en blijf ik anderzijds op mijn honger zitten.
1) het decor werd heel goed gebruikt om een verhaal te vertellen. Er zit echt een evolutie in en het is heel duidelijk dat je start op een zolderkamer en geleidelijk aan in de jungle terecht komt. Dus qua sfeer zit dit héél goed. Ook is het jungle gedeelte zo rijk gedecoreerd met vele details dat het echt een hele mooie ruimte is.
2) jammer genoeg is er al veel slijtage in het decor. Slijtage die simpel op te lossen is: losgekomen onderdelen waaraan je het rubbercement nog kan zien hangen, dingen die los hangen zodat je plots met een kabel of lamp in je handen staat terwijl dat duidelijk niet de bedoeling is, een afgebrokkelde verflaag,... Die details leiden enorm af van het feit dat het eigenlijk een prachtige kamer is.
Mits enkele oplapwerkjes zou ik niets dan lof hebben over de aankleding.

Qua beleving verraadt de naam al meteen dat de kamer op een film gebaseerd is. Dat vind ik altijd jammer. Ik hou meer van originele verhalen dan van het gebruik van IP van anderen. Het positieve is wel dat je de films niet moet gezien hebben om te kunnen volgen. Voor de rest is er een tof gebruik van licht en decor om de sfeer te zetten.

De puzzels zijn tof gevonden. Een combinatie tussen handigheid, samenwerking en denkwerk. Het jammere is wel dat je niet altijd meteen feedback krijgt van de puzzel of dat de feedback niet altijd duidelijk is. Zo heb je soms het gevoel van "wat doen we verkeerd?" terwijl we eigenlijk goed bezig zijn. Daarnaast doet het voor mij ook afbreuk wanneer je met puzzelstukken moet wiebelen en schuiven om een goed contact te maken tussen de magnetische stukken die de oplossing triggeren... Als je als hint moet krijgen "probeer nog eens en zorg dat alle stukken goed in het midden van het contactoppervlak liggen" dan neemt dat voor mij het plezier weg. Techniek moet werken ten alle tijden, zonder te schipperen met de puzzelstukken tot ze exact goed liggen, zonder ruimte voor slecht contact.

Al bij al een toffe kamer en zeker de moeite waard om te spelen als je toch daar bent voor de andere kamer op deze locatie, die een echt toppertje is!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebruik van een bestaand verhaal

 

Eng maar origineel

Het onthaal was supervriendelijk en enthousiast. Dat geeft altijd zin om erin te vliegen. Leuk!

Het decor is heel mooi gedaan en zet je meteen in de juiste sfeer: een beetje een gothic horrorsfeertje dat continu blijft aanhouden. Het verhaal wordt verteld op verschillende manieren: luisteren, kijken, lezen, schrikken,... Alles klopt! Er wordt heel goed gebruik gemaakt van licht en decor om de spanning erin te houden. Wel 1 ding: als je geen engels kan ben je eraan voor de moeite. Gelukkig zijn niet-engelssprekenden een uitstervend ras in de Lage Landen. ;-)

De puzzels zijn erg leuk. Samenwerking, logisch nadenken, verbanden leggen,... Wij hadden enorm veel plezier bij het oplossen van de puzzels. We kregen 2 goed getimede tips. Wanneer je dan direct het gevoel hebt van "Natuuuuuurlijk! Hoe konden we dit over het hoofd zien!" dan weet je dat de puzzels goed en logisch opgebouwd zijn. Geen enkele keer snapten we niet wat we deden of waarom. Zo hoort het!

De begleiding was héél goed. Je voelde dat ze enkel een tip gaven wanneer we het nodig hadden, wanneer de flow dreigde weg te vallen. Dat maakt een goeie game master: enkel tips geven wanneer het nodig is en nog voldoende ruimte laten om zelf verder na te denken. Top!

Deze kamer is tot nu toe een beetje onder de radar gebleven en dat is onterecht. Voor mij behoort deze tot de besten van België. Echt een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Storytelling is heel duidelijk
 • Griezelig maar goed gedoseerd

 

Onverwacht Toppertje

Vroeg op de dag gingen wij een poging wagen om toe te treden tot het geheime genootschap van Baron Beeckman. Wat was dit een aangename verrassing.

De beleving is top! Deze begint al vanaf het moment dat je reserveert. Wijzelf hadden een verzoek, waarop zéér professioneel en volledig in thema gereageerd werd. (De baron stuurde ons een persoonlijke mail waarin hij nota nam van ons verzoek) Zo hoort het!
Het onthaal sluit hierbij aan. Altijd leuk wanneer je geen klassieke introductie krijgt, maar een ontvangst in thema, door een personage dat je meteen in de sfeer van de kamer brengt.

De aankleding voelt enorm echt aan. Je voelt je niet alsof je in een artificieel spel zit, maar daadwerkelijk in een ruimte die altijd zo geweest is. Het verhaal ontwikkelt zich doorheen de ruimte en is heel duidelijk.

De puzzels zijn netjes verwerkt in het geheel. Het is enorm leuk om een mechanische kamer te spelen, niet computergestuurd maar tastbaar. Je voelt alles draaien en klikken wanneer je een puzzel oplost. Geen magisch openvallende luikjes, maar een knap staaltje ingeniositeit. Dat maakt deze kamer een buitenbeentje tussen een overaanbod van computertechnologie. Dat maakte ons heel enthousiast.

Het is duidelijk dat de makers zelf het spel ontwikkeld hebben en dit met veel passie doen. Dat werkt aanstekelijk. Het was de perfecte start van onze dag!
Een bijzondere vermelding voor de game host die onmiddellijk bekommerd was om 1 van onze spelers die een allergische reactie kreeg tijdens het spelen. Zo professioneel, zo menselijk. Top!

Deze kamer is een absolute aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Origineel
 • Realisme
 • Goede begeleiding

  Caro

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Posted on: 2022 march 18

Klassieke kamer

Kamer 2 van onze dag.
Een charmante concierge lachte ons toe bij aankomst. Een tof en correct onthaal.

De aankleding van het spel is goed. Niets speciaals, misschien een beetje donker maar dat past dan weer bij de sfeer van het verhaal.
Het verhaal was duidelijk, met een ontknoping aan het einde zoals het hoort. De aankleding wordt ook gebruikt tijdens het puzzelen, wat ook een pluspunt is.

De puzzels waren ok. Hier en daar miste het voor ons logica. Niet dat de puzzels zo moeilijk of onduidelijk zijn. Maar ergens in het begin moesten we een actie uitvoeren waarvan de actie wel duidelijk was, maar het waarom was ons volledig zoek. Op zich geen ramp natuurlijk. Maar dat doet toch een beetje afbreuk aan de totaalervaring. Het werd dan wel goedgemaakt door andere puzzels die wel heel tof waren om uit te voeren.

Al bij al wel een toffe, klassieke kamer en een leuke toevoeging aan onze escape-trip.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels in thema

 

Utopiae

Create Your Escape
Posted on: 2022 march 18

Leuk maar verdeeld

Na een vriendelijk onthaal werden we op een ludieke manier naar de startlocatie gebracht. De sfeer zat er goed in. We konden starten.

De aankleding van de kamer is ok. Als je de kamer vergelijkt met bepaalde topkamers dan is de aankleding niet van hetzelfde niveau. Maar als je het in zijn context zet is het wel heel leuk gedaan. Het feit dat dit een zelfgebouwde kamer is, maakt veel goed.

Qua beleving was het voor onze groep een lastige. We snapten het verhaal wel maar het was niet de invulling die wij eraan zouden geven en dan was het wat moeilijk om je in te leven. Ik had er persoonlijk minder moeite mee dan de rest van mijn groep. Ik vond het allemaal wel tof.

De puzzels dan, waarschijnlijk lag het aan ons maar soms hadden we wat moeilijkheden. We zagen het gewoon niet. Nochtans waren de puzzels niet onlogisch, dus daaraan heeft het zeker niet gelegen. De eindpuzzel was een kleine anticlimax, maar andere puzzels maakten het dan weer wel leuk. Samenwerking staat zeker centraal in dit spel. Altijd leuk!

Wij waren na afloop wat verdeeld over deze kamer. De ene vond het een leuke afwisseling terwijl de ander het echt niks vond. Volgens mij is het de eerste keer dat onze groep geen unanieme mening had. De punten zijn dan ook een gemiddelde van uiteenlopende beoordelingen.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.5

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Samenwerking
 • Eindpuzzel geen climax
 • Flow viel geregeld stil

 

Amenhotep

Keyhouse
Posted on: 2022 march 18

Mooie kamer

Na een vriendelijk, typisch Kempens onthaal werden we door onze vrolijke jobstudent (zijn eigen woorden) de tempel ingeleid. Het spel kon beginnen.

Qua aankleding is het een hele mooie kamer. Het decor lijkt wel uit 1 of ander pretpark geplukt. Heel mooi, kleurrijk,... Maar ook een beetje "te netjes"... Wat ik hiermee bedoel is dat het allemaal zo proper afgewerkt is dat het nep aanvoelt. Dat klinkt negatief maar is zo zeker niet bedoeld. Het blijft een mooie kamer, sowieso. Maar het voelt aan als een decor, niet als een echte tempel.

Qua puzzels was het voor ons even erin komen. De kamer start heel donker met slechts 1 lichtpunt. En als je dan met een groep van 5 speelt en er constant iemand in het licht gaat staan, dan is dat frustrerend. Daarom zou ik deze kamer aanraden met zeker niet meer dan 4 personen. Door het feit dat wij als groep ook nog eens slechte zoekers zijn, kwamen we traag van start. Maar eenmaal op dreef zat de flow er lekker in. De puzzels zijn correct. Net goed qua moeilijkheidsgraad. Er wordt naar een climax toe gewerkt en het is ook duidelijk wat het einddoel in de kamer is. Het einde had voor mij qua beleving nog ietsje spectaculairder gemogen. Voor een avonturenkamer is het altijd leuk dat er iets extra gebeurt om het verhaal af te ronden in plaats van simpelweg de deur te openen en een glimlachende game master te zien. Maar goed, dat is een detail.

Na de kamer nog even een gezellige babbel met de eigenaar gehad en ons klaargestoomd voor de volgende kamer.

Al bij al een toffe kamer. Enkel voor deze kamer zou ik niet naar hier reizen, maar als je voor de andere kamer komt dan is deze kamer een toffe aanvulling. Wel deze kamer eerst spelen, als opwarmertje.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Miste een climax

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Posted on: 2022 march 18

Studenten in de val

Na een gezellige babbel met de game master en eigenaar, mochten we onze "rol" kiezen. Dat was meteen een leuke inleiding op het spel. We werden 1 voor 1 de kamer in geleid. Daarna konden we starten.

Qua aankleding is de kamer heel mooi ingericht. Het voelt echt aan als de workshop van een illusionist, een beetje kermisachtig maar dat hoort gewoon bij het thema dus dat is totaal ok. Op het gebied van de beleving werd het verhaal gestuurd door muziek en geluid. Ook een aantal spectaculaire puzzels zorgden voor de nodige belevingsmomenten. Aan het einde was er nog een leuk effect om de spanning te verhogen alvorens te ontsnappen. Dat zorgt voor een adrenalinerush. Heel leuk!

De puzzels zijn heel tof. Hoewel ik persoonlijk vond dat de start van het spel iets teveel sleuteltjes inhield. Wat afwisseling zou op dat moment interessanter geweest zijn. Maar dat neemt niet weg dat algemeen genomen de puzzels van een goed niveau zijn en er zitten een paar hele originele tussen.

Na afloop nog wat nagebabbeld. Altijd leuk.

Het is duidelijk dat de kamers bij Keyhouse van professionele makelij zijn. Dat maakt mij persoonlijk soms bang omdat je dan vaak hetzelfde type puzzels ziet terugkomen. Dat is hier gelukkig niet het geval. Het zijn hier originele puzzels met een groot fungehalte. En daar word ik alleen maar blij van. Zeker voor de prijs. Die mag van mij gerust wat hoger.

Aanradertje!
En als je hier dan toch bent, even de andere kamer eerst spelen als opwarmer.


Response by Keyhouse

2022 March 21

Leuk om te lezen van een team met zoveel ervaring.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Wow-momenten
 • Veel sleuteltjes in het begin

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2021 december 21

Spannend en sfeervol

Ik heb het geluk gehad deze kamer 2 keer te mogen spelen. 1 Keer vlak na opening in 2015 en 1 keer als "passieve medespeler" met een andere groep heel recent in 2021. Ook al is deze kamer al wat ouder, ze blijft een topper!

Eerst en vooral is deze kamer bijzonder goed onderhouden. Waar sommige escape rooms er na 6 maanden al aftands uitzien, lijkt het alsof Erzsébet nogmaar net open is. Het decor is prachtig en zet je vanaf de eerste seconde in de juiste sfeer.

Het onthaal is heel tof. Een brede glimlach, een grondige introductie en een hele enthousiaste nabespreking. Zo hoort het.

Qua beleving is deze kamer simpel maar effectief! De belichting, de muziek, de sfeer, de effecten, het decor, ... alles klopt. Het verhaal is wat ons betreft heel duidelijk. Onze groep ontsnapte met slechts 2 seconden over, dus het was héél spannend. Dit ook dankzij de muziek en effecten. Maar dat maakte de ontsnapping een echte adrenalinerush.

De puzzels zijn hoofdzakelijk klassieke 1.0 puzzels, gecombineerd met wat techniek. Maar persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. In een wereld waarin iedereen alles maar meer technologisch wil, vind ik net puzzelen naar een code toe een verademing. Het dwingt je om nog eens anders te denken dan "zet de vaasjes in de volgorde op de plank" en dat is voor mij persoonlijk veel leuker. Er is veel afwisseling en de puzzels zijn niet van de gemakkelijksten, wat het ideaal maakt voor ervaren spelers.

Zowel ikzelf als de twee groepen waarmee ik de kamer speelde waren erg enthousiast na afloop. Deze kamer staat terecht al enkele jaren in de top van de Benelux.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede prijs

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2021 december 22

Wauw!

Wat hebben we lang gewacht tot deze kamer af was. Maar oh wat was dit het wachten waard! We vielen van de ene verbazing in de andere.

Na een supervriendelijke ontvangst mochten we het kamertje voor de introductie betreden. Daar kwam al meteen onze eerste verbazing: de introductievideo. Wat was deze prachtig en professioneel gemaakt! Een echte trailer op bioscoopniveau. Het verhaal én het doel van het spel waren dankzij deze video overduidelijk. Direct na afloop onze eerste verrassing: de deur die ons naar een klein historisch steegje leidde. En daar begon het avontuur.

En een avontuur was het zeker: qua beleving ben ik iemand die zich enorm inleeft in het verhaal en de sfeer. Dat was hier supermakkelijk dankzij het prachtige decor en de leuke maar subtiele effecten. Het decor is zo realistisch, met oh zoveel details, je vergeet haast dat je in een escaperoom zit. De kleine knipoogjes naar andere escaperooms zijn een leuke toevoeging voor ervaren rotten. En dankzij de duidelijke introductievideo volg je het verhaal met gemak van het begin tot het einde.

De puzzels zijn voor mij de grootste troef van deze kamer. Eindelijk nog eens een bouwteam dat de tijd heeft genomen om originele, unieke en vernieuwende puzzels te verzinnen. Je wordt gedwongen om out of the box te denken. Uiteraard zitten er een aantal simpele puzzels tussen, maar ook enkele flinke doordenkers. En dat is heerlijk.
Waren alle puzzels mijn ding? Absoluut niet! Maar in onze groep was er altijd wel iemand die de logica achter een andere puzzel zag en dat is fijn want op die manier heeft elke speler zijn five minutes of fame. Achteraf bleek ook dat iedereen in onze groep een andere favoriete puzzel had en wanneer ik zei dat puzzel X niet mijn ding was, zei een medespeler dat hij dat net de leukste puzzel van het hele spel vond. De balans zit dus heel goed.
1 puntje van kritiek: na de eindpuzzel mocht er van mij gerust nog een puzzel volgen als climax. De einpuzzel is zeker niet slecht maar het voelde voor mij aan alsof er nog iets moest volgen. Maar goed, dat is een detail.

Ook wil ik even opmerken dat het team erin geslaagd is om een gigantisch avontuur in een relatief kleine ruimte te proppen. Zo zie je maar dat het niet nodig is om altijd maar groot-groter-grootst te gaan om een prachtspel te bouwen.

Net zoals bij Erzsébet kregen we een enthousiaste nabespreking. We gingen dan ook naar huis met een super gevoel en een veranderde top 3 van favoriete kamers. Wat mij betreft de absolute nummer 1 van België.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Originele puzzels
 • Afwisseling
 • Introductiefilm
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Mocht misschien nog 1 puzzeltje meer hebben om af

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2021 december 17

Adembenemend

Wanneer je je kostelijk geamuseerd hebt in de andere kamers van een escaperoom locatie, kom je met plezier terug. Hier was dat niet anders. En we waren dubbel zo enthousiast omdat we al zoveel goeds over Molly's Game gehoord hadden.

Het onthaal was supervriendelijk. Een lieve jongedame lachte ons tegemoet bij het binnenkomen. Dit gecombineerd met de verbluffend mooie ontvangstruimte (helemaal in het thema van het spel) bracht ons volledig in de sfeer.

Al snel kon de inleiding op het spel beginnen. Deze leek wel uit een kwaliteitspretpark geplukt. Zéér professioneel! Een echte preshow.

De kamer zelf is prachtig afgewerkt. Het decor brengt je volledig in de juiste sfeer. Je voelt je daadwerkelijk in het huis waarin het verhaal zich afspeelt. Toch heb ik 1 klein puntje van kritiek. Wanneer een kamer zo prachtig is afgewerkt valt het dubbel zo hard op wanneer je het decor vanuit een andere invalshoek ziet, dat die kant dan toch niet afgewerkt is. En dat is jammer. Vele mensen letten hier niet op dus op zich is het niet erg. Maar wanneer je een kamer van deze kwaliteit kan neerzetten is het niet afwerken van een klein hoekje een gemiste kans. Een simpel likje verf zou dit al oplossen.

De beleving is net als het decor: PRACH-TIG! We hebben het meerdere malen uitgegild van verbazing. Kippenvel!
Hand in hand met de beleving gaat de storytelling. Zéér goed gedaan. Tijdens de nabespreking was het duidelijk dat we het verhaal begrepen hadden. Dat is dankzij de goed uitgewerkte rode draad. Zo moet het!

Ze halen hun inspiratie hier en daar duidelijk uit een bekende TV-serie. Dat stoppen ze ook niet weg. En toch vind ik dat net een minpunt. Het is duidelijk dat de bouwers creatieve duizendpoten zijn. Waarom dan bepaalde dingen letterlijk kopiëren van TV? Dit is overbodig. Voor mij persoonlijk doet dat afbreuk aan de originaliteit van de kamer. Desondanks blijft het een pracht van een kamer.

De puzzels zijn leuk, allemaal mooi in thema en van een goed niveau. Maar... Als we er achteraf op terugblikten, waren quasi alle puzzels een variant op de klassieker "doe handeling X in volgorde Y". En dingetjes op volgorde zetten/doen is voor mij toch wel het nieuwe "teveel hangsloten" van de moderne escape room. Ik hoop dat de makers bij het bouwen van hun volgende kamer dit stramien wat doorbreken. Maar toch hebben we ons goed geamuseerd!

Ik heb eigenlijk vooral superlatieven voor deze kamer, dus al mijn kritiekpuntjes zijn mierenneukerij. Maar het is net door te luisteren naar deze detailkritiek dat de escaperooms in de lage landen tegenwoordig zo'n hoge kwaliteit neerzetten. En dat is voor deze kamer niet anders. Ik ben fan, ondanks mijn kleine kritiekpuntjes.

Een absolute must-do!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Wow-momenten
 • Goede begeleiding
 • Duidelijk verhaal
 • Beleving
 • TV serie als inspiratie
 • onafgewerkte "onbelangrijke hoekjes"

  down-the-hatch

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2021 december 15

Goed gedoseerde horror

Omdat we sowieso fan zijn van DarkPark, mochten we deze experience niet links laten liggen. Dus 2 jaar nadat we het vergelijkbare spel "I can hear you" in Maaseik speelden, was het nu tijd om naar Vlaardingen af te zakken.

Ik begon eraan met een héél klein hartje. Ik ben een enorme angsthaas en de Belgische voorganger van dit spel zat nog levendig in mijn geheugen. Na 10 minuten dacht ik er al aan om op te geven, maar toch heb ik me vermand en heb ik het spel volledig uitgespeeld. En wat ben ik dankbaar dat ik het spel afgemaakt heb...

Waar in België de dreiging continu opgedreven werd, kwam de spanning hier in golven. Dat maakt het spel véél speelbaarder, ook voor bangeriken als ikzelf. Er zijn meerdere momenten waarop het duidelijk is dat je "veilig" bent en je dus door kan spelen. De acteur houdt rekening met je individuele durf en dat is aangenaam. Hij wist ons net tot op het punt van klamme handjes te brengen, zonder te ver te gaan.

De puzzels zijn volwaardige escaperoom puzzels, dus naast de beleving die top is, hebben ook puzzelaars er wat aan. Je moet je hoofd gebruiken.

Het enige puntje van kritiek dat ik kan geven, maar dan ben ik aan't muggenziften, is dat vooral aan het einde het decor weinig steek houdt. Waar alles in het begin totaal in thema en geloofwaardig is, had ik aan het einde zoiets van "wat doen dat hek en die vaten hier eigenlijk in die positie?" Maar goed, met het oog op de spelbeleving hield het dan weer wel steek.
Ook overloopten we met onze groep achteraf het verhaal (dat overigens héél duidelijk is en zeer goed naar voor gebracht wordt) en daar zaten toch een aantal kleine tegenstrijdigheden in. Maar we kwamen al snel tot de conclusie dat die er totaal niet toe doen omdat het spel ongelooflijk leuk is.

Keigoed spel, absoluut de moeite waard!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Gepersonaliseerde Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Gedoseerd Spannend
 • Diversiteit
 • Kleine tegenstrijdigheid in verhaal

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2021 december 17

Kil maar cool

Altijd leuk om terug te keren naar een escape locatie waarvan je de andere kamers al met plezier gespeeld hebt. Zeker na omver geblazen te worden door een topper als Jason's Curse. Laat die executie maar komen!
Dat was onze insteek aan het begin.

Het onthaal was goed. Vriendelijk, enthousiast, een leuke babbel. Zoals het hoort.

Het betreden van de kamer dan... Kil.. Je wandelt als bezoeker een gevangenis binnen met een kil onthaal door een strenge cipier. En dan begint het verhaal pas echt. Nooit verwacht dat ik als bezoeker zou moeten trachten te ontsnappen uit een gevangenis! Het verhaaltje waarom is wel leuk gevonden. Voor de rest is er over het verhaal weinig te zeggen. Maar deze kamer vraagt niet om een gigantische backstory, dus dat was okee.

Het decor is heel degelijk. Hoge kwaliteit. Voelt het aan als een gevangenis? Misschien niet helemaal, maar het idee is er dus het decor zette ons wel in de juiste mood. Ook werd er getracht om een "what de fuck" momentje in te gelasten via het decor. Bij mij werkte dit niet echt, maar voor mijn groepsleden was het wel een geslaagde gimmick. Het hangt dus af van persoon tot persoon.

De puzzels zijn afwisselend. Het is leuk wanneer er een combinatie is van technologische hoogstandjes en ouderwets puzzelplezier. Daar bovenop ook nog even out of the box denken en dan heb je wat mij betreft een goeie balans in de puzzels. Ik ben fan!

Toch had ik na afloop een gevoel van "was het dit nu?"
Het is zeker een goeie kamer maar ik denk dat we tegenwoordig in de lage landen wat verwend zijn met enkele megatoppers, waardoor andere zeer goede kamers eerder op een middenmoot gaan lijken. En dat was hier het geval. Als ik deze kamer in 2016 gespeeld had, zou deze met stip op nummer 1 komen te staan. Maar anno 2021 was het voor mij gewoon een hele leuke kamer, zonder meer. Je hoopt ook altijd dat kamerbouwers zichzelf altijd overtreffen. Wat mij betreft hebben ze dat deze keer niet gedaan. Jason's Curse is imposanter dan The Execution, ook al is het wel een hele leuke kamer.

Toch een aanrader, zeker voor ervaren spelers.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede afwerking
 • Kwalitatief decor
 • Overtreft zijn voorganger (Jason's Curse) niet

 

Beast of Berlin Inferno

The Room Berlin
Posted on: 2021 october 28

Spanning ten top

Top ontvangst!
Ik heb het geluk gehad deze kamer 2 keer te kunnen spelen. in 2018 en nog eens in 2021. De kamer werd in tussentijd heropgebouwd op een andere plaats in het gebouw en ze werd hierbij naar mijn mening ook verbeterd, dus ik geef de finale score gebaseerd op het bezoek in 2021.

Het verhaal is lichtjes aangepast na de heropbouw. Waar we vroeger stagiair-detectives met een vaag doel waren, moesten we nu helpen in onze zoektocht naar verdwenen getuigen in Berlijns grootste moordzaak.

De puzzels zijn een combinatie van klassieke escaperoom puzzels en moderne techniek. Een goed niveau wat mij betreft. Niet al te moeilijk en altijd logisch opgebouwd.

Het decor is prachtig (her-)opgebouwd en is in de nieuwe versie beter uitgewerkt. Waar we vroeger in een zeer groot detectivekantoor zaten, is dit nu een kleiner kantoortje geworden. Maar het verhaal wordt beter en duidelijker verteld door de aankleding. Een hele goeie verbetering.

De spanning lag aan het begin al hoog en werd naar het einde toe nog flink verhoogd. Daardoor was de beleving top!

1 minpuntje: met een ervaren team vlieg je door deze kamer. We hadden niet eens 40 minuten nodig om eruit te geraken en dat viel toch wat tegen.

Zeker een aanrader, best gecombineerd met de andere kamers op deze locatie.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • te weinig puzzels

 

Wauw...

Als je een liefhebber bent van puzzelkamers, dan ga je deze misschien wat minder vinden. Maar als je van een goed verhaal, spanning en enorm veel sfeer houdt, is dit een absolute topper!

Je wordt verwacht aan de achterkant van het gebouw want je bent een team spokenjagers ad interim omdat de echte spokenjager, Brandon Darkmoor, momenteel niet daar kan zijn.

We kregen een toffe introductie via een soort zoom-meeting (jammer genoeg is de Engelse versie gedubd, wat afbreuk doet aan de ervaring, maar de begeleidende acteur is fantastisch en die trekt het weer recht). Mits wat humor wordt het luchtig gehouden maar bij het betreden van het afgebrande asylum, wordt de sfeer al gauw grimmiger.

En daar begint je avontuur, dat je van het ene wow-moment in het andere laat vallen. Meer details heb je niet nodig.

De puzzels zijn technische hoogstandjes. Je moet niet enkel nadenken maar ook creatief zijn. Dus het gaat een stapje verder dan "zet de boeken in de juiste volgorde" of "vind de cijfercode" maar dat alles draagt oh zoveel bij aan de totaalbeleving...

Het is spannend, maar niet té. Zelfs goed te doen voor angsthazen.

Toppertje!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Humor waar nodig

 

The Executioner

House of Tales
Posted on: 2021 november 08

Middeleeuws avontuur

Het onthaal hier kwam wat haastig over. Vriendelijk hoor, maar het is duidelijk dat ze de ene groep na de andere draaien dus je krijgt een korte inleiding, dan spelen en een zeer korte nabespreking en dan is het vertrekken maar. Het gebouw is zelfs zo ingedeeld dat je vanuit de nabesprekingsruimte direct weer buiten staat. Dat doet wat afbreuk aan de ervaring. Het feit dat we "geblinddoekt" werden met doorzichtig crêpepapier was ook niet meteen een hoogvlieger.

Het verhaal is simpel maar duidelijk. De puzzels zijn allemaal in thema en de kamer is mooi en geloofwaardig gedecoreerd. Het voelt echt alsof je in een middeleeuwse kerker zit, dus dat is op zich wel mooi gedaan.
Sommige van de puzzels waren echter wat langdradig en onlogisch opgebouwd. Maar ondanks dat stonden we toch plots buiten de kamer op een moment dat we dachten dat we nogmaar halfweg waren. Dat is jammer. De kamer is dus niet zo moeilijk, zeker niet gezien wij maar met 3 speelden.

Al bij al wel een toffe kamer maar nu niet meteen DE reden om naar Berlijn af te zakken.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Mooi decor
 • Alles in thema
 • Kort
 • Vluchtig onthaal

 

Jackpot

Illuminati Escape
Posted on: 2022 may 11

Basic kamer

We speelden deze kamer nadat we eerst Alien Grill gespeeld hadden. Dus onze verwachtingen waren hoog. Vooral ook omdat de ingang van deze kamer er beeldig uitziet. Qua sfeersetting is dat absoluut goed.

Het onthaal is correct, leuk dat alle kamers hier eenzelfde soort start krijgen. Je gaat op missie ergens ter wereld en daarvoor kijk je even op een infoscherm voordat je op reis vertrekt. De inleiding werd gewoon mondeling verteld, niets speciaals maar wel correct, zodat we toch iets van het verhaal mee hadden.

De kamer op zich is sober qua aankleding. In thema, dat wel, maar het voelt allemaal wat minder afgelikt aan dan we verwacht hadden. Zeker niet slecht hoor. Maar gezien het zéér hoge niveau van sommige andere Berlijnse kamers, bleven we hier wat op onze honger zitten.

De puzzels zijn fijn. Niet te simpel, je kan goed samenwerken, out of the box denken,... Ook origineel gevonden, niet wat we eerder al gezien hadden. Dat is altijd een positief punt.

Al bij al een toffe, relatief basic kamer. Ik zou er niet speciaal voor naar Berlijn reizen maar als je er toch bent is het mooi meegenomen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Leuke start
 • Basic decor

 

Alien Grill

Illuminati Escape
Posted on: 2022 may 12

Buitenaards Mysterieus

Na een eenvoudig maar correct onthaal, kregen we een inleiding over het algemene verhaal van deze escape locatie. Wij zouden als onderzoeksteam uitgestuurd worden ergens ter wereld om een mysterie te onderzoeken. Per scherm kregen we onze missie meegedeeld en we mochten op reis vertrekken. Bestemming: Nevada.

Aangekomen in de woestijn stonden we voor een verlaten grillhouse. Heel mooi aangekleed, deze ingang. We werden nog even gebrieft en we mochten het restaurant betreden. Dat bleek erg verlaten te zijn. Het niveau van het decor zakte hier aanzienlijk ten opzichte van de ingang, maar nog steeds was het goed gedaan. Er zit een evolutie in het decor want je komt, uiteraard, in een buitenaardse setting terecht. Qua storytelling was het heel duidelijk.

De puzzels zijn ok. Persoonlijk niet mijn ding, want ik hou er niet van om een reeks vooraf geschreven instructies te volgen in plaats van zelf alles uit te dokteren. Maar mijn team had er geen problemen mee en zij amuseerden zich kostelijk, waardoor ik ook enthousiast was.
Er is veel afwisseling: doen, denken, samenwerken,... Dus zeker een hoog fun-gehalte.

Het is een toffe kamer met een aantal memorabele momenten. Betere middenmoot voor mij. Als je toch in Berlijn bent loont het wel de moeite om hier even te passeren. Maar er zijn andere kamers in Berlijn die méér de moeite waard zijn.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Tof decor
 • Letterlijke instructies voor de puzzels

  Framefuckers

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2021 december 13

Leuke kamer onder voorwaarden

Na het lezen van vele positieve reviews konden we het niet nalaten om deze kamer te gaan spelen. Al snel was het duidelijk dat de ervaring bij deze kamer van vele punten afhankelijk is. Zo was het onthaal bij ons heel sec. Waar andere groepen lovend zijn over een superenthousiast onthaal, was het bij ons weinig speciaals. Dus er is een duidelijk contrast tussen de verschillende game masters.

Dan de kamer.
De inleiding werd gedaan via een video in de kamer. Heel professioneel gedaan. Het voelde voor ons iets teveel aan als een luisterspel voor kinderen, maar desondanks wel een mooie inleiding.
De aankleding van de kamer is heel mooi, vooral in het begin. Jammer genoeg neemt het detail van de aankleding wel af naar het einde toe. Een beetje een anticlimax op dat gebied.

Qua beleving bleven we wat op onze honger zitten. Het begin was heel veelbelovend met nog enkele memorabele momenten nadien. Daarna voelde het alsof er nog climax ging volgen, maar dat gebeurde niet. Dus het einde was eigenlijk nogal plots.
Zoals andere reviews ook al aanhaalden, is er een bepaald moment in de kamer waarop "lenigheid" nodig is. Nu, lenigheid niet per sé, ook je lichaamsbouw kan gewoon niet geschikt zijn. Mensen die te groot, te klein of te dik zijn zullen hier ook problemen mee hebben. Voor ons was het geen gigantisch probleem, maar we verloren toch wel wat tijd hier.

De puzzels zijn van een goed niveau. De meeste zijn puzzels die je wel in een of andere vorm in gelijk welke escape room kan terugvinden, maar toch zaten er enkele in die we nog niet eerder gezien hadden en dat is altijd leuk.

Al bij al een leuke kamer, maar voor ons persoonlijk eerder in de top van de middenmoot dan echt top of the tops, waar de kamer op het moment dat we ze speelden wel stond. Als speler met beperkte ervaring ga je dit waarschijnlijk een fantastische kamer vinden, maar wanneer je al wat gewend bent is de kamer gewoon leuk.
Zeker wel een aanrader.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in September 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica
 • Spannend
 • Anticlimax in beleving
 • 1 moeilijkere passage in het traject

 

De Kraak

De Kraakfabriek
Posted on: 2021 december 02

Meer dan okee

Ik heb deze kamer in familiekring gespeeld, met een groep minder ervaren spelers dan gewoonlijk. En voor zo'n groep is deze kamer heel geschikt.

Het onthaal is ok. Naar verwachting voor een escaperoom in een stad.

De kamer zelf is ook wat je kan verwachten van een escaperoom in een stad. De inrichting is ok, je merkt waar je bent. Voor mij persoonlijk mag het nog wat verder gaan in "echtheid" maar slecht was het zeker niet.

De puzzels zijn tof. Een goed niveau, logische flow. Een paar klassiekers en een paar vernieuwende zaken. Absoluut leuk!

Als ervaren speler viel het voor mij in de betere middenmoot, maar mijn familie was erg enthousiast, dus zeker een toffe kamer!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2021 november 24

Overdaad schaadt

Omdat we zo genoten hadden van zowel de Laboratoriumkamer als de Meisjeskamer en omdat deze kamer natuurlijk nog indrukwekkender zou zijn, zakten we met plezier en torenhoge verwachtingen af naar Bunschoten.

Het onthaal was top, zoals we gewoon zijn hier. Vriendelijk, enthousiast,... leuk!

De kamer... deze zou zonder onze verwachting fantastisch geweest zijn. Maar jammer genoeg hadden we gemengde gevoelens. Waarschijnlijk door onze (te) hoge verwachtingen.

Begrijp me niet verkeerd, de kamer is prachtig aangekleed, de gebruikte technologie in de kamer is stuk voor stuk verbluffend en zoals wel te verwachten was, werden we meerdere keren uit onze sokken geblazen. Maar het verhaal is iets te chaotisch naar onze smaak. Volgens 1 van de medewerkers was het thema van de kamer "mindfuck" en dat klopt wel, maar voor ons voelde het eerder aan als "we hebben teveel ideeën en we wilden geen enkel idee opgeven, dus we hebben ze allemaal samen in 1 spel gepropt"
Individueel is elke etappe van de kamer een pareltje. Maar allemaal samen was het net iets te onsamenhangend voor ons.

Dit gezegd zijnde zijn de puzzels wel tof gevonden. Wel heel veel knopjes en computerspel-achtige puzzels. Gelukkig zaten er ook nog enkele puzzels in die daadwerkelijk tastbaar waren. Daarvan hadden we er liever wat meer gezien.

In conclusie: een kamer van hoge kwaliteit, dat zeker wel. Maar soms is teveel gewoon teveel. En dat was hier jammer genoeg een beetje het geval. Desondanks wel een must-play voor elke escaperoom liefhebber.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in February 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Wow-momenten
 • Te chaotisch
 • "More is less"
 • 1 zeer lang dood moment zonder hint, flow volledig

 

Sector Z 2.0

Lockdown Ghent
Posted on: 2021 november 22

Leuk idee, ervaring groepsafhankelijk.

Na een standaard inleiding voor een niet-standaard escaperoom, werd onze grote groep opgesplitst in 2: onderzoekers en zombies. En je speelt dus tegen elkaar. De zombies proberen te voorkomen dat de onderzoekers ontsnappen.

Daar ligt meteen de grootste sterkte EN zwakte van deze kamer tegelijk: doordat je tegen elkaar speelt en eigenlijk toch maar 1 van de 2 groepen kan ontsnappen, is het heel erg van het inlevingsvermogen van de groepsleden afhankelijk hoe leuk of saai de ervaring is. Wij hadden een gemengde groep, dus onze ervaring was okee. Maar ik kan me inbeelden dat deze kamer echt superleuk kan zijn als het een groep vol overgave is. Het nadeel is dat je tijdens het spel "besmet" kan worden en dus van groep moet wisselen. En dan moet je echt een switch maken in je hoofd, want dan kan het moeilijk zijn om nog motivatie te vinden om jouw aanvankelijke team te dwarsbomen.

