Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Recente reviews

Een overzicht van de 50 meest recente reviews.

The Elevator

Miraculum

Wout VWout VEscape GuruLid sinds: 08 maart 2018 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2024

Leuk om de tijd te doden maar doet niet mee met de top

We were going to play all 3 rooms of 'Miraculum' and started off with 'The Elevator'.
It is a 45-minute room, so we suspected there was a good chance that the story would take place in 1 elevator. Quite a cool gimmick, but also, because as an owner you wouldn't need much space.. it could be an easy money-maker, so to speak. Fortunately, our minds were open and we wanted to be surprised by whatever the concept might be.
Unfortunately, our fears were justified. The surface is luckily somewhat larger than you'd expect, but clearly of a different quality than the other rooms at this location. A few weeks later I happened to meet the designer of these 2 other rooms and he distanced himself extensively from 'The Elevator'.
The interior is pretty nice, not a standard elevator, but you clearly notice that the puzzles have been taken from a catalog and have been incorporated into the room as stand-alone boxes. One is processed better or better in place than the other. We certainly enjoyed ourselves, and some of the puzzles were highly original, logical and plain cool. But the contrast is great. Both between the puzzles themselves and in relation to the other rooms.
In terms of story, there is a setting, but it's dull. No build-up/climax and the ending is easy and certainly not satisfying. If you travel to 'Miraculum' you could go up and down on this one as well, but keep your expectations low.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Jonahold

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Logica
  • Goede prijs
  • Mooi afgewerkt
  • Werkt goed
  • Beetje simpel
  • Puzzels: kastje-aan-de-muur principe
  • Beetje te kort om meeslepend te zijn

 

Wat een heerlijke kamer!

Nadat wij Red het Koninkrijk gespeeld hadden in Delft werd het nu tijd voor Jasons Legacy. De kamer waarvan ik 1 jaar geleden van buitenaf al een kleine sneak peak mocht nemen en nu was die helemaal af. Gelukkig hadden 2 van de 5 spelers Jasons Curse ook al gespeeld wat deze ervaring nog extra mooi maakte.

De kamer:
Er is zoveel te vertellen over deze kamer. Het begint al prachtig in een soort villa volta achtige setting voor de intro om vervolgens onze weg te vervolgen naar het huisje waar wij nogmaals vriendelijk welkom worden geheten. Vanaf daar start ons spel en mogen we los gaan met puzzelen want die zijn er genoeg deze kamer. Echt een heerlijke kamer met een super realistisch decor en bom vol puzzels. I love it! De gameflow was echt geweldig. Ja we hingen af en toe een momentje vast maar de gamehost voelde goed aan dat hij ons niet hoefde te helpen waardoor wij uiteindelijk de kamer zonder enkele hulp konden spelen. Naast de hoeveelheid puzzels en het decor zitten er echt nog wel een paar leuke technische snufjes in deze kamer verwekt en is er echt super goed gebruik gemaakt van licht en geluid wat deze ervaring helemaal compleet maakte. Echt alleen maar Lof naar deze kamer en een echt must do!

Conclusie:
Decor, puzzels, gameflow, techniek alles in deze kamer klopt gewoon. Een echte must do!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  63:17 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Logica

 

Mooie kamer met lastige gameflow

Nadat ik recent de Pinocchio kamer op deze locatie heb gespeeld werd het vandaag tijd voor red het koninkrijk en spelen wij daarna ook Jasons Legacy in Rijswijk.

Ontvangst:
Het ontvangst was vriendelijk door onze game host Cherly. Na een duidelijk uitleg en een puzzel box om te kijken of wij wel de juiste personen waren voor de kamer mochten wij het koninkrijk betreden.

De kamer:
De kamer heeft echt een lekker hobbit sfeertje. Het decor is mooi en je krijgt een beetje een magisch gevoel. De gameflow daarentegen was voor ons niet heel lekker. Ook al gingen wij vrij vlot door de kamer heen had ik toch moeite met de rode draad te vinden in deze kamer. De puzzels zijn voornamelijk lineair en met 5 personen ben je dan echt wel met te veel. Houdt er ook rekening mee dat op het moment dat je langer bent dan 1.75m dat je gedurende de kamer heel de tijd gebukt bezig bent want niet ideaal is. Uiteindelijk mocht dit de pret niet drukken en hebben wij ons heerlijk vermaakt in deze kamer.

Conclusie:
Speel deze kamer met Max 4 personen door de lineaire puzzels. Voor de rest een leuke kamer als je houdt van mooi decor en als je de hobbit gezien hebt. Zeker de moeite waard om te spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:35 min


  • Sfeer
  • Diversiteit
  • Decor
  • Prijs
  • Constant moeten bukken

 

Mooi !

Dit is een bijzonder mooie kamer met technische snufjes. Dit is best de moeite.
Daarnaast is de uitbater bijzonder vriendelijk.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Logica
  • Moeilijkheidsgraad

 

Een (bijna) perfecte ervaring

Soup du Jour... Al heel erg lang stond 'ie op het lijstje, en nu is het dan eindelijk tijd om te gaan spelen! Een spontane actie, want het was een last minute. Een spontane actie waar we absoluut geen spijt van hebben gehad... Want wat een ontzettend toffe kamer! De sfeer die neergezet word, de leuke afwisseling aan puzzels en een gezonde dosis spanning maakte het tot een hele toffe ambiance. We hebben ons een uur lang vermaakt, want met een kwartiertje over kamen we de kamer weer uit. Maar in dat uur hebben we genoten, lekker gepuzzeld en al met al, ontzettend veel plezier gehad. Was onze ervaring dan helemaal perfect? Dat helaas niet... En dat had een beetje te maken met onze gamehost... Waar we met een enthousiaste stemming binnenkwamen, merkte ik dat tijdens de introductie en het napraten die leuke sfeer toch iets afnam. Ik vind dat je als gamehost de kamer moet verkopen, en een groep moet kunnen enthousiasmeren. Ook al is het de bedoeling dat het een beetje vaag en luguber is. Dat is bij ons helaas niet gelukt. De start voelde op die manier wat traag en langdradig. Ook tijdens het napraten was het lastig om ons enthousiasme te kunnen uiten. We kwamen ontzettend enthousiast uit de kamer, maar dat nam snel weer af. Het leek haar ook niet zo veel te doen dat ze een puzzel had overgeslagen, wat wij persoonlijk erg jammer vonden... Dat leverde ook in de kamer een rare situatie op, want we hadden het wel direct al door. Natuurlijk kan iedereen een keer een slechte dag hebben, maar dit vonden we wel erg jammer. Al met al was de ervaring qua kamer wel weer uitstekend, en hebben we binnen een ontzettend leuke tijd gehad! Bedankt voor deze kamer, en tot bij Poppet!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 5.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Goede prijs
  • Diversiteit
  • Spannend
  • Host

 

Geweldig!!!

Omdat wij jason’s curse gespeeld hadden keken wij erg uit naar Jason’s Legacy en the execution. Het ontvangst was goed, na een korte kennismaking zijn wij het avontuur begonnen.
Na een intro met terugblik aan Jasons curse zijn we de room gestart waarbij je direct geconfronteerd wordt met de efforts die de makers in deze room geleverd hebben, fantastisch!! Naar onze mening een geweldige technische kamer met leuke puzzels die niet al te moeilijk waren. Omdat we al een tijdje geen kamer gespeeld hadden moesten we er even inkomen en zagen we in beginsel enkele zaken over het hoofd. Gelukkig kwamen we daarna wel goed op gang en verliep het spel steeds vlotter. Doordat er geen tijdsklok zichtbaar was hebben wij hier ook geen aandacht voor gehad tijdens het spel, dit ervaarde wij wel als positief, waarschijnlijk omdat het ons gelukt is om de kamer met nog 48 seconden op de klok te kunnen voltooien.
Zoals gezegd naar onze mening een fantastische kamer die met zorg en passie gemaakt is. Wij houden van de technische elementen die verwerkt zijn in combinatie met puzzels, daarbij een fantastische aankleding met zelfs bepaalde geuren die het decor afmaken.
Na het voltooien van de kamer nog even nagepraat met de vriendelijke en gepassioneerde host voordat wij onze volgende kamer in gingen. Top!!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  74:12 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Logica
  • Beleving
  • Verhaal
  • Geen!

 

"We zoeken een trouwpak voor hem..."

The Game: een van de grootste escaperoombedrijven van Parijs. Ze hebben 12 kamers, verspreid over twee lokaties. Van sommige kamers hebben ze zelfs 4 dezelfde. Als je denkt ik boek hier even last minute; vergeet het maar, ze zitten gewoon het hele weekend volgeboekt! Omdat het zo'n fabriek is, met komen en gaan van spelers, èn door de eerdere ervaringen in Parijs waren mijn verwachtingen laag.
De buurt waar deze kamer ligt is ontzettend leuk, vlakbij de Notre-Dame, en het stikt hier van de crêperies.

We moeten op de afgesproken tijd op iemand wachten op een adres vlakbij The Game. Er komt een man op ons af die een zwarte envelop in onze handen drukt. Onze "secret mission" kan beginnen.

Op de website is "secret mission" ook echt een geheime missie, want er is gewoon 0 informatie, heel grappig gedaan. Een beetje nieuwsgierig word ik hier wel van.

De intro is een stukje interactie, wat erg goed en origineel gedaan is. Wat de secret mission is is gelijk duidelijk, en helaas is deze missie zelf dan weer helemaal niet origineel. De uitvoering wel! Jassen en tassen laten we achter weer in de kamer zelf. Je kan gewoon tijdens het spelen van de kamer gebruik maken van het toilet want die zit ín de kamer.

Het is al direct duidelijk dat het decor hier top is, ook qua afwerking en onderhoud. Goede licht- en geluidseffecten. Het hintsysteem past hier ook weer helemaal in.

Er zitten hele leuke momenten en effecten in deze missie. De gameflow is top en de puzzels zijn leuk om te doen, logisch, parallel, linear en je moet samenwerken. Sommigen passen niet helemaal in het thema, maar omdat ze zo mooi in het decor verwerkt zijn zijn ze wel weer heel erg leuk.

De finale viel ons een beetje tegen. Er zijn weer meerdere eindes mogelijk. Door onze eigen fout (ruimte niet goed genoeg bekeken en een paar zeer belangrijke elementen gemist) was ons einde iets minder euforisch. Ik denk als we die paar elementen niet over het hoofd gezien hadden, dat we er juichend uitgekomen waren ;-) Maargoed, ik kan dat snel naast me neerleggen als het onze eigen fout is, en niet komt door bv onlogische of frustrerende puzzels.

Een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

"Man, wat een lùcht hier"

The Game: een van de grootste escaperoombedrijven van Parijs. Ze hebben 12 kamers, verspreid over twee lokaties. Van sommige kamers hebben ze zelfs 4 dezelfde. Als je denkt ik boek hier even last minute; vergeet het maar, ze zitten gewoon het hele weekend volgeboekt! Omdat het zo'n fabriek is, met komen en gaan van spelers, èn door de eerdere ervaringen in Parijs waren mijn verwachtingen laag.

We worden hartelijk ontvangen door een vriendelijke gamehost, die prima Engels spreekt. De ontvangtstruimte oogt verzorgd, en de toiletten zijn naar Parijse normen ontzettend schoon. Spullen kunnen we helemaal aan de start van de kamer achterlaten.

We belanden in een saloon in Molly Town (whats in a name) om goud te gaan zoeken in de mijn in de buurt.
In deze kamer zitten zoveel leuke momenten, de puzzels zijn leuk om te doen en zijn logisch en intuïtief. De ruimte is slim gebruikt, er valt een hoop te ontdekken, overgangen zijn heel natuurlijk en de kamer is mooi afgewerkt en erg goed onderhouden. Later vertelde de host dat ze de kamers constant upgraden naar de huidige maatstaven, ook de oudere kamers.
De kamer heeft meerdere eindes, je kan jezelf uitdagen of voor de moeilijke weg gaan.

Wat heeft The Far West mij positief verrast! Hiervoor niet speciaal naar Parijs, maar te leuk om niet mee te pakken.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Hunting time

Hallo liebe Escaperoomfreunde,

wir sind eine Escaperoomgruppe aus Deutschland und haben am 14.4.24 "The Hunting Season" und die "Toy Factory" gespielt.
Bei der Ankunft wurden wir durch ein sehr freundliches, ländliches Ambiente begrüßt.
Natürlich wurden wir auch durch unsere Gamemasterin begrüßt, die uns dann nach kurzer Zeit in das Spiel eingeführt hat.
Zunächst zeigt sich das Spiel in einem schlichten Raum, der zunächst nicht vermuten lässt, welche Aufgaben in den kommenden
70 Minuten zu bewältigen sind.

Die Story ist schlüssig und die Rätsel sind sehr abwechslungsreich gestaltet. Aufgrund des Schwierigkeitsgrades eignet sich das Spiel für Anfänger und Fortgeschrittene gleichermaßen. Immer wieder überrascht das Spiel mit einigen Besonderheiten, die zu einem tollen Spielerlebnis beitragen. Nach nunmehr 318 gespielten Escaperooms können wir sagen, dass das Spiel "The Huinting Season" mit zu den interessantesten Spielen gehört, die wir je gespielt haben. Natürlich wurden hier nicht hunterttausende € investiert, aber eben das braucht es auch nicht, um ein tolles Escaperoomspiel zu präsentieren.

Wir hatten jedenfalls eine Menge Spaß beim Jagen und können dieses Spiel nur weiterempfehlen.

Beste Grüße

Euer Brian (@brian.sohni)

von Escape your mind (@escapeyourmind)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Puzzles
  • Logic
  • Exciting
  • Ambiance

 

Verbazingwekkend

Erg leuke escaperoom die mij heeft doen verbazen. De puzzels waren super!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Beleving

 

Han is gewraakt!

Wat een fantastische kamer. Wij speelden deze met 4 ervaren spelers en hebben van elk moment genoten. Het decor is tot in de puntjes afgewerkt, het verhaal is super origineel en de kamer heeft ons op meerdere punten verrast.
Wij hebben er 2 uur voor gereden maar geen moment spijt van gehad.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:55 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Logica

 

Exclusieve room met veel uitdaging

Wij hebben deze room gespeeld met 3 man. Mooi dat er meerdere kamers zijn en dit maakt het in mijn ogen vaak uitdagender en leuker. We hebben hem helaas net niet binnen de tijd gehaald, maar hadden halverwege ook even een kleine technische onderbreking.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Diversiteit
  • Beleving

 

Holy moly!

We wilden met de vaste groep last minute nog een escape room doen. Na wat zoeken bleek er bij de experiences van de gouden kooi nog een gaatje te zijn. En Mechelen is voor ons 45 minuutjes dus leek dit ons de gouden kans om te gaan.

Onthaal:
Het was vrij makkelijk om te vinden en het was een hele mooie ontvangst kamer! We moesten nog eventjes wachten dus deden we een sanitaire stop en konden we vrij snel aan de kamer beginnen! Onze host was een hele vriendelijke jongen die het heel goed deed naar mijn mening. Hij vroeg hoeveel ervaring we hadden en na het horen over onze ervaring sloeg hij gelukkig de vaste regels over. Na een korte intro begaven we ons naar de kamer!

Kamer:
Hier kregen we nog een introfilm die een hoge kwaliteit had. Na de introfilm mochten we aan de kamer beginnen! Hier zag de kamer er vrij goed uit! Vooral heel ruim naar mijn gevoel, maar we moesten natuurlijk ook puzzels oplossen. De eerste puzzels werden al snel gevonden en een van de puzzels werd, blijkbaar, creatief opgelost. We kwamen wat verder, maar hier was naar mijn mening de kamer wat karig aangekleed zeker als je het met de rest van de kamer vergelijkt. Maar dat kan zeker de pret niet drukken, want we hadden goede flow te pakken. Puzzels werden vrij snel opgelost naar mijn gevoel en voor we het wisten waren we al weer verder. En hoe verder we kwamen, hoe beter alles er uit begon te zien. Alles was vanaf dit punt tot in de puntjes aangekleed. De puzzels waren ook vrij goed in het thema verwerkt. En we bleven maar de puzzels vrij snel oplossen, wist iemand het even niet kwam de volgende kijken en die had het dan weer wel door. Hierna kwamen we, naar mijn mening, op het mooiste gedeelte van de kamer. Er waren hier ook best veel puzzels te vinden en met eentje hadden we toch wat moeite. Die slaan we momenteel even over, maar de andere puzzels vielen op en de oplossing was ook logisch. Hierdoor kwamen we steeds verder en die flow die bleef maar goed doorgaan. Voor we het wisten kwamen we toch weer bij die puzzel uit waar we vast liepen. En wat nu? Tot een van de medespelers dan toch maar ging proberen wat hij heel de tijd al dacht en dat was dan ook de oplossing. Na wat verder moeite kregen we de puzzel toch opgelost! Hierdoor kwamen we bij het laatste gedeelte, wat naar mijn mening wel het minste van de kamer was. Niet slecht, dat zeker niet. Maar als het kon zou ik het toch net iets anders hebben gedaan. Maar ook hier was de flow nog steeds geweldig en waren we binnen no time klaar! We hadden de kamer gehaald! met 11 minuten over en geen hints waren we het mannetje! De host zei dat we het harstikke goed hadden gedaan en een van de medespelers vroeg wat het record was en die was na 35 gehaald. Maar ik vraag me dan ten zeerste af of die mensen dan door hadden in wat voor prachtige kamer ze bezig waren. We hebben met de host de kamer nog overlopen en alle puzzels nogmaals bekeken. We hebben nog wat gedronken en wat na zitten praten. We waren zelfs zo enthousiast dat we gelijk de andere kamer wilden boeken, maar dat hadden we nog even niet gedaan. Maar binnenkort komen we zeker terug!

Conclusie:
Een zeer goede kamer! De aankleding was harstikke goed gedaan en aan zo'n beetje alles was gedacht. Alleen het begin en het einde kon wat beter/anders. Maar naast dit geen opmerkingen. Want aan alles was gedacht. Aan het licht, het geluid, de aankleding en ga maar door. Want als je eens goed rond kijkt zie je zelfs leuke easter eggs. Wat wij ook vooral vonden is dat alle puzzels heel logisch waren. Dit allemaal bij elkaar hebben ze bij de gouden kooi een zeer goed escape room neergezet. Of zoals ze zelf aangeven een experience. Wat voor mij persoonlijk ook heel fijn was, is dat er niks mis ging. Ik heb vaker gehad dat de automatische kamers een defect of iets dergelijks hadden. Hier gelukkig niet en is het daarom zeker een top 5 kamer voor mij geweest. Ben je daarom in de buurt of totaal niet kom deze kamer een keer spelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:16 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Logica

 

Leuke kamer

Met collega's zowel deze kamer als daaropvolgend Catch Me If You Can gespeeld, waardoor het verhaal ook mooi in elkaar overliep.

We waren met 7 spelers waardoor het net iets te vol was, maar we hadden allemaal wel wat anders te doen. Ondanks dat het een wat oudere kamer lijkt te zijn werkte alles nog geweldig en hebben wij ons laten verrassen door een aantal elementen. Ik raad ook deze kamer zeker aan en al helemaal als je Catch Me If You Can wil spelen, om het verhaal compleet te maken. Daarnaast was de kamer ook zeer geschikt voor ons gezien we als groep nog maar weinig ervaring hadden en alsnog ruim op tijd konden ontsnappen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  46:53 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Verhaal

 

GE-WEL-DIG

Gisteren met collega's beide rooms van Next Level Escape achter elkaar gespeeld, hierdoor liep het verhaal mooi in elkaar over. Deze room was echt in één woord geweldig. Ik had recent Lost&Found gespeeld dus mijn verwachtingen waren hoog na het lezen van de reviews, en die verwachtingen zijn 100% waargemaakt.

Het thema is mooi, de puzzels hebben mij verrast (ook al heb ik nog niet veel escape room ervaring) en ook de ruimtes waren geweldig gemaakt, waarbij vooral de laatste ruimte mij het meest verrast heeft. Ook de begeleiding was bij ons goed en gaf kleine hints waar we dat nodig hadden, ook al kwamen er soms ook hints voor puzzels die we al gedaan hadden.

Kortom dit is echt een geweldige aanrader vol met veel verschillende technieken die je helemaal meenemen in het verhaal.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  55:40 min


  • Sfeer
  • Origineel
  • Puzzels
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Moeilijkheidsgraad
  • Verhaal
  • Logica

 

Voodoo

Enigmania

Vinco998Vinco998Junior EscaperLid sinds: 20 oktober 2021 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2024

Onverwachte topkamer

Na niet al te hoge verwachtingen te hebben in het buitenland, met name Sofia wilde we toch een kamer spelen. We hebben een hele goede keuze gemaakt, want dit was ontzettend gaaf.
We worden gelijk in character opgehaald, waardoor de sfeer er goed in zit. De kamers zijn leuk gedesigned, er zit een goed verhaal in en de effecten zijn heel gaaf. Als je een kamer speelt in Sofia, doe dan deze!
Juliana was een fantastische host.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Puzzels
  • Goede prijs
  • Verhaal
  • Goede begeleiding

 

Halloweenhuis met raadsels

Dit vond ik een hele moeilijke kamer om te beslissen of ik hem wilde spelen.
De eerste reden was wel dat ik al wat gehoord had van de eerste versie en dat bleek al scare factor 10 te zijn.
Nu zonder stoer te willen klinken ben ik niet snel bang in een kamer, alleen heb ik het niet begrepen op zwaar fysiek contact.

Tegelijkertijd was ik ook nieuwsgierig wat het nu allemaal juist was. Na contact gezocht te hebben met de overigens zeer toffe eigenaar, bleek er geen fysiek contact te zitten in deze room. Tja, boeken maar dan.

Onthaal:
Als je deze room mist, dan zou ik maar voor een bril gaan. Dit is het grootste billboard dat ik ooit bij een escape heb gezien denk ik.
Het ontvangst is grappig en spannend tegelijkertijd.
Je kan nog even naar de wc en veilig je spulletjes opbergen, altijd fijn voordat je afdaalt naar de hel :-)

Wat het intro praatje en de manier waarop nu juist met de kamer te maken heeft is me nog steeds een raadsel, maar het was wel tof.

Kamer:

Ik had werkelijk op het ergste voorbereid, wat dat ook mag zijn. Het begin maakte me meteen duidelijk dat ik hier niet voor de verfijning moest zijn. Het is fel, in your face en non stop.
Lethal Decision 2 is eigenlijk een halloweenhuis met puzzels en die puzzels zijn echt goed te doen. Ze wisselenen lekker af, je moet samenwerken en zijn met momenten pittig, zeker gezien de omgeving. Maar wat ze niet doen is passen in het verhaal, laat staan een link hebben met het thema. Het voelt zo random aan dat je dat stukje mag loslaten.

Het decor is…. Met momenten ok, met andere momenten echt van de pot gerukt. Heel de kamer bestaat eigenlijk uit ruimtes die werkelijk niks toevoegen of toch geen cohesie bevatten. Het is je dik 2 uur bezig houden tot het einde waar de kamer wonderbaarlijk teruggrijpt naar het verhaal waar je mee begon.
En daar gaat het net geteld 3 minuten goed voor ze teruggrijpen naar 1 van de zaken die ik het meest haat in een escape room.

Ik ga er voor de rest niet teveel woorden aan vuil maken en meteen door naar de conclusie.

Conclusie:

LD2 is net als Paradox gemaakt voor een bepaald publiek. Het is een you hate it or love it verhaal. Sommige mensen gaan dit tof vinden, andere waarschijnlijk niet.
Waar LD1 nog extremer is hierin, lijkt LD2 niet te kunnen kiezen waar het bij wilt horen.
Persoonlijk was het niet mijn room om verschillende redenen.
Vooral het totale gebrek aan een reden waarom alles gebeurt, de scares die zo vaak komen dat het op een bepaald moment meer vervelend wordt dan eng, de rook, het einde en de talloze ruimtes die zo random aanvoelen… nee er zijn halloweenhuizen waar een beter verhaal in zit dan deze room en ik snap de hype rond de Lethal Decision kamers niet zo. Een deel van onze groep speelde 1 trouwens en hoewel het niks voor mij zou zijn, snapte ik daar wel van hoe het iets voor een bepaalde doelgroep kan zijn.

Dit was niet wit of zwart en dat maakt hem net minder sterk.


6.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Alsof het echt is

Als het gaat om prison-break escape rooms is dit top notch.
Het is geweldig uitgewerkt, super originele puzzels en gaaf design. De service was geweldig, met de mogelijkheid om achteraf de hele kamer door te lopen en nog zoveel vragen te stellen die er zijn, zonder opgehaast te voelen. Persoonlijk vind ik hem nog leuker dan Bella Ciao, snel de nieuwe kamer "Prey" spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kokkies

Ontsnapt: Ja


  • Goede service
  • Sfeer
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Spannend
  • Logica

 

Toffe room

Toffe room welke echt is gemaakt voor 2 personen. Je moest met sommige dingen echt samenwerken. Leuk!
Goede puzzels, leuk opgebouwd.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min


  • Puzzels
  • Verhaal

 

Eerste keer, super gaaf

Leuk in elkaar gezet met meerdere ruimtes


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

La Residence

Doctor Watsons

LemLemEscape ApprenticeLid sinds: 17 maart 2024 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2024

Degelijke kamer in mooie Victoriaanse stijl

Ik had een lange tijd geleden een keer een escaperoom gedaan en had toen niet echt de smaak te pakken gekregen. Ik was toen niet echt betrokken bij de groep en hoewel ik met een groep hele slimme mensen zat, waren we niet ontsnapt. Laatst kwam ik toch op het idee om een keer weer een escaperoom te proberen. Ik zag online dat Dr. Watsons "de beste escaperoom" van Rotterdam is en dacht dus heel simpel "nou dan doe ik die maar". Ook sloot het thema goed aan bij de interesses van een vriend van mij en had daarom bewust deze kamer gekozen. Nu heb ik inmiddels wat betere escaperooms gedaan, ook in Rotterdam waaronder " The Book of mystery" bij Escape010, maar omdat dit toch soort van één van mijn eerste escaperooms is heeft het dan toch wel een bijzonder plekje. Het is een degelijke escaperoom met wat hele leuke momenten. Het begin was vooral erg leuk. Het is ook mooi aangekleed in Victoriaanse stijl en we waren zeer goed en vriendelijk ontvangen. We kregen een goede introductie van de game host. De puzzels waren een beetje hit or miss. Sommigen waren erg leuk, maar anderen waren een beetje verwarrend. Ook was er een concert gaande in de kerk boven ons en dat was wel een beetje storend, maar we hadden er ook weer niet te veel last van. Al met al een degelijke escaperoom.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:57 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Victoriaans decor
  • Vriendelijk personeel
  • Puzzels
  • Onlogische puzzels

 

Beste ervaring tot nu toe!

Wat een ontzettend fijne ervaring hebben wij gehad van begin tot eind. Wat een episch ontvangst en we zijn gedurende de experience ontzettend gastvrij behandeld. We hebben ons welkom gevoeld en er werd de tijd voor ons genomen.

Er wordt gebruik gemaakt van videofragmenten welke speciaal gemaakt zijn voor deze experience. Als ik dan zou moeten zeggen wat de spelbeleving een 10 zou maken dan zou ik de video’s professionaliseren. Deze waren wellicht 4 jaar geleden beter dan in de tegenwoordige tijd. Dit was verder niet storend, uiteindelijk werd ook duidelijk wat precies de storytelling was en hoe realiteit en het surrealistische elkaar kruist. Het goede is ook dat alles nog steeds geoptimaliseerd wordt en dat de realiteit van deze Escaperoom met details wordt doorontwikkeld.

In iedere kamer is duidelijk aan de verbeelding gedacht, je kijkt je ogen uit en daar heb je dan ook de tijd voor. Met hints op de juiste momenten zijn we er uiteindelijk achter gekomen wat het mysterie is achter deze bioscoop.

Nogmaals ontzettend bedankt voor de gastvrijheid!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  85:21 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend
  • Video’s verdienen een upgrade

 

"Auw mijn kop!" (3x)

Masterio; gelegen in het 14e arrondissement. Je mag weer pas binnen op het exacte tijdstip van boeking, want o, o, o, wat kan er gespoilerd worden. Omdat we ruim op tijd waren zijn we maar wat gaan drinken in een barretje in de buurt. Er is hier een vrij grote ontvangstruimte, maar door hun entreebeleid zit er toch maar één groep binnen. De gamehost is (samen met haar twee hondjes) over-enthousiast over escapen, en kan bijna niet stoppen met praten.

In de grot, hier onder in de kelder, zou de mythische "lightstone" zich bevinden. Hou je van schatjagen, dwergen en goblins enzo, dan ben je hier aan het juiste adres.
Voor het betreden van de kelder krijgen we allemaal een rol (ik heb meerdere malen “Dungeons and Dragons” horen vallen) bard, magiër, bankier etc.

Enfin, we moeten een mysterieuze verlaten kerker moeten betreden en de lightstone opnieuw activeren. Er zijn twee side-quests: verzamel zoveel mogelijk zakken met gouden munten, en open vervolgens een schatkist.
De grot is ook echt een grot, het plafond is laag, en er is niets vierkant. Er is bijna geen licht. Verwacht hier verder geen WTF's of totale plottwists.
Bij de puzzels wordt veel gebruik gemaakt van symbolen. Bij een enkele puzzel moet er flink gelezen worden, en is door de taalbarrière de oplossing niet altijd even duidelijk. Er moet ook behoorlijk gezocht worden, maar dat vind ik altijd wel leuk.

Aan de hand van je score mag je aan het einde een kadootje uitzoeken, een pen, een beker, een magneet, een munt. Altijd leuk als je een aandenken mee krijgt.

Voor deze kamer hoef je niet perse naar Parijs te komen, maar als je van Dungeons and Dragons-achtige dingen houdt is deze zeker leuk om mee te pakken!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Leuk tussendoortje

Deze gespeeld na een last minute verandering van de plannen.
Leuke room die leuk ingekleed is. Geen topper maar wel leuk om te doen


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: Team d'ajointjes

Ontsnapt: Ja  34:00 min


  • Goede service
  • Origineel
  • Goede prijs
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding

 

Leuk tussendoortje

Deze gespeeld na een last minute verandering van de plannen.
Leuke room die leuk ingekleed is. Geen topper maar wel leuk om te doen


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: Team d'ajointjes

Ontsnapt: Ja  52:00 min


  • Goede service
  • Moeilijkheidsgraad
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding
  • Verhaal

 

"Was jij het gewoon!!??"

The One Escape ligt in het centrum van Parijs. Ze hebben twee kamers en zijn bezig met de derde. Je mag niet eerder binnen dan het geboekte tijdstip (zó niet gastvrij, maar het zou zijn vanwege spoilers...). Ondanks dat we 10 minuten buiten op straat mochten wachten was de gamehost erg vriendelijk en sprak goed Engels. De ontvangstruimte is ruim en netjes, je kan er water pakken, gebruik maken van het toilet en de kluisjes.

We gaan weer eens een moord oplossen, maar deze keer is het anders. De moordenaar bevindt zich namelijk onder de spelers.

Het is de winter van 1934, 23.42 uur. De Orient-Express vervolgt zijn reis richting Istanbul. Elke passagier is hier om een ​​reden. Plotseling geschreeuw gevolgd door een dof geluid uit de hut van Samuel Lioretti... hij blijkt dood in zijn hut te liggen, vermoord. Maar hoe kan dit als de cabine van binnenuit gesloten is...
Wij zijn (samen met de gamehost, die bij ons op de trein blijft, want hoe moet ze er nu uit, nu de trein vertrokken is) de enige passagiers in deze trein, de moordenaar kan alleen onder ons zijn. Je krijgt allemaal een rol, ieder heeft een persoonlijk doel (want het blijft tenslotte een escaperoom), een reisdoel en een alibi. We moeten onze onschuld bewijzen en ontdekken wie er achter de moordenaar zit voordat de politie het bij je volgende halte overneemt.

Escaperoom meets moordspel! Dit concept ben ik nog niet eerder tegen gekomen. Parijs blinkt uit in bijzondere vormen van escaperooms.

Het decor is ontzettend realistisch, de trein is echt. Het landschap flitst voorbij de ramen en de trein rammelt alsof hij echt rijdt. De gamehost (die dus de hele game bij ons blijft) doet het geweldig. Je moet ook regelmatig de interactie met haar opzoeken, en als je dat niet doet, doet ze het zelf wel. (Tip: onthoud ten minste wat de naam van je karakter is.)
Er zijn puzzels, niet heel vernieuwend, maar wel goed in thema, en zo gemaakt dat dit de rode draad van het spel vormt. Door ze op te lossen krijg je bewijsmateriaal in handen.

Wat heel grappig is is dat je iedereen wantrouwt in dit spel, iedereen lijkt een dubbele agenda te hebben. Achteraf bij de ontknoping blijkt het hele verhaal echt heel goed in elkaar te zitten, hoe krijgen ze het voor elkaar.

Neem wel de tijd voor deze kamer, de intro duurt erg lang, en de nabespreking ook. Wij waren bijna 2 uur bezig met deze kamer.

Als je alleen wil puzzelen en niet van acteurs of interactie met acteurs houdt moet je deze kamer overslaan. Ik ben hier niet perse een grote fan van, maar ik heb me echt heel goed vermaakt. Een dikke aanrader.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Leuk aangekleed, en vooral lekker speuren

De ontvangst was goed gedaan. 1 persoon legt de spelregels uit (voor escapers geen nieuwtjes); een ander brengt je naar de kamer en begint 'direct' met de ervaring. De kamer is mooi rustiek aangekleed, met veel tierlantijntjes, waar vervolgens gezocht moet worden naar de juiste clues. Vooral veel zoeken, beperkt 'puzzelen', en dat vonden we voor de verandering helemaal prima. Dat maakte in ieder geval dat het met 4 personen leuk was, iedereen kon wat doen/mee zoeken; we hoefden niet met z'n allen ons over 1 puzzel te buigen. Er werd ook geen gebruik gemaakt van cijferslotjes of iets, dus in die zin ook leuk en passend in de thematiek aangekleed. Het verhaal was prima en paste bij de aankleding; al puzzelend wel maar beperkt meegekregen maar dat ligt meer aan mij dan aan de kamer.

Heel prettig was dat van te voren gevraagd werd of, en zo ja hoe we hints wilden krijgen. Afgesproken dat ze eerst vraagt of we er één willen als ze merkt dat het stroperig gaat. In ieder geval niet te pas en te onpas van alles verklapt, top! Ook de methode om de hints te geven was in thema en sowieso behoorlijk fijn (leidde niet af, paste in het decor, oogt superfancy, etc). Eén persoon van ons team had het niet eens gezien. Uiteindelijk ook geen hints nodig gehad en op 2 minuten (hadden we er nog wel van af kunnen snoepen, helaas!) van de recordtijd geëindigd. Na afloop liepen we met de begeleider de puzzels nog eens door (fijn!) en was er in het zeer ruime (maar op ons tijdstip rustige) en gezellige cafeetje gelegenheid om een drankje te doen.

De kamer is van harte aan te bevelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Tempus Fugit

Ontsnapt: Ja  40:47 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Beleving
  • Speuren

 

"We moeten bloed aftappen jongens!"

Een van de laatste escaperoombedrijven die we aandoen tijdens onze Parijs-trip, Quest Factory. Deze kamer stond op nummer 1 op de lijst van Escaperoomers.de. Dit doet wat met de verwachtingen, al zijn de meningen natuurlijk altijd verdeeld.
Quest Factory ligt dicht bij Gare du Nord, in een druk stuk van Parijs. Le Fléau du Druide is hun derde kamer. De gamehost is weer ontzettend vriendelijk en enthousiast. Vantevoren kan je nog wat drinken, naar het toilet, en je spullen berg je op in de kluisjes.

Tijdens werkzaamheden hier in de kelder ontdekten ze een muur waarin een Gallische tekst was gegraveerd. De deskundige die het bestudeerde, was ervan overtuigd dat hij de ingang van het graf van een angstaanjagende druïde had gevonden. Het probleem is alleen, dat deze meneer is verdwenen. We moeten hem vinden.

We belanden in het hol van een druïde. Op de muren staan ​her en der inscripties in het Gallisch. Ik krijg hier aanvankelijk een beetje een graftombe-vibe bij, met bijbehorende puzzels, niet helemaal mijn soort puzzels. Later in het spel trekt dit gelukkig bij!
De puzzels zijn erg afwisselend en de gameflow is heel goed.
Het hintsysteem is geweldig, we raken wat aan het hintsysteem gehecht.
Het acteerwerk is goed, de sfeer is wat grimmig, maar de grapjes die in de kamer zitten maken het dan weer wat minder grimmig.
Verschillende leuke of spannende momenten en effecten wisselen elkaar af, er gebeurt vanalles in deze kamer. Er wordt gebruik gemaakt van een bepaald lichteffecten, wat heel tof is, maar het wordt hier wel heel erg uitgemelkt.
Het einde is een ontknoping van het verhaal zonder dat er wat gelezen hoeft te worden, dit is echt ontzettend leuk gedaan, wauw. Ook weer voorzien van de nodige effecten.

Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik deze kamer ga waarderen. Ik ben ook best nieuwsgierig worden naar hun andere kamer; Cannibal Island (TERPECA finalist in 2020).

The Druid's Bane zou ik zeker spelen als je in Parijs bent.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo

Ellen (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2024

Mooiste escaperoom tot nu toe

Dit was voor mij de 5e keer dat ik een espaceroom heb gespeeld en ik vond dit de mooiste en origineelste die ik tot nu toe heb gespeeld. Wij waren met 2 volwassenen en 2 kinderen (12 en 16 jaar) en ook de kinderen vonden het heel leuk. Hele leuke afwisselende raadsels. Best wel moeilijk, wij hebben het helaas niet helemaal opgelost binnen de tijd, maar zeker een echte aanrader!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Zeer originele aspecten

We waren razend benieuwd naar het hotel. Zeker na de lovende woorden van enkele mensen in onze omgeving. We werden zeer warm onthaald door de conciërge ! Van een warme welkom gesproken. Eenmaal de sleutel te hebben gekregen gingen we vol enthousiasme het hotel in. Alles klopte! De details , de sfeer het verhaal. Echt alles maakte dit een full expierience. De details van de puzzels waren uniek. We hebben al menige kamers gedaan maar deze heeft ons toch zeker doen verbazen ! Ook nadat we de kamer gehaald hadden hebben we nog een heel leuk gesprek gehad met de conciërge. We kunnen deze kamer dan ook alleen maar aanraden aan iedereen. Toppertje !!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Beleving
  • Spannend
  • Verhaal

 

Vermakelijke kamer met een groep

Deze kamer hebben we last-minute geboekt omdat we in Antwerpen gingen zijn. Eerder hadden we reeds Newton's Secret gespeeld en daar hadden we wel van genoten hoewel de begeleiding en ontvangst toen minder was.

Ditmaal werden we heel vriendelijk ontvangen, ook wel omdat we de enigste waren in het pand en de laatste van de dag.
Dit hield echter wel in dat we na de kamer zo snel mogelijk buiten moesten omdat ze wilden sluiten. Geen drankje of nabespreking maar dit is precies wel eigen aan deze organisatie, die gerund wordt door jobstudenten.

De kamer zelf heeft een luguber thema maar verwacht je niet aan een enge kamer, dit valt echt super mee. Er zijn geen scares etc, enkel het thema en aankleding proberen het wat enger te maken. De puzzels zijn wel uiteenlopend en vermakelijk en passen ook mooi in het thema. Enkel de laatste opdracht past er niet echt bij en is ook heel foutgevoelig. Het kan zomaar dat deze mislukt maar dan buzzen ze je blijkbaar gewoon door. Dat vind ik persoonlijk toch nooit echt logisch.

Dus zeker leuk om met een groep te spelen als je in Antwerpen bent, maar ik zou er niet speciaal ver voor rijden.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:21 min


  • Puzzels
  • Bandwerk door het personeel

 

één van de beste real life gaming ervaringen ooit

Hier zit passie in. Alles is vet, origineel en prachtig ontworpen. De ontvangst, het acteerwerk, het narratief, de locatie, de aankleding, de sfeer en game elementen gaan hand in hand als een perfecte huwelijk. Dit allemaal zorgt voor een overtuigende immersieve ervaring van begin tot eind wat ik zelden ervaar bij real life games. Dit was zó vet dat ik speciaal een account heb aangemaakt hiervoor. Want meer mensen moeten deze productie ervaren. Shoutout naar de team van Demise of the Gricers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Origineel
  • Interactieve Acteurs
  • Goede begeleiding
  • Sfeer
  • Game Elementen
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Narratief
  • Overtuigende Props
  • Locatie

 

Inscaperoom

Deze kamer heeft een paar grappige elementen die niet zijn zoals bij andere kamers. Meerdere acteurs en niet uitbreken, maar inbreken bijvoorbeeld. Met die acteurs krijg je overigens maar heel kort mee te maken. We speelden deze kamer na The Alchemist. Als je beide kamers wilt spelen zou ik het andersom doen, maar dat was toen wij gingen boeken helaas niet mogelijk. We hebben leuk gespeeld, dat voorop gesteld. Maar we vonden de kamer toch een wat oudere uitstraling hebben. In een ruimte weet je bijvoorbeeld al waar je daarna binnen moet, nog voor de deur open is. Deze zelfde deur klemde trouwens. De kluis was echt een groot frustratiepunt, mede door de zaklampjes die continu uitvielen, waardoor we geen steek opschoten. We hadden het gevoel dat de gamehost niet kon zien/horen wat we deden, omdat hij elke keer vroeg hoe ver we waren. Zeker op momenten dat je vastloopt is dat jammer.
Ik kan me voorstellen dat deze kamer een paar jaar geleden heel goed scoorde, maar voor de huidige standaarden (en prijs) vonden wij hem tegenvallen. Een dure locatie uiteraard zo hartje Amsterdam, maar bijna 220 euro... nee.
Wat we ook jammer vonden (idem voor The Alchemist) is dat er geen eigen ruimte is om even na te praten. Natuurlijk is er genoeg te vinden in Amsterdam, maar even een doorloop/praatje na afloop met de host heeft zeker een meerwaarde.

Mijn 81e kamer


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Gaaf om dit gebouw van binnen te zien
  • Aardige host
  • Verouderde vibe
  • Prijs
  • Gebrek aan eigen ruimte
  • Geen tijd voor nabeschouwing

 

Rustpunt in de gekte van Amsterdam

Na alle verhalen die we lazen over The Alchemist waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. De reis naar Amsterdam is al een onderneming en de ingang van deze escaperoom vinden is dat eigenlijk ook wel. Eenmaal binnen is dat allemaal snel vergeten. Wat een mooie kamer en wat een geweldige sfeer. Kippenvel bij de ontknoping. Meer ga ik er niet van zeggen. Ga zelf maar spelen, krijg je zeker geen spijt van!

Mijn 80e kamer


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Zo mooi!
  • Sfeer
  • Zeer originele puzzels
  • Aardige host
  • Goede begeleiding
  • Beleving
  • Een eigen ontvangstruimte zou fijn zijn
  • De duurste kamer tot nu toe

 

"Oh, man. Dit thema. -2."

One Hour ligt in het 11de arondissement, in de buurt zijn veel leuke horecagelegenheden.
Let wel op, want er zijn twee lokaties van One Hour, Voltaire en Charonne (dichtbijzijnde metrostation heeft dezelfde naam, handig).
Je wordt pas binnengelaten op het exacte tijdstip van de boeking. Als je wat te vroeg bent sturen ze je gewoon weg om later terug te komen, ik vind dit altijd zo raar overkomen... maargoed. Gamehost zijn super vriendelijk en blijken zelf ook internationale spelers te zijn, altijd leuk. Ze verontschuldigen zich voor hun "bad English" maar ze zijn prima te volgen. Er zijn toiletten en kluisjes voorhanden.

We zijn avonturiers die op zoek zijn naar verloren ontdekkingsreizigers in een oude mijn.
We krijgen een helm op, en als Stan erbij geweest was had hij kniebeschermers gekregen. We krijgen een tas mee waar we diamanten in kunnen verzamelen, een leuke side-missie. Zaklamp mee en de lift in, richting de mijn.
Uiteindelijk beland je in een decor waar ik al 100 keer in gezeten heb, -1. Meestal stikt het in dit soort kamers van de ruis, maar ik moet zeggen dat ze dat hier top op orde hebben. De gameflow is heerlijk, en het stikt van de puzzels. De afwerking is ook erg netjes moet ik zeggen.
Deze kamer is niet rolstoel-toegankelijk zeg maar, in tegendeel. Er moet gekropen en geklommen worden, ik vind dit altijd heel leuk, een beetje fysiek.

Een leuke (iets fysieke) puzzelkamer met een heerlijke gameflow!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

"In Dutch we say paspop."

The Live Thriller... kan je dit wel een escaperoom noemen. Het is in ieder geval een meeslepend avontuur van 2,5 uur. Wij speelden in de avond, en dit maakt het nog spannender denk ik.

The Live Thriller is gemaakt door drie gasten met een passie voor film, videogames en kunst, en dat is te zien ook. De intro video en de video's die je gedurende het spel te zien krijgt zijn van uitmuntende kwaliteit. Zo goed dat zelfs ik het niet erg vond om ze te kijken. Het was ergens ook wel een fijn rustmoment in het spel.

Vooraf krijg je het bericht dat je op een bepaalde tijd op een kruising moet staan (vlakbij metro Jules Joffrin, 18de arondissement), waar je nieuwe collega je meeneemt naar de briefing room. Je kan hier ook naar het toilet. Je spullen neem je mee, want je moet op pad. Ze vragen of je je telefoon wel uit wil zetten. Je krijgt een walkie talkie en een telefoon mee.
Er is een psychopaat aan de gang in Parijs, hij laat de plaats delicten op een vreemde manier achter, paspoppen in de kleding van de slachtoffers, maar de slachtoffers zijn onvindbaar.
Tijdens je onderzoek zul je verschillende gebouwen moeten verkennen, suspects moeten achtervolgen op straat. Nou, dat gaat leuk worden!

Het grootste deel van dit avontuur draait het om jezelf, je moet op onderzoek uit, je moet proactief zijn, je moet zelfs getuigen ondervragen, en dat zijn niet altijd de meest frisse types ;-) De decors zijn geloofwaardig, je ziet natuurlijk wel dat er wat gedaan is met licht en geluid etc, maar ik vond dit niet storend. Ze hebben een playlist van de soundtracks op Soundcloud/Spotify.
De acteurs waren echt héél goed. Ze spelen goed in op situaties en (wat achteraf bleek) moeten ook heel goed kunnen inproviseren. In andere reviews lees ik over dat je er maar bij staat, maar wij werden echt wel betrokken in de scene.
Het verhaal kent meerdere eindes, afhankelijk van hoe je het als team doet of welke keuzes je maakt.
Er zijn maar een paar puzzels. Niet ingewikkeld, wel leuk. Iedereen heeft wat te doen ook, dat hebben ze leuk gedaan.

Dit is geen escaperoom, maar een film, wel een film die je moet zien als je in Parijs bent! (Niet als je heel bang bent aangelegd)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Hart van Steen

DelftEscape

Henry Frijde (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2024

Zit goed in elkaar

Goede puzzel. Leuk om te doen. Wegens tijd gebrek hebben wij het laatste stukje niet kunnen afmaken.
Desalnietemin hebben wij ontzetten genomen en kan dit waarm aanbevelen aan de fanatieke puzzelaars.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee

 

"Hier wordt ik nu blij van!"

Secrets Hunters ligt aan het drukke metrostation Nation. Ze hebben hier drie kamers, Tivoli Funfair is hun oudste kamer. Wij speelden eerst The Disappearance of the Zanetti Train, wat echt de verkeerde volgorde is. Ook boekten wij als derde kamer hun nieuwste kamer Fabergé's Lost Treasure, maar deze was nog (net) niet speelbaar in het Engels.
Je moet jezelf met de code van het hek binnenlaten op de binnenplaats. Op het tijdstip van de boeking wordt je binnengelaten door de gamehost. Gamehosts zijn erg vriendelijk en spreken goed Frans. Er is tijd om naar het toilet te gaan en de spullen op te bergen in de bankjes. Er zijn geen afgesloten kluisjes.

We gaan... tijdreizen. Kort maar krachtig, goed gedaan met een kwalitatief goede video. Door een tijdtunnel komen we terecht in 1911 waar een luxe trein inclusief de 104 passagiers verdween. Aan ons de taak om uit te zoeken wat hier gebeurd is. (Het leuke is dat dit verhaal is gebaseerd op een ècht nieuwsbericht uit die tijd.)

Wanneer je de kamer binnenstapt wordt je direct blij; wow. Decor en sfeer is echt heel goed, hier hou ik van! De gameflow is top, de puzzels zijn leuk om te doen. Niet altijd vernieuwend, maar wel leuk in thema. Een klein WTF momentje maakt de kamer compleet. Er moet wat gelezen worden, maar op een of andere manier is dat hier niet storend. De kamer is super afgewerkt en we balen dat we Fabergé's Lost Treasure niet kunnen spelen, als dit is wat ze hier kunnen.

Een must play in Parijs.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

"Nog twee keer in de 1000 punten!"

Secrets Hunters ligt aan het drukke metrostation Nation. Ze hebben hier drie kamers, Tivoli Funfair is hun oudste kamer. Wij speelden eerst The Disappearance of the Zanetti Train, wat echt de verkeerde volgorde is. Ook boekten wij als derde kamer hun nieuwste kamer Fabergé's Lost Treasure, maar deze was nog (net) niet speelbaar in het Engels.
Je moet jezelf met de code van het hek binnenlaten op de binnenplaats. Op het tijdstip van de boeking wordt je binnengelaten door de gamehost. Gamehosts zijn erg vriendelijk en spreken goed Frans. Er is tijd om naar het toilet te gaan en de spullen op te bergen in de bankjes. Er zijn geen afgesloten kluisjes.

Dit was voor ons de minst leuke kamer die wij speelden in Parijs. De aankleding was kaal en sfeerloos (terwijl je zóveel kan met dit thema) en de gameflow was niet best. Ook zijn we bijvoorbeeld 10 minuten verloren door een haperend slot, terwijl de code die we eerste instantie hadden al de juiste was. Een deel van het team was ook geen fan van de (behendigheids)spellen, ik persoonlijk vond dat wel grappig en het past ook op een fun fair natuurlijk.
Kortom; je mist niets als je deze overslaat. Niets bijzonders.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het einde nog lang niet in zicht..

NR 100! En dat feest verdient een bijzondere kamer. Wat ik vooraf over DarkPark hoorde was erg positief, maar zeker niks voor mij. Een beetje spannend oké, maar horrorkamers? Waarom zou je dat willen? In mijn reis naar de 100 kamers ben ik toch wat meer spannende kamers tegengekomen en eigenlijk voelde dat best goed. Een gezonde dosis dopamine en met de wetenschap dat het allemaal maar een spelletje is, moet je alles durven. Toch? Dus ja, nummer 100 werd The End..

En wat een feest dat het was! Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Stef, onze host. De spullen gingen de kluisjes in, de telefoons apart, en voor we het wisten was Stef verdwenen. Pro-actief startten we aan onze escape en was het tijd voor het begin van het einde. Ik was op de hoogte dat er een acteur in de kamer zou zitten, maar omdat er iemand werd ingewerkt hadden we dubbel prijs. Boffen wij even.. Maar wat ontzettend goed gedaan. Van begin tot einde (no pun intended) werden we meegezogen in het toneelstuk dat zich voor ons ontrafelde. Het gaf een kick om door de ogenschijnlijk makkelijke puzzels geloodst te worden, met hier en daar wat tegengas :-)

The End smaakt naar meer. Tijd om bijna heel DarkPark verder af te struinen! Achteraf nog een heel leuk gesprek gehad met de betrokkenen. En wat DarkPark voor mij helemaal uniek maakt is de jongensdroom die hier duidelijk achter zit. Hier is gewoon gemaakt wat precies de bedoeling was, elke centimeter klopt, er zit meer verstopt dan je zou denken ("Vertel een mop") en de beleving is voor gasten top. Achteraf kregen we de mogelijkheid om foto's te maken in een aantal van de kamers. Waar kom je dat nog tegen? En in de foyer mag je zelf eten/drinken pakken en later afrekenen. Wat een gastvrijheid! Oké, daardoor mis je misschien de gezelligheid van een host die wat langer kan blijven plakken, maar na een gezellige begeleiding en napraat in de kamer als deze, is dat prima.

Op naar de 200!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  58:20 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Spannend
  • Goede begeleiding
  • Beleving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Verhaal

 

Your test starts now!

Meine lieben Escaperoomfreunde,

am 14.4.2024 haben wir neben dem "Harbor Hotel" auch das Spiel "Undercover skill facility" gespielt.
Zunächst muss man sagen, dass es sich bei diesem Spiel um keinen klassischen Escaperoom handelt, sondern das Thema der Escaperoomrätsel in einen Eignungstest verpackt wurde, bei dem man sich in 9 verschiedenen "skills" als Team beweisen muss.

.Wie bereits auch bei dem Spiel "Harbor Hotel" wurden wir durch die selbst begeisterte Spielleiterin in das Spiel eingewiesen. Man
konnte förmlich spüren, dass sie ihren Job liebt. Mit vollem Einsatz ging es also in unseren ersten Test bzw. in unseren ersten Raum. Entgegen zu den meisten Escaperooms, die zwischen 2-4 unterschiedliche Räume aufweisen, war hier jeder Test mit einem neuen setting verbunden, welches für das jeweilige Thema entsprechend hergerichtet war. Beim "Undercover" handelt es sich um ein Spiel, welches von Beginn an durch Temwork geprägt ist. Ohne Teamwork, kommt man hier nicht weiter. Daher eignet sich dieses Spiel auch besonders für Firmenevents und sonstige Teambuilding-Maßnahmen. Natürlich ist jeder Escaperoom eine Art Teambuilding, aber dieses Spiel eignet sich im Besonderen dafür.

Die optimale Gruppengröße würde ich mit 4 Spielern beziffern. Grundsätzlich ist zu sagen, dass die einzelnen Rätsel nicht zu schwer sind, man aber eben auch meist nur 1 Versuch hat, die Aufgabe richtig zu lösen. Sofern eine bestimmte Anzahl an Aufgaben nicht erfüllt ist, hat man die Eignung zum "Agent" eben nicht bestanden und dies macht das Spiel auch so verführerisch und interessant.

Die einzelnen Aufgaben erinnern an klassische Missionen von Agentenfilmen. Aber zu viel möchte ich hier nicht verraten, denn auch die Situation, dass man sich schnell auf einen völlig neu gestalteten Raum und eine völlig andere Aufgabe einstellen muss, gehört zu den Besonderhieten dieser Spielidee.

Insgesamt kann man sagen, dass "the start" mit dem "undercover skill facility" ein tolles Spiel entwickelt hat, welches sich zwischen Rätsel- und Agentenspaß bewegt, auf die Beine gestellt hat. Nach rd. 63 Minuten hatten wir alle Aufgaben erledigt und hatten sogar noch ein paar Minuten übrig.

ABschließend gibt es auch hier von @escapeyourmind eine klare Spielempfehlung.
Die "Undercover skill facility" sollte auf der to-do-Liste nicht fehlen.

Auch die Location ist klassisch und modern eingerichtet. Interessant ist auch, dass man als Gast auch die anderen Spieler bei deren Einweisungen sieht und so ein wenig "feeling" auch schon beim genießen des ein oder anderen Getränkes mitbekommt.

Auch das haben wir als sehr belebend empfunden.

Alles in allem war es ein fantastischer Besuch bei "the start" und ich bin froh, dass ich mich für diese Spiele entschieden habe.

Im Juli werden wir erneut zu "the start" kommen, um auch das letzte Spiel "Chernobyl" zu spielen.
Ich bin mir absolut sicher, dass auch dieses Spiel ein absolutes Highlight wird,

Nochmals vielen Dank an "the start" und bis zum nächsten Mal.

Euer Brian (@brian.sohni)
von @escapeyourmind




9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  63:00 min


  • Great service
  • Difficulty
  • Great host
  • Experience

 

The Golden Phoenix

Miraculum

Wout VWout VEscape GuruLid sinds: 08 maart 2018 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2024

Fantasy come true

Initially, 'The Golden Phoenix' was the reason we planned a trip to Berlin. 'Miraculum' has 3 rooms at the time of writing, so of course we booked all 3 of them. We didn't like 'The Elevator', which made the great surprise of 'Frankenstein' even greater. If you look at it that way.. 'The Golden Phoenix' didn't receive a fair chance because the expectations were even bigger after playing 'Frankenstein. Anyway, for us 'Phoenix' disappears in the shadow of 'Frankenstein'.

The start of both rooms is exactly the same, this is why the room that you plan to play second, will already lack that element of surprise.
The story is easy to follow and you'll go through 2 chapters. The first of which has almost nothing to do with a Golden Phoenix. More like therapy in the world of Harry Potter, disguised as puzzles. That's not a bad thing, but it does make you start thinking "when does the Phoenix adventure start?" It's certainly entertaining, that first part, but it's kind of how every Harry Potter-escape goes. Our expectations hoped for a more creative approach to the Theme. Fortunately, halfway through you'll notice part 1 is over and the wizarding world is opening up. Secrets reveal themselves and from that point on the room really deliver what we were waiting for and we were amazed. It's just a shame that the end isn't very far off from that point on.

It's been several months since we played this one and I have to admit that despite the splendor of this part, I don't remember much about the puzzles. So I assume that they don't really stand out in originality. The final puzzle also has a well-known shopping-list-structure. once again, not a bad thing because it is all fun, but the room should mainly rely on its excellent decor/details and anyone who likes a bit of Fantasy will really be amazed by this. Some cool actions and effects complete it and then unfortunately it's already over. I don't think slightly experienced players will come close to the promised playtime of 75 minutes.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Jonahold

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Zeer goede service
  • Leuke acties en effectjes
  • Prachtig decor
  • Goede prijs
  • Ontvangstruimte kan nog wat liefde gebruiken
  • De basis van enkele puzzels zijn zeker niet OG
  • Avontuur begint pas in tweede helft van de room
  • Ouverture identiek aan 'Frankenstein'

 

Bloody Mary

Rock City Escape

Erik (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2024

Leuk, spannend en te doen

We hebben het gehaald, op het randje dat wel. Maar het was uitdagend en goed in elkaar gezet. Spannend maar ook weer niet te. Een aanrader voor als je al wel iets ervaring hebt. Het is zeker te doen als je maar goed samenwerkt. Veel plezier gewenst!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jason's Legacy

OuterGround

Liesaa_vLiesaa_vEscaperLid sinds: 15 juni 2022 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2024

Een super mooie kamer

We mochten vandaag een kijkje nemen in een prachtig huis van Neville. De escape room is prachtig gemaakt. Leuke originele puzzels die goed in het thema passen. Ook zaten er leuke en verrassende elementen in de kamer.

Top gedaan!

Zeker een aanrader om deze kamer te komen doen.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  74:20 min


  • Sfeer
  • Origineel
  • Beleving

 

The Alchemist

Sherlocked

Liesaa_vLiesaa_vEscaperLid sinds: 15 juni 2022 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2024

Een wonderbaarlijke kamer

Vandaag was het de dag om terug te komen voor the alchemist. Nadat we ongeveer 2 jaar geleden the architect en the vault hebben gedaan.

The alchemist is echt een flinke aanwinst voor deze locatie. De kamer zelf was van echt van topkwaliteit. Originele puzzels die mooi in het thema paste en een hele mooie aankleding. Wel kunnen de puzzels wat moeilijker gevonden worden. De kamer is echt aan te raden als je al wat ervaring hebt.

De hosts waren erg aardig en hebben ons goed ontvangen. Ook aan het einde hebben we nog even kort in de kamer nagepraat. Wel jammer dat je ervoor of erna geen gelegenheid hebt om daar ontvangen te worden.

Maar al met al is de kamer zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Beleving
  • Origineel
  • Geen ontvangstruimte / napraat ruimte

 

Perfect in thema

Heerlijke escaperoom! Het thema, la casa de paper, is perfect doorgevoerd. Het is misschien niet nodig om kennis van de serie te hebben, maar dit maakte alle details voor ons wel nog veel leuker. Goede balans ook tussen de "experience" en ook echt wel even goed moeten puzzelen af en toe. We hebben meteen de volgende kamer op deze locatie ook geboekt, en gaan daarna #3 plannen :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:19 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Goede prijs