Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Maelstrom

Zwolle , The Netherlands

Permanently closed

60 minutes

3 - 7 (Recommended: 5)

16 year

Read reviews

More about Maelstrom

Welkom in de Maelstrom. Deze escape duikboot is stijlvol ingericht met als inspiratie de Nautilus van Jules Verne. De escape room wordt gekenmerkt door nauwe gangen, twee verdiepingen, ladders en puzzels die allemaal volledig thematisch verwerkt zijn. De puzzels zijn uniek en de aankleding is van ongekend hoog niveau.

Een silhouette nadert de haven, gevangen in dichte mist. De vorm van een duikboot wordt steeds sneller zichtbaar, als het vaartuig de kade nadert. De duikboot ramt zichzelf vast in de kust. Al gauw is duidelijk dat dit om de Maelstrom gaat, de laatste hoop op overwinning in de oorlog tegen het rode gevaar. Op verkenning wordt al gauw een gruwelijke ontdekking gedaan. De bemanning heeft hun leven opgeofferd en hiermee de overwinning veilig gesteld. Ter ere van dit offer is de Maelstrom beschikbaar gesteld voor het publiek, waarbij de bezoekers de laatste momenten van de bemanning naspeelt. Lukt het jullie om de laatste taak van de Maelstrom succesvol te volbrengen voordat de zuurstof opraakt, of ondergaan jullie hetzelfde lot als de dappere zeelui?

Themes

Mystery

Underwater

Science Fiction

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

6 likes

63 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Hessenweg
8028PB, Zwolle
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

20 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Rick (1 room played)
Posted on: 2017 September 19

Helemaal fantastisch!

Een paar vrienden (7 personen) van me hadden een escape room bij AKA Escape Rooms geboekt, en ik kwam als verrassing (mijn vrienden wisten niet dat ik in Nederland was, woon namelijk in het buitenland) ook meedoen. In samenwerking met het team van AKA hadden we geregeld dat ik verstopt kwam te zitten achter een deur, en dat ze door middel van een geïmproviseerde puzzel van mij en het team deze deur moesten openen. Dit was fantastisch gelukt, ik zat voordat hun de escape room in kwamen al verstopt en kon alle gesprekken volgen van ze. Toen eenmaal de deur open ging, was het opeens stil and stonden ze met verbazing te kijken. Super! Dat hadden ze niet verwacht. En de vragen die ik bedacht had vonden ze ook heel vreemd, hoe konden ze dat bij AKA Escape Rooms weten over mij? De puzzels die volgden waren super, je moet er goed bij nadenken en het vereist veel teamwork. Zeker de moeite waard om eens te doen! Team van AKA, heel erg bedankt voor alles! Super dat alles kon en dat het zo flexibel was.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2017

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • Geweldig en flexibel team
 • Super samenwerking met het team
 • Leuke en moeilijke puzzels
 • Gave decoraties en mooi thema

  project-escape-nijmegen

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertMember since: 2018 August 30 (69 rooms played)
Posted on: 2021 September 26

Top

Inmiddels al weer een jaar geleden dat wij deze kamer hebben gespeeld, en ik heb nooit meer eraan gedacht een review te schrijven. Toch nog maar even doen.

De Eigenaar is erg vriendelijk en staat volledig achter zijn kamers. De kamer zelf is inderdaad klein, maar als je ooit in een echte duikboot bent geweest snap je waarom deze kamer wat krap bemeten is. Het is echt een duikboot, en dit idee krijg je al voordat je de kamer binnengaat!

De puzzels waren minder origineel dan bij Sherlock Holmes, maar deze kamer puzzelde echt lekker weg. De flow bleef er bij ons goed in. De kamer is uitdagend, zeker niet de makkelijkste!

Hints kwamen op het juiste moment, niet te snel en niet te laat.