De decoratie is klassiek tot minimalistisch. Met enorm veel gangetjes en deuren die het jachtspel spannender maken. Maar op zich weinig speciaal. De nadruk ligt op het spel, niet zo op de omgeving.

Sommige van de puzzels lagen me echt niet, maar dat is persoonlijk. Algemeen genomen was het wel goed gevonden en een unieke ervaring.

Geen aanrader voor mensen zonder inlevingsvermogen, maar voor een grote groep competitieve vrienden met het nodige acteertalent kan dit echt een topspel zijn!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 9 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Beleving sterk afhankelijk van de groep

 

The Basement

#ANT Escape Rooms
Posted on: 2021 november 23

Leuke puzzelkamer

Ten eerste het onthaal: een supervriendelijke en enthousiaste jongedame lachte ons tegemoet. Het feit dat de trein van 1 van onze vrienden vertraging had, werd flexibel opgelost. Top!

Speel je in de Kelder het meest creatieve verhaal? Zeker niet. Zitten er veel belevingsmomenten in? Ook niet. Maar lekker puzzelen met leuk gevonden puzzels en lekkere doordenkers absoluut wel! Een absolute aanrader voor mensen die graag puzzelen. Mensen die eerder voor een verhaal en special effects gaan, zullen minder onder de indruk zijn.

Wij houden van beide en hebben ons in de Kelder goed geamuseerd!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2020

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving, hoewel dat voor ons geen probleem was

 

Sherlock

Enygma
Posted on: 2022 march 21

Correcte kamer

Na een zeer vriendelijk en vlot onthaal in het Nederlands (wat in Brussel vaker niet dan wel het geval is) konden we aan het spel beginnen.

Qua intrichting is de kamer ok. Netjes afgewerkt en in thema. Maar het is geen hoogvlieger. Het thema laat uiteraard geen gigantische decors toe, maar het is duidelijk dat deze kamer het niet moet hebben van verbluffende decors of wowmomenten. En dat is okee. Het hoeft niet altijd over the top te zijn.

Toch was het een toffe kamer om te spelen, omwille van de puzzels. Die zijn van een goed niveau zodat je ook als ervaren speler je nog amuseert. Een paar easter eggs in de puzzels zorgden voor een glimlach hier en daar. Altijd leuk als er wat knipoogjes terug te vinden zijn.

Het is geen enorm memorabele kamer maar behoort zeker wel tot de betere in Brussel. Dus als je in de buurt bent, zeker even meepikken.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Easter-Eggs
 • Nederlandssprekende game master
 • Simpel decor

 

Cortez's Hold

Get Out Brussels
Posted on: 2022 march 21

Avontuur en humor

Het onthaal in deze kamer is in het Frans of in het Engels, zoals meestal het geval is in Brussel. Wel vriendelijk. De game master heeft er duidelijk zin in. Dat hadden we ook al toen we eerder Hantises hier speelden. Door dit vlotte onthaal kregen wij ook een energieboost. Dat is altijd positief!

Qua aankleding is de kamer heel mooi. Je voelt je echt in een piratensetting. Netjes! Het hintsysteem draagt goed bij tot de ervaring: een gevatte papegaai die af en toe een praatje met je slaat. Dat zorgde wel voor de nodige ambiance.

De puzzels zijn klassieke puzzels zoals je ze in een piratenkamer kunt verwachten: sleutels, sloten en hier en daar ook wat techniek. Er was voldoende afwisseling dus zeker de moeite om eens te spelen.

Een correcte kamer. Geen gigantische hoogvlieger maar als je toch in Brussel bent, zou ik hem niet links laten liggen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • NL niet beschikbaar

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2021 november 19

Till death do us part...

Het onthaal was top! We speelden alle kamers op 1 dag, dus het personeel zag ons meermaals passeren en deed telkens een kort maar gezellig babbeltje met ons. Dat was absoluut leuk!

De kamer op zich is leuk. Puzzels allemaal lekker in thema zoals het moet, de nodige belevingsmomenten zoals alle DarkPark kamers hebben en een solide verhaallijn. Qua thematiek sprak het me enorm aan. Voor mij ook 1 van de betere kamers in hotelthema.

De kamer speelt erg vlot met een hele logische flow, waardoor het voor gevorderde spelers net iets te makkelijk wordt. Maar de beleving maakt dat dan weer helemaal goed.
Voor beginners en occasionele spelers is het echter totaal okee.

Aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Logica
 • Goede service
 • Verhaal
 • Iets te makkelijk voor gevorderde spelers

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2021 november 19

Arme weesjes...

Omdat we alle kamers op 1 dag speelden deden we meerdere babbeltjes met het personeel. Stuk voor stuk vriendelijk en leuk. Zo hoort het!

De kamer is enorm sfeervol. Je voelt je echt in een weeshuis en het verhaal ontwikkelt zich mee doorheen het spel, waardoor je aan het einde een mooi afgerond geheel hebt. Love it!

De puzzels zijn ietsje uitdagender, in combinatie met de nodige belevingselementen maakt dat de kamer perfect voor ietwat ervaren spelers. De puzzels zijn logisch opgebouwd, zoals het moet. Enkel de eindpuzzel liep wat stroefjes voor ons. Niet omdat hij niet logisch was (het was duidelijk wat we moesten doen) maar omdat nauwkeurigheid voor onze groep altijd wat moeilijker is. ;-)
Hierdoor zijn we maar op het nippertje ontsnapt, wat ook goed is voor de beleving. Niets is fijner dan op het einde nog even de spanning te voelen omdat je vreest dat je het niet gaat halen.

Wij waren fan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2021 november 22

WTF ;)

Omdat we alle kamers op 1 dag speelden, deden we meerdere babbeltjes met het personeel. Stuk voor stuk vriendelijk en enthousiast. Niks aan te merken op het onthaal dus. Top!

Het spel op zich is een echte beleving. Maar waar soms de nadruk puur op beleving ligt en de puzzels wat minder zijn, was dat hier mooi in balans. De puzzels waren logisch en van goed niveau. En genoeg te doen voor verschillende soorten spelers. Wanneer een puzzel mij wat minder lag, lukte dit perfect bij een ander en omgekeerd.

Geen enkel gevoel wordt gespaard in deze kamer: angst, humor, verbluffing,... alles komt aan bod.
Het leuke is dat het verhaal heel goed afgerond wordt. Letterlijk "The End" dus.

Topervaring met de nodige "what the f*ck" momenten...


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Afgerond verhaal
 • Diversiteit

 

I can hear you

Entered
Posted on: 2021 november 19

Pure Horror

Deze "experience" (niet echt een escape-room) ligt in een echt verlaten ziekenhuis. Gevolg is dat alles heel echt aanvoelt.

Het onthaal was correct. Je werd meteen op de hoogte gebracht dat er een acteur in het gebouw zit en de regels worden meegedeeld. We werden al gauw in het spel gegooid.

Het eerste deel van het spel speelt zich buiten af, zonder dreiging, maar goed om in de sfeer te komen. Zo gauw we in het gebouw waren was de sfeer al snel supergrimmig.

Ikzelf ben een angsthaas. Waar ik in een normale escape room altijd mijn angst onder controle kan houden, was dat hier totaal niet het geval. De constante dreiging is zo hoog dat het na een tijdje voor mij teveel werd. Echter, ik ben te koppig om op te geven, dus ik heb het spel wel samen met mijn groep afgemaakt.

We waren achteraf heel enthousiast. Het concept is tof gevonden. Zeer veel beleving. Puzzels helemaal niet moeilijk, maar volledig in de lijn van het spel. Je wordt om de puzzels op te lossen gedwongen om te verplaatsen en je zou dit in absolute stilte moeten doen, maar uiteraard is de ruimte zo ingericht dat het onmogelijk is om stil te blijven.

De acteur doet het heel goed. Beetje in videogame-stijl. De momenten dat je oog in oog met de acteur staat zijn letterlijk om in je broek te doen. Maar... hij speelt het zo dat er altijd wel een mogelijkheid is om te ontkomen. Ik had ook de indruk dat hij rekening hield met de durf van de spelers. Dus dat maakt het wel haalbaar, zelfs voor een broekschijter als ikzelf.

De spanning wordt constant opgedreven naar een hoogtepunt toe. Dat maakte het voor mij persoonlijk soms een tikkeltje teveel. Enkele duidelijke rustmomenten, waarbij je je duidelijk "veilig" voelt, zouden het draaglijker gemaakt hebben. Mijn vrienden hadden daar echter geen last van, dus het is heel persoonlijk.

Het is een heel unieke ervaring en ben blij dat ik het gedaan heb. En als ze een nieuw verhaal zouden ontwikkelen, zou ik het zeker opnieuw gaan spelen. Met een klein hartje, dat wel.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Spannend
 • Acteur speelt in op spelers
 • Sfeer
 • Voelt realistisch aan
 • Soms tè eng
 • Mist rustmomenten

 

Haunting

Get Out Brussels
Posted on: 2021 november 09

Creepy Funny

Na een heel vriendelijk onthaal en een korte babbel, werden we geblinddoekt de kamer ingeleid. Dat was een hele wandeling maar het was eigenlijk wel een leuke en aparte start. We zaten dan ook meteen in het juiste sfeertje.

Qua decor miste ik de finesse en kwaliteit die het geheel naar een hoger niveau zou kunnen tillen. Niet slecht hoor, maar de room op zich is heel tof en meer oog voor afwerking zou het helemaal af gemaakt hebben. Technologische hoogstandjes en special effects hoef je in deze kamer niet te verwachten, maar de makers hebben op hun manier wel een eigenzinnige draai gegeven aan het geheel, wat de beleving toch net iets fijner maakt. Dus ja, memorabele momenten waren er zeker! Spanning en humor wordt met elkaar afgewisseld zodat het al bij al geen al te enge ervaring is.

De puzzels zijn correct, niet gigantisch moeilijk en als je al wat ervaring hebt, dan zit er niet meteen iets vernieuwends in. Maar het was zeker wel leuk. Toch wil ik even opmerken dat er voor 1 puzzel kennis van buitenaf nodig was, kennis die bovendien enkel mogelijk is voor franstaligen. Kennis die wij als tweetaligen toevallig wel hadden, maar als niet-franstalige is 1 puzzel onmogelijk op te lossen. Dat is jammer. Ik heb het toen wel meteen aan de game master gezegd, dus misschien hebben ze daar ondertussen wel iets op gevonden.

We speelden deze kamer slechts met 2 personen, wat volgens de uitbaters een uitdaging zou zijn. Nu, als 2 beginners ben ik zeker akkoord, maar als ervaren spelers is de kamer goed te doen met 2. Qua totaalbeleving is het wel leuker met een groepje denk ik.

Wat mij betreft een van de betere kamers in Brussel. Maar daarbuiten een fijne middenmoot.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in March 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Vriendelijk onthaal
 • Afwerking van het decor
 • Kennis van buitenaf nodig, onmogelijk voor niet-fr

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2021 november 09

Prachtige beleving!

Tja, wat moeten we hier nog over zeggen. Net zoals oh zoveel mensen hebben wij ons aangenaam geamuseerd in deze kamer.
Goed verhaal, prachtig decor, wow-momenten, leuke puzzels, uitdagend genoeg, logische flow,...

Terecht zo lang in de top 3 gebleven.

Aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend

 

Crescendo tot climax

Nadat we eerder al The Suspicious Farmhouse speelden, welke correct is maar niet super speciaal, kwamen we met gemengde verwachtingen deze kamer spelen. Vooral omdat ze zo'n goeie reviews kreeg.

Bij het binnenkomen hadden we zoiets van "is het dit?" want een bar is leuk gevonden maar eigenlijk weinig speciaal. Maar al gauw begon de achtervolging. We zaten dan al snel volop in het verhaal en dankzij de nodige wow-momenten moesten we het eens worden met al die goeie reviews. Qua beleving is er echt een crescendo... De grootste wow aan het einde dus.

Qua puzzels zitten er een paar hele originele tussen en ook een aantal mindere. Ondanks al de beleving hadden we soms toch wat dode momenten door het gebruik van de ruimte, we kwamen soms wat uit de flow. Maar het was niet dramatisch.

In ieder geval is het een hele leuke kamer en zeker de moeite waard!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Spannend
 • Afleiding

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2021 november 09

Prachtig avontuur!

Een supervriendelijke ontvangst leidde ons naar een klein maar gezellig stationnetje. Daar begon ons spel.

