Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escape Weekly 16 - 2020

Nadat we een paar weken hebben gefocused op onze Corona artikelen lijkt het allemaal toch een stuk langer te duren dan verwacht. We pakken daarom de Escape Weekly's maar weer op.

Nieuws

 • We zien momenteel een groot aanbod aan thuis mysteries / online spellen. En hoewel het natuurlijk niet helemaal kan voldoen aan de escape behoeftes hebben ook wij al enkele erg euke iniatieven gespeeld! Zo hebben we de nieuwe Whatsapp game van Project Escape mogen testen en Lockdown van Escape Room Rijswijk & Escape Room Katwijk (allebei aanraders wat ons betreft!). En voor dit weekend staat De Verloren Herinnering van Creators United op het programma. Binnenkort plaatsen we een artikel waarin we onze ervaringen met deze spellen zullen bespreken. Ondertussen hebben we ook langzaam het werk aan de nieuwe versie van escapetalk weer opgevat. Daarover later meer.
   
 • Unsolved Mystery is een samenwerking van Breakout Room Den Bosch, Team Trapped & Escape Room Schagen. Je kunt dit spannende avontuur alleen spelen of met een team. Door het volgen van het verhaal en het oplossen van puzzels en raadsels, net als in een escape room, kom je steeds een stukje verder. De eerste data zijn 25 & 26 april en het duurt 2 tot 3 uur. Wij zijn erg benieuwd!
   
 • Escape rooms zijn inmiddels gelukkig toch toegevoegd aan de lijst met SBI codes die steun krijgen, maar dat is slechts een doekje voor het bloeden. Hopelijk overleven zoveel mogelijk escape rooms deze periode. We herhalen het nogmaals: Zeg je bestaande afspraken niet af, maar verzet ze. En indien mogelijk boek dan nu al een escape voor in de toekomst (of koop een waardebon). Je helpt escape rooms daar enorm mee. Of speel een van de vele iniatieven die momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten.
   
 • Ook Escape Room Wageningen heeft niet stilgezeten en komt met een online escape game genaamd The Final Battle: Het speelt zich af in het jaar 2159. Elk jaar krijgt iedereen één kans om een plek te verdienen in 'The Promised Land'. Over een paar dagen beginnen de kwalificaties... Op deze site kun je je aanmelden voor de gratis eerste ronde.
   
 • Escaping Belgium heeft het thema van hun nieuwe kamer bekend gemaakt. Le Prince, vader van de film. Wij zijn alvast enorm benieuwd, want we vonden Erzsébet destijds echt te gek.
   
 • Een van onze bezoekers laat ons weten dat hij zelf een digitale escape room heeft gemaakt. Oorspronkelijk voor zijn gezin, maar nu zo aangepast dat iedereen het kan spelen. Het doel is om in te breken in de laptop van een moordenaar en hem te ontmaskeren aan de hand van het bijgevoegde politiedossier. Het is volledig gratis en volgens de maker perfect voor groepjes van 1-5 personen en te spelen op afstand via videochat! Meer info vind je hier.
   
 • Escaping Breda plaatst vanaf nu iedere woensdag een "Puzzelmini" op hun Facebook pagina om je scherp te houden in deze escape room loze tijd.

Acties & Kortingen
Naast het steeds wisselende aanbod aan escaperoom aanbiedingen en kortingen op GroupOn hebben we de volgende kortingen en acties gevonden. Geen idee wat je met het geld of cadeaubonnen moet doen die je met sinterklaas of kerst hebt gekregen? In onze shop hebben we allerlei spellen, boeken, films en kortingen verzameld.
 • Bij het VRHuys krijg je nu 3 maanden lang 25% korting op vouchers. Dus als je toch al van plan was om er een keer heen te gaan, lijkt dit een goed moment!
   
 • Als je nu een kamer reserveert voor na 6 april bij Escape Room Rijswijk krijg je 15% korting als de je kortingscode ANTICORONA gebruikt. Nog geen idee wanneer je wil gaan spelen, maar wil je ze wel steunen? Koop dan een cadeaubon met 15% korting.
   
 • The Prison Cell van The Great Escape is nog maar tot en met april te spelen. Maar er is goed nieuws, in mei kun je The Prison Chapter 2 gaan spelen op hun tweede locatie in Zwolle (binnenkort zoeken ze testers!). Gebruik de kortingscode laatstekans voor 15 euro korting op The Prison Cell. Voor 15 euro korting op The Experiment kun je de kortingscode onderzoek gebruiken.
   
 • Bij Questomatica kun je 20 euro korting winnen als je meespeelt met hun wekelijks raadsel op Facebook.
   
 • Vroege vogels korting bij Roba Festa! Op zaterdag en zondagochtend ontvang je 20% korting op de kamerprijs.
   
