Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Recent reviews

An overview of the 50 most recent reviews.

Mooie aankleding, maar te veel slotjes

Deze escaperoom is een kamer die erg ruim is en mooi in thema is gebouwd. Ook alle puzzels zijn mooi in het thema uitgewerkt. Het fijne is ook dat het geen enge kamer is, waardoor het ook mogelijk is dat kinderen meespelen.

Helaas waren voor ons lang niet alle puzzels even logisch, waardoor we niet in een flow kwamen en het gevoel hadden steeds vast te lopen. Daarbij opgeteld de grote hoeveelheid cijfersloten (ons team is zeker niet tegen cijfersloten, maar dit waren helaas wel heel veel hetzelfde type sloten. Tip: wellicht een aantal cijfersloten vervangen voor richtingsloten en lettersloten, dat zou al verl schelen!), maakte het voor ons een wat mindere spelbeleving.


6.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 5.0

Service: 6.0


Played in November 2022

Played with 5 persons

Escaped: No


  • Sfeer
  • Verhaal
  • Puzzels
  • Teveel dezelfde cijfersloten

 

Zotte effectjes

Deze kamer zat vol effectjes die je echt deden geloven dat er een geest in de kamer aanwezig is. Iets wat andere griezel escape rooms meestal minder goed lukt.
Deze kamer deed me oprecht af en toe even ongemakkelijk voelen door de duisternis en onverwachte mindfucks of griezel effectjes. Niet dat het hele spel in het donker gespeeld wordt (dat is doorgaans niet echt leuk), maar de afwisseling in de belichting helpt je op je hoede te blijven en de focus te houden op de juiste puzzels.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Spannend
  • Verhaal
  • Goede begeleiding

 

Kom met een groepje :p

We hebben het zelf gezocht: een kamer spelen met 2 spelers die eigenlijk gebouwd is voor minimum 3. Heel wat fysieke opdrachten werden daardoor voor ons dubbel zo uitdagend, maar we zijn er in geslaagd door te rennen, vliegen en te springen er toch door te geraken :p
Heel leuke fysieke proeven in een kamer met een redelijk grote oppervlakte. Een knappe batmobiel als decorstuk en ook de rest ook leuk in thema. We hadden veel plezier en de kamer moest daarvoor niet eens echt rekenen op het gebruik van de Batman franchise.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Fysieke proeven
  • Puzzels
  • Spannend

 

Van de ene uitdagende opdracht naar de volgende

Geen typische escape room met raadsels die in een verhaal gegoten zijn. Nee, eigenlijk gewoon van de ene uitdagende puzzel naar de volgende. Het heet dan ook gewoon eenvoudig "The Exam". De meeste vereisen ook wat fysieke inspanning wat eens een andere aanpak van escapen geeft.
Wegens de originaliteit en de leuke puzzels echt een aanrader, ook als stelt het verhaal weinig voor.


9

Ambiance: 7.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Beleving
  • Actieve puzzels

 

Goed gebruik van decor en actrice

Deze kamer voelde echt aan als een real life spelletje Tomb Raider. Leuk en mooi decor, met heel wat actie elementen. Puzzels variëren van eenvoudig tot heel origineel. De inzet van een actrice tijdens het spel maakte de ervaring compleet. Ook leuk dat er verschillende eindscenario's zijn op basis van gemaakte keuzes.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede begeleiding
  • Puzzels
  • Spannend

 