Eerstenvooral is het een hele mooie kamer. Prachtige inrichting, heel sfeervol en voelt echt aan. Knap!
De puzzels zijn heel leuk en logisch opgebouwd. Op een enkele hiccup na zaten we in een goeie flow en dat is altijd leuk.
Leuke muzikale accenten ook.
Enkele wow-effecten maakten het geheel af. Het verhaal was misschien niet altijd even duidelijk maar de prachtige setting en de leuke puzzels maakten dat meer dan goed!

Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Prachtig decor
 • Wow-momenten
 • Logica
 • Puzzels

 

Spaceship

Let Me Out
Posted on: 2018 december 17

Niet slecht, maar ook niet speciaal

Om te beginnen is de prijs kwaliteit verhouding heel goed hier. €60 als vaste basisprijs is erg goedkoop, zeker in vergelijking met vele andere Belgische kamers die een hoge prijs vragen voor een kamer die weinig voorstelt.

De puzzels in deze kamer zijn okee. Weinig op aan te merken. Hoewel het resultaat van een correcte oplossing hier en daar wat onduidelijk was. Het niveau is gemiddeld. Dus zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Een verhaal was er niet, en als het er toch zou zijn was het erg onduidelijk. Ik zou het eerder gewoon een thema noemen. Maar ook dat thema was voor mij niet kwalitatief uitgevoerd. Er was al veel slijtage aan het decor, duidelijk aan vervanging toe. Ondanks het thema en de aanwezige techniek, waren er toch veel hangsloten in de kamer.

Het onthaal was heel vriendelijk, netjes in het Nederlands (met Frans accent), Korte uitleg en ondanks de drukte toch een korte nabespreking. Top!


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goedkoop
 • Onthaal in het Nederlands
 • Slijtage
 • Soms onduidelijk
 • Amateuristische afwerking, slijtage

 

Alice In Wonderland

Let Me Out
Posted on: 2018 december 17

Mooi decor, leuke puzzels

Let Me Out is erg goedkoop in vergelijking met andere Belgische escape rooms van dezelfde kwaliteit. Dat maakt de prijs-kwaliteitsverhouding heel goed.

De puzzels waren tof. Enkele zaken die we nog niet gezien hadden naast een paar klassiekers. Moeilijkheidsgraad was gemiddeld. Wij ontsnapten zonder tips met nog erg veel tijd over, maar de goede flow en logica in de puzzels maakte dat we ons heel erg amuseerden. Heel leuk.

Het decor was mooi gedaan, zeker het begin zag er typisch Alice in Wonderland uit. Het ene puntje van kritiek is dat sommige puzzels er wel wonderland-achtig uitzagen, maar de link met het alombekende verhaal was dan weer zoek. Maar toch wel mooi gemaakt allemaal.

Het onthaal was erg vriendelijk én in het Nederlands, wat natuurlijk erg positief is in Brussel. Ook de leuke attentie van de game master omdat we zo snel ontsnapten was enorm klantvriendelijk. Super!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Mooi decor
 • Vriendelijk onthaal in het Nederlands
 • Logische flow in de puzzels
 • Goede prijs-kwaliteit
 • Mocht ietsje moeilijker zijn

 

Loft

Quarantine Live Escape Games
Posted on: 2021 november 09

Amateuristisch

We hadden hier eigenlijk een andere kamer geboekt, maar door een technisch defect in die kamer stelden ze ons voor om Loft te spelen...
Na een vriendelijk onthaal en het beklimmen van een enorm steile trap, kwamen we in de loft terecht.

De kamer lijkt eerder op een studentenkamer dan een loft. Een hoopje goedkope Ikea meubels in een hok dus... Qua setting bracht het ons niet meteen in de sfeer, noch in het verhaal. Het verhaal was sowieso al vrij mager, maar door het minimalistische decor kwam het helemaal niet tot zijn recht.

De puzzels waren vrij basic. Sommigen zelfs relatief ver gezocht maar mits een tip wel haalbaar. Voor ervaren spelers eigenlijk niet echt een uitdaging. Het voelde allemaal wat amateuristisch aan.

We zijn ontsnapt maar waren uiteindelijk niet erg enthousiast, ook al deed de jongedame die ons onthaal deed haar uiterste best om met ons de kamer vrolijk na te bespreken. Het gaf ons alleszins niet genoeg motivatie om nog eens terug te keren en de kamer die we eigenlijk geboekt hadden te komen spelen.
Jammer.


5

Ambiance: 2.0

Game experience: 5.0

Service: 8.0


Played in December 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Vriendelijk onthaal
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • Amateuristische uitstraling

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Posted on: 2021 october 29

Geloofwaardig horrorverhaal

Het begon al bij het onthaal. De ietwat vreemde man bleef 100% in zijn rol om ons in een ongemakkelijk sfeertje te brengen. Na een vreemde babbel met de host, daalden we af in de catacomben van een echte kerk. Al gauw kwam een angstige monnik ons toegesneld. Het verhaal ging van start.

Als groep die graag het spel "echt" meespeelt, werden we meteen meegesleurd in het verhaal, met als gevolg dat we met een bang hartje aan het spel begonnen.

De puzzels zijn correct, sommigen wat moeilijker en sommigen wat minder moeilijk. Maar al bij al goed haalbaar.
De sfeerzetting is top! Je voelt bijna continu een zekere dreiging, dus elk succesmoment is ook tegelijk een "oh shit, wat nu?" moment.

Het was ook de eerste keer in mijn leven dat ik luidop om mijn moeder geschreeuwd heb van angst in een escape room... Dus qua beleving kan dat wel tellen.

We lieten ons achteraf vertellen dat de wending van het verhaal afhangt van hoe je vooraf gespeeld hebt, wat voor ons betekent dat we gerust nog eens opnieuw zouden willen spelen, want een toppertje is het zeker en vast!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Voelt realistisch aan

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Posted on: 2021 november 08

Blast to the past

Als kinderen van 80's vonden wij het enorm leuk om deze kamer te doen. Lekker retro gaming, knipoogjes naar onze kinderjaren.

De ontvangst was correct, vriendelijk, zoals het moet.
De kamer op zich was niet wereldschokkend maar wel tof gedaan. de puzzels zijn in thema en best leuk gevonden. Maar buiten dat was het relatief basic.

Een goeie middenmoot kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in August 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Niet zo speciaal

 

The Vault

Sherlocked
Posted on: 2021 november 08

Groot, origineel, best moeilijk

De start van het spel was heel tof, anders dan anders, altijd leuk. Daarmee werd het onthaal ook wat in thema gedaan.
Het verhaal was daardoor heel goed uitgewerkt en kwam met de acteurs ook geloofwaardig over.

De escaperoom op zich is enorm. Gecombineerd met de nodige belevingselementen kwam dat geloofwaardig over. Een mooi decor.

De puzzels waren okee maar soms best pittig of ietwat onlogisch. Door de grootte van de ruimte is het samenwerken ook ietsje moeilijker waardoor wij niet "ontsnapt" zijn. Het leuke van de zaak is wel dat het verhaal toch wel mooi afgerond wordt, ook al heb je het niet gehaald. Dat is iets wat ik bij veel escape rooms mis. Knap!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in August 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Afgerond verhaal
 • Moeilijkheidsgraad / Logica
 • Groot

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2021 november 08

Lost in real life

Deze kamer isgebaseerd op de serie "Lost" en voelde enorm echt aan.
Prachtige decorstukken, enorm veel beleving en toffe puzzels!
Toppertje!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede service
 • gebaseerd op een bestaande TV-serie (minder origin

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2021 november 08

Leuk opgebouwd

Een ietwat oudere, klassieke escaperoom. Maar heel tof opgebouwd met enkele leuke wendingen, een duidelijk verhaal en ondanks de leeftijd toch wel enkele wauw-momenten.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

The Hangover

OuterGround
Posted on: 2021 november 08

Humor is altijd goed

Zeer fijn onthaal.

De kamer op zich is een klassieke escape room. Niet erg speciaal qua inrichting en het verhaal is redelijk basic, maar om eerlijk te zijn hoeft het ook niet altijd een fantastisch verhaal te zijn.

Je begint meteen in een humoristische situatie, die de toon zet voor de rest van het spel. De puzzels zijn allemaal in thema en hebben een hoog fun-gehalte. De kamer is misschien niet meteen van de moeilijksten maar het is aangenaam vertoeven en ze speelt vlot.

Ideaal voor beginners, maar ook ervaren spelers kunnen zich nog amuseren.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica

 

Jack The Ripper

OuterGround
Posted on: 2021 november 08

Stroef spel

Van alle kamers in Rijswijk was deze voor ons de minste. Ze speelde erg stroef en we hadden het gevoel dat dat niet meteen aan onszelf lag.
Het decor was eenvoudig maar geloofwaardig. Het thema was sowieso duidelijk. De puzzels waren in thema maar waren niet allemaal even logisch.
Het is zeker geen slechte kamer, maar eerder geschikt als leuke aanvulling op de andere kamers.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 9.5


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Thema
 • Beleving
 • Stroef Puzzelen

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2021 november 08

Adembenemend creepy

Aangenaam onthaal, toffe begeleiding.

De kamer zelf is akelig ingericht en wordt naarmate het spel vordert alleen maar akeliger. Het verhaal ontwikkelt zich doorheen het spel en is duidelijk. Het spel is spannend en alles zit in een griezelig sfeertje, maar het is zeker niet de engste kamer die ik ooit speelde. Zeker te doen, ook voor angsthazen.

De puzzels zijn allemaal in thema, logisch opgebouwd, origineel en leuk. De kamer speelt vlot, wat niet onbelangrijk is.
Zeker bij de beter kamers die ik ooit speelde!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Wow-momenten
 • Eng maar niet té

  bartos

Duidelijk verhaal

Hoewel deze kamer in een uithoekje van het gebouw neergeplant is, heb je wel het gevoel in een echte boshut terechtgekomen te zijn. Tijdens het spelen kom je meer en meer te weten over het verhaal (verdwenen jongeren) en dat is fijn. De enige sfeerbreker is dat deze kamer bovenop een andere kamer gebouwd is, waardoor je enorm veel last hebt van het lawaai van de groep die onder je speelt.

De puzzels zijn afwisselend en leuk bedacht. De enige opmerking die we hierover hadden, was dat sommige puzzels exact hetzelfde terugkomen in andere kamers van De Gouden Kooi. Op zich geen probleem voor mensen die één kamer komen spelen, maar wij speelden hier alle kamers en dan is het jammer dat dezelfde basispuzzels in meerdere kamers terugkomen, enkel met een ander thema. Qua niveau zijn de puzzels gemiddeld. Ervaren spelers zullen door deze kamer racen, maar voor beginners kan dit best een uitdaging zijn.

De ontvangst in Mechelen zit goed: een zeer vriendelijke jongedame die met veel enthousiasme en toewijding de groepen begeleidt en ook nog eens ruimte maakt voor een babbeltje. Zo moet het!


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 9.5


Played in April 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal ontwikkelt zich al spelend
 • Leuke aankleding
 • Zeer goede ontvangst
 • Lawaai van de andere kamer
 • Terugkerende puzzels uit de andere kamers

 

De beste kamer van De Gouden Kooi

Dit was de laatste kamer die we met onze groep speelden in Mechelen. We hebben hiermee alle kamers van De Gouden Kooi gespeeld en de Schat van Kalakmul is met kop en schouders voorsprong de beste kamer die ze hier hebben. De aankleding is heel goed gedaan, je waant je echt in een avonturenfilm.

Zoals alle kamers hier is ook deze kamer een combinatie van 1.0 en 2.0 puzzels. Toch viel het grote aantal hangsloten meteen bij het binnenkomen al op. Maar dit was zeker geen negatief punt. De puzzels om tot de juiste codes te komen zijn stuk voor stuk hele leuke en het feit dat er ook nog een paar technische puzzels bij zitten maakt het afwisselend. Het niveau zit goed, voor beginners misschien ietsje te moeilijk, dus voor deze kamer is enige ervaring wel aangewezen.

Het team dat de spellen begeleidt is heel enthousiast en professioneel. Ze houden je ook goed in de gaten, want de tips komen net wanneer je ze nodig hebt. Niet te vroeg, niet te laat.

Het enige nadeel is een probleem dat alle kamers in De Gouden Kooi hebben: het geluid uit de andere kamers stoort enorm en breekt de sfeer. Dat is erg jammer want de beleving zou veel beter zijn als dit niet zo zou opvallen.

Voor ons behoort deze tot de betere kamers van België. We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe kamers op hun tweede locatie die binnenkort opent.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in April 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Mooie aankleding
 • Leuke puzzles
 • Super begeleiding
 • Lawaai uit de andere kamers

 

Beleving ten top!

Het onthaal was heel correct. Aanvankelijk door een medewerker maar toevallig kwam 1 van de makers ook langs. Altijd leuk om te zien hoe zij gepassioneerd zijn. Dat maakte het onthaal nog beter!

De kamer op zich is voorgesteld als een luisterspel. Wijzelf konden het toen enkel in het Duits spelen, maar ondertussen is de kamer ook in het Engels beschikbaar. Maar de goeie spelbegeleiding zorgde ervoor dat de taal geen enkel probleem was. De game master volgt je tot in detail op en beleeft het hele verhaal met je mee, wat voor een extra leuke dimensie zorgt.

Het verhaal is spannend met enkele humoristische twists. En oh wat zaten er veel wow-momenten in deze kamer! Als liefhebber van belevingselementen MOET je Skurrilum gespeeld hebben.

De puzzels waren leuk en creatief gevonden, het is eens wat anders dan de zoveelst typische escaperoom-puzzel. Beetje meer out-of-the-box denken, heel tof!

Terecht 1 van de topkamers ter wereld!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Wow-momenten
 • Goede afwisseling spanning & humor

 

Verbazingwekkende ervaring!

Na een zeer enthousiast onthaal van 1 van de zéér gepassioneerde makers, mochten we de kamer betreden. De kamer start nogal apart, maar wel met een hele toffe, humoristische puzzel.

Het verhaal wordt via een luisterspel ingeleid. En dan is het volle bak beleving en leuk puzzelen tot en met. Qua beleving is dit 1 van de beste kamers die ik ooit speelde. De decors zijn superprofessioneel gedaan en de sfeer druipt overal vanaf.

De kamer is een leuke afwisseling van spanning en humor, gecombineerd met ongelooflijke wtf!?-momenten... Absoluut de moeite waard! Dit gecombineerd met hele leuke en aparte puzzels maakt de ervaring echt uniek.

Terecht 1 van de topkamers ter wereld!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Wow-momenten

 

The Golden Skull

Hidden in Hamburg
Posted on: 2021 december 24

Indiana Jones Achterna

Deze escape room is sowieso al speciaal omdat deze op een schip gelegen is. Dan hou ik mijn hart meestal al vast, want als dat al gebruikt wordt als selling point, vrees ik dat de kamer op zich niet veel voorstelt. Maar niets is minder waar. Deze kamer is een pareltje!

Het onthaal is correct. Het is duidelijk dat het om een groter bedrijf gaat met meerdere werknemers, dus alles verloopt vlotjes, goed geregeld.

Na een korte, vriendelijke inleiding mochten we de kamer betreden. De start onthulde niets over het verdere verloop van de kamer, maar dankzij het decor en de sfeerschepping, rol je van de ene situatie in de andere en al gauw zit je tot over je oren in een avonturenfilm, op zoek naar de gouden schedel. Het voelt ook echt als een avontuur en het decor ontwikkelt zich doorheen het avontuur tot een prachtig toppunt. Qua sfeer, beleving en decor zit het héél goed in deze kamer.

De puzzels zijn allemaal in thema. Zo hoort het! Geen hypermodern slot of touch screen in een tempel-setting, maar echt puzzelen met rotsblokken, artifacten,.. Ook zijn de puzzels origineel en van een goed niveau. Dat zien we altijd graag!

Deze kamer was voor ons een hele aangename ontdekking. Jammer genoeg hebben we slechts 1 kamer op deze locatie gespeeld, maar we zullen zeker nog eens terugreizen naar Hamburg om de andere kamers hier te spelen, want deze is een echte aanrader!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Prachtig decor
 • Een echt avontuur
 • Unieke locatie
 • Puzzels
 • De ligging: het is even zoeken

 

Go West

The Room Berlin
Posted on: 2021 october 28

Lekker Retro

Na een top ontvangst werden we de kamer ingeleid. We kwamen terecht in een ouderwetse jaren '80 woonkamer in Oost-Berlijn met als doel om naar West-Berlijn te ontsnappen. Het decor is simpel maar geloofwaardig. Je voelt je echt in de jaren '80 in een deprimerende, saaie omgeving. De meubels lijken zelfs voor die tijd al oud, wat meteen strookt met het communistisch sfeertje.

De puzzels zijn correct. Het is een klassieke escaperoom zonder al teveel toeters en bellen, maar de wegen om je codes te krijgen zijn best origineel.

Tijdens de ontsnapping voel je je werkelijk alsof je door de tijd reist: van het ouderwetse Oosten naar het Retro-moderne Westen. Dat is heel leuk gedaan!

Toffe escape room, goeie kwaliteit, en zeker de moeite waard om te doen terwijl je er toch bent om ook de andere kamers te spelen.
Enkel en alleen voor deze kamer zou ik niet naar Berlijn afzakken.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Logica

 

The Lost Treasure

The Room Berlin
Posted on: 2021 october 28

Verbluffend!

Om deze kamer te spelen weet je er best zo weinig mogelijk over. "Een archeologische vondst in de kelder van het gebouw" is genoeg. En voor de rest laat je je best gewoon verrassen. Dat is wat ik gedaan heb en ik kwam er met open mond weer uit.

Het is een escape room zoals ik ze het liefst zie: een combinatie van klassieke elementen en techniek overgoten met héél véél sfeer en beleving. Ik hou normaal niet van escape rooms met een "gids" maar hier vond ik het helemaal niet erg. Het was zelfs een meerwaarde voor het verhaal.

De kamer is super avontuurlijk. Het begin voelt misschien wat speleobox of kermisachtig aan, maar dat vergeet je snel wanneer je in de eigenlijke kamer terecht komt. Deze is verbluffend mooi en wordt alsmaar toffer naarmate ze haar geheimen prijsgeeft.

Een must-do wat mij betreft!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Wizard's Cabinet

Labyrintoom
Posted on: 2022 january 25

Eenvoudige basiskamer

Het ontvangst in deze kamer was ok. Vriendelijk, kort en bondig.

De kamer op zich was voor mij een middenmootje. Rond het thema kan je tal van creatieve en surrealistische puzzels aanbieden en zo zaten er wel enkele in, maar algemeen genomen bleef het toch wat gewoontjes. De illusie kwam dus niet. De puzzels op zich waren van gemiddeld niveau.

Qua beleving ook heel wat gemiste kansen. Zo leek het decor eerder op een simpele woonkamer van een oma dan op de vertrekken van een magiër. De "ontmoeting" die de game master ons vooraf aankondigde, was een enorme anticlimax. Als iets aangekondigd wordt, verhoogt dat de verwachtingen. Als die verwachtingen dan niet ingewilligd worden dan is dat een dikke tegenvaller.

Op zich een ok kamer om als opvuller in te plannen tijdens een escape trip (zo hebben wij het gedaan) maar met de vele topkamers die Berlijn rijk is, kan je deze eigenlijk gerust links laten liggen.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Diversiteit
 • Vriendelijk onthaal
 • Beleving
 • Weinig origineel

 

The Cube's Cabinet

Labyrintoom
Posted on: 2022 january 25

Real life science fiction

Het onthaal in deze kamer was ok. Vriendelijk en bondig.

Het betreden van de kamer schept verwachtingen. We werden gevraagd om handschoentjes en voetbeschermers aan te doen om de kamer smetteloos wit te houden. Dat gaf meteen een andere dimensie.

De kamer zelf is wit. Clinisch. Hypermodern. Het betreden van een witte kubus met een andere witte kubus in het midden van de kamer en that's it, geeft een bepaalde dynamiek aan spel dat het geel toch anders maakt dan je gewoon bent.

Jammer genoeg hebben de handschoentjes de kamer toch niet zo smetteloos gehouden want al gauw merkten we aan de hand van de sporen op wat we precies moesten doen. Dat is jammer want zonder deze sporen zou de moeilijkheidsgraad toch een pak hoger liggen. Desalniettemin waren de puzzels wel van een goed niveau. Er zaten ook enkele puzzels in die we nog niet eerder gezien hadden en dat is altijd leuk.

Zeker een toffe kamer. We hebben deze met plezier gespeeld en beleefd.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Puzzels
 • Onderhoudsgevoelig

 

Robot Paranoia

Final Escape Berlin
Posted on: 2021 october 28

Dystopische ervaring

Deze escape room gaf een echte dystopische ervaring. Je wordt achternagezeten door robots in een post-apocalyptische stad.

Dat klinkt wel imposanter dan het is. Hoewel de puzzels origineel waren en de spanning constant te voelen was, voelden de puzzels voor mij niet altijd logisch aan.

Maar wel een hele mooie kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Onlogische puzzels

 

The Puppeteer

Final Escape Berlin
Posted on: 2021 october 28

Prachtige kamer, toch anticlimax

Na een bijzonder vriendelijke ontvangst werden we naar de kamer geleidt. De start van de kamer is enorm origineel en je snapt meteen wat er aan de hand is.

De puzzels zijn leuk gevonden, allemaal in thema. De spanning blijft constant hangen.

Aan het einde was er voor ons een enorme anticlimax. Plots stonden we buiten terwijl het duidelijk was dat er nog een puzzel te doen was, maar de attributen werkten niet en voelden niet logisch aan.
Achteraf zijn we dan te weten gekomen dat er inderdaad nog een puzzel te doen was, maar dat die op dat moment kapot was en ze daarom essentiële delen uit de kamer gehaald hebben. We vonden dus plots de sleutel om naar buiten te komen en sloegen een hele puzzel over. Dat was even een tegenvaller.

Maar de rest van de kamer was enorm fijn! Zeker een aanrader in Berlijn.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • kapotte puzzel leidde af
 • anticlimax door kapotte puzzel

  Oanka

One Night in Hong Kong

House of Tales
Posted on: 2021 october 28

Leuk, zonder meer

Het onthaal hier was wat haastig. Het was duidelijk dat het druk was, dus liefst niet te lang nababbelen want de volgende groep komt er alweer aan. Grote stad, veel groepen, dus doorschuiven maar... Zo voelde het wat aan.

De kamer op zich is mooi maar voelt qua aankleding wat amateuristisch. Je speelt in een sexclub (vandaar het 18+ thema, hoewel ik hier gerust mijn twaalfjarig neefje mee in zou nemen) waar je moet vluchten voor een wraakactie van een rivaliserende bende.

Het thema is leuk, er zit wat humor in en je kan battelen tegen een andere groep als je wil. Dus deze kamer is wel geschikt voor bijvoorbeeld een vrijgezellenavond.

De puzzels zijn relatief eenvoudig. Gemikt op een groot publiek.

Zeker geen slechte kamer, maar nu ook niet meteen een hoogvlieger.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Logica
 • Humor
 • Haastig onthaal

 

Lost In Space

De Gouden Kooi - Escape games
Posted on: 2018 february 22

puzzelen in de ruimte

We speelden deze kamer met 5, beginners en gevorderde spelers gemengd.

Een vriendelijke ontvangst door een enthousiaste jonge dame. Niets op aan te merken. Tijdens het spel had het gebouw te maken met een stroompanne, waardoor alle kamers stilvielen. Dit werd snel en efficiënt door één van de eigenaars opgelost en we kregen een compensatie aangeboden. Erg professioneel! Zo hoort het.

De puzzels op zich zijn amusant, duidelijk en straightforward. Het enige jammere is dat het na een tijdje wat repetitief wordt, vermits het grootste deel van de puzzels telkens opnieuw een cijfercode oplevert. Gezien het feit dat er toch wel wat techniek in de kamer aanwezig is, vonden wij het vreemd dat er toch altijd opnieuw naar cijfercodes teruggegrepen werd. Dit kon toch wat creatiever en meer afwisselend. Zeker in dit thema. Je moet wel veel samenwerken en dat is absoluut een pluspunt.

Het verhaal is een beetje cheesy, maar qua decor komt het wel tot zijn recht. De afwerking van de kamer is gemiddeld. Geen hoogvlieger maar wel acceptabel.

Al bij al een leuke kamer, heel geschikt voor beginners en mensen met een beetje ervaring. Op dit moment bij de betere kamers voor België, in vergelijking met Nederland eerder middenmoot.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in February 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • originele start
 • veel samenwerken
 • goede ontvangst
 • veel cijfercodes

 

leuke beginnerskamer

We speelden deze kamer met 5 personen, beginners en gevorderde spelers gemengd.
Het onthaal was erg vriendelijk en enthousiast. Super!

De puzzels in de kamer zijn leuk, best creatief. Logische opbouw. Het is een goede beginnerskamer omdat er weinig tot geen afleiding te vinden is.

