Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Wie is de mol - real life

Wout VWout VEscape GuruLid sinds: 08-03-2018

2 maanden geleden Laatst bijgewerkt:

Heeft iemand reeds ervaring met een real life versie van (Wie is) De Mol?


Ik heb reeds wat opgezocht en kom vooral stadsspelen en vage concepten tegen.. Dat is echter niet wat ik zoek. Ik hoop dat er ergens een professionele organisatie bestaat die op hun vaste locatie een gave beleving met gelaagde opdrachten aanbieden die aansluiten bij het programma. Geen kaartlezen, koekhappen of hoefijzer werpen. Heeft iemand de gouden tip?


Groetjes,


CarfixerCarfixerEscaperLid sinds: 06-09-2018

2 maanden geleden Laatst bijgewerkt:
19-03-2024 14:37

Ik heb heel lang geleden het een keer gedaan met een weekendje weg. Moet zeggen dat de aanloop er naar toe wel leuker was dan het spel zelf. Iemand kreeg natuurlijk een mail dat hij de mol was van het spel en de weken voor het weekendje zaten we allemaal al elkaar te verdenken om de meest onnozele dingen.


Het spel zelf was een buitenspel waarbij je een aantal opzicht wel leuke opdrachten moest doen. We moesten naar een aantal verschillende punten lopen met zo'n Wandel GPS apparaat en daar moesten we dan wat opdrachten doen die waren klaar gezet. Dit waren dingen als


* Van een toren abseilen terwijl je zo veel mogelijk ballonnen moet kapot prikken

* Groep 1 moet een legpuzzel maken terwijl Groep 2 een afbeelding van de puzzel heeft en dit via portofoon moet communiceren

* In dit gebied zijn 5 enveloppen met punten-kaartjes verstopt, vind ze allemaal


Je moest op tijd aankomen op deze locaties anders had je het spel automatisch verloren.


En dan uiteindelijk waren op de start/eindlocatie nog een aantal kortere spellen te doen zoals zo'n elektrische doolhof en een quiz van een aantal dingen die je onderweg kon tegenkomen (hoe heet de snackbar waar je langs bent gelopen? hoe hoog was de toren ook alweer? Hoeveel panda's stonden er op de puzzel?).


Anyway, "De mol" had wat tips gekregen hoe hij kon saboteren, en één van de tips was om bijvoorbeeld vaak te moeten plassen of z'n veters moet strikken om "te laat" bij een opdracht aan te komen. Alleen viel het onze groep veel te snel op, en eigenlijk was het dus veel te snel duidelijk wie de mol was.


Het was (nu ik er vooral aan terug denk) best een leuke dag vullende activiteit, maar zeker niet een soort van super spannende "experience" of iets dergelijks


Wout VWout VEscape GuruLid sinds: 08-03-2018

1 maand geleden Laatst bijgewerkt:

Thx voor je reactie Carfixer! Oké, ik neem aan dat er dus nog geen 'succesvol' concept hieromtrent is gemaakt. Inschrijven voor real thing dan maar! 😉





Hoi Wout,


Ik heb zelf een aantal Wie is de Mol spellen mogen doen en die van Beyond Borders steekt er toch wel boven uit. Een jong en enthousiast bedrijf uit België die groepsreizen, individuele reizen en challenge-reizen (denk aan expeditie robinson, poolcirkel, etc.) organiseert.


In het kort is het een volledig georganiseerde reis die plaats vind in Spanje, je doet verschillende plekken aan met een onbekende groep mensen, leuke opdrachten en er is ook daadwerkelijk geld te verdienen voor de winnaar én saboteur. Niemand wordt naar huis gestuurd, maar gedurende het spel kan je privileges winnen die je kunnen helpen bij het ontmaskeren van de saboteur.


Ikzelf was de saboteur en heb het als een hele toffe maar ook stressvol en eenzaam avontuur ervaren. Voor mij kwam het daarom ook het dichtste in de buurt van het originele programma. Enige puntje is dat bij onze groep niet iedereen het spel even fanatiek speelde, sommige kiezen ook gewoon de reis vanwege de activiteiten en het ontmoeten van nieuwe mensen. Je moet een beetje geluk hebben met de groep.


Ik zag dat ze nog plekjes vrij hebben voor dit seizoen 😃


Succes!