Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Recente reviews

Een overzicht van de 50 meest recente reviews.

Erzsébet

Escaping Belgium

mezensmezensJunior EscaperLid sinds: 8 augustus 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 februari 2023

superkamer

Dat een kamer uit 2016 nog mee kan in de top 40 , zegt eigenlijk meer dan genoeg !
Goede wijn hoeft geen krans, kwaliteit drijft boven.

Wij hadden een leuke avond en tof om samen in zoekmodus doorheen de kamer te gaan , af en toe even ferm verschieten en dan verder vastbijten in de leuke puzzels.

We gaan zeker nog terug komen voor Le Prince te spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:49 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Goede prijs
  • Goede begeleiding
  • Spannend
  • Logica
  • Diversiteit

 

Wat een ervaring in dit klooster

Aangekomen is een geweldige ruimte, volledig in thema, erg goed ontvangen door de host.
Fantastische kamers, goed verhaal en de spellen waren goed in thema. Spannend, maar niet te eng. En meerdere verrassende elementen. Echt een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Goede service
  • Origineel
  • Verhaal
  • Moeilijkheidsgraad
  • Spannend
  • Beleving

 

Wel leuk

Deze kamer is in de basis leuk, maar zeker niet bijzonder. De logica tussen de puzzels ontbreekt van tijd tot tijd, de aankleding is aardig maar niet subliem, het gebruik van licht en geluid heel erg basis. De puzzels zijn wel leuk en zeker ook origineel. Helaas wel veel achterstallig onderhoud, veel beschadigingen. Ook dingen die makkelijk bij te werken of te repareren zijn. Wij speelden het spel met 3, waar ik denk dat 4 echt de Max is. Nu was er een van de drie van tijd tot tijd toch aan het wachten totdat we verder konden met de puzzel.

Kortom. Je zult een prima ervaring hebben, maar ben zeker niet volledig opgegaan in het spel. De algehele beoordeling vind ik dan ook wat aan de hoge kant.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  65:00 min


  • Puzzels
  • Origineel
  • Goede prijs
  • Sfeer
  • Heeft onderhoud nodig
  • Verbanden tussen puzzels
  • Toepassing van licht en geluid

 

Makeshift Morgue

EscapeTales

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 februari 2023

A morgue that make us shift

Omdat we zeer gecharmeerd waren van de eerste kamer vonden we het erg leuk om terug te keren naar Naarden. We zijn enthousiast ontvangen door onze host Savira. Na lekker geklets te hebben waren we er klaar voor. Leuke puzzels, gevarieerd, goede host en allebei onze spelletjes waar een van de twee dan even alleen in the spotlight stond. ;)

Dank Savira en natuurlijk ook Sebastiaan.

Well done!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:18 min


  • Sfeer
  • Diversiteit
  • Puzzels
  • Goede service
  • Goede begeleiding

 

Te gek

Wat een toffe kamer! Veel verschillende soorten puzzels. Ik vond het wel jammer dat je met een groep van 6 toch wel regelmatig op elkaar staat te wachten omdat de puzzels vrijwel lineair opgebouwd zijn. Het verhaal is verder top, de kamer is mooi en er zitten 'wtf' momenten in. Aanradertje!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:47 min


  • Goede service
  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Verhaal
  • Onlogische puzzels

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie

Ilonca (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 februari 2023

Yes, we did it!! 💪🏼💪🏼💪🏼

We hebben niet veel ervaring met escaperooms, maar wellicht hebben we nu al de leukste gehad…???!! Wat een mooie interessante rooms, fijne spontane hulp en leuke opdrachten. Mooie herinnering voor altijd!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  74:52 min

 

Een echte doe-kamer!

Na de twee andere kamers gespeeld te hebben op deze locatie wilde ik uiteraard de nieuwe kamer 'Prof. Kepler & The Machine' proberen. Nu moet ik zeggen dat het onderwerp me in eerste instantie niet mega prikkelde, wilde ik het toch graag proberen. En wat ben ik blij dat ik het heb gedaan!

Begeleiding/ontvangst:
Super aardige meid die graag een praatje maakt (nu hadden we ook wel dezelfde baan, dat maakt het altijd leuk) en een goede uitleg van het verhaal doet voor je de kamer ingaat. Heeft me toch wel enthousiast gemaakt over het verhaal! Ze kende de kamer door en door en kon ook al onze vragen gemakkelijk beantwoorden. Ook kregen we een leuke foto mee achteraf.

Kamer:
De kamer ziet er supermooi uit, alles is ook vrij groot dus geen kleine friemeldingetjes, vind ik altijd wel fijn en overduidelijk. Zag er nog super netjes uit maar is natuurlijk ook wel net nieuw. De sfeer is gelijk duidelijk en je zit er helemaal in. Vooral het thema is veel teruggebracht!

Spel:
Als je op zoek bent naar een kamer vol codes en slotjes, is dit niet het juiste adres. In deze kamer ben je heel erg veel bezig en zul je wat moeten kunnen qua behendigheidsspelletjes. Dit maakt het extra leuk omdat er wat tijdsdruk onder zit en je dus het gehele spel in spanning zit. We hebben geen moment gehad dat we nergens mee bezig waren. Een spelletje lukte ons niet, en werd toen door de voice-over een beetje opzij geschoven, zovan 'laat maar', dat haalt je wel een beetje uit het gevoel dat je goed bezig bent. Maar dat is dan ook het enige wat ik er op aan te merken heb.

Conclusie:
Super leuke kamer, en het verhaal is leuker dan ik dacht. We zijn eruit gekomen met 32 seconden over. Zeer zenuwslopend was het! Bovenal was het een superleuke ervaring en zou ik graag zeggen dat ik nog eens terug kom, maar ik heb alles nu hier gespeeld! :)

Complimenten!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:28 min


  • Sfeer
  • Origineel
  • Goede begeleiding
  • Beleving
  • Goede service
  • Moeilijkheidsgraad

 

Klassieke puzzelkamer

Erg leuke puzzels! Ondanks dat de kamer niet de nieuwste is, zijn de puzzels nog erg origineel en zitten er nog wat verrassende elementen in de kamer. Ook een prima moeilijkheidsgraad en een gezellige host!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Origineel
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad

 

Prison Break

Exitroom Leuven

BSEBSEEscape ApprenticeLid sinds: 18 januari 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 februari 2023

Spannende ervaring

Verrassende opdrachten en puzzels


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal

 

Echte experience

Helemaal ondergedompeld in de wereld van Harry Houdini van minuut 1


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Beleving
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Logica

 

Onverwacht leuke escaperoom

Deze escaperoom bevindt zich in een multifunctioneel complex op de bovenste verdieping. We werden hartelijk ontvangen door Vincent en vol goede moed begonnen we aan de kamer. Na 10 minuten echter was er een alarm afgegaan in de parkeergarage en moest iedereen het pand verlaten! Vincent en de andere host Niels bleven heel rustig en we werden vlot door hun naar buiten begeleid. Gelukkig was het loos alarm en konden we weer naar binnen. Gelukkig mochten we verder met de kamer en ondanks dat daardoor vast hun planning in de war werd geschopt, was daar voor ons niks van te merken. We concentreerden ons weer op de kamer. De puzzels waren prima, soms kregen we een hint die we zelf niet perse nodig vonden maar soms was het ook wel fijn. Het ging allemaal lekker en we werkten goed samen. Af en toe een schrikmomentje tot onze hilariteit! Sommige onderdelen waren niet helemaal goed meer te lezen, dus dat hebben we aangegeven en dat zou worden opgepakt. Al met al een leuke ervaring mede dankzij de grappige en aardige host!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Goede begeleiding
  • Sfeer

 

The Russian Lab

Puzzle EscapeRooms Ghent

L (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 februari 2023

Leuk maar kamer half defect

Over het algemeen een super leuke kamer en cool samengesteld, hoewel de beamer defect was. Als gevolg waren een deel van de puzzels niet relevant en had men een alternatieve oplossing voorzien om het gebruik van de beamer te omzeilen. Dit werd echter niet verteld aan ons. Noch via het tip-scherm, noch via een briefje bijvoorbeeld op de beamer. We begonnen redelijk vlot en door het vastzitten door teveel te focussen op de ene loze puzzel in plaats van het alternatief, zijn we niet kunnen ontsnappen. In andere escape rooms mogen de gasten door blijven spelen, omdat er geen volgende groep klaar stond, maar bij deze werden we spijtig genoeg na één uur opgehaald en werd ons het nieuws omtrent de beamer verteld.