Het decor is erg basic, voor een rijkeluiswoning mocht de afwerking toch wat royaler zijn. Maar dankzij deze basic inrichting wordt de focus wel goed op de puzzels gelegd. Het verhaal komt hierdoor wat op de achtergrond, maar is ook niet afwezig. Dus eigenlijk geen probleem.
Enkele leuke wendingen in de kamer, wat we niet verwachtten dankzij het basic decor. Dat is wel tof!

Een perfecte kamer als eerste kennismaking. Zelfs voor gevorderde spelers nog amusant.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in February 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • logische opbouw
 • leuke wendingen
 • enthousiast onthaal
 • afwerking mocht wat royaler

 

klassiek maar goed

Ik speelde deze kamer met een heel team first-timers. Dat gaf me een vertekend beeld omdat alles moeizamer ging dan ik gewend ben. We speelden met 6, wat hier toch wel teveel is. We zijn nét niet ontstnapt.

Vooralleerst een vriendelijk onthaal door de mensen van de escape room zelf. In de brasserie is het onthaal wat droogjes.

De sfeer in de kamer zit goed. Er is duidelijk een misdaad gebeurd en jij moet uitzoeken wat precies. Het verhaal ontwikkelt zich ook tijdens het spelen.

De puzzels zitten ingenieus in elkaar, zeker positief. Maar één puzzel was duidelijk aan een kleine onderhoudsbeurt toe, waardoor we hier even moesten gokken. Al bij al een goed niveau, voor beginners zelfs redelijk pittig. Het spel bestaat uit één hoofdpuzzel die je slechts kan oplossen door alle sub-puzzels op te lossen. Leuk.

De bedenkers van deze kamer hebben duidelijk leuke ideeën, ik ben benieuwd naar hun tweede kamer.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in January 2018

Played with 6 persons

Escaped: No


 • duidelijk thema
 • creatieve puzzels
 • vriendelijk onthaal
 • 1 puzzel onduidelijk door onderhoud
 • 6 personen is teveel

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2018 january 12

leuke beleving

Meteen bij het betreden van de kamer zit de sfeer goed. Het decor klopt en er hangt een dreigend "heilig" sfeertje. Het verhaal blijft redelijk oppervlakkig en is enorm voorspelbaar, maar eigenlijk stoort het hier niet. Ook een aantal leuke wendingen, wat het allemaal boeiender maakt.

De puzzels zijn van gemiddeld niveau, maar wel allemaal in thema. Erg belangrijk. Het zijn klassieke escape room puzzels, maar die blijven leuk. Ook een toffe mix van nadenken, zoeken en samenwerken. Zo hoort het.

Het onthaal was bijzonder vriendelijk zonder overdrijven. Ook een leuke ontvangstruimte met arcade spelletjes en flipperkasten.

Hellstraat 666 is een klassieke kamer die zeker de moeite waard is om te spelen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in July 2017

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • mooie afwerking
 • correcte puzzels
 • vriendelijk onthaal
 • goede effecten
 • voorspelbare verhaallijn

 

The Haunted Office

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2018 january 12

contrast

Na het spelen van Helstraat 666 waren de verwachtingen hier hoog. Maar jammer genoeg is deze kamer een beetje in contrast met haar zusje. Ook al is het op zich geen slechte kamer.

Het decor is een typisch jaren '80 kantoor en ziet er aftands uit dus het is niet aangenaam vertoeven. Het verhaal is een beetje povertjes. Okee er is iets mis met het kantoor, maar dat gevoel heb je eigenlijk pas helemaal aan het eind. Wel positief is dat er humor in zit.

De puzzels zijn klassieke escape room puzzels. Niet slecht, maar ook niet bijzonder op een paar creatieve vondsten na. Het niveau van de puzzels zit wel snor.

Het onthaal is erg vriendelijk. Zeker een pluspunt hier.

Deze kamer is zeker geen must-do, maar als je deze komt spelen in combinatie met Helstraat 666, doe deze dan eerst.


6

Ambiance: 5.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in July 2017

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • correcte puzzels
 • vriendelijk onthaal
 • humor
 • aftands decor
 • andere kamer hier is veel leuker

 

Abduction

Trapped In Houthalen
Posted on: 2018 january 11

gewoontjes

Na een toffe ontvangst door de gastvrouw, konden we beginnen. De start van de kamer is origineel, maar er wordt verder niets mee gedaan. Jammer.


De puzzels zijn gewoontjes. Niet bijzonder origineel, maar ook niet slecht. Het was een gezonde mix van nadenken en samenwerken. Dat was best leuk.

Er was wel een thema en verhaal, maar dat was magertjes uitgewerkt. Hier toch wel een gemiste kans.

Al bij al hebben we ons wel geamuseerd. Geen hoogvlieger, maar ik zou je niet afraden om de kamer te spelen.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Vriendelijke begeleiding
 • Puzzels met goed niveau
 • Samenwerken
 • Mager verhaal

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2018 january 11

verwarrend leuk

Na een hartelijke ontvangst, werden we naar deze kamer gebracht. Een originele intro liet ons het verhaal weten.

De puzzels zijn uitdagend. Er staan veel props in de kamer, waardoor je goed moet nadenken welke voorwerpen je nodig hebt en welke niet.

Met momenten ging het daarom wat moeizaam bij ons, maar één keer we op weg werden geholpen, was er geen stoppen meer aan.

In de kamer zitten een aantal puzzels die ik nog nooit eerder zag. Top! Een echte challenge!

Het verhaal is misschien wat vaag, maar het is er wel. Ook de sfeer in de kamer is spannend mysterieus, dus niets op aan te merken. We hebben ons goed geamuseerd, dat is het belangrijkst!

Deze kamer is zeker de moeite waard!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in August 2016

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Originele puzzels
 • Spannend sfeertje
 • Vriendelijke ontvangst
 • Veel afleiding

 

Plata O Plomo

Escape Room Genk
Posted on: 2018 january 11

niets speciaals

Na een originele start waarin je goed moest samenwerken, was de rest van de ervaring weinig opmerkelijk.

De puzzels voelden heel basic aan en hier en daar zelfs onlogisch. Als je het resultaat van een puzzel nog moet aanpassen om hem te "doen kloppen", schort er voor mij toch iets.

De tips die je via sms krijgt zijn leuk gevonden. Maar het Zuid-Amerikaanse thema is ver zoek. Je voelt je in een jaren '80 Belgisch politiekantoor en niet in Colombia. Het verhaal ontwikkelt zich ook niet echt. Dat is jammer. Ook het decor voelt wat stuntelig aan.

Voor mij geen hoogvlieger. Leuk voor een keertje maar ik heb niet de behoefte om de andere kamer te komen proberen.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 4.0

Service: 6.0


Played in July 2016

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Originele start
 • Samenwerken
 • Weinig sfeer
 • Geen verhaal
 • Amateuristische uitstraling

 

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Posted on: 2018 january 11

toppertje

Natuurlijk startten we hier met hoge verwachtingen, die stuk voor stuk ingelost werden.

De ontvangst is top. Ondanks de grote drukte namen de begeleiders uitgebreid de tijd om ons in te leiden en een nabespreking te doen.

De aankleding klopt volledig. Na een kort maar spannend introfilmpje kwamen we terecht in een laboratorium dat echt aanvoelde. De sfeer was uiteraard spooky en het verhaal ontwikkelde zich doorheen de puzzels. Het was soms zelfs ontroerend. Knap! Ook al was het niet onverwacht, toch zitten er enkele mooie wendingen in de totaalbeleving.

De puzzels zijn net goed qua niveau. Niet te moeilijk maar ook niet te gemakkelijk. Wij speelden met 3, wat perfect haalbaar was hier.

De nabespreking waarin we onze eigen beelden terug zagen was fantastisch! Zeker een meerwaarde!

Deze kamer is een must-do! En nog een tip: speel eerst de Laboratoriumkamer en daarna pas de Meisjeskamer...


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2016

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • sfeer
 • mooi verhaal
 • leuke puzzels
 • spannend!
 • nabespreking met videobeelden

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2018 january 11

fantastisch!

Na het spelen van de Laboratoriumkamer ook de Meisjeskamer gedaan met hoge verwachtingen. Het is zeker goed om eerst de Laboratoriumkamer te spelen en daarna pas de Meisjeskamer. Die volgorde klopt gewoon.

De sfeer was akelig, zoals verwacht. Hier en daar ook het nodige schrik-element. De kamer ontvouwt zich stap voor stap, samen met het verhaal. Het leuke is dat het niet alleen maar eng is, er zit ook een gezonde dosis medeleven en avontuur in.

De puzzels zijn heel leuk gevonden, veel hangslotjes maar niet storend. Eén puzzel is zodanig precisiewerk dat hij na een tijdje wel irritant wordt. Gelukkig zijn de andere puzzels zodanig tof dat zij dit gebrek goedmaken. Wij waren met 5, wat zeker niet overbodig is hier.

De ontvangst en de nabespreking zijn super! Ondanks de drukte nemen de begeleiders toch hun tijd voor je. Dat is zeker een pluspunt!

Kortom: gewoon doen!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • sfeer
 • mooi verhaal
 • nabespreking met videobeelden
 • leuke effecten
 • toffe puzzels
 • één puzzel is ergerlijk

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Posted on: 2018 january 11

Beetje teleurstellend

Na een enthousiaste intro van de host, gingen we vol verwachting de kamer in.

Maar het decor viel me een beetje tegen. Hoewel het erg mooi gedaan is, zag de kamer er eerder uit als een kermisattractie dan als een escape room.

De puzzels zijn okee. Afwisselend zoeken, nadenken, behendigheid en samenwerken. Maar jammer genoeg waren enkele puzzels al flink versleten en dat nam veel beleving weg. Daarnaast is de eindpuzzel zodanig vergezocht dat het ergerlijk wordt, op die manier vergeet je de puzzels die je wel leuk vond. Moeilijk is één ding, maar onlogisch is in mijn ogen not done.

De hints en het verhaal worden gegeven via een walkie-talkie. Dat is heel tof gevonden.

We zijn als ervaren groep niet ontsnapt en we hadden ook niet het gevoel dat dit mogelijk zou geweest zijn omwille van de eindpuzzel. Jammer.

Op zich is het geen slechte kamer maar door de paar pijnpunten hield ik er een naar gevoel aan over. Zonder dit gevoel zou de score voor mij hoger liggen.


5.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 7.0


Played in July 2016

Played with 6 persons

Escaped: No


 • origineel hint systeem
 • samenwerken
 • enkele originele puzzels
 • onlogische eindpuzzel
 • fake aanvoelend decor

 

Bierkamer

Locked Leuven
Posted on: 2018 january 11

basic maar best leuk

Deze kamer is erg basic. Ze voelt aan als een soort bouwpakket die opgebouwd is rond de puzzels. Voor het verhaal of het decor hoef je het zeker niet te doen.

De puzzels staan centraal en zijn best leuk maar niet erg moeilijk. De puzzels zelf vormen hun eigen decor, voor de rest is er weinig aankleding, buiten een opvallende wand die uit bierkratten bestaat.

De ontvangst is wel heel erg hartelijk. Zeker een pluspunt.

De kamer is goed als beginnende groep die vooral graag puzzelt en weinig aandacht geeft aan verhaal of aankleding. Wil je echter in een totaalervaring ondergedompeld worden, dan is dit geen aanrader.


6.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in June 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • duidelijke puzzels
 • goede beginnerskamer
 • geen verhaal
 • weinig sfeer

 

Sheriff Gevangenis

Locked Leuven
Posted on: 2018 january 11

leuk, niet meer niet minder

Na een vriendelijk onthaal werden we opgesloten. Leuk dat je gescheiden start. Geeft altijd een andere dynamiek aan het spel.

De puzzels zijn leuk gevonden en houden je zeker goed bezig. Zeker moeilijker dan de bierkamer.

Er is niet echt een duidelijk verhaal, maar wel een duidelijk thema dat nog een leuke wending krijgt.

De afwerking van de kamer is sober. Het is in thema, maar toch voelt de kamer ineen geknutseld aan. Dat is jammer, want mits meer oog voor detail zou de score beduidend hoger zijn omdat de puzzels best leuk zijn.

Wij ontsnapten net niet omdat we met een gemengde groep van first-timers en ervaren spelers speelden. Voor een ervaren groep is dit zeker te doen.

Hou je van puzzelen en een uitdaging? Dan is dit zeker een aanrader. Hou je van een sterk verhaal en effecten? Sla deze dan over.


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in June 2016

Played with 5 persons

Escaped: No


 • leuke puzzels
 • uitdagende moeilijkheid
 • gescheiden start
 • originele wending in het thema
 • vriendelijk onthaal
 • geen verhaal

 

The Mystic Cabin

The Riddle Room
Posted on: 2018 january 11

toffe kamer

Na een bijzonder vriendelijke ontvangst werden we in deze blokhut opgesloten.

Er was niet echt een duidelijk verhaal, maar wel een duidelijk thema en dat maakte de afwezigheid van een verhaal wel goed. Ook een aantal leuke wendingen in de kamer duwden de sfeer omhoog.

De puzzels waren goed. Leuke en minder leuke puzzels, welke elkaar in balans houden. Ook best uitdagend, wat altijd leuk is als je al wat ervaring hebt.

Zeker een toffe kamer om te doen, geen top 3-materiaal maar verre van slecht. Zeker een toffe om te combineren met andere kamers op een escape-dagje.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in May 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • mooi decor
 • uitdagende puzzels
 • vriendelijk onthaal
 • geen duidelijk verhaal

 

The Blind Tiger

Team Trapped
Posted on: 2018 january 11

wow! aanrader!

Na een opvallend lang introfilmpje mochten we deze kamer betreden. Ze voelt enorm echt aan, wat altijd een pluspunt is.

De puzzels zijn origineel en hebben een hoog fun-gehalte. Qua niveau zitten ze zeker goed.

Doorheen het spelen ontwikkelt het verhaal zich en volgen de wow-momenten elkaar op in toenemend tempo. We voelden ons echt de hoofdrolspelers in een avonturenfilm! Prachtig gedaan!

Meestal zijn het de horror-escape rooms met een overvloed aan schrik-effecten die een grote indruk nalaten. Wel, deze kamer heeft geen griezelthema of schrik-effecten, maar weet op een eigen manier de spanning en adrenaline zodanig op te drijven dat het voor mij de voor de hand liggende horrorkamers overtreft! Deze kamer is tot nu toe mijn absolute nummer 1!

Een must-do!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • voelt echt aan
 • spannend verhaal
 • adrenaline!
 • originele puzzels

 

De Directiekamer

EscapeRoom KVL Oisterwijk
Posted on: 2018 january 11

groot en ècht

Deze kamer is enorm groot. Maar ze is prachtig ingericht en voelt daardoor heel echt aan.

Je speelt zelf een rol in het verhaal als "nieuwe werknemers" in de fabriek. Dat is leuk. De tips worden gegeven via telefoon, maar telkens door "toevallige" telefoontjes van zakenpartners. Dat is origineel gevonden.

Jammer dat de kamer maar 45 minuten duurt in plaats van het standaard uurtje. Maar de puzzels, welke trouwens erg leuk en origineel zijn, zijn wel doenbaar binnen deze tijdspanne. Met enkele puzzels extra zou deze kamer perfect 60 minuten kunnen duren, wat toch leuker is omdat het langer duurt.

Het onthaal is vriendelijk en correct. Zoals het moet.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in April 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • voelt echt aan
 • originele puzzels
 • leuke hints
 • vriendelijk onthaal
 • slechts 45 minuten

 

Huisnummer 20

Huisnummer 20
Posted on: 2018 january 11

uniek en origineel

Deze kamer voelt heel authentiek aan omdat deze zich afspeelt op zolder bij mensen thuis, waar ze ook daadwerkelijk gebouwd is.

Het verhaal is duidelijk vanaf het begin, mede ook door de uiterst vriendelijke ontvangst van de eigenaren die je met veel enthousiasme vertellen over hun "bompa" die op hun zolder woont. Er zitten een paar leuke wendingen in het spel en er is ook daadwerkelijk een ontknoping van het verhaal, wat het plaatje compleet maakt.

De puzzels zijn origineel gevonden en je moet een aantal keer flink samenwerken. Wij speelden deze kamer met 7, wat altijd veel te druk is. 4 of 5 personen zou veel beter zijn. Maar dat was onze eigen fout.

Algemeen genomen een basic escape room, maar voor België toch wel één van de betere.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in December 2015

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • samenwerken
 • originele puzzels
 • leuk verhaal
 • super ontvangst
 • 7-8 personen is teveel

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2018 january 11

top ervaring

Hoge verwachtingen die absoluut ingewilligd werden.

Deze kamer moet het vooral hebben van de sfeer. Je wordt meteen in het verhaal gedropt en de spanning stijgt onmiddellijk naar 120%.

De puzzels zijn vrij eenvoudig en dat is jammer, maar ze zijn allemaal volledig in thema, dus dat maakt het weer goed. Je komt ogen tekort om alle details in deze mooie kamer te zien. En uiteraard zijn er de nodige schrik-momenten.

Deze kamer heeft het helemaal van de sfeer en het verhaal. Het einde is nogal abrupt en de muziek is erg luid, maar deze minpunten wegen niet op tegen het hoge fun-gehalte.

Je voelt het wel dat deze kamer populair is, want meteen na het spel wordt je routineus buiten gewerkt. En toch voelt dit niet onvriendelijk aan.

Adrenaline bleef nog lang nagieren. Een must-do!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • prachtig decor
 • originele start
 • duidelijk verhaal
 • leuke puzzels in thema
 • schrik-effecten
 • abrupt einde
 • puzzels ietwat eenvoudig
 • erg luide muziek

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2018 january 11

top horror

Je wordt meteen in de spanning gedropt in de wachtruimte van de tandarts. Na een originele "preshow" kan het puzzelwerk beginnen.

Hoewel de grote hoeveelheid hangsloten mij normaal zou storen, was dat hier niet het geval omdat er een duidelijk doel voor was. De puzzels waren logisch en leuk. Op ééntje na misschien, maar dan ben ik aan het muggenziften.

Het verhaal laat veel aan de verbeelding over, je hebt echt een gevoel van "what the f**k??" met de nodige angstmomenten erbij. Dit is echt een prachtige kamer die af is tot in het kleinste detail.

Wel luide muziek en de begeleiding werkt je direct na het spel "efficiënt" buiten omwille van de grote populariteit en bijhorende drukte. Maar dat hoort er nu eenmaal bij.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in November 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • spannend!
 • leuke puzzels
 • goed verhaal
 • prachtige afwerking
 • sfeer wordt goed opgebouwd
 • erg luide muziek

  DarkPark

The Lost Diamonds Of Antwerp

Antwerp Clue
Posted on: 2018 january 11

goed, niet meer niet minder

Deze kamer is gelegen in een sfeervolle kelder, wat je meteen het juiste gevoel geeft voor de kamer.

De puzzels zijn goed van niveau, waardoor het voor ons als relatief ervaren groep toch nog een uitdaging was. Ook nog een leuke wending in het hele gebeuren.

We zetten met ons 4 een recordtijd van 42 minuten neer zonder hints. Nu ja, we kregen officieel 1 hint maar die kwam net op het moment dat we het zelf door hadden en de spelbegeleider gaf toe dat hij spijt had dat hij die hint gaf, gezien we net toen hij enterde ook zelf de oplossing gevonden hadden.

Leuke kamer, geen speciale kamer maar pure fun zonder toeters en bellen. Ook geschikt voor eerder ervaren groepen.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • enthousiaste spelbegeleider
 • mooie setting
 • leuke puzzels
 • geen verhaal, maar hoeft hier ook niet echt

 

Escape The Freak Show

Cube Zero
Posted on: 2018 january 11

teleurstellend

Door de professionaliteit van de website en de uitstraling van het gebouw, waren de verwachtingen erg hoog. Tijdens het spelen, kelderde mijn enthousiasme enorm.

De puzzels zijn basic, hier en daar wel een leuke maar algemeen genomen vrij simpel. Er lag veel "rommel" in de kamer die belangrijk leek, waardoor het soms moeilijk was om te bepalen wat er nu eigenlijk precies nodig was om de puzzels op te lossen en wat niet.

De kamer vertoonde op veel plaatsen slijtage, wat altijd afbreuk doet aan de sfeer. Ook de aankleding van de kamer was nogal stuntelig gebeurd, waardoor alles heel amateuristisch aandeed. Het gebrek aan een klok is ook een groot nadeel, zo weet je niet hoe ver je bent en dat is jammer.

De begeleider was erg droog. Onvriendelijk kan ik hem niet noemen, maar ik verwacht toch enig enthousiasme bij het onthaal en dat was ver zoek. Daarnaast was het hintsysteem, waarbij je zelf moest telefoneren voor een tip, niet meteen ons ding. Zeker vermits de begeleider telkens vroeg "welk was de laatste puzzel die jullie oplosten?" kregen we de indruk dat hij ons totaal niet volgde. Niet okee.


2

Ambiance: 2.0

Game experience: 5.0

Service: 1.0


Played in July 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • professionele website
 • slechte afwerking
 • onpersoonlijk onthaal
 • ongeïnteresseerde spelbegleiding
 • sfeerloos
 • geen verhaal

 

Escape Wonderland

Cube Zero
Posted on: 2018 january 11

slecht

Dit was de tweede kamer die we hier speelden, na elkaar gereserveerd. Door de teleurstellende eerste kamer, waren onze verwachtingen hier niet erg hoog. Maar... deze kamer bleek nog slechter te zijn.

De kamer ziet er niet uit als een wonderland, maar als blanco ruimte waarin een aantal pubers de vrijheid kregen om wat op de muren te tekenen en zich eens goed te amuseren.

De aankleding is zo slecht dat de puzzels hier niets aan kunnen veranderen. Ook hier was er geen klok en moest je zelf bellen om een tip naar een ongeïnteresseerde spelbegeleider.

Wij ontsnapten met nog 20 minuten op de klok en de spelbegeleider was nergens te bespeuren. Bleek dat hij een andere kamer aan't oprommelen was en geloofde hij niet dat we al puzzelend ontsnapt waren. Na het overlopen van de laatste puzzels, kwam er een droge "allez, proficiat dan..."

Met stip de allerslechtste escape ervaring die we ooit hadden. Wegblijven is de boodschap.


1

Ambiance: 1.0

Game experience: 2.0

Service: 1.0


Played in July 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • professionele website
 • amateuristisch
 • slechte afwerking
 • ongeïnteresseerde spelbegeleiding
 • basic puzzels
 • geen verhaal
 • geen sfeer

 

The Office Of John Monroe

Antwerp Clue
Posted on: 2018 january 11

standaard maar leuk

Dit was mijn eerste escape room. Ik had hoge verwachtingen en die werden niet volledig ingewilligd. Dit omdat de kamer nogal verweerd was, je zag dat ze al vaak gebruikt was en dat nam een deel van de sfeer weg.

Desondanks heb ik me wel goed geamuseerd. De puzzels waren net goed qua niveau en sommige waren ook best origineel.

We speelden met 5 en het was voor ons allen de eerste of tweede kamer. Daardoor zijn we nèt niet ontsnapt. Ook omdat één puzzel op dat moment voor ons als beginners nog ietsje teveel out-of-the-box denken was. Nu zou deze kamer eerder aan de eenvoudige kant zijn voor ons.

Ontvangst en begeleiding was heel goed. Je merkte duidelijk dat de spelbegeleider volgde wat we deden, want de hints kwamen net op het goede moment. Er werd ook een inleidend verhaaltje verteld om toch op één of andere manier een verhaal in de kamer te verwerken. Dit blijft echter bij een thema, geen echt verhaal.

Een hele leuke kamer als eerste kennismaking of voor een groep met een beetje ervaring. Voor ervaren spelers misschien ietsje te standaard, gezien er (zoals in de meeste Belgische kamers) geen enkele vorm van verrassingseffect of dergelijke in zit.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in May 2015

Played with 5 persons

Escaped: No


 • puzzels goed gedoseerd
 • oplettende spelbegeleider
 • duidelijk thema
 • standaard kamer
 • slijtage
 • weinig sfeer

 

The Taken Room

Antwerp Clue
Posted on: 2018 january 11

slotjes

Aanvankelijk werd ik overrompeld door de grote hoeveelheid hangslotjes in de kamer. Voor mij persoonlijk iets te veel. Maar toen ik me daarover zette, werd het wel leuk. Ondanks een duidelijk thema was de kamer voor mij een beetje sfeerloos.

Een paar leuke wendingen in de kamer en een aantal toffe puzzels. Niveau van de puzzels is eerder simpel, maar dat maakt het net goed voor beginners.

Zoals we gewoon zijn bij Antwerp Clue wel een goede ontvangst en een oplettende spelbegeleiding die ervoor zorgde dat de tips net op het juiste moment kwamen.


6

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in May 2015

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • goede spelbegeleiding
 • leuke wendingen
 • enorm veel hangsloten
 • weinig sfeer

 

0 reviews