Chaos

Leuk concept en decor, maar eigenlijk hebben we 45 minuten zitten sukkelen in de eerste paar kamers, zonder al te veel hulp, terwijl we echt moeizaam vooruit geraakten. De puzzels kwamen ons niet allemaal even logisch over. Jammer want het had zeker potentieel.
Maar van de laatste 10 minuten waren we eigenlijk echt wel aangedaan: plots komt de game master de kamer binnen en probeert ons als een soort van "commander" van het schip door de rest van het spel te leiden zodat we alsnog tijdig zouden buiten geraken. Hij probeerde wel wat te acteren en in zijn rol op te gaan, maar hij had gewoon zijn game master T-shirt aan, was heel chaotisch en het kwam er op neer dat we nog 10minuten achter hem aan moesten rennen. Overal zei hij onmiddellijk "Now do this, now do that". Wij dus gewoon uitvoeren zonder enig idee te hebben waar we nog mee bezig waren en waar het verhaal nog over ging.
En dan komen we buiten met een dikke proficiat van de Game Master terwijl het duidelijk niet verdiend was. Geen idee of dit initiatief van de game master kwam of dat ze dit bij alle groepen moeten doen. Ik vermoed dat dit een paniekreactie was omdat we nog niet de helft van de kamer gezien hadden 10minuten voor het einde. Jammer, maar wellicht faalde deze kamer bij ons door de begeleiding...


5

Ambiance: 8.0

Game experience: 3.0

Service: 2.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


  • Sfeer
  • Decor
  • Slechte service
  • Moeilijkheidsgraad
  • Onlogische puzzels

 

Verrassende kamer met een leuk verhaal

Let op: deze kamer is niet speelbaar in het Engels.

In de onthaalruimte wordt je volledig geautomatiseerd verwelkomd en start je met te kiezen naar welk tijdperk je wil reizen. Nadien komt er een enthousiaste acteur je naar de teletijdmachine begeleiden en begint de reis. Uiteraard loopt de reis iets anders dan gepland en kom je voor een aantal verrassingen te staan. Deze kamer is groter dan de eerste Cronologic kamer. Ze heeft het vooral van een beter sfeer, decor en verhaal. Qua puzzels is het zeker ook leuk, maar een stukje minder origineel. Het hintsysteem is soms een beetje verwarrend, zelfs voor de Spanjaarden in ons gezelschap. We waren net te laat om terug te keren naar het heden met de teletijdmachine. Een van de weinige keren dat we niet konden ontsnappen in een escape room, maar dat maakte het eigenlijk alleen maar leuker en spannender op het einde.

Enthousiaste en goede game master ook!


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


  • Goede begeleiding
  • Sfeer
  • Verhaal
  • Verrassend

 

Kamer met veel afwisseling en originaliteit

Let op: de begeleiding en de intro is enkel in het Catalaans/Spaans. Wij hadden een Spaanse vriend mee die kon vertalen waar nodig.

Wat me vooral bijblijft van deze kamer is de variatie en de originaliteit van de puzzels. Ook konden we zelfs met ons kleine groepje van 3 spelers regelmatig opsplitsen en taken verdelen. Er was veel te doen en te vinden. Een goede flow met hints die op tijd gegeven worden, ingewerkt in de game.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


  • Puzzels
  • Origineel
  • Diversiteit
  • Niet speelbaar in het Engels

 

Heel ingenieuze kamer met een leuk thema

Een technisch heel sterke kamer die heel mooi afgewerkt is. Ondertussen ook iets bijgeleerd over het brouwproces :p
Logische puzzels met afwisseling tussen denken en doen. Een leuk verhaal met leuke intro en outro. Zeker een aanrader in Barcelona!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


  • Puzzels
  • Beleving
  • Diversiteit
  • Logica
  • Sfeer
  • Bier!

 

Klein, maar tegelijk onverwachts groot en origineel

Langs buiten en bij het binnenkomen verwacht je een kleine escape room. Maar nee, je gaat echt een volwaardige mijn in met alles er op en er aan. Leuke (maar wel nogal eenvoudige) puzzels, een beetje indiana jones gevoel op sommige momenten en een sympathieke game master zorgden voor een leuke ervaring


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Logica

 

Leuk decor, maar soms nogal moeilijk

We waren in het gezelschap van een Spanjaard en dat kwam goed uit, want de raadsels die vertaald waren in het Engels waren niet altijd even duidelijk. Gelukkig stond op de achterkant van de borden met de raadsels de Spaanse versie waardoor onze Spanjaard kon beschrijven wat er bedoeld werd.
Voor de rest de meest awkward intro meegemaakt van een heel enthousiaste game master, zelfs tot een dansje toe. Eens in de kamer was het best een mooi en goed ingeklede kamer, maar de puzzels waren niet allemaal even interessant


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


  • Decor
  • Sfeer
  • Vertaling naar Engels
  • Moeilijkheidsgraad

 

Prachtig uitgewerkt thema

Met z'n tweeën escapen... dat kan niet bij iedere escaperoom... Hier gelukkig wel! En wat een prachtige escaperoom is dit! Het thema is prachtig uitgewerkt, waardoor je écht het idee hebt in de jungle te zijn. Leuke, originele en logische puzzels, waardoor we in een heerlijke flow door de kamer heen gingen. En door goed samen te werken ruim op tijd uit deze mooie kamer kwamen. Echt ook een aanrader om met z'n tweeën (als je al wat escaperooms gedaan hebt) te spelen!

Altijd leuk ook om na afloop nog even met de host door de kamer te lopen om eventuele vragen te beantwoorden.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  50:42 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving
  • Verhaal

 

Leuke tweede helft

Het eerste half uur is niet bijzonder origineel, maar daarna wordt het spel wel stukken leuker. De eerste helft is ook meer standaard een escape room met puzzels, waar de tweede helft de focus legt op de beleving


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Beleving tijdens tweede deel
  • Weinig origineel eerste deel

 

Mooie en verrassende kamer

Na ooit Granny's op deze locatie als allereerste escaperoom gespeeld te hebben, vroegen we ons af... deze kamer lijkt er toch qua spellen e.d. niet op?! Vol overtuiging kunnen we inmiddels zeggen: nee, zeker niet. Family secrets is een compleet nieuwe kamer met veel verassingseffecten en techniek. Heerlijk sanenwerken om zo de vele verschillende puzzels op te lossen in deze mooie beleving!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:28 min


  • Sfeer
  • Goede service
  • Puzzels
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede prijs
  • Beleving

 

Het perfecte proefstuk voor The Toy Factory

De eerste kamer van Escape Room Antwerp is er eentje dat al lang op onze todo-list stond. Veel positieve verhalen en ook veel goede reviews. De verwachtingen lagen dus hoog en die werden zeker ingelost.
We speelden onmiddellijk na deze kamer The Toy Factory. Die perfecte game (lees ook onze andere review), beïnvloedt natuurlijk een beetje het beeld dat ik nu overhoud aan deze kamer. Als je vergelijkt is The Hunting Season nog een beetje eenvoudiger qua techniek en is de "production value" van de kamer nog iets lager (soundtrack, spektakel,...), maar in de plaats krijg je wel een heel sfeervol spel. Het is rustiger en tegelijkertijd spannender. Maar als je vergelijkt met een gemiddelde andere escape room steekt ook deze er met kop en schouders bovenuit. Graag geef ik dus ook deze een 10, maar daar loopt The Toy Factory al mee weg.
Weet je: het is een eindje rijden omdat het wat meer afgelegen ligt buiten Antwerpen, dus als je er dan toch bent: speel gewoon beide games! Eerst The Hunting Season en daarna The Toy Factory.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Goede service
  • Verhaal
  • Spannend
  • Goede begeleiding

 

Perfectie op alle vlakken

Een uitgebreid theaterstuk van de game master als introductie, in een prachtig ontworpen decor, onder begeleiding van geluidseffecten en een soundtrack. De sfeer zit er onmiddellijk goed in. Vanaf de eerste puzzel merk je dat de puzzel niet zomaar een puzzel is, maar een deel van het verhaal en dat loopt zo door gedurende de rest van de game.
Net goed van moeilijkheidsgraad, grappige en verrassende effecten, afwisseling tussen actie en denken,... van begin tot einde is het spannende en hilarische beleving.
Het is duidelijk dat Wout de juiste mensen rond zich heeft weten te vinden om voor elk aspect van deze kamer de nodige expertise binnen te halen. Prachtig gedaan!

Nek aan nek met The Movies in de ranking... Ik zou The Movies aanbevelen voor beginners omdat je daar nog redelijk sterk geleid wordt door het spel. The Toy Factory zou ik aanbevelen voor iets gevorderde spelers die nog eens van hun sokken geblazen willen worden.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


  • Beleving
  • Origineel
  • Verhaal
  • Acteur
  • Moeilijkheidsgraad

 

Lockdown's meest complete beleving in Gent

Weer een nieuwe kamer van Lockdown in Gent: die moesten we spelen. Ongelooflijk hoe ze blijven nieuwe kamers bouwen die toch steeds weer zo anders spelen en aanvoelen dan hun vorige kamers.
Wat mij betreft is dit de topper van hun kamers in Gent (ik speelde er nog geen van hen buiten Gent). Het komt over als hun grootste kamer met de meeste variatie aan puzzels. Het decor en enkele effecten in de kamer zorgen voor een echte ski hut sfeer. Je vergeet werkelijk dat je ergens op Dok Noord zit gewoon.

De kamer is speelbaar met minstens 4 spelers, maar wij kregen de uitzonderlijke toelating de game te spelen met twee spelers. Het spel werd hierdoor een beetje aangepast en de beleving was hierdoor uiteraard anders dan ze voor ogen hadden. Maar we hadden daardoor met twee des te meer puzzelplezier. Met meerdere spelers zou ik het misschien wat jammer vinden dat ik veel puzzels zou gemist hebben die mijn teamleden opgelost hebben.
De dag nadien ging ik opnieuw Avalanche binnen, maar dan als toeschouwer terwijl onze eigen game masters van The Box de kamer speelden. Toen kon ik dus zien hoe goed het spel eigenlijk in elkaar zit als het gespeeld wordt met het voorziene aantal spelers. Veel samenwerking, iedereen heeft wel wat te doen (zeker bij het begin van het spel) en uiteraard leidt de samenwerking tot grappige momenten.

Eerlijk is eerlijk: de start van het spel en het hintsysteem doet ons sterk denken aan onze eigen game, maar ik neem het onze sympathieke collega's bij Lockdown niet kwalijk. Het past perfect in het verhaal en ik zou niet weten hoe ze het anders of beter zouden moeten doen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Samenwerking onder spelers

 

Gaaf!

Prachtige escaperoom met lastige puzzels en meerdere wauw momenten! Bewaar deze als je meer dan 20 kamers hebt gespeeld zodat je wat tijd over houd om rond te kijken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


  • Ambiance
  • Puzzles
  • Difficulty
  • Experience

 

Met een vol buikje naar huis!

Geweldige soep, duidelijk een 4 sterren restaurant. Geef mijn complimenten aan de chef!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Ambiance
  • Great service
  • Puzzles
  • Original
  • Great price
  • Experience
  • Logic

 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Erg toffe escaperoom met moeilijke puzzels. Zeer geschikt voor ervaren escapers en liefhebbers van het horror genre.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


  • Puzzles
  • Great service
  • Original
  • Great price
  • Great host
  • Exciting

 

Problematisch tandartsbezoek

Met al een complex aan de tandarts toch deze kamer geboekt. Leuk intro en leuke locatie voor escape rooms. De kamer heeft goed decor en afwisselende puzzels maar de kamer zelf is wat klein. De logica ontbrak ons in de kamer en helaas hebben we het daarom niet gehaald. Dit kan natuurlijk aan ons liggen dus ga deze kamer vooral spelen :) ik zou deze kamer met 3 a 4 personen aanraden ivm de ruimte die beschikbaar is.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 4.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


  • Original
  • Illogical puzzles
  • Bad host

 

Op bezoek bij Kelly

Mijn eerste escaperoom en daarom ook van sentimentele waarde. Leuke kamer voor beginners qua ambiance, de puzzels zijn niet makkelijk dus het plezier voor ervaren escapers is ook geborgen. De eindpuzzel is wel wat verwarrend helaas, maar dat mocht de pret niet drukken!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


  • Ambiance