Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Recent reviews

An overview of the 50 most recent reviews.

Mad sciëntist

We hebben de junior versie gedaan en was heel leuk.
Net niet op tijd kunnen ontsnappen…


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: No


  • Logica
  • Beleving
  • Origineel
  • Puzzels

 

Geweldig!

Na de vorige kamer die we hier gespeeld hadden, waren onze verwachtingen zeer hoog.. en deze zijn meer dan ingelost! Deze kamer was echt in 1 woord geweldig! Van de ene verrassing in de andere en spannend was het tot de laatste minuut! Echt top! Als jullie een derde kamer zouden maken, komen we zeker weer langs! Bedankt voor deze topervaring!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Spannend
  • Logica
  • Goede begeleiding
  • Diversiteit
  • Verhaal
  • Beleving
  • Goede prijs
  • Moeilijkheidsgraad
  • Origineel
  • Puzzels
  • Goede service
  • Sfeer

 

Hele aparte ervaring

Hele leuke kamer heel anders dan de andere kamers


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 7 persons

Escaped: Yes


  • Logica
  • Moeilijkheidsgraad
  • Verhaal
  • Goede prijs
  • Origineel
  • Puzzels
  • Goede service
  • Sfeer

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164

ellen (6 rooms played)
Posted on: 2021 December 2

wat een ontzettend leuke kamer!

Met ons gezin, 6 volwassenen, deze kamer gespeeld. Wat een ontzettend goed doordachte, verrassende kamer is dit. De beste die we ooit gespeeld hebben! Mooie ruimtes, goeie raadsels die je niet één twee drie kan oplossen, maar waar je echt even de tijd voor moet nemen. Ook fijn dat deze kamer 70 minuten gespeeld kan worden. Die extra tijd hadden wij net nodig om er uit te komen.
Kortom; zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  Wepsie

Meer dan okee

Ik heb deze kamer in familiekring gespeeld, met een groep minder ervaren spelers dan gewoonlijk. En voor zo'n groep is deze kamer heel geschikt.

Het onthaal is ok. Naar verwachting voor een escaperoom in een stad.

De kamer zelf is ook wat je kan verwachten van een escaperoom in een stad. De inrichting is ok, je merkt waar je bent. Voor mij persoonlijk mag het nog wat verder gaan in "echtheid" maar slecht was het zeker niet.

De puzzels zijn tof. Een goed niveau, logische flow. Een paar klassiekers en een paar vernieuwende zaken. Absoluut leuk!

Als ervaren speler viel het voor mij in de betere middenmoot, maar mijn familie was erg enthousiast, dus zeker een toffe kamer!


8

Ambiance: 7.5

Puzzles: 8.5

Service: 7.5


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


  • Diversiteit
  • Logica
  • Puzzels

 

The secret of Saint-Rumoldus

The Golden Cage - Escape experience

Laura Van Rillaer (6 rooms played)
Posted on: 2021 December 2

Een ongelooflijk leuke ervaring

Wij hebben hier zo van genoten. Wat een tijd en werk is hierin gestoken. Super leuke puzzels, super mooie kamers, heel tof in elkaar gestoken. Het totaalplaatje. Zeker zijn geld waard. Wij gaan deze zeker aanraden aan anderen. De beste escape die we al ooit gedaan hebben!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:20 min

 

Geweldig!

Ik was heel terughoudend over een room met acteur maar echt ben super blij dat we hem gespeeld hebben.. heel spannend en je zit echt in de game… echt een aanrader🥰


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


  • Goede service
  • Spannend
  • Puzzels
  • Goede prijs
  • Verhaal
  • Goede begeleiding
  • Moeilijkheidsgraad
  • Sfeer

 

Wat een totaalbeleving.

Deze kamer was de eerste met een acteur. Daar waren we eerst huiverig voor.
Maar woow wat is dit een goede start!

De kamer is helemaal af.
De sfeer zit er vanaf t begin volledig in.
Super game master en leuk om erna je beelden terug te zien.

De puzzels waren uitdagend. Maar logisch.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  67:45 min


  • Spannend
  • Logica
  • Goede begeleiding
  • Verhaal
  • Diversiteit
  • Beleving
  • Goede prijs
  • Moeilijkheidsgraad
  • Origineel
  • Puzzels
  • Goede service
  • Sfeer

 

Fantastisch mooi aangeklede escape room

Een hele toffe ervaring: mooi aangekleed en spannend, je zit er meteen in en de puzzels zijn van een goed niveau. We gingen er lekker snel door heen en hadden daardoor ook tijd om te genieten van de prachtige aankleding!

Veel verrassende elementen die we nog niet eerder in een ER waren tegen gekomen, een absolute aanrader, zeker als je al een aantal ER’s hebt gespeeld en je niet makkelijk meer te ‘vermaken’ bent. Ook door deze zijn we weer erg verwend.

We hadden nog wel aardig wat tijd over (16 min) en we speelden met 2. In het laatste deel hadden we dan ook het gevoel dat er nog een extra kamer bij had gemoeten in deze ER, hij eindigde voor ons gevoel wat abrupt. Maar wellicht dat dat kwam doordat we lekker hadden doorgespeeld. Ook leuke medewerkers en een gezellige aankleding van het geheel.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  44:37 min


  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend
  • Diversiteit
  • Verhaal
  • Prachtig aangekleed
  • Moeilijkheidsgraad
  • Origineel
  • Puzzels
  • Goede service
  • Sfeer

  casturii

Gave kamer die ons op meerdere vlakken flink verraste

Jason's Curse draait alweer een tijdje mee. Desondanks is het een van de tofste kamers die ik tot nu toe heb gespeeld.
Wij waren een poos geleden al eerder bij Escape Room Rijswijk op visite om een executie bij te wonen. Deze positieve ervaring heeft ons doen besluiten om Jason's Curse een paar posities hoger op onze wishlist te zetten. Dankzij de coronamaatregelen, lockdowns en wat al niet meer kwam dit er steeds niet van. Toen we zin hadden in een escape was er gelukkig nog een plekje vrij en we zijn afgereisd naar Rijswijk. Parkeren kon vlakbij in de parkeergarage aan de overkant en dus op nog geen vijf minuten lopen van de Escape. Jason's Curse is gevestigd in een ander pand dan The Execution, maar wel op een steenworp(je) afstand van elkaar. Het pand zelf wordt gedeeld met andere bedrijven. Hierdoor heb je niet het idee binnen te lopen bij een Escape room, maar wat vooral opviel is dat de wachtruimte minder "af" aanvoelde dan bij The Execution. Er was in ieder geval ruimte om even te zitten voor de uitleg. De Gamemaster leek nog iets onervaren en hierdoor misschien ook iets zenuwachtig. De instructies waren hierdoor misschien wat rommelig.
Eenmaal in de kamer stonden we meteen aan en stuitten we van de ene verrassing op de andere. De aankleding van de kamer, alsook het verloop van de kamer, zorgden voor de juiste spanning bij dit thema. Voor mijn drie mede-escapers was de spanning soms net iets teveel van het goede. De puzzels waren leuk en weer eens anders dan anders. Qua setting pasten de puzzels goed en er waren genoeg momenten waarop iedereen bezig was. Helaas waren we wat tijd kwijt bij een puzzel die we gewoon even niet zagen en kwamen we op het einde net 3 seconden te kort. Van begin tot eind een kamer met veel verrassende effecten en een verassend slot.
Na onze ontsnappingspoging werden we opgewacht door dezelfde gamemaster die met ons de ontsnapping doornam en vertelde waar we de mist in gingen. We kregen niet echt een mogelijkheid om een drankje na te doen en voelde ons door soms wat ongemakkelijke stiltes op het einde misschien te veel. We zijn daardoor minder lang blijven hangen dan we normaal doen om samen met de host en ons team na te kletsen en hebben ons heil elders gezocht toen de horeca nog iets langer open mocht blijven dan nu.

Alles bij elkaar genomen scoort deze kamer in mijn optiek nog steeds meer dan een ruim voldoende en beveel ik hem alsnog van harte aan.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Brillenboeren

Escaped: No


  • Verhaal
  • Spannend
  • Puzzels
  • Sfeer
  • Sfeer
  • Niet echt mogelijkheid tot napraten/drankje doen
  • Gamemaster/Host was wat ongemakkelijk

 

Prachtige kamer met leuke puzzels

We hebben echt genoten van deze kamer! De setting en locatie zijn al top en de sfeer is goed doorgezet in de hele kamer. Je waant je echt even terug in de tijd. Helemaal bijpassend is het feit dat de kamer niet al teveel elektronische snufjes bevat en samen met de puzzels zelf maakt dat deze kamer erg leuk om te spelen. De sfeer begint al goed met de ontvangst en ook het napraten was gezellig. De eigenaren hebben passen voor wat ze doen en dat merk je meteen. Al met al een aanrader om te spelen en nu wachten op de volgende kamer die eraan komt!


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Beleving
  • Verhaal
  • Puzzels
  • Goede service
  • Sfeer

 

Geweldige thematische puzzelkamer

Je bent gevangen genomen, omdat je geheimen van Koning Charles IV hebt onthuld. Hier staat een zware straf op, namelijk de dood. Voordat het zover is zit je in bewaring in de kerker te wachten op het onvermijdelijke. Je hebt twee keuzes.. Wachten op je dood of te ontsnappen!

Dit is een van mijn favorieten van Praag!

Waar te beginnen.. Het begint al met een enorm vet begin, waar je de spanning voelt stijgen in je lijf en je je daadwerkelijk bevindt in een kelder. Wat is het thema hier uitmuntend uitgewerkt. Van de omgeving waar je je in begeeft tot aan de puzzels die verweven zijn in de materialen.
Wij hebben deze kamer met zijn tweeën gespeeld en ik ben ook heel blij dat we er maar met zijn tweeën waren. We hebben volop kunnen genieten van de kamer en de puzzels. We snapten de kamer volledig en stonden met 37 minuten buiten, maar niet met een gevoel van haast of dat we de kamer te snel hadden doorgespeeld. De kamer is ook zeker geschikt voor meer mensen, zeker qua ruimte. Als ik kijk naar de moeilijkheid van de puzzels, zijn er echt wel uitdagende puzzels bij waar een ervaren speler zich ook in kan vastbijten. Ook hadden we wat minder puzzels in de kamer, omdat we met zijn tweeën waren. Hier houden ze rekening mee. Aan het einde ze nog wel even doorgenomen met de gamemaster.

Ze hebben overigens ook een hartstikke mooie ontvangstruimte inclusief kluisjes.

Ik kan alleen maar lof schrijven over deze kamer, maar elk woord erover is teveel gezegd, want het zelf ervaren is toch het beste. Persoonlijk vind ik dat je deze moet doen en je zal zeker geen spijt krijgen.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 2 persons

Team: JacLoe

Escaped: Yes  37:00 min

  dcmarieke

Absoluut de moeite waard!

Beetje afgelegen, maar de moeite dubbel en dwars waard! Zitten interessante en verrassende puzzels in, ook als je al flink wat kamers gedaan hebt. Leuke begeleiding, aankleding goed en je hebt de ruimte, genoeg te doen.


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:04 min

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie

arthur (1 room played)
Posted on: 2021 November 30

Leuke verhaallijn en geweldige ervaring!

We hadden een erg leuke ervaring dankzij de originele ontvangst door de gastheer. Met de verhaallijn en de aankleding van de ruimtes worden de opdrachten onderdeel van een totaal ervaring. Als onervaren duo hadden we bij het oplossen van de puzzels enorm veel plezier en gaf het een boost om door de opdrachten heen te geraken, al was dat in ons geval niet aan een record tempo en zonder hier en daar een tip. De slimme technieken die hierachter zitten en een alerte play master maakten dat we ons niet aan ons lot voelden overgelaten, terwijl er voor de pro's zeker een uitdaging te vinden is dankzij de unieke vraagstukken.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie

Kate (1 room played)
Posted on: 2021 November 30

Great fun for a date night!

Was so happy to find out that Escape Retie had an English version of the game. Nothing tests your relationship like an escape room. Luckily e we make a great team and made it out!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Oké kamer

Prima kamer, niet super bijzonder, maar wel leuk.
Gamemaster zat goed in zijn rol en vond het ook duidelijk leuk om te doen!


7

Ambiance: 6.5

Puzzles: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Wauw!

We zijn afgelopen zaterdag geweest in "PainKiller" en wauw wat een ervaring was dat! Wij hebben inclusief painkiller 17 escaperooms gespeeld. En dit is tot dusver mijn persoonlijke favoriet.

De intro is ook echt super nice. Vanaf de start word je al meteen in het verhaal gezogen. Vooraf krijg je ook een creepy bericht wat het al wat spannender maakt. De intro heb ik ook nog niet op deze manier zo gezien. Ook zijn er meer "opdrachten", maar wel met verbazingwekkende momenten. Zo zei ik tegen een teamgenoot: 'Gaat dit nu echt gebeuren!?' En dat moment vergeet ik voorlopig niet meer. Een hoge 'ga jij maar- gehalte'. Wij zijn op tijd ontsnapt en we praten er nu dagen later er nog steeds over. Het is net een film en je vergeet compleet de werkelijkheid. Een échte psychologische test!

Tip: 1. Ga niet met alleen maar angstige mensen, want er moet wel gespeeld/gezocht worden.

2. Ik zou wel wat escape rooms hebben gedaan als je deze wilt spelen en er op tijd uit te komen.

Verder zeg ik: GO DO IT! Hélemaal waard!


9.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


  • Beleving
  • Spannend
  • Verhaal
  • Origineel
  • Moeilijkheidsgraad
  • Na analyse
  • Drankje na
  • Goede service
  • Sfeer

  ivangroen

Leuke jungle kamer

Je waant je in deze kamer echt in de jungle en wordt verrassend door leuke puzzels.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Verhaal
  • Sfeer

 

The End

DarkPark Zoetermeer

romoromoEscaperMember since: 2020 November 7 (55 rooms played)
Posted on: 2021 November 30

Eind - e - lijk

Na Stay in de Dark op naar de laatste kamer van Dark Park. We zaten al lekker in de modes en na een lunch konden we dan niet wachten om naar binnen te gaan. Wederom Dark Park waardig. Spannend , verbluffend en zelfs een beetje medelijden ......
Met ons dan denk ik omdat we nu moeten wachten tot een nieuwe kamer of Home game.

Of toch?......

@Crew of Dark Park.......Well Done!!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  58:30 min


  • Goede begeleiding
  • Logica
  • Spannend
  • Diversiteit
  • Verhaal
  • Beleving
  • Puzzels
  • Origineel
  • Goede prijs
  • Goede service
  • Sfeer

 

The Graveyard

Lockdown Ghent

Laurien (2 rooms played)
Posted on: 2021 November 30

Een hele toffe ervaring

Wij gingen de uitdaging aan in de escaperoom ‘Graveyard’. Het was een hele leuke ervaring met toffe puzzels. We kregen tips op het juiste moment die ons net dat klein duwtje in de rug gaven dat we nodig hadden. We bespraken nog even na met de host en kregen hier ook een drankje aangeboden. Wij komen hier graag nog eens terug om een andere escape room te doen!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Fantastische belevenis

Hele leuke kamer, decor was heel mooi gemaakt en de puzzels waren echte doordenkers en fijn om te doen. Doorheen de kamer hangt een enge sfeer en naarmate je vordert in de kamer kom je het hele verhaal te weten.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Goede begeleiding
  • Origineel
  • Verhaal
  • Puzzels
  • Beleving
  • Spannend
  • Sfeer

 

Wat een TOPPER!

Of we altijd al een lijk wilden stelen? Nou, nee. Maar ik zou het nu achteraf wel echt iedereen aanraden!

De pret begint vooraf al en het ongemakkelijke gevoel dat je alleen al krijgt bij het idee 'een lijk te gaan stelen', wordt daardoor versterkt. Netjes op tijd melden wij ons op locatie en gelukkig, we mochten naar binnen. Het ongemakkelijke en zenuwachtige gevoel dat we vooraf hadden, verdween langzaamaan en we maakten ons klaar voor onze missie.

Het was in het begin even zoeken naar wat de bedoeling was, maar toen we eenmaal door hadden wat er van ons werd verwacht, namen we onze missie uiterst serieus ;-). Corpse Inc. is een geweldige combinatie van puzzels en een escape beleving waarin de balans naar mijn mening perfect is. Het fijne was, dat je door alle elementen heen het verhaal goed kon volgen en alles klopte. De acteur heeft een leuke rol en voegt iets toe aan de beleving en is geen storende factor of iemand waar je constant voor op je hoede hoefde te zijn. Niets in de escape room was er 'zomaar'. Alles paste goed in het thema en hierdoor waren de puzzels onderdeel van het geheel. Ik ben heel positief over de puzzels die we tegen zijn gekomen, omdat ze volledig in het thema waren en vooral omdat ze logisch en goed op te lossen waren. Tegen het einde aan werd de spanning weer even opgevoerd en konden we onze missie succesvol afronden.

