Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escapingcousins

Escape Apprentice

Offline

Omschrijving

Wij zijn twee neven die eens bij elkaar kwamen en dachten... hey, wij hebben hobby, wij denken dat we grappig zijn, laten we dit eens filmen en zien wat er van komt!

Hier zijn we dan een FB pagina die onze vlogs en berichten verzamelt omdat social media belangrijker is dan ooit om uw boodschap te verspreiden.

Enjoy and have a good time! :)

En vooral: Keep escaping!

http://www.escapingcousins.com


Lid sinds

20-01-2019

Statistieken

Escaperooms

4 reviews

4 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


4 reviews

The Museum

Great Escape by Kinepolis
Geplaatst op: 27 april 2019

Leuke kamer met unieke elementen maar iets te voor de hand liggende puzzels

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: />
Bij aankomst word je vriendelijk ontvangen en krijg je de algemene uitleg van escape rooms alsook wat specifieke uitleg over de verschillende soorten sloten die je zou kunnen tegenkomen, dit is zeker nuttig gezien je niet wil vastzitten omdat je het slot zelf niet snapt.

De kamers bevinden zich in het gebouw van Kinepolis en dit spelen ze ook leuk uit bij het introductiefilmpje. Je wordt in een mini bioscoop zaal gezet waar je het verhaal en het doel van jouw aanwezigheid duidelijk te horen en te zien krijgt.

Stap één is inbreken, stap twee de schilderijen zien te bemachtigen en dan natuurlijk terug ontsnappen uit het museum! Deze escape room heeft van het begin tot het einde een heel sterke inkleding en schept dus ook een heel goede museum sfeer.

Er is een heel grote variatie aan puzzels aanwezig in deze kamer en ze maken ook gebruik van originele mechanismen waardoor je als team echt een challenge krijgt! Doordat er zoveel puzzels zijn is meestal wel vrij duidelijk wat de puzzel is en hoe je hem moet aanpakken. Ook verkrijg je soms een code zonder indicatie waar je deze nu moet gaan gebruiken, wat voor een “probeer alles overal” moment zorgt.

We vonden dit een zeer goede kamer en raden we deze zeker aan om zelf te gaan doen! Deze kamer is meer aan te raden voor beginnende teams, maar ook gevorderde teams kunnen zich hier zeker uitleven.

Keep escaping!
http:// /> Vlog:


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gevarieerde puzzels
 • Leuke mechanismes
 • Sterke inkleding
 • Connectie slot en code miste soms
 • Veel overduidelijke puzzels

 

Escape De Kelder

#ANT Escape Rooms
Geplaatst op: 27 april 2019

Unieke escape room die je zeker aan het denken zet!

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: />
De Kelder van het #ANTCollectief is niet _zomaar_ een kelder… Dit is echt een heuse beleving!
Bij ontvangst wordt je via de trappen naar “de kelder” gebracht waar je door de begeleider (of begeleidster) van de kamer een woordje uitleg krijgt over waarom je daar bent en wat je doel is.

Hierna verwacht je naar de escape room te gaan maar blijkt dat je tijdens de introductie al heel de tijd IN de kamer zit en dat is meteen een van de grootste sterktes van deze kamer, je zit vanaf het begin recht in het verhaal en de aankleding is zo sterk dat je zelfs niet doorhebt dat je in een escape room bent gewandeld. Dit geeft maar aan hoe sterk hun leuze “Niets is wat het lijkt” doorgedreven werd.

De kamer zit ook vol met heel originele puzzels en je wordt vaak verrast. Eens je de nodige hints voor een puzzel hebt gevonden komt het antwoord ook zeer logisch naar boven wat echt een pluspunt is. Ze luisterden ook graag naar onze feedback wanneer er iets toch niet helemaal duidelijk was en zijn zeker bereid om aanpassingen te maken waar nodig.

Om toch een klein minpuntje aan te halen vonden we dat er op één plek in de kamer toch wat een stijlbreuk was tegenover een voor de rest perfect gethematiseerde kamer.

Dit was één van de beste kamers die we tot nu toe gespeeld hebben en we kunnen niets anders doen dan hem volledig aan te raden! Het is wel een kamer voor mensen met iets wat ervaring, absolute beginners kunnen wel eens de draad kwijt raken.

Keep escaping!
http:// /> Vlog:


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een verassende ontvangst
 • Veel originele puzzels
 • Heel realistische sfeer
 • Eén deel van de kamer vonden we een stijlbreuk

 

Een originele en goed uitgewerkte kamer, zowel voor beginners als gevorderden!

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: />
Onze ontvangst bij Puzzle Escape Rooms Gent was zeer aangenaam dankzij de twee leuke dames die de kamers open hielden. De locatie zelf is zeer sfeervol en ook de wachtruimte is heel leuk ingericht.

Voordat we van start konden gaan met de escape room zelf werden we eerst een (optioneel) raadsel voorgeschoteld waarmee we een start hint konden verdienen, hier konden we natuurlijk geen nee op zeggen!

Voor de kamer krijg je de algemene escape room uitleg via een filmpje meegedeeld waarna je in de kamer wordt opgesloten. Voordat het avontuur echt van start gaat wordt nog een leuk sfeerfilmpje afgespeeld in de kamer zelf waarbij je meer achtergrondinformatie krijgt over het verhaal en wat je doel is. Ondertussen kan je al lekker rondkijken naar wat er zich allemaal in deze kamer bevindt en hierna begint het echte werk, het recept vinden en ontsnappen binnen de tijd!

De kamer bestaat uit twee ruimtes, het warenhuis en de keuken, die beide perfect in thema zijn aangekleed. Je wordt hierdoor echt mee getrokken in het thema wat voor een sterke sfeer zorgt tijdens deze escape ervaring.

De puzzels zijn vrij origineel en zitten goed in elkaar, al misten we een paar extra visuele of auditieve indicaties bij een aantal zaken die gebeuren. Ook waren de hints voor een van de puzzels verwarrend omdat je makkelijk in een verkeerde richting kan beginnen zoeken.

Zeker en vast een kamer die we kunnen aanraden aan iedereen, beginners en gevorderden!

Keep escaping!
http:// /> Vlog:


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zo goed als alles in de kamer wordt gebruikt
 • Technisch sterke puzzels
 • Heel mooi afgewerkt thema
 • Er misten een paar indicaties
 • Bij één puzzel kan je makkelijk fout gaan denken

 

The Russian Lab

Puzzle EscapeRooms Ghent
Geplaatst op: 20 januari 2019

Originele puzzels en mooie inkleding die zeker de moeite waard is, maar kan een kleine opfrissing gebruiken

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: />
Onze ontvangst bij Puzzle Escape Rooms Gent was zeer aangenaam dankzij de twee leuke dames die de kamers open hielden. De locatie zelf is zeer sfeervol en ook de wachtruimte is heel leuk ingericht.

Voordat we van start konden gaan met de escape room zelf werden we eerst een (optioneel) raadsel voorgeschoteld waarmee we een start hint konden verdienen, hier konden we natuurlijk geen nee op zeggen!

Voor de kamer krijg je de algemene escape room uitleg via een filmpje meegedeeld waarna je in de kamer wordt opgesloten. Voordat het avontuur echt van start gaat wordt nog een leuk sfeerfilmpje afgespeeld waarbij je meer achtergrondinformatie krijgt over het verhaal en wat je doel is en hierna begint het echte werk, zoek de locatie van de bom en maak een tegengif!

De kamer heeft een zeer goed uitgewerkte inkleding en ook de puzzels zijn aangepast om hier bij te passen. Je wordt echt mee getrokken in het thema wat voor een sterke sfeer zorgt tijdens deze escape ervaring.

De puzzels zijn zeer origineel en zitten goed in elkaar, al vonden wij het niet altijd even logisch hoe de puzzel opgelost moest worden met de hints die aanwezig waren. We hadden ook het gevoel dat de kamer een beetje vernieuwing kon gebruiken om enkele zaken terug op punt te stellen.

Zeker en vast een kamer die we kunnen aanraden aan iedereen maar deze is eerder voor mensen met al een beetje ervaring!

Keep escaping!
http:// /> Vlog:


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 6.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Kelly is speciaal langer voor ons gebleven
 • Originele puzzels
 • Heel sterke inkleding
 • Kamer kan een beetje opfrissing gebruiken
 • Oplossingen waren soms wat verwarrend

 

0 reviews