Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Vault

Amsterdam , Netherlands

Open now

90 minutes

4 - 6 (Recommended: 5)

15 year

Read reviews

More about The Vault

We've got a job for you. Not the easiest or safest one, but we heard you guys like a challenge.


Beneath the old stock exchange in Amsterdam lies a safe deposit complex over 120 years old. There, behind more than a few locks and bolts, something of immeasurable value is stored. Something that deserves to see the light of day - a potential solution to virtually all of the world's problems. The four original owners couldn't agree on what to do with it a century ago and locked it away until they could. Tragic idiots. We know better, don't we?


Be at the designated location at the agreed-upon time and make sure you're not being followed. As always, if you fail, this conversation never happened.


Themes

Crime

Properties

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Escapetalk.nl statistics

75 likes

599 visitors

58.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Damrak 247
1012ZJ, Amsterdam
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

232 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (149 rooms played)
Posted on: 2017 july 25

Geweldige, filmische, ervaring!

Wat een ontzettend gave ervaring was dit. Zoals hier al vaker wordt gezegd, vanaf het moment van reserveren tot het daadwerkelijke spelen van deze ervaring wordt de spanning perfect opgebouwd. Qua storytelling / ervaring is dit denk ik het beste wat we tot nu toe hebben meegemaakt. Geweldig. Er wordt goed gebruik gemaakt van het prachtige gebouw en er zitten enkele leuke, maar pittige puzzels in. We speelden in een nieuwe samenstelling, maar wisten toch een heel eind te komen. Terwijl we bezig waren aan de laatste puzzel liep de tijd helaas af. Maar dat maakt allemaal niks uit, dit wil je absoluut gespeeld hebben! Wel jammer dat je geen mogelijkheid hebt om even rustig na te praten / borrelen. Maar goed, daar zijn in Amsterdam verder genoeg mogelijkheden voor.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2017

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Geweldige spanningsopbouw
 • Geweldige ervaring
 • Geen ruimte om na te praten / borrelen

  egetAlexvanTendelooVictor van DoornROXEscapeExperience

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 july 04

Kluisjesmelker 👓

Tegenwoordig word er vaak gesproken over ‘experiences' in plaats van ‘escape rooms'. De lijn hiertussen is flinterdun en laat veel over voor eigen interpretatie. Echter The Vault van Sherlocked in Amsterdam is absoluut een ‘experience' 🤗!

We waren met het team ‘Nicht die Kinder!' (5 personen) in Amsterdam voor een escapedagje. Ook The Vault stond op de planning. De experience begint al ruim voor de gereserveerde datum en tijd. Je wordt via verschillende media ‘opgehyped' voor de roof van je leven. Want dat is wat je gaat doen als je The Vault gaat spelen; Een roof van een bijzonder en geheimzinnig object in de best bewaakte kluis van Amsterdam 😁Ž.

De experience begint niet zoals een gewone escape room begint. Verwacht géén ontvangstruimte óf welkomstwoordje van een gamehost. Vanaf exact de gereserveerde tijd ben jij een overvaller en wordt je meegezogen in een spannend avontuur. Je wordt gedwongen om op te gaan in je rol en het spel mee te spelen. Dit wordt op een super gave manier gedaan. Daarnaast ben je vanaf minuut 1 vergeten dat je een spel aan het spelen bent. De experience is zó echt, dat je er ook echt in gaat geloven. De locatie waar het geheel zich afspeelt is prachtig. Dit is het al van zichzelf, maar de decoraties en thematisering die zijn toegevoegd maken het helemaal af.

De escape-aspecten in de ‘kamer' – de puzzels – passen volledig in het thema en in het verhaal. Het zijn logische dingen die moeten gebeuren om de roof succesvol te laten zijn. Je speelt deze experience volgens een vaste structuur, dus je kunt stellen dat het lineair is (puzzel voor puzzel oplossen). Je merkt dat de kamer op vier personen is gebouwd, dus ik zou ook aanraden om ‘m met vier personen te spelen. Wij speelde met vijf en dat is ook prima te doen, maar vier personen heeft de voorkeur.

We wisten de roof succesvol te laten zijn én daarmee dus binnen de gegeven tijd te ontsnappen. Aan het einde wordt er kort nagepraat en wordt er een foto gemaakt. Wat ook een ontzettend groot pluspunt is van deze ‘kamer', is dat ‘ie (in tegenstelling tot bijna alle andere escape rooms in Amsterdam) volledig in het Nederlands te spelen is.

Al bij al; Een super gave ervaring. Het is absoluut de moeite waard om hiervoor naar Amsterdam te gaan ongeacht waar je vandaan komt. Dit is een echte experience van begin tot eind!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel dit spel bij voorkeur met 4 personen i.v.m. dat de kamer gebouwd is op 4 personen;
- Ga met een leuke groep, want dit zal bijdragen aan de experience;
- Ben niet bang dat je te nuchter bent om mee te gaan in het verhaal, want je komt er vanzelf helemaal in;
- Als je in Amsterdam een escape room wilt doen, doe dan deze! Dit is de beste die wij op onze escape dag in Amsterdam hebben gespeeld.

Beste mensen van Sherlocked, bedankt voor het bieden van deze toffe ervaring. Wij hebben ontzettend genoten! Wij komen zeker nog een keer terug voor de andere ‘kamer'!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 6.5


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Locatie
 • Verhaal
 • Diversiteit

  markgoedegebuureDrs-jlcsjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertMember since: 2022 January 01 (130 rooms played)
Posted on: 2022 july 04

Movie like experience

Deze kamer heb ik gespeeld met het team ''Nicht die kinder'' dit team bestaat uit 5 personen.
Voor dit dagje Amsterdam hadden we meerdere escape rooms / experience geplanned. ondanks dat ik zeer benieuwd was had ik geen specifieke verwachtingen voor ''The Vault'' maar vanaf minuut 1 voelde het als een fantastische ervaring.

Je begint je experiece op een uitermate creatieve manier die ik nog niet eerder had meegemaakt met het escape, hier krijg je een beeld van wat je missie is., Het stelen van een mysterieus object! Je word direct opgenomen in het verhaal en voelt je langzaam comfortabeler worden in je rol die je voor jezelf vorm kan geven wat ik persoonlijk super cool vond. Al gauw vergeet je dat je in een spel zit en voel je je de crimineel die je je voordoet. Alles wat het echt kon maken was ''on point'' de omgeving, de afgelegde route, het daadwerkelijke gebouw & het interieur dit maakte het meteen al indrukwekkend.

De puzzels op zich zelf waren goed afgestemd op het verhaal & het thema, het maakte het verhaal duidelijk en daarom intressanter om te spelen voor de echte storyfreaks (Just like myself), het enige punt hieraan is is dat alles per puzzel gaat stap 1 stap 2 stap 3 enzv. wij speelde deze kamer met 5 wat prima te doen was, maar de ideale groep grote zou 4 zijn.

Na dat we klaar waren met de escaperoom (Een zeer succesvolle overwinning) kregen we nog een babbeltje tijd om vragen te stellen & gingen we op de foto dit gaf me een prettig gevoel en iets wat ik in de andere escaperooms in Amsterdam enorm misten.
Alles bij elkaar maakte dit voor mij een super gave ervaring en een van mijn favoriete escaperooms, zeker de moeite waard.9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 7.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Nicht die Kinder!

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede service

  GijssambeekDrs-jlcsjephanie

Liz (2 rooms played)
Posted on: 2018 february 10

A true experience

The Vault is not your ordinary escape room. You not only have to figure out puzzles and riddles; you are on a mission! And to be on this mission you have to take on a new idenity and play your character. It is fantastic! It all almost feels real. The people who take part in the experience really stick to their character as well so it all comes together perfectly. In order to maximize the experience you really have to go with an open mind and willingness to just have FUN and talk your way through situations. I highly recommend it! The escape room in itself is also well done and informative. Lots of information is given and a thorough storyline is explained. You can tell that this escape room was well thought of not only in puzzles and riddles but in making it into a plausible situation. I was and still am very impressed.


10

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2018

Played with 6 persons

Escaped: No


 • More than your ordinary escape room
 • Rooms you can move around in

  egetVictor van Doornjose_martins

EscapiepanEscapiepanEscaperMember since: 2022 February 09 (78 rooms played)
Posted on: 2023 july 18

Was dit het?

Normaal schrijf ik nooit een review, maar om teleurstellingen te voorkomen bij mensen die er veel van verwachten, nu toch maar eentje.

Het begin was spannend, doordat je niet weet wat je kunt verwachten. De locatie waar deze escape zich in bevindt belooft veel, want deze is echt top en qua sfeer kun je hier heel veel kanten mee uit.

Maar dan begint de escape en dan valt het eigenlijk al snel tegen. Weinig sfeer en puzzels onlogisch en niet passend in het thema. Dat je deze escape enkel in het Engels kunt spelen (en dus geen puzzels in het Nederlands zoals er in andere reviews geschreven wordt), hebben we niet negatief ervaren want het was goed te volgen, ook in de interacties met de acteurs. Ook is deze kamer specifiek gericht op 4 personen, waardoor een 5e of 6e speler zich echt verloren voelt.

