Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Kaibouter

Escaper

Offline

Description

Gepassioneerde escape room speler. Een uit de klauwen gelopen hobby :-D


Member since

24-02-2019

Location

Bussum

Statistics

Escaperooms

40 reviews

87 Rooms played

70% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


Teams

bussumse hangjongeren

2 team members

28 Rooms played

KAMT

1 team members

3 Rooms played

40 reviews

De Bagijnetoren

DelftEscape
Posted on: 2019 November 6

Heel matig

Ik heb hier initieel een hele slechte ervaring gehad. Daarna gelukkig nog contact gehad met de eiganeresse en die is hier uitermate adequaat mee omgegaan. Heel blij met hoe het door Jacqueline is opgepakt. Helaas is deze kamer mij niet goed bevallen maar de andere wel en zodra de nieuwe af is gaan we die zeker spelen!!

Ps: puntje erbij voor de nazorg!


Response by DelftEscape

2019 November 6

Kaibouter....Wij schrikken oprecht van je review.....wij willen je dan ook vragen om contact met ons op te nemen, want de beleving die jij blijkbaar gehad hebt is niet onze standaard en zou nooit op deze manier hebben mogen gebeuren. Graag horen wij meer over je ervaring zodat dit nooit meer kan gebeuren. Ik hoop echt dat je nog 1 keer de moeite wil nemen om contact met ons op te nemen. Dit kan per mail naar info@delftescape.nl waar je je telefoonnummer kan achterlaten zodat we je kunnen bellen. Wij zouden het heel erg waarderen als je ons de kans geeft om de nare nasmaak weg te halen en dat ook toekomstige bezoekers dit niet zal overkomen. Met vriendelijke groet Martin & Jacqueline


4

Ambiance: 2.0

Game experience: 8.0

Service: 1.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • 2 leuke puzzels
 • locatie
 • begeleiding
 • voorbereiding
 • adequaat ingrijpen/monitoren
 • weinig puzzels

 

Save the kingdom

DelftEscape
Posted on: 2019 November 6

Leuk!

Hahaha iemand anders zei het al, niet aan te raden voor mensen met rugklachten. Dat klopt! ik ben zelf 1.72 en ik was blij als ik rechtop kon staan haha De kamer is gewoon super vet. De aankleding is heel erg mooi, leuk gebruik van attributen gemaakt. Het kan altijd gebeuren dat er iets stuk gaat en het is gewoon jammer als dat dan net gebeurd als jij de kamer aan het spelen bent. Bij ons was er een "deur" voortijdig open gegaan wat de flow en het logische een beetje uit de kamer haalde. Een bepaalde puzzel vond ik erg slecht en niet leuk. Daarentegen ook een aantal nieuwe en verfrissende effecten gezien en mooi gebruik van technologie. Een beetje jammer dat je op het einde te horen krijgt dat als je minder snel bent dat je een leuker einde krijgt... en het dan alleen verteld! Laat het dan zien of vertel het niet nu denk ik alleen maar ja poep dat had ik ook wel willen zien. Maar goed dat mocht de pret niet drukken, al met al kan ik deze kamer met een gerust hart aanbevelen! Grappig ook dat je hier een kleine puzzel doet voordat je echt begint... er grappig en nog niet op deze manier eerder tegengekomen. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat het ik vaker wil tegenkomen maar dat weet ik alleen maar omdat ik het ben tegen gekomen :-)


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • De kamer
 • Attributen
 • aankleding
 • Stijl
 • Je eigen lengte :-D

 

Dokter Freud

Your Escape Room
Posted on: 2019 November 6

bagger

Wat een prut kamer. Echt veel te klein voor 6 man je staat elkaar in de weg die absoluut niet grappig of vermakelijk is. Je wordt gek van elkaar en je kan nergens heen. Weinig originele puzzels. Ik heb letterlijk niks kunnen doen omdat ik niet toevallig voor een puzzel stond. De "ontsnapping" is anticlimactisch. Laten we zeggen dat het meest positieve was dat ik genoten heb van de mensen waar ik mee was :-D


3

Ambiance: 3.0

Game experience: 3.5

Service: 8.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goeie vraag?
 • vrijwel alles

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Posted on: 2019 November 6

tja

Met 6 man gedaan, dat is echt teveel voor deze kamer, ik zou er nooit met meer dan 4 in gaan. Het thema is vampier, en er staan wel wat dingen in de kamer die naar het klassieke beeld van Dracula verwijzen maar er wordt weinig gedaan met het thema vampier. Ik denk dat er nog veel ruimte voor verbetering is. Daarnaast zijn de puzzels, mijns inziens, beheurlijk lineair. Met 6 man staan er tenminsten ten alle tijde 2 man echt geen moer uit te voeren. Hoeft niet vervelend te zijn als je het max aantal personen dan aanpast naar 4 xD we waren met een ervaren groep dat moet er misschien wel bij gezegd worden. Al met al, ik vond dit echt een mindere kamer. Oh en het einde van deze kamer is gewoon niet afgewerkt. Er hangen "toortsen" maar verder kan er daar nog veel gebeuren om het in het thema te krijgen!


5.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.5

Service: 9.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Vampieren
 • Plafond puzzel
 • Spiegel effect
 • Puzzels
 • lineair
 • weinig te doen voor grotere groep
 • afwerking op het eind

 

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Posted on: 2019 November 6

Gedeelde eerste plek!

Snotverredomme wat baal ik ervan dat we deze escape room niet gehaald hebben. Alles aan deze kamer is perfect. Hij werd aangeraden door de eigenaresse van de kamers Se7ven en The dentist en heeft een half uur van te voren geregeld dat we hierin konden... Echt SUPER!

Wij kregen de hint mee dat als je het eerste gedeelte erop hebt zitten dat je daarna echt AAN moet en echt serieus moet doorpakken. En dat de ene begeleider dit er wel bij verteld en de ander niet. Ik vind persoonlijk dat dit er standaard bij verteld moet worden want mijn hemel je moet gaan met je kadaver in dat tweede gedeelte. Onze begeleider vertelde het er niet bij dus vandaar dat ik het erbij zet.

Het is helaas lastig om veel positieve dingen te zeggen over deze kamer en tegelijkertijd niks weg te geven. Ik moet zeggen dat ik de humor kon waarderen, de aankleding is perfect, nog nooit een kamer gezien die zo ontzettend trouw is gebleven aan zijn thema. Alles in de kamer is logisch en op zijn plek. Alles past in het verhaal lijn, ik weet niet hoe ik het anders kan zeggen dan dit echt een kamer is die je gewoon niet mag missen als je van escape rooms houdt. Ik zou als tip meegeven; ga met ervaren spelers en ga met zijn 4en. Dat is echt het meest sublieme aantal om deze kamer mee te doen en een beetje ervaring 10+ kamers lijkt me geen gek idee! Maar jeetje wat zou ik graag deze kamer nog een keer doen, en wat ben ik ontiegelijk zuur dat we het op een halve minuut na ongeveer niet gehaald hebben hahaha! Echt een top beleving!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in September 2019

Played with 3 persons

Escaped: No


 • aankleding
 • attributen
 • puzzels
 • Alles
 • We hebben het ********** niet gehaald
 • je kan hem niet nog een keer doen

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2019 November 6

Freaking vet

Echt hele toffe kamer! we zijn er niet uitgekomen omdat we echt stumperts zijn. We hadden een vliegende start en toen op een gegeven moment zijn we volledig ingekakt. Ontzettend veel hints gekregen en het alsnog niet halen dan voel je je niet meteen de slimste haha. De kamer is super gruwelijk, het thema is tof verwerkt. De puzzels zijn logisch... en als je niet een blinde vink bent dan is de kamer goed te doen. Ontzettend groot en ontzettend gaaf. Kan er weinig over zeggen zonder dingen te spoilen dusse gaat deze doen!

Verder de allerdikste complimenten aan de eigenaresse en de begeleidster die hebben daar last minute terwijl de volgende groep zich al aandiende nog voor ons een derde kamer geregeld die helemaal het einde was en hebben ons echt geholpen en waren zo onwijs enthousiast! Echt een dikke tien voor de service, de begeleiding, het onthaal en het helpen van een volgende kamer nog op dezelfde dag pakken!!!!!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 3 persons

Team: bussumse hangjongeren

Escaped: No


 • Grootte van de kamer
 • de weg naar de escape rooms toe
 • Begeleiding
 • we hebben het niet gehaald buuuuh

 

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Posted on: 2019 November 6

het is oke

De kamer is okay. Het antieke object in de kamer is erg tof! Heel gaaf om te zien. Verder was de kamer in alles gewoon okay, dingen doen wat ze moet doen, de puzzels zijn goed te doen en het verhaal lijn is absoluut terug te vinden maar komt een beetje hap snap door de puzzels heen. Toen we buiten stonden hadden we zoiets van okay ook weer gedaan. Een zeer middelmatige kamer


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 3 persons

Team: bussumse hangjongeren

Escaped: Yes


 • De begeleiding
 • de aankleding
 • ontvangstruimte
 • alles is mwah

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Posted on: 2019 November 6

ik vond hem heel erg leuk, erg gelachen

Er zit een inleidend verhaal bij en daarna kan je een heleboel dingen in de kamer in perspectief plaatsen. Soms dan vielen er dingen op zijn plek en dan moest ik echt heel erg lachen. De aankleding is erg tof gedaan, net alsof je bij je oma op bezoek gaat. Aantal compleet nieuwe dingen gezien en gedaan. Het aller aller laatste stukje mist wel echt wat aankleding en steekt schril af tegen de rest. Het lijkt bij deze kamer een beetje alsof, hoe verder je komt hoe minder zin er was om de kamer af te maken. Misschien is dat niet zo maar zo voelt het qua afwerking wel. Het is en blijft gewoon een hele leuk kamer, kan hem met een gerust hart aanraden maar het is (helaas) niet je-van-het. Vandaar een 8, leuke kamer, zeker doen maar verwacht er niet hetzelfde van als een echte top kamer en dan heb je gewoon een hele leuke escape room te pakken!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: bussumse hangjongeren

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Intro
 • Puzzels

 

The Classroom

Forsaken escape room
Posted on: 2019 November 6

Heel tof

Deze kamer was echt ontzettend leuk, er was heel veel te doen en we zaten lekker in de flow. We zijn er redelijk rap doorheen gegaan met nog enkele tientallen minuten over maar toch kwamen we hier heel gelukkig uit. De locatie is een beetje lastig te vinden (voor ons althans) schijnbaar is een kunstig bordje met GSFBRK de gasfabriek. Gelukkig kwam iemand in onze auto hierop (ik, de chauffeur niet in elk geval DOH! -.-). Als je eenmaal bij de kamer komt is het een hele vette locatie. Wat er boven de escape room zich bevindt kan mij niet bekoren.

De kamer heeft veel te doen, oude vertrouwde en bekende puzzels en ook een aantal verfrissende en leuke nieuwe dingen en me lekker rot geschrokken haha! Gewoon ontzettend goed gedaan, de begeleiding was top, het na-praten was echt heel erg leuk, overal nog een keer rustig doorheen gelopen er werd gewoon de tijd voor je genomen. Helemaal top!

Enige feedback is dat er misschien een spannender verhaal gemaakt kan worden ofzo al is het intro filmpje echt heel goed gedaan en heel erg leuk en origineel.

Oh en nog iets (geen feedback), ik weet niet of dat kan... maar ik dacht dat nog toen we daar waren maar vergeten te zeggen dus nu alsnog:
In het intro filmpje rijden ze de parkeerplaats op waar jij ook waarschijnlijk je auto geparkeerd hebt (dit is geen spoiler) hoe vet zou het zijn als je op de een of andere manier daar live beelden in weet te monteren waardoor je je eigen auto geparkeerd ziet dan ben je meteen nog meer geƫngageerd in het verhaal!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: bussumse hangjongeren

Escaped: Yes


 • Locatie
 • Puzzels
 • Het begin
 • Locatie

  Laruka

The Architect

Sherlocked
Posted on: 2019 November 6

Lachuh

Leuke kamer, wederom enorm veel ruimte!
Deze kamer was super leuk, de puzzels waren creatief. Ik ben inmiddels op een punt gekomen waarbij ik denk ik kan zeggen dat ik de meeste "technieken" en puzzel elementen ben tegenkomen. Zeker niet allemaal, maar deze bevatte voor mij geen snufjes of foefjes die ik niet al eerder had gezien. Ligt er natuurlijk absoluut aan waar je begint met spelen en welk nummer deze kamer voor je is. Want deze kamer doet niet aan hangslotjes enzo of wel maar dan kan ik ze me niet herinneren en dan is wat mij betreft de missie ook geslaagd want hangslotjes zijn alleen vervelend als je er ook echt hinder aan hebt. Ik hou van kamers waar je kan of moet opsplitsen. We gingen als een dolle door deze kamer heen en stonden snel weer buiten. We zaten echt lekker in de flow en alles viel op zijn plek, soms heb je dat. Ik vind niet dat onze snelle tijd echt te wijten valt aan de kamer en denk dat mensen met minder en ongeveer evenveel ervaring heel veel plezier aan deze kamer kunnen beleven net zoals wij ook hebben gedaan. Voor ons was ie die dag alleen een beetje kort ^_^


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: bussumse hangjongeren

Escaped: Yes  33:00 min


 • gave puzzels
 • Locatie
 • Beetje kort xD

 

The Vault

Sherlocked
Posted on: 2019 November 6

Leuk...

