Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Samen de Corona Crisis door (laatste update: 14-04)

Op de hoogte blijven over de Corona crisis en de gevolgen voor escape rooms doe je via ons live blog. Maar waar eerder nog enkele escape rooms open waren zijn ze nu, voor zover wij weten, allemaal gesloten. Maar er zijn andere manieren om toch een beetje dat gevoel van escape rooms te hebben en ondertussen ook de escape rooms te helpen. Als we elkaar allemaal een beetje helpen zijn er na dit hele gebeuren ook nog mooie ervaringen te beleven.

Hoe kun je escape rooms sowieso helpen?

 • Heb je al een escape room geboekt? Als de afspraak niet door kan gaan verzet deze dan in plaats van te annuleren. Dit zorgt ervoor dat escape rooms geen inkomsten missen die ze nu goed kunnen gebruiken.
   
 • Heb je nog escape rooms op je verlanglijstje staan? Boek dan vooruit of koop nu een tegoed/cadeau bon van deze escape rooms om ze deze zware periode door te helpen.
   
Initiatieven van escape rooms
Diverse escape rooms hebben zelf ook allerlei verschillende initiatieven opgezet om deze periode door te komen.​​
 • Breakout Room Den Bosch, Team Trapped & Escaperoom Schagen hebben een mystery escape game voor thuis ontwikkelt welke zijn première zal beleven in het weekend van 25 en 26 april. De naam van deze unieke experience is Unsolved Mystery en duurt 2 tot 3 uur. Meer info vind je hier.
   
 • Bij Locked.Amsterdam kun je nu The Submarine op afstand spelen. Met een 360 camera, die je zelf kan besturen, en een camera die de gamemaster bedient beweeg je door de escaperoom. In plaats van 60 minuten krijg je 90 minuten en bij elke boeking krijg je 40% korting op een echt bezoek.
   
 • Backspace Escape Rooms heeft de Oriënt Express escape room voor thuis ontwikkeld. Het spel is gebaseerd op hun kamer Oriënt Express. Je kan het spel hier aanvragen. Daarnaast bieden ze nu extra korting op hun waardebonnen, dus mocht je nog naar Backspace Escape Rooms willen is dit een mooi moment om een bon te halen!
   
 • De Escape Room Road Trip 'Wacky Wheels' was na een succesvolle eerste editie druk bezig met de tweede edtie (in juni in de UK), maar of dat door kan gaan is uiterst onzeker, daarom hebben ze nu een escape room ervaring in ebook vorm gemaakt. Het ebook telt 38 pagina's met een mysterieus verhaal over The Cottage in the Woods.
   
 • Escape Zwolle heeft deze week ook een thuisescape uitgebracht: Nova Zemla - Het Verraeden Huys. Voor 11,95 kun je een paar uur aan de slag. Je krijgt bij aanschaf via de website ook nog eens 10% korting voor een echte escaperoom bij ze.
   
 • De Belgische Escape Room Federatie (BEFEB) heeft ook een online spel opgezet. Er doen 20 escape rooms aan mee en ze hebben inmiddels al meer dan 4000 spelers. Benieuwd? Check dan The Big Pursuit.
   
 • Escape Room Rijswijk en Escape Room Katwijk zijn al bijna 2 jaar bevriend en zijn samen ook met iets bezig. Ze willen nog geen lanceer datum verklappen omdat het nog getest moet worden maar geven aan dat dit sneller kan zijn dan iedereen denkt. We zijn erg benieuwd!
  Update: Meer info vind je binnenkort hier. We hebben het zelf inmiddels gespeeld en hebben een paar uur heerlijk zitten puzzelen. Aanrader!
   
 • Bij MindEscape krijg je nu 10% korting als je vooruit boekt of een cadeaukaart koopt en de kortingscode SAMENSTERK gebruikt. 
   
 • 13th Mystery van Mystery House Valkenburg is inmiddels gestart, maar je kan nog meedoen tot 11 april. Je kan er nog geld mee verdienen ook!
   
 • UPDATE: Het spel is inmiddels beschikbaar. Meer info vind je hier
  Creators United is een samenwerking van 18 escape rooms (Assen Escape Rooms, DelfEscape, Emmelocked, Escape010, Escaperoom071, Escape Adventures Maastricht, Escaperoom Berkel, Escape Room De Binnenpoort, Escaperoom Hof te Langelo, Escape World, Escape Game Over Amsterdam, MJ Escape, Novitas Heritage, Room Escape Maastricht, Story Games, Truescape, TURF & Your Escape Room). Zij hebben samen een spel ontwikkeld, wat gratis te spelen zal zijn (op moment van schrijven is het nog niet beschikbaar). Als je ze wil steunen kun wel een donatie doen. Meer info vind je hier.
   
 • DarkPark heeft een escape room spel voor thuis ontwikkeld, Conspiracy-19. Als je het spel voor 6 april besteld betaal je 45 euro in plaats van 65 euro.
   
 • Project Escape komt met het vervolg op hun Whatsapp game van 3 jaar geleden, Black Hawk. Het kost 35 euro en je kunt het volledig gescheiden van elkaar spelen. We hebben het zelf inmiddels ook gespeeld en vonden het een waardige opvolger, waarbij met name de interactie erg leuk is.
   
 • Locks & Keys heeft ook een escape room spel voor thuis gemaakt, Pandemic. Ze werken met donaties en je kunt dus net zoveel voor het spel betalen als jij denkt dat het waard is.
   
 • Wintertuin Experience heeft ook een escape room spel gemaakt wat je met het hele gezin kan spelen, De Familie Groen. Je kunt het spel thuis gestuurd krijgen of een versie kopen die je zelf kan printen.
   
 • Down The Hatch verkoopt 100 pre-sale tickets voor de nieuwe kamer Molly's Game. Ze kosten 139 euro in plaats van de reguliere 159 euro. Meer info vind je hier.
   
 • Bij Escape Room Rijswijk kun je nu 15% korting als je vooruit boekt en de kortingscode ANTICORONA gebruikt. Nog geen idee welke datum je wil gaan spelen of alle kamers al gespeeld? Je kan ook een "Ik #SupportERR" cadeaukaart kopen met 15% korting. Deze kaart blijft uiteraard onbeperkt en is ook voor nieuwe kamers geldig!
   
 • Wescape in Zoetermeer verhuurt de Romeinse kist “Magicae Denarios” (met tablet en JBL Box) zodat je thuis een escape ervaring kunt hebben.Tot en met 6 april zijn de kosten 60 euro voor een dagdeel als je de kist afhaalt in Zoetermeer. Bezorgen is ook mogelijk.
   
 • Team Trapped verhuurt ook escape kisten voor thuis. En tot 6 april zijn die 50 euro voor een middag of avond in plaats van de gebruikelijke 75 euro. Ze worden gratis bezorgd en opgehaald in een straal van 10 kilometer rondom Venlo.
   
 • Escape Mission heeft nu een actie waarbij je een waardebon kan kopen van 108 euro voor 75 euro. Deze is 1 jaar geldig vanaf het moment dat ze weer open mogen en is geldig in de vestigingen in Eindhoven, Enschede en Rotterdam.
   
 • Bij De Hoek in Purmerend krijg je 10% korting als je nu een waardebon besteld.
   
 • LiveEscape in Rotterdam heeft hun GPS spel omgebouwd zodat het thuis gespeeld kan worden en bezorgt deze 2 uur durende beleving tijdelijk aan huis voor 80 euro. Let op: Alleen beschikbaar in Rotterdam.
   
Meer?
Neem een kijkje in onze shop. Daar vind je nog diverse spellen die je thuis kan spelen.

Ons lijstje is ongetwijfeld niet volledig. Heb je zelf nog tips / suggesties? Laat  het ons dan weten, dan vullen we dit artikel aan!

Genoemde escape rooms

Assen Escape Rooms Backspace Escape Rooms Breakout Room DarkPark Zoetermeer De Hoek DelftEscape Down The Hatch Emmelocked Escape Adventures Escape Game Over Escape Mission Eindhoven Escape Mission Enschede Escape Mission Rotterdam Escape Room De Binnenpoort Escape Room Katwijk Escape Room Schagen Escape World Waterlooplein Escape Zwolle Escape010 Escaperoom Berkel Escaperoom Elixir Escaperoom Hof te Langelo Escaperoom071 Live Escape Locked.Amsterdam Locks & Keys MindEscape MJ Escape Mystery House Valkenburg OuterGround Room Escape Maastricht ROX Escape Experience Story Games Team Trapped Truescape Turf Aalsmeer Wescape Your Escape Room
Wat een fantastische initiatieven worden er her en der in korte tijd uit de grond gestampt! Zelf nu op de helft van Erg leuk om dat samen met mijn dochter te spelen. Zit fraai in elkaar met hele leuke puzzels. De donatie gaan we dan ook zeker doen! Hopelijk hebben de makers de smaak te pakken en volgen er nog meer avonturen. Inmiddels ook aangemeld voor Mystery 13th, ook erg benieuwd naar. Black Hawk staat ook nog op het lijstje. Volgens mij is er best een markt voor online / thuis escape mysteries!
30 maart 2020 om 16:42:44
Als je je nog verveeld kan je steeds naar onze podcast luisteren over Belgische en Nederlandse escape room eigenaars. Ben je nieuw in het spelen van escape rooms, dan is de podcast van de heren van Kleine Boodschap (Efteling) wel iets voor jullie, hun nevenproject, De Buitenwereld, heeft het in aflevering 3 over escape rooms voor beginners.
05 april 2020 om 22:15:53

Plaats een reactie

Login om te reageren