Helaas hebben wij geen filmische experience beleefd en hebben wij oprecht het gevoel (door alle reviews en ervaringen vanuit andere spelers) dat wij niet alles hebben meegemaakt, ondanks we (volgens de twijfelachtige game host) nog precies 1 minuut over hadden op de klok en het toch gehaald hebben.

Na een wel actief maar abrupt einde, hebben we een flinke nasmaak over gehouden aan deze kamer, zeker voor deze veeeeel te hoge prijs van 200 euro. Voor dit bedrag verwacht je namelijk een The Dome 2.0, waardoor de teleurstelling extra groot is. Hebben veel top kamers gespeeld en ook de duurde kamers. 200 hebben we nog nooit betaald, dus voor zo een hoog bedrag zo een kamer als deze verkopen, vind ik echt schandalig en is het niet waard.

Jammer dat we niet na konden praten ondanks we de laatste groep waren en er geen mogelijkheid was om een drankje te drinken.

Dus hop naar de Mac tegenover de escape en onze avond was toch nog goedgekomen.
6

Ambiance: 8.0

Game experience: 5.5

Service: 4.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Hele gave locatie met veel potentie
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Prijs
 • Slechte service
 • Onlogische puzzels

  jadelouisa

Ssshtt! Ze loopt hier....

Een verslaving moet gevoed worden... Dus ja, we gaan WEER Escapen :)

Ontvangst:
Die is er eigenlijk niet.... De start is mega origineel en brengt je helemaal in de waan dat dit allemaal echt is.
Ik heb ook geen moment het idee gehad ''oh we spelen een Escaperoom'' maar ben met volle overtuiging erin gegaan.

Kamer:
Deze is imposant. Groot, mooi, vol met techniek en toch super realistisch!
Echt heel tof dat er acteurs in het spel zitten, alle handelingen en dingen die je moet doen in het verhaal passen en niet stomweg puzzels zijn omdat er gepuzzeld moet worden.
Het verhaal is sterk en je weet vanaf moment 1 wat je doel is. Dat speelt heel fijn! Er zit een leuke spanning in het spel en heb echt enorm genoten!

Waarom dan geen volle 10 hoor ik je denken... Nou het enige wat ik ''jammer'' vond is dat het redelijk braaf bleef qua licht en geluid. Zeker richting het einde mag dat in mijn ogen allemaal wat harder en bombastischer. Zou zeker ten goede doen aan de sfeer en het moment wat er gaande is. Maar dan ben ik aan het ''mierenneuken'' :)

Conclusie:
Speel de kamer met 4 a 5 personen. Je ziet dat de kamer voor deze aantallen gebouwd en gemaakt is.
Geef je over aan het spel en laat je lekker mee slepen in het verhaal.
We hebben een zeer sterke tijd (volgens onze host) neergezet. We hadden ruim 15 min over en dat schijnt nogal goed te zijn voor deze Escaperoom. Hij is zeker uitdagend maar voor ons was alles logisch en zat de flow er het hele spel goed in.

Dank Sherlocked voor de leuke avond, wij komen ZEKER terug voor de andere kamer(s)
En ook een opdracht voor jullie... Zien jullie de verborgen hint in de foto waarin jullie getagd zijn op Instagram?


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  65:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Mag iets bombastischer

  Evelyne

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (259 rooms played)
Posted on: 2023 march 04

Deze review gebruikt heel vaak het woord 'immersive'

Ik ben allergisch voor het woord 'experience'. Het wordt vaak onterecht gebruikt door escape rooms als buzzword, maar The Vault is een perfect voorbeeld van een echte experience! Je hebt hier geen regulier ontvangst. De ervaring begint ruim van tevoren al en zet de toon op een supervette manier. Als het tijd is staan we op de afgesproken positie in de parkeergarage, klaar om te beginnen aan onze inbraak. We weten dat er in de beurs van Berlage een object bewaakt wordt dat wij koste wat het kost willen bereiken. We weten dat dit een onmogelijke inbraak zal zijn en toch doen we het. We krijgen onze briefing op een filmische wijze en worden (enigszins voorbereid) op weg gestuurd. Wat staat ons te wachten? 90 minuten later staan we met het antwoord weer verbluft buiten.

The Vault is het hoogtepunt van immersion. Door middel van een uitgebreide ervaring banen wij ons een weg naar de zwaarbewaakte kluis. De prachtige locatie laat alles echt aanvoelen, want alles wat je ziet is authentiek. Echte kluizen, echte beursruimtes, echte authentieke spullen, alles klopt. De afwerking ontbreekt hier en daar, maar heel storend is het gelukkig niet. Het decor is zo mooi dat dat al veel goed maakt. Daarbij maken licht en geluid subtiel deel uit van het spel om het naar een hoger niveau te tillen. Je hebt hier geen bombastische soundtrack, maar het geluid dat er wel is past perfect.
De kamer is door de realistische setting al enorm immersive, maar het wordt helemaal next level door de constante variatie aan interactie. Je zal je door verschillende momenten heen moeten bluffen, liegen, bedriegen, verstoppen, en verbergen. Het is niet een gevalletje van een bewaker die een keertje of twee langs komt en je dan onschuldig moet lijken ofzo. Nee, dit zijn meerdere stukken die ieder op een unieke manier interactie van je zullen vereisen als team. Als je van interactie houdt bij escape rooms, dan is dit JOUW kamer! Iedereen in ons team is daar absoluut gek op en dat maakt de ervaring zo veel beter. Sta er boven alles voor open om mee te spelen.

Het verloop bouwt op naar een filmische finale die belangrijk voelt. Op een gegeven moment ga ik geloven dat wat wat wij doen echt uit maakt. Mede door de constante variatie aan interactie en de authentieke locatie voelt het allemaal zo serieus en belangrijk.
Je hebt puzzels in de kamer, maar vaak zijn het meer opdrachten die passen in de setting. Wees bereid om het traditionele puzzelen soms los te laten en enkel te doen wat er door de kamer van je gevraagd wordt. Het is daarom ook een uitstekend voorbeeld van hoe je een lineair spelverloop perfect kan laten werken. Ik kan mij desondanks voorstellen dat dit een moeilijke kamer is. Er komt veel terug op communicatie en orde bewaren. Raak je dit kwijt, dan kan het pittig worden.
De kamer is trouwens overduidelijk gemaakt voor 4 mensen. Als je komt spelen zou ik aanraden om niet met meer en niet met minder te gaan. Het is niet heel erg als je dat niet doet, maar het boost de ervaring zeker.

Het hintsysteem is ook een grote reden dat de ervaring voor ons zo bijzonder was. Je krijgt een walkie talkie mee waarmee je in contact staat met je handlanger buiten die meer info over de inbraak heeft. Waar dit echt een domper kon zijn is dit juist een toevoeging! Door de constante communicatie heen en weer bouw je een vertrouwensband op met je handlanger. We gaan echt geven om onze missie en om een goede afronding. Onze host (Sam) had al jaren ervaring en dat viel te merken. Hij wist precies hoe hij ons in moest schatten en hoe hij ons moest begeleiden. Alle props voor hem! Na een adrenaline rush van een einde is het ons gelukt! We hebben The Vault overwonnen!

Tja, positieve reviews schrijven is moeilijk. Het voelt al snel alsof je met een lang verhaal alleen maar zit te fanboyen en eerlijk gezegd doe ik dat hier ook. Wat was dit tof! Als je een immersive ervaring wil spelen met veel gevarieerde interactie in een prachtlocatie, dan moet je The Vault spelen! Ik denk dat wij met onze host ook echt geluk gehad hebben, maar ongeacht was dit zo vet. Ga op in het spel en waan jezelf echt in dit verhaal, dan heb je de beste ervaring. Dit is een van die ervaringen waar ik weken later nog steeds over na denk. Zelden heb ik heb mij zo vermaakt bij een kamer als bij The Vault. Een must-play!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Do you like it immersive?
 • Filmische ervaring
 • Tof plot
 • Veel gevarieerde interactie
 • Meesterlijke host Sam!
 • Alles in thema
 • Prachtige locatie
 • Afwisseling
 • De intro

  Theekopje

Unieke escaperoom

De escaperoom was een super ervaring! Weinig slotjes en veel variatie in de puzzels. Echt een aanrader in combinatie met een dagje Amsterdam


Response by Sherlocked

2022 October 22

Erg fijn om te lezen! Hebben jullie vandaag (za 22 okt) gespeeld? Trouwens, binnenkort lanceren we The Alchemist, ik denk dat als jullie The Vault waardeerden om de varieteit in puzzels en de beleving, jullie die ook wel tof gaan vinden :)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Beleving

  Victor van Doorn

MreischMreischJunior EscaperMember since: 2023 March 29 (18 rooms played)
Posted on: 2024 february 17

Unieke kamer

Er is goed nagedacht over het totaal plaatje van deze kamer. De voorpret en voorbereiding vooraf, het entree, het spel en de laatste meters. De locatie is ook erg tof in het centrum van Amsterdam. In het centrum van Amsterdam zou je minder ruimte verwachten, maar de hele ervaring voelt groots en ruimtelijk aan.
Tijdens het spel zijn er wat afleidende factoren en je krijgt niet altijd mee wat de andere spelers doen. Na afloop is de volgorde van de puzzels daarentegen heel goed na te vertellen.
Een minpunt vond ik dat alles in het Engels was (inclusief instructies en hints). Opzich geen probleem, maar hier was ik niet op voorbereid. Vrienden hadden de kamer ook gespeeld en die kregen de instructies in het Nederlands. Dit is dus geheel willekeurig en afhankelijk van wie er dienst heeft (ik heb dit namelijk nagevraagd). Je kan je voorkeur doorgeven, maar vaak kunnen ze er niets meedoen omdat er veel Engels talige medewerkers meegenomen worden in het rooster.
De puzzels zelf zijn niet heel talig, maar de instructies daarentegen wel. De host deed overigens wel erg goed haar werk en speelde haar rol goed.

Al met al een toffe ervaring op een erg mooie locatie.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Lange spel(tijd) ervaring
 • Toffe voorbereiding en aanloop tot aan de kamer
 • Engels talig (dit van niet van te voren duidelijk)
 • Iets te veel afleidende factoren in de kamer

 

lmatlmatEscape GuruMember since: 2019 November 11 (159 rooms played)
Posted on: 2024 january 15

leuke kamer, met toffe elementen

Deze kamer is leuk en goed, maar niet onmiddellijk voor beginners.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2024

Played with 6 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

QDCQDCEscape ApprenticeMember since: 2024 January 07 (1 room played)
Posted on: 2024 january 07

onbeschrijfelijk

deze kamer is van begin tot eind een enorme ervaring. niet te vergelijken met elk andere kamer die ik eerder gespeeld heb


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

queenie4everqueenie4everEscape ExpertMember since: 2018 October 28 (84 rooms played)
Posted on: 2023 august 11

Gave kamer in een geweldig pand

Na de Architect wilden we toch ook de Vault spelen. Zo gezegd zo gedaan.
Je begint al een paar dagen van te voren met een briefing, mails, etc. Op de dag zelf mag je je melden voor de missie en dat hebben ze echt leuk opgezet. Je hebt al heel wat achter de rug voordat je überhaupt binnen bent!
De aankleding is goed gedaan, maar dat kan ook bijna niet anders in zo'n prachtig pand. Het verhaal zit goed in elkaar en de spanning bouwt iedere keer weer wat verder op.
Leuke combinatie van nieuwe techniek en authentieke puzzels. Goede begeleiding die het verhaal van begin tot eind meespeelt in haar rol.
We hebben genoten!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

jadelouisajadelouisaEscaperMember since: 2022 November 26 (18 rooms played)
Posted on: 2023 september 01

Een aparte kluis

Nou, we vertrokken met zn 6en naar amsterdam om in te breken bij The Vault.

Het zit in een mooie locatie, wat ook lekker het thema zet. Het decor in de kamer is onwijs mooi, en super gaaf. Alhoewel had ik niet erg het gevoel dat wij al aan het begin het verhaal in werden getrokken door de host, wat wij een beetje jammer vonden.

De manier hoe je hints kan krijgen is een leuk concept, alleen hadden wij niet echt het idee dat het voor ons werkte. Ook de puzzels waren voor ons vrij onduidelijk, wat de ervaring helaas wel een beetje verpestte. Nadat ik onwijs veel leuke en gave verhalen over deze kamer heb gehoord, vond ik het toch wel een teleurstelling.

Het is een onwijs mooie kamer met een heel leuk concept, maar je legt er best wel wat geld voor neer, wat het naar mijn mening niet per sé waard is.


Response by Sherlocked

2023 September 03

Hoi Jade Louisa, wat jammer om te horen dat de ervaring en puzzels je tegenvielen. Da's natuurlijk niet de bedoeling! Kan je me vertellen wanneer je speelde (datum


5.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 4.0

Service: 6.5


Played in July 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Mooi decor
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Prijs
 • Slechte begeleiding

 

PersephonePersephoneJunior EscaperMember since: 2023 May 29 (12 rooms played)
Posted on: 2023 september 30

De kofferbewaker

De allerbeste start van een escape room die ik ooit heb gespeeld. Met een berg aan video's en extra informatie vers in ons geheugen stonden wij te trappelen van voorpret op de parkeerplaats op het Damrak in Amsterdam. Hoewel het niet nodig is om de informatie die je eerder toegestuurd krijgt te bekijken, verhoogde het onze anticipatie enorm. De ervaring begint zo nog voordat de tijd ingaat.

De acteurs in de ruimte voegen echt enorm toe aan de beleving. Voor spelers die nog nooit met acteurs hebben gespeeld en een beetje huiverig zijn, is dit een goede manier om met deze nieuwe vorm van beleving in aanraking te komen.

De kamers zijn echt magistraal mooi. De locatie in de Beurs van Berlage is natuurlijk fantastisch, maar ook de sfeer en de afwerking van de puzzels en ruimtes was tot in de puntjes uitgewerkt. De kamer is qua verhaal gemaakt voor vier personen, maar voor sommige puzzels is een vijfde persoon juist weer handig. Beide groepsgroottes zouden goed werken. Wat ik heel tof vond aan The Vault, is dat je voor veel puzzels echt moest samenwerken en goed moest communiceren om ze op te kunnen lossen. De meeste puzzels zijn parallel, maar je dient ze wel allemaal op te lossen voor je door kan naar de volgende ruimte. Daardoor zat je nooit lang vast op één puzzel en kon je goed door wisselen.

Het verhaal zat goed in elkaar en bouwde logisch en intuïtief op door de kamer. De ontknoping van het verhaal was vrij abrupt en ook aan het einde van de kamer stonden wij even met vraagtekens of het nu afgelopen was. De host was ontzettend vriendelijk en ondanks dat er geen ruimte was om een drankje te doen, hebben we nog wel even kort nabesproken.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Team: Zero Drop Weather

Escaped: Yes


 • Origineel verhaal
 • Fantastische start van de kamer
 • Goede eerste ervaring met acteurs
 • Intuïtieve parallelle puzzels
 • Prachtig decor en locatie
 • Enigszins abrupt einde

 

Marcovh1984Marcovh1984EscaperMember since: 2023 January 03 (60 rooms played)
Posted on: 2023 july 17

Ja what happened…

Het begin is om te zeggen erg origineel en spectaculair, volle moed begin je en dan wanneer je echt in de kamer bent denk je Ooh.. locatie technisch erg mooi.. maar na mijn inzicht had het meer gemogen.. vond sommige puzzels onlogisch en niet echt bij verhaal passen… en de interactie had ook veel meer en beter gemogen..


7.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Decor
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Puzzels
 • Prijs

 

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (220 rooms played)
Posted on: 2019 october 21

Kraak de kluis

Dit was de laatste kamer die wij speelden op ons escape dagje en de reviews die we hadden gelezen waren erg wisselend. Daarom besloten we zo blanco mogelijk erin te gaan en alles op ons af te laten komen. De start van de escape is super origineel en je zit gelijk in het verhaal. Deze setting wordt ook niet meer losgelaten tot het eind van de kamer wat ik erg tof vond! Het pand waar je je in bevindt is ontzettend mooi en dit vormt dan ook wel het grootste deel van de aankleding. De ruimtes zijn ontzettend ruim. Iets te ruim naar mijn idee en de afwerking kan op veel plekken beter. Puzzels zijn van goed niveau en passen in thema en zijn erg afwisselend. Deze kamer is zeker een aanrader om mee te pakken als je in Amsterdam bent.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

MariekeMariekeEscape EnigmaMember since: 2020 March 02 (419 rooms played)
Posted on: 2023 june 05

"Ik ben kunsthandelaar en dit is mijn agent"

Dit is geen escaperoom, dit is een break-in, veel meer gericht op beleving. En een (zeker voor Nederland) originele start. Hierdoor, en door de interactie met de acteurs, wordt je meegesleept in het geheel. Je team moet infiltreren, het beveiligingsprotocol ontsleutelen, en het object te stelen. En, niet te vergeten, niet ontdekt of gepakt worden.

Nadat we alle attributen gevonden hadden (superleuk gedaan) en onszelf naar binnen gebluft, was het tijd om te missie te starten. Interactie met acteurs is niet mijn ding, maar gelukkig was de andere helft van het team hier erg goed in. Gelukkig sprak de acteur waar we het meest mee van doen hadden ook Nederlands, want voor de rest is bij Sherlocked alles in het Engels. Het is tenslotte Amsterdam...

De kamer zelf is best ruim, er wordt veel gebruik gemaakt van techniek maar ook van het authentieke decor. Ze creëren een bepaalde spanning, dat is erg leuk gedaan. Wij speelden met vier en ik denk dat de kamer hier ook op gebouwd is.

Er waren niet heel veel echte escaperoom-puzzels, het zijn ook bepaalde handelingen die je moet uitvoeren. Het is logisch wat je moet doen, dat speelt erg fijn. Volgens mij hebben we geen hints nodig gehad, maar mocht dat wel zo zijn, dan voelt dat niet aan als hints. Ik hou hier persoonlijk erg van, want hints kunnen vaak uit de beleving halen.

Ondanks het feit dat deze kamer 8 (!) jaar oud is is dit wel een ervaring die op je wishlist mag!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

IljaVKIljaVKEscape ApprenticeMember since: 2024 February 25 (14 rooms played)
Posted on: 2024 february 25

Geweldig!

Zo veel coole dingen die je moet doen. Het geeft een hele ervaring ook met acteren. Verder geweldige room, beste die ik gedaan heb.