Echt vet met de berichtjes die je van te voren krijgt en de app die je kan doen alvorens te beginnen. Wij hebben deze beide escape rooms gedaan op de dag dat de gay pride in Amsterdam was. We waren allemaal erg blij dat we eerder van huis waren gegaan dan normaal want we hebben over de laatste 300 meter langer dan over de rest van de reis gedaan haha. Qua parkeren, dure grap in Amsterdam maar ja je moet er wat voor over hebben om per se met de auto te willen gaan. Het gebouw is natuurlijk ontzettend gaaf! Wie kent het niet.
De escape room was erg tof. sommige puzzels vond ik wat onlogisch. Wat opvalt is dat deze kamer veel ruimer is dan eigenlijk alle andere kamers die ik heb gedaan, je kan hier dus makkelijk met veel mensen in. Wat dan weer jammer is, is dat er relatief weinig puzzels zijn. Ik hoef geen puzzels alleen maar om wat om handen te hebben maar het is wel zonde dat je zoveel ruimte hebt en dat er eigenlijk weinig te doen is. Neemt niet weg dat wij enorm aan het prutsk*tten waren en daardoor (met wat hulp) op het nippertje ontsnapt. We hadden ook een beetje moeite met de laatste deur.... dat is een cryptische opmerking die de mensen die het gedaan hebben zullen snappen :-)

Al met al was ik (ik leef namelijk onder een steen) blij geweest als iemand mij had verteld dat ik een escape room had geboekt op gay pride dag maar dat neem ik niemand kwalijk, al met al een toffe kamer die leuk is om te doen. Wat mij betreft een middenmoot kamer, niet goed genoeg voor de absolute top maar wel heel leuk!


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: bussumse hangjongeren

Escaped: Yes  55:00 min


 • Locatie
 • Begeleiding
 • aankleding
 • De kluis
 • puzzels

 

The Experiment

The Great Escape
Posted on: 2019 July 28

WAUW!

Ho-lee-sjiet, wat is deze kamer geweldig. Letterlijk voor iedereen wat wils, er zitten fysieke elementen in, er zitten goeie vernuftige puzzels in, geen enkele puzzel is vreemd, onoplosbaar of onlogisch. Het acteerwerk was bij ons ijzersterk. Dat is in retroperspectief ook wel een must voor een goeie ervaring, als de begeleiding er hier met de pet naar zou gooien dan zou deze hele ervaring echt lang niet zo leuk zijn! Alles aan deze kamer was top en staat vanaf nu in mijn top 3 van beste kamers. Misschien zelfs wel nummer 1!
Overigens is 4 het minimum en deze kamer heeft een slagingspercentage van rond de 20%... Ik (28 kamers) was samen met mijn vriendin (18 kamers) en mijn ouders (respectievelijk 3 en 2 kamers gedaan) en dat is niet het beste idee. We hadden deze kamer makkelijk in de tijd kunnen doen als we met meer ervaren spelers waren geweest. Dus een tip: doe de ze kamer niet met onervaren spelers daar is deze kamer minder geschikt voor denk ik!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Letterlijk alles

 

Abandoned

Escapium
Posted on: 2019 July 26

Was leuk!

Leuke kamer, leuke puzzels, groot en mooi aangekleed. Door alle marketing had ik verwacht dat de kamer veel enger zou zijn. Dat viel heel erg mee. Jammer want het thema en de aankleding lenen zich uitermate goed voor een super enge kamer. Ik denk dat er ook winst te behalen valt als je meer de stuipen op het lijf gejaagd wordt. De puzzels zitten goed in elkaar maar het zijn er niet gek veel dus ondanks dat we het leuk hebben gehad is het niet meteen een kamer die ik als eerste zou aanbevelen. Het voelt toch meer als een verhaal wat je ontrafeld en dat verhaal zit dan weer ijzersterk in elkaar. Het was ook super fijn dat er voor ons iemand speciaal wilde komen die ons wilde begeleiden dus qua service kan ik alleen maar zeggen: TOP!


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Last minute booking kon
 • aankleding
 • Sfeer
 • Techniek
 • Ruimte
 • weinig puzzels
 • Makkelijk
 • Niet super eng

 

Outbreak

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2019 July 26

Wat super cool! :-D

Het intro filmpje is echt grappig en goed gedaan. Duidelijke en sterke "eerste" kamer en daarna door voor het main event. Wat een knappe puzzels heeft deze kamer. Sommige zijn zo goed bedacht dat we tijdens het hapje erna er nog smakelijk om hebben kunnen lachen. Ook heel vernieuwend om op deze manier een kamer te doen. Logische puzzels die verband houden met elkaar en een enthousiaste begeleider die er ook een waar feestje van maakt. Zodra de volgende kamer af is dan willen wij graag een van de eerste zijn die hem komt spelen.. of misschien zelfs wel testen... hint hint :-D :-P


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Team: KAMT

Escaped: Yes  56:00 min


 • De kamer
 • De aankleding
 • De begeleiding
 • Het intro filmpje

 

The Queen

Real Adventure Game
Posted on: 2019 July 26

Lache

Was een prima kamer, het intro zit goed in elkaar. Het thema is bijen en ik had het leuk gevonden als je dat in de kamer meer was tegengekomen. De puzzels zijn goed te doen al is het wel handig om een ervaren iemand erbij te hebben!
De kamer is leuk en als je in Utrecht bent kan het zeker geen kwaad om hem te doen. Het is gewoon een kamer die okay is!


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Intro
 • Techniek
 • veel te doen voor kleine ruimte
 • aankleding

 

Lachuh

Gedaan met het werk, heel tof hoe VR geintegreerd is in het spel! Verder niet super speciaal! Als je de serie kijkt vindt je het misschien een stuk leuker, de mensen bij ons die dat wel keken waren er enthousiaster over dan de anderen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in June 2019

Played with 14 persons

Escaped: Yes


 • VR

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2019 July 26

Super ervaring!

Alles aan deze kamer is tof. De reden dat de puzzels zo laag scoren behoeft wat uitleg. Het is namelijk niet dat er een puzzel tussenzat die ik niet leuk vond het is alleen dat het hele puzzel element hier niet echt in zit. Wij vonden althans geen enkele "puzzel" uitdagend. Het is duidelijk wat je moet doen en dan doe je het en dan kom je verder. Het voelde veel meer als een beleving die je van begin tot eind doorloopt en die beleving is het zeker waard. Onwijs gaaf gebouwd, we hebben veel gespeculeerd over hoe ze dingen voor elkaar hebben gekregen en iedereen heeft ervan genoten en wat te doen gehad. We waren en relatief snel uit (ik weet de tijd niet meer) maar we hebben echt een top ervaring gehad! hele dikke aanrader!!!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.0

Service: 9.5


Played in June 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • De aankleding
 • Thema
 • 3.0 kamer

 

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Posted on: 2019 July 26

Leuk

Leuke kamer, zeker als je je bedenkt dat dit de eerste kamer is/was. Met die gedachte was dit een behoorlijke vooruitstrevende kamer waarin heel veel dingen al super leuk in elkaar zitten. Tegenwoordig is deze kamer qua techniek een beetje verouderd. En zeker als je wat meer ervaring hebt dan is deze kamer erg makkelijk. Dit omdat je dan weet hoe je moet denken en wat je moet doen. Ben je helemaal nieuw in escape rooms doen dan is dit denk ik een hele goede kamer om in te beginnen. Wij waren er erg rap uit en toch een heel positief gevoel aan overgehouden


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in June 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  32:00 min

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 July 26

Super gaaf!

Wat een super mooie kamer, wat een techniek en wat een beleving. Alles aan deze kamer klopt. Er is veel te doen, alles is in thema, onwijs mooi opgezet en ingericht. Kan niet anders zeggen dan dat deze kamer met recht in de top 20 kamers alle tijden staat. In elk geval van de kamers die ik heb gedaan heeft deze een top 5 positie. Was er dan niks dat beter kon? Naja als je echt iets wil horen: Ga er niet in met meer dan 4 man, dan beleef je meer puzzels en is je ervaring gewoon rijker, wil niet zeggen dat je er niet met meer in kan maar als je een groep hebt met wat meer ervaring dan kan 1 iemand wat minder te doen hebben. Iets wat ik jammer vond is dat er ergens in het traject een wand is met een heleboel "toeters en bellen" erop en daar had meer uit gehaald kunnen worden... dit is vrij cryptisch omdat ik niks wil verraden maar ik hoop toch duidelijk genoeg voor misschien degene die over de kamer gaat! maar als je een kamer gaat doen, of je er nou veel of weinig hebt gedaan, deze mag echt niet ontbreken.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in June 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  74:00 min


 • Alles

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 July 26

Hooooly sjiet

Wat een super vette kamer, ik vond deze persoonlijk leuker dan de andere omdat ik in deze kamer veel meer te doen had dan in de andere kamer, dat lag ook aan onze groepsgrootte en dat we met ervaren spelers waren. Met ervaren bedoel ik overigens 10+ kamers, dan heb je mijns inziens genoeg kamers gezien om het idee te snappen en veel mechaniekjes te kennen. Maar van entree tot eind heel vet. De jumpscare was echt super tof en raakte we niet over uitgepraat op de terugreis. Beide kamers met super veel plezier gedaan en ook deze moet je absoluut gedaan hebben. Dus ga je een escape room doen maar je weet niet welke? boek ze allebei en je hebt gegarandeerd een top dag!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  72:00 min


 • Alles
 • Geen

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2019 July 26

Leuk!

Gave kamer, leuk uitgewerkt. Jammer dat je het dak zo goed ziet (dat geeft namelijk het idee dat je in een zeecontainer staat). Ik heb later van een eigenaar van een andere escape room gehoord dat er in begin een rook machine zat (of nog steeds) waardoor je het dak minder goed ziet. Het is namelijk zo dat je echt volledig het idee hebt dat je op een perron bent zolang je niet meer dan 2 meter omhoog kijkt xD
De puzzels waren leuk en de hints waren welkom, zonder was het ons niet gelukt! Al met al een top ervaring gehad en zeker niet ondenkbaar dat we nog een keer de Cabin komen doen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Team: KAMT

Escaped: Yes  48:39 min


 • aankleding
 • begeleiding
 • service
 • het dak

 

Gold Creek

Turf Aalsmeer
Posted on: 2019 July 26

Mwah

Ik vond de puzzels niet zo leuk, eerlijk is eerlijk ik zat in de huisjes niet op de goeie golflengte om ze op te lossen. In het dorpje ging het me heel goed af. Maar ook in het dorp vond ik de puzzels niet zo leuk. Het lasergame gedeelte is minder goed dan bij een lasergame en het escape gedeelte is minder goed dan bij een escape room. Al met al was het vermakelijk maar ik zou het niet zo snel aanraden! In mijn groep zaten mensen die het echt heel erg leuk vonden dus tja... smaken verschillen!


5

Ambiance: 9.0

Game experience: 3.0

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 10 persons

Escaped: Yes


 • Thema goed uitgewerkt
 • Ruimte
 • Puzzels
 • Lasergame

 

Elixir

Wintertuin Experience
Posted on: 2019 July 26

Lachuh

Was leuk en weer is wat anders. Met name dat je tegen het andere team kan spelen is een hele leuke ervaring. De kamer zelf is goed opgezet en leuk ingericht maar naar mijn smaak niet een van de betere die ik heb gespeeld. Op een gegeven moment verplaatst het spel zich waardoor je de tegenpartij niet meer kan zien, juist in dat stuk zit een puzzel waarbij ik heel graag de tegenpartij had gezien.. aan de ene kant snap ik dat je het niet ziet aan de andere kant is het echt jammer dat je de andere partij niet ziet, helemaal als je met een vriendengroep gaat die groot genoeg is om beide kamers te vullen!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in May 2019

Played with 10 persons

Escaped: Yes


 • Je kan het andere team zien waar je tegen speelt
 • Het thema loopt goed door
 • dat met die buizen is echt leuk en knap gedaan!
 • Begeleiding is verplicht
 • De finale had beter gekund

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2019 July 26

Heel vet!!

Wat een enorm vette kamer, de jumpscares zijn gigantisch goed uitgewerkt. Het thema is heel duidelijk en goed vertegenwoordigd. Het intro filmpje is van grote klasse en de puzzels zijn op 2 na allemaal heel vet gedaan. De 2 puzzels die ik minder vind is de allereerste (die is net een tikkeltje te ver doorgedacht voor een allereerste puzzel). De andere puzzel die ik minder vond is omdat die mij persoonlijk niet aanspreekt maar dat is 100% een kwestie van smaak. Deze kamer is een van de vetste kamers die ik heb gedaan en raad ik iedereen aan, ik ging met hoge verwachtingen naar binnen en kwam er met een super positief gevoel weer uit! Dikke dikke aanrader.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Jumpscare
 • Begeleiding
 • Techniek
 • Puzzels

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2019 July 26

Wauw en verbluft

De locatie is schitterend, we hadden heel even wat moeite om het te vinden ondanks de goeie uitleg en werden daardoor ondervraagd door de politie wat we op het terrein deden. Daar konden we erg om lachen.
Voordat je begint krijg je wat te horen over de locatie en wat brengt dat je ontzettend goed in de sfeer.. nogmaals wat een pracht locatie!
De kamer zelf is echt schitterend, de puzzels passen bij het thema, het thema komt overal in terug, er wordt gebruik gemaakt van een heleboel verschillende puzzel elementen en technieken en de aankleding is werkelijk fantastisch. We zijn er niet uitgekomen maar dat mocht de pret absoluut niet drukken we hebben echt enorm genoten van deze kamer en dit is dan ook op het moment van schrijven mijn nummer 1 kamer!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • alles

 

Super!

De entree naar deze kamer is eigenlijk de tofste entree die ik tot nog toe heb meegemaakt. Ook de "ontsnapping" is uiterst spectaculair. Daartussenin zitten een aantal zeer vernuftige puzzels. Je waant je een soort van hacker door alle dingen die je op de computer moet doen en dat past precies goed in dit thema. Althans als je films over hackers hebt gezien, met de nadruk op films.
Hele mooie grote ruime ruimtes met ontiegelijk veel aankleding. Je merkt dat mensen hier veel tijd en energie in hebben gestopt om hier een hele vette ervaring van te maken en dat is gelukt. Er is wel een minpunt maar die kan ik niet opschrijven! :-D

AB-SO-LUUT een aanrader!!!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • entree
 • aankleding
 • thema
 • Is er maar ik zeg niet wat!

 

Goed genoeg

We hebben deze eerst gedaan, toen hapje eten en daarna de andere. De communicatie tussen deze escape room en de eetgelegenheid is erg goed en het eten was echt super lekker! dus een arrangement kan ik aanbevelen.

even over de entree: de entree is gewoon leip. Je kijkt een filmpje in een "kamer" die eruitziet als een huiskamer, dan loop je door een gang en BOEM je bent in een onderzeeer. Ehhh wat? beetje vaag en jammer. Hoe het dan beter moet weet ik ook niet meteen.

De escape room an sich is echt heel erg vet, veel puzzels veel te doen en qua aankleding super goed gedaan. De moeilijkheid van de puzzels laat wat te wensen over, in elk geval voor ons. We waren ook met zijn zessen en we hadden allemaal (in deze samenstelling ook) al eerder kamers gedaan dus dat hielp waarschijnlijk ook mee. We waren zonder hints ruim binnen de tijd. Ik dacht met 53 minuten eruit terwijl er 70 minuten voor staat. Dus wij hadden zoiets van zet dan gewoon een uur voor deze kamer. Maar ja als je met minder bent is het goed voor te stellen dat je wat langer nodig hebt. Puzzels waar zeer inventief en echt super leuk gedaan! Al met al een leuke kamer maar ik was veel meer onder de indruk van die andere!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • thema
 • sfeer
 • entree
 • puzzels

  circle-escaperoom

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2019 April 20

Super!

Goeie ontvangst. Als je net als ik de bevestigingsmail niet leest dan is het vinden de eerste puzzel. Als je niet zo'n eigenwijze drol bent is het zeer goed te vinden! :D

Hele enthousiaste begeleider, maakt graag een grapje en is oprecht trots op de kamer die hij heeft gebouwd (samen met anderen). Voor mij is dit ook een belangrijk deel van de escape room. Na de gebruikelijke uitleg mochten we van start. Het introfilmpje is mij net te lang, maar dat is enorm persoonlijk want ik was de enige in de groep die er last van had. Wat een ontzettend gave kamer, ik heb er met enorm veel blijheid doorheen gelopen en genoten van de schitterende aankleding. De puzzels hebben een goede balans tussen oude vertrouwde sloten en moderne technische sloten. Er is van begin tot eind altijd wat te doen voor de hele groep. Er is echt rekening mee gehouden dat je met een groep naar binnen gaat. Voor de optimale ervaring zou ik met 4 of 5 man gaan. Minder is ook goed te doen maar wordt het wel lastiger van denk ik en meer wordt misschien wat vol!

Absolute aanrader!!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:00 min


 • Super vette kamer
 • Heel tof ingericht
 • Goeie puzzels
 • Introfilmpje

 

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Posted on: 2019 April 20

Top!

De ontvangst is zeer goed, echter voelt het een beetje vreemd om het terrein van deze escape room op te rijden. Maar goed, meerdere escape rooms zitten op "unieke" locaties zullen we maar zeggen.

De eigenaar (denk ik) was er en heeft ons zeer hartelijk ontvangen. Heeft vooraf met ons zitten kletsen en kan erg enthousiast vertellen over escape rooms en is zelf ook er steeds meer aan het spelen. Daarna de kamer in :)

De start ging bij ons moeizaam, al hoorde we dat meer mensen met dat probleem kampen, en we hadden al gelijk een hint nodig. Daarna ging het in een razend tempo. De kamer is logisch opgebouwd, de puzzels zijn voor iedereen te doen en te begrijpen en het geheel is mooi afgewerkt/bewerkt.

Bij ons viel er 1 element van de kamer uit, hier baalde de eigenaar geloof ik meer van dan wij haha. Soms gaan dingen stuk en dat kan gebeuren. Wel heel sympathiek een drankje voor gekregen. Omdat er niemand na ons was hebben we het element dat het niet deed alsnog mogen en kunnen doen nadat we de kamer gehaald hadden. Heel tof om op die manier toch nog alles van de kamer gedaan te kunnen hebben en meegemaakt te hebben. Daarna nog lang met de eigenaar na zitten kletsen over het bouwen en de tofste kamers en welke we hierna moesten gaan doen. Hij staat gepland hoor (the honeymoon suite). Tevens heeft hij ons doorverwezen naar waar we een lekker hapje konden eten en ook dat was een geslaagde aanbeveling! Dank daarvoor!

Al met al een top ervaring, en een hele leuke dag gehad. Mede mogelijk gemaakt door de inzet van de eigenaar (neem ik aan) en zijn vrouw (ook een aanname). Voor iedereen een aanrader deze!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Team: KAMT

Escaped: Yes


 • Ontvangst
 • Laatste kamer
 • Service
 • Techniek gaat soms stuk haha

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Posted on: 2019 April 20

Goed

De ontvangst was weer top. Na de illuminati al gedaan te hebben nu dan, eindelijk, terug voor de andere :D

Het introfilmpje is goed. De eerste entree in de kamer doet je absoluut verbazen en verwonderen. Ik kan het enorm waarderen als het er zo normaal uitziet en er toch zoveel te doen is.

Er zitten naar mijn smaak iets teveel hang/cijfer/lettersloten in. Zeker als je eerder al de andere kamer hebt gedaan dan is dit net even een stapje terug. Allicht onhandig van ons om het in deze volgorde te doen, net als dat we in het begin hadden gezegd dat we met een behoorlijke goeie tijd uit de andere kamer waren gekomen. Hierdoor heb ik het gevoel gekregen dat de hints bij ons uit bleven. We hebben op een gegeven moment meer dan een kwartier vast gezeten op een puzzel (die veramzakt was door een van onze spelers, geef ik eerlijk toe) dit was niet leuk. Ik hoef er zeker niet altijd uit te komen om een top ervaring te hebben. Kijk maar naar mijn andere reviews. Maar nu hebben we denk ik 75 tot 80% van de kamer gezien. We hebben het einde van de kamer achteraf wel toegelicht/gezien gekregen maar niet echt kunnen doen. Ik vindt dit persoonlijk erg jammer en vervelend. Ik geloof ook heilig dat als ons eerder een hint werd aangereikt dat we het alsnog niet hadden gehaald maar dat we meer van de kamer hadden kunnen zien. Ik ga naar deze rooms toe voor de beleving. Die wordt op deze manier niet bevorderd door de spelleiding waar zij wel expliciet voor zijn, naast het feit dat wij natuurlijk gewoon te stom zijn om de puzzels op te lossen haha.

Al met al een mindere ervaring alhoewel dat ook een beetje een samenloop van toevalligheden lijkt, doet verder niet zoveel af aan de kamer en deze kan ik alsnog met een gerust hart aanbevelen!

Feedback (en dat bedoel ik oprecht als tip en niet als kritiek): Help een team dat vast zit, zorg dat ze de ervaring van begin tot eind mee krijgen hoe ervaren ze ook zijn.

PS: uitzondering natuurlijk als je vraagt om de "geen hints" variant wat hier ook kan, wat wij niet gedaan hebben. Maar voor de ervaren speler is dat een optie, voor die mensen zeg ik: Succes!


Response by One Hour Lockup

2019 April 20

Beste Kaibouter, bedankt voor het achterlaten van een review. Ik waardeer je opbouwende kritiek en heb hier nog een paar vragen over. Zou je contact met ons op kunnen nemen via info@onehourlockup.nl?


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Thema
 • Sfeer/aankleding
 • Een aantal puzzels
 • De hostess

 

The Diamond Heist

The Team Building
Posted on: 2019 February 28

Leuk, niet spectucalair

De ontvangst was gewoon k*t met peren, er lag een bel op toonbank waar we een aantal keer op geleld hadden en geen reactie kregen zijn we maar gaan hangen tot er wel iemand kwam. Er zaten een heleboel mensen aan verschillende tafels en sommige groepen kwamen naar buiten maar niemand die ons verwelkomt of zegt we komen er zo aan. Redelijk hinderlijk als je een tijd afgesproken hebt.

Het naar de kamer toe is leuk gedaan. De eerste puzzel waar wij echter erg lang mee bezig tot op het punt dat het schijt vervelend werd. Ik had het niet erg gevonden als daar even een hint was gegeven. De rest van de kamer is echt super tof aangekleed. Gave effecten. Het is heel duidelijk als je en puzzel hebt opgelost dat je het goed hebt gedaan. Erg fijn dat je geen hints door je strot geduwd krijgt maar zelf hierom kan vragen als je wil. Op een gegeven moment om een hint gevraagd die erg slecht was maar agh, goed om te weten dat er iemand meekijkt.

1 puzzel in het bijzonder is erg slecht gedaan, degene die je moet doen om bij het laatste gedeelte te komen en die je eventueel over kan doen (ik hoop dat dit cryptisch genoeg en duidelijk genoeg is). Deze puzzel is makkelijk op te lossen en lastig om uit te voeren, ik vind dat persoonlijk absoluut niet de bedoeling van een escape room. Als je de oplossing weet dan moet er een goede en betrouwbare manier zijn om het te doen. Los van die ene puzzel is de rest van de kamer erg lineair en is er weinig te doen voor meerdere mensen. Ik zou deze kamer aanraden voor 2 tot 4 personen (op die ene puzzel na waar ik geen fan van ben is deze kamer leuker met minder).

Ondanks dat deze review negatief overkomt heb ik het toch best naar me zin gehad en is de kamer echt best wel leuk. De irritaties zitten hem hele persoonlijke dingen, vandaar dat het cijfer van deze kamer nog behoorlijk oke is m.i.

Oh, tip: voeg lopende tijd toe!
Ik had echt geen idee hoeveel we nog over hadden en die druk maakt het vaak extra spannend


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 5.0


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Grootte
 • Lasers
 • Attributen
 • Technisch sterk
 • De ontvangst was slecht
 • Geen na-praten
 • Weinig te doen voor een groep van 6

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2019 February 27

Top ervaring!

Erg leuke, goed gebouwde escape room. De host maakte last minute ruimte voor ons en heeft er een speciale prijs van gemaakt omdat ze op dat moment ook via groupon te boeken waren. Al met al een super service!
De kamer is zeer goed gebouwd, de binnenkomst zet men al gelijk in de goede sfeer. Voor de beste ervaring boek je deze kamer 3+ dagen van te voren. Op deze manier komt de opbouw naar deze kamer het best tot zijn recht. Het thema, verhaal en de entree zijn allemaal perfect op elkaar ingespeeld en passen goed. Het zelfgefilmde materiaal dat gebruikt wordt is een must see!

Een van de weinige nadelen in deze kamer is dat de deur niet op slot gaat, dit wordt netjes vooraf vermeld maar het zou nog leuker zijn als de deur wel op slot gaat (ik snap dat soms brandweer regels dit kunnen vermoeilijken en dat het een dure financiele investering kan zijn, maar het maakt het wel af)

De nabespreking is erg leuk, wat ik mis is dat je jezelf terug kan zien op video, tot dusver weet ik maar van 1 escape room die dat doen en dat maakt de ervaring voor mij nog toffer! Ik zou graag zien dat meer escape rooms dat doen, maar dat valt niet deze nog een andere escape room aan te rekenen.


Response by Sky High escape rooms

2019 March 1

Bedankt voor deze mooi review! En ook bedankt voor je feedback, we zijn al aan het kijken hoe we technische gezien, het terug kijken mogelijk gaan maken. En betreft dat de kamer niet echt op slot gaat, je bent de eerst die hier over valt, wij hebben dit echt bewust gedaan, om een zo veilig mogelijke kamer neer te zetten, en in het spel wordt er nog naar verwezen dat die wel op slot is. Technisch is het niet zo moeilijk, met een noodstop. (maar wij vinden zo'n lelijke knop op de muur afbraak doen op het decor van de kamer.) En het is ook nog een extra handeling om uit maar ook om in de kamer te komen, bijvoorbeeld bij een beroerte, of hartstilstand of andere hele vervelende situaties die kunnen gebeuren. Maar nogmaals bedankt voor je mooie review.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Technisch zeer hoogstaand
 • Extreem toffe entree
 • locatie
 • Aankleding van de room/thema/sfeer
 • Deur gaat niet op slot gedurende de kamer

  timboom

Theft at the Morgue

Escape Town Amersfoort
Posted on: 2019 February 28

Was leuk!

Ik weet niet wat het is met mij en ontvangst maar ook hier ging het niet erg lekker. Nadat we ons aangemeld hadden moesten we plaats nemen en wachten, na een kwartier was er niemand bij ons om een drankje op te nemen of te melden dat het langer ging duren. Wij zijn toen zelf verhaal gaan halen.. Meest hilarische opmerking van die avond was voor mij toch wel de dame die daar werkte die aan ons vroeg: O, zijn jullie nog niet opgehaald? terwijl wij voor haar stonden met de mededeling dat we nog niet opgehaald waren.

Ze is het toen meteen gaan regelen en daarna konden we beginnen, het verhaal vooraf werd een beetje ongeinspireerd verteld, maar agh.

De kamer is super mooi ingericht, het thema is is heel erg goed terug te vinden in de kamer en alles ziet eruit zoals het eruit moet zien. De kamer is vol automatisch en ik heb het idee dat een aantal dingen niet helemaal lekker werkte. Zo was er een ding dat open was gegaan, door iemand van onze groep weer dicht gegooid (dat was niet handig). Dat ding ging vervolgens niet meer open, lastig als je dat wel nodig hebt :P

Op het einde zaten we een beetje vast en toen werd er gezegd dat onze oplossing verkeerd was, vervolgens werd de oplossing gewoon gegeven die exact hetzelfde was als de oplosssing die wij hadden. We zijn veel tijd kwijtgeraakt doordat we vast zaten op die puzzel dat had er ook mee te maken dat degene die de oplossing in aan het voeren was het volgens mij ook aan het verprutsen was dus dat kan je moeilijk de kamer aanrekenen.

Naderhand krijg je nog wel even in de kamer uitleg was je hebt gemist en een foto moment. Daarna is het betalen en wegwezen en dat is zonde. Tip: bied mensen aan om nog even een drankje te doen en de ervaring na te bespreken!


8

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.5

Service: 5.5


Played in February 2019

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Special effects
 • Aankleding
 • Genoeg te doen
 • service
 • Walkie talkie

 

Gruwelijk vette kammer

Wat is deze kamer mooi, veel handarbeid om alles te maken. Alles klopt in deze kamer. Er is oog voor detail, de aankleding klopt, heel veel elementen zitten erin, de begeleiding was goed tot op zekere hoogte!!! en daar even wat meer over. De flamboyante jongeman die ons begeleidde was uitermate enthousiast en vertelde het verhaal en de inleiding zeer goed. Ook het "schrik" gedeelte deed hij erg leuk (Ik hoop dat dit cryptisch genoeg is).
MAAR... we zaten op een gegeven moment vast toen we iets in elkaar moesten zetten... en toen hebben we een aantal keer een hint gekregen die echt nergens op sloeg. Het probleem was dat wij hem verkeerd in elkaar hadden gezet maar het idee goed uitvoerde, de hint die wij keer op keer kregen was hoe we de uitvoering moesten doen waar we dus niks aan hadden. Hierdoor hebben we zo lang vast gezeten dat we uiteindelijk echt veel te weinig tijd hadden om in het tweede gedeelte nog iets te doen. Daar baal ik van want dat tweede gedeelte is ons achteraf laten zien en dat zag er echt super vet uit. Op de terugreis hebben we het hier nog veel over gehad en het was jammer dat we niet gewoon de oplossing hebben gekregen zodat we meer van de kamer hadden kunnen zien. Want dit is qua aankleding de beste kamer van alle kamers die ik heb gezien. De 2 escape rooms die ik hier heb gedaan beveel ik dan ook altijd iedereen aan. Ik kom zo snel mogelijk nog een keer terug voor de The lost Flight en The master mind.

Speciale vermelding hier is op zijn plaats voor de locatie, meeste escape rooms zitten toch meestal weg gewerkt op een industrie terrein, deze escape room zit in een oude bioscoop en holy moly wat is dat gaaf. De entree en de aankleding zorgen er direct voor dat je lekker in de sfeer zit! Mijn complimenten!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • De aankleding
 • De accessoires
 • De begeleiding
 • Locatie
 • Puzzels
 • De begeleiding op 1 specifiek ding

  ivomullendersrikprinsen

De beste tot nog toe

Dit was de beste kamer tot nog toe voor mij. Wat een super gave kamer. Ik begreep op een gegeven moment een puzzel verkeerd en liep de escape room uit waarbij ik op zeer directe wijze werd terug gestuurd naar binnen.. dat heeft voor zoveel hilariteit gezorgd dat wij (de groep waar we mee waren) het daar nog vaak over hebben. Het grappige is dat binnen de groep waar ik mee was de meningen over deze kamer verdeeld waren. Ik heb mij alleen maar vermaakt en genoten van alles wat deze kamer te bieden had!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  53:41 min


 • Alles
 • Red herring

 

The Lodge

Fun Valley Maastricht
Posted on: 2019 February 27

mwah

Echt een behoorlijk saaie escape room. Wij gingen erin met een groep van 7 man en een baby. Dit zorgde er effectief voor dat 1 van de volwassenen niet mee deed. De ontvangst was ok, we moesten lang wachten voordat we opgehaald werden. Als je naar de escape room toeloopt dan zie je dat funvalley een zeer uitgebreid aanbod heeft: Klimmuur, kinderspeeltuin, thema bar, tal van buiten activiteiten. Mijn aanname is dat de escape room er echt "bij" gedaan wordt. Dit is een groot verschil (naar mijn mening) met mensen die zich toeleggen om een escape room ervaring te bouwen, neer te zetten en te begeleiden.

We kregen de standaard uitleg; niet te hard trekken, niks kapot maken, je hebt 60 minuten enzovoorts. Vervolgens ga je naar binnen en krijg je een filmpje te zien die het verhaal moet aangeven maar waarin nogmaals haarfijn wordt uitgelegd hoe een escape room werkt. Het maakt mij verder niet uit hoe je de inleiding doet en dat je het doet vind ik prima maar 2 x achter elkaar is op zijn minst hinderlijk te noemen. Het verhaal was erg matig, waarschijnlijk om het alle leeftijden vriendelijk te maken.

Hints kunnen gekocht worden met poker fiches uit een standaard poker set, dit voelt bijzonder goedkoop aan en als een erg low budget oplossing. Niet alles hoeft high end te zijn maar dit voelt erg pauper. De puzzels zelf zijn niet erg lastig en goed te doen. Het is enerzijds verschrikkelijk linear en aan de andere kant wel genoeg te doen voor iedereen. De uiteindelijke ontsnapping is wederom weinig spectaculair. Met het oog op niks weg geven kan ik er moeilijk wat over zeggen maar doe in godsnaam wat aan "de laatste deur" want dit slaat echt nergens op!

De verhaal lijn die gepoogd wordt op te zetten in het begin wordt tijdens het spel geen vervolg aan gegeven. De begeleiding waren leuke mensen die op de goede momenten hints aanboden al hebben wij ze vaker afgeslagen dan aangenomen. Qua personeel, begeleiding niks op aan te merken. Achteraf kan je een drankje doen in de kinderspeeltuin, dit is erg rumoerig en niet fijn napraten. Maar volgens mij was die dag de normale plek waar je een drankje achteraf doet niet open. Wel was het leuk geweest om daar nog even na te praten, nu gebeurt het napraten bij de room zelf en is kort.


3

Ambiance: 3.0

Game experience: 3.0

Service: 8.0


Played in February 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes  53:00 min


 • Grote ruimte
 • Iedereen kan tegelijkertijd aan de slag
 • Van sleutel naar slot naar sleutel naar slot etc.
 • technisch niet hoogstaand
 • Er zit een sudoku in
 • Het "voelt" erg goedkoop allemaal

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Posted on: 2019 February 28

Echt TOP!

Bij binnenkomst is het gaaf om te zien dat ze voorheen allemaal foto's ophingen van teams. Ziet er erg leuk uit! vooraf een beetje kunnen kletsen en toen was het beginnen.

Leuk filmpje gemaakt qua intro, hele mooie kamer, super aangekleed. Bij ons ging het helaas in de eerste paar minuten een beetje mis omdat er iets niet open ging. Gezien er lampen aangegaan waren was het duidelijk dat we daar moesten zijn maar met geen mogelijkheid open te krijgen. We moesten toen de kamer uit en ze hebben toen handmatig het probleem opgelost, daarna weer terug naar binnen en verder waar we gebleven waren. Foutjes kunnen gebeuren maar het haalt je heel erg uit de beleving (vind ik) en dat is jammer. Ik had het persoonlijk classy gevonden als ze dan achteraf een drankje aanbieden ofzo, maar thats me!

De kamer zelf is gewoon top. De puzzels zijn afwisselend, leuk, goed in elkaar gezet, er wordt goed gebruik gemaakt van moderne technologie, mooi decor, er is altijd voor iedereen wat te doen, alle ruimte word super goed benut en nog eenmaal: het ziet er allemaal fantastisch uit in deze escape room!

We waren allemaal redelijk nieuw qua ervaring en hebben echt een top avond gehad! We moeten nog steeds een avond plannen waarop we de andere gaan doen. Echt een dikke aanrader om deze te doen! nabespreking was ook super leuk, wordt echt de tijd voor je genomen.


Response by One Hour Lockup

2019 February 28

Bedankt voor je enthousiaste review. Jammer dat er technisch iets niet goed ging. Dat gebeurt gelukkig maar heel zelden. Het is dan zeker gebruikelijk dat we de groep na afloop een drankje van ons aanbieden. Stuur ons even een mailtje zodra je onze andere kamer hebt gereserveerd, dan gaan we dat alsnog regelen voor jullie.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in January 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Kamer is vol automatisch
 • Heel mooi aangekleed
 • Technisch heel hoogstaand

 

Runaway Train

EscapeTales
Posted on: 2019 February 27

Echt top!

De kamer is super tof opgebouwd, ontzettend veel aandacht gegeven aan heel veel details. Ik heb in de pluspunten de walkie talkie staan maar ook in de minpunten. Dat is omdat ik, persoonlijk, echt een bloedhekel aan walkie talkie's heb, ik wil gewoon een scherm aan de muur of iets anders technisch hoogstaand anders voelt het een beetje goedkoop aan wat mij betreft. De andere kant is dan weer dat de walkie talkie perfect past in het verhaal, vandaar dat het zowel een plus als minpunt is voor mij.

Het thema is ontzettend goed uitgewerkt; verschrikkelijk veel aandacht aan de aankleding van de room besteed, er zitten veel denk en doe puzzels in, goede balans tussen datzelfde denken en doen, je wordt echt in het verhaal gezogen. Kortom de gehele ervaring was top. Dit is (met mijn beperkte ervaring) de enige escape room tot dusver die naderhand met je je eigen beelden terug kijkt. Dit is meteen de reden waarom de service hier een 10 krijgt want dat is zo ongelooflijk leuk, grappig en gaaf! Je kan het voor team building gebruiken maar belangrijker nog je kan je echt in een scheur lachen om je eigen gedragingen en de acties van je medespelers. De eigenaar van de escape room was tevens onze spel begeleider en hij deed met erg veel plezier in zijn werk, veel humor en een algehele goeie service!

1 puntje van kritiek is dat een van de puzzels mijn inziens erg slecht werkt, niet leuk is, niks met het thema te maken heeft en veel te lang duurt! Wel vertelde de host ons dat wij de laatste waren die de kamer in die hoedanigheid hebben gespeeld omdat hij een klein beetje getweaked werd in januari (en wij waren de laatste groep van december :p)

Tip misschien, verkoop de opname. Ik zou zonder moeite wat geld neerleggen om mezelf nog een keer terug te zien. Nadeel hiervan is natuurlijk dat je puzzels misschien vernaggeld worden en dat zou echt zonde zijn!

In het kort: Zeer zeker de moeite waard en een echte aanrader!

PS: Ik moet er overigens wel bij zeggen dat de meningen verdeeld waren, er waren sommige uit mijn groep die deze minder leuk vonden terwijl ik juist een top ervaring heb gehad!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Walkie talkie
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Het na-praten!
 • Walkie talkie

 

Trump Towers

Escape Rooms Coronel
Posted on: 2019 July 26

Was grappig

Ik weet niet meer wanneer het was, dus de ingevulde datum zal niks van kloppen.

Was een leuke kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2016

Played with 8 persons

Escaped: Yes

 

Was leuk

Met collega's met bedrijven uitje gedaan. Was leuk! Ik weet niet meer wanneer dus de datum is fictief


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in July 2016

Played with 12 persons

Escaped: Yes

 

0 reviews