Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Beyond Medusa's Gate (VR)

Naarden , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 4

12 year

Read reviews

More about Beyond Medusa's Gate (VR)

In an age of eloquent philosophers, merciless gods, and death-promising oracles. Somewhere on the Peloponnese peninsula, in a vast Aegean coastal cave, an old artefact has been hidden. It could be the legendary ship of the Argonauts... Using the Animus simulation program and our database of recorded genetic memories, we will send you back to Greece. Find the ship, if it exists...


VR

Themes

Adventure

History

VR

Travel

Properties

Airco available

Pregnant friendly

Wheelchair friendly

Contains elements unsuited for epilepsy.

ENFRDE

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

13 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Amsterdamsestraatweg 43d
1411 AX, Naarden
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

13 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

perryperryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (167 rooms played)
Posted on: 2021 November 22

Schitterende graphics

Dit was onze 2e VR ervaring in Naarden en net als de 1e keer was het ontvangst weer zeer vriendelijk en de begeleiding uitstekend. De locatie zelf is ook heel mooi ingericht met een ruime ontvangstruimte en een mooie VR ruimte waar echt aandacht aan is gegeven qua aankleding. Na een duidelijke uitleg over hoe de VR bril en toebehoren werkt konden wij aan de slag in de virtuele wereld van Medusa. Ik kan niets anders zeggen dan dat Ubisoft echt de mooiste graphics heeft van alle VR die ik tot nu toe heb mogen meemaken. Het beeld is werkelijk fantastisch en het is een beleving om alles om je heen te bewonderen. Ook de bediening is heel makkelijk en echt prima te doen voor alle leeftijdsgroepen. De puzzels in dit verhaal waren allemaal erg leuk en er is veel samenwerking en communicatie nodig om alles op te lossen. Dit was echt een superleuke ervaring en dit heeft ons zeker nieuwsgierig gemaakt naar nog meer VR games dus we gaan dit zeker in de toekomst weer proberen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:16 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Graphics
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Daan Wijnmaalen (2 rooms played)
Posted on: 2021 September 4

Geweldige ervaring, speelt intuitief en levensecht

One hour lock-up medewerkers geeft goeie begeleiding vooraf, is flexibel met kinderen en volwassenen en zorgt voor een prettige sfeer. De VR-games zijn ontzettend goed opgezet en met de relatief simpele en intuïtieve bediening kan je ook zonder ervaring ja al snel heel goed bewegen in het spel. Je valt levensecht, terwijl je met twee benen stevig op de grond staat ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • prettige en flexibele organisatie
 • goede en levensechte games

 

enerverend

Ik heb me nu drie keer naar Naarden laten meeslepen door mijn kleinkinderen. En, meeslepend is het om mee te doen in zo'n virtual escape game. Deze keer: Beyond Medusa's Gate. Overweldigend mooi en boeiend.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Lilly (1 room played)
Posted on: 2020 December 13

Superrrrrtof!

Het was de eerste keer voor ons, we zijn supergoed begeleid door het personeel en vonden het een coronaproof leuke ervaring. Hier kom ik zeker nog terug! Aanrader!


10

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Eng
 • Leukk

 

josjejosjeEscape GuruMember since: 2018 September 27 (160 rooms played)
Posted on: 2020 October 19

Top VR Escape

Dit is onze 4e VR escape ervaring, tevens alle 4 op deze locatie. De locatie is goed ingericht en een juiste setting gecreëerd waardoor je de game optimaal kan beleven. Beyond medusa’s gate is onze 2e game van Ubisoft en heeft onze verwachtingen zeker waargemaakt. De game is nog mooier uitgewerkt dan ‘The lost pyramid’ en er zitten meer puzzels/uitdagingen in verwerkt. Op aanraden van de eigenaar hebben we de game met 4 personen gespeeld en dat was zeker een goed advies. Het wordt een stuk leuker en er zijn genoeg uitdagingen die je ook echt met z’n vieren kunt doen. Ik kijk al uit naar de volgende VR game..


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Ilse (1 room played)
Posted on: 2020 August 30

Medusa's Gate Fantastisch!

Gisteren geweest voor onze eerste VR game! Fantastisch, tussen vier hoeken Totaal ander leven voor 1 uur Samenspel super! Wij komen snel terug voor een andere VR game! Mocht je niet zo van een escape room zijn. Dan zou ik zeker toch een keer de VR game proberen. Totale andere belevenis!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Het beeld
 • Super service door het personeel.
 • Zelfs voor beginners goed te doen.

 

Arjen (2 rooms played)
Posted on: 2020 August 31

Geweldige ervaring!

We hebben op één middag met ons gezin (2 dochters, 14 en 15 jaar) zowel een escape room als de VR game gedaan. Voor mij was het voor beide de eerste keer. Hierbij maakte de VR game nog meer indruk op me dan de escape room. Wat een geweldige ervaring! Net alsof je in Jumanji zit en echt in een ander personage bent gestapt. Nadeel van het realiteitsgehalte: ook mijn hoogtevrees had ik nog in de game (gelukkig kan je tussendoor even je headset afzetten om weer letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond te staan). Het spel was niet al te moeilijk en we kwamen er redelijk vlot doorheen. Het is echt een aanrader om als team (met 2 of 4 spelers) te doen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Anna (25 rooms played)
Posted on: 2020 August 5

Heel erg gaaf!!

Na eerst Escape the lost pyramid gespeeld te hebben, hebben we Medusa gespeeld. Ik vond de eerste al echt te gek, maar deze vond ik zelfs nog leuker!! Ook hier zag het er weer uit alsof je er echt zelf midden in staat! Het is tof om in het spel op onderzoek te gaan en zo uiteindelijk te vinden waar je naar op zoek moest. Dat geeft echt een kick! Op naar de volgende!! Gelukkig zijn er nog een heleboel keuzes, dus voorlopig blijf ik hier zeker komen! Nogmaals bedankt voor de enorme gastvrijheid :-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Heel erg mooi gemaakt en gave ervaring

De graphics zijn echt goed, je wordt echt meegenomen in het spel, tijdsbesef was echt volledig weg


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Arnoud (2 rooms played)
Posted on: 2020 July 28

Even weg van de wereld

Het leek mijn zoon van 13 en zijn beste vriend een leuke uitdaging om Medusa in de ogen te kijken en een kopje kleiner te maken. En het bleek ook een echte uitdaging: sommige opgaven (puzzels) waren best complex. Maar het teamwork was er niet minder om. Leuk om van een afstandje toe te kijken hoe ze zich samen een weg baanden door de virtuele griekse grot.


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Vriendelijke VIP-begeleiding door het personeel
 • Ruime setting in thematisch decor

 

Wat een gave ervaring

Dit was mijn eerste VR escape spel. In het begin voelde het heel onwerkelijk en raar. Op een gegeven moment ben je gewend en gaat het steeds beter. Je mag vooraf ook even oefenen in "de kleedkamer".

Het ziet er echt heel goed en spectaculair uit.
Op een gegeven moment zit je helemaal in de sfeer van het spel. Top!
Je bent echt de hele tijd bezig. Het zijn ander soort puzzels dan bij een fysieke escape room. Hier had je meer "doe" puzzels. En je moet echt samenwerken. Voor je gevoel ben je echt samen. Terwijl je toch echt op je eigen steen staat.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Peter de Bruijn (30 rooms played)
Posted on: 2020 June 16

De mooiste van Ubisoft

Ik denk dat wij één van de eersten waren die de VR games hier speelden. Alles was in ieder geval nog gloednieuw en het is allemaal super verzorgd. Je staat fysiek een paar meter van elkaar af dus ook nog eens Corona-proof. We hebben beide spellen van Ubisoft gespeeld. Een hele gave manier om een Escaperoom te spelen! Prima te doen in een uur. De lost Pyramid was iets minder indrukwekkend dan Medusa's Gate dus ik zou ze in die volgorde spelen. In het begin had ik wat moeite met de VR-bril maar nadat de lens dichter bij mijn neus werd gezet liep het soepel.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • VR als heel nieuw medium voor escaperoom
 • Ontvangst en service
 • Gezellig barretje
 • Techniek werkte perfect
 • Geklooi met VR-bril in begin

 

Saskia (30 rooms played)
Posted on: 2020 June 20

Héél erg tof spel!

Medusa's Gate was de tweede VR-game die ik speelde bij One Hour Lockup. Deze vond ik nog véél vetter dan The Lost Pyramid. De graphics zien er waanzinnig uit en je vaart bijvoorbeeld op een schip wat levensecht is :-) Zo gaaf om rond te kijken, dingen te zien rondvliegen, instorten enz. :-) Zonder al te veel verklappen, speel deze kamer, hier krijg je geen spijt van!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Prachtige graphics
 • Super service van personeel
 • Gave personages
 • Leuke spellen incl. samenwerken

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great

21 other rooms on this location