Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Charlotte erpels

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

18-06-2020

Statistieken

Escaperooms

4 reviews

18 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


4 reviews

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 9 juli 2021

Met stip één van de betere escape rooms die we al gespeeld hebben!

De kamer was prachtig aangekleed, veel onderdelen, echt super gewoon. Er waren ook altijd filmpjes in thema die een milestone van de kamer benadrukten en een beetje context gaven binnen het verhaal. Als er een filmpje kwam, wist je dat je goed zat. We hebben een vijf-tal filmpjes gezien doorheen de hele kamer. Ze hebben nog 1 andere room, The Movies, die we zeker ook nog eens gaan boeken en spelen!


Reactie door The Push Mystery Rooms

18 oktober 2021

Dag Charlotte! Bedankt voor de mooie review. Hier word ik blij van :-)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel spelverhaal
 • Zeer enthousiaste spelbegeleider
 • Drankje nadien inbegrepen in de prijs
 • Toffe spelbespreking nadien
 • Goede mix van makkelijkere en uitdagendere puzzels
 • Filmpjes doorheen de kamer tijdens het spel
 • Zeer mooi aangekleed
 • Laatste puzzel was een tikje te moeilijk

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Lost in space

De Gouden Kooi - Escape games
Geplaatst op: 18 juni 2020

Eén van de beste escape rooms die we al gespeeld hebben!

Een escape room die zich onderscheidt van de rest door unieke puzzels aan te bieden. Heel wat sloten, maar meer dan genoeg andere puzzels die we nog niet in andere escape rooms zijn tegengekomen. Zeer vriendelijke gamemaster. Je kan in de rooms van de Gouden Kooi ook 1 of meerdere munten vinden die niets met de escape room te maken hebben, maar deze munten kan je gebruiken om in de grijpmachine een prijs te proberen winnen of er jouw drankje achteraf mee te betalen. Wij hadden een aantal minuten extra nodig om de kamer uit te spelen, maar doordat er niet direct een groep na ons kwam was dit mogelijk. Een race tegen de tijd, met voldoende te doen zodat je je niet gaat vervelen. Teamwerk is vrij belangrijk in deze room!

Kortom: Ja, wij gaan zeker de andere rooms van de Gouden Kooi boeken en spelen!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Mooi inkleding

 

Escape Wonderland

Cube Zero
Geplaatst op: 18 juni 2020

De slechtste escape room die we ooit gespeeld hebben

Als je de andere reviews over deze kamer hier leest, kan ik dit alleen maar beamen. We hadden op voorhand geen reviews opgezocht, omdat we heel last minute deze kamer hadden geboekt. We hadden hier veel van verwacht, door de professionele website en het feit dat ze ook een escape room aanboden die samenwerkte met het VTM programma "De Code van Coppens". Dit kon toch niet anders als een hele leuke room zijn? Niets was minder waar.

De kamer oogt inderdaad alsof een puber de muren heeft geschilderd met wat verf. Vele elementen waren onprofessioneel aan mekaar geplakt met lijm of tape. Door dingen te verplaatsen kon je bepaalde puzzels niet meer oplossen. Er zat helemaal geen verhaal rond de room en al zeker niet rond de puzzels. 1000 sloten, maar geen verhaal.

Voordat we aan de room begonnen vroeg de spelbegeleider ons of we al ervaring hadden in escape rooms. Op dat moment hadden we er zeker al een 15 rooms gespeeld, minstens. Er werd ons gevraagd of we bepaalde sloten kenden, dit beaamden we, maar toch werden ons de sloten opnieuw helemaal uitgelegd.

Net voor we de kamer binnenstapten, gaf de spelbegeleider ons zelfs al een tip waar we mee moesten beginnen, al wist hij dat we al meerdere rooms gespeeld hadden en zeker geen beginners waren. Helemaal niet leuk. Vanaf dan was de escape room al half verbrod voor ons. We kwamen met nog veel tijd uit de kamer, wat ook al een beetje zonde was van het geld. Doordat er een luikje in de kamer was waar een mens zeker met gemak kon doorkruipen, dachten we dat er nog een extra kamer was, maar dit bleek niet zo te zijn. Dek dit dan alsjeblieft af of zorg ervoor dat het niet zichtbaar is waardoor er geen misverstanden kunnen ontstaan. Zeer amateuristische kamer. Er is een telefoon waar je zelf moet mee bellen en dan krijg je pas een tip. De spelbegeleider kijkt niet mee, er hingen volgens ons geen camera's om te volgen en kon dus al zeker niet begeleiden of een hint geven waar nodig. Er is inderdaad ook wat wiskundige kennis voor nodig, dus voor mensen die wiskundig minder sterk in hun schoenen staan, krijg je bepaalde puzzels al niet opgelost.

Tot slot: als we buiten kwamen, hadden we verwacht de spelbegeleider te zien die ons op zijn minst feliciteerde dat we eruit geraakt waren. Ook geen spelbegeleider te bekennen. Je moest je weg terug zoeken door het gebouw naar de balie (we bevonden ons op het eerste verdiep, veel trappen en deuren, we raakten de weg een beetje kwijt). Eenmaal beneden zijn we onze tassen en jassen gaan halen. We zijn 2 spelbegeleiders gepasseerd en niemand die vroeg of we uit de room geraakt waren of hoe het geweest was. We werden half genegeerd, want er zat een ander groepje beneden te wachten om ook te spelen. We kregen echt het idee, en dat zal het ook wel zijn, dat het 1 commerciële bedoening was: geld scheppen en basta. Normaliter kan je nog even de kamer bespreken met de spelbegeleider. Dat konden wij ook niet. Oké, het zij zo, maar feliciteer de ontsnapte mensen dan op zijn minst. En "Volgende keer beter, maar goed gedaan!" voor de mensen die niet ontsnapt zijn.

We hebben onze jassen gepakt en zijn vertrokken. Zo teleurgesteld zijn we nog nooit geweest. Wij spelen nooit meer een escape room uit de "Cube" franchise. Amateuristisch en zeer onvriendelijk. We waren zo teleurgesteld en verontwaardigd dat we ergens anders last minute in Gent een andere escape room hebben geboekt. En die behoorde dan weer tot één van de beste escape rooms die we al hadden gespeeld met een uniek concept. Verspil hier je geld niet aan.


1

Sfeer: 1.0

Puzzels: 1.0

Service: 1.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Wiskundige kennis nodig om de room uit te spelen
 • Geen begeleiding indien nodig
 • Geen verhaal
 • Heel veel cijfer- en lettersloten
 • Amateuristisch
 • Onvriendelijk

 

De Alchemyst

Cube Ten
Geplaatst op: 9 juli 2021

Niet de beste escape room die we al gespeeld hebben, maar geen slechte beginnerskamer

.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ouderwetse/klassieke puzzels

 

0 reviews