Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Prison Orcus

Leuven, België

Nu geopend

60 minuten

4 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over Prison Orcus

It's 2047. As members of the Resistance against the New World Order, you and your team are set in prison on the artificial planet Orcus. You arrived on Orcus in a new transit zone and the guards will take you to Zone X, the most secure prison on the planet. Escape from Orcus or stay there for lifetime!


Thema's

Gevangenis

Ruimte

Science Fiction

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

12 likes

83 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Blijde inkomststraat 103
3000, Leuven
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 108+ kamers

11 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

ebbor16ebbor16EscaperLid sinds: 10 februari 2023 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2024

Mooie kamer


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

koen_knxkoen_knxEscaperLid sinds: 23 oktober 2022 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2023

Vlotte escaperoom

Op voorhand hadden we over deze kamer gelezen dat ze best moeilijk was, en aangezien mijn vrouw en ik niet met ons normale team gingen maar gewoon met de 4 kinderen, verwachtte ik een moeilijk uurtje. Maar niets was minder waar, we vlogen erdoor en zonder één enkele tip gekregen te hebben hadden we liefst 12 minuten over. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Was de kamer nu echt zo simpel of hadden we onszelf overtroffen ?

Om bij het begin te beginnen : er is geen leuke ontvangstruimte in de Blijde Inkomststraat, wat te vroeg komen en gezellig eerst iets drinken is er niet bij. De gamehost leek ook echt niet op zijn gemak, een vrij jonge kerel die niet goed wist wat wel en wat niet te zeggen.

Het begin was origineel maar ik kan me wel voorstellen dat het hier voor sommige ploegen al direct fout kan lopen, en je kan ook niet direct starten want je moet een paar minuten wachten op een opstartfilmpje dat je vertelt wat je moet doen. Daarna kregen we alle raadsels snel onder de knie, al leek het soms wat overweldigend maar eens je dan begon te focussen op de deelaspecten werd het snel duidelijk wat er moest gebeuren. Sommige onderdelen zagen er al goed gebruikt uit (lees : aan onderhoud toe).

Het einde was een beetje een afknapper, net als je verwachtte dat er iets heel speciaals ging gebeuren, was het plotsklaps gedaan. Zeker omdat we nog zoveel tijd over hadden was dat toch wel teleurstellend. Als je deze kamer met iets minder personen doet zal je automatisch meer tijd gebruiken, dus ik zou aanraden ze met 3 maximaal 4 te spelen.

Hopelijk maken ze de Emerantie hier snel af, dan komen we die zeker eens doen.


Reactie door Escape Room Leuven

26 oktober 2023

Beste Koen, dank u wel voor het delen van uw ervaring bij onze escaperoom in de Blijde Inkomststraat. We waarderen uw feedback en dat u de tijd heeft genomen om ons uw gedachten mee te delen. Fijn dat u met uw gezin een leuke tijd heeft gehad in onze escaperoom. Het lijkt erop dat de uitdaging vlotter is verlopen dan verwacht. Het was waarschijnlijk niet jullie eerste keer en met inzicht kan het dan vlot gaan. Was het altijd maar zo. :-) Zonder hints en dan 12 minuten over is een sterke prestatie. De ene keer zal het eens nipt zijn, de andere keer met 15 minuten over. Voor Prison Orcus is het gemiddelde: enkele minuten over. Er is inderdaad geen ruimte zodat groepen vroeger kunnen komen om rustig iets te drinken. We hebben die ruimte niet en maken dankbaar gebruik van de vele drink-locaties in Leuven waar men dit wel kan. Een sterk punt bij ons is eigenlijk dat groepen bij ons in se niet hoeven te wachten. Uw opmerkingen over de originele start en de snelheid waarmee u de raadsels heeft opgelost, zijn zeer nuttig voor ons om te weten hoe we de balans tussen moeilijkheidsgraad en toegankelijkheid kunnen verbeteren. De opmerking over het einde van het spel kunnen we begrijpen. Op een bepaald moment is het duidelijk dat het spel is afgelopen, iets dat jullie met de tijd over mogelijk nog niet hadden verwacht. Er is al lang het idee om dit iets anders te doen maar met het risico dat mensen weer spreken over een anti-climax. Laat ons zeker weten welke suggesties jullie hebben. Als we die gebruiken, zullen we dit zeker belonen. Voor de zekerheid wel melden dat deze kamer voor minimum 4 personen is, geen drie. Nogmaals bedankt voor uw feedback. Wat het ontvangst betreft, in deze periode starten er veel nieuwe gamemasters. Wie weet waren jullie één van zijn eerste Prison Orcus groepen :-) dus dat lijkt ons eerder feedback die je mag versturen via [email protected] zodat we tijdens de opleiding hier aandacht aan kunnen geven.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  48:48 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Heeft onderhoud nodig