Response by Sherlocked

2024 February 25

Wat leuk om te horen! Thanks dat je nog de moeite nam om een review achter te laten! groetjes, Victor


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Heerlijk gepuzzeld en undercover geweest

The Vault, waar acteren en puzzelen samen komt! Bij de kamer komen is en geweldige puzzel opzich zelf! Laag drempelige puzzels en niet alleen maar code slotjes invullen. Prachtig decor en een mooi verhaal!


Response by Sherlocked

2023 April 17

Thanks voor de leuke reactie! Mochten jullie nog feedback over de spelbeleving en service voor ons hebben, horen we het graag! Hartelijke groet, Victor


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:33 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

 

Liesaa_vLiesaa_vEscaperMember since: 2022 June 15 (33 rooms played)
Posted on: 2023 march 24

Een toffe experience, prima kamer

The vault is een erg unieke experience. Het unieke is dat je echt moet inbreken in het gebouw. Zonder al te veel spoilers te geven is dat wel een leuke toevoeging.

Eenmaal in de kamer zelf waren er wel wat leuke effecten. Echter miste ik wat puzzels of echt zoekwerk. De puzzels die er in zaten waren wel leuk. Maar het had wat meer gemogen van mij. Het niveau van de escape room is wel uitdagend. Als 'ervaren' spelers (gemiddeld 25 kamers) hebben we de kamer wel gehaald, maar normaal hebben we wel wat meer tijd over. Ook is het ontsnappingspercentage vrij laag bij deze kamer.

Al met al leuke kamer om te spelen. Wij hebben eerst the architect gedaan en daarna the vault, dat is wat mij betreft de juiste volgorde.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 5 persons

Team: Kartende Kakatoes

Escaped: Yes  89:00 min


 • Beleving
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verouderde techniek, kleine defecten

 

Kluisje gekraakt

Mega leuke kamer, ik snap oprecht niet waarom deze niet in de lijst staat. Wat ouder maar desondanks best moderne techniek!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:56 min

 

NiklasNiklasEscape ExpertMember since: 2021 September 26 (125 rooms played)
Posted on: 2023 april 22

Kluisje kraken?

Dit was de derde "kamer" van ons regenachtig dagje Amsterdam, en onze eerste "kamer" die we zouden gaan spelen bij Sherlocked.
Ik zeg "kamer" en niet kamer, want een simpele escaperoom is dit simpelweg niet te noemen.
Tegenwoordig wordt overal het woordje beleving/experience aan geplakt. Nou zet ik hier soms mijn vraagtekens bij, maar Sherlocked is een van die locaties die met alle recht The Vault een ervaring mag noemen.

Iets over het ontvangst en begin van het spel schrijven is lastig zonder spoilers. Het is verrassend, uniek en perfect in thema.
Na dit toffe deel van de ervaring kunnen we los en het spel houdt de kwaliteit van de intro vast. Iemand die van puzzels houdt kan beter een andere kamer kiezen. Ze zijn er wel maar zitten of zo erg in het verhaal verworven dat het niet meer als puzzel voelt, of het is juist een puzzel die je compleet anders laat denken dan dat je normaal doet. Er is voor iedereen wat wils in deze kamer en wisselt fysieke en mentale uitdagingen met elkaar af. Wij hadden gedurende het hele spel een fijne flow, en anders is er altijd een hintsysteem die je verhalend op het goede pad brengt.

Dan het decor. Tja, is het wel decor? Je bent echt op de locatie waar het verhaal zich afspeelt, en The Vault is alle behalve een klein kluisje dat biep biep zegt en na 3x de foute code invoeren blokkeert. Het spel is op een toffe manier op de locatie afgesteld en heerlijk ruim. Soms mag de afwerking wel iets beter, maar storend is het niet.

De kamer zet ook een acteur in. Dit voegt zeker wat toe qua spanning en verhaal, maar hier valt voor mijn gevoel ook nog veel te halen. Onze actrice deed het harstikke goed, en het was daarom jammer dat we haar zo weinig hebben gezien. Toch was het ook nu al een hele leuke toevoeging, mede dankzij de momenten van interactie die je hebt met je acteur.

Wij hebben erg genoten van deze ervaring, mocht het nog niet op zijn gevallen. :) Mocht je deze kamer spelen: speel hem met precies 4. Ik was eerst eigenwijs en had met drie geboekt, maar na een tip hadden we een vierde teamlid erbij en dit maakt echt een verschil. Na onze ervaring konden we helaas niet echt veel na praten met onze host. We werden op straat gezet en moesten onszelf vermaken tot we de tweede kamer op locatie mochten spelen. Dat is dan wel even jammer.

Maar wil je dus een toffe ervaring? Een keer iets anders? Je eigen film beleven? Ga dan zeker eens langs bij Sherlocked!
Bedankt voor het hosten en bouwen van deze experience en tot ziens bij The Alchemist!


Response by Sherlocked

2023 April 22

Hey Niklas, wat fijn dat jullie zo hebben genoten en dat we de label 'ervaring' waardig zijn in jullie ogen ;) Ik snap je feedback over het niet lang kunnen napraten volledig. De zeer lange reset (incl de startplek) icm de lange speelduur van The Vault zorgt er helaas voor dat we niet zo lang kunnen nakletsen. We hebben wat ideetjes om de reset wat te versnellen, dus hopelijk winnen we daar in de toekomst wat tijd mee. Thanks voor de uitgebreide review, en tot bij The Alchemist!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Een echte experience
 • Goede afwisseling van puzzels en opdrachten
 • Het begin
 • Onze actrice en host!
 • Geen ontvangstruimte

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertMember since: 2022 February 12 (101 rooms played)
Posted on: 2023 february 22

Hoe goed lul jij je eruit?

Na de twee kamers van gisteren is nu the vault aan de beurt. Voordat we de kamer gingen spelen kregen we al een hele hoop informatie via de mail. We hadden een afspraak op een specifieke locatie en we moesten hier precies om 22:03 zijn en dan zouden we verder bericht krijgen. We mochten gelijk van start en onze break in poging ging van start. We hadden geen tijd te verliezen. Dus volle vaart de trap af en op naar het desbetreffende gebouw.

Aangekomen bij de volgende locatie mochten we gelijk beginnen met bluffen. Nadat we ons naar binnen hadden gelult werd het tijd om te gaan escape. De ruimtes zien er op en top uit en de puzzels vereisen veel samenwerking en dit verliep ons als groep uitermate goed en we stonden met 15 minuten over buiten. Alle puzzels zijn goed in thema en er is ook echt wel wat fysieke inspanning vereist. Wees dus niet bang om in een shirt aan te komen want koud ga je het niet krijgen! Nadat we ‘the source' veilig hadden gesteld kregen we nog een leuke beloning en na een praatje met de host zat onze avond erop. Bedankt voor de top avond!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Prijs

 

EvelyneEvelyneEscaperMember since: 2023 February 21 (62 rooms played)
Posted on: 2023 march 10

Just like in the movies

Wow wow wow, wat een ervaring!

Van begin tot eind is het echt net of je in een film zit. Ik heb vaak niet eens door gehad dat ik een escape room (break-in eigenlijk) aan het doen was. Laat je vooral meeslepen in het verhaal!
Het verhaal is echt top en ontzettend origineel. Het is verhaal is ook rond en duidelijk.
Het decor is ontzettend mooi en hier is heel goed gebruik gemaakt van de ruimte die ze hebben en de spullen die al in he gebouw staan. Alles is goed onderhouden en schoon.
De puzzels zijn erg leuk en hebben een fijne combinatie tussen denken en doen. Het is niet allemaal super ingewikkeld (dit hangt heel erg af van waar je zelf goed in bent/ervaring in hebt) maar wel heel erg leuk om te doen. Je moet goed kunnen samenwerken en elkaars krachten gebruiken.

Ook de begeleiding is super leuk en ook de "hints" worden op een hele toffe manier gegeven. En toch voel je op momenten de spanning oplopen!

Een super leuke avond op een toffe locatie (die ik later in een serie terug zag, heel grappig).

Bedankt Sherlocked, we komen zeker terug!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Justin33Justin33Escape ApprenticeMember since: 2023 September 28 (2 rooms played)
Posted on: 2023 september 28

Hele speciale ervaring!

Deze escape room was geweldig, het heeft zo veel bijzondere elementen die je niet vaak (ik nog nooit) tegenkomt in andere escape rooms!! Het is echt een ervaring. Van begin tot eind. Het heeft klassieke puzzels, fysieke uitdagingen en veel interacties. Van alles wat! En ook super spannend.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Ervaring
 • Fysieke onderdelen
 • Verhaal

 

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (148 rooms played)
Posted on: 2023 january 17

Een vreemde kluis

Het begint vanaf minuut, je word direct in het verhaal meegenomen. En dit had ons allemaal
Op scherp gezet. Een hele mooie locatie en dat liet de adrenaline alleen maar meer door ons lijf gieren.

Gedurende het uur, zakte dit wel af. De puzzels lagen ons als team niet en dat ‘verpeste' de ervaring. Jammer want als deze iets meer aansloten hadden wij het zeker veel leuker gevonden.

Desondanks objectief bekeken is het een leuke maar vooral mooie kamer die je zeker gespeeld moet hebben. Puzzels zoals gezegd waren ok maar een top locatie!

Deze zou ik niet aanraden met twee personen te spelen. Minimaal 3 a 4 personen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great