Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Lost and Found

Volkel, Nederland

Nu gesloten

Top #11

80 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4-5)

18 jaar

Lees reviews

Meer over Lost and Found

Ooit was ons hotel een magneet voor getalenteerde flamboyante hoogvliegers maar dat veranderde allemaal op die ene avond in het najaar van 1982. De avond dat opa George aan de deur stond. Er gebeurden steeds gekkere dingen, onverklaarbare dingen zelfs. Gasten vluchtten halsoverkop en in blinde paniek lieten ze hun spullen achter. De koffers stapelden zich op en de kamers bleven leeg.

Ze zeggen wel eens dat objecten herinneringen het beste bewaren. Ken je dat gevoel dat je iets kwijt bent en daardoor bang om herinneringen te verliezen? Je hebt geluk want we hebben jouw koffer gevonden. Kom jouw koffer snel halen zodat je herinneringen niet vervagen.


Thema's

Avontuur

Hotel

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

115 likes

1143 bezoekers

95.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Aert Willemsstraat 6
5408 AL, Volkel
Nederland

Route

Route

Reserveren

Powered by onlineafspraken.nl

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

305 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (347 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 augustus 2022

Een Meesterwerk

Heel af en toe kondigt een eigenaar een kamer aan waarvan je weet dat je die, net als een goede wijn, wilt bewaren voor een goed moment.
Een kamer die je niet wilt toevoegen aan een tripje met 4 rooms, een kamer waar je naar uit wilt kijken tot het moment eindelijk daar is, een kamer waar je volledige van wilt genieten omdat je weet dat de eigenaar er alles aan gedaan heeft om ons mee te nemen in zijn creatie.

Lost & Found is voor mij juist dat en na 3 jaar wachten was het dan eindelijk zo ver.

Onthaal:

Hadden jullie een reservering? Horen we bij het open gaan van de deur.
Of kwamen jullie misschien jullie verloren koffer terug ophalen?

Ik zeg wel vaker dat het verhaal bij de deurdrempel begon, maar hier ben je geen speler, maar een gast. Je komt geen kamer spelen, je hebt een kamer geboekt of je komt solliciteren of zoals in ons geval komen we die koffer ophalen die we zoveel jaren geleden hier kwijt zijn geraakt.

Na tig excuses en de boodschap dat Harold al een jaartje ouder wordt mochten we aan ons avontuur beginnen.

Ja jullie lezen het al, het ontvangst is schitterend.
Maak je over parkeren geen zorgen, het hotel beschikt over voldoende gratis plaatsen voor het pand en uiteraard beschikken ze hier over het nodige sanitair en hebben ze een gezellige bar.

Kamer:

Met wat ondersteunde woorden van Stefan, betraden we de kamer.
Een prachtig decor ontvouwde zich voor ons en nog voor we de kans hadden om hiervan te genieten worden we meteen meegenomen in het verhaal.

Heel de kamer werkt ondersteunend en net door het ontvangst en het decor hoef je geen moeite te doen om je in te leven in het verhaal. Alles voelt echt aan, overal waar je kijkt klopt het.

De puzzel zijn van start tot finish in thema en dragen stapje voor stapje bij tot de antwoorden die we zoeken. De kamer geeft zich als het ware prijs en op die manier worden we als speler beloond in onze progressie, maar tegelijkertijd krijg je antwoorden.

De kamer is zo gebouwd dat je met momenten de parallelle toer op kan gaan of lineair kan doordoen en voor ons werkte dat perfect, net omdat je bij de juiste momenten samenkomt op een lineair stuk.
Maar wat een puzzels, makkelijk, moeilijk, samenwerken, zoeken, logisch nadenken en combineren. Alles komt aan bod maar op een manier dat je zelden ziet. Het is Stefan en zijn team gelukt om bij alles een lekkere flow te behouden en door het ontbreken van een klok heb je nergens een opgejaagd gevoel.

De kamer eindigt met een antwoord, een antwoord op al onze vragen. Een heerlijke reis doorheen Lost & Found, een reis door een mooi decor, sublieme afwerking vol kleine details, maar vooral een reis vol puzzels!

Conclusie:

Soms voelt een kamer zo echt aan dat hij niet meer gemaakt aanvoelt. Een groter compliment kan je haast niet geven.
Door het overkoepelende thema wat ze hier doorheen elke kamer doorzetten is alles 1 geheel.

Daardoor klopt de setting en het is heel slim om hieraan vast te houden.
We zijn geen spelers, maar gasten. We komen solliciteren, slapen, onze koffer halen.
Het verhaal is in eerste instantie niet enorm complex, maar als je op de details gaat letten, leven alle karakters.

Wat deze kamer heeft is een ziel!
Achter elke koffer zit een verhaal, achter elke deur een gebeurtenis en wat die zijn…
Dat mag je zelf gaan ervaren.

Net zoals vele andere rooms, bewaar hem voor een mooi moment, speel hem met mensen die kunnen waarderen wat hier gebouwd is en zoals altijd geniet van elke minuut dat je aan het escape bent.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  prvandenbergTijn10BenjaminTom AdriaensenwakkuwakkuMoessKellemansEscapElinekamer237

luuukskeluuukskeJunior EscaperLid sinds: 17 januari 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juli 2022

Flabbergasted

Wow, wat een ervaring!

Vandaag als een van de eerste groepen deze ervaring mogen ondergaan!

En dat is het!
Keer op keer weten de makers je opnieuw te verrassen.

Van begin tot eind echt in het spel gezeten.
Zelfs nog even nodig gehad om te kunnen landen.

Alles klopt gewoon, aankleding, de flow in het spel, verwerking van het verhaal.

Echt tot in de puntjes!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: EscapeTheTime

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Diversiteit

  luuukskeMarkWegkamer237sjephanieDrs-jlc

HarmsjesHarmsjesEscaperLid sinds: 22 november 2021 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2022

Als eerste mogen spelen, fantastisch!

Wij hebben een aantal maanden geleden een veiling gewonnen voor Oekraïne, hierdoor mochten we deze kamer als eerste spelen! Vandaag was de dag, wat een fantastische kamer. Bij binnenkomst is er maar 1 woord mogelijk, Wow!! Wat een werk, goed verhaal, goede uitdagende puzzels! Fantastische sfeer! Dank jullie wel voor de geweldige dag die jullie ons hebben gegeven :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  kamer237psmuldersanouksjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2022

Diskoffer

Na zo'n twee jaar geleden mijn laatste kamer te hebben gespeeld bij ‘Kamer 237' was het nu eindelijk zover om weer eens terug te gaan naar Volkel. Ik kan wel zeggen dat ik hier al jaren naar uit heb gekeken, want twee jaar geleden werd ons al verteld dat deze kamer gebouwd ging worden. Gedurende deze twee jaar heb ik alles op de voet gevolgd en de laatste tijd iedere review gelezen. Nu was het eindelijk zover, we zouden met een groep van 5 personen ‘Lost and Found' gaan spelen.

‘Lost and Found' moet een lastige klus zijn geweest voor Kamer 237, want de verwachtingen zijn enorm. Dat kan ook niet anders na al twee absolute topkamers te hebben gebouwd. Ook onze verwachtingen waren zeer hoog, maar geloof me; de verwachting wordt volledig waargemaakt!

We werden vriendelijk ontvangen door onze gamehost in het vertrouwde pand, waar ik twee jaar geleden zowat besmet ben geraakt met het escape-virus. Een simpele opdracht krijg je mee; Je komt je koffer ophalen. Altijd fijn als een escape game een duidelijk doel heeft 👌. Echter – en dat weet je eigenlijk al – zal het niet zo simpel worden. Als je vervolgens de eerste ruimte binnenstapt, wordt je omvergeblazen 😍. De decoratie is waanzinnig goed. Daarnaast draagt de belichting en het geluid bij aan een ‘Efteling-achtige' sfeer. Het is zó mooi, dat je echt even een paar minuten nodig hebt om rond te kijken en te genieten. Aanrader: Doe dat ook! Neem de tijd om gewoon even rond te kijken en te genieten.

Vervolgens begint je escape avontuur. De puzzels zijn weer ontzettend origineel en leuk om te doen. Hoewel de decoratie en afwerking zó mooi is, vind ik het moeilijk om de kamer te bestempelen als ‘belevingskamer', want eigenlijk is het ook een echte ‘puzzelkamer'. Het ligt er bij deze kamer echt aan waar je staat óf het voor jou een ‘beleving-‘ óf een ‘puzzelkamer' is. Dit heeft te maken met tweede deel van de escape room, waar je parallel moet puzzelen (= meerder puzzels tegelijkertijd oplossen). Ik zat toevallig bij een puzzel, die langzaam het verhaal vertelde, terwijl andere teamgenoten bij een puzzel zaten die enige puzzelvaardigheden vereisten. Laat ik er een positieve conclusie aan verbinden: Lost and Found is zowel geschikt voor de echte puzzelaars als de mensen die van beleving houden.

We wisten binnen de gegeven tijd uit de kamer te geraken. We hadden nog gelegenheid om na te praten met onze host en even wat te drinken. En zo heb ik na twee jaar wachten weer een top ervaring gehad bij kamer 237.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde puzzel-/belevingskamer. Kamer 237 maakt met Lost and Found de verwachtingen helemaal waar. Absolute aanrader om te gaan doen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. parallel puzzelen;
- Geschikt voor mensen die zowel van beleving- als puzzelkamers houden;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, zou ik deze als tweede spelen (als eerst; ‘Kamer 237' en als afsluiter; ‘De Conciërge').
- Probeer tijdens het puzzelen tijd te vinden om te genieten van de prachtige decoratie en details in de kamer.

Kamer 237, bedankt voor deze fijne middag. Jullie hebben de verwachtingen zeker waargemaakt én laat ons alsjeblieft niet nog eens jaren wachten op een volgende kamer 😜.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Licht en geluid
 • Decoratie
 • Thematisering
 • Afwerking
 • Details

  MarkWegRobin*sjephaniekamer237

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape LegendLid sinds: 27 september 2020 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2022

Nederland is weer een pareltje rijker!

Wauw... Hoe moet ik hier nou een review van schrijven... Wat een prachtige Escaperoom!
Ontvangst is goed, zoals altijd. Leuk in style en een gezellige babbel vooraf.
De kamer...
We kwamen onze koffer terug halen... Alleen kwamen we gaande weg meer tegen dan alleen onze koffer! Een zeer mooi uitgewerkt verhaal met bijpassende en unieke puzzels. Het decor.... HET DECOR.... DECOR!!!!!!!! Zo mooi! Er zitten in deze kamer zo veel details van de andere 2 kamers en van het verhaal en gewoon in het algemeen. Super vet gemaakt. Alle is kloppend, de flow, de puzzels, het verhaal, het licht, het geluid, de effecten. Zo mooi in balans dat je heerlijk door de kamer heen gaat.
Eigenlijk is het bizar hoe ''af'' deze kamer is gezien hij onwijs nieuw is.
Meestal heb ik wel iets dat ik anders zou doen, iets wat duidelijker kan of nog kleine updates nodig heeft. Maar nee... Deze kamer is af!
Conclusie, GA SPELEN!
Speel met 4, dit is het prettigste spelen denk ik.
Geniet van de kamer, probeer hem niet ''zo snel mogelijk'' te spelen, maar geniet ook van alles wat je ziet en wat er gebeurt.
Speel deze kamer als laatste op deze locatie... De andere 2 kamers maakt niet zo uit welke je eerst doet, maar speel deze als laatste.

We hebben onwijs genoten, en speciale dank aan ( sorry ik ben je naam kwijt, maar de dame met kort blond haar) de dame die ons heeft ontvangen en aan Bram die ons heel vriendelijk en gezellig heeft begeleid voor, in en na de kamer!

Dank Kamer 237 voor deze prachtige kamer, mogen jullie trots op zijn ❤️¸


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Dat we alles gespeeld hebben....

  Moesskamer237sjephanie

jessevdsnoekjessevdsnoekJunior EscaperLid sinds: 14 januari 2019 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2023

Je bent echt ergens anders…

Nadat we de avond ervoor hebben mogen genieten van kamer 237, hadden we nog een toegift. Ook mega uitgekeken naar deze kamer.
Bij binnenkomst merk je het al. De maker heeft er alles aan gedaan om jou ergens anders heen te brengen. Je bent op een plek wat in alles, maar ook echt in alles niet lijkt op een kamer van een pand. We zijn echt bij de gevonden voorwerpen van een prachtig hotel. Alles klopt op deze plek. De puzzels variëren in moeilijkheid, maar gelukkig hebben we de tijd om te proberen en te genieten. Dat laatste hebben we dan ook gedaan. Wederom een puik staaltje vakwerk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

  Claudiiaaa94kamer237

XOXO KittyXOXO KittyEscaperLid sinds: 06 juli 2023 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2023

Gewoon … WOW

Deze kamer was de rit absoluut waard! Wat een ervaring, wat een decor, wat een pracht! De kamer behoort toe tot één van mijn favoriete kamers! Het verhaal was prachtig en de puzzels leuk/uitdagend. De kamer is zo gebouwd dat je meerdere dingen gelijktijdig kan doen en echt wow, applausje voor de creators!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Scalebreakers

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Experience
 • Storyline

  Astradidkamer237

airbossairbossJunior EscaperLid sinds: 04 juni 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2023

Wat een details!

Ook nu weer een totaalbeleving in het hotel thema. Wat een fantastisch afgewerkte kamer. Veel details, mooie puzzels die samen het verhaal goed vertellen. Alles is zelf gemaakt dan wel 3D geprint. Goed te doen met 4 mensen. De speciale effecten zijn ook weer verbazingwekkend. Je zal dingen zien die je nog niet eerder hebt gezien.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel

  Erik1980kamer237

Jelle van DongenJelle van DongenSenior EscaperLid sinds: 15 juni 2022 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 maart 2023

Het was even zoeken naar mijn koffer

Ontvangst:

De ontvangst is zoals ik van Kamer237 gewend ben. Een hartelijk ontvangst in stijl zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt in dit Brabants hotel. De lobby is compleet in hotelsferen en dat maakt dat je gelijk ondergedompeld wordt in het verhaal. Vandaag staat Lost&Found op de planning en ik kom dan ook mijn verloren koffer ophalen. Onze host verteld dat hij de koffer wel heeft gevonden, maar helaas is het niet de goede en dus moeten we zelf maar gaan helpen om onze koffer te gaan zoeken, al zou het in dit deel van het hotel de laatste tijd een beetje spoken.

Kamer & Puzzels:

Wanneer we binnenkomen overvalt mij meteen het wow-gevoel. De eerste ruimte is prachtig ingericht en je beseft je ook meteen dat het hier wel lastig moet zijn om inderdaad een koffer te vinden. De puzzels in deze ruimte zijn origineel en erg leuk. Je moet hier ook echt wel samenwerken met je team om verder te komen. Helaas zet dit wow-gevoel zich niet door naar de rest van de kamer. De ruimtes na de eerste voldoen voor mij niet aan het niveau wat de eerste ruimte neerzet. De puzzels blijven echter wel leuk, zij het met een uitzondering. Er is 1 puzzel waarbij het absoluut niet duidelijk wordt hoever je hiermee bent en het daardoor een repetitief gevoel geeft. Uiteindelijk kom je in de laatste ruimte en hier ben je ook zo weer uit. Dit is eigenlijk echt jammer van de ruimte, aangezien hij wel goed is vormgegeven.

Over het algemeen is de kamer dus gewoon prima, maar in mijn ogen is de flow van de kamer niet in orde. Het begint echt geweldig, maar dat niveau wordt in de rest van de kamer niet meer gehaald. Het verhaal van de kamer vind ik dan wel weer creatief en dit wordt duidelijk gemaakt middels allerhande filmpjes, al betekent dit wel dat je relatief veel tijd kwijt bent aan het bekijken van al deze filmpjes.

Napraten & Conclusie:

Nadat we met nog 7 minuten over ontsnapt waren konden we nog napraten met onze host. Dit is gewoon goed en Kamer237 heeft een aparte lounge gemaakt waar je dan ook ronduit over de kamer kunt praten zonder de andere gasten van het hotel te storen. Na een drankje en een foto was het voor ons tijd om voor de laatste keer het hotel te verlaten, aangezien ik nu alle kamers hier heb gespeeld.

Concluderend is dit gewoon een goede kamer, maar er had meer ingezeten. Zoals ik eerder al zei wordt het niveau in het begin van de kamer niet doorgetrokken naar de rest van de kamer. De verdeling van puzzels is naar mijn mening dan ook scheef gezien er aan het begin en op 2/3e van de kamer het meeste zit, maar de rest van de kamer een beetje wordt vergeten naar mijn gevoel. Hierdoor zijn er grote ruimtes in de kamer waar je nog geen 3 minuten in staat en dat is zonde. De service van Kamer237 is en blijft tof en wanneer er een nieuwe kamer bijkomt, dan zal ik zeker weer reserveren.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzelverdeling is scheef
 • 1 oneindiglijkende puzzel
 • Niveau niet hetzelfde door de kamer

  Joost2Marieke

ivanavandelftivanavandelftJunior EscaperLid sinds: 22 februari 2019 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2023

Ontroerend goed!

Eindelijk mochten we weer naar het mooiste Hotel van Volkel. Waar we natuurlijk te benieuwd waren naar de nieuwste kamer; Lost & found. Met verwachtingen die door het dak gingen stapten we deze fenomenale beleving binnen.

Overrompeld door het prachtige en overprikkelende decor (Ik moet hier nog weken van bijkomen, er is zoveel te zien) stortte wij ons op de eerste puzzels. Alles viel hier naadloos samen; de spelflow, niveau van puzzelen, decor, afwerking, muziek, geluid, licht en het verhaal. Nu ben ik gek op escape rooms met een goed verhaal, unieke en originele puzzels (wat echt steeds moeilijker wordt om te bedenken) en ik ben gek op een fantastisch decor, afwerking en geluid. Eigenlijk dus gek op alles en dan wordt het moeilijk aan mijn wensenlijstje te voldoen. Maar deze escaperoom heeft het allemaal.

Na Lost & Found waren we serieus overrompeld, ontdaan en ontroerd (ik ben gek op een goed verhaal). En deze gevoelens bij elkaar hebben weinig tot geen kamers bij mij weten op te wekken. Op het moment echt mijn nummer 1.

Daarnaast wordt je in Volkel altijd met open armen ontvangen door het personeel en hebben zij een uitstekende service van begin tot het eind. Lief team van Kamer 237, enorm bedankt voor jullie gastvrijheid en jullie toffe belevingen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en beleving
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Mooi verhaal
 • Pittige maar originele puzzels
 • Uitstekend afwerkingsniveau
 • En nog veel meer

  kamer237Johan Le Van

ElfeaterElfeaterSenior EscaperLid sinds: 22 juni 2021 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2022

Ge-wel-dig

We hadden ons prima vermaakt in Kamer 237, maar we kwamen er al vlot achter dat we onze koffer kwijt waren. We hebben meteen actie ondernomen om deze terug te krijgen.

Harold van de Lost & Found is echt een prima vent, we mochten zelf mee naar de gevonden voorwerpen om onze koffer te zoeken. Maar jeetje wat zijn er veel mensen die hun spullen vergeten...

Deze escape is echt fenomenaal mooi, het had zomaar door de Efteling ontworpen kunnen zijn. De puzzels zijn echt heel tof en behoorlijk uitdagend, en het verhaal is ook erg goed.

Je hebt 80 minuten voor deze kamer, dus alle tijd. Probeer vooral gewoon echt te genieten van hoe mooi en leuk deze kamer is.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Oklahoma

Ontsnapt: Ja  63:10 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal

  patjehartje1kamer237

patjehartje1patjehartje1Senior EscaperLid sinds: 03 juni 2022 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2022

Waar is mijn koffer?!

Ik was blij om te horen dat mijn koffer terug gevonden was bij de lost & found. Hierdoor hebben wij ook nog eens een super leuk avontuur beleefd in het hotel.
Ik ben wel zonder koffer naar huis gegaan uiteindelijk maar ja de ervaring maakte alles goed.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Oklahoma

Ontsnapt: Ja  63:10 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend

  kamer237Elfeater

dayennexdayennexJunior EscaperLid sinds: 31 augustus 2019 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 september 2022

Meeslepend tot het laatste moment

Nadat ik Kamer 237 en De Conciërge had gedaan, was het dan eindelijk tijd om ook de laatste én nieuwste escape room van Kamer 237 te gaan spelen.
Het ontvangst was weer zoals gewoonlijk geheel in stijl en zelfs stafleden herkende ons nog van de vorige escape. We waren wat vroeg waardoor we vooraf nog even een drankje konden doen. We hebben over van alles gekletst en een ander stel dat De Conciërge ging doen even zenuwachtig gemaakt. Erg leuk om even samen met het personeel andere spelers alvast wat in de sfeer te laten komen.
Nadat we onze drank ophadden, kregen we een koffer toegereikt die absoluut niet van ons was. Aan ons de taak dus om onze koffer op te halen bij Harold. En toen..... toen begon het verhaal.

En wat voor een verhaal was het! Wat een prachtig afgewerkte kamer met allerlei subtiele hints en verwijzingen door het geheel heen. Ik had echt een filmische ervaring en had even het idee dat ik me in een film waande waarbij we een mysterie moesten oplossen. Echt overal was aan gedacht. De puzzels waren heerlijk in thema en er zat ook een puzzel bij waar ik toch echt even mezelf voor bij elkaar moest rapen. Zoals in eerdere reviews gezegd wordt: er zitten wel wat meer filmpjes in, maar ik vond dat deze filmpjes niet te lang waren. Ik genoot, luisterde en keek tussendoor ook weer even rond naar alles wat er in deze kamer stond. Ik heb alleen maar momenten gehad van: Wow, wat vet!, Huh hoe dan? en hoe hebben ze dit gedaan?!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ook echt weer enorm te spreken ben over deze kamer. Je ziet hoeveel tijd, liefde, energie en oog voor detail erin is gestoken bij het maken maar ook bij het draaien van de kamer. Hier zitten mensen met passie.

Na het behalen van de kamer hebben we nog even lekker door kunnen babbelen met de gamemaster. Over de kamer, dingen die we gemist hebben en waar we van stonden te kijken. Daarna is er een foto gemaakt en hebben we weer onder plaats genomen om nog even lekker een drankje te doen en verder te babbelen.

Ik kijk er nu al weer naar uit om in de toekomst een volgende kamer te kunnen en mogen spelen. Ga zo door!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

  dayennexanouk

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2022

Volkel doet het weer

We hebben er even op moeten wachten, maar gisteren konden we eindelijk Lost & Found spelen. Dat ik er zin in had was een understatement. Met De Loods, Kamer 237 en De Conciërge was de lat natuurlijk al hoog gelegd en ik had dan ook hoge verwachtingen. Op het moment dat je in de eerste kamer van deze escape room staat voel je dat je een mooi avontuur gaat beleven. Er zit weer zoveel liefde in deze escape room. In het verhaal, in de filmpjes (een verademing), in de ontvangst, in de details, in de muziek / het geluid, de puzzels, het napraten. Alles klopt. Het is helemaal af. Wij hebben met 4 man heerlijk zitten puzzelen, genoeg te doen voor iedereen.

