Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Barbara

Escaper

Offline

Member since

26-10-2016

Statistics

Escaperooms

48 reviews

79 Rooms played

85.4% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


48 reviews

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2021 July 22

Super toffe ervaring waar we nog lang over na zullen praten!

Wat een gave kamer/ervaring is dit! Super zenuwachtig en gespannen kwamen we aan en het duurde even voor we er echt goed in kwamen, want we waren best wel bang voor de beveiliger. Maar wat een meerwaarde in de ervaring was de actrice!! Heel knap hoe ze op elke situatie kan inspelen, ze speelt haar rol heel erg goed. Heel leuk ook dat we allemaal onze eigen rol hadden. Ze geven je allemaal een andere ervaring, maar vullen elkaar wel goed aan. We vonden dit wel heel spannend, maar is eigenlijk nergens voor nodig. Onze valkuil was dat we ons veel te druk maakten en te veel in de theorie bleven hangen, je moet gewoon gaan. Alles spreekt voor zich als je eenmaal begint, dus go with the flow! Leuk dat er niet maar één oplossing is, er is ruimte voor eigen invulling van de interactie met de actrice. En zij zit zo goed in haar rol, dat zelfs als je het even niet meer weet, ze je onbewust een zetje in de goede richting kan geven. Dat je weet dat ze er is, is spannend, maar op geen enkel moment eng.

Ondanks dat het geen klassiek kamer is in de zin dat het allemaal om de puzzels gaat, zijn er wel genoeg puzzels en zijn ze heel erg leuk om te doen. Geen super moeilijke puzzels, maar eigenlijk is dat maar goed ook, want door de druk die je voelt van de beveiliger hadden ze ook niet moeilijker moeten zijn. De puzzels passen stuk voor stuk bij het thema én dragen bij aan het verhaal, zonder dat je hele lappen tekst hoeft te lezen. Aankleding van de kamer was goed, en fijn dat je niet wordt afgeleid door allemaal props die nergens mee te maken hebben. Alles klopte in de aankleding en geluid.

Na afloop konden we alles nog eens helemaal doorlopen, vragen stellen en scenario's bespreken met de host en actrice. Allebei super aardig en enthousiast. We vonden het in het napraten ook heel erg leuk dat de host van ons allemaal specifieke dingen noemde die ze had gezien en leuk of goed vond.

Echt een aanrader deze kamer, zou hem eigenlijk nog een keer willen doen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  66:35 min

  escaperoom-junkie

The Getaway

The Escaper
Posted on: 2019 February 27

Onveilige kamer!

1 advies: doe deze 'kamer' niet.
Er is geen vluchtroute, geen noodknop. De escape room host was nog bezig met het klaarzetten van de kamer, de deur naar de kamer stond open (dus we konden al naar binnen kijken toen we aankwamen). Tijdens het resetten was de deur blijkbaar dichtgevallen, dus hij riep ons om de deur van buiten te openen. Van binnen kon je de deur namelijk niet meer open maken. De laatste deur van de escape room moest met een code open. Toen we het niet haalden en hij die deur van binnenuit open kwam doen heeft hij de code 3x moeten intypen voordat de deur pas echt open ging... Zonder hulp van buitenaf kom je er dus niet uit, je moet er niet aan denken dat er iets zou gebeuren..

Tijdens het spelen viel er een plank omlaag, recht op mijn hoofd. Na afloop bleek dat de jongen het niet eens gemerkt had... Iemand anders had splinters, omdat de kamer van houten platen en pallethout gemaakt was. Een puzzel, bestaande uit drie houten schijven, viel uit elkaar toen we het oppakten en viel bijna op iemands handen.

De kamer is heel amateuristisch in elkaar gezet: het bestaat uit een aantal wandjes die in elkaar getimmerd zijn, de boor lag zelfs nog in de kamer (toen we bijna iets open maakten met de boor kregen we de melding dat die niet bij het spel hoorde...). Het plafond van de loods is nog te zien, met TL-balken en allerlei buizen zichtbaar. Geen verf op de 'muren' (lees houten wandjes) Dingen die vastgezet moesten worden zitten met 3d plakband vastgeplakt.

Ook inhoudelijk was de kamer slecht: puzzels waren onlogisch of slecht te volgen. Het filmpje aan het begin was slecht verstaanbaar. Sommige delen hoef je niet te doen (want je kunt iets gewoon opzij schuiven om bij de puzzel te komen en hoeft dus helemaal niet eerst het bijbehorende slot open te krijgen...). Er zijn geen wauw-momenten of speciale licht/geluid effecten.

Ook al is 'ie pas een maand open, wij hadden op basis van de mooie website en de snelle reactie op vragen via de chat verwacht dat dit een prima escape room zou zijn. Is dus helaas absoluut niet waar.


1

Ambiance: 1.0

Game experience: 1.0

Service: 1.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Website (daardoor lijkt het een goede kamer)
 • onveilig (geen vluchtroute, noodknop)
 • onlogische puzzels, komt niet in de flow
 • amateuristisch gebouwd
 • geen aankleding

  vosje

The Competition

Amaze Escape Den Haag
Posted on: 2018 November 22

originele kamer met leuk battle element

Deze kamer is heel anders dan de meeste escape rooms door het futuristische thema. Er is geen verhaal in de kamer, behalve dan dat je van het andere team wil winnen. Het andere team speelt dezelfde kamer, maar er is maar één beker te bemachtigen. Ik miste het overigens niet echt dat er geen echt verhaal was. Je kon de voortgang van het andere team volgen en naarmate je verder kwam kon je elkaars voortgang steeds beter in de gaten houden.

Er waren een aantal heel originele puzzels die ik verder nog nergens in deze vorm had gezien. Leuk ook dat bijna elke puzzel een andere manier van denken vereisten om het op te lossen. Zo kon iedereen uit het team iets bijdragen. Alleen wel jammer dat er niet perse echt team werk nodig was om de kamer op te lossen. In principe zou je de kamer dus ook in je eentje kunnen doen (behalve dan dat het te veel is voor 1 persoon in een uur). We hadden ook een aantal keer dat je met zn allen om 1 puzzel staat en moet wachten tot die opgelost is. Wat dat betreft erg lineaire kamer.

De kamer is bijna volledig technisch, leuk gedaan maar soms wel even opletten wat er open is gegaan. Bij het andere team werkte de techniek niet altijd even goed, wat erg zonde was en ook erg frustreert.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:20 min


 • veel verschillende soorten puzzels om op te lossen
 • techniek werkte niet altijd
 • niet echt samenwerking nodig
 • lineair, niet altijd voor iedereen iets te doen

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Posted on: 2018 November 3

Leuk!

Ontzettend aardig ontvangen door een hele enthousiaste medewerkster. We waren iets aan later door de file, maar deed ze helemaal niet moeilijk over. Kregen nog gewoon de tijd om naar de wc te gaan en daarna de inleiding.

De kamer is leuk aangekleed, sober maar wel in thema. Er is wel geprobeerd de puzzels in thema te maken, soms is dat goed gelukt, andere keren wat minder of wat simpeler.

Puzzels zijn alleen maar cijfersloten, die bovendien genummerd zijn. Dat maakte het voor ons heel verwarrend, omdat je de oplossingen niet perse zo duidelijk in die nummer volgorde oplost. Heeft ons wel wat tijd gekost omdat het voor veel verwarring en chaos zorgde. De eerste helft vd puzzels hebben we 40 minuten over gedaan, dus we dachten niet meer te kunnen ontsnappen. Laatste puzzels gingen echter stuk sneller, dus alsnog op tijd aan Dracula ontsnapt :)

Geen hele bijzondere special effects, maar heb dat niet perse heel erg gemist. Was een leuke kamer, niet spectaculair, maar leuk om te spelen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:32 min

 

WW-II: Press Room

ROX Escape Experience
Posted on: 2018 November 3

Leuke kamer in thema!

Vanaf moment van binnenkomst tot en met dat je uit de kamer bent is alles helemaal in het teken van de Tweede Wereldoorlog en het verzet. Gaaf hoe alles wat je gebruikt in thema is en alle puzzels ook helemaal in het thema passen. Aantal leuke, originele puzzels. Zit ook nog een heel leuk extraatje in de kamer, erg origineel en leuk!

Het einde is eigenlijk heel erg tof, maar vonden wij wel een beetje een anticlimax omdat je niet het jubelende ontsnapte gevoel direct hebt. Hier zou eigenlijk nog ietsje meer mee gedaan kunnen worden.

We werden begeleid door een heel aardige medewerkster die ons ook nog wat over de geschiedenis van Nijmegen in de oorlog vertelde. Als je daar zelf al veel over weet en iets weet over het Nijmeegse verzet is het denk ik nog leuker en herken je nog meer details.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:08 min

 

Escaperoom Kampen

Escaperoom Kampen
Posted on: 2018 October 28

Wat een bijzondere locatie!

Leuke escape room in een oude stadstoren. Heel erg gave locatie. Er werd open gedaan door 'monnik Melvin' en we konden direct beginnen. Gaaf hoe je door de hele toren gaat en je moet echt heel erg goed samenwerken en communiceren. Einde vond ik ook heel erg leuk!
Puzzels waren leuk om te doen.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Escape Room Gorinchem

Escape Room Gorinchem
Posted on: 2018 October 28

Slechte kamer

Slechte begeleiding, onlogische puzzels, weinig aankleding.


3.5

Ambiance: 3.0

Game experience: 4.0

Service: 6.0


Played in October 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

La Residence

Doctor Watsons
Posted on: 2018 October 25

Weinig puzzels, maar bouwt wel op naar iets gaafs

Tijdens het spelen waren we heel enthousiast; over de locatie, de puzzels, de aankleding.
Achteraf bedachten we ons dat er eigenlijk helemaal niet zoveel puzzels waren en we een deel niet eens meekregen omdat een ander deel van de groep ermee bezig was, en we 2 puzzels nog steeds eigenlijk niet snappen. Eén van de laatste puzzels vonden we onmogelijk om op te lossen, normaal gesproken kun je door logisch denken een stuk verder komen, maar hier hadden we wel echt hints nodig.
In het begin hadden we (doordat we slecht zochten) eigenlijk een hint nodig, maar duurde heel lang voordat die kwam. Aan het einde van het spel kwamen we juist tijd te kort waardoor we heel erg veel hints kregen en bijna door het spel heen gepraat werden.
Dat vond ik überhaupt wel een minpuntje: de host was heel erg aardig en enthousiast, maar praatte heel erg veel tijdens het spelen van de kamer. We hoorde de hele tijd "goed gedaan dames" door de speakers komen. Dit haalt je onwijs uit het verhaal en het spel, ook al was het natuurlijk wel heel aardig.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in October 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Gave locatie
 • Laatste kamer prachtige aankleding
 • Mochten het spel helemaal uitspelen
 • Veel gepraat door host tijdens spel, en veel hints
 • Weinig puzzels
 • Deel puzzels niet meegekregen

 

Missing Room

Escape Mission Rotterdam
Posted on: 2018 October 22

Leuke kamer, veel te doen, veel cijfersloten

De kamer is mooi aangekleed, passend in het thema. Er is heel veel te doen, wel bijna allemaal cijfer sloten. Verhaallijn was goed te volgen, maar dit kwam omdat er veel over te lezen was. Kamer was niet moeilijk, hebben geen hints nodig gehad. Geen hele spectaculaire dingen verder in de kamer, maar het was leuk om te doen.


7.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in August 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  48:00 min


 • Mooi aangekleed
 • Verhaal was goed te volgen
 • Veel lezen
 • (Bijna) alleen maar cijfersloten

 

The Architect

Sherlocked
Posted on: 2018 October 25

Leuke kamer op toffe locatie

Dit was een leuke kamer om te doen, bevatte leuke puzzels en aantal toffe elementen. Samenwerking is echt nodig.
Tijdens het spelen kregen we wel af en toe een hint over dingen die we al gedaan hadden, dat frustreert altijd wel een beetje. Na afloop niet echt tijd om na te praten, volgende groep kwam er alweer aan. We wilden nog sommige dingen bespreken waar we een vraag over hadden, maar de host hielp niet echt mee. Verder heel erg leuk en we hebben ons prima vermaakt!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.0


Played in August 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

LAB13

Live Escape
Posted on: 2018 July 22

Héél erg spannende kamer!

Aardige ontvangst, gezellig met de host gepraat over onze andere ervaringen en toen gingen we beginnen. We stonden voor de deur van de kamer en de spanning werd heel erg goed opgebouwd door de host, we gingen alle vijf met hevig bonkend hart naar binnen. De sfeer in de kamer was daardoor nog spannender en dat zorgde er bij een paar van ons (waaronder ik) dat we een beetje blokkeerden en niet zo goed meer konden nadenken. Gelukkig was er een dappere bij en zijn we toch de kamer doorgekomen.
Kamer is mooi aangekleed, het decor past heel goed en is mooi gemaakt. Geluid past er bij en maakt het nog spannender. Ik weet nu achteraf niet meer of de puzzels nou echt zo geweldig waren, was daar eigenlijk niet heel erg mee bezig omdat ik zo bang was. Deze kamer heeft ook nog wel veel door mijn gedachten gespookt 's avonds.
Voor mensen die bang aangelegd zijn is dit niet de kamer, voor anderen is ie heel tof om te doen!

Toen wij hem speelden (juli 2017) hebben we niet iets meegekregen dat de kamer zich aanpast, is misschien later toegevoegd. Wel heeft de host ons goed in de gaten gehouden en vroeg via de intercom op gegeven moment of alles goed ging nog met 1 van onze spelers die het héél eng vond.


Response by Live Escape

2018 July 22

Hoi Barbara, Dank voor je leuke review. Dat is inderdaad later gebouwd. Eind 2017 hebben we een groot aantal puzzels aangepast en de verhaallijn duidelijker gemaakt. Toen kwamen we ook op het idee om de moeilijkheid van de kamer aanpasbaar te maken voor mensen die veel ervaring hebben en anders binnen 40 minuten buiten staan. We kunnen dit aanpassen tijdens het spel, zonder dat je dit als speler door hebt. Dit idee kwam doordat er steeds meer mensen zijn zoals jullie die 50+ escape rooms hebben gedaan en ook nog steeds mensen die voor de eerste keer komen en we willen voor iedereen een mooie ervaring voor een uur maken.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • host
 • meer bezig met de engheid dan de puzzels

 

The First Choice

The Loophole
Posted on: 2018 October 25

Niet geweldige kamer, wel leuk dat je team in tweeën is gesplitst

Het leuke aan deze kamer is dat je team is verdeeld en beide werk je aan een ander deel van de verhaallijn. De verhaallijn was erg duidelijk. Aankleding was niet geweldig, puzzels waren wel oké, maar ik had iets meer samenwerking verwacht tussen de twee verhaallijnen. Het laatste deel van de kamer kon eigenlijk maar door 2 personen worden gespeeld, super zonde voor de rest.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 6.5


Played in July 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

The mummys tombe

Unlock Scheveningen
Posted on: 2018 October 28

Thema goed uitgewerkt

Het thema van een Egyptische tombe is duidelijk zichtbaar in deze escape room. Minpuntje is dat het écht heel erg donker is. Qua thema logisch, maar maakt het spelen minder leuk. Er waren lampjes die je zelf moest aandraaien, had je twee handen voor nodig. Gevolg is dat de helft van de groep de hele tijd alleen maar bezig is met licht 'maken' en verder niks kon doen. Zonde van de tijd en niet goed voor het speelplezier. Puzzel in de eerste kamer werkte niet heel goed en toen werden er hints gegeven voor dingen die we al gedaan hadden of aan het doen waren.
Puzzels waren allemaal heel goed in thema, en zoals je in een tombe verwacht waren er onverwachte doorgangen.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in July 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  43:00 min

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2018 July 8

Hele toffe kamer!

Wat een gave ervaring was dit. We zaten iets minder dan 80 minuten in een heerlijke flow!

 De kamer is erg uitdagend, veel te doen en complexe puzzels die niet zomaar op te lossen zijn. Werd echter geen enkel moment frustrerend, omdat er altijd wel iemand was die een idee had wat we konden doen. Sowieso hadden we ook steeds allemaal wat te doen en hoefde je niet of nauwelijks op anderen te wachten.

Voor de fans van Lost is het een feest der herkenning, maar ook voor mensen die de serie niet gezien hebben was het verhaal goed te volgen (zonder dat je daar super veel moeite voor hoeft te doen).

Aankleding van de kamer is geweldig. Elke kamer zet je in een totaal nieuwe scène, waardoor de escape room een heel groots gevoel geeft. Puzzels passen ook perfect in het thema, geen enkele puzzel is onlogisch of nep.

Verder is de service top, nog lang nagepraat en de kamer helemaal doorlopen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Vault

Sherlocked
Posted on: 2018 June 16

Echt een experience, minder een puzzelkamer

Als ervaring is deze escape room heel erg tof. Zoals veel reviews al genoemd hebben: aanloop is gaaf, je voelt je onderdeel van het verhaal en wat je doet of zegt heeft gevolgen voor het verhaal. Fijn dat het niet een enge kamer is, terwijl het wel op momenten heel spannend is.

Puzzels zelf vonden we wat minder. Toen we er na afloop over nadachten bleken het er toch wel weinig te zijn. We dachten vaak te moeilijk na over de puzzels, bleek dan uiteindelijk veel makkelijker te zijn. Puzzels zijn wel allemaal in thema en alles wat je doet is logisch in het verhaal.

Al met al dus een heel erg toffe ervaring, erg goed werk van de medewerkers en toffe locatie, maar als je escape rooms vooral doet voor de puzzels is ie wat minder.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in June 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Aanloop naar de kamer
 • Locatie
 • Weinig puzzels
 • Beetje lineair
 • Geen mogelijkheid om na te praten
 • Geen groepsfoto
 • Hele specifieke eindpuzzel die snel fout gaat

 

Brommerskiek’n

Escape Room Twente
Posted on: 2018 October 28

Leuke battle kamer

Leuke battle kamer met leuk begin. Puzzels zijn volledig in het thema van brommers/garage/schuurfeesten. Je ziet de voortgang van het andere team best gedetailleerd en dat geeft een leuk effect.
We waren met 2 teams van 3, zou het niet met zn allen in 1 kamer hebben willen doen (ook al mocht dat wel). We hadden allemaal inmiddels best wat ervaring, dus met zn 3en was het heel goed te doen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in June 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2018 May 1

Spannend en spectaculair!

Je zit direct in het verhaal, toffe en originele puzzels en aantal goeie schrikmomenten. Aankleding van de kamer is super, puzzels passen goed in het thema en het verhaal is duidelijk.
Was fijn dat er meerdere puzzels tegelijk te doen waren, dus iedereen had steeds iets te doen.
Hele toffe kamer!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Niet zo heel spectaculair

Deze kamer was niet zo heel boeiend, niet heel erg mooi gemaakt. Zaten wel een paar originele opdrachten in, maar werkten niet allemaal super goed (techniek werkte niet heel erg goed). Tijdens het spelen hoorden we mensen in de hal rondlopen en praten.


5.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in May 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2018 April 29

Deze kamer is waarom wij verslaafd zijn aan escaperooms!

Wat een goede kamer hebben ze weer gemaakt! We vonden de Mystic Cabin al heel erg leuk, maar The Conductor is nog weer een stapje hoger: alles klopt!

Het mooiste aan deze kamer is de aankleding, de kamer is geweldig afgewerkt en er is zoveel oog voor detail. Alle items in de kamer passen er bij en de verschillen de ruimtes zijn stuk voor stuk mooi en goed ingericht en passen bij elkaar maar zijn toch elk weer leuk en origineel verschillend.

Naast de goede afwerking zaten ook de puzzels en het verhaal goed in elkaar. Meeste puzzels waren eigenlijk niet moeilijk, maar je moet af en toe goed zoeken. Leuk dat er geen cijfer of code sloten zijn, maar alleen actie-reactie puzzels. Dit maakt ook dat je veel meer in de flow zit en van alles logisch is dat het in de kamer aanwezig is. Maakt ook wel dat je nog beter moet zoeken. Alle puzzels waren helemaal in thema, eentje vonden we op het moment zelf iets minder logisch, maar de eigenaresse vertelde al dat ze bezig zijn die te verbeteren. Het verhaal was heel duidelijk en ook in de puzzels en decor goed verwerkt.

Een ander groot pluspunt van deze kamer is de host. De eigenaresse is erg aardig en enthousiast, loopt na afloop nogmaals met je door de kamer om alle puzzels te bespreken en heeft ons heel erg veel verteld over het proces van het maken deze kamer en leuke dingen die ze in de kamer hebben verwerkt.

Deze kamer is absoluut een top kamer en een echte aanrader, zowel voor ervaren escapers als voor beginners!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  koenzieThe Riddle Roommargotisaabelle

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2018 May 3

Na de enthousiaste reviews voor ons een teleurstelling

Naar aanleiding van de positieve reviews op deze website hebben we Se7en Sins geboekt, viel dat even tegen... wij snappen niet hoe deze kamer zó hoog kan scoren, want wij vonden het een hele summiere kamer. Het begin is leuk, prima puzzels, maar daarna valt het erg tegen. Summiere aankleding en onlogische puzzels. We hebben meerdere keren een hint gekregen en dan nog snapten we de puzzel niet. Van eentje snappen we nog steeds niet hoe je zelf tot de oplossing had moeten komen. Verder ook niet bijzonder originele of boeiende puzzels. Wat ik ook altijd jammer vind is als je zelf om hints moet vragen, vooral als daar een maximum aan zit, zoals in deze kamer. De hints die we kregen hadden we vaak ook niet mega veel aan. Puzzels zijn wel allemaal in thema, maar het verhaal vonden we wat warrig en niet consequent. Er zitten een paar leuke technische dingetjes in, maar niets spectaculairs. Het geluidsfragment (achtergrondmuziek) dat afgespeeld werd haperde steeds, waardoor je elke keer weer uit het verhaal wordt gehaald. Deze kamer moet het eigenlijk hebben van de enthousiaste host. Hele aardige vrouw die haar werk met veel passie doet. Het is dat wij op basis van de reviews een echte topkamer hadden verwacht en dat is deze niet (zeker niet in vergelijking met andere kamers met vergelijkbare cijfers), maar als je dat van tevoren weet kun je er wel een leuke escape ervaring hebben.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in April 2018

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Enthousiaste host
 • Begin was leuk
 • Puzzels in thema
 • Onlogische puzzels
 • Moet zelf om (max 3) hints vragen
 • Techniek niet altijd goed (muziek)
 • Aankleding heel simpel
 • Verhaal wat warrig

  vincent3Stefan van HultenMaarten van den Houtlennartisaabelle

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2018 April 29

Wat een geweldig mooie aankleding!

Aardige ontvangst en heel leuk hoe het spel start in de sfeer van het verhaal. De aankleding is echt geweldig, alles ziet er heel erg mooi uit. Niet over de top, maar past gewoon goed in het verhaal. De aankleding en techniek maken de kamer wel echt. De puzzels waren leuk, maar niet heel moeilijk wat opzich wel prima was. We waren met zn 3en en hadden alledrie de hele tijd wat te doen, kon tegelijk verschillende puzzels oplossen.

We hadden twee dingen die we ietsje minder vonden: het verhaal was ons toen we eruit kwamen eigenlijk niet helemaal duidelijk, we dachten namelijk alledrie dat er iets anders in het hotel was gebeurd. Een ander ding dat we jammer vonden was dat er gebruik werd gemaakt van een bestaande puzzel die je ook in een puzzel boekje kunt vinden.

De kamer staat zeker wel in onze top, is een toffe ervaring!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in April 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Álles in thema (kamer, ontvangst, medewerkers)
 • Techniek
 • Puzzel uit puzzelboekje
 • Hadden verhaal niet helemaal door

 

Escape Through Time

No Escape Uden
Posted on: 2018 April 28

Escape room met een bijzondere (en hele leuke) verloop!

Wat een gave escape room is dit!!! De escape room heeft een bijzonder verloop, anders dan wat we tot nog toe gewend waren van andere kamers, en dat maakt de kamer fundamenteel anders én daardoor heel leuk!!

Heel tof hoe de kamer met je emoties 'speelt', het ene moment ben je bang en een paar tellen later moet je alweer oprecht lachen om de kamer. Vind dat heel bijzonder in een spannende escape room.

De verhaallijn is de hele tijd duidelijk en je bent je bewust van wat je doel is. De puzzels zijn goed, maar niet geweldig, wel allemaal in thema. De begin puzzel vonden we niet super logisch en 1 puzzel hadden we al opgelost zonder dat we het door hadden dus dat leek ook niet logisch. Maar was tijdens het spelen niet heel storend, konden gewoon goed en meteen door. De kamer is prima aangekleed, passend bij het thema. Sfeer in de kamer qua rollercoaster waarin je zit is heel goed.

Ontvangst is heel hartelijk en de intro wordt heel erg leuk gedaan door de host. Ze heeft de begeleiding de hele kamer lang heel erg leuk gedaan en dat voegde echt wat toe aan de ervaring.

Deze kamer is écht een aanrader en de voor ons lange reis zeker waard!!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in April 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Chinese Maffia

Escape Room Scheveningen
Posted on: 2018 March 18

Erg veel te doen in deze mooi aangeklede kamer!

De kamer gaat over de Chinese maffia en was dan ook volledig in Chinese sferen, erg mooi aangekleed. Jammer dat er hier en daar "don't touch" stickers zaten op de dingen die later in het spel automatisch open zouden gaan. Snap dat ze willen dat je niks forceert, maar haalt je wel uit het thema. Verhaal was redelijk simpel, maar daardoor wel duidelijk.

Er zitten ontzettend veel puzzels in deze kamer en sommigen zijn best pittig! Zaten aantal originele puzzels bij, en allemaal wel in Chinees thema. Heel leuk gedaan!

Veel cijfersloten wel en daardoor probeer je elke code die je tegenkomt op alle sloten, want er zat niet altijd logica of duidelijke lijn in wat bij elkaar hoort of wat zal volgen in de puzzels.

Helemaal in het begin hebben wij 1 deel van een puzzel over het hoofd gezien waardoor we ontzettend vast liepen. Kregen na 20 minuten hier een hint over, maar toen was het eigenlijk al te laat. Vond ik jammer, want je gaat er vanuit dat de host ongeveer in de gaten houdt wanneer je bepaalde dingen gevonden moet hebben om de kamer te halen en je daar anders al eerder een hint over geeft. We hebben dus best wat puzzels niet kunnen doen die achteraf nog wel werden laten zien en er heel leuk en origineel uit zagen.

Ik moest ook eraan wennen dat we 1 deel van een puzzel meerdere keren moesten gebruiken, terwijl die al afgerond leek te zijn. Bij de meeste kamers zijn dingen die je gebruikt hebt niet meer nodig van andere puzzels, dus hadden we hier niet echt door dat we het nog moesten gebruiken.

Wat de kamer ook moeilijk maakte is dat je veel dingen die je in het begin vindt, pas veel later in het spel kan gebruiken. Daar raak je veel tijd aan kwijt. We vonden dan ook niet alles even logisch of duidelijk aan de puzzels.

Twee hele vriendelijke hosts, zowel voor als na de kamer was er tijd voor een praatje.

Al met al hele leuke kamer om te doen, zelfs al zijn we niet ontsnapt.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Mooi aangekleed
 • Aantal originele en pittige puzzels
 • Verhaal was duidelijk
 • Veel tijd kwijt aan 1 zoek dingetje, te laat een h
 • Misschien wel té veel te doen
 • Niet alles was even logisch/duidelijk

 

Christina's Droom

Missionroom Voorburg
Posted on: 2018 March 15

Verassend leuke kamer!

We hebben vorig jaar het Café hier gedaan en vonden dat Christina's droom nog leuker en duidelijker was. Erg leuke kamer. Verhaallijn was duidelijk en de puzzels lagen ons goed.
Kamer was mooi aangekleed, net als het ontvangstkamertje voordat je de echte kamer in gaat.

Veel leuke doe-opdrachten (Maar niet dat je echt fysiek moet klimmen ofzo), niet heel ingewikkeld.

De aankleding paste goed in het thema en de puzzels pasten er ook goed bij.


Response by Missionroom Voorburg

2018 May 17

Hi Barbara, wat leuk dat je na 50 kamers zo enthousiast bent over onze kamer! Bedankt voor het schijven van je recensie! We gaan onze best doen om de kamer een tandje moeilijker te maken.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Veel doe opdrachten
 • Mooi aangekleed
 • Logische verhaallijn en passende puzzels
 • Had een tandje moeilijker gemogen
 • Punten systeem is heel onduidelijk (en best overbo

 

Kamer van hoog niveau qua beleving, techniek en puzzels

Na vorig jaar de submarine gespeeld te hebben hadden we hoge verwachtingen voor deze kamer. En die werden meer dan waar gemaakt! Wat ons betreft hebben de makers hun vorige kamer overtroffen, want wat een toffe kamer bomvol technische snufjes en originele puzzels!

Ondanks dat we vrij ervaren escapers zijn vergaten we af en toe de basisregel van escapen (zoeken, zoeken, zoeken) omdat we direct in de puzzels werden getrokken. We zaten ook heel erg in het verhaal, mede door de aankleding van de kamer. Originele, maar lastige puzzels, dus wel wat hints nodig gehad. Kamer is anderhalf uur en dat heb je ook wel echt nodig. Er was veel te doen en we hadden alledrie steeds wat te doen en moesten daarbij goed samenwerken. 

Techniek haperde af en toe, maar dat hinderde het spel niet echt, want we konden gewoon doorspelen.

Erg vriendelijke ontvangst en na afloop konden we de kamer ook nog helemaal doorlopen en al onze vragen die we eventueel hadden aan hem stellen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Originele puzzels
 • Thema/verhaal goed doorgewerkt in aankleding en pu
 • Erg veel oog voor detail
 • 1 spelelement leek op noodknop

 

Vintage Room

Adventure Valley Durbuy
Posted on: 2018 February 25

Entertaining, maar niet van heel hoog niveau

Deze locatie heeft 6 kamers, wij hebben de Vintage Room gespeeld met 3 nieuwe en 2 ervaren escapers.

Aardig ontvangen (host sprak ook Nederlands). Kregen (in de kamer, met ons jas nog aan) een complete uitleg, maar daarbij werden wel wat dingen l weggegeven, onder andere de volgorde van de puzzels. Jas konden we ophangen in de kamer aan de kapstok, tassen gewoon neergezet.De puzzels zelf waren wel leuk en origineel. Wel wat straight forward. Officieel is het een zowel Frans- als Nederlandstalige kamer, maar bijna alle teksten die we vonden waren in het Frans. Dan krijg je het gevoel dat je dingen mist, ook al hoefde je eigenlijk niet perse Frans te spreken om de kamer te voltooien.Einde was erg abrumpt, we weten niet of we stappen hebben overgeslagen of dat er gewoon veel losse eindjes waren. De host was nergens meer te bekennen (waarschijnlijk bij een van de andere kamers?), dus we zijn na een tijdje wachten maar gewoon weggegaan. Heel gek einde daardoor en geeft je niet het euforische gevoel van het halen van een kamer. Opzich paste het gekke einde wel bij de ontvangst: het adres van de kamer die in de bevestigingsmail stond is anders dan waar de echte kamer is, moest nog een stuk rijden voor je bij de echte kamer bent.Nog twee dingen die ons wel echt tegen vielen en ervoor zorgden dat je niet in de flow kwam:

host kwam binnen om hints te geven (en legde dan ook weer wel te veel uit) en overal zaten stickers met "do not touch/use"op. Gaf een erg onwelkom gevoel en maakte de kamer minder mooi.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in February 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • aankleding
 • originele puzzels
 • do not touch/use stickers
 • host die steeds binnenkwam
 • Abrupt en onduidelijk einde
 • Kwam nooit echt in de flow