Over het algemeen een aanrader. De defecte 'stukken' van de kamer mochten wel vermeld worden in eender welke vorm.


6.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

The Boss

MJ Escape

MaapzMaapzJunior EscaperLid sinds: 21 november 2021 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 februari 2023

Yess!

Dit was echt een leuke escape. De begeleiding was goed, een enthousiaste dame. Vanaf het begin zaten we lekker in de flow van de escape. Gedurende het spel wel hier en daar even vast, maar dan kwam er een ander groepslid en met een andere kijk konden we dan toch weer verder.
Ik moest achteraf wel echt lachen om mezelf, want ik had aan het einde het idee dat we vrijwel geen tijd meer over hadden, dus ik was de groep de hele tijd aan het opjagen. We ontsnapten uiteindelijk met iets meer dan tien minuten op de klok.. Haha, achja, nu hadden we tenminste wel de nummer 1 plek van deze maand bemachtigd! Wat ik overigens een leuke toevoeging vind aan de beleving. Wij houden van een uitdaging, dus het is leuk om ergens voor te spelen (in dit geval een plek in de top-3 van deze maand).

Ondanks dat het thema van de kamer niet zo origineel is en het verhaal niet echt de hoofdrol heeft, vond ik het een escape die zeker de moeite is om te spelen! Je gaat gewoon een uur(tje) lekker puzzelen en dat is hetgeen wat ik toch het belangrijkste vind!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:47 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Diversiteit
  • Logica

 

The Movies

The Push Mystery Rooms

Roel Verhaert (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 februari 2023

Fantastisch onderdompelen in de wereld van de cinema!

Mijn gezin (vrouw en 2 dochters (11 en 13) + ikzelf) genoten waanzinnig hard van deze unieke mystery-room (the movies experience 90 min). Wat een gedetailleerde & magische inkleding, een geweldig verhaal, sfeerschepping was top! Ieder gezinslid werd weggeblazen door de magie en afwerkingsgraad! Ten zeerste aan te raden! Extra pluim voor de warme ontvangst en begeleiding van Anthony! Boek dit zeker!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Magic!

Het thema is leuk uitgekozen! Wij hebben de kamer met vier personen gespeeld en niemand heeft zich ook maar een seconden verveeld. De doorloop van de kamers zijn goed en er is veel afwisseling van uitdagingen om verder te komen in de ruimte.

Personeel is heel vriendelijk en nemen ook de tijd voor je. Een zekere aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Goede service
  • Beleving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Diversiteit
  • Logica
  • Goede begeleiding
  • Verhaal

 

Opnieuw een topper!

Na vorig jaar Het Genootschap gespeeld te hebben, was ik aan het aftellen tot de 2e kamer klaar was. We zijn met hoge verwachtingen aan de kamer begonnen en die zijn allemaal ingeleverd: de ontvangst, het thema, de inkleding, de mechanische kamers, ... Alles was opnieuw magnifiek. Kers op de taart: E & H!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Diversiteit
  • Spannend

 

1 woord: geweldig

Dit was geweldig. Het was onze 1 eerste escaperoom ooit. Wat een leuke ervaring. Het begon allemaal met een fantastische ontvangst/intro, waardoor het hele verhaal duidelijk werd. Gevolgd door fantastische opdrachten en leuke kamers met toch wel mooie en speciale effecten.
Aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Origineel
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Verhaal

 

