Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Diamond

Wolvega , Nederland

Permanent gesloten

60 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Diamond

Mogelijk de grootste kraak in de geschiedenis van Westellingwerf.

Een groep brutale rovers hebben hun zinnen gezet op de grootste buit van de regio: het fortuin van de familie Van der Valk. Men zegt dat ergens in het hotel, in een zwaar beveiligde en te niet kraken kluis een diamant ligt van onschatbare waarde. Dit gerucht doet menig crimineel hart sneller kloppen en vandaag is het zover. Jullie gaan proberen de diamant uit deze kluis te ontvreemden, zonder dat de hoteldirecteur dit door heeft.

Om deze klus te klaren moet je van goeden huize komen. Kruimeldieven, zakkenrollers en ander gepeupel kunnen thuis blijven. Dit is de champions league voor rovers, dit is het échte werk. Stel met zorg je team samen en wees zorgvuldig over wie je selecteert voor deze kraak. Jullie kunnen je geen misstappen veroorloven zodra je binnen bent. Wordt het een leven in de gevangenis op water en brood, of gaan jullie met pensioen naar een tropisch eiland?


Thema's

Hotel

Misdaad

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

10 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Atalanta 10
8472 CA, Wolvega
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

5 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

EscaperEscaperJunior EscaperLid sinds: 14 april 2019 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 oktober 2019

Kon beter

Allereerst wil ik beginnen over de gastvrijheid want die was echt super! Niets op aan te merken! Een deel van de groep was een half uur te laat en gelukkig stonden er geen andere groepen gepland zodat we een half uur later mochten beginnen waarvoor echt onze dank!

In het begin werd ons gevraagd hoeveel ervaring we hadden met escaperooms en hierbij hebben we aangegeven al behoorlijk wat ervaring te hebben...

In de kamer hadden we voordat het filmpje klaar was de eerste deur al geopend. Dat ging dus lekker. Echter werd er toen meteen door de walkie-talkie gesproken dat we ergens moesten wachten wat afbreuk deed aan de ervaring. Zorg dat dit op de 1 of andere manier duidelijk is in plaats dit aan te moeten geven als hint zijnde. Daar moest een puzzel in onze ogen veel te vaak herhaald worden. Geloof 6x en dat wekt frustratie op en het idee dat dit spel er alleen maar in zit om tijd te rekken. Als het nou steeds een andere volgorde was was het beter geweest. Nadat we dit spel klaar hadden waren de andere spellen ook in een mum van tijd klaar. 1 onderdeel was defect wat we dus ook weer te horen kregen via de walkie-talkie. De spellen waren allemaal erg simpel en het stond er allemaal letterlijk. Ook was er een onderdeel in de kamer waar je je vingers had kunnen breken. Vooral omdat dit element steeds terug komt en als je actief daarbij wacht dan gaat het goed mis.

In een volgende ruimte zit maar 1 spel waardoor je dus met alle personen elkaar in de weg staat. Ook miste er een label waardoor niet duidelijk was waarvoor je het cijferslot moest gebruiken. Echter hadden we een rekenfout gemaakt en waren dus opnieuw begonnen wat natuurlijk geen enkel probleem was... Alleen kwam er meteen alweer een hint binnen via de walkie-talkie waar we niet om gevraagd hadden en waar we zelf alweer opnieuw begonnen waren. Iedereen had zoiets van he waarom een hint we snappen het spel zo moeilijk was het namelijk niet en we zijn alweer bezig dus een hint was niet nodig geweest. Daarna werd er in die kamer iets zichtbaar wat er eerst nog niet was. Echter stond er ook vanalles op een andere muur maar schijnbaar was dat van een spel wat niet meer in gebruik was. Dit leverde behoorlijk wat verwarring op. Als je een spel niet meer gebruikt haal de teksten dan ook weg of verf de muur opnieuw zodat alles ook echt weg is. Dit vond ik best zonde.

Daarna kwamen we ergens waarbij we kleding aan moesten doen? Dit snapten we niet want dit paste voor zover wij wisten niet in het verhaal dus dat was behoorlijk vaag. Bij het laatste spel een stapje verkeert gedaan wat we al snel doorhadden en toen we opnieuw bezig waren kwam daar meteen alweer een hint voor. Dit zorgde ervoor dat we dachten dat we moesten aanmaken omdat we het anders niet meer zouden redden. We zaten op 30 minuten. Na dit snel verder gedaan te hebben waren we 'ineens' weer buiten en dachten we echt wat is dit?! We stonden buiten met net iets meer dan 30 min op de klok! We waren allemaal geschokt en wisten even niet wat we moesten. Niet omdat we ons goed voelden maar meer omdat het na een half uur al klaar was en we meerdere ongevraagde hints kregen.
Na de tijd hoorden we dat we bijna het record hadden... Hoe kun je een record halen terwijl de game master je 3 a 4 ongevraagde hints geeft?
Dit was echt een domper.

We hebben 115 euro neergelegd voor 32 minuten. Dit vinden we te veel vooral omdat de hints ongevraagd gegeven werden. Okay al hadden we die niet gekregen waren we misschien 5 minuten langer in de kamer geweest maar dan had je het wel zelf gedaan daar kom je immers voor. Vooral als je aangeeft dat je al meer dan 40 kamers gespeeld hebt. We kwamen er dus behoorlijk teleurgesteld uit.

Nogmaals de gastvrijheid was super en de kamer was wel leuk aangekleed maar de spellen waren veel te makkelijk en er waren te weinig spellen. Kortom wij vinden de 115 euro die gevraagd wordt niet redelijk voor wat je krijgt.
Wij waren blij dat we 'maar' met 4 personen waren en niet met 6.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  32:16 min


 • Gastvrijheid
 • Locatie
 • De prijs
 • De spellen veel te makkelijk
 • Te weinig spellen
 • Hints terwijl je er niet om vraagt
 • Hints krijgen terwijl je bijna het record hebt
 • Veel sleutels

 

Elwin (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 oktober 2019

Middelmatige kamer die uitliep op een grote teleurstelling

Vanwege omstandigheden konden we niet op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn. Na overleg was het mogelijk de begintijd naar een iets later tijdstip te schuiven, waardoor we toch nog de escape room konden doen. Erg fijn dat dit mogelijk was en daarvoor dan ook grote complimenten. De ontvangst was hartelijk en na een korte uitleg konden we al snel aan de slag. Nu hebben we enige ervaring met escape rooms, maar dit ging allemaal wel heel erg snel. Zonder al teveel te verklappen kan ik in ieder geval zeggen dat er veel herhaling en tijdrekken in de puzzels zat. Daarbij voelde het een beetje alsof de puzzels iets teveel voorgekauwd werden (overduidelijk weergeven wat er gevraagd werd/ gedaan moest worden). Bij escape rooms ben ik altijd op zoek naar "ahá momenten" waarbij het oprecht voldoening geeft als een puzzel opgelost is. Bij deze kamer had ik dit geen een keer en vond geen van de puzzels dan ook echt slim. Een andere tegenvaller was het feit dat een onderdeel van de kamer defect was. Dat zijn gewoon van die kleine slordigheidjes die je uit de ervaring kunnen halen. Het open en bloot aanwezig zijn van knoppen waar we niet aan mochten zitten komt ook rommelig over en had makkelijk afgeschermd kunnen worden met een afdekplaat of iets dergelijks. Ook het contact met de spelleider via de portofoon was enigzins storend (veel te snel hints geven, instructies geven dat we ergens moesten blijven staan). Op meerdere momenten kregen we gelijk hints als we niet direct een puzzel wisten op te lossen. Prima als dat er voor zorgt dat we het spel nog kunnen afmaken, maar niet met nog een dik half uur op de klok. Nu hadden we het idee dat er nog heel wat ons te wachten stond, waardoor de spelleider er bewust de vaart in probeerde te houden. Toen we na iets meer dan een half uur buiten stonden was de deceptie dan ook erg groot. We hadden geen voldaan gevoel en een half uurtje bezig zijn is wel heel erg kort als je er vanuit gaat een uur bezig te zijn. Tel daarbij een toegangsprijs van €115 op en dan is het in mijn ogen een schandalige prijs-kwaliteitsverhouding. Het neerzetten van een goede tijd is het doel van een escaperoom. In dit geval voelde het echter niet goed dat we een goede tijd konden neerzetten door het veel te snel verkrijgen van hints. Samenvattend: de puzzels waren te makkelijk, weinig afwisselend, constant cijferslotjes openen, hints die veel te snel gegeven werden en in het algemeen gewoon niet een ervaring die indruk wist te maken. Al met al hebben we met een nare bijsmaak de escape room achter ons gelaten.


5.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Personeel (buiten het spel om)
 • setting
 • Te voor de hand liggende puzzels
 • Te makkelijke puzzels
 • Te kort
 • Defecte spelelementen
 • Veel te snel (onnodige) hints

 

wimarojawimarojaSenior EscaperLid sinds: 3 september 2017 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2018

Verrassende elementen en schitterende beloning

Wat jammer dat we de dikke diamant niet mochten houden, maar de ervaring van de escaperoom maakte een hoop goed.
Leuke puzzels, niet geschikt voor grote groepen, met 4 personen goed te doen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

bertildewoordbertildewoordJunior EscaperLid sinds: 23 maart 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 mei 2019

Super goed bedacht

Dit was tot nu toe de leukste escape room die ik heb gespeeld. De puzzels waren echt heel goed bedacht en je voelde de spanningen om je heen. Je moest en zou die diamant te pakken krijgen! Bij deze room had je wel echt het stukje samenwerken nodig. Gelukkig hebben wij met ons team al heel veel complimenten gekregen over onze samenwerking. Deze escape room hadden we eigenlijk wel gehaald, maar het laatste slot was verroest. Daarom kregen we die niet open. De mevrouw van de Escape room zei dat zelf ook al en een vorige groep had er ook al last van. Dat hadden ze beter even kunnen regelen... Maar over de inhoud van de room is helemaal niks op te merken, die was goed ingericht en had zeer leuke puzzels.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: Yeet!

Ontsnapt: Ja


 • Spannende sfeer
 • Leuke oplosbare puzzels
 • Verroest slot

 

juderujuderuJunior EscaperLid sinds: 7 augustus 2016 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2019

Leuk voor een eerste keer

Deze kamer is leuker voor de minder ervaren escapers. Als je al meerdere kamers gespeeld hebt, zul je patronen snel herkennen waardoor in deze kamer de uitdaging echt minder wordt. Qua thema is het wel echt een mooie kamer.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig