Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Recente reviews

Een overzicht van de 50 meest recente reviews.

Lost and Found

Kamer 237

Mystery12Mystery12EscaperLid sinds: 10 oktober 2021 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2022

De beste van de 3

Ik heb de andere kamers op deze locatie ook gespeeld, deze waren ook toppers dus we gingen met hoge verwachtingen de nieuwe kamer uitproberen. Wauw! Dit is echt de beste kamer van de 3! Je denkt dat je alles gezien hebt in de andere, maar deze steekt er echt bovenuit! Alle details en het verhaal zitten super goed in elkaar. Meer woorden heb ik niet nodig om deze te omschrijven, buiten dat je deze zeker moet gedaan hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Logica
  • Spannend

 

Mijn nieuwe nummer één

WAUW! Wat is dit een fantastische kamer! Alles klopte, van ontvangst tot techniek, decor en verhaal. Ik ben enorm onder de indruk van hoe goed het verhaal bij de puzzels en de aankleding aansluit. Dat is zo ontzettend knap gedaan! Je wordt meteen in het verhaal en de locatie gezogen. De mindfuck momenten zijn echt next level! Onze enige klacht is dat we hem nu niet nog eens voor de eerste keer kunnen ervaren. Onze host was ook fantastisch, en het was ontzettend lief dat ze ons de kamer liet uitspelen ondanks dat we het niet gehaald hadden. We hopen dat Down the Hatch in de toekomst nog zo'n meesterwerk gaat bouwen, want wij missen Molly's Game nu al! Bedankt voor deze fantastische ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eskeepies

Ontsnapt: Nee


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Spannend
  • Verhaal

 

De Illusionist

De Kraakfabriek

MarindeMarindeEscape GuruLid sinds: 10 augustus 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2022

Heerlijk gepuzzeld, aanrader!

#103 We sloten onze dag bij de Kraakfabriek af bij De Illusionist. De beste kamer op deze locatie, die veel goeds beloofd voor kamers in de toekomst.

Bij binnenkomst bij de Kraakfabriek hebben we direct benoemd dat we al best wat kamers gespeeld hebben, dit omdat we gelezen hadden over te uitgebreide instructies vooraf. Bij zowel De Bunker als De Kraak werd hier goed op ingespeeld en de instructies tot een minimum beperkt. Helaas moet ik me aansluiten bij de opmerkingen die hierover gemaakt zijn met betrekking tot De Illusionist. Bij De Illusionist kun je ten eerste voor de start de volledige omvang van de kamer zien, wat gewoonweg jammer is, en ten tweede krijg je een volledige instructie over hoe je de puzzel in de eerste ruimte op moet lossen. Later lichtte onze gamemaster toe dat ze dit doen omdat ze in de eerste kamer geen hints kunnen geven, maar ik vind deze oplossing echt super zonde. Naast dat je zo het hele uitvogelen van een puzzel overslaat, weet je ook al precies wat je aan gaat treffen voordat je de ruimte betreed. Tegelijkertijd weet ik niet of we er helemaal uit waren gekomen zonder enige instructie, maar dan denk ik dat je moet concluderen dat de puzzel iets aangepast moet worden of subtiele hints in de ruimte toegevoegd moeten worden. Ik ben benieuwd of de bouwers dit met de verhuizing aan gaan passen.

Na deze start en een bekend muziekdeuntje die afbreuk deed aan de beleving voor mij, veranderde de gehele ervaring in positieve zin. De kamer was hierna logisch, mooi gemaakt en super leuk. In tegenstelling tot De Bunker en De Kraak vond ik de sfeer in deze kamer veel beter, was de afwerking netjes en vond ik verdere muziek een goede toevoeging. Ik kan het verhaal van deze kamer eigenlijk niet navertellen, maar de puzzels zijn me goed bijgebleven.

Ik vond de puzzels heel mooi gemaakt, met materialen die in de kamer passen. De flow en de rode lijn in de puzzels is heel duidelijk en passen in het thema. Ik vond de puzzels bovendien afwisselend en een leuke mix van techniek en fysieke elementen. Ook de samenwerkingselementen vond ik goed uitgevoerd en de wijze waarop een variërende moeilijkheidsgraad in de kamer was gebracht. Zelf ben ik groot fan van redeneerpuzzels dus ik was helemaal blij met dit element en ook de eindpuzzel brengt alles mooi samen.

Kortom een toffe kamer, die ik zeker aanraad! De Kraakfabriek heeft goede puzzelbedenkers en -bouwers, en laten met deze kamer een ontwikkeling zien met meer sfeer en afwerking. Ik ben benieuwd wat deze bouwers nog meer gaan laten zien in de toekomst, want dan komen we zeker terug.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  41:57 min


  • Goede puzzels
  • Afwisselende puzzels
  • Sfeer en materiaalgebruik
  • Goede service van de organisatie
  • Zichtbare contouren
  • Letterlijke instructie van de eerste puzzel

 

De Kraak

De Kraakfabriek

MarindeMarindeEscape GuruLid sinds: 10 augustus 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2022

Nieuw record neergezet

#102 Als tweede speelden we bij de Kraakfabriek De Kraak. Waar we bij De Bunker wat frustratie over hielden aan de flow en logica, was dat bij De Kraak absoluut niet het geval. In deze kamer viel alles op zijn plek, konden we de verschillende eindjes goed aan elkaar knopen en rolden we zo van de ene door naar de andere puzzel. Doordat er in de kamer genoeg te doen is, was het ons niet direct opgevallen hoe snel we waren, maar onze tijd was goed voor een nieuw record!

Net als bij De Bunker moet je in deze kamer niet te veel verwachten van de sfeer, aankleding, afwerking en muziek. De kamer is al wat ouder, het verhaal wat mager en ook hier zie je terug dat de kamer gebouwd is voor een tijdelijke locatie. Naderhand hebben we leuk nagepraat met de bouwer en gehoord over de verhuizing, die belooft veel goeds voor deze kamer en we zijn dan ook heel benieuwd wat ze er daar van gaan maken!

Deze kamer bevestigde voor mij dat ze bij de Kraakfabriek gewoon heel goed zijn in de puzzels bedenken. Er zaten een paar goede en originele puzzels in de kamer, die zorgden voor afwisselend parallel puzzelen en samenwerken als team. De kamer heeft technisch goede elementen en tegelijkertijd sleuteltjes en doe-elementen. Ik kan er eigenlijk weinig anders over zeggen, dit is gewoon een leuke kamer met sterke puzzels en een goede spel flow.

Leuk om naderhand het enthousiasme van de bouwer te zien, over zowel onze manier van spelen als zijn overwegingen rondom het bouwen en de escape wereld in het algemeen. In relatie tot nieuwere, uitgebreidere kamers met meer sfeer scoort deze kamer voor mij 'slechts' een 7,5, maar als je in de buurt bent is het een leuke kamer om mee te pakken.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  26:31 min


  • Originele puzzels
  • Afwisselende puzzels
  • Goede spel flow
  • Leuk nagepraat en goede service van de organisatie
  • Sfeer, aankleding en afwerking
  • Overzichtelijk

 

Alles klopte

Een ontzettend enthousiaste host introduceerde ons de kamer en achteraf leidde ze ons nog enthousiaster door de kamer en controll room.

De escape room klopte verder helemaal. Mooie ruimtes, leuke spellen die ook goed binnen het thema pasten. En ook met zes personen was er genoeg te doen. Ook leuke verrassingseffecten.

We waren er snel uit, maar we hadden een voldaan gevoel (hebben we wel eens anders mee gemaakt).


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Verhaal
  • Spannend

 

Mooie kamer

Mooie kamer,


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


  • Sfeer
  • Origineel

 

Haarlems Verzet

Escape Haarlem

Romana (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2022

Super!

Gave ervaring, onverwachte puzzels, maar goed in thema gebleven. Voor echte escape room liefhebbers: boeken!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

110% decor, 0% puzzels

Een vakantie naar Salou, daar mag een dagje escaperooms spelen in Barcelona natuurlijk niet in ontbreken.
We spelen 4 kamers: Alien Origin, The Brewery, Tomb hunter: Akasha’s Legend en Cybercity2049.
In Barcelona is het geen gewoonte om vroeger aanwezig te zijn of een drankje voor en/of na het spel te doen. Je komt op de afgesproken tijd, je stapt binnen en je begint meteen. Niet erg, maar houd er wel rekening mee! Wat ook bijzonder is, is dat er voor 3 van de 4 kamers geen tijdlimiet is… Je speelt de kamer gewoon uit. Alleen bij The brewery heb je de afgesproken 80 min. De andere kamers kan je dus altijd uitspelen. Leuk, maar het haalt wel het gevoel van moeten ontsnappen weg.

Safe the best of last?
Als laatste is Cybercity2049. Een kamer die op het moment van schijven op plek 5 staat in de Terpeca wereldranglijst. Je mag dus hoge verwachtingen hebben….
Deze verwachtingen zijn deels waargemaakt, maar deels ook totaal niet!

Ontvangst:
Het is inmiddels bekend. Je komt binnen, legt je spullen weg en je begint.
De sfeer bij de start is meteen lekker. Het is donker en er hangt een grimmige/serieuze sfeer.
Het personeel is in karakter en in de juiste kleding style!

Kamer:
Dit vind ik moeilijk… Laat ik met het positieve beginnen. Deze kamer (je kan het eigenlijk echt geen kamer meer noemen) is qua decor en sfeer DE ALLER MOOISTE DIE IK OOIT GEDAAN HEB!!!! Het ziet er uitzonderlijk realistisch uit en de sfeer is adem benemend!
Zoals al in andere reviews gezegd wordt, er zitten meerdere acteurs in het spel. Deze brengen spanning, maar geen jumpscares en zijn een toevoeging aan het geheel!

Dan het moeilijke deel… De gameflow. Mijn hemel wat is dit jammer… Ik wist (en de rest van mijn team ook) voor 80% van het spel totaal niet wat ik moest doen of wat ik kon doen. De flow was er niet en de puzzels zijn voor mij vaag en ondermaats. Ik baal enorm dat dit zo tegenviel… Deze kamer heeft de potentie om de beste ooit te zijn, maar omdat er geen gameflow of logica in het spel zat heb ik het toch als minder ervaren 
Begrijp me niet verkeerd. De kamer is WAANZINNIG, maar heb er toch minder van kunnen genieten omdat er erg veel frustratie in de flow zat… We hebben ook bijna 2 uur gespeeld! We hebben in die 2 uur alleen het eerste deel van het spel zelf opgelost en de rest hebben we volledig met hints moeten doen. JAMMER!

Conclusie:
Qua decor en sfeer de mooiste kamer die ik heb gedaan!
Qua gameflow een van de slechtste/frustrerendste…
Speel de kamer met 3 a 4 spelers. Geniet vooral van het decor en de sfeer. Ga deze kamer niet spelen voor de puzzels. Deze zijn er nauwelijks en zijn wat ons betreft echt geen 5e plek van de wereld waardig. Gemixte feelings… Maar we hebben we ENORM van de kamer genoten!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Spannend
  • Puzzels
  • Onlogische puzzels

  De Milde Dictator

Duistere Tombe

Een vakantie naar Salou, daar mag een dagje escaperooms spelen in Barcelona natuurlijk niet in ontbreken.
We spelen 4 kamers: Alien Origin, The Brewery, Tomb hunter: Akasha’s Legend en Cybercity2049.
In Barcelona is het geen gewoonte om vroeger aanwezig te zijn of een drankje voor en/of na het spel te doen. Je komt op de afgesproken tijd, je stapt binnen en je begint meteen. Niet erg, maar houd er wel rekening mee! Wat ook bijzonder is, is dat er voor 3 van de 4 kamers geen tijdlimiet is… Je speelt de kamer gewoon uit. Alleen bij The brewery heb je de afgesproken 80 min. De andere kamers kan je dus altijd uitspelen. Leuk, maar het haalt wel het gevoel van moeten ontsnappen weg.

De 3e kamer… Tomb Hunter: Akasha’s Legend. Deze zit op dezelfde locatie als Alien Origin.
Wat opvalt aan deze 2 kamer is de grootte! Het zijn onwijs grote kamers met veel beleving en niet al te veel puzzels. Het decor is prachtig en je waant je echt in een tombe.

Ontvangst:
Deze is net als alle kamers kort. Je begint direct.
Hier worden we in style ontvangen, leuk gedaan. We krijgen wat over het verhaal te horen en worden (ogen dicht en in een treintje) naar de juiste plek gebracht. Dit brengt al een bepaalde spanning met zich mee…

Kamer:
Wauw… Vanaf het moment dat de ogen open mochten waan je je echt in een tombe. Het ziet een gruwelijk mooi uit en er hangt een mysterieus sfeertje! De puzzels in deze kamer zijn prima te doen. Net als bij Alien Origin, niks bijzonders maar zeker vermakelijk.
Het is een zeer fysieke kamer. Klimmen, kruipen, springen, glijden en rennen. Houd hier rekening mee.
Ook wordt de spanning flink opgebouwd. Niks te veel, maar zeker spannend.
Er zitten nauwelijks jumpscares in de kamer en toch weten ze het spannend te maken. Mooi gedaan!

Conclusie:
Een enorme Escaperoom met prachtig decor. Leuke spanning zonder dat het echt eng wordt.
Speel deze kamer met 3 tot 4 personen. Kan met meer gezien de ruime kamers maar qua spel zou ik een max van 4 aanhouden.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Spannend
  • Fysieke inspanning
  • Heeft onderhoud nodig

 

Biertastich!!!

Een vakantie naar Salou, daar mag een dagje escaperooms spelen in Barcelona natuurlijk niet in ontbreken.
We spelen 4 kamers: Alien Origin, The Brewery, Tomb hunter: Akasha’s Legend en Cybercity2049.
In Barcelona is het geen gewoonte om vroeger aanwezig te zijn of een drankje voor en/of na het spel te doen. Je komt op de afgesproken tijd, je stapt binnen en je begint meteen. Niet erg, maar houd er wel rekening mee! Wat ook bijzonder is, is dat er voor 3 van de 4 kamers geen tijdlimiet is… Je speelt de kamer gewoon uit. Alleen bij The brewery heb je de afgesproken 80 min. De andere kamers kan je dus altijd uitspelen. Leuk, maar het haalt wel het gevoel van moeten ontsnappen weg.

Als 2e kamer stond The Brewery op de planning.
Dit is van de 4 kamers die we gespeeld hebben zeker mijn favoriet!
Leuk puzzels, vriendelijk personeel, mooi decor, goed verzorgd en een heerlijke gameflow!

Ontvangst:
Deze was erg vriendelijk. Een jonge dame die opvallend goed Engels spreekt heet ons welkom. We kregen geen uitgebreide uitleg maar wel een leuke intro. Opvallend is dat hier geen kluisjes zijn, je neemt je spullen mee de Escaperoom in en ze vertrouwen erop dat je je netjes aan de regels houdt. Bijzonder!

Kamer:
YES! Wat een leuke, vrolijke en mooie kamer is dit. Je krijgt een redelijk lange intro video te zien. Maar hij is leuk, lief en zeker niet saai. Het wordt meten duidelijk wat je doel is. In deze kamer heeft iedere speler een duidelijke taak en zul je nooit niks te doen hebben. Ze hebben super veel verschillende soorten puzzels en er is voor ieder wat wils.
We hebben de kamer met ruim 8 min over en maar 1 hint uitgespeeld. Dit bewijst dat de flow goed is en het spelverloop goed in elkaar steekt.
De Escaperoom ziet er ook onwijs goed onderhouden uit. Ik heb nauwelijks tot geen gebruikssporen gezien en alles werkte vloeiend. HEERLIJK!

Conclusie:
Dit is een heerlijke puzzel kamer met mooi decor en een duidelijk doel. Je harde werk wordt aan het einde beloont en je gaat met een voldaan gevoel de deur uit.
Speel deze kamer met 3 a 4 personen. Ik weet niet of het met 2 haalbaar is… Het is zeker geen makkelijke kamer! Voor mij de beste kamer van de trip. Puur door de goede puzzelflow, decor en service!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica

 

Buitenaardse spanning!

Een vakantie naar Salou, daar mag een dagje escaperooms spelen in Barcelona natuurlijk niet in ontbreken.
We spelen 4 kamers: Alien Origin, The Brewery, Tomb hunter: Akasha’s Legend en Cybercity2049.
In Barcelona is het geen gewoonte om vroeger aanwezig te zijn of een drankje voor en/of na het spel te doen. Je komt op de afgesproken tijd, je stapt binnen en je begint meteen. Niet erg, maar houd er wel rekening mee! Wat ook bijzonder is, is dat er voor 3 van de 4 kamers geen tijdlimiet is… Je speelt de kamer gewoon uit. Alleen bij The brewery heb je de afgesproken 80 min. De andere kamers kan je dus altijd uitspelen. Leuk, maar het haalt wel het gevoel van moeten ontsnappen weg.

Als eerste stond Alien Origin op de planning.
Spannend, hier is nog geen review over geschreven op Escapetalk. Maar, de kamer heeft in 2018 en 2019 nog in de Terpeca lijst gestaan. Dus we wisten wel dat het een prima kamer zou zijn.

Ontvangst:
Deze was vriendelijk en duidelijk. Even vragen of we naar het toilet mochten en dat kon gelukkig! Verder is de ontvangst hier kaal en leeg. Enkel wat lockers in een klein halletje en thats it.

Kamer:
De kamer is het beste om met minimaal 4 spelers te doen, zeker gezien de locatie zelf dit ook aangeeft. Ik kan zonder spoilers niet zeggen waarom, maar kom echt met minimaal 4! Ik weet ook niet wat ze doen met minder spelers gezien dit wel kan…
Verder is de start heel leuk en valt meteen op dat het decor heel mooi is.
De puzzels zijn oké, niks uitzinnigs maar gewoon prima. De spanning wordt leuk opgebouwd zonder dat het echt eng wordt en de flow zat er bij ons goed in. Decor is her en der wat beschadigd en zit het met plakband vast. Maar dit was niet storend, alles werkte wel gewoon.

Conclusie:
Deze kamer is zeker de moeite om te spelen. Het is groot opgezet en je hebt hoe dan ook een leuke tijd. Speel met 4 tot 6 spelers dan heb je de leukste ervaring.
Er is spanning in de kamer, maar niks extreems.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Spannend
  • Puzzels
  • Heeft onderhoud nodig

 

Wat een lekkere ouderwetse escape

Met vier redelijk ervaren escapers, maar voor het eerst in deze samenstelling, trokken we naar het koetshuis van Baron Beeckman. Daar werden we direct al op een schitterende en humoristische manier ontvangen, waarmee we meteen helemaal in het verhaal zaten.
Dit is een kamer die heel goed gebruik maakt van de prachtige en historische lokatie. Daarmee zijn er ook nauwelijks high-tech elementen in de kamer te vinden en dat klopt helemaal in de sfeer die wordt neergezet.
Het enige moderne element dreigde even de illusie te verstoren, maar dat mocht niet getreurd.
Na een duidelijke introductie konden we aan de slag.
Het was een kamer met leuke en afwisselende puzzels. We zaten in een goede flow en hadden, zeker in het eerste gedeelte weinig hints nodig. De enkele hints die kwamen waren zeker noodzakelijk en goed getimed. Daarmee hebben we op een prettige manier de kamer juist binnen de tijd tot een goed einde kunnen brengen. Fijn als een spelleider dat zo goed weet te begeleiden.
Na het ontsnappen was er ruim de tijd om met de eigenaars na te praten. Net als al blijkt uit de kamer zelf, bleek ook toen de passie die zij hebben voor het escapen.
Al met al een heerlijke ouderwetse escape met een leuk verhaal en in een prachtig decor. Aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:08 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Verhaal
  • Goede begeleiding

 

Geweldige ervaring

Wij zijn als bedrijfsuitje hierheen geweest en wij vonden het allemaal erg leuk! De ontvangst was warm/gezellig, lekker iets drinken en zelfs een borrelhapje erbij. Eenmaal binnen in de escape room zit je helemaal in het verhaal en is het heel erg sfeervol, spannend en vol met leuke verschillende puzzels om op te lossen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend
  • Diversiteit

  Johan Le Van

De Bunker

De Kraakfabriek

MarindeMarindeEscape GuruLid sinds: 10 augustus 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2022

Gedateerde kamer met originele puzzels

#101 Voor ons rondje België wilden we graag De Illusionist bezoeken van de Kraakfabriek. Om het dit keer wat efficiënter in te richten, besloten we meer kamers op één locatie te spelen en zo boekten we alle drie de kamers van de Kraakfabriek. Startende met De Bunker, gevolgd door De Kraak en tot slot De Illusionist. Deze volgorde hadden we geboekt op advies van de organisatie, en zou ik ook zeker zo aanraden.

Het melden op het exacte tijdstip begrijp ik niet helemaal, maar we konden door de borden de kamer goed vinden en werden heel vriendelijk ontvangen. Er zat een half uur tussen alle kamers en daar werd op een hele prettige manier mee omgesprongen door ons alle tijd te geven om bij te praten en we konden ons zelf weer melden voor de volgende kamer.

Zoals hier al meer mensen schrijven zit de Kraakfabriek in een heel mooi oud pand, maar doordat de organisatie hier maar tijdelijk zit zijn de kamers helaas niet op het gebouw afgestemd. Dat is heel duidelijk terug te zien in De Bunker waar de meeste elementen eenvoudig weggehaald kunnen worden om in een nieuwe ruimte opgebouwd te worden. Begrijpelijk, maar ook een gemiste kans of potentie om er meer uit te halen. Ik vind het in deze kamer namelijk missen aan sfeer, dit komt door beperkte aankleding (ookal is het een bunker), verhaal en afwerking, en het ontbreken van goede ondersteunende muziek. Je speelt de bunker echt voor de puzzels!

De organisatie gaat echter verhuizen naar een permanente locatie en dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. We baalden dat we net voor die verhuizing gespeeld hebben en zijn dan ook heel nieuwsgierig hoe de kamers op de nieuwe locatie vorm gaan krijgen. We melden ons graag als testteam om de spelflow daar te testen :)
Ik vond in dat opzicht de drie kamers namelijk heel verschillend en De Bunker verliep wat dat betreft bij ons het minst intuïtief. Om de aller eerste puzzel kun je niet heen, maar gedurende het verdere verloop van de kamer duurde het soms een tijdje voordat het kwartje viel wat ons te doen staat. Op twee punten ben ik kritisch over de kamer, dat betrof een puzzel die gewoonweg net te lang duurde (en wat mij betreft niet thuishoort in een escape room) en een andere waarbij we door hadden wat we aan het doen waren maar we het nog moesten combineren met iets dat reeds gebruikt was (en voor ons niet logisch aanvoelde). Hierdoor was bij ons de flow niet helemaal goed en werd het zelfs nog spannend of we gingen ontsnappen. Terugkijkende overheerst dit mijn beeld van de kamer en dat is zonde, want er zitten erg veel leuke en originele puzzels in de kamer. De puzzels zijn afwisselend, bevatten elementen van redeneren, doen en samenwerking. De startpuzzel is de puzzel die er voor ons het meest uitsprong, erg leuk dat we hier de keuze kregen om voor een hogere moeilijkheidsgraad te gaan.

Ondanks wat frustratie vind ik het een leuke puzzelkamer. Ik zou deze niet zo snel aanraden voor een ervaren team van vier personen. Voor beginnende escapers of een ervaren team van twee, zou ik de kamer zeker aanraden of gewoon als je lekker alle kamers van de Kraakfabriek gaat spelen. Mijn advies aan de organisatie zou dan ook zijn om deze kamer geschikt te maken voor twee spelers.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  57:45 min


  • Afwisselende puzzels
  • Doen, redeneren en samenwerken
  • Goed ontvangst en service van de organisatie
  • Sfeer, aankleding en afwerking
  • Overzichtelijk

 

Fijne puzzels in authentieke sfeer

Deze kamer stond al een tijdje op de wishlist met de vele mooie reviews. Een ritje naar Retie verder werden we vriendelijk onthaald. Parking vlot voor de deur, escaperoom achter de woonst gebouwd. Het is eens anders dan een handelspand, maar meteen voel je je ook in welkome sfeer.

Verhaallijn valt op in deze kamer. Deze ontrafelt zich mooi doorheen de escape. De puzzels zijn top, goed geïntegreerd in kamer en thema. Enkele spitsvondige effecten en leuke verrassingen in de kamer. Kortom: de ingrediënten die een goeie escape nodig heeft. Wij hebben een aangename ervaring gehad en geraakten erg vlot doorheen de puzzels. Kamer lag ons, we zijn nooit uit de flow geraakt. Daardoor relatief vlot eruit geraakt, maar dat kon de pret geenszins bederven. Mooie, authentieke kamer waar duidelijk veel liefde in zit. Een aanrader.

Achteraf nog een fijne babbel waaruit de passie van de uitbater duidelijk blijkt. Enige tip: voorzie een frigootje om achteraf nog iets te kunnen bestellen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • Authentieke kamer
  • Zeer goed geïntegreerd verhaal
  • Puzzels sterk in thema
  • Vlotte flow in de kamer
  • Vriendelijke uitbating
  • Zeer goeie prijs-kwaliteit
  • Eerder klein, ik zou niet met meer dan 3 gaan
  • Heb je dorst? Dan heb je dorst :-)

 

De Grootmeester

Clocked-Up

tarcotarcoEscape ApprenticeLid sinds: 8 augustus 2021 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Leuk!

Leuke kamer, goed te doen met een klein (3) team


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  45:30 min


  • Goede service
  • Beleving
  • Verhaal

 

Leuke escape room

Onwijs leuke escape room. Enthousiast en goed personeel


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Goede prijs
  • Verhaal
  • Goede begeleiding

 

Mooie begin kamer

Een toffe kamer die je echt qua look doet geloven op de boot van Jacob te stappen! Mooi aangekleed en zeker de eerste gedeeltes lekkere flow van de kamer. Achteraf wel het idee dat we niet alles hebben gebruikt. Maar ondanks dat en enorm gestress met de laatste puzzel die technisch niet helemaal goed meewerkte naar ons idee nog ruim 9 min over.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  50:11 min


  • Goede prijs
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Logica
  • Technische storing in puzzel
  • Muziek en effecten stopte beetje random

 

Dood of de gladiolen

Door naar de laatste kamer die we op deze locatie zouden spelen en tevens de laatste kamer van de dag. Nadat we al een duivelsuitdrijving hadden gedaan én waren ontsnapt uit een verlaten boshutje, leek het ons ook nog wel tof om een bezoekje te brengen aan het plaatselijke mortuarium. Dat was zo geregeld! Labjassen aan, personeelspas mee en naar binnen. We kregen ook nog eens een uitdagende missie mee; vind de gestolen organen en breng deze terug. Dat moest ons wel gaan lukken!

Eenmaal binnen valt op dat het decor erg netjes uitgewerkt is, je waant je echt in een mortuarium. Beetje creepy, maar dat past natuurlijk wel bij het thema. We gaan, net als bij de andere kamers, meteen van start en kunnen goed opsplitsend te werk gaan. Wat ik bij de twee andere kamers ook al had, is hier ook wel weer aan de orde. Sommige puzzels zijn erg leuk in thema, maar er zitten ook wel echt een aantal puzzels tussen waar ik me echt afvraag: "waar zijn we nu eigenlijk mee bezig".

Gelukkig is deze kamer flink uitdagender dan de vorige kamer die we speelde en stonden we niet na een klein half uurtje al buiten. Sterker nog, we hadden het gevoel dat we veel te traag gingen. Bij een puzzel werden we meteen doorgedrukt toen we pas één keer (half) de oplossing geprobeerd hadden. Achteraf bleek dat we juist erg goed op schema lagen en nog tien minuten over hadden.

Deze kamer heeft echt wat uitdagende puzzels die ook uitdagend zijn wanneer je meer ervaring hebt. Het thema is tof uitgewerkt en er zitten echt wel wat leuke effecten in de kamer. Mijn thema is het niet helemaal, maar Theft at the Morgue is wat mij betreft de beste kamer van de drie die we gespeeld hebben.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmariekeanouk

Vluchtig bezoek aan de zoveelste cabin in the woods

Op naar kamer twee op deze locatie; The Cabin in the Woods - 666. Een thema wat natuurlij binnen het escape landschap ontzettend vaak terugkomt, erg benieuwd hoe het hier in Alkmaar uitgevoerd is. De start van de kamer is eigenlijk erg sfeervol, we staan in een bos waar we naar de voorgevel van de cabin kijken. Netjes uitgewerkt vooral. Hier krijgen we de uitleg over het verhaal van onze host, wederom een duidelijk verhaal en vanaf dit punt kan onze missie gaan beginnen.

Eenmaal in de cabin, splitsen we als team op en kunnen we paralel aan de slag met verschillende puzzels. Net als bij de vorige kamer, vallen een aantal puzzels best leuk binnen het thema. Andere puzzels voelen dan weer heel random aan. Het zou toffer zijn als hier één lijn in getrokken wordt. We merken dat we vrij snel door alle puzzels heen gaan, voornamelijk omdat de puzzels qua moeilijkheidsgraad goed te doen zijn, maar ook omdat we goed op kunnen splitsen.

De flow die deze kamer heeft, blijven wij als team vasthouden. We zien alles vrij snel en lossen de puzzels een voor een gemakkelijk op. Tot we op een bepaald punt een nieuwe puzzel oplossen en zien dat we de kamer gehaald hebben, met slechts 29 minuten gespeelde tijd. Zowel wijzelf, als onze host, stonden een beetje met de mond vol tanden. Hij had nog nooit een groep gehad die het binnen 30 minuten gehaald had én wij hadden niet verwacht dat dit het einde al zou zijn.

Cabin in the Woods - 666 is een echte old school puzzelkamer en ene kamer met een goede flow. Speel je deze kamer met ervaren spelers, dan kan hij dus wellicht wat makkelijk zijn. Ben je ervaren? Speel deze kamer dan echt niet met meer dan drie personen, daar is hij echt te gemakkelijk voor.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmariekeanouk

The Exorcist

Escaperoom Alkmaar

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (189 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Vrij tamme duivelsuitdrijving

We hadden al drie kamers gespeeld in de ochtend en hadden eigenlijk ruimte ingepland om even wat te gaan eten. Omdat we al wat hadden gegeten vóór we de vorige kamer zouden gaan spelen, was onze honger al verdwenen. Toen zaten we dus met een probleem; een gat in de planning van +/- 2 uur. Uiteraard denken wij als ervaren spelers in mogelijkheden, dus besloten we simpelweg vast naar de volgende locatie te rijden. We wisten namelijk dat er meerdere escape rooms op deze locatie waren, dus met goed geluk zouden we er nog eentje bij kunnen boeken. Dat was uiteindelijk ook geen enkel probleem. We werden hartelijk ontvangen en we besloten 'The Exorcist' bij te boeken. Onze host ging even de kamer klaarzetten en een paar minuten later liepen we al richting de room. Top service!

Het verhaal is natuurlijk bekend, wij moeten een landhuis binnen om een duivelsuitdrijving uit te voeren bij een meisje. Dit thema ligt mij enorm *kuch*. De laatste 'Exorcist' kamer die ik speelde was El Exorcista in Athene en daar heb ik 1,5 uur langs niets kunnen doen van de angst. Ik was wat terughoudend voor het thema, maar wel erg benieuwd hoe die uitgevoerd zou zijn. Onze host verteld ons het verhaal nog even en we mogen daarna meteen het landhuis in.

Op het eerste oog vind ik persoonlijk het landhuis er net wat te netjes uit zien, maar dat kan aan mij liggen. Daarnaast is er voor mij, terwijl dit thema me dus totaal niet ligt, totaal geen spanning. Hier en daar hoor je wat spannende geluidjes, maar het voelt meer aan als de 'spanning' die ze proberen te creëren op een kermis spookhuis. We starten in ieder geval met ons avontuur. De puzzels die je in de kamer vindt zijn soms in thema, soms voelen ze wat random geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van simpele techniekjes zonder al te veel hoogstandjes. Waar we voornamelijk tegenaan lopen, is dat je vaak dingen vindt, die je op dat moment nog niet kan gebruiken. Althans, nog niet op kunt lossen.

Richting het einde van de kamer zou de spanning omhoog moeten gaan, dat is ook wel geprobeerd, maar dit viel enorm tegen. Zeker voor een thema als dit, had hier veel meer uitgehaald kunnen worden. Achteraf horen we van onze host dat dit soms ook wel gebeurd, maar doordat we zo last minute deze kamer wilde spelen helaas niet ging. De puzzels blijven voor mij wat random aanvoelen waardoor je echt een 'escape room' aan het doen bent en niet zo zeer bezig bent met een duivelsuitdrijving.

Achteraf hebben we met onze host nog nagekletst over deze kamer en hij begreep onze kritiekpunten zeker. Wat wel echt heel tof is, is het aandenken wat je krijgt bij deze kamer. Later zagen we dat je deze ook bij de andere kamers krijgt. Je krijgt hier echt een 'spaar ze allemaal'-vibe van. Leuk! Al met al is The Exorcist een kamer met potentie waar op dit moment, voor mij, nog te weinig uitgehaald wordt.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Zaad, zaad en nog eens zaad

Op naar kamer drie van de dag! Omdat we al vroeg vertrokken waren, en omdat we er dus al twee escape rooms op hadden zitten, besloten we snel langs de weg even wat te eten om vervolgens door te rijden naar ons derde avontuur; Het Marlequi-Mysterie. Het was slechts een klein stukje rijden vanaf de vorige locatie en in de middle of nowhere gaf de routebeschrijving aan: "Bestemming bereikt". We vroegen ons af of dit wel zou kloppen, maar we zagen wel degelijk een bordje staan met 'escape room' erop. Dan zou het wel goed zijn. We konden onze auto neerzetten bij Tuinderij Marlequi en werden al snel begroet door onze host. Na een korte rondleiding door het bedrijf, omgeven door pompoenen, konden we even rustig gaan zitten in een ontvangstruimte.

We werden nogmaals welkom geheten door onze host en kregen een flinke uitleg over de geschiedenis van het bedrijf, de locatie, de gewassen, de verschillende zaden, etc. Dit had ook een leuke link met de escape room zelf, want dit is het verhaal wat zich in de kamer afspeelt. Wij moeten op zoek naar de kluis om het superzaad te gaan stelen. Het voelt echt aan als een lokaal verhaal wat de eigenaren graag aan de regio wilde tonen middels een escape room. De kamer zelf voelt zo ook een beetje aan; een beetje knullig, maar dat heeft ook wel weer wat schattigs. Na wat pogingen start dan eindelijk ons introductiefilmpje en dan kan ons avontuur beginnen.

De kamer zelf ziet er netjes uit, maar voelt echt '1.0' aan. De puzzels die je tijdens je avontuur doet, vallen allemaal binnen het thema en hebben (horen we achteraf) allemaal wat regionaals. Sterker nog; de foto's die aan de muren hangen zijn veelal familieleden van de eigenaren én van oudsher dus ook echte tuinders. De puzzels zijn leuk bedacht en zoals gezegd passen ze allemaal binnen het thema.

Er zitten hier en daar best wat leuke dingetjes in de kamer, maar de totale look en feel van de kamer blijft toch echt 1.0 aanvoelen. Het middenstuk van de kamer is qua thema erg leuk uitgewerkt. Het slot voelt dan weer aan alsof daar meer uitgehaald kon worden. De puzzels zijn lekker paralel op te lossen en als ervaren team ga je er dan ook als een speer doorheen.

Onze host is ook helemaal ondersteboven van onze tijd die we hebben neergezet, dat betekent dus dat de flow in deze kamer echt goed zit! Achteraf lopen we de kamer nog na en vertelt onze host wat alle achterliggende verhaaltjes zijn van de verschillende puzzels. Voor lokale mensen kan dit denk ik erg leuk zijn. Voor ons voelde het een beetje of we naar een net wat te lange spreekbeurt aan het luisteren waren. Heb je zin om 'gewoon' even lekker te puzzelen óf ben je een groot liefhebber van zaad, dan is deze kamer echt jouw ding! ;)


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Space Lab

Escape Room Schagen

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (189 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Hey, siri!

Door naar kamer twee op deze locatie. We hadden zojuist The Chocolate Factory gespeeld en mochten nu The Space Lab gaan doen. Omdat de eerste kamer mij wat tegenviel, waren mijn verwachtingen (die ik eigenlijk al niet had) toch wat gezakt. We kregen van onze host wederom een introductie naar de kamer. Een introductie die we, per mail, al hadden ontvangen. Dit was dus wat dubbelop, het is dan soms lastig om je aandacht erbij te houden.

Onze missie is wel duidelijk; we moeten het NASA Training Center in omdat een collega daar dood is gevonden. Zij was in het Training Center aan het werken aan een AI computer. Ik was erg benieuwd óf en hoe ze deze AI computer zouden verwerken in de kamer. Eenmaal het Training Center betreden, merkten we meteen hoe deze computer verwerkt zat in de kamer. Ik zelf vond dit een enorm originele manier en vond het erg leuk uitgewerkt.

Binnen het Training Center wordt het verhaal ook steeds duidelijker, aan de hand van verschillende puzzels (en door een bepaalde interactie binnen de kamer) wordt steeds duidelijker wat er nu precies gebeurd is. Daarnaast is het decor ook erg netjes uitgewerkt. Je ziet wel dat de afwerking hier en daar stukken beter kan, maar op het eerste oog ziet het er erg netjes uit.

De puzzels die je tegenkomt tijdens je avontuur zijn allemaal erg leuk in thema. Hier en daar voelen ze echter wel wat makkelijk aan, zeker richting het middenstuk en het slot van de kamer hadden we graag nog wat extra uitdaging gekregen. Neemt niet weg dat The Space Lab wat mij betreft echt een leuke kamer is! Er zitten leuke puzzels in, die goed binnen het thema passen, het verhaal is duidelijk en logisch en het decor ziet er ook nog eens prima uit. Wat mij betreft dus echt wel een leuke kamer om te gaan spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

Snoep in overvloed!

Het was weer eens tijd om een dagje te gaan escapen! Met drie ervaren spelers mochten we weer op pad om onze verslaving te voeden. Wanneer je met ervaren spelers speelt, blijft het plannen van een dag lastig. Ofwel moet je net geopende kamers spelen, of je moet ver van huis. Dat tweede stond vandaag op de planning. Vroeg in de ochtend trokken we naar Noord-Holland om daar zes kamers te gaan spelen. Onze dag begon in Schagen om daar 'The Chocolate Factory' te gaan doen. Dit was een kamer die al erg lang op mijn 'wishlist' stond, vooral omdat ik het thema erg tof vond.

Na een autorit van ruim twee uur, kwamen we netjes op tijd aan in Schagen. De escape room zelf is gemakkelijk te vinden en eenmaal binnen we werden ontvangen door onze host van deze ochtend. De host leek op een 'auto-pilot' stand te staan waarbij elke zin die gezegd werd uit een soort script kwam. Ik miste vanaf het eerste punt daarom een beetje een persoonlijke touch. Enfin, we kwamen voor de kamers natuurlijk.

Op voorhand kregen we een bericht waarin onze missie duidelijk uitgelegd wordt, hierin staat ook waar je je moet melden, etc. Dit schuurt echter al tegen het verhaal wat de host verteld én met het 'entreeticket' wat je krijgt. Hier staat verschillende informatie op. We verplaatsen ons naar de snoepfabriek in deze ruimte en kunnen daar met ons avontuur gaan beginnen.

Deze kamer ademt echt een familiekamer te zijn. De puzzels zijn over het algemeen vrij duidelijk, allemaal goed te doen en hier en daar wat uitdagender. Maar vooral de uitstraling van de kamer is, mijns inziens, erg gericht op families. Felle kleuren en heel vrolijk. Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan de kamer, is dat er snoep in overvloed ligt in de kamer. Dit is natuurlijk ook wel echt een must voor een kamer met dit als thema, maar erg leuk dat hieraan gedacht is.

Zoals gezegd zijn de puzzels over het algemeen erg goed te doen. Hier en daar zijn ze wat uitdagender, maar voor ervaren spelers goed uit te voeren. Ook vallen alle puzzels binnen het thema. Richting het einde van de kamer volgt een puzzel die iets minder binnen mijn straatje valt, vooral omdat je hier al snel wat 'fout' doet. Bij ons lijkt de techniek niet helemaal lekker mee te werken en worden door de portofoon steeds terug gefloten. Uiteindelijk weten we ruim binnen de tijd het geheime recept te stelen.

The Chocolate factory is, wat mij betreft, een echte gezinskamer met leuke puzzels. Verwacht hier geen technische hoogstandjes, maar vrij recht toe recht aan puzzelwerk. Ook het decor is vrij basic, maar zeker voor families denk ik erg leuk. Ga deze kamer, zeker gezien de ruimte, niet met meer dan drie volwassenen spelen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmariekeanouk

Engine Room

Breakout Rotterdam

Ludy (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Voor herhaling vatbaar!

Dit was de eerste keer voor iedereen (8 personen) die meespeelde. We hebben dit als neven- en nichtenuitje geboekt en het was ontzettend leuk om in twee identieke kamers (4 per kamer) tegen elkaar te "strijden". Leuk ook dat je de voortgang van het andere team ziet. Helaas zijn we niet "ontsnapt", maar zeker een reden om ook nog een andere kamer te proberen! Wij komen terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Nee

 

Molly's Game

Down The Hatch

Wendy G. (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Meesterbrein leeft zich uit (en dankzij dat, velen met hem)

Wat een wáánzinnig gave beleving in Voorburg. We waanden ons gisteren onderdeel van een fantastische PC game, maar dan real life. De ontvangst was meer dan hartelijk, al waren we door omstandigheden 20 minuten te laat. Deze escape room laat je eigenlijk een beetje sprakeloos achter, het is zo'n geweldige beleving dat je het haast niet onder woorden kan brengen. Zoveel kamers, prachtige decors en natuurlijk niet te vergeten fantastische puzzels. En met een lekker macaber randje (zeg gerust flinke rand :-) Maar bovenal een gave verhaallijn, die aan het einde van ons avontuur nog eens duidelijk werd uitgelegd. Wij zaten zo in het spel, dat een aantal dingen natuurlijk langs ons heen waren gegaan. Onze conclusie is dat hier een meesterbrein 18 maanden lang aan gewerkt heeft. Werkelijk onvoorstelbaar dat één persoon in staat is om zoiets neer te zetten. We hebben heel dankbaar gebruik gemaakt van een half uur extra speeltijd, waardoor we het spel konden uitspelen. Echt superfijn en dat kom je volgens mij ook nergens tegen. Je kunt aan alle kanten merken dat Loran je de beste ervaring wil meegeven en jemig, dat is gelukt! Prachtig verjaardagscadeau, ik zou zo morgen weer de wondere wereld van Loran willen binnenstappen. Deze escape room is niet alleen een escape uit een room, maar vooral een escape uit de dagelijkse hectische wereld om ons heen. Heel veel dank! ♥


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup

Sander Murray (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Leuke ervaring

Ik was er laatst met 3 vrienden en had geen idee wat ik moest verwachten. Was zeker de tijd waard! Top kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Jammer

We keken hier echt naar uit !
Het is zo een goed concept .
Maar bij de aankomst werden we gwn binnengelaten werd er niet echt rekening gehouden met ons geen ontvangst . Ff een korte briefing met dat hij geen rekening houdt met onze emoties en ons zo bang mogelijk gaat maken of we nu Wenen of roepen hij stopt niet .we moeten maar op de paniek knop duwen . Vond ik raar alsof dat zijn doel was ..
De kamer was ok , er zat ergens een puzzel in waar wij elektrische stoten van kregen die echt pijn deden de hele tijd maar we moesten dit doen om verder te geraken .. echt onveilig toch ? .. was echt ni de moeite waard


5

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • Host

 

Wauw!

We hebben al heel wat escape rooms gedaan (een stuk of 15), maar dit was voor ons echt de leukste. Supermooie aankleding. Je waant je echt in de jungle. Alles werkte zoals het moest. Vriendelijke hosts. We kijken er naar uit om ook de andere kamer te doen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:48 min


  • Goede service
  • Parking voor de deur
  • Beleving
  • Goede prijs
  • Goede begeleiding
  • Spannend

 

FANTASTISCH

Echt een geweldige belevenis. Zit zo goed in elkaar en het is sensationeel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Origineel
  • Beleving
  • Verhaal
  • Spannend
  • Sfeer
  • Puzzels
  • Diversiteit
  • Logica
  • Goede service
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Goede begeleiding
  • Sfeer

 

De kantine was dicht, maar toch mijn 100ste met cake gevierd

#100 Voor al weer ons derde rondje België zijn we gestart bij The Toy Factory in Zoersel, zodat ik bij de huidige nummer 3 van de Benelux mijn 100ste kamer kon spelen én vieren!

Door de instructie dat je precies op het geboekte tijdstip moet aankloppen, vermoede ik al een ontvangst in thema en dat heeft ons hier zeker niet teleurgesteld. Vanaf binnenkomst werden we meegenomen in het thema, waarbij nog steeds ruimte was voor een bezoek aan het toilet en het opbergen van je spullen. De gamemaster en eigenaar is acteur van beroep en dat benut hij goed bij het ontvangst in The Toy Factory. Een fabriek met financieringsproblemen en een personeelstekort, waar we na het aantrekken van een overall al snel bekend werden gemaakt met de huisregels. De intro neemt je mee in het verhaal, biedt een beetje spanning, bevat een knipoog en heeft een moment waarop je begint te twijfelen of je al aan de slag moet.

Tof gedaan, want het trekt je direct het verhaal in. De kamer begon leuk en zit vol met puzzels die volledig in het thema verwerkt zijn. Het zijn veel technische puzzels waarbij gebruik gemaakt wordt van fysieke puzzelstukken of elementen. De puzzels zijn afwisselend en dagen je uit in de samenwerking en communicatie. Verder zijn de puzzels niet per se ingewikkeld en een paar zelfs wat eenvoudig.

Wij moesten er even inkomen voordat de kamer echt lekker liep. We hadden vrij aan het begin een moment waarbij niet duidelijk was wat onze oplossing teweeg bracht en wat ons te doen stond. Dit stuk vond ik niet zo intuïtief, terwijl ik de kamer dat later wel vond. Ik denk dat dit visueel opgelost zou kunnen worden en ik zou dit dan ook aanraden, want het haalde ons uit de flow en het verhaal. Door het stukje daarna kwam ik er echter helemaal in, een leuk stuk van het verhaal en een originele puzzel die ik nog niet eerder had gezien en ons echt even uitdaagde en waar ik oprecht veel lol in had. Vanaf daar liep het super lekker en hebben we (geloof ik) de tweede tijd neergezet.

Het thema is goed verwerkt in de details van de kamer en de sfeer en aankleding zijn overtuigend neergezet. Ik vind het slim dat het spel iets langer is gemaakt. Verwacht hiervoor niet extra puzzels, maar een stuk extra verhaal waar je de tijd voor kunt nemen zonder in te leveren op je puzzeltijd. Er zitten een aantal toffe en originele elementen in en ook een paar leuke verrassingen. Als ik kritisch ben vond ik deze echter niet allemaal even logisch/nodig in het verhaal en daarmee wat ver gezocht.

Al met al hebben we hier een leuk uur gespeeld en naderhand mijn 100ste kamer gevierd met cake en kaarsjes. Tof hoe de eigenaar hier de ruimte voor bood, ondanks dat er weinig plek is om langer te blijven hangen, en dat we nog uitgebreid de kamer hebben nagelopen: zodat je wordt gewezen op de details die je gemist had, een specifieke puzzel nog kunt zien of gewoonweg nog even kunt nagenieten van wat hier is gebouwd.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  59:19 min


  • Introductie
  • Sfeer en aankleding
  • Thema
  • Samenwerking en communicatie puzzel
  • Enthousiaste eigenaar