Leuk maar veel te duur

We hebben gemiddeld wat meer kamers gespeeld dan de meeste mensen die een review hebben achtergelaten, misschien daarom een kritischer verhaal. Je gaat toch vergelijken.
We waren met 5 spelers, wat er voor het ideaal denk ik 1 te veel is. Persoonlijk vond ik het type puzzel niet super leuk. Omdat die puzzel zich (steeds op een iets andere manier) herhaalt kwam ik niet met een hoera-gevoel de kamer uit. De rest van de groep was enthousiaster moet ik er eerlijk bij zeggen. Het verhaal is leuk, de aankleding grappig, het idee van hoe de kamer in elkaar steekt origineel. Toch oogt de kamer redelijk basic met geverfd MDF. Er zitten leuke effecten in, maar niet spectaculair.
Toen de rest van het team de prijs hoorde bekoelde het enthousiasme. Als je topkamers hebt gespeeld als Molly's Game (1,5 uur voor 179 euro in het weekend), The Movies (1,5 uur voor 165 euro) en Toy Factory (1,5 uur voor 155 euro) dan is 159 euro voor deze kamer echt veel te veel. De iets langere speeltijd van 5 kwartier rechtvaardigt die prijs ook niet.
Ons advies zou zijn er 40 euro af te doen om mensen te blijven trekken. Misschien is het de Hollandse inborst, maar deze prijs-kwaliteitverhouding haalt toch de lol er een beetje af.

Mijn 66e kamer


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Verhaal
  • Origineel
  • Aardige begeleiding
  • Zoals gezegd: veel te duur

  Niklasdcmarieke

Qualen

Geheimdepot

sjephaniesjephanieEscape ExpertLid sinds: 12 augustus 2021 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 februari 2023

Ge-dis-qua-li-fi-ceerd

We zijn goed en wel een maandje terug van onze Athene trip en ik heb geen honger, maar dorst. Dorst naar meer! (See what I did there?) Toen ik een appje kreeg van een mede-ontsnapverslaafde of we een horrorkamer in Duitsland wilde doen was het antwoord dan ook direct ‘ja’. Dat gezegd hebbende was het wellicht slimmer geweest om me eerst in te lezen en dan pas in te stemmen. Ik leer het ook nooit.

Deze kamer heeft namelijk nogal een gebruiksaanwijzing. Er is een behoorlijke lijst aan elementen waar je rekening mee moet houden. Anyway, nu was er nog geen man overboord. Toch? Zo onschuldig als de aanwijzingen leken, des te erger ze werden naarmate deze dag dichterbij kwam. Van: ‘Je kan een beetje nat worden’ naar ‘Neem zwemkleding mee’. Of: ‘Er wordt de illusie gewekt dat je in gevaar bent’ naar ‘Je gaat eigenlijk gewoon hartstikke dood.’ Klinkt goed.

Na een mental breakdown van een teamgenoot met een baard wiens naam ik niet zal noemen, begon ik toch te twijfelen. Heb ik hier wel zin in? Kom ik gelijk op m’n eerste puntje: marketing. Alles is zo’n overkill aan ‘Het ERGSTE wat je ooit mee gaat maken’ dat ik me alleen maar kon voorstellen dat het mee zou vallen. Ja en nee overigens. Na eerst een andere kamer gespeeld te hebben bij Geheim Depot, konden we starten met Qualen.

Het ontvangst vind ik hier een gevalletje zware mixed feelings. Je wordt eerst in de ene ruimte ontvangen en daarna meegenomen naar een andere ruimte en daar nóg een keer ontvangen. Daar start een soort pre-show. In essentie is dit super vet, alleen snapte ik er daadwerkelijk helemaal niks van. Waar zitten we nou eigenlijk naar te kijken? Het is half in thema, maar ook weer niet. Dezelfde guy waar je 2 minuten geleden nog mee stond te buurten over het verschil tussen Brabant en Limburg staat nu ineens dol te doen. Er gebeurt daadwerkelijk zo ontzettend veel, maar waar het op slaat? Al sla je me dood.

Kijk en het is wel gaaf. Het ziet er allemaal tip-top uit, daar valt niks over te zeggen. Maar het draagt bij aan een hoop verwarring. Want kom ik op m’n volgende puntje: verhaal. Van begin tot eind heb ik afgevraagd wat we aan het doen zijn. En waarom? En hoezo? En wat gebeurt daar? Als ik dan kapot ga, wil ik op z’n minst weten hoe het zit. Het is mij nog altijd een raadsel.

Nou, op dit punt van m’n review zijn we eindelijk begonnen (he he) en heb ik al gauw in de gaten waar dit naartoe gaat. Het veranderd al snel in ‘Ah tof’ naar ‘Oh oke dit gaan we doen’. Deze kamer is een grote show-off. ‘Kijk eens wat wij allemaal durven te doen’. Fine, we wisten enigszins waar we aan begonnen. Ik had stiekem gewoon gehoopt dat dit slechts een onderdeel zou zijn. Helaas dus niet. Ik had wel zin om de stuipen op het lijf gejaagd te worden door de acteur weet je wel, maar nee. Als je op een gegeven moment omdraait om te zien dat-ie een slangenmens-move wil imiteren, maar bijna z’n nek breekt. Ja sorry. Dan ken je me opvegen.

Het decor is mwaaaaah. Lastig. Het is niet lelijk of vervelend, maar ook niet fantastisch. Misschien had ik me er minder aan gestoord als ik het nut ervan begreep en wist wat ik er aan het doen was. Puzzels zijn vrijwel niet aanwezig op een enkele na. Nou ben ik de laatste persoon op aarde om daarover te zanniken, want beleving > puzzels. Is het niet dat de beleving bestond uit:

-Vies worden
-‘Pijn’ lijden
-Nat worden
-Gore dingen doen
-Nog een keer vies worden
-Onaangename dingen ondernemen
-Aangeraakt worden
-Acteurs die in je nek gaan staan hijgen
-Je nek breken
-Viezerikken en vetzakken

Dit zijn oprecht geen spoilers, ik herhaal gewoon graag even wat er letterlijk op de site staat. Ik vind het lastig om te bepalen of je dat wat er staat met een korreltje zout mag nemen, maar hou er zeker rekening mee.

Nou wil ik de kamer niet eens afrekenen op dit allemaal. Nogmaals: we wisten letterlijk waar we aan zouden beginnen. Sommige dingen vind ik wel Qualijk (ha) zoals onder andere het feit dat we nergens hebben hoeven tekenen en een bepaald onderdeel waar ik wel vraagtekens bij heb. Maar dit is en blijft uiteindelijk een smaak dingetje. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat dat dus niet mijn ding is.

Positief ben ik zeker over de service van Geheim Depot. Er is alles op alles gezet om ons te ontvangen en in het Engels te laten spelen. We waren de eerste buitenlandse groep die ze (voor deze kamer) hebben ontvangen. Het personeel was hartstikke vriendelijk. Puntje eraf though dat je voor de groepsfoto moest betalen. Daar ben ik misschien te Nederlands voor. Kom op.

Met een duidelijk verhaal, wat sterker acteerwerk en het minder in-your-face principe zou dit tof kunnen zijn naar mijn idee. Ik geef ‘m geen onvoldoende, maar raad ‘m je ook zeker niet aan. Of je moet hier zin in hebben, dat kan. Gelukkig hebben we het ondanks dit alles prima naar ons zin gehad. (Niet te geloven eigenlijk he?) En hebben we het in ieder geval overleefd. En ja, origineel is het zeker. Ik heb nog nooit zoiets gespeeld.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmariekeGijssambeekDrs-jlc

De Bezetting

ROX Escape Experience

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 februari 2023

Mooie reis terug in de tijd

Voor vandaag stonden er 2 escape rooms op het programma. Dit was de tweede. Met vier personen gingen we richting Nijmegen. Voor sommige de tweede escape room ooit, sommige hadden iets meer ervaring :)

Het is mooi om te zien dat Rox Escape een flinke upgrade heeft gehad tegenover Project Escape (De Duivelskamer was de tweede kamer die ik ooit speelde). De ontvangstruimte, de parkeerplekken en schijnbaar hebben de kamers die zijn overgezet ook een upgrade gehad (kan ik niet over oordelen zelf).

Dat Rox wel raad weet met dit thema wisten we al van De Drukkerij, maar het is knap wat ze hebben neergezet, alles voelt heel authentiek aan (voor zover ik daar over kan oordelen). Het is geen kamer die je wegblaast met bijzondere mindfucks, maar je bent gewoon een uur heerlijk aan het puzzelen. Leuke puzzels, mooi aangekleed, goed gebruik van de begeleiding. Ik kan deze kamer zeker aanraden!

Erg benieuwd naar The Show ook nu. Maar dat is voor een volgende keer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Logica

 

Family Secrets

Breakout Room

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 februari 2023

Heerlijke puzzelkamer

Voor vandaag stonden er 2 escape rooms op het programma. Met 5 man gingen we richting Den Bosch voor de eerste. Voor sommige überhaupt de eerste escape room ooit, sommige hadden iets meer ervaring :)

Ik had Jessica & Mels al veel te lang niet meer gezien en dat is altijd gezellig. Dus dat begon al goed. Dan de kamer. 'Vroeger' zat Granny's Room daar (een van de eerdere kamers die ik ooit speelde), maar daar herkende ik dus echt helemaal niks meer van terug. Dit is een compleet nieuwe kamer en het is mooi om te zien dat ze bij Breakout Room hebben geleerd van de feedback die ze hebben gekregen op de andere kamers.

Dit is echt een heerlijke puzzelkamer. Leuke, originele en logische puzzels, mooi aangekleed. Goede begeleiding. Ik zou hem zowel beginners als ervaren escapers (die niet willen worden weggeblazen, maar van het spelletje houden) aanraden. We hebben een uur lang heerlijk gepuzzeld! Goed bezig daar bij Breakout Room!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede begeleiding
  • Logica

 

Eerste escape room ooit in mn leven! WAT GAAF!

WAUW! Het was mijn aller eerste escape room ooit en het was er een om nooit te vergeten! Spannend, leuk en enorm gaaf gemaakt! Ik was helemaal niet bekend met escape rooms maar door deze escape wil ik gelijk weer een volgende plannen!

Zeker boeken, het is zeker de moeite waard!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Spannend
  • Logica

 

De Conciërge

Kamer 237

BSEBSEEscape ApprenticeLid sinds: 18 januari 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 februari 2023

Dankzij de directiesecretaresse een ongelooflijke ervaring!

We plaatsen deze room in de top 2 van onze escape ervaringen! Maar zijn er nog niet helemaal uit of we hem op plek 1 of 2 plaatsen…


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  62:30 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica

  kamer237

Tof!

Spannend, grote op, misschien best niet met 6 spelers maar eerder met 4.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Origineel
  • Beleving
  • Goede begeleiding

 

Geweldig

Hele gave uitgebreide escape room, super tevreden!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Goede prijs
  • Spannend
  • Verhaal

 

Top room

De escape room is super leuk! Uitdagende puzzels. Ze zijn nog niet zo lang open maar geven toch al een super ervaring. Ze geven ook aan dat ze nog volop tips verwelkomen om te verbeteren. Maar dus, de puzzels waren uitdagend en er was teamwerk nodig om deze op te lossen! Niet simpel maar dat is de bedoeling. Dit is zeker een hoger niveau escape room!


10

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Goede service
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Goede prijs
  • Logica
  • Spannend
  • Puzzels
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Beetje koud. Maar ze werken er aan!

 

Super leuke kamer, spannend en ik vond het jammer dat het klaar was!

Deze escape was echt super tof! Echt meer dan de moeite waard om vanuit Apeldoorn (NL) deze kamer een keer te hebben gedaan!
Spannend, vet gemaakt en ik vond het jammer dat het klaar was!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Origineel
  • Beleving
  • Verhaal
  • Spannend
  • Goede begeleiding
  • Diversiteit

 

Prima kamer, met kleine leuke verassingen.

De eerste keer met een vriendin de kamer gedaan die nog weinig escape ervaring had, na dus uiteraard de veiligheids regels werden we in onze cel gestopt, ze stond er van te kijken hoesnel ik in eerste instantie buiten de cel stond. Na flink wat puzzelen en wat gekut op straat, toch eindelijk op de leuke nieuwe locatie. Waar meer achterschuil gaat dan je in eerste instantie denkt, helaas door kleine dingetjes gebeurde het wel eens dat er wat dingen 'fout' gingen maar achteraf door het hint systeem werd dit ons prima en tijdig bekend gemaakt.

Leuke prima ingerichte kamer, wel beetje niveau van een goede eerste kamer ervaring.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Diversiteit
  • Prijs

 

Oke kamer

Ontvangst hal beetje karig maar goed daar hoefde we ook niet heel lang te wachten. De kamer is prima doorlopen met hier en daar echt wel even goed denkwerk uiteraard denk je snel te moeilijk waardoor we wel wat kostbare tijd hebben verloren. Met 2 personen te doen maar wij hadden denk onze dag even niet.

Vond wel dat de hints soms echt te lang op zich lieten wachten, als je als host door hebt dat we al met ze 2e veel te moeilijk denken, stuur dan na 1 of 2 pogingen de groep even een andere richting op. Wij hebben denk wel 5 a 6 pogingen gedaan met verkeerde gedachte gang wat er dus voor zorgde dat we achteraf denk net 2 min tekort kwamen.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Nee


  • Puzzels
  • Spannend
  • Moeilijkheidsgraad
  • Gebrek aan verhaal
  • Slechte begeleiding

 

The Conductor

Riddle Room

fembulfembulJunior EscaperLid sinds: 27 november 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 februari 2023

Leuk en origineel avontuur

Wauw! Wat een schitterende escape room is dit zeg, voor mijn gevoel klopte alles; van begeleiding tot decor en van puzzels tot de beleving van het verhaal.

Ons avontuur begon wat stroef, maar dat lag absoluut niet aan de puzzels, maar compleet aan onszelf. Gaandeweg kwamen we steeds beter in het verhaal en losten we de puzzels steeds sneller op. Ik vond de puzzels perfect qua logica en helemaal in het thema. De afwisseling tussen logisch nadenken en de doe-puzzels was perfect. De puzzels zijn origineel en voor ieder wat wils. Leuke techniek rondom de puzzels en ook pluspunten voor het hint-systeem, waar eerst wordt gevraagd of je überhaupt een hint wilt.

Het enige minpuntje wat we konden vinden in deze kamer is bij sommige puzzels het geluid. Wij vonden dat soms iets te zacht, maar niet zodanig dat het onduidelijk of verwarrend was.

Margot was een super host. Niet alleen heel vriendelijk, maar ook erg gepassioneerd en dat is compleet terug te zien in de kamer.

Wij hebben ons enorm vermaakt en zouden deze originele escape room zeker aan iedereen aanraden.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:15 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Het geluid bij sommige puzzels

 

Geweldige ervaring met verrassende elementen

Wij hebben afgelopen zaterdag de escape room gespeeld. Wij werden heel hartelijk ontvangen door een hele aardige man die echt met veel plezier en passie de mensen een geweldige ervaring wil bezorgen. De kamers zijn erg passend bij de thema van de escape room. Wij hebben ook deze keer dingen gedaan dat je normaal nooit zou doen. Het is een spannende escape room met veel kamers. Wij hadden ook 2 mensen mee die nog nooit een escape room hebben gedaan en die zullen nog lang praten over deze ervaring.

Dank jullie wel en tot ziens voor de andere kamer!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Goede service
  • Sfeer
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Puzzels
  • Origineel

 

Goeie Mie

Escaperoom071

slinger13 slinger13 Escape GuruLid sinds: 2 november 2020 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 februari 2023

Niet heel boeiend

Deze kamer gespeeld met een paar collega’s maar die hadden allemaal nog geen ervaring met escapen . De kamer zag er ook niet heel spannend of mooi uit en de puzzels waren ook niet altijd even logisch . Blij dat het uur voorbij was .


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Leuk voor kinderen en beginners

Deze kamer met mijn zus en zwager gespeeld . Die hebben denk 5 kamers gespeeld en die vonden deze kamer erg leuk . Je gaat even terug in de tijd kwa computeren . Erg leuk gedaan allemaal . Kamer was helaas wel erg gehorig maar voor de rest prima vermaakt .


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:32 min

 

Prima escaperoom

Kort van tevoren kunnen boeken door te bellen, dat is altijd fijn. We werden van tevoren flink bang gemaakt over deze room, dat viel mee. Een leuke kamer waarin we een lekkere flow te pakken hadden. Jammer dat we het eerste gedeelte niet hebben kunnen afronden, dan was onze score nog beter geweest. Nog een mooie uitdaging aan het einde, gelukkig allemaal gelukt en zijn we er mooi uit ontsnapt. Je merkt wel dat het wat commercieel is. Geen oldschool escaperoom, wel prima om een keer te spelen.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Rekarkse puzzelberen

Ontsnapt: Ja  58:16 min


  • Logica
  • Verhaal
  • Sfeer
  • Weinig origineel

 

Spannende en leuke afwisselende kamer!

Na The Mad Magician op zijn billen geslagen te hebben moest The Boss er ook aan geloven. Volgens MJ zelf de moeilijkere kamer van de twee. En dat klopt. Meer uitdaging, meer techniek en de puzzels wat moeilijker. Echt een toffe uitdaging met 3 personen. Af en toe een hintje om ons de goede richting op te sturen maar verder een hele leuke ervaring.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Rekarkse puzzelberen

Ontsnapt: Ja  59:26 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Puzzels
  • Verhaal
  • Moeilijkheidsgraad

 

Spanning, verrassing en uitdaging

Last Minute de Mad Magician gespeeld. Gebeld om 15:00, 15:40 begonnen we aan de kamer. Leuke GM, in voor een gezellig praatje, en maakte ons het verhaal bekend. Een leuk verhaal dat geschikt is voor een escaperoom. We moesten in het begin een klein beetje de goede richting op worden geduwd. Het was ook de eerste keer dat we met twee personen speelden. Het was echt een leuke kamer, veel verrassingen, lekker oldschool met veel hangsloten e.d. Dat is voor een beginnende escaper toch wel heel leuk. Echt een mooie, leuk aangeklede kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Rekarkse puzzelberen

Ontsnapt: Ja  59:13 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Goede service

 

Een unieke, geweldige escape ervaring. Deze hoort in de Top van NL thuis, terecht dat hij daar staat.

Het begint al bij de ontvangst, een supervriendelijke en gepassioneerde eigenaar. Verteld ons van tevoren niet veel informatie, dat zorgt ervoor dat je echt onbevangen de kamer in gaat. Wat er binnen gebeurd is ook echt een psychiatrische inrichting. Je hebt niet door wat er allemaal om je heen gebeurd. Er zitten zoveel verschillende elementen in de kamer, je weet niet wanneer je er nu bent of hoelang je nog moet. Het gaat allemaal in een waas voorbij. De puzzels zijn uitdagend, leuk en afwisselend. We waren met 3 man, een pittige klus. Gelukkig wel gelukt, dat is altijd fijn. Deze kamer hoort echt in de beste kamers van Nederland thuis.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Rekarkse puzzelberen

Ontsnapt: Ja  57:46 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Puzzels
  • Verhaal
  • Spannend
  • Goede begeleiding
  • Beleving
  • Diversiteit

 

Space Lab

#140 - Ik vond dit een leuke kamer. Het verhaal wordt goed neergezet en daar past de aankleding bij. De puzzels passen in het thema, maar zijn wel vrij makkelijk. Dat maakt dat je soms echt wel even op elkaar moet wachten als je, net als wij, met vier personen bent. Geen super indrukwekkende kamer, maar zeker leuk als je in de buurt bent.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  40:18 min

 

Hannah

#138 - De introductie vond ik leuk en de aankleding was prima. De puzzels vond ik wisselend leuk en niet zo leuk. Ik vond de verlichting wel echt een dingetje. Het maakte sommige puzzels onduidelijk. Verder heb ik me echt wel vermaakt, maar deze escape pakte mij niet zo.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:31 min

  Steven2919

Zahnarzt Schillinger

#139 - Deze kamer was het niet voor mij. Ik vond de puzzels erg onlogisch en soms slecht zichtbaar. Daardoor ontbrak de flow bij ons. Het verhaal van de kamer vond ik ook niet helemaal logisch. De aankleding was op zich prima in thema.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee