Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Beiren

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

26-09-2020

Statistieken

Escaperooms

18 reviews

30 kamers gespeeld

94.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


18 reviews

Klopjacht voor de vrijgezellen

Als verrassing voor een verloofd koppel namen we ze mee naar een escape room voor hun allereerste kamer. We waren in totaal met z'n 7 en voor zo een grote bende is het niet makkelijk om een goede kamer te vinden. Deze kamer leek ons ideaal na het lezen van de reviews en we kunnen het goede dat hier geschreven wordt alleen bevestigen.

De locatie kan je natuurlijk niet beter bedenken dan in de kelder van het belfort. Het onthaal was vriendelijk en we werden naar de kamer gebracht. De intro en de regels werden ons verteld in de kamer waardoor ik me moet inhouden om al niet direct overal rond te kijken en geen aandacht te schenken aan de begeleidster. De escape room start in een niet overdreven grote kamer met ramen naar 'buiten' waar je weet dat je naartoe moet geraken. Maar er is nog zoveel meer dan eerst gezien. De kamer is prachtig ingericht en is ook veel groter dan verwacht.

We hebben de kamer tot een goed einde gebracht ondanks dat slechts 2 van de 7 al escape room ervaring hadden. De anderen die geen escape rooms gewend waren, snapten vrij snel wat er met de meeste dingen moest gedaan worden en dat maakte de activiteit zeker geslaagd voor de vrijgezellen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Original
 • Difficulty
 • Storyline

 

The Box

The Box
Geplaatst op: 27 februari 2022

Een heel aparte ervaring

We hadden deze kamer gekozen als kado voor de 2 neefjes (10 en 12) en samen met onze kinderen (8 en 10) was het dus een behoorlijke klus om dit avontuur met 2 volwassenen tot een goede einde te laten komen.

Deze escape-room is niet je standaard kamer. Het duurt al even voor je het eerste raadsel nog maar gevonden hebt. Hoe en wat zal je pas duidelijk worden als je wakker wordt in deze kamer, maar de spelbegeleider legt dit ook uit op voorhand (soms iets te uitgebreid als je de aandacht van 4 kinderen moet vasthouden).

Alles in deze kamer klopt wel en je zou hier zelfs kunnen leven, wat deze setting al even uniek maakt als het feit dat je 3 zaken moet ontrafelen. Je moet niet alleen uit de kamer geraken, maar ook ontdekken hoe je erin bent gekomen en wat die kist daar doet. Deze laatste 2 zijn optioneel, maar we raden toch aan om iemand zich met de kist laten bezig te houden.

Omdat er naast het buitengeraken ook de kist was kon er makkelijker op verschillende fronten gepuzzeld worden en daarbij kwam onze groep van 6 zeker voorhanden. De kist is zelfs volledig opgelost door de kinderen zonder dat we hier zijn tussengekomen, dus overdreven moeilijk is het niet, maar je moet er wel de tijd voor nemen.
Doordat je op verschillende vlakken bezig bent, vaak ook met fysieke dingen hebben kinderen hier over het algemeen ook meer aan dan een gewone escape. Dus deze kamer komt bij de kinderen ook op 1 te staan omdat ze zoveel hebben kunnen doen.

Deze kamer zal zeker op mijn lijst komen met aanraders voor anderen zowel door de unieke setting als de manier van werken.

Nadien krijg je ook nog een duidelijk verloop hoe alles gelopen is en zelfs of je boven of onder het gemiddelde zit. Met onze groep hebben we zelfs bovengemiddeld goed gedaan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  74:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

Update is een goede verbetering

We hadden deze kamer (de 1.0 versie) eerder gedaan in 2016 en toen we hier een andere kamer hadden gedaan en te weten waren gekomen dat deze een grote update had gekregen waren we terug geïnteresseerd. Omdat onze kinderen 8 en 10 dit ook een perfect thema vonden hebben we deze kamer opnieuw gedaan samen met nog 1 volwassene en 1 kind van 10 jaar.

Aangezien mijn geheugen vrij goed is op bepaalde zaken kon ik perfect vergelijken met vroeger. En bij het binnenkomen was het al heel duidelijk dat er veel verandert was aan het uiterlijk. Zo was het veel mooier volgens het thema van Willy Wonka ingericht, konden we niet meer buiten kijken door een raam en was ook het tips systeem via telefoon overboord gegooid.

Er werd een kleine afscheiding gemaakt voor 2 delen (direct duidelijk als je binnen komt) waardoor je toch nog wat ruimte bijkrijgt naarmate je speelt, wat altijd een leuk extra element is zodat er nieuwe verwondering is naarmate je speelt.

De kamer is lineair en dat maakt het maximaal aantal spelers beperkter. Omdat we met 3 volwassenen en 3 kinderen waren, was dit te doen. Maar met enkel volwassenen, zou ik toch eerder voor maximum 4 personen aanraden als iedereen zijn steentje wilt bijdragen.

Wij zijn vlot door de kamer geraakt en hadden bijna het maandrecord in handen, maar dit is de laatste dag ons nog afhandig gemaakt. Mogelijks kwam dit ook omdat ik nog herinnerde hoe bepaalde puzzels dienden gespeeld te worden van de vorige versie.

Als ik enkele minpuntjes moet aanhalen dan toch volgende:
- we denken dat er 1 lampje defect was in het eerste raadsel wat er mogelijk voor gezorgd heeft dat we veel pogingen nodig hadden.
- we konden nadien geen gesprekje doen om de kamer te overlopen omdat hij waarschijnlijk nog de 2 andere kamers in het oog diende te houden.


Reactie door HintLabyrinth

28 februari 2022

Hallo Beiren, Bedankt om de tijd te nemen om deze zeer uitgebreide feedback te schrijven, dat vinden we altijd waardevol! Het doet ons plezier om te lezen dat je het een flinke verbetering vond. Wat betreft dat ene lampje kan ik zeggen dat dit een reservelampje betreft, zodat we snel kunnen schakelen mocht er eentje kapotgaan. Ik bekijk of we dit eventueel kunnen markeren. Alvast onze excuses dat we niet even hebben kunnen napraten, dat doen we normaal gezien zelfs heel graag. Het was toen heel druk, al mag dat uiteraard geen excuus zijn! Hopelijk tot snel in 1 van onze andere rooms. Mvg Team Hintlabyrinth


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  48:15 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Geen woordje nadien mogelijk omdat begeleider meer

  Hintlabyrinth

Secret Agent

HintLabyrinth
Geplaatst op: 27 februari 2022

Mooie logische kamer

In het verleden hadden we al kamers gedaan bij Hintlabyrint en deze kwamen niet altijd als beste naar boven, maar we hadden plots zin in een escaperoom en dus kwam deze op ons pad.

We deden deze met ons gebruikelijke 4 waaronder dus onze 2 kinderen, maar aangezien zij al meer dan 10 kamers op het actief hebben is dit geen probleem. Wij kozen dus zoals altijd ook voor de volwassen versie.
De kamer is proper ingericht zoals een kantoor en er zijn niet echt zaken die uit de toon vallen, wat de sfeer er altijd wel in houdt wat nodig is als de escape room zich op een bureau afspeelt.
Het tempo zat goed bij ons en af en toe een nodige tip zoals altijd (we proberen wel een keer zonder tips te spelen, maar dit lukt ons toch niet). Iedereen heeft zijn duit in het zakje gedaan en uiteindelijk zijn we er toch goed uit geraakt.

We werden ook aangenaam verrast door leuke puzzels waarbij er een subtiele hint in het spel zat (de ervaren escaper snapt dit mogelijks direct, maar wij hadden na een tipje toch het 'aha-effect' waardoor we direct verder konden.
We hebben ons goed geamuseerd bij deze kamer en nadien nog kunnen napraten met de begeleider omdat er toevallig geen andere kamers bezig waren. Dus dit vinden we toch aangenamer.


Reactie door HintLabyrinth

28 februari 2022

Beste Beiren, Bedankt voor je uitgebreide feedback. Het is altijd leuk te horen dat onze spelers een leuke tijd hebben beleefd. gezien de ervaring van de tieners denk ik dat ze de mad scientist of ros beiaard ook heel leuk zouden vinden( als ze deze nog niet hebben gedaan uiteraard ). Hopelijk tot snel! Mvg Team Hintlabyrinth


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Pacific Flights

Collabyrinth
Geplaatst op: 27 februari 2022

Leuke technische kamer

We hebben deze kamer gedaan met 3 volwassenen en 3 kinderen (8 en 2 keer 10) en deze kamer stelde niet teleur.
We hadden goede dingen over deze kamer gelezen en de kamer stelde niet teleur. We moesten eerst een beetje zoeken voor we in gang geraakten, maar eenmaal in de flow lukte het beter.

De puzzels zaten logisch in elkaar en werkten allemaal zoals het hoort. Ze pasten in het thema van de vluchten. Als we een hint nodig hadden werden deze ook op een cryptische manier gegeven waardoor je niet zomaar bij het handje werd genomen, maar ook daarbij diende na te denken. Wat ervoor zorgt dat je niet gewoon letterlijk moet doen wat de tip zegt.

Nadien hebben we nog gezellig de kamer kunnen overlopen, maar we vroegen ons wel af hoe het anders kon gelopen zijn. Deze kamer is mij zeker een aanrader voor anderen en de extra tijd hier hadden we effectief ook nodig.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

32 Days

Cortex - House Of Legends
Geplaatst op: 01 november 2021

Geweldige sfeer

Mijn vrouw en ik hebben al meerdere kamers op de teller staan, maar we hadden een groentje op gebied van escape-rooms mee maar ze was enorm enthousiast. Dit enthousiasme werd enkel nog maar versterkt toen we het onthaal binnen kwamen. Na de nodige uitleg werden we de kamer binnen gelaten en deze ademde sfeer uit. Zoals eerder aangehaald zou geblinddoekt binnen gebracht worden voor nog meer beleving kunnen zorgen.

De kamer zelf was voor ons heel duidelijk. Onze nieuweling die mee was moest nog bekomen en wist niet waar eerst kijken, maar we konden zelf duidelijk het overzicht houden. We gingen heel vlot door deze kamer. Voor de zeldzame keren dat we vast zaten kregen we een gepast een tip. Een tip die cryptisch was, zodat deze je ook niet letterlijk zegt wat je moet doen.

We dachten uiteindelijk supersnel bezig te zijn, maar toch was er slechts 5 minuten over op het einde. Al is er geen klok buiten als je effectief buiten komt om je tijd bij te houden. Dus we konden niet klagen van te weinig puzzels.
Spijtig was wel dat we niet konden napraten met de gamemaster omdat letterlijk 1 minuut na ons de andere kamer ook klaar was. Normaal zit er een half uur verschil op beide kamers, maar mogelijks waren de anderen iets te laat toegekomen en wij waren effectief een kwartiertje voor de starttijd aangekomen. Wel straf dat 1 gamemaster beide kamers voor zijn rekening neemt. Wij hebben hier nooit iets van ondervonden dus dat was prachtig, maar ik vraag mij wel af, hoe het loopt als er 2 groepen zijn die vaak vast zitten of nieuweling zijn.

Wij zijn zeker enthousiast en voegen de 2e kamer zeker nog toe aan onze wishlist.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Goed verhaal
 • Mooie locatie
 • Heel sfeervol
 • Goede prijs, ook met minder personen
 • Gamemaster deed 2 kamers (niks van gemerkt, maar l
 • enkele kleine afwerkingen waardoor je de techniek
 • Geen tijd bijgehouden achteraf

 

Steampunk Sabotage

Atrium Mortis
Geplaatst op: 20 augustus 2021

Leuke technische kamer

We hadden de avond ervoor nog speciaal gebeld of we konden langs komen en gelukkig kon dit nog. Na de overweldigende ervaring van 'In Flanders Fields' keken we hier ook hard naar uit. We kregen zoals eerder ook hier vriendelijk en spontaan uitleg voor de kamer (is wel nodig want je draagt een speciaal kistje mee). We werden de kamer binnen gelaten en de kamer(s) zien er echt geweldig uit. Ik ben een fan van steampunk en dus vond ik deze inkleding geweldig. De kamer is wel echter liniear en er zijn ook niet veel puzzels. De puzzels zijn soms pittig en zijn vereenvoudigd. Echter enkele kleine aanpassingen zouden duidelijker maken wat je moet doen zonder uit de toon te vallen.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heel mooie aankleding
 • Alles technisch wat in het thema past
 • Liniear verhaal
 • Relatief weinig puzzels

 

Lost in space

De Gouden Kooi - Escape games
Geplaatst op: 24 juni 2021

Niet zomaar een ruimtewandeling

Vriendelijk ontvangen zoals altijd.
We werden met ons vieren gevangen genomen en in 2 cellen gestopt. Van daaruit begon deze escaperoom waarbij je dus echt moet escapen. Ik vermeld de 2 cellen expres omdat dit het eerste is wat je ziet en waar de begeleider je in zet voordat de tijd loopt. Dus dit is geen spoiler, maar kan gezinnen met kinderen zoals ons (9 en 11jaar) voorbereiden dat ze apart zitten in het begin.
Communicatie is superbelangrijk in deze ontsnapping en er zijn verschillende zaken waarbij je niet alleen verder kan.

Deze kamer is veel technischer dan de andere kamers hier en dit past dan ook bij het thema van de ruimte. Dit was een eerste keer dat we in zulks thema zaten en zowel volwassenen als de kinderen vonden dit de max. We vonden deze kamer wel iets moeilijker dan eerdere kamers die we hier gespeeld hebben, al kan dit aan ons zelf gelegen hebben omdat we een tijd stil gestaan hebben omdat iets meerdere malen moet gebruikt worden. Maar als je er over nadenkt, is dat best wel logisch.
Kleine tip misschien voor de uitbaters is om tussen datgene wat meerdere keren moet gebruikt worden en waarop het effect heeft lijnen te schilderen zodat het visueel beter zichtbaar is dat er hiermee nog zaken worden geactiveerd.

Omdat we tegen het einde van de tijd terug op tempo kwamen kregen we nog enkele minuten cadeau waardoor we er toch uit geraakt zijn.
Het was inderdaad spijtig geweest als het ons niet was gelukt, maar toen we echt niet doorhadden dat we iets meermaals moeten gebruiken daar de tip geven had dezelfde uitkomst gehad.

Uiteindelijk een super ervaring voor ons allen en we komen zeker nog terug voor de 4de en laatste kamer hier. Waarna we kunnen overgaan tot de experiences.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel techniek
 • Originele start
 • Meermalig gebruik duidelijker maken

 

Als een dief in de nacht

Een verrassing voor de kinderen (7 en 8) en eentje die meer dan geslaagd was. Correct onthaald, al had de gamehost volgens mij de handen wel heel erg vol met de vorige escapers en zijn we uiteindelijk iets later kunnen starten dan aangegeven.

We waren deze keer de dieven die probeerden op 1u tijd de buit te bemachtigen. We namen een geweldige start waar zowat niks mis ging en we dus als een speer vooruit gingen. Halverwege het spel begonnen we toch hier en daar vast te zitten, maar met enkele subtiele tips konden we telkens op weg. Al hadden we eigenlijk dit zelf moeten zien. Dus het lag zeker niet aan de puzzels, maar eerder aan het feit dat we nog steeds zaken over het hoofd zien.

Op de allerlaatste moment hadden we nog een lichte twijfel of we nu correct gehandeld hadden en achteraf hebben ze ons gezegd dat dit wel degelijk ok was, maar door een heel kleine ingreep (stoppen geluid) was dit duidelijker geweest, want nu hadden we lichte twijfel bij het buitenkomen.
Ons wederom geweldig geamuseerd en de 2 resterende kamers gaan we hier zeker ook ooit nog eens doen. Al 2 keer dat we hier minder dan 1 minuut overhouden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Goed aanvoelen of we tips nodig hadden
 • Mooi ingericht
 • Verrassend op sommige vlakken
 • Beetje verwarring op het einde

 

In Flanders Fields

Atrium Mortis
Geplaatst op: 27 september 2020

Indrukwekkend realistisch en sfeervol

Deze kamer was nog maar een week open toen we ze boekten. Het thema spreekt me enorm aan en deze kamer is dan ook nog eens superdicht in de buurt. We deden deze kamer samen met onze kinderen (7 en 8) al hadden we hier op voorhand wel voor gebeld omdat de kamer normaal pas voor 14jaar of meer is. Omdat onze kinderen al 5 kamers hiervoor hadden gedaan en het eerstvolgende tijdsslot vrij was konden we gaan.

De ontvangst was goed in de inkomhal (tevens van de grootste indoor paintbalzaal van België) en na de introductie werden we naar de kamer gebracht waar ons het verhaal duidelijk werd gemaakt. Na de introductie gingen we de kamer binnen. Het geluid zorgde ervoor dat we onmiddellijk in de juiste setting zaten. De kogels en bommen vlogen ons rond de oren en het decor was een lust voor het oog. Er waren verschillende puzzels op te lossen en allemaal passen ze binnen het thema. De ene puzzel is al origineler dan de andere.

Omdat er in de loopgraven geen klok hangt, heb je exacte tijd, maar je krijgt wel een indicatie. Dit zorgt ervoor dat je altijd gehaast bent wat je nog meer doet opgaan in de escaperoom. We hebben de kamer uiteindelijk dankzij de tips (vermoedelijk kregen we wat extra tips vanwege ons kinderen) kunnen voltooien, maar niet zonder de nodige moeite en zweet. Maar de euforie van een geslaagde kamer was des te groter omdat het zo een prachtige kamer betrof.

We kijken al uit naar de kamers die nog zullen volgen en hopen dat deze ook van zulks niveau zullen zijn.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtige geluiden
 • Indrukwekkend decor en ook functioneel

 

Gezellige groepservaring

Deze escaperoom geboekt als deel van een volledige daguitstap samen met een ander koppel. Allemaal onze kinderen waren erbij dus waren we in totaal met z'n 8en. Daardoor was de keuze beperkt en kwamen we uit op deze kamer.

In coronatijden was er extra aandacht aan hygiëne waardoor we de escaperoom moesten doen met handschoenen, maar deze hinderden niet zoveel. Spijtig genoeg hadden ze geen kindermaten in de handschoenen.

Als we binnen kwamen was de ruimte niet supergroot waardoor we wel twijfelden of deze kamer met nog meer te spelen valt (ze zou van 3 t.e.m. 15 spelers te doen zijn). Met 4 volwassenen en 4 kinderen (6, 8, 9, 11) was het al lastig om de taken te verdelen. Toen we verder in het raadsel geraakten kwamen we nog leuke puzzels en momenten tegen, maar de kamer kon wel een opfrissing gebruiken. Een klein herstellinkje hier een likje verf daar. Het had geholpen voor wat meer sfeer.

Het is ons gelukt om buiten te geraken en nadien waren de kinderen blij, maar we hadden geen overweldigend gevoel toen we klaar waren.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mogelijk met grote groep
 • Lichtjes verouderd

 

Hunting Room

Out Of Limits
Geplaatst op: 27 september 2020

Heel sfeervol en afwisselend in de puzzels

We hadden deze kamer al eens eerder willen doen met onze kinderen, maar last minute was niet mogelijk waardoor we deze uiteindelijk iets later deden toen we met een ander koppel hadden afgesproken.

We werden vriendelijke ontvangen in een leuk ingerichte ruimte. Hier kan je ook paintball doen of een hoogteparcour dus een escape room past perfect bij dit soort activiteiten.
Starten gebeurt in een kleine ruimte, waar je snel door bent om binnen te komen in de belangrijkste ruimte. Bij binnenkomst werden we alle 4 omver geblazen door de sfeer in deze kamer. Het is een blokhut/jagershut en als je erin staat en kijkt naast de raadsels die aanwezig zijn, dan zou je je hier echt gezellig kunnen installeren.
Je zag direct meerdere raadsels mogelijk en iedereen begon verschillende raadsels op te lossen. Sommige raadsels kon je alleen doen, maar er was zelfs een raadsel bij dat minimum met 2 personen moet uitgevoerd worden (bij voorkeur zelfs met 3 of 4), dus er is zeker geluisterd naar de vorige commentaar.
Ook het hintsysteem is niet meer met briefjes onder de deur zoals eerder vermeld, dus commentaar wordt bekeken en aanpassingen gedaan waar nodig.

Uiteindelijk hebben we geflirt met de tijdslimiet waardoor we blij waren met 1 uur plezier. Nadien nog genoten van een drankje zodat we rustig konden bekomen van de zeer mooie kamer. Toen we ons drankje nog aan het nuttigen waren trok de gamehost wel al reeds naar de kamer waardoor we daar eventjes alleen stonden. Maar dit stoorde ons niet al te erg want de kamer was prachtig.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heel veel sfeer in de kamer
 • Veel zaken te doen
 • Heel afwisselende soorten puzzels
 • Geen last-minute boeking mogelijk

 

De legende van het Ros Beiaard

HintLabyrinth
Geplaatst op: 29 september 2020

Snel in elkaar geknutseld met enkele originele onderdelen

Deze kamer aangevat met toch enige verwachtigingen. De legende van de stad (ook onze stad trouwens) in een escape room gegoten. We hebben al eerder kamers hier gedaan en naarmate we meer ervaring hadden opgedaan elders wisten we toch wat er ondertussen mogelijk is in een escape room.

Je start in een vrij basic kamer waar je bijna start met een compleet onlogisch raadsel waar we echt lang op vastgezeten hebben. Hier hebben we verschillende tips moeten krijgen. We wisten waar we iets mee moesten, en waar we de info moesten uit halen, maar zagen het simpelweg niet omdat het veel te ver gezocht was. Eenmaal dit gepasseerd was raasden we eigenlijk doorheen de volledige escape room waar we soms wel degelijke puzzels tegenkwamen, maar waar door de afwerkingsgraad ons een gevoel overviel van 'dat kan toch iets netter en wat minder geknutseld'. Tot we aan het eindraadsel kwamen. We hadden vrij recent hiervoor ditzelfde raadsel tegengekomen op een andere plaats en toch zagen we het niet direct. Dus toch maar even nadenken, maar na 1 minuut kwam er al een tip binnen. We hadden het gevoel dat we bij het einde van de kamer zaten en dus weigerden we de tip te bekijken. Nog voor het ons uiteindelijk gelukt was (5-10 minuten) om het op te lossen, waren er al zeker 5 tips binnen gekomen. Terwijl we nog meer dan 20 minuten op de teller hadden.
Toen we dit opgelost hadden hadden we een sleutel in handen, maar hadden we niet door wat we er mee moesten. Dit kon ook niet anders, want het eindrelikwie ontbrak volledig. Het was stuk gegaan bij de vorige bezoekers. Maar dit is al de 3e keer op 3 kamers dat er iets stuk was.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel thema (legende van de stad)
 • Eindrelikwie stuk
 • Bijna onmogelijk openingsraadsel
 • Te snel tips geven

 

Heel goede kamer die doet zoals het hoort

We werden vriendelijk onthaald en ook onze kinderen (6 en 8) werd uitgelegd hoe alles er zou aan toe gaan. Het was niet hun eerste kamer, maar een beetje duidelijk maken hoe alles in zijn werk zou kunnen gaan was ideaal om ook hen klaar te maken voor de kamer.

We kregen een introductiefilm te zien voor we kamer binnen gingen waardoor we duidelijk wisten wat de bedoeling was.
Binnenin de kamer zag alles eruit zoals je hoort te krijgen als je schatten gaat zoeken. Er waren verschillende dingen te doen en alles viel wel correct in zijn plooi. Er was zelfs een kleine bijkomende opdracht voor de kinderen waardoor ze nog iets extra konden doen.

De tips die we kregen waren perfect getimed. We hebben het op het einde nog op een lopen gezet waardoor we nog welgeteld 18s over hadden en de ervaring dus compleet was. De host had dit mooi gezien om niet te snel, maar ook niet veel te laat een tip te geven waardoor we ook niet oneindig vast bleven zitten.

We komen zeker nog terug om andere kamers te testen want bij De Gouden Kooi weten ze hoe kamers horen zijn om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:42 min


 • Ook fysieke puzzels
 • Puzzels passen in het thema

 

Mad Scientist

HintLabyrinth
Geplaatst op: 29 september 2020

Origineel, maar lichtjes achterhaald

De kamer is degelijk ingericht, maar niet geweldig. Sommige dingen zijn zelfs verouderd. Zo was een deel van een raadsel niet meer zichtbaar door gebruik door de tijd heen, maar de gamemaster had dit zelf nog niet gezien. Deze moet dit nogthans in zijn of haar handen nemen om te resetten. De puzzels zijn wel leuk, maar alles lijkt geknutseld en niet mooi afgewerkt. Je ziet de ouderdom op de kamer reeds.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Klein defect
 • Opfrisbeurt is nodig in de kamer

 

De Laatste Ronde

Outsider Escape
Geplaatst op: 27 september 2020

Origineel thema met bijpassende puzzels

Deze kamer geboekt omdat er speciaal op de site vermeld stond dat kinderen mee konden doen. Aangezien onze kinderen (6 en 8) reeds 1 kamer gedaan hadden wouden we deze zeker doen. Ook omdat het thema van wielrennen perfect bij mezelf past.

Hier moet je niet ontsnappen binnen het uur, maar het mysterie oplossen. Dit zorgt er ook voor dat je ten alle tijden de kamer kan verlaten, wat superhandig is als je met kinderen de kamer doet.

Je komt binnen en de kamer is eerder basic. Je ziet dingen die je moet oplossen, maar de sfeer druipt er niet meteen af. Het klopt wel binnen het verhaal. De puzzels zijn logisch, zeer origineel en passen binnen het thema. De kinderen hielpen waar mogelijk en zagen zelfs zaken die we zelf niet zagen.
We hebben ons super geamuseerd en zullen later nog terugkomen als er andere kamers komen.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel thema
 • Heel kindvriendelijk
 • Afwisselend
 • Vrij eenvoudige aankleding

 

De vloek van de Farao

Center Parcs De Vossemeren
Geplaatst op: 28 september 2020

Ideaal als kennismaking

Deze escaperoom geboekt toen we een weekendje verbleven in deze Centerparcs. Dit was de eerste escape room voor onze kinderen van 6 en 8 jaar en deze kamer is bijna exact doorvoor gemaakt. Zelf hadden we ook nog niet zoveel ervaring toen we aan deze kamer begonnen.

Toen we binnen kwamen was alles mooi aangekleed en zeer correct. De puzzels waren afwisseld en pasten in het thema. Als het een eerste keer is dat je een escape room doet is deze kamer perfect. Alles zat logisch in elkaar en met behulp van enkele tips zijn we buiten geraakt waardoor onze kinderen nog enthousiaster waren om hierna nog meer kamers te doen (wat we ondertussen dus ook gedaan hebben).

Na enige ervaring zie je wel in dat deze kamer wel beperkt is en dat de sfeer nog beter kan aangekleed worden. De kamer is in een container buiten ingericht waardoor het steriel lijkt en de spontaniteit lichtjes vermindert. Ook de lengte van de kamer is aan de korte kant (ik denk dat je maar 45minuten de tijd krijgt ook).


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Kindvriendelijk
 • Beperkt aantal puzzels

 

Willy Wonka & The Chocolate Factory

HintLabyrinth
Geplaatst op: 29 september 2020

Eerste kamer ooit, maar zwak achteraf bekeken

Onze eerste kamer ooit, maar ik schrijf deze review wel heel lang na datum en nadat we reeds verschillende kamers gedaan hadden.

We gingen hier naartoe met een koppel waarvan 1 persoon al reeds een kamer gedaan had. Maar we waren dus zo goed als volledige nieuwelingen. We kregen maar een eenvoudige uitleg en vooral het ontbreken van de uitleg betreffende de noodknop ontbrak volledig.

Deze kamer heeft maar 1 ruimte en dit met een raam met zicht op straat. Er waren verschillende kleurrijke dingen te zien en we begonnen relatief goed aan de kamer. Echter 1 van de puzzels was defect (dit hebben we ondertussen in elke kamer dat we hier gespeeld hebben meegemaakt) en aangezien je moest bellen voor tips durfden we eerst niet te bellen om onze tips niet te verspillen. Na menige pogingen en verifiëren dat we toch juist waren belden we en ontdekten we dat deze puzzel defect was en we kregen een code zodat we direct de puzzel daarna konden openen.

We geraakten toch tegen het einde dachten we en we hadden een code gevonden en probeerden deze op de deur om te ontsnappen, maar omdat er niks gebeurde dachten we dat we na de code in te geven we op de knop ernaast moeten duwen om de code te activeren. De deur ging open en dachten dat we het gehaald hadden. Echter pas nadat de begeleider terug was ontdekte die dat we nog een deel niet gedaan hadden en we de deur hadden opengedaan met de noodknop. Er was nog een klein beetje tijd over voor het laatste raadsel en samen met het tijdverlies van de defecte puzzel hadden we deze kamer wel kunnen halen.

Op het moment zelf vonden we het geen slechte ervaring, maar na kennis gemaakt te hebben met een heel ander niveau aan kamers besef je dat deze escape room echt wel ondermaats was.


5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 4.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed als eerste kamer
 • Puzzel defect
 • Bellen voor tips
 • Techniek heel zichtbaar aanwezig
 • Geen uitleg over noodknop

 

0 reviews