Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Breakoutbart

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

20-09-2016

Statistieken

Escaperooms

6 reviews

6 kamers gespeeld

83.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


6 reviews

Sauna Diana

Escape Room Designer Willemstad
Geplaatst op: 21 september 2016

Mijn eerste escaperoom. Bedenkelijk thema in een bus. We waren met te veel, ongeveer 12. Dan doet iedereen van alles en gaan er dingen fout in de communicatie. Puzzels waren in orde en uitdagend genoeg, maar de kamer had wat sfeervoller mogen zijn (is ook lastig in een bus). Ik denk dat het een stuk leuker is met een man of 4 of 6.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja

 

Karels Kluis

Escaperoom Brabant Tilburg
Geplaatst op: 21 september 2016

De minste kamer die ik tot nu toe heb gespeeld. Geen sfeer, geen thema. Standaard puzzels waarbij het voelde alsof ze bij elkaar geraapt zijn. Veel sloten zien hangen waarvan de helft niet open kon en dus ook niet nodig waren. Er stond een ingevulde opdracht op de computer. Later bleek dat de puzzel zelf op een USB stick stond, maar we hadden het antwoord dus al. Eindpuzzel was onduidelijk en daarbij moest er mogelijke oplossingen geprobeerd worden, daar hou ik persoonlijk niet van. Al met al viel het tegen in vergelijking met andere escaperooms.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Heineken Escape

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 21 september 2016

Prima kamer voor beginners. Begin is leuk, daarna worden de puzzels iets minder maar in orde. Niet erg moeilijk. Sfeer ontbrak ook, het thema van de Heineken ontvoering kwam niet over. Wel een goede ervaring, zeker omdat het een van de eerste kamers was die ik gespeeld heb. Maar met de ervaring van nu zou het tegenvallen.


7

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Bank

Locks & Keys
Geplaatst op: 20 september 2016

Na ontsnapt te zijn uit "Het geheim van Schrobber" waren we benieuwd naar De Bank. Het idee dat er een jackpot ligt en (mede) daarom herspeelbaar is klonk meteen aantrekkelijk. Hij was nog vrij en besloten hem meteen te spelen (met 4 personen). Doordat we iets over het hoofd hadden gezien was onze uiteindelijk score niet zo hoog, om over de jackpot maar te zwijgen, daarvan ontbrak ieder spoor...

Toen we naar buiten stapten wisten we het al meteen: dit moesten we nog een keer gaan spelen, maar dan op volle sterkte met een topteam. Al vrij snel hadden we die opgetrommeld en waren we met 7. De tweede keer ging dan ook een stuk beter. En toen kwam het, halverwege kwamen we de jackpot op het spoor. De motivatie en adrenaline steeg. Voor ons gevoel waren we er dichtbij. Maar helaas, verloren van de klok. De eindscore was een stuk hoger, maar belangrijker nog: de jackpot was misschien wel binnen handbereik, we moésten dus nog wel een keer.

En dat deden we ook. De derde keer waren we vrij snel op het punt waar de de tweede keer waren geëindigd. De eindscore lieten we voor wat het was en we gingen dit keer volledig voor de jackpot. We konden het geld letterlijk ruiken. Echter misten we nog een belangrijke schakel en hebben het daarom net niet gered. We waren zó dichtbij, we moesten door, dat was duidelijk.

Het laatste gedeelte bleek nog redelijk pittig, de jackpot liet zich natuurlijk duidelijk niet vanzelf winnen. De tijd was bijna om en de paniek sloeg toe. Zo erg zelfs dat we gestrand waren bij de allerlaatste stap. Er was nog één poging nodig. De volgende dag was het dan zo ver. Binnen 5 minuten hadden we de jackpot! Met de rest van de tijd zijn we aan de slag gegaan voor de high score. Omdat we hem inmiddels vaker hadden gespeeld en nog genoeg tijd hadden, hebben we ook de hoogste score gehaald! Dubbel prijs dus. Achteraf hoorden we dat er nog ruim twee keer(!) zoveel te halen valt. Ooit gaan we hem dus nog een keer doen, na al die keren hebben duidelijk nog veel gemist...

Dat is ook meteen het sterke punt van deze kamer. Ondanks dat de startpositie telkens hetzelfde is, zijn er iedere keer dat je hem speelt weer nieuwe puzzels op te lossen. De jackpot op het spoor zijn voelt verslavend, de herspeelbaarheid maakt deze kamer uniek. Zeker als blijkt dat er nog zoveel meer te ontdekken valt. De sfeer is goed en de puzzels zijn er in alle soorten, van makkelijk tot moeilijk en eisend van slimheid tot behendigheid. Waar ik zelf wat minder van houd zijn de puzzels op papier die je in principe ook thuis kunt doen. Daar zaten er redelijk wat van in en wat mij betreft mag er een deel daarvan worden vervangen door een ander soort puzzels.
Maar al met al een topkamer, dat blijkt ook wel aan het aantal keer dat we hem gespeeld hebben. Een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  errolescape-room-locks-keys-tilburg

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 20 september 2016

Origineelste kamer tot nu toe. Geen cijfersloten of sleutels. In plaats daarvan mechanische oplossingen. Je doet iets en er verandert ergens anders in de kamer wat, daar hou ik van. Originele puzzels, goede sfeer en goede opbouw. De druk wordt goed opgevoerd. Zodanig zelfs dat we het net niet hebben gehaald. Dat voelde wel even teleurstellend, we zagen iets over het hoofd. Logisch ook dat er maar weinig mensen uit ontsnappen. Dat is echter ook meteen een nadeel, want het euforische moment van het daadwerkelijk ontsnappen blijft dus bij de meesten uit. Echter, als je hem dan wel haalt voelt het extra speciaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 21 september 2016

Sfeervolle kamer, goede puzzels met veel afwisseling en ondanks dat er geen tijdslimiet op zit voel je toch de druk (als je fanatiek genoeg bent). Je wilt immers toch een goede tijd neerzetten. Ik denk dat 4 personen het beste is voor deze kamer. Niet te moeilijk maar toch genoeg uitdaging. De ontknoping had nog wat spectaculairder gekund. Maar al met al een topper!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

0 reviews