Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Op naar Sofia: Escape Room World Championship

Enkele van onze bezoekers, Moess en Miess, gaan deelnemen aan het Escape Room World Championship in Bulgarije en zullen ons via deze weg op de hoogte houden. In dit eerste deel leggen ze uit hoe de deelname tot stand is gekomen en wat het Championship precies inhoudt.

Op 16 augustus stappen wij, The Unnameables, op het vliegtuig naar Sofia om deel te nemen aan The 1st Escape Room World Championship in Sofia, Bulgarije. Een bijzondere en unieke ervaring waar we graag alle escape liefhebbers in mee willen nemen. Dus voor iedereen die al heeft gevraagd waar we te volgen zijn, een kort artikel over de voorbereidingen..

KAARTJES GEWONNEN!
Naar aanleiding van de Escape Weekly 23 – 2018 heeft Marloes meegedaan aan een wedstrijd op internet om kans te maken op een gratis deelname aan het WK. De wedstrijd stelde niet veel voor. Je moest een e-formulier invullen met je gegevens en antwoord geven op een raadsel:

“It starts with ‘M’ and ends with ‘X’. I have many, many letters. What am I?”

Het formulier netjes ingevuld met antwoord op het raadsel en eigenlijk al vrij snel vergeten. Een halve maand later, op een nietsvermoedende dinsdagochtend, kwam er een e-mail binnen met daarin felicitaties en uitleg over het gewonnen arrangement. Het arrangement houdt het volgende in:

  • Transfer vliegveld Sofia en hotel (heen en terug)
  • Drie overnachtingen in een viersterrenhotel
  • Acht high-end escape rooms, waarvan de namen onbekend zijn
  • Ontbijt, lunch en diner
  • Een flinke korting voor alle overige teamgenoten
Na een milliseconde er over nagedacht te hebben waren we eruit! Sofia here we come!THE OBJECTIVE
We gaan een geweldige ervaring tegemoet, daar twijfelen we niet aan, maar we hebben stiekem een groter doel voor ogen. Het ultieme doel is namelijk om in de top 10 terecht te komen van alle deelnemende teams. De top 10 gaat namelijk naar de finale toe en dat willen we uiteraard bereiken, zodat we het kunnen meemaken! Om tot de top 10 te komen is er een scoringssysteem:
  • Het scoringssysteem gaat o.b.v. punten. Je doel is om zo min mogelijk punten te behalen.
  • Elke hint die je nodig hebt, kost je 60 punten. Wanneer je vijf hints of meer nodig hebt krijg je het maximaal aantal punten, namelijk 3600 punten. Dit staat gelijk aan een kamer niet behalen.
  • Als je de kamer tijdig uit bent met minder dan vijf hints, wordt er gekeken naar de recordtijd van de kamer. Elke seconde die je over de recordtijd heen bent, wordt als 1 punt bij je score opgeteld. Dus stel de recordtijd staat op 40 minuten en je doet er 5 minuten extra over betekent dit 300 punten erbij. Dit geldt ook de andere kant op, elke seconde die je sneller bent dan de recordtijd wordt van je puntentelling afgehaald. Nogmaals een rekensom, stel de recordtijd staat op 40 minuten en we ontsnappen in 38 minuten, betekent dit 120 punten eraf.
  • Het totaal van alle acht kamers maken een eindscore en vanuit daar wordt de top 10 bepaald.
Dit is waar we voor gaan en ook al voor geoefend hebben. We hebben 4 augustus een dag met vijf escape rooms gedaan. Op deze dag hebben we bij twee kamers een nieuwe recordtijd neergezet zonder hints en bij één kamer ook een uitzonderlijke prestatie neergezet (die werkt niet met recordtijden). Een goede voorspeller als je het ons vraagt
.
Mocht het niet lukken om de top 10 te behalen dan hopen we de NK-titel in de wacht te slepen, want per land wordt er ook een winnaar uitgeroepen.
Meer na het WK!

-The Unnameables (Micheline, Jan-Jurre, Jacob & Marloes)-

Tof hoor, succes!!
13 augustus 2018 om 13:20:12
Vet!!! Veel succes!
10 augustus 2018 om 20:35:05

Plaats een reactie

Login om te reageren