Achteraf even op de foto en mochten we nog kennis maken met de acteur. Leuk dat daar de ruimte voor was! Na kort te hebben na gekletst, was het voor ons tijd om te vertrekken en om na te genieten van dit geweldige avontuur!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  65:09 min


  • Alles heeft een functie
  • Verhaallijn is goed te volgen
  • De acteur
  • Logische, leuke puzzels
  • De gehele beleving

 

Toffe escape locatie

De escape room bevindt zich op een hele toffe, sfeervolle locatie. We werden vriendelijk welkom geheten en kregen een stukje geschiedenis te horen, erg leuk. Wat leuk is en tegelijkertijd jammer, is dat er 2 dezelfde kamers te spelen zijn. Het leuke daaraan is, is dat je als je met een grote groep wil escapen, je de groep kan verdelen over 2 identieke kamers. Wat ik persoonlijk jammer vond, is dat wij met een andere groep tegelijk de uitleg kregen over de kamer. Hierdoor mis je net een stukje persoonlijke aandacht. Maar goed, we begonnen de escape room toch iet wat fanatiek, want die onbekende groep wilden we wel verslaan :-)

De escape room begon en we kregen een zandloper mee om de tijd bij te houden. Persoonlijk zou ik deze weg laten, want het geeft geen duidelijke tijd weer. De aankleding past goed bij het thema en zag er prima uit. De puzzels vonden we niet allemaal even logisch/leuk, maar dat kan ook aan ons liggen ;-). Tegen het einde aan, merkten we op dat de andere groep al ontsnapt was. Het was ons dus helaas niet gelukt om het andere team te verslaan. We hebben uiteindelijk alle puzzels opgelost, maar of dit helemaal binnen de tijd was..?

Achteraf nog even op de foto, altijd leuk als herinnering en daarna was er helaas geen ruimte meer om na te praten of de kamer door te lopen. Kortom: een escape room die erg leuk is om in teamverband te spelen en zich onderscheid door de prachtige locatie.


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


  • Leuk om in teamverband tegen elkaar te spelen
  • Toffe locatie
  • Stukje persoonlijke aandacht ontbrak

 

leuke ervaring

Na lange tijd geen escape rooms gespeeld te hebben, werd het toch tijd om weer eens een kamertje te spelen. En voor de verandering een die nog geen 20 minuten rijden was. We werden vriendelijk ontvangen en na het standaard verhaaltje konden we van start. De kamer is netjes in thema aangekleed maar op bepaalde de punten kan de afwerking wel echt beter. De puzzels zijn afwisselend, maar bij veel puzzels mis je net een bepaalde link waardoor je verbanden beter kan leggen. We hebben dan ook een paar hints nodig gehad, maar dit mocht de pret niet drukken! Al met al zeker leuk om mee te pakken als je toch in de buurt bent.


7.5

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


  • Goede begeleiding
  • afwerking kan beter

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk

Sharizard (20 rooms played)
Posted on: 2021 November 30

Een magische onderdompeling

Al voor het spel begint, kun je je onderdompelen in de wereld van Marcus. Erg leuk concept, maar de uitwerking is nog vele malen beter. Prachtig beeld- en videowerk. Eenmaal in de kamer wordt je meegevoerd in een verhaal, een duidelijk verhaal, wat echt niet bij elke kamer zo vanzelfsprekend is. Vele gave special effects en een geluidssysteem waar je u tegen zegt, waardoor het voelt of je echt ín het verhaal zit. Na afloop mochten we nog even de kamer in en kregen we toelichting van een van de zeer enthousiaste eigenaars. Dit was voor ons de kers op de taart; nog even terug naar de kamer om al het moois (rustig) te kunnen bekijken en de toelichting bij de vele rekwisieten te weten te komen. Er zit zoveel moois in deze kamer verstopt, waardoor je eigenlijk ogen en oren tekort komt. Deze escape experience is een absolute must do!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  78:36 min

 

The Graveyard

Lockdown Ghent

Zoë (10 rooms played)
Posted on: 2021 November 30

Top escape room die ons heel veel plezier heeft bezorgd!

Zoals alle escape rooms van Lockdown zat ook deze heel goed in elkaar. De mechanismes die gebruikt worden zijn uiteenlopend en verrassend, de kwaliteit van de kamer ligt hoog. Tips werden op de goede momenten gegeven, zonder het spel te voor de hand liggend te maken. Na de escape room nam de host ruim de tijd om met ons na te bespreken terwijl we een drankje kregen, wat ook heel fijn was. Lockdown blijft voor mij nummer 1 in Gent!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Wonderwel!

Parkeren: de locatie heeft geen eigen parkeerplaats, maar ligt aan het Vrijheidsplein in welke buurt je zeker in het weekend wel een parkeerplaats kan vinden, maar houd dus wel rekening met enige parkeertijd.

Onthaal en begeleiding: het is voor uitbaters niet makkelijk de drietalige (FR/NL/EN) Brusselse markt naar ieders tevredenheid te bedienen (goede drietalige werknemers zijn dun gezaaid en gegeerd), dus petje af / chapeau / hats off voor onze jonge, perfect drietalige spelleider, die ons gastvrij ontving, goed begeleidde en achteraf uitgebreid de tijd nam om de kamer door te nemen.

Kamer: Ik kende de keten Let Me Out uit Polen van degelijke maar niet spectaculaire eerstegeneratieslotjeskamers, maar daar blijkt dit bedrijf alleen het naamgebruik van te hebben gekocht om daarna hun eigen ding te kunnen doen. Alice in Wonderland was een van hun eerste kamers, die ze recent verbouwd en aangepast hebben. Ook hier hebben ze de beschikbare ruimte optimaal gebruikt voor een mooi aangeklede en zeer creatieve kamer die verder ook de speelsheid heeft die je van een Alicekamer mag verwachten, ook in de talrijke puzzels. Er zitten ook enkele doe-opdrachten in, waardoor de kamer me ook leuk lijkt voor gezinnen. Vanwege de beschikbare ruimte zou ik aanraden de kamer met een groep van drie of maximaal vier te spelen, aangezien ze redelijk lineair van opzet is en de nadruk iets minder op zoeken en iets meer op goede communicatie ligt, waardoor meer spelers de communicatie misschien niet bevorderen. Voor ervaren spelers is de kamer een leuke uitdaging om met zijn tweeën te spelen, ook omdat er een bonuspuzzel in zit.

Kortom: voor €60 voor 2 / €75 voor 3 / €80 voor 4 spelers krijg je hier uiteraard geen eindeloze ontsnapervaring, maar wel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!


8.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 8.5

Service: 9.5


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: DNA

Escaped: Yes  52:00 min


  • Perfect drietalige spelbegeleider
  • Goede service
  • Prijs-kwaliteit
  • Aankleding

 

Subliem!

Na Houdini gespeeld te hebben, begonnen we even later aan deze escape experience. En wat voor 1... deze kamer (al doet dat woord deze experience geen recht!) is dadelijk onze favoriet geworden. Wat je hier meemaakt en kan doen... subliem dus. We hebben van de 1e tot de laatste minuut genoten, van het interieur, van de puzzels, van álles. Wat hij hier uit de grond gestampt heeft, tart alle verbeelding! 100 minuten (nu ja iets minder dan) puur genieten!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Spannend
  • Goede begeleiding
  • Diversiteit
  • Verhaal
  • Beleving
  • Origineel
  • Puzzels
  • Goede service
  • Sfeer
  • Dat je hem maar 1 keer kan spelen...

 

Puzzelend achter de dader komen

Wat ga je doen als je een maandagmiddag niets te doen hebt en je je verveeld? Juist! Een escaperoom doen. Ik had de luxe dat ik werd gevraagd of ik zin had om een escape te doen, daar hoef ik geen twee keer over na te denken. Na een telefoontje naar Rijswijk, stapten we meteen de auto in om weer een nieuwe kamer te spelen bij Escape Room Rijswijk. Voor mij zou, na Jasons Curse en The Execution, the Mystery of Whitechapel de derde kamer worden van deze locatie. De vorige twee kamers waren goed bevallen, dus ik had uiteraard weer veel zin om een kamer te gaan spelen.

Wat al snel duidelijk was, was dat dit een wat oudere kamer was. Wat we daarnaast snel merkte, was dat we snel wisten dat we hier wel lekker een uur konden gaan puzzelen! Het verhaal wat je doormaakt, is wat tam en oppervlakkig. Echter zijn de puzzels die nodig zijn om tot de 'climax' te komen, wel allemaal redelijk in thema. Afwerking van de kamer kan hier en daar echter wel wat beter.

Als twee ervaren escapers, gingen we als een speer door de kamer. Tot de laatste puzzel, hier mistte we even een extra brein die dit vanuit een ander perspectief zou bekijken. Hier hebben we dan ook wat tijd verloren. Toen eindelijk het kwartje viel, ontsnapten we ruim binnen de tijd.

Verwacht bij the Mystery of Whitechapel geen hoogstaande technieken of diepgaande verhalen. Wil je lekker een uurtje puzzelen, dan is dit best een leuke kamer. De puzzels zijn prima in thema, hier en daar mistte ikzelf misschien wat logica. Verder is de decoratie prima. Al met al dus een lekkere oldschool kamer!


8

Ambiance: 7.5

Puzzles: 7.5

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Samen spelen met HannaH

Onze laatste kamer van de dag. Dit was de kamer die al het langst op mijn verlanglijstje stond om te gaan spelen. Van iedereen hoorde ik dat HannaH een onwijs toffe kamer was. Mijn verwachtingen waren dus al aan de hoge kant. Het is en blijft altijd erg lastig om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. Maar deze verwachting kreeg ik niet meer uit mijn hoofd. Na even uitgerust te hebben na ons bezoek bij de tandarts, gingen we via de trap naar Hannah's kamer.

De intro van deze kamer is - in mijn ogen - al geniaal. Je zit meteen in het verhaal en in de belevingswereld van Hannah. Eenmaal in haar kamertje wordt het verhaal rondom Hannah steeds duidelijker. Waar het in het begin nog wat vaag is wat we nu precies komen doen, wordt dat gaandeweg steeds duidelijker. De kamer van Hannah, en de overige ruimtes waar je komt, zien er netjes gedecoreerd uit.

Het gave aan deze escape is dat je maar door blijft gaan, er lijkt geen einde aan te komen. De puzzels zijn over het algemeen leuk in thema. Hier en daar zijn ze wat vaag, maar door alle druk die je voelt (omdat er zo veel te doen is), vergeet je dat heel snel. Het is moeilijk om in detail te treden in een review zonder wat over de inhoud van de kamer zelf te zeggen, maar ik kan zeggen dat mijn hoge verwachtingen geëvenaard waren.

Het was voor ons het huzarenstukje op onze escape dag, een heerlijke afsluiter! Inmiddels schemerde het ook al buiten, dus hebben we het prachtige pand ook in het donker mogen aanschouwen. Het is echt de moeite waard om af te reizen naar Rijen om deze twee kamers te spelen. We kijken dan ook erg uit om de derde kamer op deze locatie in de toekomst ook te gaan spelen!


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  dcmariekeDrs-jlcsjephanie

Leuke ervaring, weer eens iets anders

Net wat anders dan een gewone escaperoom. Je hoeft niet te ontsnappen, maar probeert zoveel mogelijk punten te behalen. Dit doe je door leuke, originele opdrachten uit te voeren. De opdrachten zijn niet al te moeilijk, maar er is toch wel wat denkwerk voor nodig. Achteraf wordt er via de mail nog om feedback gevraagd. Heel netjes. Wij snapten niet helemaal wanneer we konden beginnen, waardoor we eerst dachten dat het niet werkte, dus dit hebben we ook teruggegeven.


7.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Geweldige mystery room!

Afgelopen zondag hadden we de 2 escape rooms hier in Dudzele geboekt, vermits we toch van de andere kant van het land komen. Heel snel contacteerde de eigenaar ons dat de best eerst deze, Houdini, speelden. Met z'n 2 begonnen we aan de uitdaging! Wat een kamer... we hebben er nog met dit thema gespeeld, maar niét van dit kaliber. De kamer lag ons, de flow was goed, echt fijne puzzels en een schitterende begeleiding. We gingen zelfs naar buiten met de snelste tijd! Maar we hebben van élke minuut genoten...


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


  • Beleving
  • Goede begeleiding
  • Verhaal
  • Origineel
  • Puzzels
  • Goede service
  • Sfeer

 

Oprecht teleurgesteld dat de kamer was uitgespeeld

Inmiddels al flink wat kamers gespeeld, maar dit was de eerste keer dat we teleurgesteld waren dat de kamer was uitgespeeld.
De ontvangst was top! Vriendelijk en in een sfeervolle ruimte. Inleiding op de kamer was briljant. In de eerste kamer kregen we helaas te maken met een stroomstoring (als je de kamer kent, weet je hoe grappig dit eigenlijk is), waardoor we uit de kamer gehaald moesten worden. Wij waren bang dat we hierdoor uit het verhaal werden gehaald en dat dit de kamer negatief zou beïnvloeden. Niets bleek minder waar! Zodra we weer verder gingen, zaten we er weer direct middenin!
De aankleding was van hoog niveau, er is op alle details gelet. Er is naar hoog niveau gekeken, zoals de Efteling en Disney en valt te merken.
De muziek was intens, maakte je onderdeel van het verhaal. Er zijn vele special effects en het hintsysteem is zeer origineel.
Enige punt van kritiek was dat er voor ons nog wel wat meer puzzels in het spel mogen zitten.

We hebben lang staan napraten met de zeer enthousiaste eigenaar. Veel geleerd over de details, het verhaal en de dubbele laag in de muziek. Kortom een ZEER grote aanrader die elke cent dubbel en dwars waard is.

Het feit dat we te maken hebben gekregen met een storing, is overigens ook zeer netjes met grote service opgelost.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  64:17 min


  • Hintsysteem
  • Goede begeleiding
  • Verhaal
  • Beleving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Origineel
  • Puzzels
  • Goede service
  • Sfeer
  • aantal puzzels

 

Goede kamer, maar geen WOW factor

Ontvangst was zeer vriendelijk en persoonlijk. Eigenaren weten waar ze het over hebben.
De kamer zelf was goed opgebouwd, met een diversiteit aan puzzels. Het verhaal kregen wij tijdens het spel zelf niet helemaal mee, pas achteraf werd alles duidelijk bij het nabespreken.
Meerdere kamers, veel oog voor detail. Muziek had wat ons betreft intensiever en spannender gemogen. De adrenaline bleef uit. Het verhaal leent zich goed voor spanning en schrikeffecten, maar dit zat niet in de kamer.
We hebben een leuke ervaring gehad, waarbij we een van de snelste tijden hebben neergezet.


7.5

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes


  • Logica
  • Moeilijkheidsgraad
  • Goede begeleiding
  • Puzzels
  • Goede service
  • Muziek
  • Duidelijkheid verhaal
  • Beleving

 

Vermakelijke kamer, maar overhyped

Deze kamer stond al erg lang op onze wishlist, door de goede reviews van anderen. Dus vol hoge verwachting reisden wij af naar België.
De ontvangstruimte was niet sfeervol, hebben zeker betere ruimtes gezien. Eenmaal in de kamer werd het verhaal ingeleid door een algemeen filmpje, waardoor het verhaal niet heel duidelijk was. Deze werd overigens niet duidelijker naarmate de kamer vorderde.
Puzzels waren best origineel, weinig sloten. Maar je moest regelmatig op elkaar wachten omdat een puzzel dan maar voor 2 personen geschikt was. Grootste minpunt is de toegankelijkheid van de kamer. Er wordt halverwege een fysieke inspanning verwacht van elke deelnemer, die je moet uitvoeren. Ben je wat zwaarder/breder/slecht ter been of bijvoorbeeld zwanger, is dit een flink obstakel.
Hierdoor hebben we tijd verloren en moest 1 persoon buiten de kamer om naar de volgende kamer geleid worden. Dit haalde ons allen flink uit het spel.
Al met al een vermakelijke kamer, maar ons inziens te hoog gewaardeerd.


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:30 min


  • Goede service
  • Puzzels
  • Sfeer
  • Stonden vaak op elkaar te wachten
  • Toegankelijkheid
  • Gebrek aan verhaal
  • Weinig origineel

 

Frustrerend

Ontvangst en personeel is inderdaad zeer vriendelijk, daarbij bevindt de kamer zich op een unieke locatie vol geschiedenis.
Echter, de kamer zelf vonden wij enorm tegenvallen. De kamer is ZEER klein, je kon er per ongeluk uitlopen en het grootste minpunt: er is geen hintsysteem. Wanneer je vast zit, zit je vast en kom je dus ook niet verder. Wij hebben letterlijk de laatste 5 minuten stil in de kamer gewacht tot het over was.
We liepen vast op een puzzel waarbij er een klein pinnetje (1.5 cm) nodig was, welke los in de kamer lag. De pin was door het zoeken achter een kastje beland, waardoor we de kamer niet konden uitspelen. Doordat er niet werd meegekeken, konden we dit dus ook niet oplossen.
Al met al dus geen positieve ervaring en veel frustratie. Voor ons was het het geld niet waard.


4.5

Ambiance: 7.0

Puzzles: 4.0

Service: 3.0


Played in December 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


  • Sfeer
  • Origineel
  • Geen hintsysteem en niemand die meekijkt
  • Slechte begeleiding
  • Onlogische puzzels
  • Moeilijkheidsgraad
  • Puzzels

 

Leuk maar vrij simpel en weinig beleving

Een vrij simpele kamer, leuk voor een beginnende escaper. Jammer ook voor de beleving dat je jassen en tassen mee naar binnen neemt. Wel jammer dat je met 6 personen niet allemaal bezig bent en vaak moet wachten tot je verder kunt met een nieuwe puzzel. Wel een leuke locatie en vriendelijke ontvangst, maar geen escape room die je absoluut moet spelen.


5

Ambiance: 5.5

Puzzles: 5.5

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes  51:35 min

 

Toffe kamer met veel beleving

Wat een toffe kamer met aandacht voor details. Erg leuke ervaring gehad!


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2021

Played with 5 persons

Team: Pardushis

Escaped: Yes