Ga deze kamer gewoon spelen en geniet. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Ik heb er iig weer een favoriet bij. Petje af voor Stefan en z'n team. Ze hebben het weer gedaan. Ben alleen vergeten wanneer de volgende kamer te boeken is in het hotel. Kan nooit heel lang duren, toch?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Oog voor detail
 • Liefde voor escape rooms
 • Verhaal
 • Filmpjes
 • Geluid
 • Muziek
 • Puzzels
 • Beleving

  Stefan van Hultenkamer237

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juli 2022

Case closed

Toen mijn vriend en ik een hele tijd terug de Conciërge (Één van mijn lievelingskamers) gingen spelen hoorde we her en der wat verhalen over een nieuwe kamer. Vanaf dat moment hebben wij ons alleen maar verheugd op wat er komen zou, en vandaag was het dan eindelijk zo ver: Lost and Found!

We werden vriendelijk ontvangen en hadden nog even de tijd om wat te drinken voordat we onze koffer op konden halen. Want die wilde we natuurlijk wel terug hebben. Eenmaal binnen wordt je meteen herinnerd waarom je ook al weer fan bent van Kamer 237. Wat een prachtig decor! Alles ademt sfeer en je kijkt je ogen uit. Ik vind het bijzonder knap hoe hier gebruik wordt gemaakt van een bepaalde ruimte. Heerlijk om hier al puzzelend je weg naar buiten te vinden. Qua muziek, licht en effecten kom je ook zeker niets tekort. Voor mij is het totaalplaatje af.

Tijd om te genieten heb je zeker, maar de die-hard puzzelaars kunnen hier hun gang gaan. Vaak merk je dat belevingskamers wat minder nadruk leggen op de puzzels. Ik vind dit persoonlijk niet erg vervelend, maar het knappe aan deze kamer is dat je juist het totaalplaatje beleving meekrijgt door de puzzels. Deze zijn mooi in het thema verweven en stukje bij beetje krijg je hierdoor mee wat zich er allemaal afspeelt. Wel is het zo dat je parallel aan de slag kunt. Hierdoor zullen je teamgenoten die zich met een bepaald onderdeel bezig houden misschien wat meer meekrijgen dan jij, die net bij een andere puzzel bezig is. Dit is voor mij persoonlijk geen ramp, het verhaal ontvouwt zich aan het einde, en voor mij (die dus een andere puzzel aan het doen was) is het verhaal nog steeds helder. Verder vond ik ze origineel, leuk om te doen en logisch. Met een kleine 5 minuten over hebben we de kamer gehaald, en zijn we voor mijn idee nergens muurvast gelopen.

Kortom: Heerlijk puzzelen in een fantastisch decor, al lopend door een mooi verhaal. Kamer 237 did it again. Mochten er nog plannen zijn voor een volgende kamer, pakken wij met liefde de auto om terug te keren naar Volkel! We hebben genoten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel verhaal
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decor
 • Diversiteit
 • Logica
 • Details

  kamer237Drs-jlc

chriskchriskEscape ExpertLid sinds: 24 december 2017 (95 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2022

Geweldige beleving

Na Kamer 237 en de Conciërge een tijd geleden gespeeld te hebben, baalden we enorm dat we alle kamers op deze locatie gespeeld hadden. Tot dit weekend... want toen ging eindelijk Lost and Found open.
Na de geweldige ervaring in de andere twee kamers waren de verwachtingen hoog... en dat is voor de volle 100% waar gemaakt... het is ze opnieuw gelukt een fantastische escaperoom te realiseren.
De sfeer, effecten, uitwerking van het thema, afwerking van alles tot écht in ieder detail, echt fantastisch. En natuurlijk de toffe unieke puzzels niet te vergeten.
Het is geen gemakkelijke kamer en het is even hard werken als team. Maar wat een beleving was dit opnieuw.
Dikke complimenten voor de bedenkers en bouwers van deze belevenis.
Lost and Found is een absolute aanrader die écht iedereen moet gaan spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Effecten

  Drs-jlckamer237

matscobussenmatscobussenEscape ApprenticeLid sinds: 13 november 2021 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2022

Wat een beleving.

In een woord, geweldig. Beleving, spanning, oog voor detail, aankleding. Alles had deze kamer. Personeel is altijd goed en erg goed in het spelen van hun rol. Deze kamer start een nieuw tijdperk van de huidige escape rooms. Met 76 minuten de kamer gehaald. Maar dat voelde in deze kamer even niet belangrijk. Een perfecte afwisseling van voor de hand liggende stappen en ontzettend moeilijke puzzels. Stefan en collega's top werk.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  76:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  luuukskeDrs-jlc

daisydaisyEscape ApprenticeLid sinds: 16 juni 2018 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2022

Geweldig!

We keken er al even naar uit… Ons bezoek aan Lost and found. Het was het wachten meer dan waard, wat een geweldige kamer!
Het begint al bij het ontvangst, je zit gelijk in het hotel sfeertje en dat gevoel hou je vast tot je de deur van de escaperoom (helaas weer) uitstapt.
Alles klopt; het verhaal, de puzzels, de sfeer.. kortom geweldig!
Bedankt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Decor
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service

  kamer237Drs-jlc

BaksteentjeBaksteentjeEscaperLid sinds: 25 juli 2018 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2022

Fantastisch

Na heel lang wachten konden we eindelijk deze kamer spelen. Dat wachten was het meer dan waard want wat een fantastische kamer! Deze kamer is gewoon WEER een pareltje. Alles klopt, de puzzels zijn leuk en de aankleding geweldig. Het is precies wat je van kamer 237 verwacht als je de andere twee al hebt gespeeld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  kamer237Drs-jlc

GlennGlennEscaperLid sinds: 14 september 2020 (66 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juli 2022

Wat een mega ervaring!

Uiteraard lag de verwachting hoog door kamer 237, maar deze verwachting hebben ze helemaal waar gemaakt.

Aankleding:
Wat een mooie kamer! Aankleding is heel goed gedaan en tot in de perfectie uit gewerkt. Alles ziet er goed uit en je voelt je helemaal in het thema. Elke stukje van deze kamer heeft de juiste sfeer en je snapt aan de uitstraling al waarom je er juist wel of niet wilt zijn.

Puzzel:
Leuke puzzels! puzzels zijn goed bedacht en zitten lekker in het thema. Je hoeft je niet vervelen in de kamer.

Sfeer:
Heel goed uit gewerkt en heel erg passend, de kamer is gewoon helemaal af.

verhaallijn:
Je word heel goed in het verhaal mee genomen. het stukje vertellen van het verhaal zit lekker in de kamer verwerkt en stoort je niet in je werk. ik vond het verhaal ook lekker lopen en heel passend.

conclusie:
Deze kamer moet op je lijst, deze kamer komt sws in de top en dat verdient hij ook!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit

  Drs-jlckamer237

KohtafiontanKohtafiontanEscape ApprenticeLid sinds: 02 april 2024 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2024

Geweldige beleving!

We werden direct netjes ontvangen omdat we onze koffer kwijt waren en natuurlijk op konden halen. Na een welkomstdrankje zijn we onze koffer gaan zoeken.

En wat een ervaring, je werd gelijk ondergedompeld in het thema, alles werkte perfect en de puzzels waren leuk en (voor mij) origineel. Alle mechanieken werkten ook perfect samen wat ervoor zorgde dat we ook goed door konden gaan bij het oplossen van de puzzels.

Uiteindelijk gelukkig onze koffer gevonden na de geweldige ontknoping van het verhaal.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:24 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Infyria

suzyq277suzyq277EscaperLid sinds: 30 juni 2018 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 maart 2024

Koffer teruggevonden hoor!

Oef. Toch sprakeloos de kamer uitgekomen. Wat een prachtig gedecoreerde kamer is Lost and Found! Leuke verwijzingen naar de andere kamers bij Kamer 237. De algehele lijn is perfect doorgevoerd in hun kamers, kan ik persoonlijk erg goed waarderen.

De kamer is her en der pittig, maar voor de puzzelaar goed te doen. De puzzels zijn niet lineair opgebouwd, waardoor je de groep kunt opsplitsen en met meerdere puzzels tegelijkertijd bezig kunt zijn. Puzzels zijn gevarieerd, origineel en passend bij het thema.

De kamer heeft weinig echte klassieke cijfersloten en is dus meer actie/reactie.

Mijn tip: neem je tijd, kijk goed om je heen en laat het verhaal goed op je inwerken voor een optimale spelervaring.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Kittykit83

WesallWesallJunior EscaperLid sinds: 12 maart 2024 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 maart 2024

Suitcaseeeees

Biggest advantage of this room is the decor. It is a great-built hotel with many hotel stuff we expected to see. One of rooms with the best riddles in Netherlands.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Great host
 • Difficulty
 • Great service
 • Original
 • Logic

  kamer237

BSEBSEEscaperLid sinds: 18 januari 2023 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 februari 2024

Found it!

Altijd heerlijk als het verhaal begint van zodra je aanbelt, zoals elke keer bij Kamer 237 het geval is geweest.

Na de Conciërge en Kamer 237 kwamen we vandaag helaas de laatste kamer op deze fantastische locatie spelen: Lost & Found.

Kleine teleurstelling dat onze favoriete host Lisanne er vandaag niet was, maar collega Justin was een waardige vervanger!

We kwamen met een doel: onze koffer oppikken. Makkelijker gezegd dan gedaan tussen de honderden koffers die er achtergelaten werden…

De sfeer, aankleding, alle details,… we hebben onze ogen uitgekeken en enorm genoten van de hele ervaring.
We hebben puzzels gedaan die we nooit eerder tegenkwamen dus ook qua originaliteit is deze kamer super.

Het overkomt ons nu en dan dat we zo in het verhaal opgaan dat we tijd en realiteit vergeten en ons helemaal inleven. In deze kamer was dat het geval.

Service en spelbegeleiding zoals altijd top: volledig in lijn met het verhaal zodat dit de spelbeleving alleen maar versterkt.

Na het oplossen van talrijke puzzels, lukte het ons met 2 om de kamer binnen de tijd uit te spelen. Enige nadeel is dus dat we nu de 3 kamers bij Kamer 237 hebben uitgespeeld…

Team Kamer 237: het was een eer om bij jullie te gast te mogen zijn!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  76:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Lisanne was niet aanwezig vandaag!;)

  kamer237

MarkieZMarkieZEscaperLid sinds: 26 mei 2022 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2022

Weer een hele toffe kamer van Kamer 237!

Dit is de 4e kamer die we onze kinderen (16-15-13) spelen.

In Volkel zit je gelijk altijd in de sfeer als je de deur doorkomt. Alles is in stijl en de hostessen en hosts geven je het gevoel, dat het ook meteen begonnen is. Zo ook vandaag. Onze geweldige hostess Mandy, gaf onze dochter meteen al een lekker oncomfortabel gevoel. De uiteindelijke conclusie was, dat we beter maar even zelf op zoek moesten gaan naar onze koffer in Lost en Found.

Eenmaal in de kamer was het ook weer feest. Zo mooi. Sfeer, stijl en lekker puzzelen.

De puzzels zijn lineair te spelen of meerdere tegelijk, wat fijn is als je met een grotere groep bent.

We moesten even onze swung vinden, maar daarna liep de kamer lekker door.

Met nog 2 minuten op de klok kon het naborrelen beginnen. Ook hier nam
Mandy ook weer lekker de tijd en we konden zelfs de kamer nog even terug in, om nog wat terug te zien.

Enige jammere is, dat we nu alle kamers in Volkel hebben voltooit en het is te hopen dat Kamer 237 in de toekomst nog weer nieuwe kamers gaat uitbrengen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Dat we alle kamers van Kamer 237
 • gedaan hebben ???

  kamer237

TomTomJunior EscaperLid sinds: 31 juli 2023 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2023

Wat een parel!

Eindelijk was het zover, het was tijd om de laatste kamer hier te spelen. Na de geweldige ervaringen bij kamer 237 en De Conciërge
Stond ik te popelen om deze te doen. We waren met een groep van 4 waarbij er 1 bij zat die er nog nooit een escape room had gedaan.

Wat een pareltje is dit. Ik heb er echt geen woorden voor. Alles zit geweldig in mekaar. Het verhaal is heel meeslepend. Aan het einde viel alles op zijn plek en heb op sommige momenten echt enorm veel kippenvel gehad. Dit is de eerste keer dat ik zoveel emotie heb gevoeld in een escape room. Zeker als het verhaal duidelijker en duidelijker wordt. Overall gewoon weer een machtig mooie ervaring zoals we gewend zijn van Kamer 237. De score is geweldig. Het geluid is kwalitatief uitstekend. De verlichting is prachtig. En het decor is magnifiek.

Ik ervaarde de puzzels als erg pittig en het verliep af en toe stroef. Maar het was laat (laatste groep van de dag) dus we waren niet erg scherp meer. Om deze reden hebben we hem helaas niet binnen de tijd gehaald.
Maar dat maakt me niet uit want heb de hele beleving goed meegekregen!
Heb elke seconde genoten van deze prachtige kamer. De puzzels waren echt goed in thema. Ongekend. Ga dit beleven!

Bedankt voor deze geweldige ervaringen die we hebben mogen beleven. Mocht er ooit nog iets nieuws aan komen dan komen wij zo snel mogelijk weer terug!! Toppers!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Ijzersterk verhaal!
 • Puzzels prachtig in thema!
 • Beleving!!!
 • Origineel
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Logica

  kamer237

Laad meer reviews