 

Engine Room

Breakout Rotterdam
Posted on: 2018 October 28

Leuke battle room

Het leukste aan deze kamer is dat je tegen een ander team kunt spelen. Het andere team speelt precies dezelfde kamer en je kunt elkaars voortgang zien. Dit geeft een leuke, extra spanning en motivatie. Puzzels waren niet heel denderend en er waren niet echt special effects. Mijn groep haalde de kamer net, de anderen net niet (Maar mochten her wel uitspelen). Vriendelijke begeleiding.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 6.5


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:01 min

 

Virtual Threat

VR4play
Posted on: 2018 February 18

Heeft wel een originele twist, maar mist logica in matige puzzels

Host deed het leuk en met een originele twist om het verhaal in te leiden.Kamer miste sfeer, was zeer weinig aankleding. Lijkt alsof er vooral geleund wordt op het VR gedeelte als pluspunt van de kamer, maar dit viel ons erg tegen omdat het een bestaand computerspel is dat we ook thuis hadden kunnen spelen. Verder mist de kamer een beetje het "klassieke" escapen: er is weinig te vinden in de kamer en je hoeft niet echt na te denken over de puzzels. Er waren eigenlijk maar 2 of 3 puzzels die je moet oplossen en deze missen logica. We hebben daarom af en toe moeten gokken voor het antwoord, of wanhopig iets ingevuld "Dit zal het wel niet zijn, maar probeer eens..." En dat bleek dan juist te zijn. Zo kom je dus nooit in de flow van de kamer.Overigens duurt het max 1.5 uur, geen uur zoals op de website staat. (Wel handig om te weten als je een laat tijdstip reserveert).


3

Ambiance: 3.0

Game experience: 3.0

Service: 8.0


Played in February 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Host deed het leuk en op een originele manier
 • Matige puzzels die logica missen
 • Weinig puzzels (maar 2 of 3 eigenlijk)
 • Hints moet je kopen voor 20 minuten speeltijd
 • VR-bril voegt niets toe, want is een bestaand comp
 • Kamer mist sfeer

 

WakeUp!

Questomatica escape room
Posted on: 2018 February 18

Lineaire kamer, maar had wel leuke special effects

Kamer is wel leuk aangekleed en werkt automatisch (als je ergens een puzzel oplost, gebeurt ergens anders iets), wat wel leuk was, maar het ook erg makkelijk maakte, want je wist direct waar je moest zijn voor de volgende puzzel. Geen cijfersloten in deze kamer en je komt snel in een soort flow. Wat wel erg jammer was, is dat de kamer heel lineair is: er is steeds maar 1 puzzel tegelijk te doen. De puzzels waren niet zo moeilijk, je eerste idee bij een puzzel klopte steeds, dus we stonden na een half uur weer buiten.

Wij hadden het gevoel dat deze kamer een goede basis heeft, maar nog meer uitgebreid moet worden. Als er meer puzzels in zouden zitten, zodat je meer tegelijk kan doen en als de puzzels net wat lastiger zouden zijn, zou het was ons betreft een goede kamer zijn. Maar voor beginnende escapers wel heel leuk.

Vriendelijke host, sprak wel alleen Engels, hints konden wel in het Nederlands worden gegeven. Prima ontvangstruimte met drinken en koekjes en wat puzzeltjes.


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in February 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Leuke basis voor een kamer
 • Vriendelijke host (spreken wel alleen Engels)
 • Volledig automatische kamer
 • Erg makkelijke kamer
 • Lineaire kamer, steeds maar 1 ding te doen

 

The Grand Prix

Escape Room Zandvoort
Posted on: 2018 February 18

Goede kamer, maar had wat technische mankementen

In principe is dit een hele leuke kamer: veel (originele) puzzels, alles in thema van de Grand Prix, samenwerking vereist en leuke aankleding. Wel heel erg jammer was dat er twee keer een puzzel niet goed werkte, waardoor we veel tijd verloren. Duurde ook (te) lang voordat er ingegrepen werd (puzzel werd als 'voltooid' in het systeem gezet, zodat we door konden). Achteraf kregen we wel een gratis drankje aangeboden en werd gezegd dat ze nog twee kamers moesten begeleiden, dus dat het daardoor wat langer duurde voor ze konden helpen. Daardoor gaven ze ook hints waar we niets aan hadden, omdat we het al gedaan hadden (en dat hadden ze dan weer niet door gehad, omdat ze ook naar andere kamers moesten kijken). Vind ik zelf heel storend en slechte hints of puzzels die niet werken halen je volledig uit de flow van het spel en verhaal.

Achteraf werd wel op een hele leuke manier foto's gemaakt (met een groene wand, zodat het uiteindelijk lijkt alsof je in een race auto zit), erg leuk! Wel hele kleine ontvangstruimte. Er was voor ons een bedrijfsuitje, dus het was best druk en vrij weinig plek om te zitten.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 5.0


Played in December 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Veel (originele) puzzels
 • Alles in thema
 • Samenwerking was absoluut vereist
 • Leuke aankleding (in thema)
 • Twee automatische puzzels werkten niet goed
 • Er werd te laat geholpen bij defecte puzzels

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Posted on: 2018 October 25

Escape room in thema, boordevol puzzels

Alle puzzels in deze kamer waren volledig in thema, wat erg leuk was. Ik vond de kamer leuk aangekleed en het verhaal was prima te volgen. Wat ons betreft waren het wel wat te veel puzzels en de laatste puzzel (die we niet hebben kunnen afmaken, maar ons wel is uitgelegd) vonden we te ver gezocht en daar hadden we echt nog wel even de tijd voor nodig gehad. Host gaf ook aan dat bijna elke groep wel een hint nodig heeft bij de laatste puzzel, vind ik eigenlijk een teken dat de puzzel niet duidelijk genoeg is.
Prima uurtje gehad, we hebben ons wel vermaakt, maar het is niet één van de grote toppers.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2017

Played with 5 persons

Escaped: No


 • kamer in thema
 • te veel puzzels
 • laatste puzzel te moeilijk/onlogisch

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2018 February 18

Gave en originele kamer!

Dit was een hele leuke kamer, hebben er van genoten! Heel erg mooi aangekleed, alles klopt. Er was veel te doen en er zaten originele en leuke puzzels in. Leuk ook dat je halverwege de room op het verkeerde spoor wordt gezet voor wat de vervolgstap gaat zijn. Het verhaal zit er opzich ook goed in verwerkt, maar omdat wij zo druk bezig waren met alle puzzels hadden we het uiteindelijk toch niet zo goed meegekregen. Na afloop met de eigenaar nog alles doorgelopen waar hij in detail vertelde waar wie goede acties had e.d. en hij lichtte het verhaal ook nog wat meer toe. Echt een goede ervaring!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Kamer is erg mooi aangekleed, klopt helemaal
 • Originele puzzels
 • Puzzels grotendeels in thema
 • Verhaal zit er goed in verwerkt

 

Verdieping 13

Escape Experience
Posted on: 2018 March 12

Leuke kamer!

Aardige ontvangst, daarna snel de kamer in. Toffe kamer! Mooi aangekleed, originele puzzels en veel variatie qua puzzels en qua ruimtes. Verhaal kwam heel duidelijk naar voren. Veel leuke verassingen in de kamer. Verder niet echt technische snufjes ofzo, maar wel een aanrader!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Mooi aangekleed
 • Originele puzzels
 • Veel variatie qua puzzels en ruimtes
 • Verhaal kwam duidelijk naar voren
 • Paar leuke verassingen

 

Sherlock Holmes

Backspace Escape Rooms
Posted on: 2018 February 18

Makkelijke kamer, maar hadden niet door dat we klaar waren

Wat een gek einde heeft deze kamer! De bedoeling is niet dat je ontsnapt, maar dat je een erfstuk terug vindt en de moordenaar ontdekt van de eigenaars van de cottage. Dat lukte ons allemaal wel, maar je hebt niet door dat je dan al klaar bent. Hebben nog een tijdje met het erfstuk in handen rondgelopen op zoek naar de volgende stap en toen kwam de host juichend binnen dat we het gehaald hadden. Was ons dus totaal niet duidelijk.

De kamer zelf is opzich wel leuk, aangekleed als een oude Engelse cottage, maar de puzzels zijn heel erg simpel. Waren wel leuke puzzels en wel allemaal in thema en passend (en bijdragend) aan het verhaal.

Terwijl wij bezig waren hoorden we de host praten met een andere groep die net binnen kwam, daarom duurde het ook even voor zij doorhad dat we al klaar waren. Na afloop moesten we een tijd wachten voor we de betaling konden afronden, want zij moest de andere groep eerst installeren in hun kamer.

Voor een beginnende groep escapers kan dit een leuke kamer zijn, maar wij waren een beetje teleurgesteld, omdat het te snel klaar was en het einde onduidelijk, dus niet het "yeah we zijn ontsnapt" gevoel.


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.5

Service: 5.0


Played in July 2017

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Leuk aangekleed
 • Einde was niet duidelijk
 • Erg makkelijk
 • Zit niet meer in het verhaal doordat je mensen bui

 

Opsporing Ontspoord

Escape at Lizz
Posted on: 2018 February 25

Leuke, grote kamer, met veel puzzels

Origineel begin van de kamer, niveau is de hele kamer lang goed. Veel puzzels en het verhaal is goed te volgen. Niet alle puzzels waren logisch in het verhaal of in thema, maar wel originele puzzels. Veel digitale/technische dingen ook en erg spannend.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in February 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Infiltrate

Escape Factory Noord
Posted on: 2018 October 28

Niet een heel boeiende kamer

Leuk dat er aan het begin 1 persoon apart wordt opgesloten en dat je die moet bevrijden. Om eerlijk te zijn is dat wel het leukste/boeiendste aan de kamer. Qua puzzels niet zo boeiend, wij vonden ze ook niet allemaal even logisch.
Aankleding is wel die van een cel en een kantoor van een sheriff. Grotendeels pasten de puzzels wel in het thema.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in February 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Kidnapped

Wescape
Posted on: 2018 July 22

Toffe kamer!

Goede ontvangstruimte, aardige host. Leuk begin van de escape room en in de kamer moet je meteen goed samenwerken. Zitten een paar originele elementen in en ik vond 1 ding om naar de volgende kamer te gaan echt geweldig!
Kamer is mooi aangekleed, ziet er prima uit. Puzzels zijn ook in thema en er is voldoende te doen, ook met meerdere mensen.
Het is geen top 10 kamer, maar wel ontzettend leuk om te doen, we hebben ons zeer vermaakt!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in November 2016

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Maze

Escape Room XL
Posted on: 2018 May 1

Groots en spannend, maar voelt niet als escape room

Met het bedrijf hebben wij deze 'escape room' gedaan. Eerst gingen we in groepen van +- 12 personen kleine kamertjes in waar we opdrachtjes moesten doen, daar haalde je oplossingen uit voor de echte escape room. In de echte kamer hadden we eigenlijk allemaal niet zo goed door wat er gebeurde, omdat we met zo veel waren (dan maak je de helft niet mee van wat er gebeurt). Verhaal was ons ook totaal niet duidelijk (kregen we later vragen over, allemaal fout haha). Wel een paar toffe aspecten in en de kamer had een aantal hele grote schrikmomenten.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in September 2016

Played with 12 persons

Escaped: Yes

 

The Heist

ExitGame Rotterdam
Posted on: 2018 February 25

Leuk begin, minder einde

Begon tof: idee is dat je moet inbreken in een bank, dus we moesten vanuit een steeg de bank in zien te komen. Eenmaal binnen in de bank was het minder boeiend, niet mega veel puzzels en één ding werkte niet waardoor er opeens een medewerker van de kamer binnen kwam om de kluis te openen... Einde was daarom wat minder leuk.

Hints werden op een leuke en in thema manier gegeven. Personeel was niet heel erg vriendelijk.


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 5.5


Played in August 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Prison Island

Kartfabrique
Posted on: 2018 February 18

Is niet echt een escape room, maar wel leuk uur gehad

Prison Island is niet te vergelijken met een klassieke escape room. Er zijn veel kleine kamertjes (cellen) waar je een opdrachtje zo snel mogelijk moet uitvoeren en daar punten voor krijgt. Soms is het lastig te bepalen wat de bedoeling bij een spel is, maar al met al wel een vermakelijke (en intensieve) middag gehad.


6

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in August 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel concept
 • Geen echte escape room
 • Soms niet duidelijk wat de bedoeling van een spel

 

Music is my escape!

Escape Room Zeeland
Posted on: 2018 February 28

simpele kamer

Dit is een escape room die gemaakt is in de tijd dat je nog weg kon komen met 1 kamer en geen technische snufjes.
De kamer is wel in muziek-thema, een aantal puzzels had daar ook mee te maken, maar had veel meer mee gedaan kunnen worden. Verder valt de kamer erg tegen en kom je nooit 'in' een verhaal (was volgens mij ook eigenlijk geen verhaal). Je hebt ook niet het idee dat je echt in een escape room zit, je kunt gewoon naar buiten kijken en dan zie je de winkelende mensen op straat.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 6.5


Played in July 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Freules van Beckum

Escape Room Twente
Posted on: 2018 October 28

Verassend leuke kamer!

Via groupon deze kamer in 2016 gespeeld. We verwachtten er niet zoveel van, omdat ie op groupon stond. Uiteindelijk heel erg naar ons zin gehad. Leuke puzzels, hoewel er eentje was waar je kennis van piano spelen nodig hebt (wat wij allemaal niet hadden), vind dat niet horen in een escape room.
Ontzettend aardige ontvangst door hele enthousiaste eigenaar die helemaal in thema gekleed was.
Misschien niet de meest spectaculaire kamer, maar wel heel erg leuk om te doen.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in May 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Toffe locatie, aantal leuke puzzels, maar niet geweldige kamer

Ik heb deze kamer paar jaar geleden gespeeld, misschien is het in de tussentijd ge-upgrade.
Hele basic kamer qua techniek en puzzels. Locatie in de meelfabriek is leuk.
Puzzels zijn wel leuk, maar niet geweldig. Er is niets qua special effects.
Een groot deel van de kamer bestond uit sleuteltjes random proberen op verschillende sloten, tot je de goede had. Ik dacht aanvankelijk dat dit niet de bedoeling kon zijn, maar bleek echt te moeten.
Einde wel leuk dat je iets meekrijgt.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 7.5


Played in March 2016

Played with 3 persons

Escaped: No

 

Jack The Ripper

OuterGround
Posted on: 2018 October 28

Basic kamer

Hebben de kamer niet goed kunnen spelen omdat we per ongeluk iets open kregen met een sleutel wat nog niet open had gemoeten. Gevolg was dat we al door konden terwijl we bepaalde puzzels nog niet opgelost hadden. Dit maakte de hele kamer heel verwarrend en minder leuk om te spelen.
Terugdenkend (inmiddels bijna 3 jaar geleden dat we de kamer speelden) is het wel een wat basic kamer, geen hele boeiende special effects en de aankleding was ook heel simpel.
Wel hele aardige hosts, waren heel verontschuldigend dat de kamer misliep.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in February 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

The Bath Room

Real Escape Room
Posted on: 2018 February 18

Leuke en spannende kamer, wel lineair en met veel rekenen

Heel spannende kamer, vooral ook door het verhaal er omheen met een horror clown. Voor mijn gevoel kon ie elk moment om de hoek springen. Wel een lineaire kamer, dus er was steeds maar 1 opdracht die opgelost kon worden door de groep en het oplossen van de puzzels moest in een bepaalde volgorde. Verder ook veel rekensommen. Als je onder druk niet kunt hoofdrekenen is het dus een lastige kamer (wat ook wel weer tot hilarische momenten kan leiden). Eerste kamer ook waar we aan elkaar vast geboeid zaten, wat de kamer nog een tikkeltje lastiger maakt en goede samenwerking en communicatie vereist.Kleine ontvangstruimte waar het erg druk was, maar er leek ook een bedrijfsfeest te zijn, dus daarom had het persoon wat minder aandacht voor ons.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in February 2016

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spanning wordt goed opgebouwd
 • Leuke puzzels
 • Lineair
 • Bijna alleen maar rekensommen

 

Patiënt X

Escaping Utrecht
Posted on: 2018 February 25

matige kamer

Kamer viel ons erg tegen, geen sfeer in de kamer, weinig te zoeken en vinden en was lineair. Wel hele enthousiaste host die ons aan het einde heel erg hielp om te zorgen dat we toch konden ontsnappen binnen de tijd.
Wel leuk dat je in het begin een drankje moet nemen, je hebt dan toch even dat het lijkt alsof je je anders voelt door het medicijn ;)


7

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in December 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2018 February 18

Toffe kamer, puzzels in thema en je zit in de flow/verhaal

Leuke ontvangst van hele enthousiaste maker van de kamer. Kamer is leuk aangekleed, zeer gedetailleerde, mooie aankleding en de puzzels zijn leuk in thema. Dit zorgde ervoor dat je helemaal in het verhaal komt en meteen in de flow zit. Originele puzzels en ook qua spelverloop werden we verrast. De oprichter heeft ervaring opgedaan bij verschillende internationale escape rooms. Er waren meerdere puzzels tegelijk om te doen, dus iedereen kon iets doen. We waren maar met z'n drieën en op dat moment allemaal nog beginners, dus haalden hem op het nippertje, maar nu (met meer ervaring) of met een groter groepje zou 'ie misschien wel wat makkelijk zijn. Maar wel een hele toffe kamer, zowel voor beginners als ervaren escapers.


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2015

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Mooie aankleding kamer
 • Enthousiaste ontvangst (en na afloop napraten)
 • Originele puzzels
 • Veel puzzels, dus veel (tegelijk) te doen
 • Zit snel in de flow
 • Misschien wat makkelijk (voor de ervaren escaper)

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2018 March 3

Absolute favoriet

Dit was de eerste kamer die ik speelde en ondanks dat ik inmiddels nog heel veel toffe kamers heb gedaan, staat deze kamer nog steeds in mijn top 3.

Wat een heerlijke kamer om te spelen: constante spanning, maar geen angst, erg mooie aankleding en je hebt echt het gevoel dat je in en rond een circus bent.

Voor ervaren escapers zal de kamer misschien wat makkelijk zijn, hoewel 'ie wel anders is dan de meesten want geen cijfersloten. Vond hem erg intuïtief, wat ik prettig vond en zorgde dat je in een flow komt.

Het was ons niet direct duidelijk dat we er uit waren, dat is dan wel weer jammer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

0 reviews