Al met al vond ik deze kamer echt een toppertje!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Escaped: Yes  59:11 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperMember since: 2018 August 30 (62 rooms played)
Posted on: 2020 October 6

Prachtige duikbootervaring

Wat een prachtige kamer! Alles tot in de puntjes afgewerkt, helemaal in stijl. Erg leuke en originele puzzels van niet te moeilijk tot lekker pittig. Wat een aanrader, echt top!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 3 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes


 • Prachtige aankleding
 • afwisselende puzzels

 

Walter G4IWalter G4ISenior EscaperMember since: 2018 August 29 (66 rooms played)
Posted on: 2020 October 2

Stress in een duikboot, geweldig!

Op Escaperoomday kan je natuurlijk niet zonder.........
Hier houdt men zich goed aan de Coronaregels. Bij entree ontsmetten, alles is schoon en host op afstand. De ontvangstruimte is erg saai maar netjes. Een schril contrast tot de wereld waar je daarna In terecht komt. Een perfect gehoste kamer waarbij de host zorgt dat je niet uit je flow raakt (we hadden een hint nodig omdat we niet doorhadden dat een luikje open was). Alles electronisch en prima afgewerkt. Leuke variatie in puzzels; sommige vlieg je doorheen, bij enkele moet je wat meer rondkijken in de onderzeeër om zodoende elementen te combineren. Samenwerken is een vereiste maar kijk uit voor de zeemijnen! Goed uitgewerkt thema en keurige afgewerkte kamer zonder red herrings maar met wat verrassingen. Wij komen zeker terug met een groter team (voor Frankenstein)!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Thema
 • Afwerking
 • Host
 • Gevarieerde Puzzels
 • Sfeer

 

jasmijnvwjasmijnvwJunior EscaperMember since: 2021 June 29 (16 rooms played)
Posted on: 2021 July 19

Uniek ontvangst, pittige puzzels!

Wat een ontzettend leuk ontvangst hadden wij! Je raakt er gelijk al helemaal van in de sfeer. De kamer zelf is mooi aangekleed, de achtergrondmuziek zorgt ervoor dat je de sfeer blijft proeven en lichte druk ervaart. Nou was dit een van onze eerste escaperooms en hierdoor waarschijnlijk net een te lastige kamer voor ons. De puzzels zijn ontzettend origineel, uitdagend en hierdoor best pittig voor beginnende escapers. Dit maakt de ervaring echter niet minder leuk! We stonden versteld van de ruimte waarin je speelde en welke elementen deze allemaal hadden. Deze kamer raad ik zeker aan voor escapers die een enorm leuke dag willen beleven waarbij de hersenen flink gekraakt mogen worden!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Pittige puzzels
 • Mooie aankleding
 • Goede sfeer

 

escape-fansescape-fansEscaperMember since: 2019 June 16 (60 rooms played)
Posted on: 2020 August 9

Bijzondere kamer

Een bijzonderdere duikbootkamer, die bij het begin al heel mooi start met een gekenmerkte AKA room intro; eenmaal door deze puzzels heen komen we in ruimer water ( geen zorgen je wordt niet nat) en kan je wat vrijer bewegen. Met meer dan 4 personen zou deze kamer echt te klein en krap zijn. Het gaf nu al regelmatig irritatie. De puzzels zijn creatief en goed bedacht alleen sommige zoals die met de periscoop zijn zonder uitleg erg ingewikkeld en gewoonweg onduidelijk en lastig. Jammere is dat er overal uitleg nodig is die je in de kamer op vellen kan vinden....niet echt hoe een puzzel hoort in onze ogen en maakt t jammer en zonde tijd dat je eerst een uitleg moet gaan uitpuzzelen en lezen voor je daadwerkelijk aan de puzzel kan. Helaas ook hier net zoals bij Frankensteinskamer een hele puzzel die het gewoonweg niet deed...niet werkte en daar werd van gezegd dat je hem niet nodig had om te ontsnappen...maakt t jammer dat je hem niet kan doen want tja daar is de puzzel toch voor...ook jammer was de hulp van de host: geen hints maar direct antwoorden wanneer ze zag dat iets niet lukte....nog nooit meegemaakt. Dit was erg teleurstellend....Wel weer genoten van de aankleding waar AKA ROOMS voor staat; prachtige steunpunt kamers en met winst een superlek aandenken aan de kamer mee naar huis...nu hebben we ze allemaal <3. Al met al best een leuke kamer maar ik denk dat hij echt sterker kan als je de puzzels daadwerkelijk zonder uitlegvellen zou kunnen doen.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: the gamefreakbrothers and family

Escaped: Yes  59:01 min


 • Aankleding van de kamer/ruimtes
 • Originele puzzels
 • Vriendelijke gamehost
 • Sfeer was goed passend bij t thema
 • Slechte begeleiding gamehost; antwoorden ipv hints
 • Te ingewikkelde puzzels waar uitlegvel voor nodig
 • Onduidelijke puzzels; frustrerend

 

Tamara88Tamara88Escape ExpertMember since: 2017 March 14 (117 rooms played)
Posted on: 2019 October 1

Mooooooiii!

Mijn 108e kamer en de 2e van deze dag.

Ook bij deze kamer stond ik weer versteld van hoe mooi hij was. Wederom weer nergens een los draadje of dingetje te bekennen wat er niet hoort. Alles super afgewerkt ook! Heeeeeel gaaf!
Ook bij deze kamer weer een heel aantal verschillende puzzels die weer super in het thema passen.
We waren nu al wat ingespeeld dus ook hier gingen we weer goed doorheen, nergens te lang blijven hangen en geen hints nodig gehad. We waren goed op dreef!
Met een dik kwartier over hebben we de kamer gehaald en ook deze zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in September 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  42:07 min


 • Mega mooi gemaakt
 • Top afgewerkt
 • Enthousiaste eigenaar

 

niet geschikt voor een kinderfeestje

In de wachtruimte is geen monitor, je kan niet zien wat er met de kinderen gebeurd. Er is 1 persoon van de organisatie die op een klein schermpje alle kamers in de gaten moet houden, en dan ook nog de mensen moet ontvangen en uitlaten. Niet verantwoord. Er komt ook rook in de duikboot. Een kind was opgesloten in een kleine kamer met rook. Andere kinderen moesten hem er uit halen. Hij had het echt benauwd gekregen.


Response by Swolland

2019 July 22

Goedendag eenreviewer, We vinden het jammer om te lezen dat je vrij forse kritiek op ons uit, terwijl je de escaperoom niet hebt gespeeld. We lezen veel aannames die feitelijk onwaar zijn. Misschien uit bezorgdheid voor de groep die wel speelde? Dan kunnen we je gerust stellen, onze kamers voldoen aan de bouw- en veiligheidsnormen die worden gesteld door de Nederlandse overheid. Je geeft aan dat onze medewerkster alle kamers op een "klein schermpje" in de gaten moest houden. We beschikken echter over drie werkstations, allen uitgerust met 19 inch monitoren en een extra 32 inch monitor om de escaperooms in de gaten te houden. met 7-8 camera's per kamer die, indien nodig, naar fullscreen vergroot en op infrarood gezet kunnen worden. Daarnaast hebben we een gespecialiseerd analoog geluidspaneel voor de audio. De kamers zijn bovendien volledig geautomatiseerd en voldoen aan alle gestelde veiligheidsnormen van de lokale, regionale en nationale overheid. Onze ervaren medewerkster heeft daardoor haar handen vrij als ze geen groepen ontvangt of nabespreekt en kan op rustige dagen (2 groepen verspreid over 1,5 uur in jullie geval) zonder problemen zelfstandig draaien. Je geeft aan dat er rook in de duikboot komt. Er komt absoluut geen rook in onze escaperooms. Een rookmachine simuleert rook door stoom/nevel te produceren. We snappen dat de benaming verwarrend kan zijn, maar dit is een zeer belangrijk verschil. De stoom uit onze rookmachine bestaat voornamelijk uit waterdamp en is geheel ongevaarlijk. De machine en de vloeistof voldoen aan alle Nederlandse en EU normen en wetgeving. Rook daarentegen is enorm gevaarlijk en zeer moeilijk om gecontroleerd te produceren, daarom wordt rook nooit gebruikt voor attracties. We kunnen je daarom verzekeren dat het geen rook was. Je gaf aan dat het kind dat zich benauwd voelde was opgesloten in een kleine kamer. Dit klopt niet, het kind zat in een 4 meter lange gang met een opening via een trappengat naar een andere ruimte. Hij kon met de noodknop op elk moment de duikboot verlaten. Wat echter gebeurde, was dat het kind werd buitengesloten door zijn leeftijdsgenoten. Die vonden het leuk om hem te plagen door hem op te sluiten in de vorige ruimte en de toegang tot de nieuwe ruimte te sluiten. Onze medewerkster heeft daarop besloten om de deur op afstand open te zetten, zodat hij niet langer buitengesloten was, dit heeft ze via de in-room monitor ook meegedeeld met de groep. De kinderen legden het spel daarop overigens luidkeels protesterend plat en eisten dat ze de deur weer op slot konden doen. De reden dat je in een wachtruimte geen monitors met beelden van de escaperoom ziet, is omdat wachtende groepen geen spoilers mogen zien voor de escaperoom die ze zo gaan spelen. We adverteren hier overigens ook niet mee, dus we weten niet waar de verwachting dat dit mogelijk was vandaan komt. Als laatste geef je aan dat ze de kamer niet gehaald hebben, op de foto staat echter dat ze de duikboot met 49 seconden over gehaald hebben. Dit betekent dat ze alle puzzels gehaald hebben en de kamer succesvol uitgespeeld hebben. We hopen dat we met dit antwoord duidelijkheid hebben gegeven omtrent de misvattingen die je over de veiligheid van onze escaperooms hebt. Mocht je langs willen komen en gerust gesteld willen worden door het met eigen ogen te zien, dan nodigen we je uit om langs te komen. Onze contactgegevens vind je op onze website.


3.5

Ambiance: 3.0

Game experience: 5.0

Service: 3.0


Played in July 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • onveilig

 

perryperryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (162 rooms played)
Posted on: 2019 February 24

Down periscope!

Met het binnen gaan van deze kamer heb je al het gevoel dat je een onderzeeër binnen stapt. Het begin is erg krap als je met een grotere groep bent maar als je daar eenmaal doorheen bent is alles prima te doen. Het leuke aan deze kamer is dat je meerdere puzzels tegelijk kan doen. Ook is er afwisseling in puzzels die je solo kan doen en welke je echt als team moet doen. Het steampunk duikboot thema komt goed naar voren in de aankleding van de kamer en de puzzels. In deze kamer zal je geen sloten vinden. Deze kamer is gewoon heel goed opgezet.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes  41:52 min


 • Variatie in puzzels
 • Aankleding
 • Geen sloten
 • Soms wat krap voor een grotere groep

 

ellendewildeellendewildeEscaperMember since: 2018 May 20 (83 rooms played)
Posted on: 2019 January 27

Net genoeg zuurstof

Wat lekker veel doen in deze kamer, samenwerken, goed luisteren en veel verschillende puzzels! Heel leuke snelle start van de kamer. Ruimte echt leuk aangekleed.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Team: It Takes IV

Escaped: Yes  53:00 min

 

josjejosjeEscape ExpertMember since: 2018 September 27 (143 rooms played)
Posted on: 2019 January 27

Gelukkig wel ons hoofd boven water gehouden

Leuke ervaring. Thema is goed uitgewerkt, je waant je in de wereld van de duikboot. Voor je het weet is het spel al begonnen. Gewoon lekker puzzelen terwijl je zuurstof nivo steeds meer daalt. Met voldoende logica kun je gelukkig weer op adem komen. Relaxed ontvangst met een drankje en pool wedstrijdje.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Team: It Takes IV

Escaped: Yes

 

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertMember since: 2018 January 28 (100 rooms played)
Posted on: 2018 February 4

Op en top beleving!

Ontvangst en begeleiding door een enthousiaste meid. De kamer is een onderzeeër en in plaats van tegen de klok, speel je zodat de zuurstof niet verdwijnt. Ook alle puzzels zijn in de sfeer van de onderzeeër. Al met al een kamer waar ik qua sfeer en beleving erg blij van word! Puzzels zijn origineel maar enkele puzzels zijn wat vaag en vrijwel overal is de extra uitleg (die in de kamer ligt) nodig om de puzzel op te kunnen lossen, dat vind ik als enige een minpuntje.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer en beleving is top!
 • Thema is fantastisch doorgevoerd
 • Meerdere puzzels tegelijk te spelen
 • Goede begeleiding
 • Uitleg nodig om puzzels op te lossen

 

Game wordt realiteit!

Zoals ik normaal in een game probeer te onstappen door puzzels op te lossen, zo was het nu in het echt. Fantastische ervaring, je zit volledig in het spel en het verhaal. Duikboot is erg mooi gebouwd. Puzzels zijn uitdagend, ontzettend leuk!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Verhaal
 • Uitdaging

 

Koen (1 room played)
Posted on: 2017 September 23

Gezellig voor starters en gevordenen

Dit was mijn eerste escape room ooit. Wat een geweldige ervaring was deze. Op een gegeven moment ga je helemaal mee in de illusie dat je in een duikboot zit. De puzzels waren soms wel pittig, maar des de mooier wanneer het lukte. Een echte aanrader! Ik ben nu hooked.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Begeleiding
 • Sfeer
 • Diversiteit van puzzels

 

emileemileEscaperMember since: 2018 August 11 (34 rooms played)
Posted on: 2018 August 11

Top ook kamer, super mooi gemaakt.

Heel veel originele puzzels en ipv tijd zuurstof. We komen nog wel eens terug voor de andere kamers.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Originele puzzels en aankleding.

 

wimarojawimarojaSenior EscaperMember since: 2017 September 3 (80 rooms played)
Posted on: 2017 September 3

Hele mooie aankleding en sfeer in deze room

Ontzettend leuke puzzels, echte nadenkers. Goede communicatie zo belangrijk.
Sfeer en aankleding is ook in deze kamer echt heel erg goed, al had er nog meer gedaan kunnen worden met geluid.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in July 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

De kamer zag er zeer goed uit, netjes afgewerkt. De kamer was wel aan de kleine kant waardoor je elkaar soms in de weg loopt.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in May 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

merithmerithJunior EscaperMember since: 2018 January 2 (25 rooms played)
Posted on: 2018 December 24

Mooi gebouwd

Hele leuke kamer, mooi gebouwd maar de puzzels waren best moeilijk. Soms een beetje nerd logica nodig. Maar het was erg leuk.


8.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in March 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertMember since: 2017 February 19 (136 rooms played)
Posted on: 2017 March 4

Leuke kamer met pittige puzzels als ervaren speler hadden we hier een leuk uur!! alles perfect afgewerkt en mooi uitgedachte puzzels


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Linced82Linced82Escape ExpertMember since: 2017 January 28 (153 rooms played)
Posted on: 2017 April 14

Mooie kamer, super goed gebouwd, er zitten veel leuke technische snufjes in en mooie special effects dus alles is goed doordacht door overduidelijk zeer ervaren bouwers!
Een paar puzzels waren wel op het randje van 'te ver doordacht / moeilijk' waardoor wij begrepen dat veel groepen daarop blijven hangen, dat konden wij ons goed voorstellen. Maar al met al is het zeker een aanrader, ook voor de wat gevorderde speler!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in January 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great