Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Jumperkeej

Escape Expert

Offline

Description

Reist met een enthousiaste groep vrienden doorheen Europa om escape rooms te spelen. 


Member since

11-01-2018

Location

Brussel

Statistics

Escaperooms

81 reviews

103 Rooms played

92.6% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


9 forum posts

81 reviews

Origineel verhaal

Na een vrolijke trip richting Dudzele en wat onnozele grapjes over "The Push" (je moet op enkele knopjes drukken om binnen te geraken) werden we door een supersympathieke gastheer ontvangen. Een vlotte babbel, een leuke inleiding en hop... we mochten de kamer betreden.

Wat me meteen opviel was dat het een hele mooie kamer is. Afgewerkt tot in de puntjes. Met zo'n hoge graad van afwerking ga je op details letten en dan vind je altijd wel dingen om over te klagen. Maar dan ga ik teveel muggenziften en dat zou oneerlijk zijn ten opzichte van het prachtige werk dat hier geleverd werd. Knap werk dus.

Het verhaal zit boordenvol details waarvan de helft me ontgaan is, maar toen de host ons hier achteraf even doorheen gidste had ik wel een "oh ja natuurlijk" gevoel. Deze leuke details heb je echter niet nodig om de grote lijnen van het verhaal te begrijpen. Zowel de puzzels, het decor als de zaken die je nodig hebt vertellen het verhaal stukje bij beetje. En dat verhaal is heel origineel.

Qua puzzels zit het goed. Een paar klassiekers en wat originele uitdagingen. Maar van voldoende niveau om een ervaren groep te vermaken. Wij hebben ons in ieder geval goed geamuseerd.

Aanradertje!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica

  anthony_boelaert

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 july 11

"Last Action Hero" met een twist

Nadat we eerste Houdini's Workshop speelden kregen we een drankje aangeboden door de supersympathieke gastheer. Qua ontvangst zit het hier sowieso top. Daar kunnen veel andere escape rooms een voorbeeld aan nemen! Een leuke inleiding zoals het hoort, en hop... spelen maar!

Je zintuigen worden hier goed benut, een mooie aankleding, popcorngeur,... je voelt je echt in een ouderwetse bioscoop. Het decor zit goed. Hier en daar kan ik wat over een detail gaan zeuren, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Het decor neemt je volledig mee in de beleving en zo hoort het.

Beleving krijg je zeker! Je wordt letterlijk meegezogen in de filmwereld. Je gaat van genre naar genre met 1 verhaal als rode draad. Mooi gedaan! Net zoals bij Houdini ontgingen me enkele details maar die waren niet nodig om het verhaal te kunnen volgen. Storytelling, beleving en aankleding zitten heel goed.

Qua puzzels hebben we ons ook goed bezig gehouden. Persoonlijk vond ik het hier en daar wat minder logisch dan de puzzels van andere kamer op deze locatie. Maar geen enkele puzzel voelde aan alsof ie vergezocht was, dus goed gevonden!

Beide kamers bij The Push zijn absolute aanraders. Hoge kwaliteit van afwerking, leuke puzzels, beleving zonder het spel uit het oog te verliezen en een top ontvangst! Ikzelf verkies Houdini's Workshop boven The Movies (misschien waren mijn verwachtingen te hoog omwille van al die tienen hier), maar heb me in beide kamers perfect vermaakt. Zeker een bezoekje waard!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2022 march 23

Mooie Junglekamer

We kregen hier een bijzonder vlot onthaal. Twee enthousiaste jongedames die met veel passie een babbeltje met ons deden. Dat is altijd een goed begin. Na een snel toiletbezoekje konden we starten.

De start van de kamer is heel tof gedaan en vereist meteen goeie samenwerking, hoewel ze hier méér mee zouden kunnen doen vind ik. Het is duidelijk dat ze bij The Missing Link goed kamers kunnen bedenken en dan is het een gemiste kans wanneer ze origineel starten en die start nét niet ver genoeg pushen om echt een wauw-effect te geven. Maar goed, dat is een detail. Het is en blijft een originele start.

Qua decor ben ik enerzijds verbluft en blijf ik anderzijds op mijn honger zitten.
1) het decor werd heel goed gebruikt om een verhaal te vertellen. Er zit echt een evolutie in en het is heel duidelijk dat je start op een zolderkamer en geleidelijk aan in de jungle terecht komt. Dus qua sfeer zit dit héél goed. Ook is het jungle gedeelte zo rijk gedecoreerd met vele details dat het echt een hele mooie ruimte is.
2) jammer genoeg is er al veel slijtage in het decor. Slijtage die simpel op te lossen is: losgekomen onderdelen waaraan je het rubbercement nog kan zien hangen, dingen die los hangen zodat je plots met een kabel of lamp in je handen staat terwijl dat duidelijk niet de bedoeling is, een afgebrokkelde verflaag,... Die details leiden enorm af van het feit dat het eigenlijk een prachtige kamer is.
Mits enkele oplapwerkjes zou ik niets dan lof hebben over de aankleding.

Qua beleving verraadt de naam al meteen dat de kamer op een film gebaseerd is. Dat vind ik altijd jammer. Ik hou meer van originele verhalen dan van het gebruik van IP van anderen. Het positieve is wel dat je de films niet moet gezien hebben om te kunnen volgen. Voor de rest is er een tof gebruik van licht en decor om de sfeer te zetten.

De puzzels zijn tof gevonden. Een combinatie tussen handigheid, samenwerking en denkwerk. Het jammere is wel dat je niet altijd meteen feedback krijgt van de puzzel of dat de feedback niet altijd duidelijk is. Zo heb je soms het gevoel van "wat doen we verkeerd?" terwijl we eigenlijk goed bezig zijn. Daarnaast doet het voor mij ook afbreuk wanneer je met puzzelstukken moet wiebelen en schuiven om een goed contact te maken tussen de magnetische stukken die de oplossing triggeren... Als je als hint moet krijgen "probeer nog eens en zorg dat alle stukken goed in het midden van het contactoppervlak liggen" dan neemt dat voor mij het plezier weg. Techniek moet werken ten alle tijden, zonder te schipperen met de puzzelstukken tot ze exact goed liggen, zonder ruimte voor slecht contact.

Al bij al een toffe kamer en zeker de moeite waard om te spelen als je toch daar bent voor de andere kamer op deze locatie, die een echt toppertje is!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebruik van een bestaand verhaal

 

Till death do us part

The Missing Link
Posted on: 2022 march 23

Eng maar origineel

Het onthaal was supervriendelijk en enthousiast. Dat geeft altijd zin om erin te vliegen. Leuk!

Het decor is heel mooi gedaan en zet je meteen in de juiste sfeer: een beetje een gothic horrorsfeertje dat continu blijft aanhouden. Het verhaal wordt verteld op verschillende manieren: luisteren, kijken, lezen, schrikken,... Alles klopt! Er wordt heel goed gebruik gemaakt van licht en decor om de spanning erin te houden. Wel 1 ding: als je geen engels kan ben je eraan voor de moeite. Gelukkig zijn niet-engelssprekenden een uitstervend ras in de Lage Landen. ;-)

De puzzels zijn erg leuk. Samenwerking, logisch nadenken, verbanden leggen,... Wij hadden enorm veel plezier bij het oplossen van de puzzels. We kregen 2 goed getimede tips. Wanneer je dan direct het gevoel hebt van "Natuuuuuurlijk! Hoe konden we dit over het hoofd zien!" dan weet je dat de puzzels goed en logisch opgebouwd zijn. Geen enkele keer snapten we niet wat we deden of waarom. Zo hoort het!

De begleiding was héél goed. Je voelde dat ze enkel een tip gaven wanneer we het nodig hadden, wanneer de flow dreigde weg te vallen. Dat maakt een goeie game master: enkel tips geven wanneer het nodig is en nog voldoende ruimte laten om zelf verder na te denken. Top!

Deze kamer is tot nu toe een beetje onder de radar gebleven en dat is onterecht. Voor mij behoort deze tot de besten van België. Echt een aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Storytelling is heel duidelijk
 • Griezelig maar goed gedoseerd

 

Onverwacht Toppertje

Vroeg op de dag gingen wij een poging wagen om toe te treden tot het geheime genootschap van Baron Beeckman. Wat was dit een aangename verrassing.

De beleving is top! Deze begint al vanaf het moment dat je reserveert. Wijzelf hadden een verzoek, waarop zéér professioneel en volledig in thema gereageerd werd. (De baron stuurde ons een persoonlijke mail waarin hij nota nam van ons verzoek) Zo hoort het!
Het onthaal sluit hierbij aan. Altijd leuk wanneer je geen klassieke introductie krijgt, maar een ontvangst in thema, door een personage dat je meteen in de sfeer van de kamer brengt.

De aankleding voelt enorm echt aan. Je voelt je niet alsof je in een artificieel spel zit, maar daadwerkelijk in een ruimte die altijd zo geweest is. Het verhaal ontwikkelt zich doorheen de ruimte en is heel duidelijk.

De puzzels zijn netjes verwerkt in het geheel. Het is enorm leuk om een mechanische kamer te spelen, niet computergestuurd maar tastbaar. Je voelt alles draaien en klikken wanneer je een puzzel oplost. Geen magisch openvallende luikjes, maar een knap staaltje ingeniositeit. Dat maakt deze kamer een buitenbeentje tussen een overaanbod van computertechnologie. Dat maakte ons heel enthousiast.

Het is duidelijk dat de makers zelf het spel ontwikkeld hebben en dit met veel passie doen. Dat werkt aanstekelijk. Het was de perfecte start van onze dag!
Een bijzondere vermelding voor de game host die onmiddellijk bekommerd was om 1 van onze spelers die een allergische reactie kreeg tijdens het spelen. Zo professioneel, zo menselijk. Top!

Deze kamer is een absolute aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Origineel
 • Realisme
 • Goede begeleiding

  Caro

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Posted on: 2022 march 18

Klassieke kamer

Kamer 2 van onze dag.
Een charmante concierge lachte ons toe bij aankomst. Een tof en correct onthaal.

De aankleding van het spel is goed. Niets speciaals, misschien een beetje donker maar dat past dan weer bij de sfeer van het verhaal.
Het verhaal was duidelijk, met een ontknoping aan het einde zoals het hoort. De aankleding wordt ook gebruikt tijdens het puzzelen, wat ook een pluspunt is.

De puzzels waren ok. Hier en daar miste het voor ons logica. Niet dat de puzzels zo moeilijk of onduidelijk zijn. Maar ergens in het begin moesten we een actie uitvoeren waarvan de actie wel duidelijk was, maar het waarom was ons volledig zoek. Op zich geen ramp natuurlijk. Maar dat doet toch een beetje afbreuk aan de totaalervaring. Het werd dan wel goedgemaakt door andere puzzels die wel heel tof waren om uit te voeren.

Al bij al wel een toffe, klassieke kamer en een leuke toevoeging aan onze escape-trip.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels in thema

 

Utopiae

Create Your Escape
Posted on: 2022 march 18

Leuk maar verdeeld

Na een vriendelijk onthaal werden we op een ludieke manier naar de startlocatie gebracht. De sfeer zat er goed in. We konden starten.

De aankleding van de kamer is ok. Als je de kamer vergelijkt met bepaalde topkamers dan is de aankleding niet van hetzelfde niveau. Maar als je het in zijn context zet is het wel heel leuk gedaan. Het feit dat dit een zelfgebouwde kamer is, maakt veel goed.

Qua beleving was het voor onze groep een lastige. We snapten het verhaal wel maar het was niet de invulling die wij eraan zouden geven en dan was het wat moeilijk om je in te leven. Ik had er persoonlijk minder moeite mee dan de rest van mijn groep. Ik vond het allemaal wel tof.

De puzzels dan, waarschijnlijk lag het aan ons maar soms hadden we wat moeilijkheden. We zagen het gewoon niet. Nochtans waren de puzzels niet onlogisch, dus daaraan heeft het zeker niet gelegen. De eindpuzzel was een kleine anticlimax, maar andere puzzels maakten het dan weer wel leuk. Samenwerking staat zeker centraal in dit spel. Altijd leuk!

Wij waren na afloop wat verdeeld over deze kamer. De ene vond het een leuke afwisseling terwijl de ander het echt niks vond. Volgens mij is het de eerste keer dat onze groep geen unanieme mening had. De punten zijn dan ook een gemiddelde van uiteenlopende beoordelingen.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.5

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Samenwerking
 • Eindpuzzel geen climax
 • Flow viel geregeld stil

 

Tombe van Amenhotep

Exit Games Mol
Posted on: 2022 march 18

Mooie kamer

Na een vriendelijk, typisch Kempens onthaal werden we door onze vrolijke jobstudent (zijn eigen woorden) de tempel ingeleid. Het spel kon beginnen.

Qua aankleding is het een hele mooie kamer. Het decor lijkt wel uit 1 of ander pretpark geplukt. Heel mooi, kleurrijk,... Maar ook een beetje "te netjes"... Wat ik hiermee bedoel is dat het allemaal zo proper afgewerkt is dat het nep aanvoelt. Dat klinkt negatief maar is zo zeker niet bedoeld. Het blijft een mooie kamer, sowieso. Maar het voelt aan als een decor, niet als een echte tempel.

Qua puzzels was het voor ons even erin komen. De kamer start heel donker met slechts 1 lichtpunt. En als je dan met een groep van 5 speelt en er constant iemand in het licht gaat staan, dan is dat frustrerend. Daarom zou ik deze kamer aanraden met zeker niet meer dan 4 personen. Door het feit dat wij als groep ook nog eens slechte zoekers zijn, kwamen we traag van start. Maar eenmaal op dreef zat de flow er lekker in. De puzzels zijn correct. Net goed qua moeilijkheidsgraad. Er wordt naar een climax toe gewerkt en het is ook duidelijk wat het einddoel in de kamer is. Het einde had voor mij qua beleving nog ietsje spectaculairder gemogen. Voor een avonturenkamer is het altijd leuk dat er iets extra gebeurt om het verhaal af te ronden in plaats van simpelweg de deur te openen en een glimlachende game master te zien. Maar goed, dat is een detail.

Na de kamer nog even een gezellige babbel met de eigenaar gehad en ons klaargestoomd voor de volgende kamer.

Al bij al een toffe kamer. Enkel voor deze kamer zou ik niet naar hier reizen, maar als je voor de andere kamer komt dan is deze kamer een toffe aanvulling. Wel deze kamer eerst spelen, als opwarmertje.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Miste een climax

 

Houdini's Academy (XP)

Exit Games Mol
Posted on: 2022 march 18

Studenten in de val

Na een gezellige babbel met de game master en eigenaar, mochten we onze "rol" kiezen. Dat was meteen een leuke inleiding op het spel. We werden 1 voor 1 de kamer in geleid. Daarna konden we starten.

Qua aankleding is de kamer heel mooi ingericht. Het voelt echt aan als de workshop van een illusionist, een beetje kermisachtig maar dat hoort gewoon bij het thema dus dat is totaal ok. Op het gebied van de beleving werd het verhaal gestuurd door muziek en geluid. Ook een aantal spectaculaire puzzels zorgden voor de nodige belevingsmomenten. Aan het einde was er nog een leuk effect om de spanning te verhogen alvorens te ontsnappen. Dat zorgt voor een adrenalinerush. Heel leuk!

De puzzels zijn heel tof. Hoewel ik persoonlijk vond dat de start van het spel iets teveel sleuteltjes inhield. Wat afwisseling zou op dat moment interessanter geweest zijn. Maar dat neemt niet weg dat algemeen genomen de puzzels van een goed niveau zijn en er zitten een paar hele originele tussen.

Na afloop nog wat nagebabbeld. Altijd leuk.

Het is duidelijk dat de kamers bij Keyhouse van professionele makelij zijn. Dat maakt mij persoonlijk soms bang omdat je dan vaak hetzelfde type puzzels ziet terugkomen. Dat is hier gelukkig niet het geval. Het zijn hier originele puzzels met een groot fungehalte. En daar word ik alleen maar blij van. Zeker voor de prijs. Die mag van mij gerust wat hoger.

Aanradertje!
En als je hier dan toch bent, even de andere kamer eerst spelen als opwarmer.


Response by Exit Games Mol

2022 March 21

Leuk om te lezen van een team met zoveel ervaring.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Wow-momenten
 • Veel sleuteltjes in het begin

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2021 december 21

Spannend en sfeervol

Ik heb het geluk gehad deze kamer 2 keer te mogen spelen. 1 Keer vlak na opening in 2015 en 1 keer als "passieve medespeler" met een andere groep heel recent in 2021. Ook al is deze kamer al wat ouder, ze blijft een topper!

Eerst en vooral is deze kamer bijzonder goed onderhouden. Waar sommige escape rooms er na 6 maanden al aftands uitzien, lijkt het alsof Erzsébet nogmaar net open is. Het decor is prachtig en zet je vanaf de eerste seconde in de juiste sfeer.

Het onthaal is heel tof. Een brede glimlach, een grondige introductie en een hele enthousiaste nabespreking. Zo hoort het.