 • Als je de snelste tijd neerzet in de 'Het Geheim van Schrobbeler' kamer win je een gratis bezoek aan een van de andere escape rooms bij Locks & Keys in Tilburg.
   
 • Escape Room 0164 liet ons weten dat ze het hele jaar door de volgende acties hebben lopen: Ontsnappen jullie binnen 45 minuten zonder tips? Dan is De Juwelier van de Onderwereld geheel gratis. En speelt er een jarige mee, dan speelt deze persoon gratis mee (op vertoon van een geldig identiteitsbewijs).
   
 • Bij 500 likes op hun Facebook pagina verloot Opslot Escape Rooms in Gent een escape room voucher voor 4 personen
   
 • Bij [esc] Eindhoven, [esc] Haarlem, [esc] Amsterdam en [esc] Save Amsterdam hebben ze nu een stempelkaartactie waarbij je bij elke keer dat je een kamer komt spelen een stempel krijgt. Bij 4 stempels kun je gratis komen spelen.
   
 • Escaperoom SS Rotterdam geeft bij 1250 en 1500 likes op hun Facebook pagina een gratis escape room bezoek weg.
   
 • De makers van het thuis mysterie spel VOC Schatjacht stellen 15% korting beschikbaar als je het spel via Escapetalk besteld. Gebruik daarvoor de korting ESCAPETALK.
   
 • Escape Room Westland geeft 10% korting als je de kortingscode YARR10 gebruikt bij het boeken.
   
 • 999 Games heeft een korte escape room online gezet. Vrij eenvoudig, maar een leuk tussendoortje. En je kan er ook nog een kleine korting mee verdienen!
   
 • Escape Room Egmond geeft een gratis escape weg bij 1000 likes op hun Facebook pagina. Like de pagina en tag maximaal vijf vrienden in dit bericht om kans te maken.
   
 • Bij Amaze Escape krijgen studenten met een geldige studentenpas elke maandag 30% korting.
   
 • One Hour Lockup heeft weer een leuke actie voor studenten die graag studie ontwijkend gedrag vertonen. Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je tussen 17:30 en 22:00 voor 99 euro terecht en je krijgt je tweede drankje gratis. Gebruik de kortingscode LEKKERSOGGEN. Meer details vind je hier.
   
 • Bij Prison Break Paasloo, Escape Room Oldemarkt en Escaperoom Wolvega hebben ze een escape room spaarkaart. Per gespeelde kamer ontvang je een stempel. Bij een volle kaart speel je gratis & exclusief de Zwaarbeveiligde Afdeling van Prison Break Paasloo.
   
 • Student en zin in korting? Kom dan op donderdagavond spelen bij Escape Centrum Limburg voor 15% korting.
   
 • Jarig? Dan krijg je bij The Escape Hunt Experience Maastricht een mooi cadeau! Elke jarige kan namelijk gratis spelen. Als je met 3 personen komt, betaal je voor 2. Als je met 4 personen komt betaal je voor 3 en met 5 personen betaal je voor 4. De actie is alleen geldig op je verjaardag en je moet natuurlijk wel legitimatie tonen.
   
 • Heb jij onlangs een escape room bij Escape World Zoetermeer gespeeld? Je kan er een kaart versturen die de ontvanger de keuze geeft uit enkele kortingen, waaronder 10% korting.
   
 • Wescape in Zoetermeer heeft ook een actie voor 5% korting. Daar moet je wel deze rebus voor oplossen!
   

Vacatures
 • Even fanatiek met het bouwen van websites als met escape rooms? Dan zijn ze bij Lift 3 (Pim's bedrijf waar o.a. aan escapetalk.nl wordt gewerkt) op zoek naar jou! En de kans dat er escape rooms bezocht worden met bedrijfsuitstapjes is aanwezig ;) Bekijk de vacature voor een front-ender of stage hier.
   
 • Wil jij meehelpen aan het nog beter maken van Escapetalk.nl? We zijn altijd op zoek naar mensen die willen helpen artikelen te schrijven voor de website.
   
 • Opslot Escape Room Gent is op zoek naar een student met kennis van Raspberry Pi en het liefst ook Aruduino voor het maken van escape room props. Iets voor jou?

   
Let op: Het kan zijn dat kortingen en/of acties inmiddels zijn verlopen. Hier kunnen vanzelfsprekend geen rechten aan worden ontleend. Mocht je een dergelijke  actie/korting tegenkomen laat het ons dan even weten. We verwijderen deze dan voor de volgende Escape Weekly.

En heb je zelf nog nieuws, acties, kortingen of vacatures gevonden? Geef ze dan vooral door!

Genoemde escape rooms

Breakout Room Escape Room Schagen Escape Room Wageningen Escaping Belgium Escaping Breda Opslot Escape Room Gent Team Trapped Vrhuys

Aanbiedingen

Plaats de eerste reactie

Login om te reageren