Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Recente reviews

Een overzicht van de 50 meest recente reviews.

Eenvoudig maar leuk!

Ontvangst wat ingetogen, prima kamer


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Logica

 

Eng en heel vet!

Supersfeertje!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Spannend

 

Zit goed in elkaar

Mooi thema, met meer dan 2 personen aan te raden


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

Kun je rustig overslaan

Weinig beleving


5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Gebrek aan verhaal
  • Heeft onderhoud nodig

 

Great atmosphere and ambience but some things could be better

We did the room today in a team of 2 and we escaped with 5 seconds left! It was fun and especially the ambiance and atmosphere are very well made but I expected a bit more. The story didn't make much sense, the puzzles were not the best (more visual and handy rather than logical), and the ending was a bit anticlimactic.

A major disappointment we had was that even though the room is playable in English, some things were still in Dutch so the host had to give us hints with the translation. The hint system they have is very cool but still not great to follow in English as sometimes we would get hints and not understand them at all. The host did say that in Dutch it's much better so keep that in mind if you are international.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:55 min


  • Ambiance
  • Experience
  • Great price
  • Illogical puzzles
  • The experience in English needs improvement

 

Cogito ergo sum!

We hebben al veel escape rooms gespeeld die erin slagen om een mooi uitgewerkt thema aan te bieden binnenin de kamer, maar weinigen slagen erin om je mee te nemen in het verhaal alvorens “het spel” start. Hierin krijgt deze kamer een streepje voor! Ook al de puzzels zijn steeds in thema en de rode draad doorheen de kamer is duidelijk. Leuk om eens een escape room te doen waar het uiteindelijke doel niet het “escapen” zelf is :)

De puzzels zijn mechanisch van aard (elektronische puzzels zouden ook niet passen In dit thema), zitten vol variatie en zijn in grote hoeveelheden aanwezig.

Wij zijn alleszins trots om deel uit te maken van het genootschap van baron Beeckman en we komen met plezier jullie toekomstige kamer(s) spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • Puzzles
  • Great host
  • Storyline
  • Logic
  • Difficulty
  • Diversity

 

Een fenomenale ervaring!

We hebben al veel escape rooms gespeeld met een mooi uitgewerkt thema, maar weinigen slagen erin om je zodanig mee te zuigen in het verhaal zoals in de toy factory!

Vanaf het moment dat de deur open gaat stap je een andere wereld binnen. Van het prachtig uitgewerkt decor tot de enthousiaste (en grappige) uitbater, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Ook qua puzzels hebben we hier zaken gezien die we nog nergens anders gezien hadden.

Achteraf was er ook ruimte voor een aangename babbel met de uitbater en het is te merken dat deze een grote passie heeft voor escape rooms.

Chapeau!

Kortom: ga deze kamer spelen, je zal niet teleurgesteld zijn!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Great service
  • Original
  • Puzzles
  • Ambiance
  • Experience
  • Storyline

 

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo

Anouk (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

Hele unieke escaperoom

Mooie escaperoom met toffe puzzels. Niet te makkelijk, echte uitdaging.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min

 

Enorm spannend en overweldigend

Wat een ontzettend toffe beleving is dit! Echt een adrenalinekick! Vanaf begin af aan zit je vol in de spanning en waan je je in een andere wereld. Het is flink aanpoten om alle kilometers in dit pand af te leggen, voorzichtig schuifelend, tot rennend, kruipend en klimmend. We deden deze escaperoom met z’n 2en, enige vorm van dapperheid was hier wel voor gewenst ;) De acteur maakt de spanning helemaal af. Echt doen! Voor je het weet bestaat hij niet meer…


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Beleving
  • Spannend
  • Origineel
  • Sfeer
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede service

  Marc

Belevende escaperoom

Geparkeerd op Catharinaplein is de escaperoom slechts 2 minuten wandelen.
Goed ontvangst met uitleg.
Onze eerste escaperoom als gezin (4 man) dus het was best moeilijk. Met wat tips als we vastliepen bleef het erg leuk! We komen zeker nog terug voor de andere kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:49 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Spannend

 

Even uit de ervaring door kleine storing

Ontvangst:
De ontvangst vindt plaats in een prettige ruimte. De gastheer voelde enigszins ongemakkelijk. Hierdoor kwam de sfeer en het verhaal niet helemaal over zoals je zou willen.

De kamer:
De kamer volgt grotendeels de lijn van het eerste seizoen van Lost. De thematisering is heel goed en sfeervol gedaan. De game flow is logisch gedaan. Jammerlijk werkte 1 magneetsluiting niet waardoor het spel kort onderbroken werd en via een kleine aanpassing kon worden hervat. Dit was jammer omdat we hierdoor even uit de flow waren. (Dit is overigens netjes opgelost met een kleine korting).

De kamer is overgenomen van een andere ondernemer uit Voorburg. Hierbij is de speelduur met 20 minuten ingekort. Hierdoor zijn enkele stappen/puzzels vervallen. Dit voel je en maakt dat sommige zaken iets minder logisch voelen of wat uitdagender hadden gekund.

De puzzels:
De puzzels zijn divers en met logisch nadenken goed op te lossen. De kamer heeft weinig slotjes wat in dit thema passend is.

Doordat knoppen die (volgens mij) licht zouden kunnen geven maar dit niet was niet duidelijk of deze puzzel al speelbaar was toen we alle onderdelen hadden. Hier hadden we een stap voor verwacht. Hier hadden we een hint nodig die eenvoudig voorkomen kon worden.

Hoewel de kleine storing ons uit de flow haalde hebben we een hele thematische leuke beleving gehad.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:06 min


  • Sfeer
  • Origineel
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Logica
  • Ontvangst
  • Kleine storing

 

Uitdagend

Ontvangst:
De kamer is gevestigd in een poolcentrum. Bij binnenkomst aangegeven dat we voor de escaperoom kwamen en werden daarop hartelijk en gezellig ontvangen door de spelleidster die ons mee nam naar boven waar de kamer is gesitueerd.

De kamer:
Is een mooie snooker kamer waar meer te beleven valt als op het eerste oog lijkt. De sfeer en thematisering zijn goed doorgevoerd. Met de themamuziek bestaande uit diverse bekende filmmuziek kom je snel in de goede sfeer. Dit weet de kamer zeker vast te houden.

De puzzels:
De puzzels hebben zeker in het begin een aantal originele en verrassende elementen. Later komen de wat meer traditionele puzzels. Wanneer dit punt komt wordt in teams puzzelen zeker met groepen groter dan 4 personen lastiger omdat je voor meerdere puzzels hetzelfde spelelement nodig hebt wat je niet kan delen. Dit zou eenvoudig op te lossen zijn door een ander type te gebruiken waardoor de puzzels te verdelen zouden zijn.

Aan verschillende spel elementen is bovendien te zien dat de kamer niet meer de nieuwste is. Dit is niet erg maar zou de spelbeleving kunnen verhogen.

Jammerlijk werkte bij ons een paar lampjes niet waardoor we een puzzel niet helemaal af konden maken.

Hoewel we net niet zijn ontsnapt door hoe de tijdsverdeling is georganiseerd hebben we een prima tijd gehad.

De tijdsverdeling lijkt op deze manier te zijn gedaan om het ontsnappercentage laag te houden. Dit voelt enigszins frustrerend omdat we niet het gevoel hadden echt tijd verloren te hebben. Met wat eenvoudige aanpassingen zou de kamer wat beter haalbaar worden wat het spelplezier nog verder zou verhogen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


  • Sfeer
  • Origineel
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Heeft onderhoud nodig
  • Moeilijkheidsgraad

 

Leuke sfeervolle escape room

Vanaf het ontvangst (heerlijk in character) was het raak, een mooie locatie zet meteen de juiste mood, en met hoog tempo en goed geplaatste hints wisten wij binnen de tijd uit deze Horror themed escape room weg te komen. Tof!
Wij gaan zeker nog een keer hun andere kamer doen, en wachten vol verwachting op hun nieuwe kamer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Verhaal
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Spannend

 

Simpel maar leuk

Hele vriendelijke spelleiding die ons door het spel heen leidde.
In eerste instantie lijkt de kamer weinig "interessant", maar zodra de deur in het slot valt en je mag beginnen te puzzelen komen toch nog wat verrassingen boven drijven.
Niet per se de beste kamer op deze locatie, maar zeker leuk om als tweede kamer erbij te spelen.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  46:55 min


  • Goede service
  • Puzzels
  • Goede prijs
  • Goede begeleiding
  • Sfeer
  • Weinig origineel

 

Zeker geen persoonlijke favoriet

Oooh wat jammer dat we deze kamer speelden nadat we net ontsnapt waren uit "Magic & Mystery".
Het voelde als één grote anticlimax omdat de puzzels en denkwijze totaal anders waren dan in de vorige kamer en voor ons gevoel geen enkele logica hadden.
Wellicht hadden we dit in eerdere reviews al kunnen teruglezen, maar helaas niet gezien en ook niet verteld door de spelleiding (wel achteraf de opmerking dat we de kamers beter andersom hadden kunnen spelen).