Qua beleving is deze kamer simpel maar effectief! De belichting, de muziek, de sfeer, de effecten, het decor, ... alles klopt. Het verhaal is wat ons betreft heel duidelijk. Onze groep ontsnapte met slechts 2 seconden over, dus het was héél spannend. Dit ook dankzij de muziek en effecten. Maar dat maakte de ontsnapping een echte adrenalinerush.

De puzzels zijn hoofdzakelijk klassieke 1.0 puzzels, gecombineerd met wat techniek. Maar persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. In een wereld waarin iedereen alles maar meer technologisch wil, vind ik net puzzelen naar een code toe een verademing. Het dwingt je om nog eens anders te denken dan "zet de vaasjes in de volgorde op de plank" en dat is voor mij persoonlijk veel leuker. Er is veel afwisseling en de puzzels zijn niet van de gemakkelijksten, wat het ideaal maakt voor ervaren spelers.

Zowel ikzelf als de twee groepen waarmee ik de kamer speelde waren erg enthousiast na afloop. Deze kamer staat terecht al enkele jaren in de top van de Benelux.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede prijs

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2021 december 22

Wauw!

Wat hebben we lang gewacht tot deze kamer af was. Maar oh wat was dit het wachten waard! We vielen van de ene verbazing in de andere.

Na een supervriendelijke ontvangst mochten we het kamertje voor de introductie betreden. Daar kwam al meteen onze eerste verbazing: de introductievideo. Wat was deze prachtig en professioneel gemaakt! Een echte trailer op bioscoopniveau. Het verhaal én het doel van het spel waren dankzij deze video overduidelijk. Direct na afloop onze eerste verrassing: de deur die ons naar een klein historisch steegje leidde. En daar begon het avontuur.

En een avontuur was het zeker: qua beleving ben ik iemand die zich enorm inleeft in het verhaal en de sfeer. Dat was hier supermakkelijk dankzij het prachtige decor en de leuke maar subtiele effecten. Het decor is zo realistisch, met oh zoveel details, je vergeet haast dat je in een escaperoom zit. De kleine knipoogjes naar andere escaperooms zijn een leuke toevoeging voor ervaren rotten. En dankzij de duidelijke introductievideo volg je het verhaal met gemak van het begin tot het einde.

De puzzels zijn voor mij de grootste troef van deze kamer. Eindelijk nog eens een bouwteam dat de tijd heeft genomen om originele, unieke en vernieuwende puzzels te verzinnen. Je wordt gedwongen om out of the box te denken. Uiteraard zitten er een aantal simpele puzzels tussen, maar ook enkele flinke doordenkers. En dat is heerlijk.
Waren alle puzzels mijn ding? Absoluut niet! Maar in onze groep was er altijd wel iemand die de logica achter een andere puzzel zag en dat is fijn want op die manier heeft elke speler zijn five minutes of fame. Achteraf bleek ook dat iedereen in onze groep een andere favoriete puzzel had en wanneer ik zei dat puzzel X niet mijn ding was, zei een medespeler dat hij dat net de leukste puzzel van het hele spel vond. De balans zit dus heel goed.
1 puntje van kritiek: na de eindpuzzel mocht er van mij gerust nog een puzzel volgen als climax. De einpuzzel is zeker niet slecht maar het voelde voor mij aan alsof er nog iets moest volgen. Maar goed, dat is een detail.

Ook wil ik even opmerken dat het team erin geslaagd is om een gigantisch avontuur in een relatief kleine ruimte te proppen. Zo zie je maar dat het niet nodig is om altijd maar groot-groter-grootst te gaan om een prachtspel te bouwen.

Net zoals bij Erzsébet kregen we een enthousiaste nabespreking. We gingen dan ook naar huis met een super gevoel en een veranderde top 3 van favoriete kamers. Wat mij betreft de absolute nummer 1 van België.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Originele puzzels
 • Afwisseling
 • Introductiefilm
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Mocht misschien nog 1 puzzeltje meer hebben om af

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2021 december 17

Adembenemend

Wanneer je je kostelijk geamuseerd hebt in de andere kamers van een escaperoom locatie, kom je met plezier terug. Hier was dat niet anders. En we waren dubbel zo enthousiast omdat we al zoveel goeds over Molly's Game gehoord hadden.

Het onthaal was supervriendelijk. Een lieve jongedame lachte ons tegemoet bij het binnenkomen. Dit gecombineerd met de verbluffend mooie ontvangstruimte (helemaal in het thema van het spel) bracht ons volledig in de sfeer.

Al snel kon de inleiding op het spel beginnen. Deze leek wel uit een kwaliteitspretpark geplukt. Zéér professioneel! Een echte preshow.

De kamer zelf is prachtig afgewerkt. Het decor brengt je volledig in de juiste sfeer. Je voelt je daadwerkelijk in het huis waarin het verhaal zich afspeelt. Toch heb ik 1 klein puntje van kritiek. Wanneer een kamer zo prachtig is afgewerkt valt het dubbel zo hard op wanneer je het decor vanuit een andere invalshoek ziet, dat die kant dan toch niet afgewerkt is. En dat is jammer. Vele mensen letten hier niet op dus op zich is het niet erg. Maar wanneer je een kamer van deze kwaliteit kan neerzetten is het niet afwerken van een klein hoekje een gemiste kans. Een simpel likje verf zou dit al oplossen.

De beleving is net als het decor: PRACH-TIG! We hebben het meerdere malen uitgegild van verbazing. Kippenvel!
Hand in hand met de beleving gaat de storytelling. Zéér goed gedaan. Tijdens de nabespreking was het duidelijk dat we het verhaal begrepen hadden. Dat is dankzij de goed uitgewerkte rode draad. Zo moet het!

Ze halen hun inspiratie hier en daar duidelijk uit een bekende TV-serie. Dat stoppen ze ook niet weg. En toch vind ik dat net een minpunt. Het is duidelijk dat de bouwers creatieve duizendpoten zijn. Waarom dan bepaalde dingen letterlijk kopiëren van TV? Dit is overbodig. Voor mij persoonlijk doet dat afbreuk aan de originaliteit van de kamer. Desondanks blijft het een pracht van een kamer.

De puzzels zijn leuk, allemaal mooi in thema en van een goed niveau. Maar... Als we er achteraf op terugblikten, waren quasi alle puzzels een variant op de klassieker "doe handeling X in volgorde Y". En dingetjes op volgorde zetten/doen is voor mij toch wel het nieuwe "teveel hangsloten" van de moderne escape room. Ik hoop dat de makers bij het bouwen van hun volgende kamer dit stramien wat doorbreken. Maar toch hebben we ons goed geamuseerd!

Ik heb eigenlijk vooral superlatieven voor deze kamer, dus al mijn kritiekpuntjes zijn mierenneukerij. Maar het is net door te luisteren naar deze detailkritiek dat de escaperooms in de lage landen tegenwoordig zo'n hoge kwaliteit neerzetten. En dat is voor deze kamer niet anders. Ik ben fan, ondanks mijn kleine kritiekpuntjes.

Een absolute must-do!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Wow-momenten
 • Goede begeleiding
 • Duidelijk verhaal
 • Beleving
 • TV serie als inspiratie
 • onafgewerkte "onbelangrijke hoekjes"

  down-the-hatch

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2021 december 15

Goed gedoseerde horror

Omdat we sowieso fan zijn van DarkPark, mochten we deze experience niet links laten liggen. Dus 2 jaar nadat we het vergelijkbare spel "I can hear you" in Maaseik speelden, was het nu tijd om naar Vlaardingen af te zakken.

Ik begon eraan met een héél klein hartje. Ik ben een enorme angsthaas en de Belgische voorganger van dit spel zat nog levendig in mijn geheugen. Na 10 minuten dacht ik er al aan om op te geven, maar toch heb ik me vermand en heb ik het spel volledig uitgespeeld. En wat ben ik dankbaar dat ik het spel afgemaakt heb...

Waar in België de dreiging continu opgedreven werd, kwam de spanning hier in golven. Dat maakt het spel véél speelbaarder, ook voor bangeriken als ikzelf. Er zijn meerdere momenten waarop het duidelijk is dat je "veilig" bent en je dus door kan spelen. De acteur houdt rekening met je individuele durf en dat is aangenaam. Hij wist ons net tot op het punt van klamme handjes te brengen, zonder te ver te gaan.

De puzzels zijn volwaardige escaperoom puzzels, dus naast de beleving die top is, hebben ook puzzelaars er wat aan. Je moet je hoofd gebruiken.

Het enige puntje van kritiek dat ik kan geven, maar dan ben ik aan't muggenziften, is dat vooral aan het einde het decor weinig steek houdt. Waar alles in het begin totaal in thema en geloofwaardig is, had ik aan het einde zoiets van "wat doen dat hek en die vaten hier eigenlijk in die positie?" Maar goed, met het oog op de spelbeleving hield het dan weer wel steek.
Ook overloopten we met onze groep achteraf het verhaal (dat overigens héél duidelijk is en zeer goed naar voor gebracht wordt) en daar zaten toch een aantal kleine tegenstrijdigheden in. Maar we kwamen al snel tot de conclusie dat die er totaal niet toe doen omdat het spel ongelooflijk leuk is.

Keigoed spel, absoluut de moeite waard!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Gepersonaliseerde Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Gedoseerd Spannend
 • Diversiteit
 • Kleine tegenstrijdigheid in verhaal

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2021 december 17

Kil maar cool

Altijd leuk om terug te keren naar een escape locatie waarvan je de andere kamers al met plezier gespeeld hebt. Zeker na omver geblazen te worden door een topper als Jason's Curse. Laat die executie maar komen!
Dat was onze insteek aan het begin.

Het onthaal was goed. Vriendelijk, enthousiast, een leuke babbel. Zoals het hoort.

Het betreden van de kamer dan... Kil.. Je wandelt als bezoeker een gevangenis binnen met een kil onthaal door een strenge cipier. En dan begint het verhaal pas echt. Nooit verwacht dat ik als bezoeker zou moeten trachten te ontsnappen uit een gevangenis! Het verhaaltje waarom is wel leuk gevonden. Voor de rest is er over het verhaal weinig te zeggen. Maar deze kamer vraagt niet om een gigantische backstory, dus dat was okee.

Het decor is heel degelijk. Hoge kwaliteit. Voelt het aan als een gevangenis? Misschien niet helemaal, maar het idee is er dus het decor zette ons wel in de juiste mood. Ook werd er getracht om een "what de fuck" momentje in te gelasten via het decor. Bij mij werkte dit niet echt, maar voor mijn groepsleden was het wel een geslaagde gimmick. Het hangt dus af van persoon tot persoon.

De puzzels zijn afwisselend. Het is leuk wanneer er een combinatie is van technologische hoogstandjes en ouderwets puzzelplezier. Daar bovenop ook nog even out of the box denken en dan heb je wat mij betreft een goeie balans in de puzzels. Ik ben fan!

Toch had ik na afloop een gevoel van "was het dit nu?"
Het is zeker een goeie kamer maar ik denk dat we tegenwoordig in de lage landen wat verwend zijn met enkele megatoppers, waardoor andere zeer goede kamers eerder op een middenmoot gaan lijken. En dat was hier het geval. Als ik deze kamer in 2016 gespeeld had, zou deze met stip op nummer 1 komen te staan. Maar anno 2021 was het voor mij gewoon een hele leuke kamer, zonder meer. Je hoopt ook altijd dat kamerbouwers zichzelf altijd overtreffen. Wat mij betreft hebben ze dat deze keer niet gedaan. Jason's Curse is imposanter dan The Execution, ook al is het wel een hele leuke kamer.

Toch een aanrader, zeker voor ervaren spelers.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede afwerking
 • Kwalitatief decor
 • Overtreft zijn voorganger (Jason's Curse) niet

 

Beast of Berlin Inferno

The Room Berlin
Posted on: 2021 october 28

Spanning ten top

Top ontvangst!
Ik heb het geluk gehad deze kamer 2 keer te kunnen spelen. in 2018 en nog eens in 2021. De kamer werd in tussentijd heropgebouwd op een andere plaats in het gebouw en ze werd hierbij naar mijn mening ook verbeterd, dus ik geef de finale score gebaseerd op het bezoek in 2021.

Het verhaal is lichtjes aangepast na de heropbouw. Waar we vroeger stagiair-detectives met een vaag doel waren, moesten we nu helpen in onze zoektocht naar verdwenen getuigen in Berlijns grootste moordzaak.

De puzzels zijn een combinatie van klassieke escaperoom puzzels en moderne techniek. Een goed niveau wat mij betreft. Niet al te moeilijk en altijd logisch opgebouwd.

Het decor is prachtig (her-)opgebouwd en is in de nieuwe versie beter uitgewerkt. Waar we vroeger in een zeer groot detectivekantoor zaten, is dit nu een kleiner kantoortje geworden. Maar het verhaal wordt beter en duidelijker verteld door de aankleding. Een hele goeie verbetering.

De spanning lag aan het begin al hoog en werd naar het einde toe nog flink verhoogd. Daardoor was de beleving top!

1 minpuntje: met een ervaren team vlieg je door deze kamer. We hadden niet eens 40 minuten nodig om eruit te geraken en dat viel toch wat tegen.

Zeker een aanrader, best gecombineerd met de andere kamers op deze locatie.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • te weinig puzzels

 

Wauw...

Als je een liefhebber bent van puzzelkamers, dan ga je deze misschien wat minder vinden. Maar als je van een goed verhaal, spanning en enorm veel sfeer houdt, is dit een absolute topper!

Je wordt verwacht aan de achterkant van het gebouw want je bent een team spokenjagers ad interim omdat de echte spokenjager, Brandon Darkmoor, momenteel niet daar kan zijn.

We kregen een toffe introductie via een soort zoom-meeting (jammer genoeg is de Engelse versie gedubd, wat afbreuk doet aan de ervaring, maar de begeleidende acteur is fantastisch en die trekt het weer recht). Mits wat humor wordt het luchtig gehouden maar bij het betreden van het afgebrande asylum, wordt de sfeer al gauw grimmiger.

En daar begint je avontuur, dat je van het ene wow-moment in het andere laat vallen. Meer details heb je niet nodig.

De puzzels zijn technische hoogstandjes. Je moet niet enkel nadenken maar ook creatief zijn. Dus het gaat een stapje verder dan "zet de boeken in de juiste volgorde" of "vind de cijfercode" maar dat alles draagt oh zoveel bij aan de totaalbeleving...

Het is spannend, maar niet té. Zelfs goed te doen voor angsthazen.

Toppertje!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Humor waar nodig

 

The Executioner

House of Tales
Posted on: 2021 november 08

Middeleeuws avontuur

Het onthaal hier kwam wat haastig over. Vriendelijk hoor, maar het is duidelijk dat ze de ene groep na de andere draaien dus je krijgt een korte inleiding, dan spelen en een zeer korte nabespreking en dan is het vertrekken maar. Het gebouw is zelfs zo ingedeeld dat je vanuit de nabesprekingsruimte direct weer buiten staat. Dat doet wat afbreuk aan de ervaring. Het feit dat we "geblinddoekt" werden met doorzichtig crêpepapier was ook niet meteen een hoogvlieger.

Het verhaal is simpel maar duidelijk. De puzzels zijn allemaal in thema en de kamer is mooi en geloofwaardig gedecoreerd. Het voelt echt alsof je in een middeleeuwse kerker zit, dus dat is op zich wel mooi gedaan.
Sommige van de puzzels waren echter wat langdradig en onlogisch opgebouwd. Maar ondanks dat stonden we toch plots buiten de kamer op een moment dat we dachten dat we nogmaar halfweg waren. Dat is jammer. De kamer is dus niet zo moeilijk, zeker niet gezien wij maar met 3 speelden.

Al bij al wel een toffe kamer maar nu niet meteen DE reden om naar Berlijn af te zakken.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Mooi decor
 • Alles in thema
 • Kort
 • Vluchtig onthaal

 

Jackpot

Illuminati Escape
Posted on: 2022 may 11

Basic kamer

We speelden deze kamer nadat we eerst Alien Grill gespeeld hadden. Dus onze verwachtingen waren hoog. Vooral ook omdat de ingang van deze kamer er beeldig uitziet. Qua sfeersetting is dat absoluut goed.

Het onthaal is correct, leuk dat alle kamers hier eenzelfde soort start krijgen. Je gaat op missie ergens ter wereld en daarvoor kijk je even op een infoscherm voordat je op reis vertrekt. De inleiding werd gewoon mondeling verteld, niets speciaals maar wel correct, zodat we toch iets van het verhaal mee hadden.

De kamer op zich is sober qua aankleding. In thema, dat wel, maar het voelt allemaal wat minder afgelikt aan dan we verwacht hadden. Zeker niet slecht hoor. Maar gezien het zéér hoge niveau van sommige andere Berlijnse kamers, bleven we hier wat op onze honger zitten.

De puzzels zijn fijn. Niet te simpel, je kan goed samenwerken, out of the box denken,... Ook origineel gevonden, niet wat we eerder al gezien hadden. Dat is altijd een positief punt.

Al bij al een toffe, relatief basic kamer. Ik zou er niet speciaal voor naar Berlijn reizen maar als je er toch bent is het mooi meegenomen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Leuke start
 • Basic decor

 

Alien Grill

Illuminati Escape
Posted on: 2022 may 12

Buitenaards Mysterieus

Na een eenvoudig maar correct onthaal, kregen we een inleiding over het algemene verhaal van deze escape locatie. Wij zouden als onderzoeksteam uitgestuurd worden ergens ter wereld om een mysterie te onderzoeken. Per scherm kregen we onze missie meegedeeld en we mochten op reis vertrekken. Bestemming: Nevada.

Aangekomen in de woestijn stonden we voor een verlaten grillhouse. Heel mooi aangekleed, deze ingang. We werden nog even gebrieft en we mochten het restaurant betreden. Dat bleek erg verlaten te zijn. Het niveau van het decor zakte hier aanzienlijk ten opzichte van de ingang, maar nog steeds was het goed gedaan. Er zit een evolutie in het decor want je komt, uiteraard, in een buitenaardse setting terecht. Qua storytelling was het heel duidelijk.

De puzzels zijn ok. Persoonlijk niet mijn ding, want ik hou er niet van om een reeks vooraf geschreven instructies te volgen in plaats van zelf alles uit te dokteren. Maar mijn team had er geen problemen mee en zij amuseerden zich kostelijk, waardoor ik ook enthousiast was.
Er is veel afwisseling: doen, denken, samenwerken,... Dus zeker een hoog fun-gehalte.

Het is een toffe kamer met een aantal memorabele momenten. Betere middenmoot voor mij. Als je toch in Berlijn bent loont het wel de moeite om hier even te passeren. Maar er zijn andere kamers in Berlijn die méér de moeite waard zijn.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Tof decor
 • Letterlijke instructies voor de puzzels

  Framefuckers

Hunting Season

Tales of Torchdale
Posted on: 2021 december 13

Leuke kamer onder voorwaarden

Na het lezen van vele positieve reviews konden we het niet nalaten om deze kamer te gaan spelen. Al snel was het duidelijk dat de ervaring bij deze kamer van vele punten afhankelijk is. Zo was het onthaal bij ons heel sec. Waar andere groepen lovend zijn over een superenthousiast onthaal, was het bij ons weinig speciaals. Dus er is een duidelijk contrast tussen de verschillende game masters.

Dan de kamer.
De inleiding werd gedaan via een video in de kamer. Heel professioneel gedaan. Het voelde voor ons iets teveel aan als een luisterspel voor kinderen, maar desondanks wel een mooie inleiding.
De aankleding van de kamer is heel mooi, vooral in het begin. Jammer genoeg neemt het detail van de aankleding wel af naar het einde toe. Een beetje een anticlimax op dat gebied.

Qua beleving bleven we wat op onze honger zitten. Het begin was heel veelbelovend met nog enkele memorabele momenten nadien. Daarna voelde het alsof er nog climax ging volgen, maar dat gebeurde niet. Dus het einde was eigenlijk nogal plots.
Zoals andere reviews ook al aanhaalden, is er een bepaald moment in de kamer waarop "lenigheid" nodig is. Nu, lenigheid niet per sé, ook je lichaamsbouw kan gewoon niet geschikt zijn. Mensen die te groot, te klein of te dik zijn zullen hier ook problemen mee hebben. Voor ons was het geen gigantisch probleem, maar we verloren toch wel wat tijd hier.

De puzzels zijn van een goed niveau. De meeste zijn puzzels die je wel in een of andere vorm in gelijk welke escape room kan terugvinden, maar toch zaten er enkele in die we nog niet eerder gezien hadden en dat is altijd leuk.

Al bij al een leuke kamer, maar voor ons persoonlijk eerder in de top van de middenmoot dan echt top of the tops, waar de kamer op het moment dat we ze speelden wel stond. Als speler met beperkte ervaring ga je dit waarschijnlijk een fantastische kamer vinden, maar wanneer je al wat gewend bent is de kamer gewoon leuk.
Zeker wel een aanrader.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in September 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Logica
 • Spannend
 • Anticlimax in beleving
 • 1 moeilijkere passage in het traject

 

De Kraak

De Kraakfabriek
Posted on: 2021 december 02

Meer dan okee

Ik heb deze kamer in familiekring gespeeld, met een groep minder ervaren spelers dan gewoonlijk. En voor zo'n groep is deze kamer heel geschikt.

Het onthaal is ok. Naar verwachting voor een escaperoom in een stad.

De kamer zelf is ook wat je kan verwachten van een escaperoom in een stad. De inrichting is ok, je merkt waar je bent. Voor mij persoonlijk mag het nog wat verder gaan in "echtheid" maar slecht was het zeker niet.

De puzzels zijn tof. Een goed niveau, logische flow. Een paar klassiekers en een paar vernieuwende zaken. Absoluut leuk!

Als ervaren speler viel het voor mij in de betere middenmoot, maar mijn familie was erg enthousiast, dus zeker een toffe kamer!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit

 

THE DOME

Mama Bazooka
Posted on: 2021 november 24

Overdaad schaadt

Omdat we zo genoten hadden van zowel de Laboratoriumkamer als de Meisjeskamer en omdat deze kamer natuurlijk nog indrukwekkender zou zijn, zakten we met plezier en torenhoge verwachtingen af naar Bunschoten.

Het onthaal was top, zoals we gewoon zijn hier. Vriendelijk, enthousiast,... leuk!

De kamer... deze zou zonder onze verwachting fantastisch geweest zijn. Maar jammer genoeg hadden we gemengde gevoelens. Waarschijnlijk door onze (te) hoge verwachtingen.

Begrijp me niet verkeerd, de kamer is prachtig aangekleed, de gebruikte technologie in de kamer is stuk voor stuk verbluffend en zoals wel te verwachten was, werden we meerdere keren uit onze sokken geblazen. Maar het verhaal is iets te chaotisch naar onze smaak. Volgens 1 van de medewerkers was het thema van de kamer "mindfuck" en dat klopt wel, maar voor ons voelde het eerder aan als "we hebben teveel ideeën en we wilden geen enkel idee opgeven, dus we hebben ze allemaal samen in 1 spel gepropt"
Individueel is elke etappe van de kamer een pareltje. Maar allemaal samen was het net iets te onsamenhangend voor ons.

Dit gezegd zijnde zijn de puzzels wel tof gevonden. Wel heel veel knopjes en computerspel-achtige puzzels. Gelukkig zaten er ook nog enkele puzzels in die daadwerkelijk tastbaar waren. Daarvan hadden we er liever wat meer gezien.

In conclusie: een kamer van hoge kwaliteit, dat zeker wel. Maar soms is teveel gewoon teveel. En dat was hier jammer genoeg een beetje het geval. Desondanks wel een must-play voor elke escaperoom liefhebber.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in February 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Wow-momenten
 • Te chaotisch
 • "More is less"
 • 1 zeer lang dood moment zonder hint, flow volledig

 

Sector Z 2.0

Lockdown Ghent
Posted on: 2021 november 22

Leuk idee, ervaring groepsafhankelijk.

Na een standaard inleiding voor een niet-standaard escaperoom, werd onze grote groep opgesplitst in 2: onderzoekers en zombies. En je speelt dus tegen elkaar. De zombies proberen te voorkomen dat de onderzoekers ontsnappen.

Daar ligt meteen de grootste sterkte EN zwakte van deze kamer tegelijk: doordat je tegen elkaar speelt en eigenlijk toch maar 1 van de 2 groepen kan ontsnappen, is het heel erg van het inlevingsvermogen van de groepsleden afhankelijk hoe leuk of saai de ervaring is. Wij hadden een gemengde groep, dus onze ervaring was okee. Maar ik kan me inbeelden dat deze kamer echt superleuk kan zijn als het een groep vol overgave is. Het nadeel is dat je tijdens het spel "besmet" kan worden en dus van groep moet wisselen. En dan moet je echt een switch maken in je hoofd, want dan kan het moeilijk zijn om nog motivatie te vinden om jouw aanvankelijke team te dwarsbomen.

De decoratie is klassiek tot minimalistisch. Met enorm veel gangetjes en deuren die het jachtspel spannender maken. Maar op zich weinig speciaal. De nadruk ligt op het spel, niet zo op de omgeving.

Sommige van de puzzels lagen me echt niet, maar dat is persoonlijk. Algemeen genomen was het wel goed gevonden en een unieke ervaring.

Geen aanrader voor mensen zonder inlevingsvermogen, maar voor een grote groep competitieve vrienden met het nodige acteertalent kan dit echt een topspel zijn!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 9 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Beleving sterk afhankelijk van de groep

 

The Basement

#ANT Escape Rooms
Posted on: 2021 november 23

Leuke puzzelkamer

Ten eerste het onthaal: een supervriendelijke en enthousiaste jongedame lachte ons tegemoet. Het feit dat de trein van 1 van onze vrienden vertraging had, werd flexibel opgelost. Top!

Speel je in de Kelder het meest creatieve verhaal? Zeker niet. Zitten er veel belevingsmomenten in? Ook niet. Maar lekker puzzelen met leuk gevonden puzzels en lekkere doordenkers absoluut wel! Een absolute aanrader voor mensen die graag puzzelen. Mensen die eerder voor een verhaal en special effects gaan, zullen minder onder de indruk zijn.

Wij houden van beide en hebben ons in de Kelder goed geamuseerd!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2020

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving, hoewel dat voor ons geen probleem was

 

Sherlock

Enygma
Posted on: 2022 march 21

Correcte kamer

Na een zeer vriendelijk en vlot onthaal in het Nederlands (wat in Brussel vaker niet dan wel het geval is) konden we aan het spel beginnen.

Qua intrichting is de kamer ok. Netjes afgewerkt en in thema. Maar het is geen hoogvlieger. Het thema laat uiteraard geen gigantische decors toe, maar het is duidelijk dat deze kamer het niet moet hebben van verbluffende decors of wowmomenten. En dat is okee. Het hoeft niet altijd over the top te zijn.

Toch was het een toffe kamer om te spelen, omwille van de puzzels. Die zijn van een goed niveau zodat je ook als ervaren speler je nog amuseert. Een paar easter eggs in de puzzels zorgden voor een glimlach hier en daar. Altijd leuk als er wat knipoogjes terug te vinden zijn.

Het is geen enorm memorabele kamer maar behoort zeker wel tot de betere in Brussel. Dus als je in de buurt bent, zeker even meepikken.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Easter-Eggs
 • Nederlandssprekende game master
 • Simpel decor

 

Cortez's Hold

Get Out Brussels
Posted on: 2022 march 21

Avontuur en humor

Het onthaal in deze kamer is in het Frans of in het Engels, zoals meestal het geval is in Brussel. Wel vriendelijk. De game master heeft er duidelijk zin in. Dat hadden we ook al toen we eerder Hantises hier speelden. Door dit vlotte onthaal kregen wij ook een energieboost. Dat is altijd positief!

Qua aankleding is de kamer heel mooi. Je voelt je echt in een piratensetting. Netjes! Het hintsysteem draagt goed bij tot de ervaring: een gevatte papegaai die af en toe een praatje met je slaat. Dat zorgde wel voor de nodige ambiance.

De puzzels zijn klassieke puzzels zoals je ze in een piratenkamer kunt verwachten: sleutels, sloten en hier en daar ook wat techniek. Er was voldoende afwisseling dus zeker de moeite om eens te spelen.

Een correcte kamer. Geen gigantische hoogvlieger maar als je toch in Brussel bent, zou ik hem niet links laten liggen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • NL niet beschikbaar

 

Load more reviews

0 reviews