Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escape Wonderland

Gent , België

Permanent gesloten

60 minuten

2 - 6

10 jaar

Lees reviews

Meer over Escape Wonderland

Wonderland is een fantastische plek waar niets is wat het lijkt. Alles is er constant in beweging, maar toch lijkt niets te veranderen. Iedereen heeft dan ook een eigen interpretatie van deze mystieke wereld. Onze versie mag er op het eerste zicht heel schattig uitzien, maar laat je niet misleiden. Het gevaar schuilt in elke hoek! Een nieuw Kwaad terroriseert het land en daagt jou uit een spel te spelen. Winnen levert je opnieuw je vrijheid op, verliezen maakt je tot zijn slaaf. Door misleiding en bedrog lijkt de overwinning onhaalbaar, maar zeker niet onmogelijk.

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

NLENFR

Escapetalk.nl statistieken

25 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Vlasmarkt 10
9000, Gent
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 109+ kamers

7 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Wereldrecord Escape Rooms in 24h

Dit thema is zeker een goed bekend thema in de wereld van escape rooms. Wel was deze versie van Wonderland zeer goed uitgewerkt. De puzzels waren soms niet altijd even logisch, vaak zochten we het zelf dan ook te ver. (lacht) Uiteindelijk zijn we door goed samen te spelen er toch in geslaagd om er uit te geraken. De decoratie zag er zeer leuk en verzorgt uit, wat maakt dat deze kamer zeker een aanrader is voor beginnende escape room spelers, familie en vrienden.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Wereldrecord 'Meeste Escape Rooms in 24h' 2020

Ontsnapt: Ja

 

charlotte_erpelscharlotte_erpelsEscape ApprenticeLid sinds: 18 juni 2020 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2020

De slechtste escape room die we ooit gespeeld hebben

Als je de andere reviews over deze kamer hier leest, kan ik dit alleen maar beamen. We hadden op voorhand geen reviews opgezocht, omdat we heel last minute deze kamer hadden geboekt. We hadden hier veel van verwacht, door de professionele website en het feit dat ze ook een escape room aanboden die samenwerkte met het VTM programma "De Code van Coppens". Dit kon toch niet anders als een hele leuke room zijn? Niets was minder waar.

De kamer oogt inderdaad alsof een puber de muren heeft geschilderd met wat verf. Vele elementen waren onprofessioneel aan mekaar geplakt met lijm of tape. Door dingen te verplaatsen kon je bepaalde puzzels niet meer oplossen. Er zat helemaal geen verhaal rond de room en al zeker niet rond de puzzels. 1000 sloten, maar geen verhaal.

Voordat we aan de room begonnen vroeg de spelbegeleider ons of we al ervaring hadden in escape rooms. Op dat moment hadden we er zeker al een 15 rooms gespeeld, minstens. Er werd ons gevraagd of we bepaalde sloten kenden, dit beaamden we, maar toch werden ons de sloten opnieuw helemaal uitgelegd.

Net voor we de kamer binnenstapten, gaf de spelbegeleider ons zelfs al een tip waar we mee moesten beginnen, al wist hij dat we al meerdere rooms gespeeld hadden en zeker geen beginners waren. Helemaal niet leuk. Vanaf dan was de escape room al half verbrod voor ons. We kwamen met nog veel tijd uit de kamer, wat ook al een beetje zonde was van het geld. Doordat er een luikje in de kamer was waar een mens zeker met gemak kon doorkruipen, dachten we dat er nog een extra kamer was, maar dit bleek niet zo te zijn. Dek dit dan alsjeblieft af of zorg ervoor dat het niet zichtbaar is waardoor er geen misverstanden kunnen ontstaan. Zeer amateuristische kamer. Er is een telefoon waar je zelf moet mee bellen en dan krijg je pas een tip. De spelbegeleider kijkt niet mee, er hingen volgens ons geen camera's om te volgen en kon dus al zeker niet begeleiden of een hint geven waar nodig. Er is inderdaad ook wat wiskundige kennis voor nodig, dus voor mensen die wiskundig minder sterk in hun schoenen staan, krijg je bepaalde puzzels al niet opgelost.

Tot slot: als we buiten kwamen, hadden we verwacht de spelbegeleider te zien die ons op zijn minst feliciteerde dat we eruit geraakt waren. Ook geen spelbegeleider te bekennen. Je moest je weg terug zoeken door het gebouw naar de balie (we bevonden ons op het eerste verdiep, veel trappen en deuren, we raakten de weg een beetje kwijt). Eenmaal beneden zijn we onze tassen en jassen gaan halen. We zijn 2 spelbegeleiders gepasseerd en niemand die vroeg of we uit de room geraakt waren of hoe het geweest was. We werden half genegeerd, want er zat een ander groepje beneden te wachten om ook te spelen. We kregen echt het idee, en dat zal het ook wel zijn, dat het 1 commerciële bedoening was: geld scheppen en basta. Normaliter kan je nog even de kamer bespreken met de spelbegeleider. Dat konden wij ook niet. Oké, het zij zo, maar feliciteer de ontsnapte mensen dan op zijn minst. En "Volgende keer beter, maar goed gedaan!" voor de mensen die niet ontsnapt zijn.

We hebben onze jassen gepakt en zijn vertrokken. Zo teleurgesteld zijn we nog nooit geweest. Wij spelen nooit meer een escape room uit de "Cube" franchise. Amateuristisch en zeer onvriendelijk. We waren zo teleurgesteld en verontwaardigd dat we ergens anders last minute in Gent een andere escape room hebben geboekt. En die behoorde dan weer tot één van de beste escape rooms die we al hadden gespeeld met een uniek concept. Verspil hier je geld niet aan.


1

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 1.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onvriendelijk
 • Amateuristisch
 • Heel veel cijfer- en lettersloten
 • Geen verhaal
 • Geen begeleiding indien nodig
 • Wiskundige kennis nodig om de room uit te spelen

 

Wout VWout VEscape ExpertLid sinds: 08 maart 2018 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2018

Zonde van mijn geld. Walgelijk.

Vooraf krijg je een raadsel toegestuurd dat je nodig hebt in de kamer, I don't like that. En het wordt alleen maar erger... De kamer is mini en afschuwelijk afgewerkt. Wanneer je binnenstapt zie je alleen maar containers met slotjes. Escapers haten dit, duidelijk geen verstand van de zaken. De puzzels hadden heel weinig met het verhaal te maken.. wacht.. verhaal.. dat was er eigenlijk niet eens. Een titel dat wel. Maar buiten wat mooie muurschilderingen is hier niets wonderlijks aan. Rommelig, goedkoop, en het voelt alsof alles hier zo afbreekt. Dingen staan zo opgesteld dat, eens je wat verzet, je een raadsel niet meer kan oplossen. De oplossing is ons dan maar doorgeseind. Het hintsysteem is een telefoon die je zelf bediend. Je kiest dus zelf wanneer je hulp krijgt. Er zit niemand toe te kijken waar je vastloopt. Slecht! De puzzels zijn onlogisch en heel moeilijk. Als je niets van vierkantswortels, logica der bewerkingen en machten kent, moet je niet denken te kunnen ontsnappen zonder hints.


1

Sfeer: 1.5

Spelbeleving: 1.5

Service: 3.5


Gespeeld in december 2016

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie muurschildering
 • Code's, code's, code's & slotjes
 • Wiskundig
 • Slecht hintsysteem
 • Klein
 • Rommelig, lelijk en goedkoop
 • Geen verhaal
 • Puzzels kennen geen connectie met verhaal

 

joeri_jacobsjoeri_jacobsJunior EscaperLid sinds: 18 januari 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 januari 2018

viel mee

Een van mijn eerste kamers dat ik daar speelde. niet veel naar huis te schrijven en heeft DRINGEND een make-over bnodig. Nog leuke elementen. alleen jammeer dat het er zo goedkoop uitziet.


2.5

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 1.5

Service: 3.5


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • leuke puzzelelementen
 • ziet er heel goedkoopuit
 • puzzels niet altijd duidelijk
 • puzzels niet van kwaliteit

 

azylakazylakEscape ApprenticeLid sinds: 21 mei 2017 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2017

De kamer is een rommeltje, is niet creatief en het lijkt alsof dit in een half uurtje in elkaar geknutseld is. Er zijn weinig tot geen puzzels die een verband hebben met het thema. Absoluut vermijden, de slechste escaperoom die ik gespeeld heb.


1

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 1.0


Gespeeld in december 2015

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

svgsvgJunior EscaperLid sinds: 26 november 2016 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2016

Slechtse escaperoom die we ooit gespeeld hebben. Elk woord wat ik er meer aan zou besteden is te veel.
Niet naar toe gaan.


1

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 1.0


Gespeeld in november 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

jumperkeejjumperkeejEscape ExpertLid sinds: 11 januari 2018 (102 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2018

slecht

Dit was de tweede kamer die we hier speelden, na elkaar gereserveerd. Door de teleurstellende eerste kamer, waren onze verwachtingen hier niet erg hoog. Maar... deze kamer bleek nog slechter te zijn.

De kamer ziet er niet uit als een wonderland, maar als blanco ruimte waarin een aantal pubers de vrijheid kregen om wat op de muren te tekenen en zich eens goed te amuseren.

De aankleding is zo slecht dat de puzzels hier niets aan kunnen veranderen. Ook hier was er geen klok en moest je zelf bellen om een tip naar een ongeïnteresseerde spelbegeleider.

Wij ontsnapten met nog 20 minuten op de klok en de spelbegeleider was nergens te bespeuren. Bleek dat hij een andere kamer aan't oprommelen was en geloofde hij niet dat we al puzzelend ontsnapt waren. Na het overlopen van de laatste puzzels, kwam er een droge "allez, proficiat dan..."

Met stip de allerslechtste escape ervaring die we ooit hadden. Wegblijven is de boodschap.


1

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 1.0


Gespeeld in juli 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • professionele website
 • amateuristisch
 • slechte afwerking
 • ongeïnteresseerde spelbegeleiding
 • basic puzzels
 • geen verhaal
 • geen sfeer

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig