Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Escape Weekly 52 - 2019

Iedereen de kerst weer overleefd? Het jaar is nog niet helemaal voorbij, maar we gaan toch vast even terugblikken. Want dat was me het jaar wel! Aan het begin van het jaar werden we verblijd met ons tweede dochtertje, Zoey. Nog minder tijd om te escapen dus :) De enorme wildgroei aan escape rooms lijkt iets te zijn afgenomen (de lat komt ook steeds hoger te liggen), maar 2019 was een heel goed jaar voor escapetalk. We bestonden 3 jaar en hielden daarom 20 weken lang te gekke giveaway acties waarbij we meer dan 20 escapes hebben weggegeven. We passeerden de mijlpalen van 15.000 en 20.000 reviews. Meer dan 6000 accounts. En dat allemaal dankzij jullie, dus mega bedankt! Zonder jullie geen escapetalk!

Nog meer cijfertjes? We haalden de 60.000 organische bezoekers per maand. Jullie speelden vanaf het begin van de site tot nu 44.397 escape rooms. En dat zijn alleen nog maar de gespeelde kamers van mensen met een account. Tellen we daar het aantal online reviews van mensen zonder account bij op, dan kunnen we daar nog een 5295 bij optellen. Samen zijn dat bijna 50.000 gespeelde escape rooms! Jullie hebben ook 12.712 kamers op jullie wishlist staan! Genoeg inspiratie voor volgend jaar dus!

En volgend jaar? Dan gaan we knallen. We zijn namelijk al druk bezig met een nieuwe versie van escapetalk. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voor deze af is, maar wat we je vast kunnen vertellen: Er komt een verbeterd algoritme voor de top kamers / top locaties (oudere reviews zullen minder zwaar meetellen, reviews van mensen zonder een account zullen iets minder zwaar meetellen, room likes gaan meetellen etc. - we hebben hierbij enorme hulp gehad van MySQL wizard Toby Powell van escapethereview.co.uk), we hebben de focus op de mobiele site gelegd (de kaart gaat ook mobiel werken!), er komen meer filters, een escape room spellen database zodat je zelf kan aangeven welke spellen je hebt en deze ook kan reviewen, een verbeterd forum wat beter geintergreerd zal worden in de site. En hoor ik daar iemand vragen om het toevoegen van buitenlandse escape rooms? Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor eigenaren hebben we ook wat mooie nieuwe functionaliteten in petto, maar daarover later meer. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om het allemaal met jullie te delen.

We wensen iedereen een fijn oud en nieuw en op naar 2020!

Maar nu eerst tijd voor de laatste Escape Weekly van het jaar 2019!

Nieuws

 • Ons artikel gezien met cadeautips voor surprises, Sinterklaas, Kerst of verjaardagen? We hebben een handig lijstje gemaakt met aanraders, gesorteerd op prijs, zodat je snel een keuze kan maken gebaseerd op je beschikbare budget. Scheelt je weer wat tijd in deze drukke tijden!
   
 • De winnaars van TERPECA zijn bekend! Op de locatie lijst worden we vertegenwoordig door DarkPark in Zoetermeer die een mooie 18de plek wisten te scoren. En op nummer 32 van de beste kamers lijst vinden we Kamer 237 in Volkel. Op nummer 27 Het Geheim van Sint-Rumoldus van De Gouden Kooi in Mechelen (België). Op plek 23 The End van DarkPark in Zoetermeer. Op nummer 19 Amsterdam Catacombs van Logic Locks in Amsterdam. Maar de absolute topper was The Dome van Escape Room Nederland die met flinke afstand werd gekozen tot de allerbeste kamer wereldwijd. Wij hadden zelf eerlijk gezegd nog wel meer BeNeLux winnaars verwacht, maar dit is een heel mooi lijstje wat in ieder geval aantoont dat we er wereldwijd goed op staan. Proficiat allemaal! Zowel de winnaars als de vele kamers met een nominatie!
   
 • Escape Room 0164 liet ons weten dat de naam van de nieuwe escape room die ze aan het bouwen zijn bekend is: Genootschap 5255. De kamer zal geinspireerd zijn op de film Now You See Me. Indebuurt schreef er ook al een artikel over.
   
 • Omdat steeds meer mensen werken met Kerst ging Editie NL voor een item (vanaf 1:07) langs bij Escape Room Rijswijk. Bart legt uit dat ze vol zitten en dat het heel erg gezellig is om met met Kerst te werken.

Acties & Kortingen
Naast het steeds wisselende aanbod aan escaperoom aanbiedingen en kortingen op GroupOn hebben we de volgende kortingen en acties gevonden. Geen idee wat je met het geld of cadeaubonnen moet doen die je met sinterklaas of kerst hebt gekregen? In onze shop hebben we allerlei spellen, boeken, films en kortingen verzameld.
 • Tijdens de kerstvakantie (tot en met 5 januari) krijg je 10% korting als je de kortingscode KERSTCADEAUTJE gebruikt bij Locks & Keys.
   
 • Escape Room 0164 liet ons weten dat ze het hele jaar door de volgende acties hebben lopen: Ontsnappen jullie binnen 45 minuten zonder tips? Dan is De Juwelier van de Onderwereld geheel gratis. En speelt er een jarige mee, dan speelt deze persoon gratis mee (op vertoon van een geldig identiteitsbewijs).
   
 • Met de kortingscode adrenaline2019 krijg je 15 euro korting bij The Great Escape als je 31 december 2019 komt spelen. Voor de eerste twee weken van 2020 hebben ze ook wat. Als je het volgende raadsel oplost: "Als ik jong ben, ben ik lang. Als ik oud ben, ben ik kort. Wat ben ik?" en dat gebruikt als kortingscode krijg je van 1 januari tot en met 14 januari ook 15 euro korting.
   
 • Questomatica liet ons weten dat ze voor de feestdagen een mooie actie hebben waarbij ze op elke voucher die mensen kopen 15 euro boven het aankoopbedrag doen. Een voucher van 30 euro is dan dus 45 euro waard.
   
 • Tijdens Where's Waldo Groningen op 16 januari 2020 kun je een escape voor 5 personen van Escape Time in Groningen winnen.
   
 • De complete trilogie van Puzzelpost binnenkrijgen voor de feestdagen? Check dan dit bericht. Je bespaart 20 euro op de verzendkosten met de code FEESTDAGEN krijg je daar bovenop nog eens 10% korting. Als je nog twijfelde, lijkt ons dit een mooi moment om Puzzelpost een kans te geven!
   
 • Tijdens de feestdagen krijg je 10% korting bij Escaperoom Junkie. En op Black Friday zelfs 25% korting!
   
 • MJ Escape heeft een actie lopen waarbij je kans maakt op 10 euro korting of een waardebon om gratis te komen spelen. Daarvoor willen ze voor 2019 1000 volgers hebben. Meer info vind je hier.
   
 • The Kidnapping, van Fun Farm Schoorl, gaat op 12 januari 2020 sluiten om plaats te maken voor nieuwe escape rooms. Daarom hebben ze een mooie actie waarbij je vanaf 18 november t/m 12 januari 2020 met 20% korting kan spelen.
   
 • Kraeck maakt houten puzzelkisten voor thuis. Hun eerste kist, Kapitein Hebzucht, staat net online en is nu nog voor Kerst/Sinterklaas met 5 euro korting (44,95 ipv 49,95) te krijgen. Wie heeft het al gespeeld?
   
 • Bij 500 likes op hun Facebook pagina verloot Opslot Escape Rooms in Gent een escape room voucher voor 4 personen
   
 • Bij [esc] Eindhoven, [esc] Haarlem, [esc] Amsterdam en [esc] Save Amsterdam hebben ze nu een stempelkaartactie waarbij je bij elke keer dat je een kamer komt spelen een stempel krijgt. Bij 4 stempels kun je gratis komen spelen.
   
 • Escaperoom SS Rotterdam geeft bij 1250 en 1500 likes op hun Facebook pagina een gratis escape room bezoek weg.
   
 • De makers van het thuis mysterie spel VOC Schatjacht stellen 15% korting beschikbaar als je het spel via Escapetalk besteld. Gebruik daarvoor de korting ESCAPETALK.
   
 • Escape Room Westland geeft 10% korting als je de kortingscode YARR10 gebruikt bij het boeken.
   
 • 999 Games heeft een korte escape room online gezet. Vrij eenvoudig, maar een leuk tussendoortje. En je kan er ook nog een kleine korting mee verdienen!
   
 • Escape Room Egmond geeft een gratis escape weg bij 1000 likes op hun Facebook pagina. Like de pagina en tag maximaal vijf vrienden in dit bericht om kans te maken.
   
 • Bij Amaze Escape krijgen studenten met een geldige studentenpas elke maandag 30% korting.
   
 • One Hour Lockup heeft weer een leuke actie voor studenten die graag studie ontwijkend gedrag vertonen. Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je tussen 17:30 en 22:00 voor 99 euro terecht en je krijgt je tweede drankje gratis. Gebruik de kortingscode LEKKERSOGGEN. Meer details vind je hier.
   
 • Bij Prison Break Paasloo, Escape Room Oldemarkt en Escaperoom Wolvega hebben ze een escape room spaarkaart. Per gespeelde kamer ontvang je een stempel. Bij een volle kaart speel je gratis & exclusief de Zwaarbeveiligde Afdeling van Prison Break Paasloo.
   
 • Student en zin in korting? Kom dan op donderdagavond spelen bij Escape Centrum Limburg voor 15% korting.
   
 • Jarig? Dan krijg je bij The Escape Hunt Experience Maastricht een mooi cadeau! Elke jarige kan namelijk gratis spelen. Als je met 3 personen komt, betaal je voor 2. Als je met 4 personen komt betaal je voor 3 en met 5 personen betaal je voor 4. De actie is alleen geldig op je verjaardag en je moet natuurlijk wel legitimatie tonen.
   
 • Heb jij onlangs een escape room bij Escape World Zoetermeer gespeeld? Je kan er een kaart versturen die de ontvanger de keuze geeft uit enkele kortingen, waaronder 10% korting.
   
 • Wescape in Zoetermeer heeft ook een actie voor 5% korting. Daar moet je wel deze rebus voor oplossen!
   

Vacatures
 • Even fanatiek met het bouwen van websites als met escape rooms? Dan zijn ze bij Lift 3 (Pim's bedrijf waar o.a. aan escapetalk.nl wordt gewerkt) op zoek naar jou! En de kans dat er escape rooms bezocht worden met bedrijfsuitstapjes is aanwezig ;) Bekijk de vacature voor een front-ender hier.
   
 • Wil jij meehelpen aan het nog beter maken van Escapetalk.nl? We zijn altijd op zoek naar mensen die willen helpen artikelen te schrijven voor de website.
   
Let op: Het kan zijn dat kortingen en/of acties inmiddels zijn verlopen. Hier kunnen vanzelfsprekend geen rechten aan worden ontleend. Mocht je een dergelijke  actie/korting tegenkomen laat het ons dan even weten. We verwijderen deze dan voor de volgende Escape Weekly.

En heb je zelf nog nieuws, acties, kortingen of vacatures gevonden? Geef ze dan vooral door!

Mentioned escape rooms

DarkPark Zoetermeer The Golden Cage - Escape experience Escape Room 0164 Kamer 237 Locks & Keys Logic Locks Amsterdam Mama Bazooka OuterGround

Discounts

Post the first comment

Login to reply