Wat ik oprecht jammer vond was dat je nergens kon teruglezen/-horen wat er in het verhaal werd verteld; dit had de logica van de puzzels zeker ondersteund. Verder is de kamer met 2 personen ruim genoeg, maar met meer dan 3-4 personen zou ik deze kamer al bijna niet aanraden. En ik snap dat voor de sfeer de lichten gedimd zijn, maar als je in sommige hoeken van de kamer amper wat kunt zien, gaat dit toch ten koste van het speelplezier.

Wat betreft de spelleiding hadden wij het idee dat deze wellicht wat onervaren was. We kregen instructies wat we moesten doen om hints te krijgen, maar hier werd niet echt op gereageerd. Toen wij eindelijk hints kregen hadden we de puzzel al opgelost.. "Dit had ze even niet door" gaf ze achteraf aan, "maar het kon ook zijn dat ze even wat anders aan het doen was". Volgens mij hoor je als spelleiding toch op te letten wat de deelnemers aan het doen zijn ;)

Bovendien vind ik de prijs voor deze kamer echt aan de hoge kant, zeker aangezien de andere kamers even duur zijn maar veel meer speelplezier opleverden!


4.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 5.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  46:23 min


  • Sfeer
  • Onlogische puzzels
  • Gebrek aan verhaal
  • Moeilijkheidsgraad
  • Decor
  • Slechte begeleiding
  • Beleving
  • Prijs

 

Hele toffe kamer! Zeker de moeite waard om te spelen.

Puzzels volgen elkaar in logische volgorde op en zijn heel divers!
Aankleding van de kamer past prima bij het thema.
Ook met z'n tweeën is deze kamer goed te spelen; als we geen tip hadden gekregen hadden wij blijkbaar een nieuwe recordtijd neergezet ;)

Maar goed dat we vooraf niet wisten dat deze kamer van alle beschikbare kamers de hoogste spanningsfactor had ;)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  44:36 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Beleving
  • Verhaal
  • Logica
  • Spannend
  • Moeilijkheidsgraad

 

Grappig, maar niet bijzonder.

Weekendje weg naar Den Bosch met vrienden en deze escaperoom uitgekozen. Beetje rommelige ontvangst (er waren meerdere mensen die zich kwamen melden). Kamer zelf ok, maar wel veel slotjes die geopend moest worden. Ook jammer dat je de kamer ernaast ook hoorde. Hints kregen we over dingen die we allang opgelost hadden. Er werd dus niet echt mee gekeken. Was een leuk uitje, maar meer ook niet.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Puzzels
  • Prijs
  • Beleving
  • Gebrek aan verhaal
  • Decor

 

Verrassend maar vooral heel erg gezellig!

We hebben inmiddels iets langer dan een maandje geleden deze kamer gespeeld met een team van 4 vrienden. Na ook de Postkamer en Vaudeville te hebben gespeeld, toch ook maar op aanraden Camera 4 komen spelen. We werden weer door dezelfde medewerkster ontvangen die ons toevallig alle 3 de keren met veel enthousiasme (en aanstekelijke energie) heeft ontvangen, en dit keer ook begeleid in de kamer.

De kamer was lastig omdat het vooral heel veel was wat je moest doen en oplossen. Maar dit maakte het wel een echte uitdaging! De beste tip die ik aan volgende groepen kan geven is vooral niet elke puzzel met z'n alle te gaan maken gezien dit je echt te veel tijd gaat kosten. De meeste puzzels zijn niet enorm lastig, maar er zijn echt gewoon veel puzzels. De kamer heeft niet een extreem sterk verhaal en het is ons niet helemaal duidelijk waarom we uiteindelijk zijn ontsnapt en dat vonden we wel een beetje jammer. Misschien als tip voor de escape room daar toch nog eens naar te kijken want ik denk dat dat echt gaat toevoegen aan de kwaliteit van de kamer! Verder zijn de puzzels en thematisering van de kamer echt op en top geweldig. We hadden niet veel tips nodig tijdens het spelen van het spel, maar de tips die gestuurd werden, kwamen precies op het juiste moment. Ze liet ons even vast lopen en gefrustreerd raken omdat we de oplossing niet zagen. Zodra de hint dan kwam, was het ook snel een 'ow wat dom van ons' moment. Uiteindelijk zijn we op 2 minuten ontsnapt met het zweet op ons voorhoofd en een voldaan gevoel.

Na de kamer gespeeld te hebben, nam de medewerkster ons mee door de hele kamer om eventuele verwarringen uit te leggen en ook om gewoon leuke weetjes over de kamer te vertellen. Dit vond ik echt heel prettig. Je merkt bij steeds meer escape rooms dat hier geen tijd aan besteed word. Gezien we tijdens het spel veel hebben opgesplitst, had niet iedereen elke puzzel meegekregen of begrepen. Na haar uitleg begreep iedereen alle puzzels en uiteindelijk ook waarom we ontsnapt zijn.

Achteraf nog een drankje gedaan in de erg ruime ontvangstruimte en gezien we de laatste groep waren van die avond, zat het team ook nog een drankje te doen aan de bar. Er hing een gezellige sfeer en je merkte dat het personeel er met erg veel passie staat te werken.

Helaas zijn we hier nu uitgespeeld, maar de medewerkster speelt zelf ook veel escape rooms dus heeft ons nog veel leuke aanraders gegeven!


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Spannend
  • Moeilijkheidsgraad
  • Verhaal
  • Dat we niet meer terug kunnen komen😜

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms

Carli (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

Kei spannend maar super vet!!

Leuk, spannend en origineel!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  58:40 min

 

Dystopisch stadsavontuur

We hadden net voor corona genoten van Akasha, dus toen we zagen en hoorden dat de nieuwste creatie van Escape Barcelona wijd en zijd bejubeld werd, zijn we die meteen gaan spelen, toen we twee jaar en x besmettingsgolven later weer naar Barcelona konden.

Daar waar de ontvangst bij Akasha destijds meteen de goede, kalme, maar duistere toon zette, viel dat dit keer wat tegen en werden we onnodig 'opgejaagd'.
Maar na de instructies mochten we dan eindelijk de kamer in. Wow, het eerste gedeelte is meteen fantastisch neergezet als een dystopische stad uit 2049 met alle bijbehorende puzzels! Van dat eerste gedeelte hebben we qua decor en puzzels het meest genoten, daarna vonden we de beleving wat minder worden en dat lag zowel aan de puzzels, de aankleding en de rol van de acteur: het wordt allemaal wat rommeliger en chaotischer. Er is veel te doen, dus een groep van vier lijkt ons ideaal. Wij speelden de beleving met zijn tweeën (waar in het spelverloop rekening mee werd gehouden, zodat we niet te zeer opgejaagd werden), maar denken niet dat spelen met vier ons spelplezier in het tweede gedeelte significant vergroot zou hebben, want het zou misschien nog alleen maar chaotischer worden. Tegelijkertijd zien we terdege in dat andere groepen dit thema en hoe het uitgewerkt wordt, fantastisch kunnen vinden, maar bij ons 'pakte' het dus helaas wat minder. Treffend voor het thema is dat de tijd wat fluïde is en geen aftelklok meeloopt: het is vooral een beleving waarvan je moet genieten en het gaat er niet om om binnen een bepaalde tijd ontsnapt moet zijn.

Kortom: zeker een topbeleving als je van het dystopische thema en de uitwerking met een acteur houdt.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Beleving
  • Origineel
  • Aankleding
  • Spannend
  • Bij momenten chaotisch ook door acteur

 

Molly's Game

Down The Hatch

Marcia Evers (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

Filmisch.

We zijn er nog steeds ondersteboven van. De aandacht voor detail en de totaalervaring zijn ongeëvenaard. Het is alsof je de hoofdrol speelt in een avonturenfilm! Aan alles is gedacht en we hebben dingen gezien die we nog nooit eerder in een escape room hebben meegemaakt. Voor één van onze groepsgenoten was dit de eerste escape room ervaring. Die is verpest voor het leven ;-) Er zullen maar weinig kamers zijn die deze kunnen overtreffen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube

Rick W (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

Een erg uitdagende en spannende Escaperoom.

Met nog 00:55 seconden op de klok hebben we deze Escaperoom met verschillende onderdelen gehaald. De Escaperoom bestaat uit meer dan alleen slotjes en de setting is spannend en passend bij het thema. We raden deze Escaperoom zeker aan. Ontvangst en uitleg was ook prettig.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:05 min

 

Spannende piramideklimmer

Parkeren: de kamer ligt in een buitenwijk van Barcelona, wij vonden snel een parkeerplaats in de buurt.

Ontvangst: zoals wel vaker in Spanje, begint de beleving, zodra de deur opengaat, je een donkere instapt en in personage ontvangen wordt. De toon en de sfeer worden meteen gezet.

Kamer: zoals bijna altijd bij Egyptische kamers is het verhaal een bijzaak en een voorwendsel om een (in dit geval duistere) piramide te betreden. Het Egyptische thema is mooi in de aankleding uitgewerkt (wij speelden de kamer in februari 2020 en zagen nog geen slijtage) en de puzzels passen er goed bij. De beleving moet het echter vooral hebben van de actie- en doe-elementen (lees: nogal wat klauterwerk) en van de opgebouwde spanningsboog, want de keuzes die je maakt, hebben gevolgen voor het verloop van het spel. Dat spanningsniveau geven de maker zelf treffend weer op hun website formuleren: het een spannende beleving, maar geen horrorbeleving.

Kortom: een behoorlijk fysieke en spannende kamer, zoals we die in Benelux bijna niet hebben, absolute aanrader, als je in Barcelona bent.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Beleving
  • Spannend
  • Avontuurlijk klimwerk

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms

Olivier (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

Bloody amazing

I did not see this coming! A marvelous room featuring a fun narrative, interesting puzzles and amazing location. Can recommend!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

Super leuke escaperoom

De escape room is goed uitgedacht en heeft veel leuke uitdagende puzzels. Het enige jammere was dat we een puzzel niet goed konden doen omdat er iets fout mee was. Maar uiteindelijk zijn we er alsnog uit gekomen. Je moet goed kijken en goed nadenken. Maar echt super gaaf gemaakt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:50 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Logica

 

Erg goed gedacht.

Dr escape room is erg goed bedacht. Er was een puzzel bij die iets te ver gezocht was, maar voor de rest deed alles het en was hij goed in elkaar gezet.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:50 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Logica
  • Goede begeleiding
  • Goede prijs
  • Sommige puzzels waren ietsjes te ver gezocht

 

Mooie kamer zonder top escape ervaring

We boekten last minute telefonisch deze kamer en konden zonder problemen nog spelen. Het ontvangst was ietwat ongemakkelijk en het onthaal ter plaatse werd verteld dat we cash zouden moeten betalen wat al vreemd was. Uiteindelijk konden we gelukkig toch elektronisch betalen. Door een lek ten gevolge van een regenstorm was het eerste deel niet meer helemaal ingekleed, maar gelukkig werkten alle puzzels nog wel. Uiteraard begrepen we dit volledig. Deze informatie werd ons enkele seconden voor het betreden van de kamer gegeven en niet bij het kiezen tussen de beschikbare kamers.

De kamer zelf was heel mooi en heel mechanisch. De meeste puzzels zagen er ook mooi uit, maar de onderlinge logica was niet altijd aanwezig. Helaas stond ook de doorgang naar een ander deel van de kamer gewoon al open. We hebben die zelf maar toegedaan. Enkele puzzels kunnen heel lang duren als je net iets hebt gemist. Dit kan soms tot frustraties leiden. Hoewel we niet graag snel een tip krijgen, hadden we die op een bepaald moment echt nodig. Die kregen we niet en door lang wachten en pure willekeur konden we de puzzel oplossen. Achteraf kregen we te horen dat die puzzel eigenlijk lastig is voor twee personen (de kamer wordt wel voor 2 tot 6 personen geadverteerd) en dat het dan maar beter zou zijn om op geluk en lang wachten verder te doen. Voor ons voelde dat niet aan alsof we zo correct ontsnapt zijn.

De kamer heeft heel wat troeven, maar een omtovering naar meer logica bij sommige puzzels, beter onthaal en minder lange wachttijden bij sommige animaties zouden haar wonderen kunnen doen.


5.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 4.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Slechte service
  • Logica

 

Fantastisch

Gisteren hebben wij deze escaperoom gedaan in twee groepjes. Wat was het een succes!
De escaperoom zit ontzettend mooi in elkaar. Alles is in het thema en dat maakt de escaperoom echt samenhangend.
Daarnaast waren wij als eerste groep en konden we meekijken met de groep die als tweede ging. Wat een lol hebben we gehad!

Wij raden deze escaperoom van harte aan! Het was een hele gave ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend

 

Prachtig decor, prachtig verhaal, prachtige beleving

Bij de ontvangstruimte krijg je meteen al een wow gevoel. Als de escaperoom ook zo mooi is…. En dat is hij! Ontzettend mooi, gedetailleerd gemaakt. Een heel goed uitgewerkt verhaal, prachtige special effects. Het is wel hard werken met z’n 2en maar meer dan de moeite waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Spannend
  • Wel wat ervaring nodig voor 2 personen

  down-the-hatch

The Dome

Mama Bazooka

GlennGlennEscaperLid sinds: 14 september 2020 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

helemaal in de war

Oke wat is mij overkomen?

Bijzonder manier van ontvangst, niet persoonlijk maar toch vriendelijk. Dit komt omdat je je zelf binnen laat en de uitleg van wat je moet doen word gedaan doormiddel van schermen. Je kunt zelf drinken pakken en dat bevalt wel. Je kunt tijdens het wachten nog even een spelletje doen en dan wordt je op gehaald.

Personeel was heel vriendelijk en waren heel sociaal. Kon je goed mee lache!

Je gaat de kamer in en je verwacht van alles. ik kan je vertellen, verwacht niks want je zit er toch naast. De kamer is zo met je verstand aan het klote. Je hebt meerdere keren het idee: "Hoe dan?, WTF is dit?, ja maar, dit was?". je bent gewoon alles kwijt en je moet het gewoon over je heen laten komen. Het gaat in deze kamer niet zo zeer om de puzzels, geniet van wat je zit maar blijf niet te lang hangen bij iets wat je hebt wel je tijd nodig!

Het na praten was heel leuk, door dat er zo veel gebeurd ben je er ook echt aan toe om alles terug te kijken.

Ik zou zeggen geniet van deze kamer en ga er zeker heen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  49:56 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Logica (was er niet, Dat is juist zo goed)

 

Leuke kamer voor 2!

Wij waren met zijn tweeën in Haarlem en zijn gek op Escape Rooms. Dit is een kamer die in onze optiek heel goed te doen met 2 personen! Het thema was leuk, niet eerder gespeeld. De meeste puzzels waren origineel, de één wat uitdagender dan de ander. Als we zelf wat scherper waren geweest hadden we nog wel wat tijd kunnen winnen :)

Al met al gewoon een leuke ervaring voor ook nog een zeer acceptabele prijs.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  48:30 min


  • Sfeer
  • Origineel
  • Beleving
  • Logica

 

Catch me, TOPvolger van de Suspicious Farmhouse

Nadat ik jaren geleden hier al eens eerder the Suspicious farmhouse had gespeeld was het nu tijd voor 'Catch me if you can'.
Deze keer met zijn vieren op pad, we werden verwelkomt door naar haar eigen zeggen 'de leukste host' Dakota. Hier bleek niets aan gelogen, een frisse dame die gepassioneerd haar verhaal deed en ons goed in de sfeer heeft gebracht.

De kamer zelf: mooie, sfeervolle ruimte, goede afwisseling van puzzels en zeer verrassende elementen!
We waanden ons echte FBI agenten op zoek naar Jeffrey! Met kogelvrije vesten en andere niet nader te noemen noodzakelijkheden (classified) is het ons gelukt om de halve wereld over te gaan met maar één visie... Vind J. en arresteer hem.

Hoe het afgelopen is..... Daar mogen wij ons niet over uitlaten.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Verhaal
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Diversiteit
  • Logica
  • Sommige dingen feitelijk onjuist :)

 

Wat een 'aparte man'...

Wow, wat een gaaf hotel!
Wij hadden voor ons 22 maanden jubileum deze suite gereserveerd. De dag erna waren wij uitgenodigd op de Dutch Open, dus een verblijf in stijl was wel een idee dacht mijn aanstaande vrouw. We werden op zeer nette wijze ontvangen door de dame bij de receptie die ons op adequate wijze incheckte en voorzag van wat te drinken.
Ons verblijf was 'anders' dan wij verwacht hadden. In de eerst instantie hadden wij wat moeite om de suite te vinden, wij zijn door het personeel mogelijk enigszins misleid hierin. Hier zullen wij met de directie nog over gaan praten, een schande!
Eenmaal op onze kamer aangekomen werden dingen duidelijk, ons verblijf kon nog wel eens een 'Eagles' ervaring worden, you can check out any time you like.....

Omdat wij toch met de directie in gesprek waren geraakt, werd ons duidelijk dat er op dit moment een duo-vacature open stond voor de functie van conciërge. Wij zijn altijd van mening dat als je zeurt en bij kan dragen aan de oplossing, dat je dit ook moet doen. Omdat wij beide toch nog tijd hebben in ons leven, leek het ons wel wat om bij te dragen aan de kwaliteit van dit hotel.
Zo gezegd, zo gedaan, wij op gesprek bij de manager... Wat een nare man, hij was helemaal niet vriendelijk en wist alles beter.
Wij hebben de sollicitatie procedure doorlopen, en dit bevestigde onze voorgevoelens.... Voor deze man willen wij niet werken.

Het hotel leidt onder dit heerschap, deze man moet vervangen worden.
Ik hoop dat er een ander duo zich op de plaats voelt als conciërge, wij willen hier niet meer terugkomen zolang deze manager aanwezig is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Absoluut geen enkel minpunt te benoemen!

 

Verrassende kamer

Nadat we bijna drie kwartier te laat waren, mochten we alsnog de kamer spelen, super fijn!

De kamer zelf was verrassend leuk, goed afgewerkt, goede effecten en een goed verhaal.

Het eind kon wat ons betreft wat spectaculairder.

Kortom; zeker een aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


  • Goede service
  • Goed afgewerkt
  • Goed verhaal
  • Het einde kan spectaculairder

 

Mooie grote kamer

Er mooie kamer, groot en best pittig.. zeker de moeite waard


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: De Laatste Minuut

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Verhaal

  remconet

Super leuk!

We hebben de kamer met 5 vriendinnen gedaan. Erg leuk, helemaal in thema en spannende en originele spellen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  63:21 min


  • Puzzels
  • Goede service
  • Spannend
  • Goede begeleiding

 

Superleuk

Prachtige escape room. Een hele mooie ervaring. Killer Willem-Jan deed het ook erg goed.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Spannend
  • Verhaal
  • Origineel

  Marc

Geweldig Halloween-escape-uitje

Wat een knappe kamer! De oppervlakte is groot, de puzzels niet superuitdagend, maar wordt meer als voldoende gecompenseerd door de sfeer en inkleding. Ook de ontvangst en de start van de kamer zijn perfect om je in de juiste sfeer onder te dompelen. Heel geslaagd!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Beleving
  • Verhaal
  • Origineel
  • Decor
  • Iets te makkelijk voor ons

  Anthony Teunen

Al Capone

Best Escape

Brent Smits (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

Wow! Geweldige ervaring van begin tot einde!

In het begin heb je niet direct een goed beeld bij wat je je moet voorstellen (zeker omdat het langs buiten er wat vreemd uitzien). Maar eens dat Didier (onze GM) zich heeft voorgesteld en het verhaal doet, geraak je helemaal in de sfeer. Daarna aan de kamer begonnen en qua complexiteit en progressie in het verhaal, moet ik zeggen dat deze bijzonder knap in elkaar zat! Hier en daar een tipje nodig gehad (met 2 man was het uitdagend) en mooi op tijd buiten geraakt. Erna nog even blijven napraten met de bijzonder toffe host over hun manier van werken, andere escaperooms, de grappige momentjes in de kamer(s) en de toekomstplannen die er waren. Wij zijn alvast geïnteresseerd!

Hopelijk tot op onze vakantie Didier, breng de kaarten maar mee ;)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Super kamer met een goede sfeer

Het is een eenvoudige kamer met goede uitdagingen. En een super tof verhaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


  • Sfeer
  • Verhaal
  • Goede prijs
  • Goede begeleiding
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms

Mitchell (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

Erg uitdagend en bijzonder spannend

Het is een hele spannende kamer met een geheel thema door het hele huis. De puzzels zijn erg uitdagend en zonder gecoördineerd team (zoals wij) erg moeilijk. Voor het verhaal alleen al een echte aanrader. Misschien nog moeilijk voor beginners.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms

Fam. De Schutter (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

Zeer spannend

Zeer goed geacteerd! Leuke puzzels en ruimtes!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  63:23 min

  Anthony Teunen

Wat een ervaring

Dit was echt weer ontzettend leuk. Het was een ontzettend leuke ervaring waarbij je helemaal in je rol kan kruipen. Super leuke puzzels en een kamer die echt fantastisch in elkaar zat. Deze is het zeker waard als je een hoop lol wilt hebben met je teamgenoten en een lekkere adrenaline kick wilt :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend

 

Geweldige sfeer

Wat een te gekke escape room vol sfeer en beleving. Hele gave effecten. Wij komen zeker terug voor de andere kamers


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Spannend

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms

Marcel (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

Spannend en uitdagend van de kinderkamer tot de geheime zolder!!!!

Rennen, vliegen, gillen en lachen. Alles zat erin. Totaal niet voorspelbaar en weer een hele andere manier van nadenken.
100% een aanrader.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Thema sterk neergezet en goed uitgewerkt

#90 Een super sterke kamer die eigenlijk al thuis begint. Altijd leuk om een e-mail bevestiging in thema te krijgen, maar nog leuker als de avond van te voren en bij aankomst de kamer eigenlijk al begonnen is: heel leuk en consequent gedaan! Ik moest zelf even schakelen, maar vanaf het moment dat we de gamemaster (en eigenaar) zagen, werden we meegenomen in het verhaal. Eén veiligheidswaarschuwing was voor mij het enige wat echt uit de toon viel, misschien kan dit nog met een geluidsfragment worden opgelost maar ik begrijp de overweging.

Het thema is helder: voor de overval op de Munt ben je opgepakt en word je in de gevangenis gegooid. Heel knap hoe dit is uitgewerkt en hoe je daardoor meegenomen wordt in een andere wereld. Volgens mij schreven anderen het ook al, maar alles wat je tegenkomt past in het thema, hoort op die plek en klopt in het verhaal. Dit geldt ook voor de puzzels, en voor een summiere gevangenis aankleding is dit knap gedaan. Leuk ook hoe je door middel van licht en geluid door de kamer wordt geleidt en samenwerking en goede communicatie nodig is om te ontsnappen, en nu is het ook écht ontsnappen. Hierbij wordt de spanning opgebouwd en krijg je het gevoel achterna gezeten te worden. De kamer is spannend maar zeker niet eng, je bent simpelweg op je hoede in een dergelijke omgeving.

En met deze kamer als mijn 90ste ga je vervolgens vergelijken: dan denk je toch, was het net zo goed als X en beter dan Y of was het vergelijkbaar met Z? En eigenlijk ben je dan toch elke keer gewoon appels en peren aan het vergelijken, maar komt het neer op een gevoel. Een gevoel dat ook nog beïnvloed wordt door je dag, de puzzels die jij specifiek in je hand hebt gehad of een persoonlijk schrik- of eureka-moment. En dan denk ik dat ik ondanks de goede uitwerking in deze kamer het echt wow-moment gemist heb en de puzzels leuk maar niet super sterk of uitdagend vond. De kamer is groter, het verhaal sterker, de uitwerking van het thema toffer en ook spannender dan zijn voorganger, Bella Ciao. Maar door de goede doorwerking van het thema en verhaal waren er ook minder verrassingsmomenten en dan vind ik persoonlijk Bella Ciao toch sterker.

Een hele leuke toevoeging zijn de verwijzingen naar de serie Vis à vis, dat is gewoon heel leuk gedaan en ook de knipoogjes naar andere escape rooms zijn tof. En als je ze niet gezien hebt, dan komt dat vanzelf in de uitgebreide doorloop naderhand. Een leuk onderdeel van het gehele bezoek, waarbij Johan bij ons vol trots liet zien hoe hij de kamer had uitgedacht, de techniek erachter en het bouwen. Leuk om zulk enthousiasme te zien bij een eigenaar die aan alle facetten van het spel heeft gedacht.

Na het uitwisselen van andere ervaringen en tips hebben we met een goed gevoel de zaak verlaten. Jammer dat dit avontuur er weer op zit en bij ons helaas geen 70 minuten duurde. Wij wachten op kamer #3.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  47:21 min


  • Verhaal
  • Uitwerking thema
  • Uitgebreide kamer
  • Puzzels in thema
  • Ontvangst en voorpret
  • Minder uitdagende puzzels
  • Weinig verrassingsmomenten

 

Kamer 237

Kamer 237

Suzanne Wiersma (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2022

Alles klopt!

Alles klopt, van ontvangst tot puzzels van decoratie tot beleving. Aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mooie kamer met goede sfeer

De ontvangstruimte is al heel erg leuk en sfeervol. De begeleiding heel aardig en enthousiast.
Vooraf moet je een spel doen om te tonen dat je "waardig" bent voor deze kamer.
De kamer zelf is erg mooi gemaakt met leuke puzzels. Hjj is geïnspireerd door The Hobbit wat ons als fans van deze films extra aansprak. De kamer is ook op hobbit hoogte dus als je iets langer bent moet je af en toe bukken. Een beetje zoals Gandalf dat moest doen bij Bilbo. Je kan meerdere puzzels tegelijk doen en samenwerken helpt met oplossen. Bij ons liep het heel soepel en we waren er in 39 minuten uit, voor ons een record. Maar met het spel vooraf en de nabespreking, gezellig met een drankje, waren we toch 1,5 uur onder de pannen. Al met al erg leuk. Wat ons betreft een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  39:00 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Laag plafond, maar past bij thema