 

SteinoSteinoEscape ApprenticeLid sinds: 07 januari 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Futuristic and complete as it should be.

Good use of the theme for all puzzles.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Experience
 • Diversity
 • Original
 • Storyline
 • 1 defective door

 

kris_verduycktkris_verduycktEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2022

Fijne kamer in aparte sfeer

Met een leuke bende deze kamer gespeeld. Puzzels waren niet overdreven moeilijk al verspeelden we ontzettend veel tijd om één puzzel zodat het op het einde iets te krap was. Zeker de moeite!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkSenior EscaperLid sinds: 03 oktober 2019 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2021

Futuristisch: leuk voor de afwisseling, maar daardoor ook extra pittig

Heel andere benadering van een escaperoom. Net andere puzzels en daardoor best lastig. Leuke ontvangst. Heel prettig.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

lien_audenaertlien_audenaertJunior EscaperLid sinds: 23 juni 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2021

Super fijn!

Leuke escaperoom!


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Difficulty

 

kristel_caenberghskristel_caenberghsSenior EscaperLid sinds: 15 februari 2020 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 september 2021

Dubbel gevoel

Hier hadden we lang naar uitgekeken, maar vermits we meestal met 2 gaan escapen, moesten we op zoek naar een gelegenheidsgroepje! Dit werd gevonden, en vorig weekend was het zover! We waren als eerste ter plaatse, kregen een vriendelijke maar heel korte ontvangst, waarop we in de gang moesten wachten. Vermits we de andere 3 kamers hier al gespeeld hebben en toen telkens heel hartelijk ontvangen werden, was dit wat vreemd. De rest van het groepje kwam aan, er werd een kort filmpje getoond, en we konden beginnen. Of ja. We zagen een bureaublad op het scherm, geen tijd, niets. Na wat proberen om te starten, werd snel duidelijk dat er iets niet klopte. We maakten de gamemaster hierop attent, niets. Een kwartier (!) later zagen we het bureaublad ineens rebooten, en het filmpje kwam weer, deze keer wél gevolgd door de tijd én konden we effectief starten! Waarom we hierop een kwartier moesten wachten.... geen idee maar opvolging was er alvast niet, we hebben meermaals geroepen dat het niet opgestart was! Kom dan even de kamer in met 'sorry, er liep iets fout'.... De kamer zelf liep vlot, mooi ineengestoken, echt high tech. Hier en daar hadden we een hint nodig, maar de puzzels waren fijn om op te lossen, met enkele heel originele ertussen! Je volgt ook mooi het verhaal. Tot bijna op het einde, er weer iets niet werkte. Nochtans vaak genoeg de juiste combinatie, niets. Achteraf bleek dat dit ook niet werkte. Maar je zit er tijd te verknoeien omdat je niets ziet gebeuren... Het einde was knap gemaakt, de babbel achteraf.... was er niet. Proficiat, foto, en terug de bureau in. 5 minuten later verbaasd dat wij er nog stonden.
Zo jammer, deze ervaring, want we weten van de 3 andere kamers dat het hier absoluut anders kan! Ik vermoed dat ze werken met jobstudenten, maar dit is toch geen fijne ervaring. Dat er iets scheelt aan de opstart, dat kan gebeuren, zeker met techniek. Dat we 15 minuten de aandacht moeten trekken, dat kan niét. We kwamen dus met zeer gemengde gevoelens buiten, ondanks dat dit toch een fijne kamer is....


Reactie door Escape Room Leuven

03 september 2021

Dag Kristel, het spijt ons dat het niet is verlopen zoals het zou moeten. De gamemaster - pas in dienst sinds de heropening - kon het technisch probleem niet alleen en snel oplossen vandaar dat het nogal duurde voordat het spel kon starten. Gelukkig zijn technische mankementen uitzonderlijk en vonden jullie de kamer zelf wel fijn. Meer suggesties en verbeterpunten mogen altijd gestuurd worden naar [email protected] Met dank.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 4.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • techniek
 • originele puzzels
 • tof begin en einde
 • verhaallijn
 • geen opvolging in het begin
 • opstart werkte niet, 1 puzzel ook niet

 

lawrence_simonslawrence_simonsEscape ExpertLid sinds: 29 november 2020 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 augustus 2021

Leuk en aanrader!

Eerste kamer van de dag. 5 minuutjes te laat, maar dat was in orde. Het was een HEEL leuke kamer.

Zo arrogant dat we zijn, we komen uit Antwerpen, zeiden we al meteen dat we geen tips nodig hadden. Gezien de start van de kamer, zijn we toch 12 minuten koppig gebleven voor we uiteindelijk een hint hebben gevraagd. Onze trots gekrenkt gingen we verder. En dan ging het snel. De flow is geweldig in de kamer en alles ziet er super uit.

Uiteindelijk wandelde we uit de kamer helemaal gehyped en dit gebeurt niet vaak meer.

Een pluim voor de charmante begeleidster die ons erna ook, na overleg met Dirk (grote baas), kon begeleiden bij de extra, last minute ter plekke geboekte kamer, de New York Bank Heist. Bedankt!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: VZW De laatboekers

Ontsnapt: Ja


 • Begeleiding
 • Puzzels
 • Decor
 • Vriendelijke mensen met passie voor het vak

 

smoothescapesmoothescapeJunior EscaperLid sinds: 14 november 2018 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2020

Voldoende hightech

Het meest typische thema van een escape nl prison maar dan in de toekomst, origineel gevonden. De puzzels passen zeker in het ontsnappingsverhaal. Niet altijd even gemakkelijk omdat het soms nogal abstract is. (knoppen ipv sloten bijv) maar een fijne en verrassende flow met een leuk einde. Heel wat technologie in deze kamer. Voorlopig geen vergelijkbare gespeeld in Vlaanderen, zeker een must-do als dit thema jou aanspreekt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • beleving
 • technologie

 

TarantinoTarantinoEscaperLid sinds: 08 september 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2020

Vernieuwend

Een nieuwere kamer hier. Aantal originele puzzels, mooie inkleding en leuk verhaal. Zeker aan te raden!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Inkleding
 • Leuke puzzels

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (165 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2020

Deze kamer mochte we testen voor de opening, maar dit zou ik niet meer doen.

Via een wedstrijd hebben we deze kamer mogen testen. Door enkele technische problemen, waren we niet echt helemaal in de sfeer en was het niet echt ons ding.
Wel heel mooi ingericht. Wie graag space thema's speelt, moet men deze zeker niet overslaan.


Reactie door Escape Room Leuven

05 juli 2021

Dag Imat, bedankt voor jouw review. In een testfase bij de opening kan er inderdaad nog iets fout gaan. Het is dan jammer dat het niet helemaal kan gespeeld worden zoals de bedoeling is maar dat weet men op voorhand. Je kan al vermoeden dat al die problemen intussen zijn opgelost. We hebben er ook uit geleerd en zullen bij een nieuwe kamer kijken hoe we dit beter kunnen aanpakken.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Nee

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig