Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Recent reviews

An overview of the 50 most recent reviews.

Leuk!

Erzsebet is een kamer wat al enige tijd open is en ondanks ik best wat kamers gespeeld hebt, was deze verrassend goed!! Echt een leuke kamer! Goede en ook best een spannende sfeer, leuke puzzels en een prima verhaal! Ik heb genoten en raad iedereen deze kamer aan!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Goede begeleiding
  • Verhaal
  • Moeilijkheidsgraad
  • Puzzels
  • Sfeer
  • Diversiteit

 

Leuke kamer

De laatste van de 3 kamers die de hier hebben. En we hadden er nog steeds zin in!

De kamer begint leuk en ziet er oprecht super leuk uit! Er staat veel in de kamer en het word een uitdaging maar wel een leuke! Puzzels hier zijn leuk en best origineel en sluiten goed aan op het thema. In deze kamer zit wel meer techniek en dat is altijd leuk om te zien! Echter zat er wel 1 stuk in de kamer waar een puzzel bevond die ons niet echt ligt. Het duurde te lang en in de puzzel zelf zit niet echt diepgang en het voelt alsof je een spelletje aan het spelen bent. We bleven maar op 1 plek staan en het voelde niet alsof je niet echt vooruitgang boekte. Verder zitten er ook wat behendigheid puzzeltjes in die wel leuk waren!

Prima kamer om te spelen en als je er bent kan je deze zeker doen!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Beleving
  • Sfeer
  • 1 puzzel was niet ons ding

 

Leuke room

Leuke kamer, dat zeker! Maar toch voelde de eerste ruimte een beetje kaal. Er zaten wel wat puzzels in maar qua theming was het niet veel. Puzzels waren leuk maar lagen mij persoonlijk niet zo en vond de puzzels niet erg origineel maar waren wel van een goed niveau. Hoe verder we vorderde in de kamer kreeg de room ook meer sfeer. En ook hier waren de puzzels wel van een goed niveau. De kamer heeft de label “spannend” maar dat vond ik persoonlijk meevallen. Er zitten hier en daar wat schrik effecten maar verder niet veel. Uiteindelijk wel naar ons zin gehad en het was een prima kamer!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Puzzels
  • Diversiteit
  • Weinig origineel

 

Onverwachts leuk!!

We kwamen deze avond alle 3 de escape rooms doen. En we begonnen met deze kamer.

Het ontvangst was goed en we hadden een enthousiaste host. Altijd leuk! De ontvangst ruimte ziet er enorm gezellig en uitnodigend uit en je hebt hier ook de mogelijkheid om spelletjes te spelen.

Dan de kamer. Het begin was al leuk en het zag er allemaal ook nog best goed uit! Het enige waar ik minder fan van ben is hoe het hintsysteen werkt. Je moest namelijk op een knop drukken om een hint te ontvangen. Of de hints werden automatisch gegeven. en als er iets is waar onze groep niet goed in is is het wel hints vragen. Maar goed, het verloop van de eerste ruimte was goed en de puzzels waren leuk. We gingen steeds verder en de kamer bleef maar verrassend leuk. De laatste kamer bleef ook mooi en leuk en we hebben het enorm naar ons zin gehad. Tuurlijk is dit geen top kamer met de nieuwste snufjes maar het ziet er leuk uit de puzzel zijn ook best origineel.
Ik kan deze kamer zeker aanraden als je een leuke puzzelkamer zoekt.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs

 

Speurtocht vol verrassingen

Het thema van deze kamer trok ons, dus we waren erg enthousiast om hem te spelen.
Ontvangstlocatie is erg leuk. Een mooi, sfeervol café waar je lekker een drankje kan doen. Er werd goede uitleg gegeven en de regels van de kamer werden nog eens verteld door middel van een leuke video in thema. Onze host was erg enthousiast en maakte ons nieuwsgierig naar de kamer.
Eenmaal begonnen was alles voor ons een erg bijzondere ervaring. Dit is niet een typische Escape kamer, maar kan beter omschreven worden als een hele goede "speurtocht". Dit heeft misschien niet voor iedereen de voorkeur, maar is zeker leuk om een keer mee te maken.
Alles was prachtig gethematiseerd en de "puzzels" pasten hier ook goed bij. Voor mensen die "The Greatest Showman" hebben gezien, zullen er zeker bekende elementen terugkomen :)
Wij hebben deze kamer als twee relatief "nieuwe" spelers gespeeld en dat was zeker uitdagend maar niet onmogelijk. Je moet er wel de vaart achter zetten. Veel puzzels zijn parallel op te lossen, dus met meerderen zal het wat sneller gaan.
Hints worden gegeven en kunnen niet echt gevraagd worden. We hadden wel het idee dat we goed in de gaten gehouden werden, waardoor de hints op goede en nodige momenten kwamen.
Deze kamer is wellicht niet voor iedereen een favoriet, maar zeker wel een aanrader als je zoekende bent naar welk type het best bij je past, of als je toe bent aan een verfrissende ervaring.


Response by Escape Room 076 Breda

Today at 20:58

Dank voor de mooie review, goed om te lezen dat jullie het zo leuk hebben gehad! Tot de volgende keer :) Groetjes, Mark (jullie host)


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in June 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:12 min


  • Ambiance
  • Great service
  • Original
  • Great price
  • Difficulty
  • Storyline
  • Experience
  • Diversity

  Escape Room 076

Een echte familie Escape room

Na eerder al Patiënt X gespeeld te hebben, wilden we graag een andere kamer bij Escaping Breda proberen. Dr. Kepler was de volgende op de lijst. Deze kamer is kindvriendelijk en dat merk je zeker. Waar Patiënt X meer nadenk en puzzel werk is, bestaat deze vooral uit echt doe-opdrachten. Ik kan me voorstellen dat dit voor gezinnen een hele leuke ervaring is waar iedereen wat te doen heeft. Ikzelf speelde deze kamer met mijn partner, en wij merkten dat de grootste uitdaging dan de hoeveelheid spellen was, niet de moeilijkheidsgraad. Onze voorkeur gaat toch uit naar de wat klassiekere escape rooms met puzzels en sloten, maar dat neemt niet weg dat deze kamer alsnog erg goed in elkaar zit.
De thematisering van het decor is erg goed en de opdrachten passen hier goed in.
Als twee relatief "nieuwe" spelers ging het ons vrij makkelijk af. Er was veel tegelijk te doen, waardoor het met drie of vier spelers wat vlotter gaat, maar dit is in onze ervaring niet per se nodig.
De kamer is zeker een aanrader voor de wat onervaren spelers of groepen met kinderen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in June 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:25 min


  • Experience
  • Storyline
  • Original
  • Great price
  • Diversity
  • Difficulty

 

Originele introductie en leuke kamer!

Ze hebben hier enorm goed gebruikt gemaakt van de locatie! Het was echt een super bijdrage aan de escape room en vooral omdat wij in het donker gespeeld hebben! De introductie hoe je deze kamer betreedt is al super leuk en we hebben zeker gelachen! De puzzels zijn leuk en we hebben de kamer zonder hints kunnen spelen en dat draagt zeker bij aan de ervaring want de host voelde ons echt perfect aan! Er zaten zeker leuke puzzels in en in een goede flow. Er zaten leuke effecten in en er hing zeker een spannende maar niet enge sfeer. Ik vond het decor persoonlijk wat minder. Het was niet allemaal super netjes afgewerkt. Echter merk je dit niet perse want de kamer is redelijk donker! Ik stoorde me er niet aan maar zag het wel;)

De opbouw naar het einde was overigens wel echt super tof en de laatste ruimte ziet er zeker mooi uit! Zaten echt super leuke elementen in.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Spannend
  • Goede begeleiding
  • Logica

 

Magische kamer!

We speelden deze kamer laat in de avond maar toch werden we super vriendelijk en enthousiast ontvangen door onze host! Nog even een praatje en toen de vraag kwam of we ons al hadden ingelezen werd het stil.. oei! Maar dat bleek geen probleem te zijn want we werden mee genomen naar een ruimte waar ze ons toch nog even de grote lijnen zou uitleggen.

De kamer begint al super tof en origineel! En we zaten er meteen in. De flow zat er lekker in en toen ik het decor zag moest ik even stilstaan en alles goed bekijken want wat is dit een mooie kamer! En dan ben ik nog niet over de details begonnen.. de muziek, de sfeer en de puzzels maken het een mooi geheel. Alles zit goed weggewerkt in de kamer. Ik heb geen een camera of speaker gezien. De custom soundtrack klopt helemaal en de muziek zit goed verwekt in de kamer!

Het verhaal word hoe verder je komt ook duidelijk en het was een mooie wending van het verhaal.
Dankjewel voor de leuke avond!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Verhaal
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Logica
  • Goede begeleiding

 

Mooie opbouw! Maar dan..

Laat ik vooropstellen dat dit zeker een aanrader is om te spelen. Het is een leuke kamer met een tikkeltje spanning. Puzzels zijn leuk en de kamer ziet er wel echt enorm mooi uit en er zit een hele mooie sfeer in de kamer! Zitten ook leuke verrassingen in en is goed te doen met meer dan 4 spelers want het is zeker een ruime kamer. Maar dan het einde.. het verhaal was mij al niet echt duidelijk en daar hielp het slot ook niet bij. De laatste ruimte ziet er niet mooi uit en voelde een beetje “vergeten” de audio in de laatste ruimte was ook niet goed te horen. Maar voor de rest was dit zeker een leuke kamer en ik raad deze alsnog absoluut aan als je twijfelt!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Diversiteit
  • Spannend
  • Heeft onderhoud nodig

 

Wat een fantastische kamer!

Wat een decor! Het ziet er echt prachtig uit. De kamer heeft een mooi en logisch verloop en het verhaal word hoe verder je bent steeds duidelijker. Puzzels zijn goed in thema en niet al te moeilijk en lekker afwisselend, origineel en logisch!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel
  • Beleving
  • Goede begeleiding

 

Super tof!

Echt een leuke kamer en vooral voor die prijs met twee personen is hier echt een mooie kamer neergezet! Er zitten super leuke puzzels in en in thema! We hebben het enorm naar ons zin gehad, dankjewel!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes  65:00 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding

 

Museum of escaperoom?

Dagje op stap met de kinderen (8 en 11) en voor de verandering gaan we eens naar een museum :).
Bij aankomst komen we aan in een klein, aangenaam museumpje. Een gepassioneerde game master ontving ons en leidde ons duidelijk in, in het leven van Peter Benoit en het probleem in zijn ouderlijk huis.
Nadien gingen we het pittoreske huisje binnen en begon de zoektocht.
Het is een klein huisje met heel veel sfeer. De zoektocht naar het verleden van Peter Benoit brengt je door het huisje gevuld met historische objecten, waardoor je toch soms schrik hebt om sommige zaken vast te nemen.

Daarnaast waren er ook enkele kleine beschadigde zaken, vooral de 3D geprinte zaken (jammer voor een nieuwe kamer).

De technologische elementen werkten ook niet altijd naar verwachting.

In ieder geval is het een leuke kamer om te spelen. Een heel andere ervaring tov andere kamers. Charmant en origineel!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Beleving
  • Diversiteit
  • Origineel
  • Heeft onderhoud nodig

 

Alice heeft betere tijden gekend

Een escapedagje met de kinderen (8 en 11) in West-Vlaanderen en we starten hier bij Alice in Wonderland.

Bij binnenkomst valt vooral een oude, maar aangename stijl op. Een oude sofa met aangename bar toont de oorsprong van dit pand als café/feestzaal.

De ontvangst door de gamemaster was aangenaam, maar wat verwarrend. Het verhaal hing met haken en ogen aan elkaar, maar goed, het is uiteindelijk een Alice kamer, dus basic verhaal kennen we ondertussen wel.

De wandeling naar de kamer zelf gaat eerst door de oude keuken van de feestzaal die er in heel slechte staat uitziet en wat eigenlijk toch beter verstopt zou moeten worden. Dit ziet er allemaal wat minder aangenaam uit.

De kamer zelf is leuk om te spelen, maar jammer genoeg zijn veel zaken beschadigd en zijn er ook meerdere verwijzingen naar oude puzzels die er vandaag niet meer zijn.
Uiteraard kunnen puzzels verdwijnen, maar dan zouden ook de hints/verwijzingen verwijderd moeten worden. Nu creëert dit vooral verwarring.

Al bij al zorgen deze zaken ervoor dat deze kamer voor ons eerder in het onderste segment komt.
Het is een kamer met potentieel, maar heeft dat over de jaren verloren, jammer.


5.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Puzzels
  • Decor
  • Heeft onderhoud nodig
  • Oude puzzel-elementen niet verwijderd
  • Verwarrend

 

Verborgen pareltje in Komen!

We waren nog eens een dagje in West-Vlaanderen waar we met de kinderen (9 en 11j) nog eens wat kamers wouden spelen. De escape rooms in Komen hebben hier nog niet echt veel reviews, dus het was een beetje afwachten wat het zou worden. Een beetje in the middle of nowhere, maar de ontvangst was meteen een schot in de roos.

De eigenares is duidelijk een enthousiasteling en dat voel je! Hartelijke ontvangst in de leuk ingerichte garage waar ze ons meteen voorstelde om de volgorde van de kamers aan te passen om de beste ervaring te krijgen. Daarvoor heeft ze nog snel met een andere groep gepraat om dit mogelijk te maken. Daardoor was de ervaring voor beide groepen zelfs beter, perfecte service dus!

Na de eerste kamer gespeeld te hebben, hebben we toch met de kinderen het risico genomen om ook de moeilijkere Al Capone kamer te spelen.
Die waren meteen in de stemming na het horen van het verhaal van de kamer!

Als we dan binnenkomen in de kamer kan het contrast met de eerste kamer niet groter zijn.
Waar je in de andere kamer ziet dat je nog in een gewoon huis bent, komt je hier plots in een heuze maffia bar terecht.

De puzzels zijn in het thema en mooi verdeeld met een grote variatie. Helemaal niet lineair waardoor iedereen wel met iets bezig kon zijn.
Tegen het einde werd het thema iets pikanter, maar de kinderen konden er nog goed mee om :-). Als ouders waren we iets beschaamder :D.

In ieder geval, we vielen van de ene verbazing in de andere doorheen de kamer. De eigenaars hebben hier ongelofelijk hart en ziel ingestoken en een pareltje gemaakt die heel dicht bij een heuze experience komt.
Voor ons kan deze kamer perfect meedraaien met de top van België!

We kijken alvast uit naar een mogelijke derde kamer, want we willen het vervolg van het verhaal van deze kamer kennen! (zeker de dochter kan niet wachten :)).

Nabespreking met iemand met dezelfde passie is altijd fijn.
En nog meer na het vinden van een verborgen parel. Dit is een kamer waarvoor het waard is om naar het verre Komen te rijden!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Geen

 

Leuke en uitdagende kamer,

Leuke ontvangst, er wordt ruim de tijd genomen, zowel vooraf als na de tijd. De kamer zelf zat goed in elkaar. We vonden de puzzels wel vrij pittig. Aanrader, we hebben een leuke avond gehad!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Team: Team Eric

Escaped: Yes


  • Goede service
  • Goede begeleiding
  • Sfeer
  • Origineel
  • Diversiteit
  • Moeilijkheidsgraad

 

Degelijke, ontspannende middeleeuwse kamer

We waren nog eens een dagje in West-Vlaanderen waar we met de kinderen (9 en 11j) nog eens wat kamers wouden spelen. De escape rooms in Komen hebben hier nog niet echt veel reviews, dus het was een beetje afwachten wat het zou worden. Een beetje in the middle of nowhere, maar de ontvangst was meteen een schot in de roos.

De eigenares is duidelijk een enthousiasteling en dat voel je! Hartelijke ontvangst in de leuk ingerichte garage waar ze ons meteen voorstelde om de volgorde van de kamers aan te passen om de beste ervaring te krijgen. Daarvoor heeft ze nog snel met een andere groep gepraat om dit mogelijk te maken. Daardoor was de ervaring voor beide groepen zelfs beter, perfecte service dus!

De eerste kamer die we speelden was gebasseerd op de middeleeuwen. Lees zeker ook de intro in de mail die opgestuurd wordt ter uitnodiging. Daar staat ook een hint in die terugkomt doorheen de kamer.

De begeleidster doet heel wat moeite om de mensen mee te krijgen in de fantasie (en slaagt daar goed in!)

De kamer zelf is gebouwd in de slaapkamerhall van een woning, wat je natuurlijk wel merkt, maar er is heel wat moeite gestoken in het decoreren van de ruimte.

De kamer is een leuke combinatie van zoeken, leuke puzzels en dat allemaal goed in het thema.
Sommige puzzelelementen zijn heel goed verstopt wat op het einde van de kamer hilarische momenten gaf met de gamemaster die ons toch wilde begeleiden naar dat laatste verstopte puzzeldeel! Zalige interactie voor de kinderen.

Dit is een kamer waar je het doe-het-zelf gedeelte duidelijk kan zien, maar dat geeft een duidelijke charme aan de kamer en maakt het een plezier om deze te spelen.
Verwacht geen top experience, maar dit is zeker een kamer om te spelen als je in de buurt bent (en zeker in combinatie met de andere kamer).

De nabespreking met de eigenares is super. Altijd leuk om eigenaars met een passie te zien. Heel erg bedankt!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Logica
  • Puzzels
  • Origineel

 

Degelijke basic kamer

Enkele jaren geleden hadden we bij 3 monkies hun school’s out kamer gespeeld, samen met de kinderen.
Die kamer was zeker een ok ervaring, waardoor we toch ook hun moeilijkere kamer wooden proberen, nu enkel met 2 spelers.

Bij aankomst werden er weinig woorden vuilgemaakt aan de basisregels vermits het duidelijk was dat we toch al wat ervaring hebben ?. Verwacht geen uitbundige ontvangst en nabespreking, op dat vlak is het bij 3 monkies eerder zakelijk.

De kamer zelf ziet er mooi uit, aangekleed met enkele attributen, maar voor de rest redelijk kaal.
In eerste instantie was het heel wat zoeken hoe juist te beginnen. In dat opzicht geldt hier zeker, goed zoeken! We hebben toch een tweetal keer goed moeten kijken of we alles hadden.

De puzzels passen in het thema en zijn een afwisseling tussen elektronische en klassieke sloten, wat we altijd een meerwaarde vinden.

Het is een kleine kamer, waardoor het zeker geen kamer is die we zouden aanraden voor groepen groter dan 4. Er zit ook een zeker lineariteit in de kamer waardoor een grotere groep ook weinig te doen heeft. Hoewel de kamer zeker doenbaar is met 2, is er toch 1 puzzel die makkelijker is met 3. Met een klein hulpmiddel is het echter ook met 2 te doen.

De leeftijd van de kamer is zichtbaar op sommige vlakken (hier en daar uitstekende schroeven, beschadigde decorelementen die niet hersteld/vervangen zijn, sommige aanwijzingen in de kamer die vervaagd zijn met de tijd, ...
Allemaal jammer, maar de kamer blijft leuk om te spelen.

Eentje voor de liefhebbers en zeker voor de prijs een aanrader om te spelen als je in de buurt bent. In ons geval hebben we deze erbij genomen op dezelfde dag als enkele kamers bij The Start, waarvoor dit een goede opwarmer is!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in May 2024

Played with 2 persons

Team: TeamBK

Escaped: Yes


  • Puzzels
  • Degelijk
  • Goed zoeken!
  • Wat op leeftijd

 

Unieke ervaring!

Binnen de muren van deze gevangenis heb ik dingen gedaan waarvan ik niet had verwacht dat ik ze ooit zou doen.

Er lopen veel goede acteurs rond die de setting en verhaallijnen realistisch neerzetten.

Leuke mensen ontmoet.
&
Ontsnapt!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in April 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Origineel
  • Beleving
  • Goede service
  • Veiligheid
  • Spannend
  • Leuke foto's

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube

Abby (1 room played)
Posted on: 2024 june 13

Super leuk en spannend!

Dit was mijn eerste escape room ooit en alles was perfect. De moeilijkheidsgraat, de hulp, de 'special effects' en natuurlijk de plot.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes  60:59 min

 

super leuke spannende uitdaghende ervaring, geweldig ontvangst, relaxte sfeer, next level room

Onze mist ervaren deelnemer van de groep had deze room geboekt. "jullie zijn toch ervaren, laat maar zien dan" was zijn betoog. Onze andere deelnemer en ik (ja, we waren dus met ons 3) hadden samen 7 rooms gedaan, ook niet echt ervaren dus (vergeleken met wat ik soms om me heen hoor). Dus, met de woorden van Pipi Langkous, 'we hebben het nog nooit gedaan dus we kunnen het' melden we ons bij de bali.
Daar werden we ontvangen door een super enthousiaste jonge dame, ze straalde van plezier, schepte meteen al een super goede sfeer, een top gastvrouwe. Na wat uitleg over de kamer en de vraag, "zijn jullie nog ergens bang voor (Huh? kan een escaperoom eng zijn dan, Nee toch?) mochten we op de red-button drukken en kon ons avontuur beginnen.

Tja, over ons avontuur in de room zelf ga ik natuurlijk niks verklappen, maar een avontuur, dat was het, en ja, een escaperoom kan inderdaan best eng zijn! De puzzels waren knap in elkaar gezet, en belangrijk, origineel en goed doordacht. De hints (ja, we hadden soms wel een hint nodig) worden goed getimed gegeven en veschijnen op een beeldscherm zodat iedereen ze zo nodig nog even kan nalezen. Langzaam maar zeker werd de verhaallijn duidelijk en viel de puzzel in elkaar.

We hadden iets meer tijd nodig dan de maximale toegestane tijd maar opdat er na ons geen boeking was konden/ mochten we toch geheel op eigen onsnappen.

Lang verhaal kort, een aanrader voor zowel gevorderde puzzelaars als voor beginners.

Bedankt voor deze superervaring


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede begeleiding
  • Beleving
  • Verhaal
  • Origineel
  • Spannend

 

Niet bijzonder

Op een zaterdag is het vaak erg druk en dat was ook te merken. Er stond iemand onervaren achter de bar wat niet erg was, maar bracht wat onduidelijkheid naar boven. De Host die uitleg gaf was aardig en liet ons naar binnen. De eerste kamer was erg leuk maar daarna viel het tegen. Duidelijk was dat sommige puzzels worden doorgeklikt, dit is niet erg want we waren met 2 personen. Maar dit hoeft niet heel duidelijk over te komen. De puzzels waren wel origineel en leuk maar het enige wat mij erg stoorde was het feit dat je HEEL duidelijk hoorde dat ze de kamer die we 2 minuten later hadden verlaten meteen gingen resetten. Dit gebeurde niet zacht en helaas haalt dit je uit de beleving. Ook de schreeuwende mensen op de gang waren heel duidelijk hoorbaar.

Het is een prima escaperoom maar de omstandig erbuiten vielen vies tegen.


4.5

Ambiance: 4.5

Game experience: 4.5

Service: 4.5


Played in June 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Origineel
  • Sfeer
  • Slechte service

 

Leuke avond!

Wij hebben deze kamer met zijn vieren gespeeld. Vriendelijke ontvangst, er werd ruim de tijd voor ons genomen. De kamer was een leuke ervaring. Voor ons was niet alles logisch waardoor we niet in een echte flow kwamen maar er zitten een aantal leuke puzzels in!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Team: Team Eric

Escaped: Yes


  • Goede service
  • Puzzels
  • Diversiteit
  • Goede begeleiding

 

The Caretaker

Breakout Rotterdam

Joanna V (8 rooms played)
Posted on: 2024 june 13

Super leuke en uitdagende Escaperoom

We werden erg leuk opgevangen door Erik. Kregen goede uitleg. Voor 1 van ons was het de 1ste keer om een escaperoom te spelen. De puzzels waren erg leuk en de klok tikte niet, maar gaf wel aan hoeveel tijd we nog hadden. Alles functioneert naar behoren. Zeker een aanrader.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:59 min

 

Verward in positieve zin

Wat een belevenis, vanaf het eerste moment. volledig in haar rol werden we opgevangen door een host en door haar naar de kamer gebracht. Heel goed gedaan.
De sfeer van de kamer voelde ik daardoor al en zo stapte ik dan ook de kamer in. Een beetje verward en creepy. Dat was denk ik ook de bedoeling van de maker, dus die mag trots zijn op hoe deze host het doet.
Vanaf het begin tot het einde waren we enorm chaotisch bezig maar alle kamers zijn in thema. Veel kamers bevatten verrassende elementen. Er is ontzettend veel te zien. gave puzzels allemaal in thema.
Wat ik altijd jammer vind, is dat sommige locaties wat minder aandacht besteden en aan bekleding in de ruimte nadat je bent ontsnapt.
We kwamen na het ontsnappen een halletje binnen wat denk het minste in de sfeer was zeg maar. Ik heb dat bij een andere escape room wel eens anders gezien en maakt het gewoon nog completer als aan dat detail ook wordt gedacht. Het is gewoon een detail dingetje en zegt dus helemaal niks over deze kamer zelf. Je merkt wel hoe erg je in de beleving hebt gezeten, want de sfeer is ineens totaal anders.
Ik was helemaal verward na het ontspannen. Eigenlijk heeft dat nog wel een tijdje nagesudderd bij mij en dat zegt wat over de beleving denk ik. Wij hebben nog vaak als groep over de host gehad, was ze nou aan het acteren of is dat haar manier van communiceren. Dat je er geen vinger op kan leggen , zegt wel dat het in ieder geval gewoon vet goed was.
Wij hebben meteen weer een andere kamer geboekt dezelfde avond omdat we onder de indruk waren van alles.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Spannend
  • Verhaal
  • Diversiteit

 

De Mijn

Emmen Escapes

Bruins Administratie (3 rooms played)
Posted on: 2024 june 13

Leuke escaperoom in de oude dierentuin

We waren met een groep van 5 personen en werden meteen gesplitst in 2 ruimtes. Was een leuk en onverwachts begin. Het is een hele leuke locatie met veel uitdagende puzzels. De sfeer van een mijn is goed weergegeven in de ruimtes. We hebben het niet binnen de tijd gehaald.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in June 2024

Played with 5 persons

Escaped: No


  • Ambiance
  • Puzzles
  • Difficulty
  • Storyline

 

Klassiek moordmysterie

Je waant je een echt detective in een jaren 80 setting, maar de kamer voelt ook wat basic.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  55:51 min


  • Spannend
  • Puzzels
  • Juiste sfeer neergezet
  • Leuke start
  • Wat basis hier en daar
  • Afwerking

 

Historisch in thema

Historische setting en geheel en thema, maar weinig verrassend of spektakel.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  62:41 min


  • Sfeer
  • Aankleding
  • Verhaal
  • Afwisselende puzzels
  • Beleving
  • Weinig origineel

 

Mooi gemaakt, maar liep niet helemaal

Mooie setting en knap gemaakt, maar het ontbrak voor mij aan een goede puzzelflow, het liep niet helemaal.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  76:30 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Beleving
  • Afwerking
  • Logica
  • Flow

 

Mooi gebruik van de ruimte

Een volle pittige kamer waar goed gebruik is gemaakt van de ruimtes die zorgen voor een mooie beleving.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  69:59 min


  • Puzzels
  • Sfeer
  • Gebruik van de ruimtes
  • Moeilijkheidsgraad
  • Hintsysteem
  • Heeft onderhoud nodig

 

Het complete pakket

Alles wat je een vette kamer verwacht; spanning, goede puzzels, uitgebreid, verrassend en samenwerken!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  56:31 min


  • Sfeer
  • Moeilijkheidsgraad
  • Puzzels
  • Origineel
  • Beleving
  • Spannend
  • Walkie talkie als hintsysteem

 

Vrolijk en toegankelijk

Een vrolijke en toegankelijke kamer voor iedereen waar je leuk kan puzzelen met het hele gezin.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  42:40 min


  • Sfeer
  • Logica
  • Puzzels
  • Vrolijke sfeer
  • Moeilijkheidsgraad

 

Perfect voor 2 personen

Een leuk concept in een compacte kamer, maar wel het meest geschikt voor 2 personen.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  26:18 min


  • Spannend
  • Puzzels
  • Samenwerking
  • Origineel
  • Compact en overzichtelijk

 

Mooie Harry Potter kamer

Een enthousiaste introductie voor een mooi afgewerkte kamer geheel in Harry Potter stijl, zeker spelen als je fan bent.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  75:00 min


  • Sfeer
  • Moeilijkheidsgraad
  • Puzzels
  • Afwerking
  • Veel puzzels
  • Weinig origineel

 

"Hebben jullie écht hulp nodig, of zijn jullie gewoon nieuwsgierig?"

#65

Er stonden weer drie mooie kamers op de planning
- Zahnartz Schillinger
- HannaH
- Illusion

Na de eerste twee goede kamers mochten we door naar de laatste kamer.
En een kamer die al lang op mijn lijstje stond, waarvan ik regelmatig hoorde 'heb je die niet nog gespeeld?!'. Inclusief geshockeerd blikken.
Alle reviews zijn enorm goed en iedereen is lyrisch over de kamer. Tja, iets met hoge verwachtingen.

Parkeren kan eenvoudig op het parkeerterrein.
Mcdonalds in de buurt, wat wil je nog meer.

Onze host zit direct goed in zijn rol, waarbij we twijfelen of bepaalde dingen nou daadwerkelijk gespeeld zijn of niet.
Wij blijken ook nog eens niet goed ons huiswerk gedaan te hebben over Marcus Furore en we worden snel meegenomen naar de archiefkamer om alle documentaties te lezen over deze magieer.
Wat blijkt, dit is geen zuivere koffie.

Vanaf het allereerste moment worden we een magische wereld in gezogen. Alles klopt in de kamer, de geluiden, de props, werkelijk fantastisch.
De puzzels zijn erg leuk, maar ik moet zeggen dat ze mij (en mijn team niet lagen).
Volledig lineair en grote puzzels, waarbij het duidelijk is wat je moet doen om vervolgend 10 minuten bezig bent tot het gewenste resultaat te komen.
Daarnaast ook veel (begrijpend) leeswerk.
De eindpuzzel was voor ons flink frustrerend, we begrepen de puzzel net te laat

Ondanks dat de kamer mij gewoon niet lag, kon ik hem zeker waarderen. Het verhaal is wat voorspelbaar, maar wel erg mooi opgebouwd.
Alle puzzels zijn leuk in thema.
Absoluut een kamer die je gespeeld moet hebben, ook al is het maar voor het decord.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2024

Played with 5 persons

Team: HANDige harries

Escaped: No


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Beleving
  • Verhaal
  • Langdurige puzzels
  • Veel lezen

 

Spannend circus met acteur

Een leuke kamer die wat onderhoud nodig heeft, maar de puzzels en de acteur maken dat weer goed!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  34:36 min


  • Acteur
  • Puzzels in thema
  • Fun factor
  • Spannend
  • Afwerking
  • heeft onderhoud nodig

 

Een kinder/familie kamer

Een kinder/familiekamer zonder echt verhaal maar je kunt er aardig puzzelen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  32:58 min


  • Puzzels
  • Aantal puzzels
  • Decor op 1 punt
  • Moeilijkheidsgraad
  • Gebrek aan verhaal

 

prachtige en originele kamer

Wat een ontzettende toffe setting en aankleding, en een heel origineel einde!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  55:00 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Origineel einde
  • Verhaal
  • Beleving
  • Logica
  • Hintsysteem

 

Hide and seek

#64

Er stonden weer drie mooie kamers op de planning
- Zahnartz Schillinger
- HannaH
- Illusion

Parkeren is eenvoudig bij Villa BreTil op de ruime parkeerplaats.
Vervolgens over een kiezelpad naar een enorm schattig huisje.
De ontvangstruime is top, alsof je jaren terug in de tijd stapt. Wat bijna ook het geval is, laten de eigenaren ons weten, er is veel gerestaureerd om de oorspronkelijk sfeer te kunnen behouden.
Ook nog een stukje achtergrond informatie over de locatie, geweldig!
En wanneer de hoort dat de eigenaren de kamers zelf gebouwd hebben, maar zelf ook fanatiek spelen, tja dan schep je wel een hoge verwachting.

Nadat de eerste kamer erg goed bevallen is, waren we goed opgewarmd voor HannaH.
Waar de tandarts meer logica vereist, zijn er bij HannaH meer doe puzzels en dan op het niveau van een kind.
Te moeilijk denken is hier dus het gevaar.

De intro van de kamer is erg leuk en ook de link naar de tandars kamer is grappig.
De muziek/achtergrond geluiden passen goed bij de kamer. Het verhaal van Hannah wordt steeds duidelijker en het is ook heel duidelijk dat Hannah van spelletjes houdt. Je hebt echt het idee dat je in een kinderkamer loopt, al is hij wat aan de lugubere kant :).
De puzzels volgen zich in een logische volgorde op. Grotendeels zijn de puzzels lineair, maar een aantal kunnen
ook paralel gespeeld worden en de hoeveelheid puzzels is enorm.
Er zitten een aantal hele leuke elementen/effecten waardoor je echt in de kamer gezogen wordt.

Conclusie:
Geweldige kamer, deze moet je zeker spelen


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Team: HANDige harries

Escaped: Yes  56:29 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Origineel
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Spannend
  • Verhaal

 

Veel te doen in het schip

Een bomvolle kamer met veel puzzels en hele mooi afwerking van een geloofwaardig piratenschip.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  88:00 min


  • Diversiteit
  • Beleving
  • Sfeer
  • Veel te doen
  • Puzzels
  • Hintsysteem

 

Onwijs toffe ervaring

Een onswijs mooie en sterke kamer met hele goede in decor verwerkte puzzels, zeker spelen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  65:00 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Logica
  • Decor
  • Hintsysteem

 

Nooit meer naar de tandarts

#63

Er stonden weer drie mooie kamers op de planning
- Zahnartz Schillinger
- HannaH
- Illusion

Parkeren is eenvoudig bij Villa BreTil op de ruime parkeerplaats.
Vervolgens over een kiezelpad naar een enorm schattig huisje, je kan je niet voorstellen dat hier zo'n gruwelijke tandarts aan het werk is :)
De ontvangstruime is top, alsof je jaren terug in de tijd stapt. Wat bijna ook het geval is, laten de eigenaren ons weten,
er is veel gerestaureerd om de oorspronkelijk sfeer te kunnen behouden.
Ook nog een stukje achtergrond informatie over de locatie, geweldig!
En wanneer je hoort dat de eigenaren de kamers zelf gebouwd hebben, maar zelf ook fanatiek spelen, tja dan schep je wel een hoge verwachting.
Maar als ik eerlijk ben had ik weinig verwachtingen van deze kamer.
Het thema 'horror dentist' is wat mij betreft een beetje uitgemolken, maar ach wanneer je toch op locatie bent moet je uiteraard wat kamers meepakken.
Vast kleine spoiler op mijn review, de kamer is absoluut niet tegengevallen!

Wanneer je de kamer binnenstapt stap je een echte tandartsen praktijk binnen, al hoop ik dat mijn tandarts zijn kamer iets netter achterlaat :)
Fijn zo'n indringende desinfectie lucht erbij en wat mij betreft is het plaatje weer compleet.
De muziek/achtergrond geluiden passen goed bij de kamer.
Als ik dan kritisch mag zijn; op sommige plekken had de afwerking van 1945 iets beter doorgevoerd kunnen worden.

De puzzels volgen zich in een logische volgorde op. Grotendeels zijn de puzzels lineair, maar een aantal kunnen
ook paralel gespeeld worden.
Met logisch nadenken zijn alle puzzels prima te doen.
Ook nog een leuk detail, dat een aantal 'tandarts gerelateerde' puzzels ook daadwerkelijk kloppen vanuit de tandheelkunde.

Conclusie:
Leuke kamer die je absoluut moet spelen wanneer je in de buurt bent!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Team: HANDige harries

Escaped: Yes  50:21 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Goede prijs
  • Verhaal
  • Goede begeleiding

 

Compact maar uitdagend

Een compacte kamer die wel uitdagend genoeg is voor 2 spelers, ondanks de druk van het het ontbreken van een hintsysteem een nieuw record neergezet.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  34:45 min


  • Verhaal
  • uitdagend
  • Goede Eindpuzzel
  • Puzzels
  • geen hintsysteem

 

Spanning en adrenaline

Een spannende en enge kamer met acteur waar je de stuipen op het lijf wordt gejaagd.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in August 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  38:55 min


  • Puzzels
  • Goede service
  • Beleving
  • Sfeer
  • Goede prijs

 

Wat kaal maar prima gespeeld

Een wat basic kamer maar we hebben goed gepuzzeld en een nieuw record neergezet


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in August 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  37:21 min


  • afwisseling
  • prijs
  • Sfeer
  • afwerking

 

Wederom ondergedompeld in hotelsferen

Nadat we in januari al gesolliciteerd hebben voor een baan als conciërge en ingecheckt hebben in kamer 237, kwamen we tot de ontdekking dat weonze koffer kwijt waren. We moesten dus wel terug om deze weer op te halen.
Omdat we met z'n 2en spelen en deze kamer eigenlijk voor minimaal 3 spelers is, kwamen we, op
aanraden van onze host de vorige keer, op een doordeweekse ochtend. We werden meegenomen in het verhaal en gingen op zoek naar onze koffer. Alle details kloppen ook hier weer, de puzzels zijn leuk en afwisselend en uiteindelijk zijn we als duo, met nog 5 minuten op de klok, ontsnapt. Onze host leek zelfs een beetje onder de indruk van onze samenwerking. Altijd leuk om te horen! Helaas zijn we voor nu even klaar in Volkel,maar er schijnt met de tijd een nieuwe escape te komen, dus dan gaan wij zeker weer terug!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2024

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Beleving
  • Goede service

 

Geweldig leuke kamer

We startten met een grappig filmpje waarna we de kamer mochten betreden. Al direct waren we ontzettend enthousiast over het decor. Alles is tot in detail uitgewerkt. De ruimtes zijn verrassend en de puzzels passen bij het verhaal.

Met ons team van vier personen wisten we de kamer binnen de tijd te halen
Dit is echt een kamer die je gespeeld wilt hebben.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Alle verwachtingen overtroffen!

Deze kamer stond al langer op onze lijst en eindelijk was het zover! Een trip van een 2-tal uur bracht ons in Dudzele, waar we opgewacht werden door de enthousiaste gamehost/eigenaar.
Na een korte inleiding mochten we er aan starten en meteen werden we ondergedompeld in de sfeer van The Movies. We hebben al meer prachtige kamers gespeeld, maar zelden werd zo op de kleinste details gelet waarin we op reis mochten gaan door verschillende werelden, zonder al te veel prijs te geven.
We speelden de kamer met 4 wat doenbaar is, hoewel een persoon minder ook perfect mogelijk is.
Achteraf hebben we nog een aangenaam babbeltje gedaan met de eigenaar en daar merk je ook de passie voor zijn kamer en met uitbreiding Escape Rooms in het algemeen.
Voor ons was de trip richting 'het verre' West-Vlaanderen dus zeker de moeite waard!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Spannend
  • Verhaal
  • Acteur
  • Logica

 

Geweldige kamer

Wat hebben wij deze kamer met plezier gespeeld. De ruimtes zijn prachtig en verrassend. We vlogen met ons team van vier door de leuke puzzels heen.

Deze kamer wil je echt spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes